Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legend Killer
ja

"ö" betûvel konzol elõ és add_money majd szóköz és oda beírod a lóvét. 50 000 a legnagyobb sztem, amit kérhetsz.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

sziasztok!
remélem nem köveztek meg ezért de a magyar medieval 2 total warhoz van e cheat, úgyértem pénz vagy ilyesmik?
mert neten találtam de nekem nem sikerült beírni vagyis használni õket!
Valaki ötlet?
Csak kiváncsi vagyok van-e!
Sziasztok!
gabo91
Hali.

Ezekkel minddel lehet lenni? (lehetek magyarokkal?)

Ajánlották a magyar módot. Találtam 2.0 , 1.0, 1.2 verziókat. Itt elég ha a 2.0-át teszem fel vagy sorba mindet fel kell tenni?
Szóval a módoknál az egyre frissebb verziók olyanok akár egy patch? vagy?

Beszélgettetek a várostromról/ várvédés...
Hát én (automata csata) (hozzáteszem kezdõ vagyok meg mint mindig mindent könnyûre állítottam) Várostromnál van hogy automatikusnál 20 a veszteségem, ha lejátszanám... elveszteném...
Pár jótanács támadáshoz védéshez jól jönne. Milyen típusú egységekkel védjek stb

Ja és még valami. Visszább pár oldallal írták hogy van gyûrûk ura mód.
Nem igazán találtam meg. Nincs valakinek linkje?

Köszönöm szíves türelmeteket ha végigolvastátok helyesírási hibáktól hemzsegõ regényemet.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Hát akkor marad az amit mondtam, ötletem sincs :\

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Jakuza001
Nalam jo minden telen is. Csak ez a szarsag jon elo, hogy nem tudom az ellenseg epuletet lerombolni es amig ott van nincs recruit a varosban.

Ha a legújabb(1.4) van fent, akkor esetleg nézd meg a mod fórumában a bug report részt, hátha valaki írta már és van rá fix.Én most szedtem le az 1.4-et, de 3 kör után abba is hagytam mert valamit elbaltáztak a campaign mappel, ha tél van akkor csak a fák fehérek, környezet nem.Lehet hogy nem nagy cucc, de amíg nincs rá javítás én nem nyomom így, idétlen 😊

Stailess Steelt amúgy én is ajánlom mindenkinek aki inkább singleben tolja, legjobb mod 😉 (Third Age mellett😊 )

Jakuza001
Van egy kis problemam. Az ellenseges epuleteket nem tudom lerombolni, ellenben emiatt a varosokban nem tudok recruitolni.Epiteni tudok, de akkor sincs recruit. Az osszes olyan varosban ez tortenik, amit elfoglaltam es van ellenseges epule viszont az epulet info paneljen deaktiv az ikon amivel az ellenseges epuletet megtudnam szuntetni.
(Third Age mod)

Tud valaki megoldast ?
Esetleg melyik fajl tarolja a beallitasokat, hogy ellenseges nation tudjon epuletet rombolni ?

LasCar16
na még hozzácsapom ezt a gyorsban készített pici kampánytérképes bemutatót

http://www.youtube.com/watch?v=Z-XUUY9ihJk

#acm

LasCar16

#acm

LasCar16
akit érdekel 6.0 és 6.1
és a 6.2

Kingdoms Install után (1.5-s peccs nem szükséges) Stainless Steel 6.0 --> 6.1 --> 6.2, enjoy!

#acm

LasCar16
kezdjük ott h nem könnyû, kingdomshoz tegyétek fel a stainless steel 6.2-es módot(hard fokozat is elég nagy kihívás), és már izzadni is lehet, sokkal okosabb az AI, és jobb mixben hozza a seregeket is, minõségibb seregem volt, 3 oldalról támadtak, egy osztag yeoman az egyik falnál, 2 osztag a másik falnál és szintén 2 a 3.nál, billmenekkel tartottam a kapubejárókat, íjászokkal szétlõttem az ostromtornyokat és a lándzsás egységeket, várfal tökéletes védelmet nyújtott az ellenséges íjászoktól, egyszer voltam szarban akkor a királyommal mentem segíteni le is vágtak vagy 400 gyipó lándzsást...

#acm

Mármint a védés, nem? 😊
De amugy nem azzal van a probléma, hogy nehéz, pont az, hogy túl könnyûek a csaták. Mikor azonos méretû, és közel azonos erejû sereggel kerülök össze, nem az van, hogy hûûû, de szoros volt. Peddig sokkal realisztikusabb lenne szerintem.
Sokszor alig vesztek valamit, és tényleg, 2-3 szoros túlerõvel is simán el lehet bírni. Persze ez az elején még jó volt, mikor ismerkedik az ember a játékkal, de sajna egyre szürkébbek kezdenek lenni a csaták.
Ezért lenne jó, ha sokkal nagyobb különbségek lennének a nehézségi szintek között.
Legend Killer
kösz a tippeket.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

A gép elleni ostromok könnyûek, jól mondta Prank, karókat a kapuhoz aztán az összes lándzsás egységet falanxba vagy shield wallba oda rendezni, két oldalra meg nehézlovasság ha esetleg sikerülne bejönniük.

Jó kis csata lehetett 😊
Sajna a gép nem valami okos ellenfél, könnyen kijátszható.

Van az a decr_start fájl vagy mi, ahol a többi népet lehet elérhetõvé tenni. Nem lehet valahol a nehézségi szintet is növelni?

természetesen lovasság ellen, de elsöprõ hatékonysággal...
talán az angolokkal a legkönnyebb védekezni (íjászok)...
fõleg ha közvetlen a kapu mögé vagy szorosokba teszed a karókat, utána persze oda mozgatod az íjászokat, ahová akarod.
Legend Killer
grat<#eljen><#hawaii>. mondhatsz akkor pro védelmi taktikát 😄.

LasCar16
wááá mekkora csatát nyertem az egyiptomiak ellen (Jeruzsálemet védem az angolokkal) 1500 vs 4600, vesztettem 300 embert😄 csak az a gáz h jönnek még...

#acm

Legend Killer
ok. de nem tudtam, jó ez így. nos, akkor még ma próbálkozok és utána sztem szólok õseimnek, hogy adjanak egy kis pénzt és abból megveszem.

Használd már kicsit a netet, nem kell mindent itt megkérdezni.
2400 ft.

Legend Killer
és az mennyi átszámítva?

Bucser
Steamen 9 euro az alap és 9 euro a kiegészítés.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Legend Killer
ezer hol? 😄 én 5ezerért láttam pc domeon. cd galaxisnál meg nincs már. több helyett nem ismerek.

Bucser
Akkor jó lenne ha megtanulnád, hogy megfelelõ iso-hoz megfelelõ patch és megfelelõ törés való. Ugyanis régiófüggõ a patch is!

INnentõl símán csak törölni fogom a warezzal kapcsolatos szenvedésedet ugyanis kb.: 30 hsz óta másról sincs szó.

Vedd meg. Kicseszettül olcsó már a játék.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Steamen kb 1000 ft. Vedd meg ott és nem kell ezzel szenvedni.

Legend Killer
nem. nem is mondtam, h eredeti 😄DDDDDD. warez. de gamecopyworldön sok finomság van ,amivel simán kilehet küszöbölni ezeket a dolgokat, csak én már annyira belegabalyodtam ebbe, hogy elvesztem és nemtom hogyan tovább 😄. mert eredetileg nem volt ott az új népeknél a kingdomsnál a mappákban font meg text mappák, v mittomén, szal áhh.

és néztem neten, a gold most 5ezerért van kábé, jelenleg csóró vok, nincs annyim.

Eredeti játékról van szó?

Legend Killer
kurvára nagy segítség. ok, 1.3 az alap magyarosítása és felül kell írni, azt írta grebber. aztán 1.5 a kingdomsé, de hm, most így hirtelen nemtom melyik verziónál van a kingdoms... de az alap nem magyar, pedig rábasztam már és így sem.

gabo91
#9603-hsz ben van egy kis segítség meg utánna pár hsz-el is.
Ne irogasd felül a mappákat, hanem inkább külön külön másolgasd át a filokat a megfelelõ mappákba. Ha felülírod a mappákat elvesznek olyan filok amik kellenének.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Legend Killer
kimaradt az addig is után a nem szó.

Legend Killer
egyébként írtad a kingdomsnál readmeben, h a text és a front v mi dolgokat kell betenni. oké, én bevágtam a megfelelõ helyre. mindegyik új nép v mi ez mappájába besuvasztottam, de nem volt ott text és fronts. most ez az én hibám, vagy direkt így van? és utána betettem a sima data mappába is az alapnál, mert nem magyar. és most sem magyar. én nem vágom ezt :S.

<#falbav>

megdumálhatnánk msnn, ha van neked, addig is offoljuk a topikot 😄.

Legend Killer
lol.... télleg. kösz, kipróbálom. de most meg miért nem indult eddig az alap, miután feltettem a kingdomsot? meg elején úgy jön be a géjm menüje, h continue és felette vmi üzenet. meg details.

en sem tudtam anno 1.2 föle peccselni, mindegy igy is vegig toltam , nem volt emlekezetes bug 1.2 alatt, sem, az 1.3-at az istennek sem akarta, de a kieget kesöbb igen, de azt mär vegkepp nem peccseltem toväbb, minek is, nem volt gondom

nem tudom hogy hol a magyaritäs mappa, mert nincs fenn a jätek, de szinte biztos hogy a data mappän belül volt
gabo91
Medieval II: Total War - Kingdoms v1.05 No-DVD/UnProtected EXE

ezt szedd le [url=http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_medieval_2.shtml#Medieval%20II:%20Total%20War%20-%20Kingdoms%20v1.05%20%20No-DVD/UnProtected%20EXE]innét[/url] ha kell akkor a patch is ott van
én verzióm alapból patchelt magyar változat mini image-s szar de nekem úgy nem indult ezért szedtem ezt le inkább hozzá.
alap magyarítását is felteszem

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gabo91
én is sokat baszakodtam vele megkeresem a krekket aztán odaadom

gabo91
De lehet változtatni õket.
Pl. ha van egy embered akivel beversz várat (gyõz) akkor szokta nálam kiirni hogy megvan elégedve a bánásmóddal, tetsik neki ahogy bánnak vele.
Ill volt már hogy negatív hatást kapott.

Legend Killer
kekk=kell 😄.

Legend Killer
és cseszik magyar lenni a kingdoms.... felülírtam ahogy kekk és nem.

Legend Killer
és mikor feltettem most mindent... medieval2total war, kingdoms, meg a közben lévõ updatek is felmentek normálisan és rákattolok a kingdomsra és behozza és kérdi melyiket akarom... mondom az alap, akkor kiírja, h please insert the correct cd rom... blabla... és, ha ráteszem az 1.2 v 1.3 no cdt gamecopyworldrõl, akkor biztos megint kidob hibával, mer, h leáll.

help!

Legend Killer
bazz... updateltem 1.2re és kidob vmi hibával :S.

Legend Killer
😛. közben gúgliban rákerestem és pont itt lett említve, h vki feltette anno. aztán a font és a textben van, ha jól néztem.

Gondolom ha valaki tudná a választ, már válaszolt volna.

Legend Killer
<#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help>

Köszönöm.
Ezek a karók nagyon kemények. Tesztelésbõl belevezettem a saját lovasságom, 40-bõl kb 15 maradt 😄

Amúgy már kipróbáltam 4-5 népet, minddel lejátszottam kb 100 fordulot, de most milanoi hercegséggel végigviszem, nagyon kemény nép, már alig várom, mi lesz a vége felé 😊
Egyiptomnál megtapasztaltam a mongolokat, hát..kemény legények. Tudtam, hogy jönni fognak, fel is készültem, 5 kemény sereggel mentem 5 ellen, nehezen fel is morzsoltam õket, de mielõtt örülhettem volna, jött újabb 5 sereg 😄 Itt van elmentve, hogy megjelenik a második mongol hullám. Tudja valaki, hány lesz még? 😊

Ezt a hûbéresdit majd kipróbálom 😊 Bár általában elég rossz a hírnevem. Mikor elõször játszottam, angolokkal, azt se tudtam mi hogy, egyszer csak látom, hogy a skótok szövetséget akarnak. Nagyban megörültem, erre pár fordul mulva meg megtámadott. Azóta akit lehet ütök, legalább jönnek tûzszünetért, és ki lehet húzni belõlük egy kis aranyat 😊

LasCar16
nekem nem volt nagy gondom a páncélos egységekkel sem, ugyanúgy leszedtem õket nagyobb távolságból is a hosszúíjászokkal,ha van erõs gyalogság ami feltartja az ellent akkor a tûzerõt nem bírják.. vazallusi státusz annyit jelent h egy körig megkapod a vazallussá vált állam bevételét, én legalábbis 40-70k értékben kaptam aranyat, aztán végülis te óvód meg a hûbéresedet a külsõ támadásoktól(szövetség,hadsereg szabad átvonulása) de ez elég bizonytalan, nálam többször is kibújtak, felbontották a szövetséget és már többé nem voltak hûbéri státuszban.

*karakterek hûsége viszont változhat, ha lázadókat versz vagy ha elhanyagolod õket, nõhet is és csökkennhet is

#acm

- A karakterek hûsége, ...

Nem lehet tudtommal növelni a tulajdonságokat, csak alapból vannak.

- A városokban a nyugtalanság ...

A nyugtalanság vissza vezethetõ pl. az adókra, de ha rányomsz a városra asszem jobb gombbal (bocs de már rég játszottam) akkor mutatja az ablakban valahol hogy mi a bajuk.Csökkentsd az adókat, építs csatornákat, templomokat, kocsmákat, meg ilyesmi dolgokat amik növelik a public ordert meg a happniesst.

- Diplomáciánál hûbéres mit takar pontosan. Elõny-hátrány?

Nem tudom hogy a hûbéres mit takar, angol játékom van, de gondolom ha sikerül rávenni akkor mindenképpen elõny.

- Kereskedelmi egyezmények ...

Igen.

- Angoloknál, a hosszú íjászoknál ...

A karókat még a deployment fázisban tudod lerakni, tehát a csata elõtt, amikor még rendezgeted a sereged.A speciális tulajdonságoknál lesz a gomb rajta karókkal, asszem ugyan ott, ahol azt lehet beállítani hogy égõ nyilakat használjanak-e.
Nehézpáncélos egységek ellen nem sokat érsz velük, de én inkább számszeríjászokat szoktam használni.
Ha ugyan az az érték akkor ugyan olyan messzire lõnek valószínûleg, de ebben nem vagyok biztos.

- Tapasztalati pont..

A tapasztalati pontoktól az egységek jobban harcolnak, nehezebb õket megfutamítani, még nagy túlerõvel szemben is.

- lovasságnál a rohamozási bonuszt, hogy kell számolni? Rohamozásnál pontotsn mivel lesz jobb egy magasabb értékû lovas?

Ezt most nem teljesen értem, de nem kell ezt számolgatni.Minél magasabb az érték annál több egységet ver le a lábáról, gondolom valahogy így kell értelmezni.

Legend Killer
lázadókat mindenki veri, verd te is. eretnekeket és boszorkányokat a papjaiddal tudod semlegesíteni. mikor ráviszed az egeret, lesz egy ilyen kis láng jel, v mi. katt. kiírja, h hány százalék esély a sikerre és, ha ügyes v, akkor szépen beszívja az eretnek, avagy boszorkány és megdeglik. azonban vigyázat! ha balul sül el, akkor a papod könnyen áttérülhet az eretnekek oldalára.

többit nemtom 😄. de lehet ezt is rosszul mondtam.

Legend Killer
vki mondja már meg, h abban a medieval2total warban, amelyik magyar, hol vannak a nyelvi fájlok? fontos.

Nah, még egy:
- lovasságnál a rohamozási bonuszt, hogy kell számolni? Rohamozásnál pontotsn mivel lesz jobb egy magasabb értékû lovas?