46641
-
#4690 nem nekem kell vazze...valasz pedig kell... -
#4689 get a life man -
#4688 hogy lehet aktivalni a 64bitest 6068-ast internet nelkul? -
#4687 Tévedtem, a lehúzott csúszka kikapcsolja az UACot, de csak reboot után, és így ATT is magától indul. Csodálkoztam is, hogy nem kért újraindítást. -
Pio #4686 Nem csodálom, hogy nincs kedved ezzel foglalkozni, nekem sincs. Ha lesz végleges win7, akkor tervezek egy "szűz" 32 majd 64 bites rendszert is külön külön megvizsgálni néhány benchmark programmal és nézni 1-2 játék FPS-t, de magamat ismerve úgyis lusta leszek rá :D Mert őszintén szólva én is jobban adok a magam tapasztalatára, mint mások szövegelésére. Bár van egy olyan érzésem, hogy egetrengető különbség nem lesz és mint az informatikában oly sok minden ez is elsősorban csak "vallási" kérdés.
A hivatalos név ennyi, hogy 7. Nem lesz más. A mostani verziószám 7100 és ezt jelölték meg RC-nek, ami nagyjából annyit tesz, hogy Kiadásra Jelölt Verzió. Van nagyobb verziószámú is, de az nem "jobb" csak a fejlesztés egy másik ágát jelöli. -
#4685 Javíthatatlan hiba a win7ben? -
Pio #4684 Kifejezetten rosszul érezted akkor. Jelenleg én is pont olyankor ajánlom, amikor Te. Látom a potenciális előnyeit, igaz főleg programozási szemszögből, de ahogy utaltam is rá egyelőre vagy tudomást se vesznek róla vagy tessék-lássék módszerekkel legyártják valamiből a 64 bites verziót ami valójában sokszor szinte egyáltalán nem él a technológia adta lehetőségekkel és így valóban nincs sok értelme.
De őszintén szólva az sem igaz, hogy ha végre elkezdik normálisan kihasználni akkor majd ez lesz az új "csoda, ami forradalmasítja az informatikát".
Írtam amúgy ezzel kapcsolatban a #4647-ben is. -
#4683 Nem tudom miért érzed úgy, hogy felsőbbrendű az aki 64bitet használ. Ha rosszul "vettem ki" a hozzászólásaidból akkor bocsi.
A 64bit előnyei:
* Kernel javításvédelem
* Hardveres adatvégrehajtás-védelem (DEP) támogatása(32bitesben szoftveres)
* Illesztőprogram kötelező aláírása
* 32 bites illesztőprogramok támogatásának eltávolítása
* 16 bites alrendszer eltávolítása
Én sose ajánlom olyan embernek a 64 bites windows telepítésé akinek nincs minimum 4GB memóriája. Nem lesz tőle hú de szuper a gépe. e-penis növelésére alkalmas max. -
#4682 kösz. igazság szerint nem vagyok totál analfabéta a témában, csak sok kis infót olvastam millió-egy helyen, felét sem véve készpénznek, sőt. ahhoz egyszerűen nincs kedvem, erőm, időm, hogy kicsit is jobban beleássam magam a témába. nagyobb memóriaigény egyértelmű, gondoltam van valami igazi értelme is váltani :)
kicsit más: ennek még nincs igazi neve, vagy ez már az?! :S na jó, ez hülye kérdés, marketing szempontból "érdekes" lenne RC környékén kódnevet használni, de hülye név, az biztos -
Pio #4681 2 gigaram mellé nem szükséges a 64 bites oprendszer.
A kérdés maga nagyon összetett, de röviden tömören úgy intézhető el, hogy 4 gigányi össz hardveres memória alatt a 32bites is bőven jó, a fölött érdemes bepróbálni a 64eset.
Lehet még itt beszélni egyéb rezidens memóriákról, lapozófájlokról, a 64bites változókezelés miatti nagyobb memóriaigényről, 64bitre optimalizáltságról/nem optimalizáltságról/kamu-optimalizáltságról, kompatibilitásról, szoftverproblémákról vagy akár a nem is olyan rég linkelt cikkben szereplő misztikus "stabilabb, zártabb biztonságosabb" dolgokról. A lényeg az, hogy elviekben komoly előnyöket jelenthetne a 64bit, de mivel a "szakma" b*szik a korral haladni ezért egyelőre a fő döntőtényező a gépben lévő ram (és esetleges egyéb memóriák (videókártya, processzor/HDD cache, satöbbi)) mennyiségének összege és a bűvös 4-es határ. -
#4680 <4g rammal 32 -
#4679 egy c2d e8200@3Ghz + 2 giga ram mellé szerintetek 32, vagy 64 biteset tegyem fel? vagy ez "ízlések és pofonok" kérdés? egyáltalán miben jobb/rosszabb a 64 bit? tudom, ez összetett kérdés, nem eszét várok, vagy 12 mondatot, ha nem gond -
#4678 Az egy ratyi. -
#4677 Fizikai meghajtó az van hiszen arról telepítem. drivert meg nem találok dvd rom-hoz. csak firmware-t. -
#4676 ezeket keressétek ha nem tudtok várni 5dikéig :) -
BBencze #4675 Ez mért kellet? -
#4674 Windows 7 RC (build 7100) angol, 32bit:
Fájlnév: 7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_EN_DVD.iso
Méret: 2,35 GB (2 530 975 744 bytes)
CRC: E8A1C394
MD5: 8867c13330f56a93944bcd46dcd73590
Windows 7 RC (build 7100) angol, 64bit:
Fájlnév: 7100.0.090421-1700_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULXFRER_EN_DVD.iso
Méret: 3,04 GB (3 270 828 032 bytes)
CRC: 58FB2BE0
MD5: 98341af35655137966e382c4feaa282d -
BBencze #4673 AVG, Norton, Kaspersky, NOD, Avast hmm mi van még? -
#4672 szerintem mind de az eset az biztos. -
#4671 Milyen vírusírtók támogatják már a win7-et? -
BBencze #4670 nincs, majd a véglegesbe -
#4669 7100ból van már magyar verzió? vagy csak a véglegesből lesz? -
#4668 driver hiányzott vagy fizikai meghajtó mert ha az utóbbi akkor érthető ha az előbbi akkor rakj fel egyet:D -
#4667 Nem találkozott még senki olyannal hogy clean installnál cd/dvd driver hiány miatt nem települ? eddig nekem sem volt ilyen, de most a 7100 ezt tette. -
Pio #4666 Höhö és még meg se jelent hivatalosan :D
Vasárnap mondjuk szerintem könnyű helyezést behúzni, ilyenkor csak a menthetetlen kockák ülnek gép előtt. Hupsz... :) -
RYO21 #4665 Top 10 népszerű témában ez a topik a 7-ik. -
BBencze #4664 lol ez k*rva jóóóóóó!!!! -
Pio #4663 Ez meglepő, akkor viszont tényleg nézd meg adminról, hogy megy-e.
Admin aktiválására szerintem ez járható út:
1. Sajátgépen jobbgomb és Manage
2. computer management/system tools/local users and groups/users
3. administratoron duplaklikk, accound disabledről pipa le, okézd, felhasználóváltás és próbáld adminból a control userpasswords2-ot. -
RYO21 #4662 az -
#4661 Meglesem, de ahogy elnézem másképp működik az UAC 7en, mint Vistan, de utánajárok a dolognak egy pár órán belül és köszönöm a tanácsot. :)
#4660-ra: A compatibility mód a win2kban jelent meg először, de ott a cd-n lévő tools mappából kellett egy programot telepíteni ami lényegében a mostani kompatibilitási fület adta, külön programként, egy pár megás stuffról van szó. Virtualizáció akkoriban szerintem még nem igazán létezett, illetve esetleg a connectix virtual pcje (ezt vásárolta fel 2004ben az MS). -
Pio #4660 Hahh, ma is okosodtam, jó tudni, hogy ennyire egyszerű az egész. Ez mondjuk megmagyarázza azt is, hogy miért nem jelent mindig biztos megoldást és hogy miért lesz szükség a tényleges virtualizációra. -
Pio #4659 Aha, nekem ilyen gondom nem volt vagy csak nem tűnt fel. Esetleg nézd meg a regeditben a #4652 második felét, ha ott nullák vannak (főleg az elsőnél, az felel a UAC ki/bekapcsolásáért) akkor tényleg valami más homokszem kell, hogy legyen a gépezetben, mert ami a regeditben szerepel az a Szentírás (legalábbis egy restart után :) ). -
#4658 COMODO IS 3.9 (magyar már ;) ) szépen fut Win7 x64-en. -
#4657 Ja azt kifelejtettem, hogy rendszergazda mód kell az ATT-hez, különben a nem aláírt driver miatt nem indul el. És ezekszerint a rendszergazda módban futtatott programokat blokkolja valami induláskor ezért tiltanám az UACot.
A control userpasswords2 nem csinál semmit. :/ -
#4656 A kompatibilitási mód csak a windows "ID"-jét írja át, tehát elhiteti vele hogy régebbi kernelen fut, ezenkívül nem történik semmi. -
Pio #4655 Úgy, ahogy mostanában sokan szórakoznak azzal, hogy virtuális gépen tesztelik a 7-et, vagy PC-n virtuális gépre felteszik a maces oprendszereket.
Vagy például a valószínűleg mindenki által ismert Java programnyelvben írt dolgok is egy virtuális gépen futnak. Amolyan "gép a gépben", de a belső gép nem is létezik csak a külső elhiteti az adott alkalmazással, hogy ő egy létező, valójában azonban csak "emulált" számítógépen fut.
Szerintem valami ehhez hasonló egyszerűsített elméleten alapszik a windowsokban a "kompatibilitási üzemmód" is, bár erre nem vennék mérget. -
#4654 pl nem lehet írni a program filesba és egyéb helyekre csak admin módban (jobb klikk rendszergazda), de igazából valami blokkolja az ATT (Ati Tray Tools) indulását és szeretném kinyomozni hogy az UAC vagy valami egyéb e. Vista is blokkolta, de még volt buborék hogy blocked, jobb klikk->run, de most semmi nekem kell kézzel indítani és szeretném, ha magától indul.
#4653: Virtualizációval. -
BBencze #4653 Ez k*rva érdekes kíváncsi vok h a Microsoft, hogy kivitelezi ezt. -
Pio #4652 Ha gondod van vele egyrészt állítsd át Magad fixen adminnak, hátha az bugos (bár nekem tényleg nincs vele semmi para):
1. runba: control userpasswords2
2. saját accodon duplaklikk
3. Group Membership fül
4. pötty az Administrator-hoz
5. oké, restart, anyámkínja
Aztán ha minden igaz regeditben ellenőrizheted a dolgokat:
1. runba regedit
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System kitallóz
3. EnableLUA 0-ra módosít
4. ConsentPromptBehaviorAdmin 0-ra módosít
Ezek után ha valami bug van szerintem küldj anthraxot Billynek postán vagy ilyesmi... :) -
Pio #4651 Na ez viszont érdekelne, miben gátol a UAC miután never notify me-re állítottad? Mert nekem semmit nem visított azóta, viszont ehhez a részéhez abszolút nem értek, mivel ilyen az xpben nem kellemetlenkedett :)