11765
-
Petiii94 #10445 Hát arra ma magyarmodra maiben magyarország át van alakítva 5 várossal és sokkal szebb a térkép meg minden jobb:P -
FKNKS #10444 Ba..átok meg :D Olyat borultam biciklivel, hogy bőröm nem maradt a karomon :D Bicikli első kerék : olyan számot vagy alakzatot nem is ismerek :D -
FKNKS #10443 *****szerintem nem függ******* -
FKNKS #10442 Az attól is függ mi ellen, szerintem függ, mert ha van lovasíjászod meg 2-3 csapat nehéz csikós, akkor akármit elversz... íjászokat lekapod a csikókkal, a többit szétnyilazod, uncsi de beválik. -
FKNKS #10441 Erről annyit a mongol/timurid seregekről, hogy be lehet őket rusholni még amikor megjelennek...De várba, vagy hegyoldalon nagyon nem szeretek harcolni... Jobban inkább nyílt erdő nélküli terepen szemtől szembe...A várcsatához annyit, hogy m2tw+kingdoms ba ha kitámadsz a váradból amit ostromolnak, az ellen vissza húzódik egy kicsit és felál szép sorba akármit csinálsz vele nem fog reagálni, pl: szétlövöd katapultokkal vagy ballisztával, ha ijászokkal akkor néha a gyalogosait küldi rád, de ha hátrálsz velük ő is hátrál és kezdheted elölről a nyilazást, meg nehézlovasokkal felállsz 2 oldalra és egyszerűen lerohanod a vezérét, még a gyalogokat se fogja rádküldeni semmit. Röhej... Amúgy csacsiíjásszal városban teljes bukta lenne ha nem lehetne kitámadni.1000 res seregnek nincs értelme neki menni 100 emberrel, ha meg ellen támad menekülni ha az nem jön be, vagy mártír halált halsz, vagy automatikusan lenyomod a csatát, én ezt szoktam. -
7th uwu #10440 Attól is függ mi ellen kell harcolni. Ha túlerőben vagy városban, estleg hegyen akkor OK, lovasíjász a favorit. Gyenge ellenfél ellen, tényleg könnyebb velük veszteség nélküli csatákat csinálni.
3-szoros túlerő ellen nem így van, 10-szeres túlerő ellen meg már általába nem is nagyon lehet velük győzni, viszont nehézlovassággal az is lehetséges.
De mint már írtam a mongolokon és timuridákon a legcélszerűbb tesztelni, végülis ők a legkeményebbek, a többi nép egy vicc. Ott jön ki igazán a különbség. Győztem már le mongol sereget lovasíjász sereggel, de sokkal könnyebb volt nehézlovasokkal. -
FKNKS #10439 Szerintem a lovasíjász jobb mint a gyalog :D
Lengyelekkel is volt olyan íjpuskás pacis seregem amivel annyi volt a taktik, hogy beállítottam az ellenfél elé 1 sorba őket azt auto fire :D
Nem sima m2twbe meg a kiegekbe nem döntő a gyalogság.
Inkább SS-be, mert ott nem tudsz olyan hamar pacisságot készíteni. -
7th uwu #10438 Pár éve már ki lett tárgyalva, hogy mennyire erősek a lovasok a játékban. Csak olvass vissza. Egyébként 4 csapat lovassal 2000 gyalogos hentelése se tétel:D
De olyat is csináltam hogy egy szál tábornokkal öltem le 600-as sereget.
Igazábol mindegy melyik néppel vagy, úgyis győzöl, ez nem kérdés.
Az viszont egész biztos, hogy a teutonos kampány lovagjai iszonyú keményre lettek csinálva. A többi népnek valamiért nem csináltak igazi lovagot, vagy azzal felérő egységet.
Egyébként tényleg jó spáhikkal is nyomulni, városba tényeg hatékonyabbak.
De ha mongolok, vagy timuridok ellen játszol nagy csatát, mondjuk 3-szoros túlerő ellen, észre fogod venni, hogy a lovagok bizony keményebbek a lovasíjésznál, és ha 10-14 lovasíjász helyett 10-14 lovagot viszel magaddal, kicsit könnyebb lesz a csata. -
FKNKS #10437 Halkan megjegyezném, a mai napon több hozzászólás érkezett mint egész héten :D
AOE 3 visszatérve és ezzel befejezve mert m2tw forum...
AOE 3 az más stílusú RTS és nem lehet az m2twhez hasonlítani sehogy se...
Azt emeltem ki belőle, hogy multiba fejlődik a frakciód és tudsz + kártyákat választani és testreszabni a paklikat. Az ötletet akartam kihangsúlyozni amit beleraktak multiba... Lehetett volna m2twbe is hasonlót kitalálni, legyen valami értelme a multinak. -
FKNKS #10436 1. Peti milyen magyar modra gondolsz?
2. Szerintem elég kulák a teutonok, hiába 1000res páncélzatuk meg durva statjaik vannak az egységeiknek, próbáld ki egyiptommal nagyon nehéz / nagyon nehéz fokozaton, hogy legalább 10-14 mameluk lovasíjász + a többi csak nehéz lovasság vagy könnyü attól függ milyen korba vagy..., hogy mi lessz a végeredmény... Onnantól a m2tw átértékelődik a szemedbe az biztos... Én ezért nem játszok az alap m2tw+kingdoms-al... Túl könnyű akármilyen fokozaton. Az alapjátékba és a kiegészítőbe gyalogságot csak ostromra kell gyártani, illetve bérelni mert a zsoldosok megtesznek annyit, hogy bejussanak a várba és onnantól leíjazod a lovasíjászokkal az enemyt... :D Dísznek lett kitalálva a gyalogság...Statisztikáim : 1500 emberből 1000 gyalog az 1600 ellen, átlag veszteség legalább 3-4 száz, na most, 600-as csak lovas sereggel veszteség max 20-30 fő... Melyik éri meg jobban? :D Amúgy a novgorod erősebb mint a teuton rend, ha képben vok :D de ha nem akkor sry :D
3. arel amikor setup-olod az SS-t akkor kérdezi, hogy milyen beállítású legyen az AI, na most ott lehet barátságost, közepest és totális háború fokozatot állítani... Legalábbis 6.3-as SS ben így megy. -
Petiii94 #10435 Helo.NEkem fel van telepítve a játék és asszem 1-2 patch is.DE se a kingdoms sem más nem indul rajta
letöltöttem pedig a kingdomsotis vagy 2szter de egyisk sem jó:(Valaki betenne egy jó linket mert nagyon szeretnék játszani a magyar moddal.
NAGYON KÉREK VALAKIT!!!! -
7th uwu #10434 Na most itt vívódok magamban, lehet hogy a teutonok mégis csak táposabbak a kategóriájukban mint a walesi íjászok. Végül is nem csak a tsars guards-nak, hanem a mongol nehézlovasságnak is illene megközelíteni őket statban a kinézetük alapján.
Igazából nem volt alkalmam kipróbálni őket, csak a híres csatákban. A kampány azon a mapon nekem 10 körig trtott, és nem tudtam legyártani annyi idő alatt. De mikor nézegettem a számokat, ledöbbentem kicsit. -
arel #10433 Szerintetek nem túl könnyű az SS 6.0.?Ha szövetséget kötök 1 szomszédos állammal 99%,hogy a játék végéig nem támad meg,még ha rossz is lesz vele a kapcsolatom.A semleges országokkal pont ugyanez a helyzet,kivéve hogy ez már csak 90% (bár lehet a 90%1 kicsit túlzás),de értitek.Nem túl agresszívak. -
#10432 Bocsánat hogy eltérek a témától. Csak hogy említetted a teuton lovagokat, hogy milyen erősek, nos igen szeretem is őket mert ügyes taktikával kis veszteség mellett lehet nagy veszteségeket okozni (rohamozás). Számomra a probléma az lenne, hogy a játékban a teuton lovagokon, a klasszikus láncing, "vödörsisak" páncél van, a lovon pedig fehér "lepedő", a Novgorod elit lovasai a "Cári őrök" (Tsars guard)-ló és lovasa lamellás fémpáncélban, és ennek ellenére közelharci védekező pontjai kisebbek.
Ez így nem túl realisztikus, az alapjátékban is vannak ilyen hibák...ki is javítottam -
7th uwu #10431 Mondjuk ez azért más kategória, mert a teuton lovagnak nincs igazi ellenfele, nincs igazi lovag a többi népnél, csak azért tápos. Ha lenne, akkor lehetne igazán összehasonlítani.
A szentföldes kiegben, meg az űbertápos egységeket nem lehet gyártani, csak 1-1csapat van belőlük.
A walesi íjász azért imba, mert saját kategóriába, arányaiba ez kapja a legtöbb bónuszt. -
7th uwu #10430 Ha jobban belegondolok, azért a többi kiegben is van hasonlóan űber egység. A teuton lovagok is ilyenek, meg a szentföldi kiegben a 2hp-s egységek amiket nem lehet képezni. -
7th uwu #10429 Játszottál már a walesiekkel?
Ezután a nyilatkozat után nem hiszem, hogy kipróbáltad őket. Ha ezt a modot említi valaki, nekem az első dolog ami eszembe jut róla, ezek a túltápolt gyilkológépek. A létszámfölény nagyon keménnyé teszi ám őket nem sok egység van, ami a kategóriájában legjobb, és +33% bönuszt kap. Igazából nincs erre több példa, ez a leg tuningabb egység az egész játékban arányait tekintve. Főleg akkor érezni, ha tudatosan rágyúrsz, és a sereged nagyobb részét alkotják a szokásosnál.
Egyébként az íjászokat páncélozni a leg feleslegesebb dolog. Még ha olyanok lennének mint a janicsárok az előző részben, akkor OK, azok kemények voltak közelharcban. Ezek csak lőnek, de azt viszont nagyon durván. -
bgabor #10428 Igazából ez nem nagy gond, a három "új" frakció mind egyetlen várossal és egy kissebb sereggel kezd, ami arra elég hogy ne gyalulják le őket azonnal a régi frakciók. A tápos egységek megszerzése csak lehetőség, de odáig nem lesz könnyű eljutni.
Mellesleg a walesi íjászoknál az a +15 db íjász(60 helyett 75) szvsz nem okoz akkora különbséget, főleg hogy mindhárom angol husszúíjas egység pénzélzata két lépésben fejleszthető, míg a walesié csak egyben, szóval árnyaltabb a kép. -
7th uwu #10427 Az unit statot egyébként lehet balanszolni létszámban is.
Szerintem fontos elgondolkodni rajta milyen eértékő egységeket engedsz egymásnak.
De abban igazad van, hogy a puding próbája az evés. És ha élvezetes a játék, nem csak gyalulás űberegységekkel, akkor megérte a munkát. Remélem sok játékosnak szerzel vele minőségi kikapcsolódást. -
7th uwu #10426 Na jó ez túlzás, csak 33%-al nagyobb a létszám.
De amikor ezek lőnek, az nem csak durván néz ki... -
7th uwu #10425 Csak épp másfélszer annyian vannak.... -
bgabor #10424 Semmi gond, én olyanok véleményét kérdezem akik ki is próbálják a modomat.
Nem áll szándékomban unit stat vitába belemenni. A modom szemponjából ez nem érdekes, mert a statokon nem módosítottam.
Egyébként a walesiek íjásza a mezei angol longbowmannel van egy szinten, a Yeoman és a Retinue longbowman agyonverik. -
7th uwu #10423 Egyébként nekem az alapegységeim is keménnyé szoktak válni.
A stílusomból adódóan, a kezdő katonáknak van a legtöbb xp-je.
Mikor gyűlnek az ezüst, és arany sráfok, hiába jönnek a fejlettebb egységek, a jó öreg veteránok, sokszor villantanak a csatamezőn, még a játék végefelé is.
Persze a nagy térképen mikor több száz év eltelik a timurid invázióig, még a legjobbak is kikopnak. De a kingdoms modok annyira rövidek, hogy ott ez nem szokott megtörténni. -
7th uwu #10422 Nem hinném, hogy ki fogom próbálni.
Csak segítek balanszolni, de csak szólj ha hagyjam abba:D
Valahogy nagyon másképp látjuk ezt az egészet. -
7th uwu #10421 A walesiek íjásza is imba.
Kicsit furán értékeled az egységeket szvsz.
Pont a legjobbakat tartod gyengének. Miért? -
7th uwu #10420 LOL
Szerintem ez írek a legtáposabbak. Nézd meg a lovagjukat! -
7th uwu #10419 Az a kampány a spanyolokkal a legkönnyebb.
Az a rengeteg ellenség néha azért elég kemény tud lenni, nem szabad elbízni magad soha, akármilyen kemény is a nehézlovasság, vigyázni kell rájuk nagyon. Fel kell ismerni mikor várhatók veszteségek, és akkor a "zsldos" helyi katonákat érdemes feláldozni, a spanyol egység nagy kincs, kímélni kell őket. Különösen igaz ez az ágyúkra és a lovasságra.
A városokat türelmesen kell ostromolni, az ágyúk lőszerét e leghatékonyabban elpuffogtatva. A mocskos indiánok elit egységei elég kemények tudnak lenni, édremes őket kiszedni a tömegből.
Jelentős felmentőseregeket fogsz kapni, de ha rush taktikával játszol, mire azok jönnek már nem fognak kelleni. -
bgabor #10418 Azért az AOE3 csataértelmezése elég megmosolyogtató a Medieval2-höz képest. Úgy értem kétszer húsz harcos csépeli egymást, aztán csinálhatsz max öt-hatféle egységet egy korszakban, akiknek mellesleg elég gyenge a grafikai színvonaluk. Nem túl meggyőző játék szvsz, pedig többször is megpróbáltam megszeretni. :) Főleg egy Medieval2-höz viszonyítva. -
bgabor #10417 Ahogy mondtam, az egységeket egy az egyben vettem át az alapjátékból, az értékeiken semmit sem változtattam. Az lehetésges hogy egyik másik egységet ki kellene vennem, ere vonatkozóan várom is az észrevételeket, bár megjegyezném, hogy az angolok azért minden szinten helyt tudnak állni a francia/német/spanyol elitegységek ellen.(Armored Swordmen, Dism.English Knight, Hvy Billmen, Longbowman, Yeoman, English Kinght)
A Barons Alliance ugyebár ugyanezen egységekkel rendelkezik, és a Skótokat se félteném, nekik is elég jó felszerelésük van, ahogya Norvégoknak is.
Talán egyedül az írek és a walesiek problémásak, nekik tényleg alacsonyabb színvonalú egységik vannak. (Bár fingatott már meg rendes Ír ellenfél két seregnyi(2X20) Ulster Swordsmannel)
Szóval nem annyira inbalance, szerintem. Én inkább az olyan egységek miatt aggódok, mint a spanyol muskétás.
Egyébként technikailag működik a mod? -
Justinianus #10416 Szevesz UWU ! Gondolom te vagy az. Régi hsz-eidet örömmel olvasgattam, és kedvet kaptam hozzá, hogy a taktikádat kipróbáljam. Persze most még befejezem a hagyományos városépítgetős stilusu kampányomat. Arra gondoltam, hogy a spanyolokkal inditanám, aa Amerika kampányban. Mi a véleményed róla, mennyire lesz nehez velük a te stilusodat jatszani? -
7th uwu #10415 Bár lehet, hogy a spanyolok rusholósabbak. -
7th uwu #10414 Kellenek level 40-50-es home city-k?
Én unlockoltam majdnem minden népnél a legütősebb kártyákat.
Az oroszok veszett kemények benne. -
7th uwu #10413 Balansz tekintetében biztos hogy változtatni kéne. Ha jól emlékszem az alapjátékban sokkal nagyobbak az egységek értékei. Főleg a lovagoké. A Britannia kampányban egyik népnél sincsenek olyan tápos lovagok mint az alapjátékban.
Talán az angolokon kívül az íreknek van említésre méltó lovasa, de ha lovagrendi lovagokat hozol a játékba, azok földbe döngölik azokat a gyenge egységeket. -
Justinianus #10412 Igaz. -
bgabor #10411 Na emberek, a segítségeteket kérném:
Nekem a kingdomsban a Britannia hadjárat a kedvencem, és mindíg érdekelt, milyen lenne a szomszédos nemzetekkel a játszani a brit szigeteken, mint egyfajta partraszálló erővel.
Mivel ilyen modot nem találtam, ezért készítettem egyet. A modomban a franciákkal, spanyolokkal és a németekkel lehet a Brit Szigeteken játszani. Az egységeket egy az egyben az alap medieval2-ből emeltem át, az építhető épületek és egységek ugyanúgy vannak mint az alapjátékban. Az összes francia, német és spanyol egység elérhető(a nagytemplomban még a Templar/Teuton/Santiago Kinghts is), kivétel a kétfajta konkvisztádor és az óceánjáró hajók, amik ugye nem passzolnának ide. Egyebeken nem változtattam, tehát a britannia alap népei továbbra is a helyükön vannak. Elmondható tehát, hogy a modom csak három néppel kiegészíti a Britannia kieget, de semmit sem változtat a már megszokott dolgokon.
Ez az első verzió, és szeretném, ha kipróbálnátok, hogy mit kellene változtatnom még, főleg az induló erőviszonyok és a balansz tekitetében.
Arra figyeljetek, hogy a "follow AI movement"-et kapcsoljátok ki a játékbeállításokban, különben elég sokáig end turnöz. Kikapcsolt "follow AI movement" -el viszont pár másodperc alatt végez az end turnözéssel.
Telepítés:
Az alább belinkelt zip filet egyszerűen kicsomagoljátok a játék főkönyvtárába, tehát a "C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\"-be, és felülírtok mindent. Ezután már csak egy fontos dolog van hátra, a Britanniának az Asztalon lévő parancsikonjára nyomjatok jobbklikk, tulajdonsáokat, és a "Cél" sor végére illesszétek be ezt:
--io.file_first
Tehát a módosíás után a "Cél" sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/british_isles --io.file_first
Ezzel a telepítés kész is. Lehetőleg tiszta, moddolatlan britannia kiegre telepítsétek(a más kiegeket és az alapjátékot módosító modokkal biztosan nem ütközik).
Elvileg bármilyen nyelvű verziókkal működik.
A magyar kiadásokkal(platinum stb) nem teszteltem, akinek ilyen van, írja meg hogy működik e.
LETÖLTÉS
Még valami: Mivel XP-t használok, megköszönném ha valaki felvilágosítana, hogy Vista és Win7 alatt ugyanígy van e a parancsikon, tulajdoságok és Cél dolog, vagy esetleg azokon a rendszereken máshogyan kell ezt csinálni. Csak azért kérem mert majd ezt alapján kell megírnom a readme filet.
Előre is köszönöm. -
bgabor #10410 Ha megfigyeled, ő is arról beszélt, hogy a singleplayer a jó, azt szereti, a multit meg hamar meg lehet unni. Úgy vitáztok egymással hogy közben azonos a véleményetek. :)
Persze hogy hamar meg lehet unni a multit, hiszen csak csatázni lehet benne, és azért ez a játék korántsem csak erről szól. -
FKNKS #10409 Mit is mondjak, én lávolom a gémet, de viszont ami mellett kiállok, legyen az a kedvenc együttesem, barátnőm, vagy jómagam, beismerem hibáit vagy hibáimat. Szerintem nem sok izgalom van az m2tw multiba... Egy darabig az ember építgeti a taktikokat, kitapasztalja milyen egység az optimális és a 2. nap múlva meg is szünt a játékélmény. Nem tom, AOE 3 ismerős valakinek? Abba eltaláltak valamit ami leköti az embert és nagyon durca mecseket lehet vívni benne, no meg a kártyák megszerzése is kihívás és eltalálni 2 jó paklit... -
Justinianus #10408 Egyeni velemeny bizony. A kampany mod sok sok valtozatossagot hoz, egyaltalan nem unalmas szerintem. Multizni meg sajnos nem multiztam, igy ahhoz hozzaszolni nem tudok. Ismet egy regi kerdes: ha valaki nincs igazan oda a jatekert, akkor miert irogat a forumaba? Nem kotoszkodesnek szanom, csak nem ertem, hiszen jomagam sem jarok szamomra erdektelen forumokba. Persze szived joga. -
MaRee #10407 Hát ember függő szerintem, Romeban sincs semmi ranglétra meg semmi, mégis mindig mikor felnézek több száz játékos van fenn :) Empireben asszem már van ranglétra meg achievementek, de sajnos az a játék nekem annyira nem jön be -
#10406 Egyetértek.