Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Amúgy érdemes minél tovább ostromzár alatt tartani a városokat, mert az idõ elteltével a public order csökken, az élelmiszer is kevesebb lesz és a védõk száma is megcsappan 😉
még egy problémám van. velencét támadom a300vmennyi fõs seregemmel, ostrom rá a városra, ott keménykedek, erre kijön a városból800vmennyi fõssel, következõ körben meg900fõs sereggel! én pedig nem csinálhatok ekkora nagy sereget, mert vmi átcsoportosító ablakot hoz be<#rinya>#rinya>
"kereskedõt oda küldtem szénhez...."
- ha rányomsz jobbgombbal a szénre hogy menjen oda akkor mond valami ilyesmit hogy "setting up a new trade route" vagy akármit, akkor jó.
"hajóra hogyan tudok sereget felvinni? diplomatát is hogyan lehet?"
-csak simán kijelölöd õket és jobbklikkel rányomsz a hajóra.amúgy egy teljes sereg ráfér.
"lehetséges-e a játék elején mongolokkal, meg ilyen hatalmas népekkel szövetségbe lépni, vagy úgy is lerohannak?"
nem tudsz a játék elején a mongólokkal szövetségbe lépni, mert alapból csak 1200 környékén vagy mikor jelennek meg a térképen.
"papról írja, hogy más nép embereit áttéríti és zavargást okozhat, v nemtom, ha oda viszem. elég csak az adott ellenséges város mellé állítanom? v vigyem be?"
- ellenséges papra rányomhatsz és ott ki fog jönni egy kis ablak, mint az orgyilkosnál meg ilyesmiknél, és ott lehet áttéríteni.Amúgy nem kell a városba vinni ha jól tudom, elég ha ott álldogáll mellette.
"kémet hogyan lehet ügyesen fejleszteni..."
Az elején csak kis csillag nélküli csapatokra küldd rá vagy nagyon szar falvakra, amúgy meg mindíg ments kémkedés/orgyilkosság/akármi elõtt és ha meghalna akkor vissza tudod tölteni és újra megpróbálni.
"végezetül a legnagyobb problémám... hogyan juthatok extra bevételhez, de elég olyan is, ami éppen fent tart..."
- Huh na ez már kicsit összetettebb, de azért megpróbálom a lényeget.Ne tarts fenn túl nagy seregeket mindenhol, mert azok eszik a legtöbb pénzt.A játék elején el lehet adni a szomszédos népeknek map információt, ebbõl jöhet pár 1000 florin, de nem mindíg jön be.
Csinálj sok merchantot, és állítsd õket jól jövedelmezõ dolgokhoz(ha rájuk mutatsz az egérre akkor kiírja hogy az adott nyersanyag mennyi pénzt hoz körönként).
Fejleszd az utakat, mert növelik a kereskedelmi bevételt.
Az elfoglalt városokban rombold le a felesleges épületeket, abból is pénzt kapsz.Jobb klikk rájuk aztán a bejövõ ablakban valahol alul lehet kiválasztani.Építs minél több farmot, mert minél több ember van annál nagyobb az adóbevétel.
Az adókat tartsd magasan, de a public order ne legyen minuszban, ennel kiküszöbölésére építhetsz templomokat, kocsmákat stb.
Ne tarts korrupt nemeseket a városaidban(ezt úgy tudod megnézni hogy jobb gombbal rányomsz a nemesre és felül megnézed mekkor a lojalitása, csak olyanokat tarts a városban akiknek magas).
Hirtelen most ennyi jut eszembe, remélem tudtam segíteni.
az alap játékkal játszok és lenne pár kérdésem. ha adtok xfiret, az még jobb, mert ott gyorsabban tudunk dumálni és ami van, eszembe jut kérdés, azt mondom.
de itt van pár:
- kereskedõt oda küldtem szénhez, vagy mihez, kettõt is két külön helyre. ott állnak. és? hogyan tovább? ennyi elég? más kereskedõt nem nagyon látok a képen, hogy tudom könnyen észre venni más nép kereskedõjét és kapcsolatba lépni vele?
- hajóra hogyan tudok sereget felvinni? diplomatát is hogyan lehet?
- lehetséges-e a játék elején mongolokkal, meg ilyen hatalmas népekkel szövetségbe lépni, vagy úgy is lerohannak?
- papról írja, hogy más nép embereit áttéríti és zavargást okozhat, v nemtom, ha oda viszem. elég csak az adott ellenséges város mellé állítanom? v vigyem be?
- kémet hogyan lehet ügyesen fejleszteni? mert láttam már olyat is, ahol 70%os sikere volt a dolognak, ott is bebukta, pedig3fortélyossági pontot már kapott és ennél tovább nem nagyon fejlõdtek embereim, mert meghaltak. szóval milyen kicsi célpontok a legjobbak, lázadók pl megfelelnek?
- végezetül a legnagyobb problémám... hogyan juthatok extra bevételhez, de elég olyan is, ami éppen fent tart... hogy ne legyen pénzügyi bajom? emiatt, mert kezdõ vagyok és nem tudom hogyan lehetne, a pénz csalást használom és veszekedtem emiatt xfiren egy hülyével 😄. õ teljesen ki volt akadva. mondom akkor mondja el hogyan lehet ügyesen játszani a pénzzel, hogy ne hátráltasson és legyen jó bevételem, amibõl a nagy sereget és mindent fent tudok tartani, de nem mondott. emellett most kezdtem csak el, ahogy írtam, nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy semmi tapasztalatom és ezért is próbáltam ki, plusz mert fun és kíváncsiság... sztem singleben nem gáz, ha kipróbáltam. így nem cheat, csak multiban, de ott nem nyomnám. úgy, h nem vok csíter 😄. de amint mondtok pénzügyre ötleteket, máris abba hagyom és aszerint igazgatom a németrómai birodalmat.
A kezdéstõl kb mennyi idõnek kell eltelnie és milyen épületeket kell építenem, hogy tudjak nyergetlen hûbéri lovagot kiképezni ? (dismounted feudal knights)
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Egyszerûen szavakkal leírhatatlan mennyire jó lett.
Ne felejtsd el 1.3-as modot telepíteni hozzá. (mondjuk minjárt jön az 1.4 is)
Egyéni tapasztalat? Jól sikerült mod?
War. War never changes.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem tudom miért van ez de valahányszor felrakom az 1.05-ös Kingdoms pecst folyton elk*rja a játékomat.Vagyis miután felrakta és indítanám az egyik kieget ezt írja:Rossz lemez van behelyezve.Kérjük,helyezze be az eredeti Kingdoms CD/DVD-t. De közben a sima Medieval megy,és eredeti a játék is. :S
Hosszas böngészés után sikerült megoldanom a problémát úgy, ahogy azt Darkkyy leírta, csak akkor nem értettem, mert korábban sose csináltam ilyet.
A gyengébbek kedvéért, amilyen én is vagyok és ha esetleg valaki szintén úgy járt volna mint én, annak leírom kicsit részletesebben:
A magyarításokat a megfelelõ helyekre másoljátok (akkor is, ha nincs mit felülírni), majd az alapjáték és a kiegek parancsikonjára jobb gomb, Tulajdonságok, Parancsikon fül és a Cél végére egy szóköz után
bemásolni ezt: --io.file_first
Grebbernek köszi szépen a magyarítást, Darkkyynek pedig a megoldást, (bár ezt rajta kívül elõtte, sõt utána sem, december 01 óta nem írta le senki :-D)
Még 1x hálás köszönet. Jó játékot mindenkinek.
Idõközben sikerült felraknom a játékot! Az 1.2-es Patchel volt gond!
Viszont a magyarítás nem mûködik, nem tudom, hogy mit rontottam el!
Kingdomos 1.5 update fent van, a magyarítást bemásoltam a modson belüli mappákba (americas, british-isles,crusades,teutonic)
A sima Medieval 2-nél 1.3 patch szintén fent van, viszont a data könyvtárban eredetileg tényleg nem volt olyan mappa, hogy fonts, text.
Ahogy azt TDantes írta: nem volt mit felülírni.
Ilyenkor mi a teendõ?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Olvastam a fórumban egy kérdést, amit kingtomi tett fel, de senki nem válaszolt rá.
Nekem is az a problémám, mint neki, hogy az 1.2-es patch feltelepítése után az 1.3-as már nem megy.
Ez az üzenet jelenik meg:
This 1.03.000 update cannot be applied to the 1.02.000 version of the game!
Van rá megoldás? Érdemes ezzel kínlódni, vagy inkább vegyem meg 2000 Ft-ért?
Azért kérdezem, mert minden megvan hozzá (az alapjáték, a Kingdoms, meg a patchek is) csak valamiért nem megy fel.
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/
http://www.filefront.com/14228797/realitymod22k.zip
Ezzel a verzóval megy amit irtam. A másikkal is elindul de ott félig angol.
Bár igen érdekes dolgok törénnek XD
Ha igy modositod realitymodg.bat ot akkor FULL magyarul indul el.
2 Várossal kezdesz:
-Fehérvár és Gyulafehérvár.
@echo off
copy cfgadditions2.txt+medieval2.preference.cfg realitymod2.cfg
cls
@echo Medieval II: Total War Reality Mod 2.2
medieval2.exe --io.file_first @realitymod2.cfg
A másik megoldás a következõ:
Asztalra parancsikon az alábbi paraméterekkel:
"F:\Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/realitymodg --io.file_first
Igy 4 várossal kezdünk:Nyitra,Fehérvár,Gyulafehérvár,Bihar De igy csak FÉLIG MAGYAR!
Illetve a Steamen december 10-ig 2,49 euróért (kb 700 Ft) meg lehet venni az alap játékot.
Vajon a steames verzió tartalmazza a magyar nyelvet?
Azt szeretném megkérdezni hogy hamachival lehet e játszani?(lan ban).
Amennyiben igen akkor hogyan tudunk csatlakozni egymáshoz?
Nem látjuk egymást.
A válaszokat elõre is köszönöm.
De most, se 10 ezer, se 2 ezer se ezer forintom nincsen, így nem veszem meg
Ezért érdekelne, hogy kéne ezt most mûködésre bírni
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
itt kerül ennyibe, de csak pár napig talán
medieval 2 gold hu
Hát ez nem nagyon mûködik.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Az van oda írva a DATA mappába kéne másolni. De ez így nem is mûködik!
@echo off
copy cfgadditionsg.txt+medieval2.preference.cfg realitymodg.cfg
cls
@echo Medieval II: Total War Reality Mod GOLD
kingdoms.lnk @realitymodg.cfg
Elrontottam valahol?
Kösz a választ!
Van aza .bat file amivel inditani kell a modot,azt megnyitod 1 szövegszerkesztövel.
Ezt kell látnod:
@echo off
cls
kingdoms.exe @realitymodg.cfg
Nos ha itt kicseréled a kingdoms.exe 1 parameterezett parancsikonra, akkor elméletben magyarul indul el a mod.
A parancsikon ne az asztalon legyen hanem a saját könyvtaraban.
Tehát akkor igy néz ki a modositott .bat tartalom:
@echo off
cls
medieval2.lnk @realitymodg.cfg
FONTOS! Nem biztos h ez az ikon neve (medieval2.lnk),hiszen ott a kieg .exe jérõl kell csinálni egy paraméterezett ikont ami nagyvalószinûséggel más néven fut.
[email protected]