Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Buci
ezt a módszert csak 24k fölötti lakosú városnál csinálom, ahol már megvan a legnagyobb fal, addig meg kihúzom vhogy

carpe diem

Ezzel az a baj, hogy a városfal upgradek csak bizonyos népességszám felett válnak elérhetõve. Tehát a módszered jelentösen visszaveti a város fejlõdését, mert sokkal késõbb fogja elérni a továbbfejlesztéshez szükséges népességszámot. És ha nem fejlõdsz elég gyorsan akkor az ellenségeid technológiailag föléd kerekednek. Senki se akar lándzsásokkal menni a muskétások ellen. 😄

Meg, de nem véletlenül van a játékban belõve annyira amennyire.

Hali küldtem privátot.

Hogy lehet megcsinálni hogy 1 év 1 kör legyen?
elküldenéd nekem wednes?
Tudna valaki 100 % os magyarosítást küldeni?
Velem is elõ szokott fordulni, hogy egyszer csak kidob hibaüzenettel, és onnan kezdve már hiába töltöm vissza az utolsó mentést mindig kidob.
Egy régebbi mentés betöltése - ha van ilyen - meg szokta oldani. Most nem volt... Újratelepítettem a játék lemezérõl a directx-et ( a GOLD Edition - Gyémánt kiadás -eredeti van meg), és láss csodát! Mûködött! Nem vagyok biztos benne, hogy egyértelmû az összefüggés,de egy próbát azért megér.
Buci
A Squalor nem csak mocskot jelent, hanem nyomort is. Akkor szokott nagy lenni, amikor tul sokan élnek kis városban. Csinálj nagyobb városfalat, vagy a kedvencem: lázitsd fel a várost, és amikor elfoglalod, mészárolj le mindenkit. Az jópár évre megoldja a dolgot. Rome-ban ugyanilyen problémáim voltak a régi, nagy városaimnál, amikor már hatalmas birodalmam volt. 😊

carpe diem

csata közben sehogy...csata elõtt, és csak íjjászok, sõt ha jól emlékszem csak longbow tud ilyet
Udv Hogyan lehet karokat szurni le a foldbe csata kozben?
Azt kérdem, aki tudja 😊

Csak poénból, de ha ámokfutnak, az nem egyenlõ a meneküléssel😉

válasz erre | #9903:
timurdoknál vannak, de a lõpor felfedezése után az arab félszigeten toborozhatóak is.
SrAta
kinél van elefánt?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Valaki nem tudja, hogy hol lehet azt beállítani, hogy mongolok meg a timurdok akkor jöjjenek amikor én akarom?

Más egyéb?

Egyébként az elefántok nagyon durvák XD Az ellenségnél egy elefánt maradt, az ámokfutásba kezdett, és az uttána küldött kb 100-150 lovasból 50-60-t simán leszedett, és még a földbe szúrt karókat is simán letaposták 😄

Ámokfutó fánik kerülendõk, azt már minek megtámadni?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

A játékhoz van trainer is...végtelen pénz, lépésszám, meg még sok-sok finomság 😊

Valaki nem tudja, hogy hol lehet azt beállítani, hogy mongolok meg a timurdok akkor jöjjenek amikor én akarom?

Egyébként az elefántok nagyon durvák XD Az ellenségnél egy elefánt maradt, az ámokfutásba kezdett, és az uttána küldött kb 100-150 lovasból 50-60-t simán leszedett, és még a földbe szúrt karókat is simán letaposták 😄
Köszönöm a választ! Még annyi ez eredeti játéknál is mûködik? Vagy ott nem lehet csalni?
Ha jól emléxem, magzar billentzuyeten az Ö-t kell megnyomni hogy bejöjjön a konzol.
sziasztok!
Olyan kédésem lenne ,hogy a cheat-et hogyan kell,hova és mikor beírni ha csalni akarok?
köszönöm a válaszotokat!
köszi!😊
Válasz egy olyan területet, ahol nincs mellette bal oldat a kis ikon. És akkor a település legördülõ menükbe ki tudod választani a települések, várak, városok fajtáit, stílusát, védelmi szint stb.

kingtomi: Majd jön egy üzenet a játékban, hogy most már ki lehet hajózni a nyit vizekre. De asszem ehhez még fel is kell találni a Karavellát. Olyan hajót amivel át lehet szelni az óceánt.

hali!
mikor lehet áthajózni amerikába? elvileg úgy tudom h 1400 tól és aztán oda is vittem egyik flottámat egy diplomatával de a spanyol partoktól ny-ra már nem enged...😞
SrAta
Sziasztok!
Custom Battle-ben hogyan lehet vár elfoglalást csinálni?
A Rome Total Warban lehetett, gondolom itt is lehet.
Köszi

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Rip
Ááá, ez volt a gond, köszi! Steam alól beállítva az indítási opciókat mûködik!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Szia.
A parancsikont a steam-en keresztül hoztad létre, vagy pedig a játék mappájából?

Rip
Sziasztok,

Elõre is bocs a témáért, de a magyarításban kellene segítség. 😊
Visszaolvastam pár oldalt, ott láttam tippeket az indításhoz.

Steamen vettem meg az alap M2:TW-t.
Leszedtem a 100% magyarítás fileokat (fonts/text - amit itt korábban linkeltetek), bemásoltam õket a data mappába (korábban nem voltak ott ezek, tehát nem volt mit felülírni).
A parancsfile-hoz hozzáadtam a --io.file_first kiegészítést, de sajnos nem lett magyar a játék (medieval2.exe --io.file_first).
Amúgy elindítva elõször a launcher jön be, és csak utána a játék.

Nem gond az angol nyelv sem, csak kényelmesebb lenne magyarul olvasni 😊

Elõre is köszi!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Próbálgasd újból és újból, nálam kb hatodjára rendbe jött.Esetleg vegyél le minden beállítást minimumra, vagy ha minden kötél szakad tölts vissza egy régebbi mentést.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ez velem is elõfordult (1351) és nem tudom miért van. 😞

Sziasztok tud valaki segíteni? Már játszom vele pár napja és most kidobott hogy meghatározhatatlan hiba történt és ha ujraindítom a játékot és játék közben a következõ évbe lépnék ismét kidob! van valami mególdás? Elõre is köszi!
Elküldtem.

spyy55
Tudnál nekem is egy linket küldeni privátba "RMarvin"-hez hasonló kéréssel?! <#kacsint> Köszönöm...

Hello.

Játszok a Broken Crescentel, és van egy kis gond. Az 1,0 ás verzió van meg, a Med2 meg mondhatni eredetirõl, ezért pachelés nélkül tudom a BC-t játszani. Csak van egy apró hiba. Mind1 Melyik néppel játszok, h ha Jeruzsálemi Királyság elfoglalja Mekkát, vagy jeruzsálemet, akkor megállás nélkül jön a jelntés h XY captured :S H tudnám ezt megoldani? A BC ujrarakása nem oldotta meg a gondot, ha Medet raknám ujra az segitene?
olvass vissza, csak én magam kb 8 embernek írtam erre választ, az utolsó 5-8 oldal mindegyikén volt róla szó
Küldtem privát üzenetet.
Coop mond nincs, mondjuk az Empire Total War-hoz akarnak multi kampányt csinálni 2 játékos számára. Végül is ott ha összefognak akkor az gyakorlatilag 1 coop. Nem tudom az elkészült e már.

Tudsz nekem egy linket küldeni? Köszi! A magyarítások portálon csak a Medieval 1-hez láttam fordítást, de az nem kompatibilis az új peccsekkel.

Amúgy van valamelyik Total Warban coop mod?

Van jobb is, 100%-os.

Köszi! A banner alatti magyarítást használod, vagy esetleg van annál jobb is?

Felraktam a Medival 2 Total Wart 1.1-es patchtõl az 1.3as ig meg a magyarításat is de ezt irjaki:A Medieval 2:Total War egy meghatározatlan hibát talált és most kilép.
A steames verzió nem tud magyarul, de ha magyarítod magad akkor már tudni fog.
Én is steam-en vettem meg még régebben a játékot és magyarul használom, teljesen jól mûködik.

Üdv! A Steamen kegyetlenül leakciózták a Total War-okat. Akinek esetleg onna van meg az árulja el lécci, hogy a Steam-es verzió tud-e magyarul? (nincs kiírva, de pl az UT3 esetében sem volt, mégis magyarul jött le a játék)

Én tegnap akartam megvenni az 576-ban. Leveszem a polcról a dobozt, elöl nagybetõkkel, hogy "AKCIÓ", hátul az ára 2000 magyar forint. Megyek a pénztárhoz, fizetnék, ahol közlik, elfogyott.
szabii98
Valaki tudna egy jó helyet ahonnan olcsón meglehetne venni a gamet?

I met God. She's black

Szathy
Nem talált. A farmot feljebb fejlesztve nem változott, aztán nagy nehezen összekuporgattam a pénzt a város magasabb szintre fejlesztésére, ami kb megfelezte a mocskot. Inkább ez utóbbi a megoldás, bár elég költséges. (Azt meg nem akarom, hogy magas adókkal szándékosan csökkentem a népességnövekedést Budapesten... 😊 )

spyy55
Nézd meg a város adatlapját, hogy milyen építési lehetõségek adódnak és a megfelelõ épülettel javíthatsz. (pl. vetésforgó, városháza...)

Nekem is jól jönne a megolodás. Nem origi a játék, de ismeretlen hiba miatt engem is kidob idõnként. Elõfordul a sima, és két másik modban is. Nálam engedd tovább menni.
Szathy
Hogyan tudom csökkenteni a mocskot a városokban? (Squalor)

spyy55
Orgyilkosra gondoltam. <#bdead>

Sziasztok!

Segítsetek már légyszi van egy kis gondom.

Eredetiben megvettem a Medieval 2-t két különbözõ pc re telepítettem fel. Az egyik gépen az elejétõl fogva van egy olyan prücök , hogy miközben a játékban a gép lépked az egyes népekkel közben ismeretlen hibával kivág. Hiába töltöm vissza ugyanott ugyanúgy kivág. Ha más mentést kezdek vagy új játékot indítok akkor megy tovább. De késõbb néha onnan is kivág és nem tudom vinni tovább az állást.

Most már a másik gépen is elõjött ugyanez. Kicsit idegesítõ , hogy a birodalmi hadjárat végén 4 körrel a gyõzelem elõtt nem tudom végigvinni mert ugyanott ugyanúgy kidob a játékból.

Valaki szenved hasonlótól? a játék origin.
LasCar16
te most a battlefield assassinról beszélsz? az a speciális egysége a magyaroknak, városokban képezhetõ asszem, morálromboló, okosan kell használni

#acm

spyy55
Egyenlõre én sem találom... <#shakehead>

Szisztok.
Az eredeti Medieval 2-t szeretném megvásárolni magyar felírattal, de sehol nem találom az ismert üzletekben. Megjelent egyáltalán magyar felírattal?!