Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spyy55
Kérdés az, hogy ki küldhette. Ha nem az ellenségeid közül volt, attól még bárkitõl lehet, hiszen így nem derül ki az elkövetõ nemzetisége és továbbra is semleges maradhat, miközben gyengíti a seregedet is, hogy egy esetleges túlerõvel lemészároljon. Lépni kell! <#heureka>

spyy55
Erre kíváncsi vagyok! Felírom a 34-et és leskelõdöm, hogy hány kör alatt történik esetleges növekedés.

egyébként stainless steelnél indítás és kis töltés után kilép. Ez a log

to = logs/system.log.txt
level = * error

Tipp?
A hadjáratmenuben a magyaroknál azt írja ki, hogy van valami csatatéri orgyilkos. Az mi akar lenni, mert ahogy néztem az épületeit, sehol se lehet ilyet képezni.
Amúgy mongolok meg a timurok csak addig veszélyesek, amíg megvannak az erõs hadvezérei, utána könnyen verhetõk 😊
Önmagától "regenerálódik", városokban gondolom gyorsabban.
spyy55
Aham... logikus! 😊
És a hadvezéri testõröket lehet újraképezni )pl.: fõvárosban)?

Szvsz azok az országok már szövetségben vannak egy ellenséges országgal, ezért nem tudsz szövetségre lépni velük...
hát a mongolok nálam nemis érkeztek meg sehova.
a khwarezmian vagy milyen birodalom aki legkeletebbre van ugyahogyvoltak kiirtotta õket 😄
spyy55
Miért nem lehet minden semleges birodalommal szövetséget kezdeményezni?
Pl.: Franciákkal, Spanyolokkal semleges viszonyban vagyok, de nincs a diplomáciában "szövetség" lehetõség. Ráadásul a Dánokkal sem tudok, pedig az õ szövetsége az enyém is.

A Velencei uralkodó fia azt kérte, hogy öljem meg az apját! Ez elég érdekes. Remélem utána elfogadják már végre a fegyverszünetet...

- Kérdés: egy kormányzó lovas testõreit lehet újraképezni?

spyy55

spyy55
Felkészültem...

"A játékban csatát csak very hardon érdemes játszani, egyébként nem realisztikus. (de az ellenség egységei erõsebbek nem lesznek ettõl)"

Úgy olvastam -azt hiszem a nehézségbeállításnál- hogy csatában hardon az ellenség morálbónuszt kap, very hardon pedig harci bónuszt is.
spyy55
Én 1262 és most kezdtek el (dzsihad) özönleni Európába, ráadásul a sok-sok nép közül pont engem kellett megtámadni.
De a pápai államot már bevették... igen különös <#rolleyes>

1250 körül vagyok a mongolok már rég a térképen vannak,de sehol sem találom õket pedig 3 kémmel keresem õket keleten...merre fognak tartani és meddig jönnek be európába?
spyy55
Hogyaza... <#wilting>
Dzsihád van Konstantinápoly (saját magyar város) ellen! Ráadásul Istvánom is behalt és kezdek gyengülni. Csak az a sajnálatos, hogy ebbõl van a legtöbb bevételem.
Ezek a rohadt Mongolok már 2:1 arányban vannak és nem támadnak... Várják a Mórokat is erõsítésképp... (úgy érzem, nekiállok imákat mondogatni <#duma> )

Néha produkál ilyeneket a játék, erre sajnos nem sok megoldást tudok 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Semmit, meg kell ölni mert lázadást szít.

spyy55
Ez érdekes, mert én is furcsállom...
Találkoztam egy rusnya boszival! Mi a fenét akarhat?

Egy érdekes dolog történt velem
Összehívtam egy keresztes hadjáratot alexandria ellen amit aztán el is foglaltam azonban!! a következõ körben a pápa kiátkozott (????) és ostrom alá vette velencét!(az én birtokom magyarországgal nyomom)
namondom ez frankó így. az érdekesség ebben az hogy a kardinálisok 80%a magyar és maga a pápa is! megvívtam a csatát lekaszáltam a seregek vezetõjét a pápát és elfoglaltam Anconát. jött is a következõ választás ismét magyar pápa ésa kiátkozást is feloldották. következõ kör a pápa MEGINT kiátkoz és hadat üzen. summa summárum elfogyasztottam 5(!!!) pápát és nemértem hogy ez mégis miért van.
A humor az egészben hogy az elsõ pápa neve valami olyasmi volt hogy
Gergely The Peaceful 😄 😄 😄 😄

Az ötleteket várom. 😊

Stainless Steel 6.2est használom

én hard/very hardon szoktam kampányt nyomni, szerintem úgy a legjobb

Akkor a hadjárat nehézség az inkább legyen simán hard,vagy melyik az ami ilyen téren realisztikus? 😄😄

Annyi a különbség, hogy az AI jóval okosabban viselkedik, továbbá a kimerültség és a morál faktorok végre realisztikusak lesznek. Tehát ha a csatában nekiállsz hegynek felfelé gyalogolni(nemhogy futni), akkor mire felértek a hegy tetejére, hullafáradt lesz a sereg és az utána következõ csatában is ennek megfelelõen alakítanak.
A morál kapcsán peig az egységeid az olyan helyzetekben(pl: ha lovasság beléjükrohan hátulról amíg az ellenséges gyalogosokkal harcolnak) menekülni kezdenek.

A játékban csatát csak very hardon érdemes játszani, egyébként nem realisztikus. (de az ellenség egységei erõsebbek nem lesznek ettõl)

A hadjárat nehézség az már más. Ott ha felveszed very hardra, szinte az egész világ téged fog támadni. Én mondjuk az utóbbi években a hadjáratot is csak very hardon játszottam, de meg kell jegyezni, hogy marhára irreális ilyenkor a játék. Pl: spanyolokkal vagy és a dánok lejönnek hajón téged támadni, az angolok és a franciák egymás csépelése helyett egységben lépnek fel ellened stb. Olyan népek is rád támadnak, akiknek messze kívül esel az érdekszféráján.

spyy55
Összesen 20 egység, ha jól tudom.
Egy óriási csatában épp elég káoszt tud okozni, hogy mindenre oda tudjunk figyelni <#wow3>

spyy55
Találkoztam egy rusnya boszival! Mi a fenét akarhat?

Sziaztok!
Hány egység lehet egy hadseregben egyszerre a Medieval II-ben?
Fontos lenne
LasCar16
én eddig azt vettem észre h sokkal többen támadnak meg 😄

#acm

Hali!
Azt szeretném megtudni,hogy a very hard beállításon most az ellenségnek tovább bírják az egységei,az enyémek meg gyengébbek lesznek,vagy tényleg okosabbak ilyenkor az AI?

LasCar16
bíborosodat elküldöd téríteni, eretnekeket égetsz, tehát nõjön a vallásossága és ha bent van az elsõ háromban a preferatik között akkor lehet rá szavazni, ilyenkor ha több szövetségesed van akkor valszeg támogatnak is, sõt tárgyalni is lehet velük a választáskor, lefizeted õket ilyesmik, de a legegyszerûbb az ha minél több bíborost delegálsz a karba.

#acm

Kösz bgabor, jól hangzik ki is próbálom. Mert a pap csökkenti a városban a rendet? Meg hogy lehetne hogy tõlem legyen a pápa? .D
Szathy
Miért van az, hogy az 1.2-es és 1.3-as patch-ek telepítése után (Kingdoms nélkül) nem indul a játék?

Márpedig itt a lovasroham sokkal jobban mûködik, mint a Rome-ban anno.
Csak meg kell tanulni használni a nehézlovasságot, mert teljesen más, mint a Romeban.

A lényeg hogy kalapácsként nekirohamozz velük a gyalogságnak(lehetõleg ne lándzsásoknak), majd AZONNAL vond vissza õket, menj messze a célponntól, újra sorakoztasd vonalba õket, majd újra rohamozz. Semmi szín alatt nem szabad hagyni õket közelharcban verekedni, mert nem erre valók, hanem a rohamozásra.

A lehetõ legjobb taktika, ha egy, a gyalogságoddal csatázó gyalogos egységbe chargeolsz bele a nehézlovassággal hátúlról. Azonnal menekülni kezdenek.

Szathy
Ezer köszi és bocs a figyelmetlenségért 😊

GaBika6
Nem lehet és igazából a roma tw-ban sem volt jelentõsége csak csodálhattad a városlakókat! Ha ilyenre vágysz, akkor a settlers vagy hasonlók kell neked!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
9696-os hozzászólás és legközelebb használd a keresõt a lap alján!<#email>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
Papot csak bérgyilkossal tudod likvidálni! Ha nem menne, addig is építs templomot, legyen ott papod és nem sok vizet zavar!

spyy55
Ha egy pap az én birodalmamon belül egy városnál nyomul és térítgeti a népet, azt hogy és kivel tudom a halálba küldeni?
Az adott városban nekem két pap is van, de azokkal semmit sem tudok tenni ellene. Vagy csak az orgyilkos teheti el lábalól?

Helló, Elkezdtem Magyarokkal hadjáratot beállítottam, hogy ne mutassa amit a gép lép, mert leszarom mit lép a diplomatáival kereskedõivel meg a kislányokkal, valami gombkombót benyomtam véletlenül amitõl visszakapcsolta. Légyszi segítsetek hogy lehet hadjárat közben kikapcsolni.
Nem lehet ép ésszel felfogni, hogy sokadik Total War mégs hogy nem lehet ezt beállítani a beállításoknál vagy legalább ott lenne a gomb beállítások közt. Miért miért

Valami más, Rómában jó volt hogy ott a lovasroham tényleg hatott, berohantak a tömegbe és repültek szétfele a katonák itt meg alig ér valamit. Romában lándzsásoknak nekirohant szembõl a lovas azok azonnal haltak, itt meg lehet bármi alabárdos vagy bármi hosszúlándzsásod ha lovasrohammal szembetalálkozik csak kicsi elõnye van. Meg butaság még hogy legerõsebb lovasnak van kb 17 védése és 13 támadása, míg egy közepes lovagnak van kb 13;10 alig erõsebb. Rómában kis tõrös valamikbõl 5-öt leölt egy Phalanxos.

Meg lehetne több idézet is mert egy hadjárat után már 98%-át láttam közbe meg mibe telt volna többet írniuk.
Szathy
Hali!

Nekem még anno némethonból sikerült beszereznem a játékot és minap vettem észre döbbenten, hogy itthon tök magyarul adták ki. A címben szereplõ 70%-os fordítástól eltekintve valahonnan elérhetõ az itthoni játék nyelvi csomagja? Akár illegális helyrõl is megfelelne, mert bár szeretem a német nyelvet, magyarul mégis jobb lenne.
Más: szinkronizálva is van, vagy csak a szövegeket fordították le?
Köszi a választ!

sziasztok!csak azt akarom megkérdezni,hogy a medieval 2-ben nem lehet csak úgy megtekinteni 3D-ben a településedet? a romában ezt asszem lehetett...
nem a vezér a lényeg, mindegy kit adsz melléjük, ha nem egyenesen az ostromlandó célpont felé haladsz, dezertálnak !!!
oksa,bár most is a 2. legerõsebb vezér van velük
Felszívódnak a hajóról? 😄 Az érdekes, ilyet még soha nem tapasztaltam.
Próbálj valami nagyon lojális vezért adni hozzájuk, akkor hátha nem fognak.

otthagyák a többieket,lelépnek,felszívódnak,kilépnek a háborúból
matthias92
gondolom nem olyan értelemben...<#idiota>

Hogy érted hogy elmennek?

azt hogyan lehet megoldani,hogy míg odaérek a keresztes háborúhoz ne menjen el a fél seregem? pedig hajóval megyek,csak elég messze van...
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1042918388

helló mindenkinek!

Ez a játék is olyan mint a Rome Total War? FElraktam, mondom tolom kicsit a rome-ot. Tud valaki olyat, hogy mikor nem támadnának halálra rögtön az elején???

Most szedem le a medieval 2-t, kipróbálom és ha tetszik, akkor meg is veszem eredetiben.
Szal valakinek valami ötlete a rome-hoz?
Esetleg van itt Rome-os fórum amibe írnak is?

Ezzel csak 1 probléma van....eredeti a játék!!!