Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem nem lesz a családfa minden leányából hercegnõ. Csak akkor lesz az 16 éves kora után, ha az aktuális király lánya. Ez valami bug akkor?

Because fuck you. That\'s why.

egy kis fantasy kitérõ: http://www.worldofbattles.com/
gyertek multizni 😊
Beleolvastam a medeieval elsõ részének fórumába, nem semmi <#vigyor1> Régi kedves ismerõsünk, mindenki barátja, Fasiszta "kérem válaszoljanak" posztja számomra a mai nap csúcspontja<#vigyor1>

Because fuck you. That\'s why.

Igen. Pusztán azzal hogy ráállítod a termékre, növekszik a szintje idõvel.

spyy55
Nem a termékre vonatkozó érték növekedésére vagyok kíváncsi, hisz azt értem! Hanem arra, hogy maga a kereskedõnek a tapasztalata, fejlõdése, rátermettsége növekszik-e ezzel, ha nem tárgyal más provinciából származó kereskedõkkel... (hiszen eddig csak ekkor vettem észre, hogy nõtt)

mindenkeppen nö a bevetel, minel toväbb szobrozik az adott termek mellett (bär idövel vannak olyan äruk amiknek az erteke csökken, eler egy maximumot aztän kicsit visszaesik, pl: 4 selyem is van bizäncnäl, nälam elert kb 800 florint, majd idövel, leesett 600 florinra )
Öcsém, elsõ nekifutásra mindenki becsõdölt. 😄

spyy55
Erre rájöttem!
A kereskedõnek a tapasztalata nõ egy adott termékre állítva (lassan), vagy csak akkor, ha sikerül bekebeleznie más kereskedõt?

persze azert annyira nem fontos karakter a hercegnö, a jätek menetet döntöen nem befolyäsolja , kereskedökre jobban oda kell figyelni !!
spyy55
Most már értem.
Egyébként elsõ nekifutásra nem sikerült minden... jön a csõd <#szomoru1>

Pontosabban kaptál rengeteget, csak mindig azonnal megházasítottad mikor beadott egy házasági ajánlatot adott a gép. És észre se vetted mit csinálsz.

Nem azért, de a családfa összes leánygyermekébõl hercegnõ lesz. Õket 16 évek koruk után lehet irányítani. Persze ha vad kattintgatásodban rögtön azonnal férjhezadod mindet, akkor nem lesz.

spyy55
...nagyon sok infót adtatok srácok <#eljen>
Most már tudom, miért rontom el az apró dolgok miatt az egész hadjáratot. Itt az egyik példa!!! (next message)

igen, en ällandoan egyböl odaadtam az elsö jelentkezönek (jo apos vagyok<#hawaii>), mert mindig csalädfö gondban voltam, kellettek värosokba, csatamezökre
Figyelni kell a házasság kötéseknél, hogy ki kit vesz el, kihez megy férjhez. Mert a gép állandóan jön házassági ajánlatokkal "családon belül", hercegnõnél saját frakción belüli házasságokkal. És ha rányom az ember volt hercegnõ nincs hercegnõ.
A jobb hercegnõket érdemes tényleg diplomáciai manõverekre használni, más országok trónörököseivel házasodni stb.

..märmint meglepöen keves SAJÄT hercegnöre gondoltam<#smile>
spyy55
Más provinciáktól szép számmal özönlenek a hercegnõcik, legalábbis én így látom. Pl. Bizánciaktól 3-an is mászkeráltak itt-ott egyszerre..

de hülye vagyok, igazad van, régóta nem játszom (kifogás smile<#hehe>)..hmmm..mégis meglepõen kevés hercegnõvel találkozni a térképen<#nemtudom>

de tulképpen igaz állítás ez is : sehogy, a gép dobja <#vigyor3>
a családfán lehet látni, hogy mikor lesz hercegnõd...
azt hiszem 16 éves korára lesz "kiképezve"
én is elég késõn kaptam amikor az angolokkal voltam, nem is túl gyakori, bár én minden néppel grand campaign-t játszom, max 2-4 hercegnõm volt 230 kör alatt
Hát én csak a játék legelején kapok azt vége. Soha többet:d
igen en is ugy olvastam...: októberben kerül a boltokba a gyémánt kiadás, a gold verziót tartalmazza magyar felirattal !!...
grebber
Októberre van írva a magyar verzió megjelenése!!

Next PC upgrade: 2022

sehogy, a gep dobja
Hogy lehet egyáltalán "hercegnõt képezni" ?
hmmm..azt hiszem ferjhez ment..ha igen akkor a következö körben kapsz ugyis ertesitest rola
lakossäg szämätol függ, egy bizonyos idöd utän nem ad, värni kell pär kört mig ujra lehet..kepezz mäs värosban, több helyen is tudnod kell kepezni...ha ellenseges területre lepsz seregeddel azt provokäcionak fogja fel a gep, ha erös neked fog ezert tämadni
spyy55
Mitõl lehet az, hogy a hercegnõm egy kör váltásakor a semmibe vész?
Nincs körülötte senki (kémekkel nagy területen láthatom) és mégis eltûnik.

spyy55
HELP!
Mit jelent egy településen az, hogy "elérted az ügynök határt."?
Kereskedõket szeretnék képezni, építettem piacot is, ami engedélyezné, de nem lehet.
Mi az oka? (és papot sem lehet, pedig templom is van már)

Ha egy seregem egy adott provinciában áll (vagy csak átkel) lehetséges, hogy a viszony attól romlik vele?

Iszlám vagyok 😄 (Egyiptomi)

Ugye a hírnév alatt a diplomácia ablakban gondolom (megítélés v mi : megvetésre méltó)
Köszi, de naon sok városom van, és nehézkes mindegyiket átbogarászni ¢¢..pedig muszáj lesz átnézni, ide oda cserével sok pénzt megspórolhatsz !

eredj a pápához, kend meg párezer folrinnal, mindjárt jobb megítélésed lesz, az elején kenytelen vagy a pápa küldetéseit teljesíteni, egyebkent is jól fizet, ne ess ki a kereszténység körébõl, drága mulatság az, csak ha már komoly erõt képviselsz tagadhatod meg a pápa kérését
Köszi, de naon sok városom van, és nehézkes mindegyiket átbogarászni ¢¢

Keresztes háborút hirdettek ellenem majdnem minden ország jött, rossz lett a hírnevem senki nem akar kereskedni velem, mit tudok tenni hogy jó legyen a hírnevem?
..csalástag = családtag <#nevetes1>
azt jelenti hogy olyan csalástag/ok ül/nek a városaidban akik korrumpálhatóak (nézd meg az adatlapjaikat milyen negatív tulajdonságokkal rendelkeznek), magyarul cseréld le õket, valamint ellenséges kém /hercegnõ/orgyilkos lézeng a városodban vagy körülötte...értelemszerûen kést nekik<#hehe>
Na ez nekem is jól jött😊

és az miért van hogy a kiadásaim között cirka 16000 Florin van ? Korrupciók és egyebek konkrétan ezek mit jelentenek?
elméletileg úgy, hogy addig ütöd, morzsolod seregét amíg fölényed nyilvánvaló, általában pár nagyobb csata után amit te nyertél ellene, bepróbálkozhatsz, de gyakorlatilag viszont ha egyetlen megmaradt várában üldögél, s te többtízezres sereggel a kapukat döngeted, sem mutat hajlandóságot mutatni rá<#nemtudom>..tehát néha random a doldog, de érdemes mindig megpróbálni

gyakorlati haszna ha vazallusod egy ország, minden körben 10000 florin feletti bevétele téged illet!
Hellosztok

Vazallussá válást hogyan lehet rákényszeríteni egy másik országra, illetve mivel jár egy ilyen mûvelet, ha végbe megy?

Köszi a választ.

http://www.freeweb.hu/azxaktak/

ki kell várni, magától ajánlja fel, felgyorsítani nem lehet, de ha felajánl egy céhet, el lehet utasítani következõ körben más fajtát kínál
Hogyan tudok céheket építeni ? vagy ki kell várni míg felajánlja? Van valami gyorsítás?
spyy55
HELP!
Mit jelent egy településen az, hogy "elérted az ügynök határt."?
Kereskedõket szeretnékl képezni, építettem piacot is, ami engedélyezné, de ez miatt nem lehet.
Mi az oka? (és papot sem lehet, pedig templom is van)

spyy55
Nagy nehezen, de sikerült megoldanom...

spyy55
Az 1.1-es patch-et sikerült feltennem, de az 1.2-es után ezt írja ki és kilép:
"Medieval 2 Total War encountered an unspecified error and will now exit!"
Ez mitõ lehet?

mielõtt három egyforma lokalizálású, nem hibás patcheket összeszedsz, jó kis trójai tenyészhelyek árnyékában,javaslom szerezd meg a kiegészítõt, szépen rátolod a szûz játékra, máris 1.5 nél jársz..szerintem
spyy55
HELP!!!
Eltûntek a patch telepítéseim és nem tudom honnan szedtem le a JÓ (!) verziókat!
Most amiket leszedtem, azokkal kilép a játék, vagyis el sem indul!
Tudna valaki privátba küldeni nekem 3 linket, hogy a 1.1, 1.2 és 1.3 patch-eket (AMI JÓ), honnan szedjem le?!
Köszönöm!
FONTOS!!!!

JethroHUN
Thx, már elkülde nekem vki, mostmár megy

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Üdv, akinek a fenti magyarítás fent van a játékon, az írjon rám pm ben és adok egy mail. A magyar exe file kellen mert, úra raktam a windows, de total war 2 az fent maradt a másik partícion, és nincs exe amivel magyarul indíthatnám, új ráraktam a honosítást de semmi. pls vki.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

mikor jelenik meg szuahéliul? 😊
sajna nem tudok egyebet, ezt is a mostani gamestar magyar kiadásában olvastam

Metts:

nem értelmezted félre, eddig mindenki ezt a választ kapta ha megkérdezte mikor jelenik meg😊
Besz
Tudja valaki, hogy ez a magyarítás opcionálisan kerül fel a korongra, vagy amatõr módon felülírják a telepítõ fájljait? Kérdésem hasonlóképpen ugyanez a Rome esetében is, amely már meg is jelent magyar felirattal.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Mit tudtok a Magyar Mod újabb verziójának megjelenésérõl?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Hát ezt félre értelmeztem
<#vigyor2>