31662
CRYSIS
-
Na tényleg ne offoljunk és peace mindenkinek, jó lesz a Crysis PC-n és én is rohadtul várom már. -
PC iz da bezt! konzol suxxx!
[huhh most jól megaszontam] ;) -
Na de látod ezt mondom: csak az alaplap kerül MAJDNEM annyiba, mint maga a konzol mondjuk. És akkor nincs semmid, csak egy alaplapod :) Megéri? Én nem azt mondom, hogy mindenki játsszon konzolon, csak azt, hogy ha az ár / teljesítményt nézzük, akkor abban a PC bukik keményen :( Egyébként, hogy ne offoljam szét a topicot teljesen, én is várom már a Crysis-t (PC-re) és azért nem veszek most pl. grafkártyát, mert inkább megvárom a DX10-et. -
CUCLI #1651 A konzol jó,pc fos.
[hergeli még kicsit a népet];) -
A régi GeForce 3 és 4 kártyákkal ment asszem, az újakról nem tudok nyilatkozni. -
De igen, csak mutass nekem egy ilyen játékot, amiben erre figyeltek.
Az utolsó játék, amire én emlékszem, az a SIMA Unreal Tournament volt. Annak volt egy bonus CD-je, amin nagyobb textúrák voltak, de csak az S3-as kártyákkal működtek (az elején), mert az használta az S3TC nevű textúratömörítési eljárást, ami utána DXTC néven (talán kissé módosítva) bele is került a későbbi DirectX-ekbe.
Na de itt is csak textúrák voltak, nem objectek... -
menj föl az nVidia oldalára...... ha nmetalálod adok neked direct linket ahol levan írva... -
Háaáát azt nem mondanám... Mert mi ezt megakartuk csinálni egy 6600gt-vel de minimum egy 6800gt kellet volna hozzá. -
boccs megint...
kira alaplap de ez már tényleg überdrága lehet... ill ezt teletömni... meg ehhez még csak BÉTA driver van ha jól olvastam... mármint a 4 kártyához. -
Mert Quadro, ami azt jelenti, hogy 3D-s szoftverekben is igen komoly a kártya (3d studio, stb) Amúgy bios csesztetéssel a "sima" kártyákból is lehet Quadrot varázsolni :) -
azt nem lehet megoldani hogy mondjuk hosszabb a játék (1 DVD helyett 2) és mikor feltelepítjük felteszi a kisebb és nagyobb poligonú objecteket is és ha bírja a gép akkor a nagyobbakat használja?
thx hogy elmagyaráztad :) -
Mert azt nem játékosoknak tervezték hanem grafikus programokhoz...Rengeteg mindent támogat meg azzal renderel-nek... -
Még nem láttál? Akkor minek vitatkozol basszus??
-
Gainward BLISS 7950GX2 1000 /7920/ 163.680 Ft
ez viszont off:
PNY Quadro FX 3400 301.080 Ft
utóbbi miért drágább? és miért ennyivel? -
OK, elmagyarázom. Mondjuk te vagy egy PC-s szoftverfejlesztő és van egy játékotok. Választhatsz, hogy über brutális poligonszámot használsz majd a 3d objecteknél, hihetetlen részletes, tűéles textúrákat, stb, stb és akkor iszonyatosan durva konfig kell majd ahhoz, hogy játszani lehessen vele - ergo kurvára nem fogsz belőle eladni egy darabot sem, mert szinte nem lesz olyan gép, amin rendesen futna. Vagy van a másik lehetőség: kevesebb poligon, szarabb textúrák, rosszabb effektek és akkor elfut mindenen és még talán el is adsz belőle eleget (bár a legtöbb ember úgyis letölti valahonnan). Vagy meg lehet próbálni skálázni, hogy mittudomén a jobb gépeken jobban nézzen ki, de mondjuk a poligonszámot elég nehezen fogod skálázni... Szóval meg van kötve a kezed, hiába van 1000 embernek a világon 4xsli-s gépe, mert a játék nem arra van írva. Ha direkt arra lenne, akkor sokkal szebb / jobb / reálisabb fizikát használó játékok lehetnének, csak általában az a cél, hogy minél többet adjanak el az adott szoftverből ugye. És ha a játékokról beszélünk, akkor ez a nagy hártánya a PC-nek a konzolhoz képest: hogy ahány PC, annyiféle konfig kb. -
Richard90 #1639 a quad sli nem azt jelentki véletlenül hogy négy kártyát összekötni
quad=4
ahogy a képen is láthatod. ja és a gigabytenak van már ilyen alaplaja, és van hozzá BÉTA driver is, amivel elméletileg működni kellene -
Richard90 #1638 sztem azt akarja mondani hogy régebbi játékoknál nem fogja kihasználni ezt az sli megoldást, mivel a régebbi játék nincs rá megfelelően optimalizálva -
tévedsz mert mint a névben is van ez 2 db quad-sli.. ami marhaság (sztem) mert Én még nem láttam olyan alaplapot amin van 4 PCI-E slot vkártyáknak... amugy ha megnézed nincsenek is összekötve rendesen.. kevés a SLI híd vagy hogy hivják.. -
Egy ilyen kártya kerül 185 ezer forintba, szorozzuk meg 4-gyel, adjuk hozzá az alaplapot (minimum 50-es), adjunk hozzá 3GB brutális ramot, meg minimum egy izmos 2 magos procit (mondjuk az SEM fogja kihajtani ezeket a kártyákat, FÉLIG SEM!), és akkor már kb. 1,5 milliónál tartunk, de MÉG MINDIG NEM ÉRTÜK EL GRAFIKAILAG A NEXTGEN KONZOLOKAT, mert egyszerűen nem írnak olyan játékot PC-re, ami kihasználná ezt a brutális teljesítményt. Ellenben konzolra... :DDD -
a pénzköltést én is unom... de a PCt nem!
"Nyers erőben lehet, hogy egy 4xdual SLI kártyás megoldás veri az X360-at, csakhogy ott van a Windows és a (visszafelé) kompatibilitás kérdése (mármint a játékoknál), így nem tudják kihasználni a kártyádat."
ezt nem értem, bocs... vmi közérthetőbb nyelven is kifajthetnéd, amit megértek
amugy tényleg fingom sincs rola csak most ez a menő hoyg le kell szolni a másikat... gondoltam kiprobálom...
-
Richard90 #1634 a quad sli 7950gx2-nél így nézne ki
quad 7950gx2 -
mindehol megy a konzol vs pc vita...tökmind1, egyiket-másikat is lehet szeretni vmiért, nekem is van konzolom is meg pc-m is, és a pc-t nyúzom:D PS2 csak a gran turismo meg a tekken miatt van, mással nem nagyon játszom rajta. A konzolok játékra vannak, másra nem jók, és ps2 esetében lagg is van néhány gémnél(pl fos driver3:D)
A pcnél azvan hogy ráköltheted a gatyádat a sok új cucc miatt(gondolok itt anno pci-e, ddr2 amiket már más is említett korábban), és én pl nem győzöm pénzel...
Na de mind1, mire megjelenik, talán sikerül váltanom vmi bikább rendszerre, egyelőre elég ezis, áltba medium-high graffal elfut minden(oblivion nem, de az más tészta:D). Ha sikerül optimalizálni, és dx9be télleg így fog kinézni akkor nem kell majd neki vmi hűde gép, és nekem spec nem kell dx10, ha egyszer így néz ki anélkül is:D
Szép terjedelmes lett, és összevissza:P
-
"sztem PS3t "
szerintem neked fingod nincs, hogy milyen erő rejlik az X360 3 magos procijában és a Xenosban, vagy a PS3 esetében a Cell-ben és az nvidia gpu-ban. Maradjunk ennyiben. De nem csak neked, hanem másnak sem nagyon, aki ilyen nagyon okosokat írogat.
Nyers erőben lehet, hogy egy 4xdual SLI kártyás megoldás veri az X360-at, csakhogy ott van a Windows és a (visszafelé) kompatibilitás kérdése (mármint a játékoknál), így nem tudják kihasználni a kártyádat. Tehát hiába fogsz elkölteni 2 millió forintot, a játék egy idő után nem lesz szebb, maximum nagyobb felbontásban fog futni és több FPS-sel. De már a sima SLI-s megoldással is futtatható kellő felbontásban és kellő FPS-sel, szal értelmetlen pénzt kidobni.
Másik dolog, hogy tegyük fel, hogy 500 ezerből van X360-at verő PC. Mennyibe is kerül most egy X360? 60-70-ért már simán hozzájutsz :)
Még valami: nem vagyok konzolos, csak hülye sem. Nincs konzolom, és brutális PC-m van (kivéve a videokártyát). Csak én rengeteg pénzt költöttem gépre és meguntam, ennyi. :) -
ezek a legjobbak :) -
a 2db 7950 GX2 SLI-ban hozza létre a Quad-SLI rendszert (ha jól látma 2 összekötő hí kell hozzá). Quad helyett Quattrot irt. elirta. de sztem lehet értelmezni... -
Richard90 #1629 azért én ezen vitatkoznénk, hogy milyen gép tudná hozni a ps3 teljesítményét -
Richard90 #1628 a a kvatrót ne írja oda.... vagy fogalmazza meg érthetőbben
mert most ki hogy nézi... a 7950gx2 egy kártya de két 7900gt-ből áll
a kvatró négyet jelkent, tehát négy kártya... az pedig négy db 7950gx2-t jelent -
Figyeljétek meg az lessz a vége hogy a vistát tovább halasztják és ezmiatt kiadják a dx10-et xp-re és nyugodtan crysis-ozhatunk míg meg nem halunk.
-
2*2-re gondolt... 2 db vagyis 2 dupla kártya ami 4... -
már 1,2 milláért kapni olyan PCt ami veri BOXot meg sztem PS3t is
sőt akár 500kból is összelehet rakni olyat!... szal erős tulzás a 3 milla...
-
Richard90 #1624 és ezt te komolyan gondolod?,? kinek van pénze egy négykártyás 7950gx2-re???? az amúgyis már nyolc kártya...
amúgy nézzétek meg ezet a tesztet... nem feltétlenül a videokártya a lényeg
teszt
ámulj ás bámulj -
Ja persze, ha 3 millióért akarsz PC-t összeállítani, akkor az más kérdés :)) -
Na igen,az is akkora bug,hogy csak elrontja ezt a grafikai megvalósítást azzal,hogy még ott csücsül,a fán,mikor már rég le kellett volna esnie.Legalább akkor eldölne,és ott lógna a mélybe. -
oké. de akkor elötte elugrom a kínai piacra. ott van minden. hozhatok egy nanoruhát is meg egy stukit aztán megyünk a városligetbe és megnézzük hogy mi nem stimmel a crysisben. ja te hozz laptopot meg kamerát és csinálunk videót.
-
ok :D én találok fémházat te meg hozod a gránátot
-
próbáljuk ki ezt a gránátosat
-
ja mondjuk nem leszolásként de egy gránát nemhiszem hogy így döntene össze egy fémházat... nem tűnt vmi valóságosnak... bár mikor szétlövi a fát és rajtamarad XD áll az alata lévőn darabon picit odébb csuszva aztán még belelőtt 1-2t hogy ledöntse :D -
NA igen.Meg a hungarocell tömegű fémeket is súlyozni,hogy élvezzük,ahogy összedűl a ház.:) -
meg az összeeséseket ujraanimálni
-
Most olvasom hogy már senki sem tudja mikor jelenik meg a játék. Mert ugye krájtekék azt mondják hogy idén év végén valamikor. viszont ugye pletykáltak arról hogy Pistával együtt (vista), ami meg jövő év vége ha ebben a tempóban haladnak. Aztán volt olyan hogy ugyan nem a Pistával de 2007 első negyed év. Igazán mondhatnának Krájtekék valamit hogy eloszlassák a ködöt. Bár belegondolva lehet jobban járnánk ha jövő jan.-feb.-márc környékén jönne ki. Mert akkor több idő maradna bugtalanítani, dx10-re készíteni, meg optimalizálni, éééés nekünk is több időnk maradna pénzt gyűjteni hardverre