11765
-
FKNKS #10405 Egészítsem ki magamat... Monoton a multija mert kiválasztod az egységeket aztán gyerünk juci csapjunk a lovak közé és ha vesztesz ha nyersz akkor is ugyan az a végeredmény... Azért inkább sp mert építgetsz a kampányban telnek múlnak az évek és változnak az erőviszonyok ami úgymond leköti az embert... Júj na még vagy 6 kör és tudod készíteni fú de csúnya nehéz csikós és majd alázom a szomszédot játék élmény szerűség jutott eszembe hírtelen :D Szerintem a multit hamar meglehet unni... Bár egyéni vélemény, nem fikázom. -
FKNKS #10404 Szerintem ha lenne ranglétra szerűség a multiba akkor talán lenne valami izgi de így... Szerintem egyáltalán nem multi játék. -
Justinianus #10403 FKNKS: felesleges kidobni ra egy ezrest? Szerintem gondold at! -
MaRee #10402 Hát azért ezt így nem jelenteném ki, hogy sp-re készült, a Rome kb 6-7 éves és rengetegen játszanak online, ETW-vel is, Napoleonról nem tudok. -
FKNKS #10401 Figy, amúgy ez a játék sp-re készült nem multira... Amúgy ha van kedved a multihoz hamachin próbálhatjuk ha gondolod, de erre a játékra csak a nagy rajongók költenek mert erre nagyon úgy érzem, hogy fölösleges még egy ezrest is kidobni. Ha érdekel a hamachis game akkor dobj msn címet. -
MaRee #10400 Eredeti játékkal rendelkezőket kérdezném, hogy mekkora az online multizós "népsűrűség" a játékban? :) Mondjuk ETW és RTW(ez utóbbi népszerűbb online érdekes módon) -hez hasonlítva? Rég ki akarom már magam próbálni igazi ellenfél ellen is, de ha halott a multi akkor feleslegesen nem veszem meg. -
arel #10399 Köszi.Egy jó ideje nyomom a medieval-t de ezt nem tudtam:DD.Észrevettem 1ébként,hogy mintha az MI által irányított íjászok soha nem fogynának ki a munícióból.Pl.:ostrom idején (védve a városomat)a falakon lévő íjászaim már ősidők óta kifogytak a nyilakból ,de lent a falaknál(hiába ment már a 6X-os gyorsítással) csak nem akartak kimerülni a nyilakból.De töbször volt már nyílt mezőn is,hogy lovas lándzsahajitokkal kerültem szembe és (lándzsa hajítok köztudott,hogy 2X gyorsabban kifogynak mint az íjjászok) hiába üldöztem öket árkon-bokton csaknem gogytak ki.Kénytelen voltam feladni és a hadvezéremmel visszáb menni :((. -
bgabor #10398 Lenyomva tartod az Alt-ot(ha jól emléxem), mielőtt az ellenségre kattintanál. -
arel #10397 Az hogy lehet megcsinálni (mert az MI megtudja,gondoltam hátha nekem is lehet),hogy az íjászok szinte még fullon van a tegezük nyilakkal és azt veszem észre ,hogy lerohannak engem.Vagyis hogy elindulnak nagy harcaim közepette az ellenséges íjászok felém és mikor közel érnek rohannak (rájuk menve ott a roham szó is).És ez szintúgy érvényes az ellenséges lovas íjászokra is.Hol lehet átváltani közelharci módba? -
FKNKS #10396 Én dehogy :D Nekem a full magyar verzió van meg, csak a fileokat raktam fel és kérdeztem, hogy mükszik-e valakinek aki leszedte és véghez vitte az instrukciókat... -
bgabor #10395 Próbáltad? Nekem megvoltak régebbről a nyelvi fileok(amikor korábban valaki feltöltötte), és nekem megy. Full magyar mind a négy kingdoms hadjárat. -
FKNKS #10394 Hm, mükszik valakinek gabor barátunk ötlete? -
FKNKS #10393 Úgy látom ez a torrent nyögvenyelős...Itt egy másik link.
http://www.megaupload.com/?d=QC3J89JO -
FKNKS #10392 Csináltam 1 torrentet, még az alapot is ráraktam, remélem mükszik az ötleted... sok sikert!!!
http://thepiratebay.org/torrent/5876207/M2TW_-_KINGDOMS_Magyar_nyelvi_fA_A_jlok -
FKNKS #10391 wtf? kirakta fel a fájlokat? :D -
bgabor #10390 Ja és természetesen ennek mintájára ugyanígy kell magyarítani a másik három hadjáratot is. -
bgabor #10389 Ha nem lettem volna egyértelmű, a teljes, 100%-os magyarításról beszéltem, amit a magyar kiadó készített. -
bgabor #10388 Nemrég rájöttem hogyan kell életre kelteni a kingdoms magyarítását, a platnium edition félét, ha valakit érdekel.
Szóval első körben be kell másolni a fileokat a megfelelő helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendő, hogy az asztalon lévő parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first
Ha jól emlékszem valaki már korábban feltöltötte a nyelvi fileokat, és be is linkelte ide a topikba. -
FKNKS #10387 Nem azért kezdtem a very hard / very hard -ot mert csalni szeretek... :D -
FKNKS #10386 Nagyon régen cheateltem... Amikor kijött a starcraft alap stratégia játék akkor használtam a show me the money kódot :D Nem csalok semmilyen játékba se mert nincs értelme, én inkább megküzdök a nehézségekkel...Há mondom vagy 8 körig csak minuszba ment a kasszám, és mégis begyaktam az egyiptomiakat, bizáncot, és a kereszteseket és északon visszavertem a "tatár szerűség" eket és jó gazdaságot sikerült kiépítenem erre meg ez van... -
FKNKS #10385 :D De érted, pont most kezdtek fejlődni a tartományaim a 7-10 körös -13.000 ről, mert eddig voltam minuszba utána körönként 10-20 ezer között mozogtam és ekkor képeztem csak seregeket és rengeteget építettem. Szerintem ez egy fasza bug volt, amiből nem lehetett kibújni visszatöltéssel se :S -
MaRee #10384 Na igen, az is lehet. -
#10383 vagy csítelt -
bgabor #10382 Egyértelműen nem az ő hibája, ennyire nem lehet elszúrni hogy hirtelen hatmilliós mínuszban legyél. Úgy tűnik az SS 6-nak az idegörlően hosszú end turnözés korántsem az egyetlen hibája. -
MaRee #10381 Haver te valamit nagyon elszúrhattál, vagy egy durva bugba futottál bele :D:D:D Sose tapasztaltam még ilyet, egyedül mikor már több száz kör eltelt, és NAGYON nagy kiterjedésű a birodalmam, akkor szoktak ilyen 30-40ezres minuszko lenni. -
FKNKS #10380 http://kephost.hu/share-DC28_4CAE26B7.html
Csekkoljátok csak a job alsó sarkat!!! És ezt a játék komolyan gondolja :D Ha esetleg nem látszik, -5888228 hirtelen +20.000 böl :D Ennyi volt a török és lehet az SS :D -
FKNKS #10379 bgabor, elismerem ez így van, csak annyi a hopp, hogy ez nem sima m2tw hanem ss 6.3 :D ahol az egységek a kurva drágák, és a nemesek fenntartása is asszem pénzbe kerül de nem tudom mennyibe...
arel, amúgy én sima m2twbe csináltam olyat a lengyelekkel, hogy bizáncot noszogattam és folyton tűzszünetet ajánlot, na én ezt kiegészítettem azzal a követeléssel, hogy kértem tőle az ostromlott várost és ő ide adta :D kövkörbe még 1, aztán még 1 és utána meg vissza utasított :D 3 város ingyé :D -
Justinianus #10378 a STRAT. TÉRKÉPRE GONDOLTÁL... -
Justinianus #10377 Ezt az ambush positiont nem tudtam köszi -
bgabor #10376 Családtagok fenntartása is ingyenes
Ez nagyon nem így van. Ha a családtag nyílt terepen áll és nem városban, nyomj egy jobbklikket a képére alul. Az adatlapja alján lesz egy olyan gomb, hogy "testőrség adatainak mutatása". Meg fogod látni, hogy 250-275 pénz körönként a fenntartási költsége egyetlen családtag kíséretének.
Másszóval a családtag az egyik legdrágábban fenntartható egység a
játékban.
-
arel #10375 Nekem az lenne a kérdésem,hogy SS 6.0 módban nyomom és észrevettem,hogy egyes országok csak úgy hipp-hopp ,,átadják" területeiket a semleges vagy ellenséges országoknak.Nem túl gyakori esett (50 köröm alatt 3X történt 1-1 tartomány ,,átadása")de bezzeg nálam ilyen soha nem történik:(.Diplomácia biztos,hogy nem lehet mert megnéztem az esetett teljes térképpel is és nem volt diplomáciai kapcsolat a 2 ország közt.És azért sem ,mert ha két ország semleges volt és megtörtént az ,,átadás" kövi. fordulóban már kiírta a hadüzenetet. -
FKNKS #10374 Amúgy már egész jól fejlődik a bir., bizánc kiírtva a félszigetről, délen kicsit hódítottam, körönként 10-15 ezer bevétel, ha ez így marad no problem... De ennek mondjuk nem örülök, hogy amiért felraktam a modot, az nem az igazi, itt is olyan hülye az ai a csatában mint a seggem... :D -
FKNKS #10373 Hm...Otto, te a stainles steal modot próbáltad? mert lehet, hogy nem ingyé van a mozgás és az ostrom meg főleg a családtagok...A nehézlovasságban igazad van :D Én is ezt szoktam csinálni, amúgy az m2twbe pénzé volt a testőrség.... -
#10372 Áhh, köszi!
Na én nem ez a típus vagyok! -
otto500 #10371 Ha nem a sok építkezés miatt nincs pénzed, akkor a sereged túl nagy :)
Amúgy nem feltétlenül baj, ha minuszba megy egy ideig a kincstár. Ha egy hadjáratnál minuszba megy a kassza, de több várost is sikerül kifosztani, akkor hamar visszaáll a pozitív mérleg, plusz onnantól a város is termel bevételt.
De ha tartós a pénzhiány, akkor muszáj lesz a sereget ellőni vagy leszerelni.
Az ostrom, és ellenséges területen mozogni is ingyen van. Családtagok fenntartása is ingyenes, én ezért igyekszek a seregekben velük megoldani a nehézlovasságot. -
FKNKS #10370 Kössz a segítséget!!! -
FKNKS #10369 Huh... Itt nem a sereggel van a problem mert minimális veszteségre ki tudom hozni a csatákat a lovas íjászok és hadvezéri lovasságok miatt ( ha megölöd az ellen vezért akkor szerintem nyerted mert 10 kimerült lovasstól is elfut 100 nehéz gyalog ha rohamoz ) hanem a pénzüggyel, mert ahogy írtam nincs pénz toborozni a hiányt :D Most nem vok otthon mert szavazok de majd meglám neked mennyi csatát vívtam.
Amúgy a hadvezérek, ostromok, ellenséges területen lévő mozgás mennyi pénzt emészt alapból a Saintles Steal 6.3 modban? -
otto500 #10368 Megnéztem a törököket. Több fullos sereget is ki lehet alakítani az elején, ha összevonod a helyőrségeket, igaz, nem elit seregek lesznek, de azért szépen lehet velük operálni.
Mivel elit egység nem nagyon van az elején a törököknél, a létszámban kell megverni az ellent. Lándzsás és a szaracén milisisták jelentsék szerintem a sereg gerincét, olcsó legyártani-fentartani, és sok képezhető, ezek mellé a nagyon erős török íjászok. Várakban istállót fejleszteni, hogy minél hamarabb legyen nehézlovasod.
Az elején 3-4 fullos sereget ki lehet alakítani.
A középső területeiden összevont sereggel szerintem érdemes minél hamarabb bevenni trebizond várát. Egy másik sereget kell tartani nyugaton, bizánci fenyegetés miatt. És keleten is lesz legalább egy sereged, amivel egyiptomot rettentheted el az elején. Én először bizáncot próbálnám meg kiverni kisázsiából, Trebizond, és a másik váruk bevételével, utóbbihoz ha kell tengeren szállítva a sereget.
Én úgy vettem észre, hogy az első 10-15 körben, még viszonylag gyenge az ellen, ez után kezd el 2-3 fullos sereggel mászkálni a határon, szóval az elején szerintem nem sokat kell építkezni. Adókat amennyire lehet felhúzni, max egy-két bányát, vagy utat építeni, de csak ha sokat hoznak. A várakban kell elérni gyorsan a nehézlovasságot, hogy legyen mivel hátba támadni az ellent, amíg az olcsó milicistáiddal küzd.
Keleten sok lázadó falu van, kiéheztetéssel könnyű bevenni őket, és elfoglalásuk után...ha nehéz a helyzet esetleg egyet-egyet felajánlva szövizni tudsz valamelyik iszlám állammal.
Jah, ha sikerül helyretenni a gazdaságot, akkor pár lovasíjasz mindig legyen a seregben, mert a közelharc megkezdése előtt hátulról lehet gyengíteni az ellenséges hadvezért, majd rohamozással remélhetőleg megölni. Ha nincs, akkor nehézlovast is megéri ráküldeni, még ha nagyok is lesznek a veszteségek. Ebben a modban a hadvezéri morálbónusz nagyon-nagyon sokat ér. Nekem többször volt olyan, hogy valamelyik ellenséges egységből már csak 1 db volt, és hiába volt messze a hadvezére, nem futamodott meg, pedig több mint száz emberem vette körül :D
Szóval ha sikerül az elején megölni a vezért, akkor a csata majdnem el is dőlt.
Megnéztem a törököknél azt a ghulam nehézlovast, nagyon jó értékei vannak, abból kell majd minél többet összeszedni+ a sima török lovasíjászt is nagyon olcsó fenntartani, abból is próbálj meg minél többet összeszedni. Én oroszoknál lévő besenyőkkel nagy csatákat nyertem már meg, annak is hasonlóak az értékei. -
otto500 #10367 Megnéztem a törököket. Több fullos sereget is ki lehet alakítani az elején, ha összevonod a helyőrségeket, igaz, nem elit seregek lesznek, de azért szépen lehet velük operálni.
Mivel elit egység nem nagyon van az elején a törököknél, a létszámban kell megverni az ellent. Lándzsás és a szaracén milisisták jelentsék szerintem a sereg gerincét, olcsó legyártani-fentartani, és sok képezhető, ezek mellé a nagyon erős török íjászok. Várakban istállót fejleszteni, hogy minél hamarabb legyen nehézlovasod.
Az elején 3-4 fullos sereget ki lehet alakítani.
A középső területeiden összevont sereggel szerintem érdemes minél hamarabb bevenni trebizond várát. Egy másik sereget kell tartani nyugaton, bizánci fenyegetés miatt. És keleten is lesz legalább egy sereged, amivel egyiptomot rettentheted el az elején. Én először bizáncot próbálnám meg kiverni kisázsiából, Trebizond, és a másik váruk bevételével, utóbbihoz ha kell tengeren szállítva a sereget.
Én úgy vettem észre, hogy az első 10-15 körben, még viszonylag gyenge az ellen, ez után kezd el 2-3 fullos sereggel mászkálni a határon, szóval az elején szerintem nem sokat kell építkezni. Adókat amennyire lehet felhúzni, max egy-két bányát, vagy utat építeni, de csak ha sokat hoznak. A várakban kell elérni gyorsan a nehézlovasságot, hogy legyen mivel hátba támadni az ellent, amíg az olcsó milicistáiddal küzd.
Keleten sok lázadó falu van, kiéheztetéssel könnyű bevenni őket, és elfoglalásuk után...ha nehéz a helyzet esetleg egyet-egyet felajánlva szövizni tudsz valamelyik iszlám állammal.
Jah, ha sikerül helyretenni a gazdaságot, akkor pár lovasíjasz mindig legyen a seregben, mert a közelharc megkezdése előtt hátulról lehet gyengíteni az ellenséges hadvezért, majd rohamozással remélhetőleg megölni. Ha nincs, akkor nehézlovast is megéri ráküldeni, még ha nagyok is lesznek a veszteségek. Ebben a modban a hadvezéri morálbónusz nagyon-nagyon sokat ér. Nekem többször volt olyan, hogy valamelyik ellenséges egységből már csak 1 db volt, és hiába volt messze a hadvezére, nem futamodott meg, pedig több mint száz emberem vette körül :D
Szóval ha sikerül az elején megölni a vezért, akkor a csata majdnem el is dőlt. -
Justinianus #10366 Nem, az eredeti jatek van meg eredeti kingdomssal.