11765
-
otto500 #10125 Pápai állammal is lehet lenni, csak át kell írni a descr_stratban. -
MaRee #10124 Ezt sajnos nem tudom, de megpróbálhatod kézileg unlockolni, szerintem lehet tolni a pápával is. -
#10123 De ha legyőzöm a pápát (csak úgy annak szentelem a hadjáratot) vele is lehetek? -
MaRee #10122 Itt is lehetsz, sőt még mielőtt akárkit legyőztél unlockolni lehet az összes factiont, de mivel pl a mongólok nem a térképen kezdenek, hanem azon kívülről jönnek be egy bizonyos időpontban elfoglalni a világot, így a játék kezdetekor nem lehetsz velük. -
#10121 Romeban, ha legyőzöl egy népet, lehetsz vele. -
otto500 #10120 Kár, pedig nagyon reménykedtem. De aztékoknál sem lehet valahogy megcsinálni? Ők végül is már az elejétől megvannak, csak inaktívak.
A campaign_script-ben találtam olyat, hogy :
"; start up
freeze_faction_ai aztecs
;-- Aztecs contacted --
monitor_event ObjSeen TargetFactionType aztecs
and not FactionType slave
unfreeze_faction_ai aztecs
add_events
Talán itt lehetne valamit kezdeni.
Igen, M2TW-ból vannak, realitimodgold-ból, de gondolom mindenhol ez van. -
MaRee #10119 Hülye vagyok, ezek tényleg a M2TW filejában vannak, viszont fogalmam nincs hogy miért.Szerintem ne nagyon állítgasd át, max az utolsó kettővel lehet trükközni, a brigand spawn value-vel azt állítod hogy milyen gyakran spawnoljanak lázadók, a másikkal pedig a kalózok. -
MaRee #10118 Ha jól tudom nincs megoldás arra, hogy mongolokkal lehessen nyomulni campaignben, én is próbáltam már, de vagy csak full sötét a térkép vagy kidob a játékból.
Ezek amiket bemásoltál, nem véletlenül a Rome-ból vannak?Csak mert ezek ókori dolgok. Marian reforms az máriuszi reformok, meg gladiátor felkelés :O
-
otto500 #10117 Ezek mit jelentenek?
descr_strat:
marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28
És ha valaki tudja, hogy lehetne megcsinálni, hogy mongolok, timurdok, aztékok játszhatóak legyenek, plz írja meg. Próbálgattam, timurdoknak adtam egy regiot, de ahogy betöltött a játék, egyből ki is dobot ismeretlen hibával. Ha úgy indítottam a campagint, hogy nem velük voltam, akkor elindult, de hiába volt városuk, inaktív maradt a nép. Próbáltam azt is, hogy hamarabb jöjjenek de nem sikerült.
Ha nem túl bonyolult a megoldás, akkor jöhetne hozzá egy kis leírás :)
Vicces lenne aztékokkal nyomni európában :) -
#10116 Ahhoz min. egy atomerőmű kell, h rendesen fusson. Január végén február elején jött ki. -
obe #10115 igaz...bár a medieval 2 telepítés-újratelepítéssel is meggyűlt egyeseknek a bajuk, köztük jómagam is, de az is igaz, hogy bár hibaüzenettel indult, de indult, és stabil volt, sosem fagyott le..és grafikai szégyenkeznivalója sem volt, full beállítással ma is álejtős..
nekem a napoleon kellemes csalódás volt-van, bár tudtam, total war nem dob rókabőr kiegészítőket, a csata előtt most is sokat tölt, de iszonyatosan eltalált hangulata van, pedig e korszak történelmileg nem a kedvencek közé tartozik
-
bgabor #10114 Empire:TW vagy háromszor-négyszer annyit tölt, mint a Medieval2, technikailag szinte minden szempontból rosszabb nála. -
obe #10113 majdnem 1 percig?..az semmi, az empiresben egy 2000 vs 2000 fős csatát kb2-3 pericig tölt nálam, bár még sosem mértem le, pedig viszonylag erős gépem van...semmi mod, legfrissebb patch -
#10112 Mert csak a kingdoms campaign map-jain lehet tolni HS-t mod nélkül. Europa térképet nem
MitsuMishi: A Clouds Across Europe-t tudom ajánlani. Bár igaz, h kb egy 10 körönként összekeverednek a gombok, és lefagy. Ilyenkor érdemes menteni, amikor a gombok érdekessé alakulnak, és ujrainditani a játékot. Csata közben viszont nem játsza el ezt.
(Egyébként kicsit trükkös dolog a HotSeat, mert az alapbeállítások nem lehet védekező csatát tartani, hanem automatikusan lenyomja a gép. Az egyik cgf fájlban kell átírni pár dolgot de ezt most nem részletezem :) -
MaRee #10111 Hotseat-hez minek mod? -
MitsuMishi #10110 Van valami működő mod,hogy lehessen HotSeat-et tolni haverokkal? Oo -
otto500 #10109 Én most reality moddal nyomom, egész jó, de a descr-strat fáljt már sokszor átírogattam :)
Stainlessteel jó lenne, csak nálam rengeteget tölt két forduló között, van, hogy majdnem egy percig tart. -
otto500 #10108 +1 -
#10107 Nemtom, de én élni szoktam a lehetőséggel és mindig átírom őket. Pl egy "Entire World mod"-ban (ami elég bétának néz ki) fogtam magam és a törökökkel kivándoroltam amcsiba, régi városaim meg hagytam a francba. Amcsiban meg minden várost átneveztem törökös hangzásúra. Ált. a fam.memberről neveztem el, aki elfoglalta. (Barsbay, Town of the Kaynetli stb)
Egyébként megnéztem a Stainless Steel-t és nem sok különbséget látok a Clouds Across Europe-pal szemben, ami szintén nagyon klassz mod. HS-ben toljuk lakótársammal (perpill én Bizánc, ő Kingdom of Jerusalem, épp most purcan ki az utolsó arab is a mórokat leszámítva. Én meg Wallachiát csináltam ki éppen.) -
#10106 de miért bran?? -
#10105 Én a napokban belebotlottam egy Eras Total Conquest nevű modba ami nagyon elnyerte a tetszésem. 10 féle térképen lehet játszani (Europa 970, 1080, 1200, 1300, 1400, 1500 /Europa-Afrika-India 1220, 1331, 1453 /Egész világ 1547) és a csak Európa térkép klasszul fel van nagyítva, több provincia, több nemzet, történelemhűbb városnevek
(pl a magyarok: Buda, Pest, Kassa, Pécs, Debrecen, Temesvár, Beograd (Nándorfehérvár), Bran (Gyulafehérvár)
Elég mod mániás vagyok, mondjuk a Stainless Steel-t még nem próbáltam. De annyit emlegettétek, h sztem kipróbálom. Am. nekem medievalhoz 6 mod van felpakolva, van is vagy 30 giga :) -
MaRee #10104 Köszi, légyszi írjatok még egy páran, nem tart semmiből :) -
obe #10103 felölem mehet, 1 pont oda -
MaRee #10102 Hát akkor fogalmam nincs, esetleg próbáld meg levenni minimumra a grafikát, mert az is lehet hogy nagy felbontásban meg ilyesmiben nem bírja a géped és ujraindul.Persze ez egyátalán nem biztos, de nincs más ötletem :S -
roque #10101 újraraktam,de így sem működik.más ötlet?
-
#10100 De védeni úgy kell, h nem egyenesen áll a lándzsafal, hanem ferdén, [így: <I (I : kapu, < : katonák)] akkor sokkal hatékonyabbak. -
#10099 Én a falakon szoktam harcolni. Általában létrák és tornyok jönnek. Tornyokat fel lehet gyújtani, létráknál zárt alakzatban jön (több lövedék talál). Kapukosra meg lovasokkal rárohanok, majd vissza a várba. -
#10098 és eddig minden total warba be vált ez a taktika ha nem hiszitek probáljátok ki de ládzsás vagy pikást rakjatok a utcába a többi hátul legyen és legyenek ijászok is a utca közelébe de ne a katonáid mögöt -
#10097 én a utcákon vesszem fel a ellenségel a harcot a főtérhez közel mert közel van a fötérhez és ha esetleg gyávák lennének a katonáim közelebb van igy hamarabb oda érnek és megint harcolhatnak ezzel a taktikával többszörös túl erőket győztem le -
MaRee #10096 Bucser átadná nekem a házigazda szerepet a totyikban, csak meg kéne hogy szavazzatok.Tehát aki bele egyezik az írjon ide pls :) -
MaRee #10095 Nehéz lenne vissza olvasni egy oldalt minden új kérdezőnek?:D Kezdem unni hogy a vagy a miért nem működik a magyarítás, vagy a hogy rakjam fel az 1.3-at vagy a melyik modot rakjam fel kérdések közül valamelyik tuti elhangzik minden nap :D
Ivan: Stainless Steel és Third Age Total War, ha szereted a Gyűrűk Urát.
Nem eredeti játékkal nem tudsz multizni, max lanon. -
IvanJacint #10094 udv
kerhetnek nehany tippet hogy milyen mod-ot tegyek fel?
es nem lehetne,olyat hogy multiba nyomni a jatekot? -
#10093 én próbálom akkor a szárnyakat erőltetni, és 2v1eket kialakítani a széleken, tehát körbezárni az ellen szélső egységeit, középen meg a gerinc általában kitart -
MaRee #10092 Rakd ujra. -
roque #10091 Sziasztok!
Fenn van a medieval 2 és a kingdoms is + a magyarítás mind a kettőhöz.Szépen megy a játék,de amikor elkezdem a csatát,akkor kilép vagy újraindul a gépem.Régebben nem volt vele semmi probléma.
Valaki segítsen!!!!
Köszi -
otto500 #10090 Igen, arra vigyázni kell, ha nagy a túlerő, akkor lassan tolják visszafelé az egységeket. Pl, ezért kell kapuvédésnél a harcot rögtön a kapu vonalánál felvenni, mert ott szűk a hely, kevesebb ellen fér el, nehezebben tolnak be, és kevés egység kell így ellenük, addig a többi tud pihenni. Ha az ellen átmegy a kapun, és hagyjuk, hogy minél nagyobb félkört alakítson ki, akkor végünk.
Egyébként ha terepen azonos erejű sereggel futsz össze, és pl, csak gyalogosok vannak mind két oldalt, ki milyen taktikát használ? -
#10089 Igen, jó ötlet lenne a forró olajozás, csak nekem vmiért nem műxik amikor én védekezek... (bezzeg amikor ő, akkor kapom a nyakamba szal nemvágom, pdeig egyszer direkt kipróbáltam h teleraktam katonákkal a kapu környékét, falat, kapu felett és ugy se)
Mégegy szemrevétel a te városvédéseddel kapcsolatban(tudom, h nem pont így mondtad): Amikor tudtam h szinte csak lovasokkal támad, fogtam magam beraktam a zsír spearman-jeimet a kapuba egymásba. Frankón beálltak, betörték a falat, és elindult az egész serege befelé. Első pár egységénél nincs baj, de egy idő után fogja magát és mintha tolná befelé a hátul álló többi az elsőket, azon kaptam magam h 1ik pillanatról a másikra eltünt a seregem, felemésztette a lovasok tömkelege.
Viszont ha ugy csinálom ahogy te mondtad, (félkörben várni, rájuk futni) általában megszívattak a falon.
Összességben ez is jó taktika, de azért ehhez több gyalogos kell mint pl az enyémhez. Az úgy lett "kifejlesztve" h eszméletlen kevés egységünk volt, és irdatlan sok ellenség. Ugyhogy utolsó esélyként bevártuk őket és nyertünk. Tehát innentől kezdve ezt használtuk mert kevés egységet fenntartva jólvédhetőek voltak a városok. (persze nem mondom h tökéletes, és verhetetlen taktika)
Egyébként ennél a taktikánál meg, az íjászokat meg nyílván nem a talpasok seggébe kell tenni, hanem hátrébb, és jó nagy helyet kihagyva, h ne az ég seggébe lövöldözzenek hanem földdel aránylag párhuzamosan. Egyébként minél nagyobb a főtér annál jobb, annál jobban szét lehet őket huzni. Ja meg ugye fontos h a talpasok Guard módban legyenek, h ne kezdjenek belehátrálni az íjászok arcába.
Egyébként kastélyvédést énis hasonlóan csinálom. Bár azt azért szeretem, mert sose ugyanugy alakul. Soxor kitámadtam pl a bizánciakkal, lovasíjásszal. -
MaRee #10088 Te most melyik modról beszélsz? Ha a Stainless Steel-ről akkor természetesen a legújabb patch + kingdoms kell hozzá, és értelemszerűen a 6.2 az újabb verzió tehát azt érdemes letölteni.Hogy honnan, azt meg megtalálod google-ben ha ügyes vagy. -
#10087 Hali!Nekem megvan a Medieval II fel van telepítve mi a további lépés hogy ezzel a moddal tudjak játszani?Kell patch esetleg is?Egyébként honnan lehet letölteni a Stainless Steel?És melyiket érdemes letölteni mármint a 6.1 vagy 6.2?Meg honnan majd vki irjon köszi.Az én verziom a sima alap Medieval 2 1.0 gondolom. -
otto500 #10086 Jah, még valami buci. Egy másik "probléma" annál amit írtál. Ha az íjászoknak át kell a saját egységek felett lőni, akkor nagyban csökken a pontosság és a tűzerő is. És ha jól páncélozott egységgel jön az ellen, akkor hiába hatásosak az íjászok páncél ellen, mivel lecsökken így a tűzerő is, nem sokat fognak leszedni.
Mondjuk az én leírásomnak meg a katapultok tehetnek be :)
A lényeg, hogy nem jó mindig ugyan úgy játszani, még ha csak gép is az ellen, mert minden helyzet más, nem biztos, hogy mindig a megszokott taktika a leghatásosabb.