Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi, nem rég kezdtem a játékot, és pár részlet még ködös.
- A karakterek hûsége, vallásossága mitõl függ. Hûségnél számít, hogy pl az uralkodóval van, vagy, hogy milyen messze van tõle? Szóval, hogy lehet ezt a két tulajdonságot növelni, és mire kell figyelni, hogy ne csökkenjen?

- A városaim környékén idõnként felbukkannak lázadók, eretnekek, boszorkányok, van, hogy a papomból lesz eretnek. Szintén kérdem, mitõl függnek ezek, mire figyeljek, hogy elkerüljem?

- A városokban a nyugtalanság, szenny, mitõl nõ, mivel lehet csökkenteni õket?

- Diplomáciánál hûbéres mit takar pontosan. Elõny-hátrány?

- Kereskedelmi egyezmények tényleg minden esetben növelik a bevételt? Még ha távoli országgal is kötöm?

- Angoloknál, a hosszú íjászoknál az van írva a tulajdonsághoz, hogy képesek éles karókat használni. Ezt hogy? Nem láttam még õket használni, gombot sem láttam, amivel elõ tudnám hívni ezt a képességet. Jah, és jellemzésnél azt írja, hogy hatásosak páncél ellen, de tulajdonságban nem írja. Szóval páncél ellen ugyan olyan jó, mint egy hasonló értékû számszeríjas? + Íjászoknál a tulajdonságnál írt hatótávolság egyetemes? Szóval, ha az van írva, hogy nagy hatótávolságú, akkor az összes nagy hatótávú lövõ egység pontosan ugyan olyan messze lõ, vagy azért van egy kis különbség, hiába ugyan az a tulajdonság?

- Tapasztalati pont mennyi bonuszt jelent, hogy kell számolni mennyi pluszt ad?

Remélem valaki tud segíteni 😊
Legend Killer
<#help><#help><#help><#help>

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Legend Killer
itt elírtam. 0 helyett 1t akartam írni 😄.

szal vki pls mondja meg, h hol vannak a magyar nyelvi fájlok a medieval2total warban. kösz. mer egy olyat szedtem le torrentrõl, ami full magyar. a kingdoms meg erre nem települ rá. így lekaptam1full angol alap géjmet, azt felteszem, de elõtte a full magyarból kiszedném a fájlokat. hiszen a kingdomshoz már megvan, letöltöttem a magyar fájlokat, hála annak, aki itt a topikban feltöltötte. neki kösz ismét.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

igen
És valaki azt is meg tudná mondani hogy a magyar mod-ot honnan tudnám letölteni?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha meghódítok egy országot akkor automatikusan lehetek azzal az országgal?
Legend Killer
mer0full magyart szedtem le anno.

Legend Killer
vki mondja már meg, h medieval2total warban hol vannak a magyar nyelvi fájlok?

LasCar16
ezt az egyet sajnálom csak pedig kegyetlen csatákat nyomatok a stainless steel 6.2-es móddal..

#acm

Nem, csak a stratégiai térképen lehet. Sõt a replayeket is csak custom battle módba lehet elmenteni (amit nem értek mondjuk, de mindegy).

Legend Killer
az alap géjm magyar nyelvi fájlait is feltudod tenni? mert nekem az alap full magyar és rá akartam tenni az angol kingdomst, erre verzió eltérésrõl magyarázott és kilépett. úgy, h leszedem az angol alapot, de jó lenne magyarrá változtatni majd.

csata közben nem lehet menteni?
Legend Killer
ja, nem tudtam, kösz.

gondolom a data mappába, mindent oda kell másolni

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Legend Killer
* The Most Recent
* The Most Downloaded

Demigod Lancers Mongol and Timurids Invasion / file details

This mod allows you to play as the Mongols and Timurids.

ez a mod jó? és hova kell tenni? nem adtak leírást hozzá, nemtom.

Legend Killer
kösz<#eljen><#hawaii>.
már csak le kéne szednem vhonnan a kiegészítõt 😛 😄. mer nincs még meg.

a második tanulójátéknál mit kell csinálni miután elfoglaltam nottinghamet? fejlesztgetem az épületeket,de a sereggel sehova sem tudok menni,se londonból,se caenbõl...
nezd meg milyen az alapjätekod vältozata (eu , usa, eng, franc..)..de legjobb ha feldobod rä a kieget, akkor 1.5 lesz
magyar nyelvû változathoz az 1.3-as vagy esetleg újabb patchet honnan lehet leszedni,mert én leszedtem az eust,de az nem jó 😞
gabo91
Medieval 2 TW+ Kingdoms hun
(magyar nyelvi csomag)

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Igen, az 1.4-es verziót rakd fel ha most kezded.

gabo91
köszi 😊

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Legend Killer
ö betû.

Legend Killer
nemtom, vhova tedd fel 😄, én nem vok jártas ebben. csak majd szólj és kösz.

A legújabb verziót próbáltad?Mert nekem semmi gond nem volt soha vele, tökéletesen fut.

öüó betûk közül valamelyik.

gabo91
Bocsi, konzolt hogy tudom elõhozni?

(Új hadjáratot kezdtem, 4 kõr alatt 2 vár, 8kõr alatt összesen 3 várat szereztem és csak egynél harcoltam kettõt kiéheztettem 😄
Kaptam egy küldit, németek a nyakamon, tárgyaljak velük... hát egy királylányba botlottam... meg kértük kezét, ezer örömmel elfogadta 😄
Szóval lett egy jó szövetségem. (franciákkal soha többet, el tiprom õket amint lehet)

Na kipróbáltam a gyûrûk ura modot... az ötlet nagyon jó, de még nem tökéletes... eléggé lassú, szaggat, pedig az alapverzió teljesen jól fut, és van még mit finomítani, de egész jó...

War. War never changes.

gabo91
Nekem magyar verzió van meg belõle. Ha valaki megmondja mit, kiveszem felteszem nyelvi fájlokat szívesen.

Legend Killer
LOL

#9685: ?

Na, mindjárt kipróbálom a gyûrûk ura modot...

War. War never changes.

A "Regnum Dei All Factions 1.7.5" moddal elvileg lehet játszani a pápai állammal, mongolokkal, timuridákkal és aztékokkal is...
Legend Killer
kingdomshoz van magyarosítás? és, ha azt felteszem, magyar lesz az alap és a kingdomsban is leszenk magyar szövegek, részben?

Legend Killer
sájsze

én akaroooook<#rinya>. kalózokkal se lehet, mi? kár.

Nem.

Legend Killer
lehet a mongolokkal is játszani? ha legyõzzük õket pl?

Legend Killer
mosmá úgy néz ki meglesz 😄... sok forduló után 😄.

Legend Killer
annyira idegesít ez a Velence!<#violent><#violent><#violent><#violent>

titeket nem piszkál? tzöbb kis sereggel és néha ezres fõvel oda jön és áááá.. elfoglalta megint Bécset, agyam eldobom, egy hadvezérem oda megint.

Legend Killer
igen. oda viszek1hadvezért nagy sereggel, aztán másik kettõt gyorsan és együtt a rohamnál tudom velük támadni a várat általában elsöprõ gyõzelemmel. csak most a nyomi velence szivat Bécsnél, elfoglalták 😛.

Legend Killer
köszi, megpróbálom.

gabo91
Hogy vonod össze õket?
2-3 hadvezérrel egyszerre támadsz be egy várat?

gabo91
Értem köszi!

Mindenki úgy játszik ahogy akar, én ha csalást használok(bár mostanába nem nagyon játszko már) mindíg elmentem elõtte a játékot hogy ha normálisan akarom folytatni akkor onnan tudjam. 😊
A pár választásos témárol fogalmam nincs sosem próbáltam hercegnõt felszedni, próbáld ki hogy oda viszel hozzá egy magas rangú nemest, vagy valami.

Legend Killer
igen, errõl a konzol parancsról hallottam.

emlékszel, h írtam lentebb, h használom a pénz csalást és xfiren1fasz nagyon ki volt akadva erre? de õ meg ezt a csalást használja és õ nem gondolja csíterkedésnek ezt<#idiota><#hehe>. mekkora pöcs má<#mf1><#violent><#hehe>.

szal én használom még a pénz csalást és mot jól haladok németekkel. összevontam a seregeim, ahogy mondtad és hárman ostromoltuk a dánokat, elsöprõ gyõzelem 😄. funra jó ez a pénz csalás, de majd kitolom normálisan is.

és visszatérve a pár keresés témára. nõcivel jobb klikk és ott kimutatja, h van-e megfelelõ fószer... csávóval is ugyanígy kell?

Hát mást nem tehetsz csak addig mászkálsz amíg nem találsz egy megfelelõ nemest hozzá.Amúgy ez már a cheat kategóriába tartozik de konzolba toogle_fow és akkor látod az egész mapot, így könnyebb keresgélni.

Legend Killer
azt is tom persze, h néha jönnek jelöltek maguktól. de, ha én akarok keresni1tápos csávót? 😛 a csajnak.

Legend Killer
azt már tudom hogyan lehet a hercegnõimet oda adni más néphez. bár ennek kicsi az esélye, lévén, mikor fel-alá mászkálok a mapon, akkor alig találok megfelelõ embert... ám mi van akkor, ha látok1fincsi hercegnõt vhol és én szeretném az én hadvezéremet oda adni neki, h házasodjanak?

meg hogyan lehet jobban növelni az esélyt, h ne kelljen az egész v fél térképet bejárnom a hercegnõimmel csávó után? 😄

Assassinnal asszem ki lehet iktatni az inkvizítort.
Kereskedõ meg arra jó hogy többet kell csinálni és akkor jól vissza hozzák az árukat 😊 Ha meg "kiütöd" a másik kereskedõt akkro azzal valójában felvásárolod és abból is pénz van.

gabo91
Hali!

Inkvizitort küldtek a városomhoz ott rontja a levegõt, odaküldtem a püspököt is meg két papot de akkor is romlik. Le lehet "vadászni" valahogy?
Kereskedõ mire jó? Mert kerül 500 aranyba és ha már tapasztalt odaküldöm pl. borhoz akkor körönként 27 aranyat kapok... ez nevetséges... meg ugye ha kiütök másik kereskedõt fejlõdik... De mi értelme a kiütésnek?

Legend Killer
lándzsásoknak köszönhetek msot1szoros gyõzelmet. kevesebben voltunk németekkel a dánok ellen, két egységgel támadtak. tehát két oldalról. az elsõnél kitörtem lovasokkal és szétkergettem õket, íjászok hátul fedeztek és lándzsások várták a rohamot a lovasokkal szemben. késõbb perceken át tizenöt lándzsással kör alakban tartottam vissza a dánokat, akiknek a gyalogsága végül megfutamodott és a 48paraszti íjászuk ellen indítottam rohamot a tizenöt lándzsásommal, akikbõl tíz maradt csak. hátulról a maradék45-46 íjászom fedezett és nyertünk 😄DDD.

büszke vok magamra.