11765
-
mindero #10285 De csak új játéknál működik, megkezdett kampányra nem hat.
És visszatértek a mentéseim Vincseszter hiba lehetett. -
Agaba72 #10284 Az optionsban kell beállitani, ott ahol a grafikát is, huge a legnagyob. Most nem tudom megnézni és már pár hónapja pihen nálam a game de valami olyan opcio hogy unit saze vagy valami olyan beállitás ami "unitos". A huge szó csak ott szerepel ha az megvan akkor az lesz az. -
fogorvos321 #10283 Nem tudná nekem vki megmondani, hogy hogyan lehet azt megcsinál , hogy 1 egységen belül max ne 75 ember legyen csak , hnem akár 120. ezt hogy lehet megoldani? előre is köszönöm szépen a segitséget. -
#10282 Kellene egy kis segítség, olvastam a medálon h mettől meddig kell elfoglalni a területeket, az észak-keleti területeket ahol az új ork frakció van(ez biztos), legalábbis azt a területet találtam meg egy térképen, nagyjából belőttem a dolgokat, de jó lenne egy pontosabb leírás, h melyik települések tartoznak bele, legfőképp az érdekel h a Megyétől délre kell-e valamit elfoglalni, mert ezt nem tudtam eldönteni h a megye az déli határ-e :D
-
wolf8911 #10281 Sziasztok!
Hát én sem találtam a "descr_unit" file-t az Medievalban :(. És azt nem tudná megmondani valaki, hogy a magyar modot honnan tudnám letölteni?
Előre is köszi -
#10280 Szia/sziasztok!
Ha jól emlékszem a kézikönyvben olvastam valami olyasmit hogy ha a dánokkal indítasz hadjáratot, akkor norvég egységeket is toborozhatsz, vagy valami ilyesmi, de pontosan nem tudom, mivel eddig csak a lovagrendel és a litvánokkal vittem végig, lehet ez miatt nem adta be az egységeket.
Nekem olyan kérdésem lenne hogy nem tudod/tudjátok véletlenül hogy az alapjátéknál hol találom meg a "descr_unit" -filet? A kingdomsnál alapból benne van, és lehet is szerkesztgetni....
-
wolf8911 #10279 Sziasztok
Megvan nekem a Medieval II Total War Kingdoms kiegészítő és ráadásul a magyar verzió. A kedvencem a Teutonic kiegészítő, végigtoltam a Novgoroddal és akarok játszani olyan népekkel is amiket nem nyitott meg, ezért átírtam a descr_strat fájlt és így elértem azt, hogy a norvégokkal is tolhatom. Ez oké, sőt még győzelmi feltételt is írtam hozzá (tarts 45 régiót, köztük Arensburg és Visby, vmint Dánia kiírtása)ez is oké. Elindítottam így a norvégokkal csak az a bökkenő, hogy nem enged egységeket toborozni, de minden mást igen, pedig megépítettem a szükséges kaszárnyákat és minden egyéb feltétel adott az egységgyártáshoz. Nem tudtok nekem segíteni abban, hogy a norvégokkal, ha játszhatóak, hogy tudok egységeket gyártani? A lengyeleket és a mongolokat is elérhetővé tettem, és náluk tudok egységeket gyártani. Tudna valaki segíteni? -
mindero #10278 Katasztrófális esemény történt tegnap, eltűnt az összes mentésem.
Lehet h az én hibám (véletlenül letöröltem), vagy a vinyómé, de mindenkinek ajánlom a mentések archiválását.
Jó pár óra elveszett így, el is ment a kedvem. -
mindero #10277 Úgy van hogy bizonyos (nagyon kemény) kritériumokat teljesíteni kell Eriadorral, és akkor eldöntheted h maradsz a hobbitokkal, vagy újraalakítod Arnort. Asszem nem kérdés a választás :D
Aragorn tulajdonságai között van egy medál, abba leírja h miket kell teljesíteni.
Ha nem találod meg akkor szólj aztán leírom. -
bgabor #10276 A magyarított gyémánt verzió nyelvi fájljai korábban előfordultak itt... sikerült azokkal valakinek magyarrá varázsolnia a játékot?
Szívesen játszok ma is a Britannia kiegészítővel, csakhát a régi 70%-os magyarítás nem magyarítja a kiegeket, és nem akarom megvenni megint a játékot kizárólag a nyelvi fájlokért. -
#10275 Arnor frakció az nem játszható kampányban, csak custom battle-ban? -
Ereszt #10274 Sziasztok!
1 év után úgy döntöttem megint felteszem a Medieval II-t, erre telepítésnél eza hibaüzi fogad:
"Feature transfer error
Feature: Packs
Component: packs
File: F:\main\packs\data_4.pack
Error: Adathiba (CRC)"
Ez mitől van? Előre is köszi a segítséget. -
Torta #10273 Hát ja, de a mongolok többszőr jönnek 2 egységgel, és én más taktikával kezelem, mint a gép. Az ő csapatatit eléggé megtizedelik, símán ott maradnak az ijásszok lőtávjában :) -
obe #10272 ha tulerö van vedekezz, egyszerre ugy sem tämad 3 sereg...patch nincs erre, a keszitök ugy gondoltäk hogy epp eleg 20 egysegre figyelni -
Torta #10271 Köszönöm, ettől féltem :( Nincs valami patch erre? Vagy legalább a gép irányította csapatnak lehetne néhány utasítást adni... -
obe #10270 sehol, max 20 egyseget tudsz iränyitani, a tartalekhoz akkor nyulhatsz ha csata elejen beällitod, de azt is csak akkor ha hullanak a tieid, vagy megfut valamelyik egyseg, ahelyett kapsz a tartalekbol -
Torta #10269 Sziasztok!
Van rá lehetőség az alap játékban, hogy több csapatomat is irányítsam,ne legyen inaktív a csapatom többi része, ne csak utánpótlásként legyenek ott? Ha beállítom, hogy a gép irányítsa őket, akkor ugye részt vesznek a csatában, de még csak utasításokat sem tudok adni nekik. Így néha elég egyenlőtlen a küzdelem, ha az ellen 3 csapattal jön... -
mindero #10268 Hölgyeim, uraim megjelent a THIRD AGE 2.0 verziója.
Tölthető ITTEN
Régi változatokat le lehet törölni, teljesen független tőlük. Mentések értelemszerűen nem kompatibilisek.
Lassan lehetne új topikot is nyitni neki...
ui: vannak itt hölgyek amúgy? -
CamelX #10267 Hogyne, Kingdoms-al tolom már 1 hónapja. De ennek amúgy is alap dolognak kéne lennie. -
kingtomi #10266 hali! sztetek medieval kingdoms vagy akármelyik modja(pl SS) elindulna windows 7 alatt? -
obe #10265 akkor itt a bennerban ami 70 % os, ez mär majdnem full, evvel simän erthetö vegig -
Adler #10264 köszi
nekem angol van, letöltöttem egy magyarosítást, de kb. a játék fele nem magyar. -
obe #10263 yep -
Adler #10262 üdv
a jelenleg árusított verzió - magyar felirat - az teljesen magyar? -
CamelX #10261 Régen toltam vele, most sima Kingdoms-al tolom, DE alapvető h Total War mappába kéne, nem? Sima exe, szóval csak azt kell kiválasztani hova telepítse, sőőőt, exe-vel is indul. -
otto500 #10260 Hi, kipróbálnám ezt a stainlessteel modot.
Letöltöttem, de nem siekrült működésre bírni. Kicsomagoltam, feltelepítettem, de nem tudom, hova kellene másolni.
Kaptam egy data és egy mods nevű mappát meg egy unistal ikont.
Mit hova kell másolni? -
CamelX #10259 Konstantinápolyt elfoglalni még sima ügy, na meg a mai Törökország részét, de azt is leginkább csak keresztes hadjáratokkal. Nagy előnyük még az is, hogy keletről 1 raklap tartományt el tudnak foglalni már az elején. Főleg hogy mivel én meg a teutonokkal toltam, ők nem igazán vannak közel a köcsög páncélos arabokhoz. Azért kíváncsi lennék ennek a történelmi valósághűségéhez. -
#10258 én megpróbálkoztam lenyomni őket magyarokkal(Bizáncot én, Törököt ők verték le), de Kis-Ázsia keleti részéig jutottam és ott voltak epikus csaták 3500 vs 4500 ember meg hasonlók, folyamatosan hozta az utánpótlást, nekem meg ez nem ment olyan gyorsan -
CamelX #10257 SS-nél pedig csak az elején kell ezt kivárni, ugyanis eléggé hódító szellemű az AI, szóval hamar ledarálódnak a kisebb nemzetek. Nekem az egyetlen negatívum, hogy az arabok túl erősek benn, főleg az egyiptomiak, azon belül is a tetőtől talpig páncélos alabárdos egységek, amikből rengeteg van és a lovasság és gyalogság ellen egyaránt halálosak. -
bgabor #10256 Hogy egy hasonlattal éljek:
Hiába szerelsz sugárhajtóművet az autódba, ha egyszer ettől háromszor olyan nehéz lesz, és a súlypontja is rossz helyre kerül. Hiába lesz sokkal gyorsabb, összességében gyengébb teljesítményt nyújt majd, mint az eredeti, rosszabb esetben a módosítás miatt alkalmatlan lesz majd a feladata ellátására.
-
bgabor #10255 Nem, csak éppen a 95%-uk tönkretesz valamit, ami az alapjátékban jó volt.
Hiába tesznesk hozzá sokat a játékélményhez, ha egy másik ponton lerontják a játékélményt. Mint a majd egy percig end turnozó SS6. -
bgabor #10254 Pontos a fordításod. :D -
otto500 #10253 vh-on sem nagy kunszt elverni a gépet, de néha tele van fullos, agyon páncélozott egységekkel, azok ellen csak lovasággal mit csinálsz? Gyakran megeshet, hogy a lovaid hamarabb kifáradnak, még ha csalit használsz, akkor is.
pl a pápa gyakran olyan sereget állít fel, ami csak lándzsásból, abból a pápai őrből áll. Azokon a legkeményebb lovasság is gyorsan megtörik, azoknál a hátba rohamozás se sokat ér.
Nah meg ostromnál se sok hasznát veszed a lovasságnak. -
#10252 Ne aggódj. bgabor szerint minden mod hülyeség.
Szvsz ne foglalkozz vele. -
mindero #10251 Fordítok nektek oké?
Agaba72 > bgabor
"Ha hosszabb a körök közti idő kevésbé tünik fel azaz 1 perc várakozás, mert egy nap max 2x esik meg, tehát nem annyira zavaró."
bgabor > Agaba72
"sokat tööööööööööööööööööölt"
-
Agaba72 #10250 Ok én befejeztem......szerintem kb egy átlagos 10 éves is felfogná mit írtam de látom itt ez nehezen megy.........azt látom, hogy kb annyira vetted a fáradságot a mondandóm értelmezéséhez mint magának a mod megismeréséhez.... -
mindero #10249 A jó MI-nek ára van sajnos -
MaRee #10248 Pontosan ez a bajom nekem is, ETW-nél pl a DMUC moddal 1 perces is lehet egy turn váltás, kínszenvedés kivárni. -
bgabor #10247 Ember, én két évig toltam vh/vh-n a vanilla medieval2-őt, minden néppel hadjáratoztam legalább kétszer. Medieval 2 előtt meg Rome-al toltam.
Nem a nehézséggel volt bajom, hanem azzal hogy a mod több mint kétszer annyi ideig end turnözik, mint a vanilla medieval, több mint 45 másodperig, és ez elfogadhatatlan. Ehhez jön még az, hogy elnyújtották az épületek építési idejét, és ezen kettő kombinációja egy elnyújtott, unalmas játékmenetet eredményez. Az ETW és a NTW pontosan ebbe bukott bele. -
Agaba72 #10246 Nem értettem félre szerintem. Mert igen is van köze a nehézségi szinthez. Ugyanis pl normal-ban szokott az lenni, hogy nincs vagy kevés az esemény 1 kör alatt és megy az endturnozgatés és mivel az tényleg 1 perc kb, sokszor 1 perc esemény nélkül= unalom. DE vh-n mint írtam nagyon sűrű a téma igy 1 óra csatázásban az az 1 perc fel sem tűnik( na jó tényleg az első pár körben még nyugi van de akkor még nem is tart 1 percig a kör). Jah és azt írta, hogy kibróbálta, nem hogy sokat játszott vele......nah stainless steel 6.2 éppen az a mod amivel az első pár próbálkozást még a legnagyobb stratégák is megszívják pláne vh-n......szóval aligha hiszem, hogy vh-n tolta volna.....mindegy nem akarok itt vitatkozni a lényeg : szerintem a stainless steel 6.2 messze a legjobb mod, főleg ha nehézséget nézzük. Én mindig csodálkoztam azon, hogy az emberek mennyire királynak érzik, hogy 4-5 stb szörös túlerőt is elvernek,.....igen én is anno még rómában volt, hogy 1 kör alatt 6 fullos támadó sereget vertem el 1 sereggel (igaz szépen liba sorban jöttek és én voltam a védekező). Ez szerintem nagyon "low" játék élmény......nos ebben a modban ilyen nincs. kétszeres túlerőt elverni már nagyon nagy királyság (nem jellemző, hogy összejön).Sokkal összetettebb a játék Pl: nagyon sokat számít a vezér. 0-1 csillagos vezérrel biztos, hogy kikapunk még 2-3szoros túlerővel is ha az ellenek sok csillagos a vezére....