Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igaz...bár a medieval 2 telepítés-újratelepítéssel is meggyûlt egyeseknek a bajuk, köztük jómagam is, de az is igaz, hogy bár hibaüzenettel indult, de indult, és stabil volt, sosem fagyott le..és grafikai szégyenkeznivalója sem volt, full beállítással ma is álejtõs..

nekem a napoleon kellemes csalódás volt-van, bár tudtam, total war nem dob rókabõr kiegészítõket, a csata elõtt most is sokat tölt, de iszonyatosan eltalált hangulata van, pedig e korszak történelmileg nem a kedvencek közé tartozik

Empire:TW vagy háromszor-négyszer annyit tölt, mint a Medieval2, technikailag szinte minden szempontból rosszabb nála.

majdnem 1 percig?..az semmi, az empiresben egy 2000 vs 2000 fõs csatát kb2-3 pericig tölt nálam, bár még sosem mértem le, pedig viszonylag erõs gépem van...semmi mod, legfrissebb patch
Buci
Mert csak a kingdoms campaign map-jain lehet tolni HS-t mod nélkül. Europa térképet nem

MitsuMishi: A Clouds Across Europe-t tudom ajánlani. Bár igaz, h kb egy 10 körönként összekeverednek a gombok, és lefagy. Ilyenkor érdemes menteni, amikor a gombok érdekessé alakulnak, és ujrainditani a játékot. Csata közben viszont nem játsza el ezt.
(Egyébként kicsit trükkös dolog a HotSeat, mert az alapbeállítások nem lehet védekezõ csatát tartani, hanem automatikusan lenyomja a gép. Az egyik cgf fájlban kell átírni pár dolgot de ezt most nem részletezem 😊

carpe diem

Hotseat-hez minek mod?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Van valami mûködõ mod,hogy lehessen HotSeat-et tolni haverokkal? Oo

Én most reality moddal nyomom, egész jó, de a descr-strat fáljt már sokszor átírogattam 😊
Stainlessteel jó lenne, csak nálam rengeteget tölt két forduló között, van, hogy majdnem egy percig tart.
+1
Buci
Nemtom, de én élni szoktam a lehetõséggel és mindig átírom õket. Pl egy "Entire World mod"-ban (ami elég bétának néz ki) fogtam magam és a törökökkel kivándoroltam amcsiba, régi városaim meg hagytam a francba. Amcsiban meg minden várost átneveztem törökös hangzásúra. Ált. a fam.memberrõl neveztem el, aki elfoglalta. (Barsbay, Town of the Kaynetli stb)

Egyébként megnéztem a Stainless Steel-t és nem sok különbséget látok a Clouds Across Europe-pal szemben, ami szintén nagyon klassz mod. HS-ben toljuk lakótársammal (perpill én Bizánc, õ Kingdom of Jerusalem, épp most purcan ki az utolsó arab is a mórokat leszámítva. Én meg Wallachiát csináltam ki éppen.)

carpe diem

Marcus Brutus
de miért bran??

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

Buci
Én a napokban belebotlottam egy Eras Total Conquest nevû modba ami nagyon elnyerte a tetszésem. 10 féle térképen lehet játszani (Europa 970, 1080, 1200, 1300, 1400, 1500 /Europa-Afrika-India 1220, 1331, 1453 /Egész világ 1547) és a csak Európa térkép klasszul fel van nagyítva, több provincia, több nemzet, történelemhûbb városnevek
(pl a magyarok: Buda, Pest, Kassa, Pécs, Debrecen, Temesvár, Beograd (Nándorfehérvár), Bran (Gyulafehérvár)

Elég mod mániás vagyok, mondjuk a Stainless Steel-t még nem próbáltam. De annyit emlegettétek, h sztem kipróbálom. Am. nekem medievalhoz 6 mod van felpakolva, van is vagy 30 giga 😊

carpe diem

Köszi, légyszi írjatok még egy páran, nem tart semmibõl 😊

felölem mehet, 1 pont oda<#eljen>
Hát akkor fogalmam nincs, esetleg próbáld meg levenni minimumra a grafikát, mert az is lehet hogy nagy felbontásban meg ilyesmiben nem bírja a géped és ujraindul.Persze ez egyátalán nem biztos, de nincs más ötletem :S

újraraktam,de így sem mûködik.más ötlet?
gvandris
De védeni úgy kell, h nem egyenesen áll a lándzsafal, hanem ferdén, <így: <I (I : kapu, < : katonák)> akkor sokkal hatékonyabbak.

gvandris
Én a falakon szoktam harcolni. Általában létrák és tornyok jönnek. Tornyokat fel lehet gyújtani, létráknál zárt alakzatban jön (több lövedék talál). Kapukosra meg lovasokkal rárohanok, majd vissza a várba.

Lacoka12
és eddig minden total warba be vált ez a taktika ha nem hiszitek probáljátok ki de ládzsás vagy pikást rakjatok a utcába a többi hátul legyen és legyenek ijászok is a utca közelébe de ne a katonáid mögöt

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Lacoka12
én a utcákon vesszem fel a ellenségel a harcot a fõtérhez közel mert közel van a fötérhez és ha esetleg gyávák lennének a katonáim közelebb van igy hamarabb oda érnek és megint harcolhatnak ezzel a taktikával többszörös túl erõket gyõztem le

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Bucser átadná nekem a házigazda szerepet a totyikban, csak meg kéne hogy szavazzatok.Tehát aki bele egyezik az írjon ide pls 😊

Nehéz lenne vissza olvasni egy oldalt minden új kérdezõnek?😄 Kezdem unni hogy a vagy a miért nem mûködik a magyarítás, vagy a hogy rakjam fel az 1.3-at vagy a melyik modot rakjam fel kérdések közül valamelyik tuti elhangzik minden nap 😄

Ivan: Stainless Steel és Third Age Total War, ha szereted a Gyûrûk Urát.
Nem eredeti játékkal nem tudsz multizni, max lanon.

udv
kerhetnek nehany tippet hogy milyen mod-ot tegyek fel?
es nem lehetne,olyat hogy multiba nyomni a jatekot?
LasCar16
én próbálom akkor a szárnyakat erõltetni, és 2v1eket kialakítani a széleken, tehát körbezárni az ellen szélsõ egységeit, középen meg a gerinc általában kitart

#acm

Rakd ujra.

Sziasztok!
Fenn van a medieval 2 és a kingdoms is + a magyarítás mind a kettõhöz.Szépen megy a játék,de amikor elkezdem a csatát,akkor kilép vagy újraindul a gépem.Régebben nem volt vele semmi probléma.
Valaki segítsen!!!!
Köszi
Igen, arra vigyázni kell, ha nagy a túlerõ, akkor lassan tolják visszafelé az egységeket. Pl, ezért kell kapuvédésnél a harcot rögtön a kapu vonalánál felvenni, mert ott szûk a hely, kevesebb ellen fér el, nehezebben tolnak be, és kevés egység kell így ellenük, addig a többi tud pihenni. Ha az ellen átmegy a kapun, és hagyjuk, hogy minél nagyobb félkört alakítson ki, akkor végünk.

Egyébként ha terepen azonos erejû sereggel futsz össze, és pl, csak gyalogosok vannak mind két oldalt, ki milyen taktikát használ?
Buci
Igen, jó ötlet lenne a forró olajozás, csak nekem vmiért nem mûxik amikor én védekezek...<#nemtudom> (bezzeg amikor õ, akkor kapom a nyakamba szal nemvágom, pdeig egyszer direkt kipróbáltam h teleraktam katonákkal a kapu környékét, falat, kapu felett és ugy se)

Mégegy szemrevétel a te városvédéseddel kapcsolatban(tudom, h nem pont így mondtad): Amikor tudtam h szinte csak lovasokkal támad, fogtam magam beraktam a zsír spearman-jeimet a kapuba egymásba. Frankón beálltak, betörték a falat, és elindult az egész serege befelé. Elsõ pár egységénél nincs baj, de egy idõ után fogja magát és mintha tolná befelé a hátul álló többi az elsõket, azon kaptam magam h 1ik pillanatról a másikra eltünt a seregem, felemésztette a lovasok tömkelege.
Viszont ha ugy csinálom ahogy te mondtad, (félkörben várni, rájuk futni) általában megszívattak a falon.

Összességben ez is jó taktika, de azért ehhez több gyalogos kell mint pl az enyémhez. Az úgy lett "kifejlesztve" h eszméletlen kevés egységünk volt, és irdatlan sok ellenség. Ugyhogy utolsó esélyként bevártuk õket és nyertünk. Tehát innentõl kezdve ezt használtuk mert kevés egységet fenntartva jólvédhetõek voltak a városok. (persze nem mondom h tökéletes, és verhetetlen taktika)

Egyébként ennél a taktikánál meg, az íjászokat meg nyílván nem a talpasok seggébe kell tenni, hanem hátrébb, és jó nagy helyet kihagyva, h ne az ég seggébe lövöldözzenek hanem földdel aránylag párhuzamosan. Egyébként minél nagyobb a fõtér annál jobb, annál jobban szét lehet õket huzni. Ja meg ugye fontos h a talpasok Guard módban legyenek, h ne kezdjenek belehátrálni az íjászok arcába.

Egyébként kastélyvédést énis hasonlóan csinálom. Bár azt azért szeretem, mert sose ugyanugy alakul. Soxor kitámadtam pl a bizánciakkal, lovasíjásszal.

carpe diem

Te most melyik modról beszélsz? Ha a Stainless Steel-rõl akkor természetesen a legújabb patch + kingdoms kell hozzá, és értelemszerûen a 6.2 az újabb verzió tehát azt érdemes letölteni.Hogy honnan, azt meg megtalálod google-ben ha ügyes vagy.

DAFFANGER
Hali!Nekem megvan a Medieval II fel van telepítve mi a további lépés hogy ezzel a moddal tudjak játszani?Kell patch esetleg is?Egyébként honnan lehet letölteni a Stainless Steel?És melyiket érdemes letölteni mármint a 6.1 vagy 6.2?Meg honnan majd vki irjon köszi.Az én verziom a sima alap Medieval 2 1.0 gondolom.

EasyNote LJ75 Intel@Core i5 processor 430M,6 GB Memory,500 GB HDD,ATI Radeon HD 5650 Graphics 1 GB,19\" HD+LED LCD Packard Bell.HDMI Multi Card.

Jah, még valami buci. Egy másik "probléma" annál amit írtál. Ha az íjászoknak át kell a saját egységek felett lõni, akkor nagyban csökken a pontosság és a tûzerõ is. És ha jól páncélozott egységgel jön az ellen, akkor hiába hatásosak az íjászok páncél ellen, mivel lecsökken így a tûzerõ is, nem sokat fognak leszedni.
Mondjuk az én leírásomnak meg a katapultok tehetnek be 😊

A lényeg, hogy nem jó mindig ugyan úgy játszani, még ha csak gép is az ellen, mert minden helyzet más, nem biztos, hogy mindig a megszokott taktika a leghatásosabb.
Szerintem egy jó íjász egység ott kezdõdik, hogy hatásos páncél ellen és nagy lõtávú. Ha ez a két tulajdonság megvan, akkor már vernek bármilyen lovasíjászt.

Buci: Jó az a városvédõ taktika, ám ha a játékban van forró olaj, akkor sokkal jobb a kapunál felvenni a harcot. Ha ügyes vagy, akkor az olaj több embert ölhet meg, mint az egységeid XD. Nálam egy ideális városvédés úgy néz ki, hogy 3 lándzsás egység kerek alakzatban a kapuban, mögöttük még pár erõs csapat. Falakra íjászból lehetõleg csak olyan, ami erõs értékkel van, ha nincs ilyen, akkor csak gyalogosok. Amint betörik a kaput, a hátsó gyalogosokból egy rajt elõre az ellenre, úgy, hogy lehetõleg pont az olaj alatt fussanak egymásba. Innentõl csak nagyon lassan tudnak befelé haladni, jó párszor kapnak olajat a nyakukba, egy fullos ellenfélnél, százakat is leszedhet csak az olaj+ elég durván hat a morálra is 😊 Szerintem ez többet ér, mint a fõtér adta bónusz.

Vár, de fõleg citadelánál meg ugyan ez, csak nem az elsõ, hanem a legbelsõ kapunál kell a harcot felvenni. Egy lovas egységet az elsõ kapuhoz, hogy mûködjenek a tornyok. Ha betörnek, akkor vissza a lovasokkal a második kapuhoz, és ugyan ez. Mire a harmadik kapuhoz érnek már is pár tucattal kevesebben vannak.
Marcus Brutus
igen... a visszalovasás hatalma... 😄😄

csomó jó dolgot írtak eleink... 😄

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

Ez is segítség volt, hogy megtudtam van értelme visszaolvasni. És döbbenés, de tényleg lett megoldás. Köszönöm! 😉
Buci
Ortodox

carpe diem

gvandris
Bizánc milyen vallás??

Kéne már ide valami FAQ amiben össze vannak gyûjtve a magyarítással kapcsolatos cuccok, mert már unalmas hogy minden 3. kérdés errõl szól 😄 Olvasgassatok vissza egy kicsit a topicban, meg lett már százszor tárgyalva ez a téma.

Sziasztok!

Megvan eredetiben a GOLD verzió, melyet patcheltem illendõen. Egy szépséghibája, hogy UK verzió. Beszereztem a magyar fileokat, de jött a ledöbbenés. Nincs mit felülírni. Hiába vannak meg a TXT és FONTS filok, az én verziómban nem találni ilyent. Egy tippem lenne, hogy vannak ".pack" kiterjesztésû filok, esetleg azokban lennének eldugva ezen adatok, de ezt meg nem tudom szerkeszteni.

Elõre is kösz a tippeket!
Hello

olyas vkit keresek aki mar jatszott azzal a kieggel h magyar mod ill h honnan lehet letolteni

elore is koszi
Marcus Brutus
(igen, körülbelül 3adszor írnám le... 😄)

gvandris
Ott a keresõje

Marcus Brutus
eredeti a játékod?

ÖÖÖ
szerintem az lehet a bajom,hogy nem raktam fel az 1.1-es patch-et csak az 1.2-est😄
:S
és hova irtad be a medieval 2 total wart?
megtudod mondani az oldal címét?😄
gvandris
???<#conf> Nemtom

az mér van , hogy felraktam az 1.2-es patchet + magyxaritást és amikor elinditom akkor fekete képernyõ egy jelzõhan és tölt valamit...
Marcus Brutus
😄😄 jóvanna....

mondjuk én angolokkal nem szoktam lenni... (ez elvi dolog 😄😄)

de hiszek nektek...

gvandris
Azok tényleg erõsek.

Minek? Próbád ki az angol Longbowmaneket, rögtön rájössz, minek.

gvandris
Lehet, h valaki eredetit töltött föl. Vagy nem tudom. <#conf>

gvandris
Én írtam.
Beírtam, h Medieval 2 total war és amit letöltöttem, (nem írta ki, csak az tûnt jónak) és magyar volt.