11765
-
Agaba72 #10485 Igen az igazán képzett, erős íjjal felszerelt íjászok oda vertek rendesen, ami azért a modban is lejön, de én a "sima" mezei íjászról írtam amit írtam nem elit egységekről. (az angol hosszú íjász szerintem korának elit egysége volt) -
obe #10484 pedig nem röhej, a maga korukban, idejükben, rettegett erőnek bizonyultak, amíg nem találtak hatásos választ az angol longbow-ra, addig megfelelő körülmények közt 1-2 ezer íjjász hatalmas pusztítást tudott véghezvinni, akár full páncélban szaladgáló gőgös nemesek tömege ellen is, lásd: agencourt-i csata, ma is tanított iskolapélda a franciák számára, a hogyan NE vivj ütközetet -
FKNKS #10483 Mondjuk sima m2twbe röhej volt a 8 csapat hosszú íjász + sheerwoodi + yeoman vagy hosszú íjász kísérő keverék, mert ami élt és mozgott az biztos nem ért el hozzád, kivéve az ostromgép lövedék. Szerintem nem annyira rosszak ezek az értékek, de én is meglepődtem kicsit amikor megláttam, höhö ez nem 10 en felül lődözött a másik gaméban?:D -
TDantes #10482 És a nemesek bizony gondban is voltak. Crécyi csata -
Justinianus #10481 Köszönöm a válaszokat. Az azért jól hangzik, hogy jobban széthúzták a sebzési arányokat. ijász, nyilpuskás, muskétás.
Van oldal, ahol meg tudom nézni , hogy melyik csapatnak mik az értékei? -
Agaba72 #10480 Használhatók, de már messze nem az mindent mendíg agyon gyakó csapat mint az alapban vagy a legtöbb modban.
Az SS messze a legjobb mod annak aki kihívást keres (vh\vh). Sokkal reálisabb mint az alap. Ugyebár ha annó a sima "csövi" (paraszt és hasonlók) íjászok olyan nagyon erősek lettek volna akkor, igencsak gondban lettek volna a nemesek, lovagok. Valami házi, kisvadra készített íj+nyenge skill = páncélban(+pajzsal), állsz és röhögsz, ahogy lövöldz rád buzgón.........jól megcsinálták ezt, pl a crossbow már átüti a páncélt és ez le is jön a játékban(ss modban), a nehézlovasság ellen a legjobb.(csak kell csapat ami "fogja" őket közben) -
#10479 Pontosan:) az SS-ben az íjászok sebzése egy vicckategória, inkább játszok az alapjátékkal vagy a kingdomsal, esetleg a saját kis mini modommal:)
De amúgy jó ötlet ez az SS-mod, látszik benne az igyekezet csak valahogy még nem az igazi. -
bgabor #10478 Azért én a hatról egyre csökkentést nem nevezném kis leértékelésnek. :)
Maradjunk annyiban hogy a SS-ben a mod alkotói nagyon a saját nézeteik szerint alakították ki a modjukat, és kerültek bele olyan dolgok, amik másnak hajmeresztőnek tűnnek. -
FKNKS #10477 Justinianus, az SS ben a paraszti alap fostalicska íjászok támadási értéke tényleg 1 és le lettek kicsit értékelve, de miért is? Mert 2x olyan gyorsan lő mint a számszeríjas és ebből adódóan 2x akkora veszteséget is okoz....egyéni tapasztalat... De viszont talán a legnagyobb támadási értékkel rendelkező ijász az 6 os tán, a szemszeríjász 14, muskétás 32-34 nem tom pontosan...Ki lett azért egyensúlyozva. -
Justinianus #10476 Bgabor egyszer azt irta, hogy a stainless steel modban az ijaszok távolsági támadóértéke csak 1. Ez baromi kevésnek tűnik. Meg szeretném kérdezni az ezirányú tapasztalattal rendelkezőket, hogy valóban ilyen keveset sebeznek az ijászok, vagy azért ebben a modban is jól használhatók? -
Justinianus #10475 Megoldottam. -
#10474 Mert úgy általában a indo európaiak azt hiszik hogy az ő őseik alapozták meg a világon a kultúrát és az emberi civilizációt.....Holott amikor ők még csak vadásztak halásztak, akkor mondjuk például a perzsák már fejlett államszervezettel rendelkeztek...... -
Justinianus #10473 Tisztelt kollegak!
Nagyon szeretnem megszerezni a shogun total wart, de sajna az a ket verzio amit letoltottem, nem jo. Az egyiket fel sem tudom tenni, a masik csata elott kifagy. Kapni meg ugye nem lehet sehol. Merthogy leginkabb megvennem.
Kerlek segitsetek!
Ha valakinek meglenne esetleg... -
Justinianus #10472 UWU én teljesen egyetértek veled, én is éreztem a suliban, hogy kicsit szüklátókörű a történelemoktatás. Több szempontból is. De gondolom csak költői kérdés volt, hogy miért nem oktatnak ilyesmiket. Számtalan esetben előfordult az, hogy torzitottak a valóságon az oktatásban, sőt az egész 19-20 századi történelemszemlélet, sokszor szándékosan aránytévesztő. Gondolok itt pl arra, hogy Attila csak fejedelem, viszont számos obskurus nyugateurópai törzsfő, az persze király vagy császár. -
7th uwu #10471 Nekem pl Timur Lenk az egyik kedvenc karakterem a történelem lapjairól.
Külön tetszik a játékba, hogy jönnek benne a Timuridák. Mellesleg azok al egószebb csaták az egész játékban.
Az a tag nem volt semmi. Soha nem vesztett csatát, nem szeretett városba lakni, mindig úton volt a sereggel. Kedvenc mondása: "a harc az élet fűszere."
A 70ezer kopnyából épített piramis, meg a ketrecbe zárt örök szultános sztori is elég kemény. És nem mellesleg felépíttette a középkor szellemi központját, és a legfényűzőbb várost Samarkandot. Persze a dinasztia hanyatlása után a nyugaté lett a főszerep, Samarkand középkori csillogását valahogy elfelejtették. Nem értem az iskolába miért a 100 éves háborút meg hasonló pitiáner ügyeket vették be a tananyagba, mikor a muszlim világ volt akkoriban a világ közepe, és az európai emberek meg alig tudnak róla valamit.
-
Justinianus #10470 Bizánc divatnép? Igazad lehet, dehát Róma is az. Talán nem véletlenül. Én azért rá tudok nézni.Amúgy igazad van, hogy megszoktad a kemény lovasságot, megszoktam én is. Fura lehet zömmel gyalogosokkal menni. Talán flusztráló is, hogy lechargeolnak, vagy lovasijaszok szétnyilaznak.
Amúgy remélem most , hogy ezzel játszol, kezd megjönni a kedved a középkori és az ókori történelem tanulmányozásához.
Amúgy látom az utolsó megjegyzésed végén a szmájlit, de mégsem tudom igazán értelmezni a gondolatmenetedet. Talán nem is akarom. Amúgy a régebbi korokban is volt pár "fincsi emberke". Csak olvass utána! -
MaRee #10469 Hát én nekem lovasságból nem volt hiányom így sem, most így az 1100-as évekre megjelentek a templomos lovagok is, elég kemények :) -
FKNKS #10468 Én biztos nem bírnék a pápai állammal játszani, nagyon megszoktam a kemény lovasságot és a " kocka rush " okat főleg a játék elején...Bizánc meg olyan szánalomnak érzem, divatnép vagy mit tom én...Olyan kellemetlen rá is nézni. Amúgy meg a rómával kapcsolatos feltevésetekhez annyit, hogy há biztos, mindig is segg voltam az ókori ill. középkori történelemhez, a 1-2 vh a kedvencem mert ott több fincsi emberke van, pl Hitler istencsászár, Sztálin elvtárs, Leninbá meg később a sok komcsi magyar elnököcske :D -
MaRee #10467 Én Papal Statesszel kezdtem most DarthModdal, 1100-as évek végére egész Nyugat-Európa valamint a Brit szigetek és Spanyolország(na meg a környező szigetek Itáliánál, stb) az enyém, ellenségem nem sok akad, aki igen azt pár kör után hűbéressé tudom tenni onnan meg már nem túl bonyolult elfoglalni a városait ha nem védekezik :)
Érdekes módon az arabokkal nem állok hadban, a mórokkal pl szövetségre is léptem, most meg azon hezitálok hogy Velencét rohanjam le, vagy a Dánokat..Velence eddig nem mutatott semmi ellenségeskedést, viszont a határaimon belül van kb 3 területük, a Dánok viszont világuralomra törnek és eléggé mozgolódnak az északi határaim mentén..
Ugye az a probléma hogy ha a dánokra támadok akkor ha Velence kihasználja az alkalmat és nekem jön nem tudok védekezni, és ez fordítva is igaz
Más.Valakinek sikerült életében egyszer is használni már diplomatával a Bribe(megvesztegetés magyarul talán) opciót? Nekem se rebel settlementek se kisebb seregek nem adják meg magukat sosem -
bgabor #10466 Pedig igaza van. A római birodalom 395-ben két részre szakadt szét, nyugat és keletrómai birodalomra. 476-ban a nyugati megsemmisült az itáliába betörő barbár törzseknek köszönhetően, de a kelet római még ezer évig(!) fönnmaradt, Bizánci birodalom néven, ortodox katolikus államként, aminek fővárosa Konstantinápoly volt. A Bizánci birodalom akkor ért véget, amikor 1453-ban a törökök elfoglalták Konstantinápolyt. A véros ma is Törökország része, ma Isztambulnak hívják.
Durva azért, hogy a keletrómai birodalom csupán negyven évvel Amerika fölfedezése előtt szűnt meg létezni.
-
Justinianus #10465 A Bizánci vagy más néven a Keletrómai Birodalom "valójában a Római Birodalom, amelynek nyugati részét a népvándorlás megsemmisítette" (Bréhier). -
Prank #10464 Jó dolog sztorikat bevinni a játékba. Én is megpróbáltam többféle nemzettel a Római Birodalom területeit elfoglalni, vagy pl sok pénzt és néhány területet átadni valamelyik kisebb kiválasztott országnak, esetleg a térkép másik oldalán elkezdeni hódítani... -
FKNKS #10463 Höhö, ez jó vicc :D Bizánccal római birodalom? wtf? Vagy én vagyok hülye a törihez...De magyarokat miért nem rusholtad leee? Peg az olyan könnyű, meg velencét is... -
Justinianus #10462 "mongolok" -
Justinianus #10461 Aha, köszi, ezt nem tudtam, bár logikus.
Bizánccal vagyok, fél év/kör alapon, és most már( 1132) a fél világgal hadban állok. Le kellene nyomnom a törököket, egyiptomot, a pápai államot,
NRCS-t, Magyarországot, Milánót. Szicilia régi szövetségesem, ( öt is mindenki utálja) és rendszeresen küzdünk egymás oldalán. Velencét eltüntettem a föld színéről, és a pápai államból is csak Róma van meg, kis gyenge sereggel, remélem hamarosan beveszem Rómát, és akkor átteszem a fővárost Rómába. A tengereken úr vagyok. Sajnos a támadásom kifulladt, mert sokfrontos háborút kell vívnom, de van néhány jól tejelő városom, csakhát kisázsiai területeim ellen állandósultak a dzsihádok. Ott kemény dolgok történnek. Mire a mondolok bekocognak, szeretnék ott is megerősödni. A célom, hogy visszaállitsam a Római Birodalmat legnagyobb kiterjedésében. Szép cél, ügye? -
#10460 Köszi a segítséget, de megoldottam a hibát. Nem volt egyszerű rájönnöm, el szöszöltem vele laza 2 órát:D Szóval az volt a baj, hogy nekem eredetiben van meg (gold edition), de nem szeretem rakosgatni be a dvd-t a meghajtóba, ezért még régebben töltöttem le hozzá crack-ot hogy ne kelljen lemezezni:) működött is rendesen....ezidáig, ugyanis antiókhiával most játszok először, ez a hiba most jött elő. Tanácstalan voltam, unpackerrel kibontottam a játékot, néztem minden rendben, de mégis a hiba megmaradt, újraraktam crack nélkül és működött XDXDXD, hát laza 5 óra játékidőm veszett el áhhh nem is vagyok ideges:D -
hollófernyiges #10459 Ha újoncokkal feltöltöd a csapatot akkor visszaesik a tapasztalata. A tábornok csapata meg automatikusan töltődik. -
bgabor #10458 Az interneten található egységleírás szerint(már ha erre az egységre gondolsz), ahhoz hogy toborozhasd, a KRAK DE CHEVALIERS nevű városnak a tiédnek kell lennie. -
#10457 Egy kis segítség kellene:) A kingdomsnál a keresztes háborúk kampánnyal játszok, Antiókhiával, és létre akartam hozni csak Johanitákból álló sereget, de a johanita lándzsás gyalogosnak nem jelenik meg az ikonja a váramban és így nem tudom őket toborozni:( pedig Jeruzsálemnél, a templomos lándzsásokat képezhettem. Mi lehet a hiba oka?
-
FKNKS #10456 Lehet mást kapott a vezéred, mert több pont is fejlődhet... -
Justinianus #10455 Sziasztok!
Előfordult többször is, hogy kegyetlenül elvertem egy sereget pl egy 3 csillagos tábornokkal, aztán mészárlást rendeztem. Kiirja, hogy egy csillagot kapott a tábornokom, majd amikor ránézek, látom, hogy már csak két csillagos. Sőt, hiába verek mindenkit , max 4 csillagos embereim vannak. Miért??? -
MaRee #10454 Nem baj, csak úgy 39.000 évet tévedtél :DD -
7th uwu #10453 Aha látom, bocsi:D -
MaRee #10452 Rossz topik :))) -
7th uwu #10451 A francokat. A terminatorarmor ugyan olyan mint a powerarmor.
Csak a világ változik meg körülötted. Az orkok mintha kisebbek lennének, a tiranidok meg mintha nem is lennének.
Egyébként az elsőt akkor kapod ha kinyírod Farsir-t.
A másik kettőt akkor adja be mikor a küldik mindhárom vonalát végigtolod. (ork, eldar, tiranid) -
MaRee #10450 Nos én most pont a papal states-szel nyomom, tehát akit én betámadok vagy aki engem megtámad az automatikusan kiátkozódik és néha még crusade is indul ellene :D Most épp a franciák támadtak meg fogalmam nincs hogy miért, kb 50 éve hűbéreseim voltak, aztán látom egyszer csak megtámadják az egyik városomat..Következő körben pedig neturalok lettek, na ez mi? :D -
#10449 nálam ez csak olyan esetben fordult elő, amikor kitagadott a pápa és beléptek az ellenem összehívott keresztes hadjáratba, nem sok értelme van hűbéressé tenni őket, mert nagyon egyszerűen kibújnak alóla...ezt nagyon elcseszték a játékban -
MaRee #10448 Amikor azt a diplomáciai lehetőséget választom egy népnél, hogy become a vassal(hűbéres ha jól tudom) akkor az hogy a francba támad meg utána?Nem az a lényege ennek hogy katonai szövetségre lép a két fél és a vazallus nem támadhat meg? -
FKNKS #10447 De nem olyan nagy szám az a mod, én egyszer játszottam vele 1 órát, és azt mondtam, köszönjük szépen nem kérek belőle, még a magyarítást se pakolták bele...Érted? magyarmod, angolul...Magyarok fel lettek tápolva a többi nép meg maradt ugyan úgy...A balansz az lenne ha minden népet kidolgoznának és úgy lennének összehasonlítva az egységek és így balanszolni, így lövöldözni a vakvilágba... -
FKNKS #10446 Elvileg, ha jól emlékszem, fel kell patchelni a sima m2tw-t 1.0.3 ra, utána feltenni rá a kingdomsot és azt is patchelni 1.5re utána a magyarmodot amit külön exe vel kell elindítani, de van hozzá egy txt amiben le van írva mit kell csinálnod...