Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marcus Brutus
nemaaaz teeeeee.........

http://twonline.jatekok.hu/letoltesek.php?mod=MTW2&mod2=lcf&sorszam=251

sztem erre gondolt 😄😄😄😄

am hogyan lehet elkerülni az összeomlást 100 kör körül? a stabil városaim lázadoznak, de kell a pénz a frontra....

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

Nem teljesen értem mire gondolsz, de a települést csak harc közben tudod 3d-ben megnézni(jó tudom hogy amúgy is 3d-ben van, értsd jól😄).Tehát mikor megtámadod akkor asszem az Assault-ot választod.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

gvandris
Amúgy Medi2 -ben hogy lehet hadjáratban a települést csatatérképen megnézni? Romában lehetett. Ebben?

gvandris
<#worship><#worship> BOCSI Buci <#worship><#worship>

Buci
Igazán nincs mit. (Amúgy Buci 😊

carpe diem

gvandris
Am MINDENKINEK: Torrenten 100% -osan magyar változatot le lehet tölteni.

gvandris
Elég ami van. Lándzsa alapból + lovasság ellen.

Marcus Brutus
kössz. csk mórokkal vagyok és nincs sok lándzsásom...

meg elég komoly páncélosaik vannak

de kipróbálom thx

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

gvandris
Tipp "skót 'csögök ellen" :
Állíts lándzsákat elõre, mögéjük kardot (amennyi van), ló azután íj(sok sok sok).
Jön az ellen: íjászok: <#gun><#violent> így ha lovat küld elõre, meggyengülve ér a lándzsásokhoz, ha gyalogot küld, azok 1/2 úton elfogynak.
Ha nem küld rájuk a lovasokat!

gvandris
Köszi Bugi, bejön a taktika.

"tippek a skót 'csögök ellen?"
Persellyel körbejárni elõttük? Egybõl broken lenne az összes 😊
Ok!Kössz

Buci
Nem nagy találmány, biztos mindenki használta már, de azért hátha vkinek hasznos lesz.

Az én városvédõ taktikám: (kastélynál nem igazán mûködik az utcák plussz falak kialakítása miatt)

MINDEN csapat a fõtéren. Így nem fognak megfutamodni. A talpasok 1 kupacban (2 ha akarok friss katonákat használni) odaállítva a tér szélére ahhoz az utcához ahol a legvalószínûbb h bejönnek.Mögöttük íjászok. Messzebb lovasok. Hagy jöjjenek be akárhányan vannak. Az íjászaim leszedik nagy részüket amíg odaérnek, akik meg odaérnek legyakják a talpasaim. Ezután általában elfut a kecseg. Ezért jó ha van 1-2 lovas.

Így kiszûröd annak az esélyét h elfutnak a katonáid a kp. felé és közben lecsapják õket, valamint kevesebb katonával is könnyedén visszaszoríthatod a nagyobb túlerõt. (Haverjaimmal lukizásnak hívjuk ezt, Lukács barátom után, aki kitalálta 😄)

carpe diem

...\Medieval II Total War\world\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt-t megnyitod pl notepad-dal és a Timescale-t átírod 2.00-ról 1.00-ra (de ez csak akkor fog mûködni ha uj campaignt indítasz)

Pár hsz-el lejjebb volt.

Azt hol lehet beálítani hogy 1 év ne 2 kör legyen??

Marcus Brutus
hát. õõõõõ 1214 (most jöttek a mongolok 😄)

megverem õket lazán, csak hogy vannak-e tanácsok 😄

Attól függ hogy melyik korban(tudod early,late stb).

Marcus Brutus
nincsmit, örülök, h él a fórum <#vigyor><#vigyor>

nekem van most egy erõdítményem, ahol rengeteg íjász van. 2 lovascsapat, 2gyalogos egység, a többi íjász. nem tudják használni az eszközeiket, mert mindegyiket felgyújtom....
<#ravasz1>

amúgy érdekes, h ha nem keresztényekkel vagy, akkor tök köcsögség, h pl az ortodoxok vagy az iszlámok nem fognak össze rendesen... most képzeljétek el:

törökök keleten, egyiptom itáliában a mórok nyugaton. pillanatok alatt szétvernének mindent.
most a skótokon lepõdtem meg. olyan páncélosaik vannak, h a mór "alapcsapataim" futva menekültek... pedig nyertem volna <#rinya><#rinya><#rinya>

tippek a skót 'csögök ellen?

gvandris
Köszi Brutus, a pápa visszavett, a hadjárat (rövid) sikerült.

Ostromnál ha már bejöttek szerintem nem sok értelme van rájuk már lövöldözni mert annyira nagy kárt nem tudsz bennük tenni, ha meg ottvannak a te egységeid is akkor õket is eltalálhatják.Inkább beállítani a kapuba szembe lándzsás egységeket, két oldalról meg ha már beljebb jutott az ellen akkor néha beléjük rohanni nehézlovassággal.

Köszi a segítséget,akkor megpróbálom máshogy használni õket 😄 Csak ostromnál mikor védekeztem,mondom beállítom õket az egyik utcába,és akik bejönnek a kapun,szitává lövöm.Mondom szép kis vérfürdõ lesz.Bejött az ellen,mondom lõjjenek,azok elkezdtek ott sétafikálni egymás mellett,ott szerencsétlenkedtek,aztán lett is vérfürdõ... De akkor megvan a baj,köszi Brutus a másik tippet, találtam hasznos dolgokat a puskákkal kapcsolatban ^^

gvandris
ez fura

gvandris
haha

Jah ez pl olyan mint mikor Dániával voltam és soha nem teljesítettem egyetlen egyházi küldetést sem se papot nem képeztem, és az én püspökömet választották meg pápának 😄

gvandris
😊
Köszi!

Marcus Brutus
ez 100 h bug, mert olvastam, h az ugyanúgy nem baj, ha a kitagadott szövit megszeged, mintha az iszlám szövit megszeged....

am pár templom, egy kis pénz, sok pap és megoldódott a probléma...

Jó eséllyel bug.Néha produkál ilyeneket a gép 😊

gvandris
Helló!

Nekem az a problémám, h a pápa kitagadott egy népet, én azt megtámadtam és engem is kitagadott.

Mitõl van ez?

Marcus Brutus
am ha alul a keresõbe beírjátok azt, ami érdekel, akkor olyan komikat keres, amikben szerepel a keresett szó. érdemes visszafelé olvasni a fórumot, mert nem kell várj a válaszra + egy csomó érdekességet is megtanulhatsz... én spec egy ilyen taktikával nyertem <#smile><#smile><#smile>

A 14.-16. századi puskás egységek még nagyon nagyon pontatlanok voltak, és elég macerás volt egy muskétát újratölteni.Nem nagyon ajánlom a használatukat, én személy szerint ha használtam õket akkor csak 1-2 egységet.Nem a sebzésük a lényeg(bár nehézpáncélos egységek ellen igen jók ha eltalálják õket), hanem a morál csökkentõ hatásuk.Esetleg próbálj meg valahogy harc közben az ellen háta mögé juttatni párat és lõdd a hátukat vele, pár sorozat után futás lesz a vége.

C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign itt van egy descr_srtat nevû file amit meg kell nyitni jegyzettömbbel és a UNLOCKABLE részbõl mindent frakciót át kell másolni a PLAYABLE-hez(természetesen az unlockable-bõl ki kell törölni utána). Ja, elõtte vedd le a fájlról az írásvédettséget(jobb klibb tulajdonságok és kiveszed a jelölést a négyzetbõl) mert amúgy nem tudod elmenteni.

Az normális hogy a puskások szerencsétlenkednek a lövésnél? Kell nekik fél óra míg beállnak sorba hogy aztán lõhessenek,de van amikor nem is sikerül nekik aztán ott lépkednek össze-vissza,és a lövés sehol nincs... Szóval mire lõnének már le is darálták õket.Így viszont eléggé használhatatlanok.Szóval, vélemény,tapasztalat velük kapcs?

hello

Medieval2-nel mi az parancs es hova kell beirni amitol lehet jatszani az osszes neppel?

koszi
Marcus Brutus
mit ajánlotok a skótok ellen? (mórokkal vagyok)

én kb annyit találtam eddig ki, h pár imamot (kb 5-öt 😄)áviszek hajóval írországba,h ott térítsenek, majd ha már 40% iszlám van, akk átmegyek 3 fullos sereggel (1 a helyõrségeknek), majd lemészárolom a lakosságot, h legyen egy biztos iszlám pont. aztán innen szépen nekiállok a sziget térítésének, hogy ne lázadozzanak annyit ha meghódítom õket. így enyém lett minden út nyugatra (a picike majdani amerikába). háhá. ez az ördögi terv...<#gonosz2><#ravasz1><#vigyor1><#bdead>

tippek, tanácsok?

Marcus Brutus
😞😞 sikerült... épp most láttam vmi körre utalót 😞 😄😄

õõ én is elszomorítalak, nem (töltöttem, túl körülményes letölteni még a kingdomsot) és épp az elõbb olvastam, h crackre patch az nem az igazi... <#pardon1> 😄😄

el kell szomorítsalak, kb 1420 körül..odébb van még, a kiegészítõben lesz amerika kampány, majd az kárpótol (remélem azt már felraktad?..már a patch miatt kérdem)
Marcus Brutus
köszi. és kb hány kört (2 kör = 1év) kell még várnom ehhez?

.."zal csak várni kell még kb 200 évet, és magától bejelenti a játék, h jéé, feltaláltuk a karavellát, mehetek hajókázni?"...

nem, hanem räjönnek hogy a föld kerek ( mindig lesznek rokkerek😊 )...na onnantol lehet amerikäzni, de ez nem sokat jelent az alapjätekban, csak annyit hogy egy csücsökben partra szällhatsz, 1-2 väros, szinte nulla ellenälläs...ami elöny, hogy 3-4 fullos kereskedöhely/äru (csokoläde, arany, gyemänt), amit ha mind befoglalod, kb 3-4 ezer florint hoz, bär ekkora mär fel kell vessen a penz
Marcus Brutus
ja. bocs. 1180 -al nem mentek sokra... õõõõ kb 30 nemtom hányadik kör... egyébként: ti hogy csináltátok meg a 100 körös játékokat? nehezebb hadjárat, vagy hogy volt türelmetek?? 😄😄

Marcus Brutus
az alapjátékban is van lehetóség felfedezni amerikát?

én spec most a mórokkal vagyok 1180 körül, a nyugati partok mind az enyémek (leszámítva nagy- britanniát), a kikötõim fullon és se karavella, se amerika 😞. köcsög milánó meg nem érti meg, h békét akarok. de ez mellékes...

szal csak várni kell még kb 200 évet, és magától bejelenti a játék, h jéé, feltaláltuk a karavellát, mehetek hajókázni?? <#confused>

Cheat:

az óüöúõ billentyûk közül valamelyik hozza fel a konzolt.

Ja még valami. Hogy megválasztották az én bíborosomat pápának. De azt néztem hogy semmi jelentõsége. Szereti az országot de senkit nemtok kiközösíteni, magyarul egy háborúban semmi hasznát nem veszem ha pápa lett vmelyik bíboros. Vagy van valamilyen mod ami több opciót engedélyezne?
Sziasztok! 2 kérdésem lenne😄
1. A cheat kódokat hogy tudom beírni? Mert azt olvastam, hogy nyomjam meg a nullát, ö-t, meg nemtom melyiket. Hát egyikkel se jön elõ ahova a kódot kéne írni. Ebben tudtok segíteni?
2. Miért van az hogy a realitiy gold 2.2-t nem tudom elindítani? Bemásoltam a realitygold.bat meg amit kell átírtam a fájlját úgy mint medieval II ben hogy magyar legyen. De ha rákattintok a bat. ra akkor a medieval II indul el. Ez miért van?
Ja hülye vagyokXD
Fentre ki van írva<#vigyor3>

Hello!
Azt szeretném megkérdezni hogy van e a játékoz magyarosítás??

Ésszerûbb, ha odaállítasz a területre 5-6 papot, hamar áttérítik a népet, és minden oké lesz.

Oké értem!
DE hogy tudom kirtani a lakosságot? csak akko ha fellázadnak nem?

LasCar16
közrendet kell növelni(jóléti épületekkel(kocsma,stb.)+happines + public health, akkor katonai épületekkel + due to law, de a legnagyobb probléma a vallással szokott lenni, pl ha más vallású az adott terület akkor írtsd ki a lakosságot, és utána vedd le az adót akkor gyorsan nõ a népesség is és építsd a megfelelõ épületeket, valamint fejleszd a templomokat és küldj papokat az adott területre. aztán az olcsó milicisták tökéletesek lesznek a városokban, a drágább sereggel meg nyugodtan hódíthatsz tovább

#acm

Sziasztok!
2 dolgoban szeretnék segítséget kérni 😊
Az elsõ hogy lehet mining elni?
A második pedig hogy miért akar minden város lázadhozni ha nincs bennük sereg? Az az igazi bajom hogy minél nagyobb a birodalmam annál többe kerül a seregek fenntartása a vársookban, de ha leszerelem õket akkor meg rögtö kék lesz a fejük...

Elõre is köszi

Buci
...\Medieval II Total War\world\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt-t megnyitod pl notepad-dal és a Timescale-t átírod 2.00-ról 1.00-ra (de ez csak akkor fog mûködni ha uj campaignt indítasz)

carpe diem