Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az 1.2es patchel azért nem megy neked mert a hozzá tartozó 1.2es crackelt exet is lekell kapni hozzá és úgy mûködik.(1.3mat meg azért nemtudod rárakni pontosan e miatt mert úgy érzékeli hogy 1.2es nincs jól telepítve.)
Nos azért akartam frissíteni 1.3-ra mert nem indul 1.2-vel(ahogy írtad netkeret)-csak nekem elindul és azonnal ki is lép!Minden esetre köszönöm a választ!
még ne akarj editálni, majd pár grand kampány után is jó lesz az<#awink>
smolz:

tehát a kiegészítõben 4 különbözõ hadjárat választható, összefoglalva<#hawaii>

wright:
nekem sem engedte, kismilliószor próbáltam, játszottam elébb az 1.2 vel, majd feldobtam a kieget, sõt nekem folyamatosan net keretrenszer hiba üzenettel indult mindig, rábök tovább gombra, indult..így játszottam végig 3 kampányt...ne törõdj vele, sosem derül ki<#hehe>
nemtom itt leeht e editálni de nemnagyon találtam ilyen funkciót 😄

felraktama Kingdoms-t és látom már a Britanniát stb.. tehát az elõzõ kérdésem érvénytelen 😄

ja és sry a dpostért
köszi szépen obe 😊 erre gondotlam. Akkor az egyetlen kiegészítõ a Kingdoms? és az Americas , Britannia azok micsodák?

sry h noobkodom de most kezdtem a gamet😄
Értem én DE!Miért nem engedi az 1.2-esre felrakni az 1.3-ast?
wright:

frissits dx-t, ha nem segít rakd újra, de told rá a kieget, semmiylen peccs nem kell így

smolz:

egy kieg van csak, de értem mit mondsz, külön exe-t kapsz, külön játék mind2

miguel125:

lapozz vissza a megjelenéshez, onnan számolj rá max 2-3 heten, onnan olvasd, 4-5 oldalt elolvasol a fórumból, annyi tippet kapsz hogy becsukott szemmel is menni fog
Sziasztok!
Indításnál azt írja ki-meghatározhatatlan hiba ezért kilép...
Találkozott vki ilyesmivel?Régen ugyanígy használtam de semmi gond nem volt vele....azt hozzáteszem hogy az 1.3 pach-re azt írta ki nem lehet rátenni az 1.2-re-úgyhogy hagytam(régen ment ez is)Win7 64 bit.
Ha vki tud érdemben segíteni elõre is köszönöm.
hali!

az lenne a kérdésem hogy ha felrakom mind a négy kiegészítõt akkor az alapjátékban jelennek meg a változások vagy külön lehet játszani mind a 4 kiegészítõvel?(pl. rome total warnal a barbarian invasion nem az alapjátékban jelent meg, külön kellett elindítani)

remélem érhetõ voltam 😄 köszi elrõe is
Üdv!

Valaki tudna nekem adni/mutatni egy leírást, bármit ami egy új játékosnak jó alapot nyújthatna, hogy hogyan is induljak el? Egy ilyen medieval II kezdõknek jellegû akármire gondolok.

Elõre is köszi!

infidel

Voldi
Na, kiírta a papirusz, hogy elbuktam a nyerési esélyemet.. Valószínûleg lejárt az idõm. Hiába én voltam a legelsõ, legfejlettebb frakció, ez nem elég neki.. Ezek szerint az a lényeg, hogy gyorsan le kell rohanni mindenkit jeruzsálemig.. hiába volt már 500ezer felett a pénzem, az se elég neki.
Ráadásul a csatamentési lehetõséget hogy lehet megoldani? Nincs valami patch? Nem is értem, ezt miért hagyták ki, mert a Medieval 1-ben megvolt a mentés opció.

á most olvasom hogy valami cfgket kell módosítani a vista/windows 7 kavar be valószínüleg de ezeket a leírásokat nemlehet értelmezni..

Vista alatt ezt csináld meg mielõtt a modot telepíted:
first go to your folder option and make sure that you change settings so you'll be able to see all hidden folders and files.
now go to 'users' folder, next double click on 'user' folder (the one that contains all documents, downloads etc). you'll see new hidden folder called 'AppData'. go there. there should be 3 subfolders. go to 'Local'. next folder that we're looking for is 'VirtualStore'. next again you'll see 3 folders. this time click on 'Program Files'. and depends where did you install your game you should be able to find folder. inside medieval2 folder there's another cfg file that you had to change(!!!!!!!!!*). also this folder contains your save game and few other data. in my occasion i install medieval in games folder so my path is looking like this C:\Users\User\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\ Games\Medieval2 Total War

*Mit és mégis mire kell changelni baszki. remélem tudtok segíteni. 😊
helo!

Nemtudjátok hogy mi a helyzet akkor ha nemtudok modokkal játszani?
alapgame 1.2, 1.3 kingodms 1.4 1.5 minden kombinációban kipróbáltam rárakni a magyar modot meg a realism(gold) modot mindig ugyanaz lett az eredmény az alapjátékok mûködnek de a .bat-al indított modok: kezdõképernyõ kis töltés majd csinggg hibaüzenet szöveg _nélkül_ Ok és kilép..
Legend Killer
igen, íjászoknál tapasztaltam. de azt hittem csak náluk van. hm, ez jó is, mert így sokkal élethûbb, hiszen a valóságban se mehetett el mellette a lövedék. de rossz is, mert veszítünk embereket.

kösz.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Igen, a saját íjászaid/lándzsásaid eltalálhatják a saját egységeidet is.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Legend Killer
amúgy olyan nagy és hosszú csata volt, h a végén má az íjászok is karddal rohamoztak 😄. elfogyott a lõszer 😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Legend Killer
város egyik utcáján harcolnak éppen a lándzsásaim. elsõ csapatot lerohanták, õk harcolnak, mögéjük vittem a másodikat, pár méterrel hátrébb. õk meg dobálják az ellenségre a cuccot, akik az elsõkkel vannak elfoglalva.

a hátul lévõk eltalálhatják az embereimet? nem lenne jó, csak azért hoztam oda õket, hogy fedezzék az elõl lévõket. jobb5letem nincs, viszont nem szeretném, ha pár kósza lándzsa eltalálná a többieket elõl.

skirmishers, v mik ezek.

mer nekem se sikerült magyarrá tennem 😛.

gabo91
magyar mod 2.0 tettem fel.
a lentebb írt kiegészítõs eljátás
--io.file_first

megoldás a magyarosítására, és csak én vagyok béna vagy ezt nem lehet magyarrá tenni csak a realiti mod-ot?

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Legend Killer
kingdomsban wales-szel vok és angolok elleni csatában nekik áll a zászló, erre a marha hadvezérüket a marha katapultjuk úgy telibe kapja, h kigyulladt és meghalt 😄DDDDDDDDD.

A Stainless Steel zseniális mod, mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár nyerni nem tudtam még benn campaign-t, a Kwarezmian egységek rohadt erõsek, magyaroknak egyedül a keresztes hadjáratok egységeivel van ellenük esély.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

ugyugy...kereskedö melle adj egy kepzettebb orgyilkost mindig !!...föleg ha bizänc, vagy hasonlo forgalmas helyen akarod a kereskedelmet säpolni !!
A konkurens kereskedõknél segíthet esetleg ha még mielõtt oda érnek szépen kivégezgeted õket egy assával 😊

LasCar16
ahhoz meg kell az 1.5-s peccs asszem, nekem az nincs fenn

#acm

Köszi )
Sajna a space ugyan az mint a klikkelés, szóval valszeg én is kikapcsolom.

Stainless Steel nem megy; bejön a kezdeti kép, kicsit tölt, aztán kidob a windowsba, hibaüzenet meg csak egy felkiáltójel ikon.
Majd próbálgatom még, ha csak nem az a baj, hogy nem origival nyomom 😊

Felraktam a Reality Mod GOLD-ot, az megy.
LasCar16
vannak fontosabb kereskedelmi pontok, Konstantinápoly mellett 4 is, akkor Bagdad és környékén érdemes még szétnézni, valamint Zágráb mellett van arany, Afrikában pedig elefántcsont és arany,

Stainless Steelben pedig szintén ezek a helyek, kiegészítve a Kaszpi-tenger környéki értékes kereskedelmi cuccokkal(ami 3as szintû volt itt és 3084 aranyat hozott körönként!!!), és Bruges valamint Litvánoknál is van asszem,

na ezekre a pontokra kell vinni a kereskedõket akkor fognak gyorsan fejlõdni, csak itt bõven lesz konkurenciád, de ha megvannak ezek a helyek akkor sokat nyerhetsz velük!!

erdõs csatákra egy megoldást tudok, lépésrõl lépésre haladsz, amikor nem látsz semmit akkor megnyomod a P billt.(Pause) és tervezed a következõ lépést, én SPACE-t szoktam nyomni akkor gyorsabban lépnek, de lehet ugyanez a klikkelõs is.

#acm

Elsõ kérdésekre nem tudom a választ.Erdei harcokat én is utálom, sajnos nem tudsz semmit tenni ellene.Kerüld el.
Ha nyomod a spacet akkor még gyorsabb lesz de én mindig kikapcsolom ezt az opciót mert unalmas végig várogatni.

Most rakom fel a Stainless Steel modot, remélem tényleg izgalmasabb lesz 😊
Amugy még lenne pár kérdésem.
Karaktereknél a mindig csak a rettegetség nõ, gondolom azért, mert mindig kivégzem a foglyokat. Ha elengedem õket, akkor a lovagiasság nõ? ha igen, akkor azzal mire megyek?
Másik, hogy kereskedõket hogyan lehet fejleszteni? Tudom, hogy le lehet foglalni más kereskedõ vagyonát, és azzal is fejlõdik, de más módon még hogyan lehet? Csak mert, mikor angolokkal nyomtam még az elején, a brit szigeteken volt 5-6 kerekedõm, és nagyon gyengék voltak, alig hoztak valamit. Most nyomom milanoval, leküldtem pár kereskedõt mauritániába és pár forduló elteltével már egy csomót fejlõdtek, majdnem mind max-os képességgel van. Szóval számít a fejlõdésében, hogy menynit mozog, vagy milyen messze van a képzés helyétõl, vagy a fõvárostól?
Más, hogy ha valaki tud valami jó megoldást a sûrû erdõben való csatához, azt is szívesen fogadnám 😊 Nagyon csûnyát buktam azért, mert semmit sem láttam a csatából, mindent eltakart a sok fa. Hiába közelítettem, nem sokkal volt jobb. Van valami jó taktika rá, vagy inkább jobb kerülni az erdei hadviselést? 😊
Megint más. Fordulok közti idõben be lehet állítani, hogy mutassa van ne a többi nép mozgását. Én szeretem ha nutatja, de nem lehet valahogy meggyorsítani az gép mozgását? Tudom, hogy ha nyomok egyet az egérrel, akkor gyorsbb egy kicsit, de még gyorsabb is lehetne, mert mikor nagy terület van már, akkor rengeteg idõ megy egy két forduló között.
LasCar16
nincs 😊

#acm

Simán sem lehetett magyar 😊 mert ugyan ezt meg kellet csinálni a simánál is 😊 (kivéve ha a magyart töltötted NETÁN vetted meg)
Legend Killer
ja, vágom én, nem kell hülyének nézni. de eddig simán magyar volt és most a kingdoms miatt kicsit gázos lett. kösz.

De leirom még 1x.

Asztalon van 1 rakat parancsikon.Jobb klikk tulajdonságok cél:

Medieval II Total War Americas : "F:\Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/americas --io.file_first

Medieval II Total War Britannia : "F:\Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/british_isles --io.file_first

Medieval II Total War Teutonic: "F:\Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/teutonic --io.file_first

Remélem az egyértelmû hogy ez a rész " F:\Total War\ " mindenkinek más.
Úgy ahogy mondod, ettõl lesz full megyar.

medieval2.exe --io.file_first különös tekintettel erre.
Hello, nagyon tetszik amit a magyar modrol találtam, grat a készitõknek.
Viszont lenne egy kérdésem, különálló modként települ vagy felülirja a játékot is? Csak azért kérdem mert a Long Roaddal játszom most és nemtom hogy felmegy e mellé.
Legend Killer
amúgy, ha erre gondolsz, hát nemtom. elég érdekes, meg most ettõl lenne teljesen magyar a géjm?

Legend Killer
egyébként tök jó a kingdoms, a mayákkal kipróbáltam és hát nem semmik. meg elõtte a teutonickal.

Legend Killer
akkor mutasd meg. én már elég sok mindent kipróbáltam.

NEM,mivel nem létezik...... ha nem csak irogatnál hanem olvasnál is, megtalálnád a kommentem hogy hogyan tudod magyarrá tenni.
Legend Killer
mi lenne, ha elküldené nekem vki az eredeti fonts és text mappákat a medieval2total warhoz és kingdomshoz? mert nekem tényleg nincsenek meg.

Reinstall szerintem megoldja.

#9773 igen de kettõnél nem többet, végülis csak arra jó hogy az íjászokat lenyomják a tieid.

Hûûû, mennyi sereg volt egy spanyol város körül 😊

Felteszem, remélem menni fog.
Ehhez van magyarosítás?
Jakuza001
Megprobaltam a mod bug topicjaban feltenni a kerdest de ott sem jott valasz, pedig ez igy most jatszhatatlan.
Ha egy varosomat vagy mas varost megtamadja az enemy es sikerul elfoglalnia par korre es epit valamit, onnantol kezdve nem tudok semmit csinalni, mert nem tudom lerombolni a szar epuleteit es nincs akkor recruit. Varok egy fixet vagy valaszt, addig el se inditom a jatekot, mert csak felidegesit.

gabo91
Értem okés kipróbálom.
Ostromtornyokat érdemes csinálni?

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Legend Killer
nem voltak meg, nekem elhiheted. megnéztem alaposan és sehol.

és már újra tettem.

gabo91
szvsz, töröld, telepítsed újra és normálisan próbáld meg azt amit leírtak. olyan nincs hogy nincsenek meg a mappák
kicsit érdekes lenne
esetleg rejtve vannak, de ez nem valószínû

Legend Killer
bakker, agyam eldobom<#falbav>.

még mindig nem magyar. mikor feltettem, rátettem az alapra az 1.3t ahogy kell, mert kingdoms rátelepítette. utána írja a readme, hogy:

"A kiegészítõ fájljai a mods mappába tudod felüliratni a megfelelõ nevû mappával!
(Elõtte csináljatok az eredetirõl biztonsági mentést!)

A Medieval 2 fájljait pedig a data mappába tegyétek!"

még mit mivel? mert nekem ott a kingdomsnál lévõ új népek mappájában nincs fonts és text a feltelepített géjm mappájában. így hogyan írjam felül? simán bemásolgattam és így se magyar. ugyan ez a helyzet az alap géjm data mappájában. ott sincs fonts és text mappa, akkor mi a fenét csináljak, hogy magyar legyen? már mindent próbáltam, de nem.

Ja, ez lemaradt: cheatek. A ~ billentyûnek az ö vagy ü betû felel meg.

Gyûrûk ura mod

Ostrom tippek támadáshoz:

Ha lehet minél tovább tartsd fent az ostromzárat, az eltelt idõvel csökken a védõk száma.
Én úgy szoktam ostromolni, hogy(ha nincs még onager vagy ballista) csinálok egy faltörõ kost, azt rárakom valami szar egységre(pl peasant archers), beütöm vele a kaput, aztán elõször megy a nehézgyalogság némi lándzsással, és ha eleget levágtak már akkor berohanok a nehézlovassággal is.Ha sikerült a lovasságnak áttörni a kaput védõkön akkor érdemes velük a váron belül elszaladni valamerre, és hit and run taktikával megcsípkedni egy kicsit a védõket oldalról.
Lándzsásoknak soha ne rohanj szembõl lovassággal.
Ha nincs lándzsás egység az ellenséges seregben(nem hiszem hogy ilyen elõ fog fordulni amúgy), vagy csak nincsenek a kapuhoz állítva akkor a nehézgyalogság elõtt mehetnek a lovasok.
Nagyobb váraknál soha ne állíts sok egységet a kapuba a boltív alá, inkább ki a falak mellé mert folyamatosan öntik rájuk az olajat, és abból futás lesz.

A védést pedig leírtam pár hozzászólással lejjebb, remélem tudtam segíteni valamit.

Legend Killer
én is ezt írtam 😄.

amúgy én is kezdõ vagyok a csatákban és inkább szimulálom. úgy jobb. ostromra nekem sincs megfelelõ taktikám. íjászokkal lövöm a gyalogságot, míg jönnek, meg leginkább az ostrom szerkezeteket. aztán bent a kapunál lándzsások, meg gyalogság és oldalt a lovasság, de eddig általában vesztettem.

gabo91
ö -betû a konzol oda írd be
add_money 5000
toggle_fow

az elõ a pénz bármekkora számot beírhatsz a helyére
elõsszõr alsó vonal utánna szóköz van erre figyelj a második pedig a teljes térkép (nincs köd)