11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • FKNKS
    A rush az az, hogy lerohanod az ellenfelet igen gyorsan, de erről már valószínű hallottál más játékokból is pl: CSS,COD
  • FKNKS
    Oly szép ez az SS 6.3 csak nekem valahogy kicsit érdekes... Törökkel kezdtem és valahogy 1. körös 16.000 böl a 3. körre 13.000 minusz lett amikor azt írja az előre látható kölcsvetés, hogy 27.000 bevétel, 15.000 kiadás, 12.000 a tervezett, semmi nem változot, esetleg hullanak az egységeim ami + ot jelent ugye a fenntartás miatt, és kibaszott szar, hogy 1 db épületet nem építettem a játék eleje óta, igaz csak a 7. körbe vok, de akkor is... Az ellenek, bizánc, valami keresztes f.sz alattam meg valami arab állam olyan fullos sereget küld, hogy utánpótlás nélkül nem lehet bírni a dolgot, ráadásúl az én hadvezéreim 0/0/0/2 kb ilyen statok vannak és az ellennek csak is kizárólag fullos értékekkel 30 fős testőrséggel rendelkeznek míg nekem 10-15... Fokozat amin játszok very high / very high.... pls valaki kis help, mert fogom magam és átírom a descar_start-ot kezdő 500.000 kasszára meg 3 fullos kapikulu nehézlovasságot rakok be idegembe... Amit úgyse teszek mert nincs értelme de akkor is....
  • obe
    az, ha nem a gazdaság fejlesztésével kezded a játékot, hanem egyből hadsereget építesz, valamint a meglévőkkel egyből betámadsz, minden körön át a kezdéstől számolva csak támadsz, lélegzethez sem juttatva az ellent, kisebb államok pár kör alatt kivérezhetők, mindez által a kasszát elég hamar feltöltheted, rush = gyors harcmodor...ízlés kérdése ki alkalmazza ezt, én spec nem szeretem, de néha muszáj...ha genya is vagy, akkor elfoglalsz egy város, persze néró módra, loot-al..ezért jár a legtöbb pénz, értelemszerűen megtizedelve a lakosságot, a non plusz ultra, ha lebontasz minden lebontható épületét, aztán eladni elcserélni, vagy egyszerűen magára hagyod a várost ezekután
  • obe
    raktál rá valamilyen mod-ot?
  • Neuman
    Sokszor olvastam a rush kifelyezést! Valaki leírná mit értetek ez alatt?

Köszönöm!
  • Justinianus
    Rome 2 az nekem is jó lenne, de nagyon, ugyhogy intézkedem.
    Gondoltam én is rá. A játék eredeti, és régebbi állás vissztöltésekor is kidob 1540-nél.
  • obe
    ..szép munka volt...nekem azt zsírozd le hogy ezután a rome 2 jöjjön..köszi előre is

#10357#

ha tört példány, akkor mindig benne van a pakliban, mentés kivesz, újra rak, reménykedik..vagy ha nem eredti a játek, szerezd be, már nagyon olcsó a gold edition is
  • Justinianus
    Megtortent , elinteztem.
  • Justinianus
    Valaki ! Miert leked ki folyton, ha elerem az 1540. esztendot?
  • FKNKS
    He, amúgy valakinek mükszik az ultimate ai 1.6 sima m2tw be? Mert engem 1.3 -as verzióval kidob :S
  • FKNKS
    Ejj ha, micsoda orgazmussal érhetett fel ez neked :D
  • Justinianus
    És pont életem leghösiesebb csataja utan. Visszavonulni nem tudtam, és megtámadott 20 tápos konkvisztádoromat sok -sok csúnya indián nehézgyalogos. mind a huszan meghaltak, de elöbb a sirba küldtek 226 ellent.
  • Justinianus
    Gond van! Kérlek segitsetek! America campányban nem lép 1540-fölé, azt irja, ismeretlen hiba, és kilép. Miért?Régebbi állás visszatöltésekor is.
  • Savaran
    Abban egyetértünk hogy az MI az nem egy sztár:) volt olyan egyszer hogy az ellen 8-egységnyi katapult-al meg néhány lándzsással jött, nyílt terepen! enyhén szólva unrealisztikus sereg-összeállítást csinált a gép:)
  • FKNKS
    Savaran...Ha rusholsz az elején 2-3 népet akkor mivan? lessz annyi tartományod mint a szemét, lessz jó bevételed, lessz sereged és kiesik 2-3 nép.... ÉS? a többi még mindig ottvan érintetlenül és nem hiszem hogy gyengék... itt inkább a mesterséges inteligencia hibája áll a háttérben, mert van a gépnek serege de mit ér ha hülye mint a seggem? csak menetel szépen libasorba 1-2 egységed felé na ezt kitapasztalod, hogy meiket vette célba és azzal körkörösen mozogsz miközbe lenyilazod a picsbe... az SS el passz, hogy mizu most raktam fel, és nem értem minek kell ennyi nép...
  • Justinianus
    Szep elmenybeszamolo. Johet tobb is!
  • otto500
    Stainless Steel 6.3
    vh-vh
    Én az orosz birodalommal kezdtem most el a hódítást :)
    Távlati cél, kb a mai határokig terjeszkedni. Elsőnek az észak-nyugati határokon kezdtem a birodalom építését.
    Novgorodban, Polotskban és a két szomszédos várban szerencsére szép számú helyőrséggel kezdtem. Két majdnem fullos sereget csináltam, egyiket a dánok ellen indítottam, a másikat délre, a litvánok ellen, akiknek a kémét már a második körben tetten értem az egyik városban.
    A négy keleti tartományban sikerült kialakítani egy nagy sereget, ezekkel a Kijevi birodalom ellen készültem. Itt első célom Bryask várának elfoglalása, mert tudtam, hogy ez az egyetlen váruk, ez után déli szomszédomnak nem lesz hivatásos serege. Ez könnyen ment, pont az ostrom előtt lévő körben lovagolt délre a helytartó, így szinte veszteség nélkül ment a dolog.
    Nah, de vissza a nyugati határhoz. Küldetés része ként dánokkal kereskedelmi szerzőség kötöttem. Ezért kaptam két íjas egységet, plusz egy családtag is nagykorú lett, képeztem melléjük egy pár egységet, így a fővárosban lett egy kis had, amivel északnak indultam, a finn területeket megszerezni. Ahogy láttam kémem jelenését valószínűleg ez elég is lesz oda.
    Közben nyomultam nyugatra, és ostrom alá vettem a tengerparti dán várost, Reveal-t, és ezt is megszereztem. Kereskedelmi szerződés ide vagy oda, a dánoknak a kontinensről menniük kell :) Ez a sereg egyelőre ott is marad helyőrségnek, mert a határon a teutonok kezdenek gyülekezni.
    Közben a másik nyugati fullos seregemmel nem a litvánokat támadtam, hanem inkább Kijev felé vonultam, gyorsan el akartam intézni őket. Itt elég sok ellent szétvertem. Ez a seregem tele volt besenyőkkel, azzal a kis pechenge lovasíjassal. Más modokban nem nagyon szerettem a lovasíjászokat, de most azt hiszem megszerettem őket. Alacsony értékei ellenére nagyon szépen teljesítettek a csatában. (Kijev elfoglalása után rátámadtam két ellenséges hadvezérre, igaz, hogy hat egység besenyők lovast küldtem a két nehézlovas ellen, de nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan lenyilazom őket, az első sorozat után a fele már el is esett a nagy hadvezéri testőrségnek :D)
    Közben keleten kikémleltem a lázadók kezén lévő Serdobinskaya-t, és egy kis sereggel ostrom alá is vettem, de meg kell várni, hogy kiéhezzenek a védők.
    Bryask váránál összevontam sereget, és délre indultam meg, az utolsó Kijevi város felé. A Kijevnél győzedelmeskedő sereget is elindítottam keletnek Pereyaslan felé, mert láttam, hogy sokan vannak, és még egy majdnem fulos had is volt a város alatt. De mint kiderült, erre az erősítésre nem volt szükség, az északról jövő seregem egy hosszú, de könnyű csatában szétverte a kószáló hadat, majd még ebben a körben bevettem a várost is, így a Kijevi birodalom elpusztult :)

Ez eddig az első 10 kör.

Teutonokkal, litvánokkal, lengyelekkel is kereskedelmi szerződés van, de nem nagyon szeretnek.A Fekete-tenger északi partja mentén a magyarok is megindultak a krím-félsziget felé, az ott lévő lázadó várost valószínűleg elfoglalják, szóval hamarosan velük is háború lesz, mert azok a terültek kellenek majd, és Kijevből kiindulva remélhetőleg nem is lesz nehéz megszerezni tőlük.
    Keleten még nem nézelődtem, még csak kémet sem küldtem a Kun birodalom felé, de ők háborúban vannak a mongolokkal, és remélhetőleg nem törnek rám keletről, ugyan is elég kis helyőrség védi itt a határt. Abban bízok, hogy jó ütközőállam lehet köztem, és a mongol hordák között.

Most a sebesült seregeket gyorsan feltöltöm, és megelőző csapásként mindent elindítok a litvánok ellen, mert nem férnek a bőrükben. Kémeik miatt egy-két városban elég alacsony lett a morál. Négy tartománnyal gazdagodtam eddig, másik kettő ostrom alatt, remélhetőleg nem lesznek az újabb hadjáratnak anyagi gondjai.
    Jah, egy követet útnak indítottam a németekhez, talán jó lenne velük egy szövetség, akkor talán később a lengyelek és magyarok se mernének megtámadni.
  • Savaran
    Én a "rush-nak" nem sok értelmét látom, akkor nem élvezed ki a játékot, ha túl gyorsan sok területed lesz nagyon erős lesz a birodalmad nem lesz méltó ellenfeled, a közeli népek túl hamar elvésznek, normális sereget sem toboroznak 10-50 kör alatt....sokkal szórakoztatóbb ha mondjuk 20-25 tartományod van a végére, "táposabbak" az ellenfelek is, baromi jó és élvezetes csatákat lehet játszani, de ez csak az én szubjektív véleményem:)
  • Justinianus
    Na ja:) Csakhogy en ugy ertettem, hogy nem engem gyozott le, es meg egy csomo nep allva maradt, sot asszem mindegyik, de a gyozelmi felteleket,az uralmat teljesitette. Ilyet geptol meg nem lattam. En meg szep nyugisan nekialltam vegrehajtani a tanacs altal ream bizott hoditasokat, es ez lett belole. Most azt irta a gep, hogy ha nem kapom ossze megem, mindennek vege. Pedig jol allok. Na most veres megtorlast helyezek kilatasba, es le van a tanacs sz..va.;)
  • FKNKS
    30 kör az nem rush :D Én lengyelekkel sima m2twbe magyarokat 10 kör alatt lekentem, na ez rush :D végül is ő kezdte...
  • Justinianus
    Ja, es mindezt 30 kor alatt. A gep rusholt.
  • Justinianus
    Nos, éppen a spanyolokkal hóditgatom szépen az új világot, 3-4 aranysráfos konkvisztádorokkal vivok olyan csatákat, hogy megölök 1800 benszülöttet, 80-as vereség mellett, és mi történik, egyik kör végén kiirja a gép, hogy a taraszkánok legyőztek, és meghóditott nép lettem. ( sosem csatáztam velük, és a szövetségeseim) . de ha akarom, azért játszhatok tovább. Mondom ok, erre minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Gyorsan visszatöltöttem egy korábbi állást, és szerencsére a dolog nem ismétlődött meg.
  • Justinianus
    Sziasztok! Evek ota Total Warozom, de meg nem irtam forumba. Ez a forum 130 oldalas idaig, es en hatulrol elorefele haladva az idoben olvasom, es most mar 80 oldalt tudhatok magam mogott, de meg 50 hatravan. Kezdetben medi 1-eztem, majd romeoztam. Mostanaban kicsit beleneztem a rome total realismba, de legaktivabban medi kettozom, es kingdomozom. Sok kerdes merult fel bennem ezidaig, es MINDRE valaszt kaptam a forumot olvasva!
  • FKNKS
    Amúgy tanácsoltátok, hogy kingdomsot próbálgassam mert könnyi a sima m2tw...
    Na a teuton kampányt taposom, átírtam a játszható népeket a descr_strat-ba és mongolokkal kenem. De, hogy mennyire le lettek gyengítve a teutonokon kívűl az összes nép az döbbenet, de a teuton az igencsak szarrá lett tápolva, nincs egyensúly...De bebaszom őket még a szutykos parasztokkal ha azon múlik :D
  • FKNKS
    Hát az én tapasztalataim szerint a magasabb rohamozás jobb pl: vannak könnyű lovasok ilyen 3mas rohamozással ha nekirontasz az ellennek akkor nem annyi kárt csinálnak mint neházlovasok 8as értékkel vagy magasabbal.
    A roham indításhoz annyit, hogy próbáld meg, hogy az ütközés után míg azt jelzi az egységkártyán, hogy futásba van akkor gyorsan hátrálj és nagyobb lendülettel fog gyorsúlni és nem kell nagy távolság a rohamhoz hanem elég lendület. Tapasztald ki.
  • arel
    Hotseat-kor mér van az hogy ostrom idején mikor az MI kitámad ,nem játszhatom le a csatát,hanem automatikusan nyomja le?Kiéheztetném a várost,de az uccso fordulóban kirohan és ahelyett,hogy lejátszanám ,a gép magától nyomja le.
  • otto500
    Szerintem ugyan olyan erős, csak a gép nekiront a nehézlovasoknak, te meg csak állsz vele :D
    Engem SS-ben az érdekelne, hogy a rohamozási bonusz hogy is van. Eddig annyit már észrevettem, hogy minél nagyobb, annál távolabbról kezdik meg a rohamot az egységek. Nah, mondjuk, ha van két egység, amelyiknek azoson a közelharci értéke, de az egyiknek nagyobb a rohamozása, akkor ez erősebbet is fog ütni? Csak mert ezt eddig nem nagyon tapasztaltam, hogy így lenne.
    +a fentiektől eltekintve van, hogy a kisebb rohamozási érték jobb, mert ha 15-16, akkor nagyon sokat kell egy támadás után visszalovagolni, hogy újra lehessen rohamot indítani, míg egy könnyűlovas 8-9-es érétkkel szinte egyből indíthatja a következőt, ahogy eljön az ellenségtől.
  • FKNKS
    Amúgy ti nem vettétek észre, hogy a hadvezéretek igen passzív a csatákban? Ezzel tulkép nincs semmi problem de a gép hadvezérei 1 egész nehézlovasságot "gótikus páncélba" padlóra küldenek... Na ezt kéne 1 patchel javítnai :D
  • FKNKS
    Az SS-ben nem lehet kikapcsolni a lépések követését?
  • otto500
    3 nap alatt 15 körön túl vagyok :D
    Eddig azzal telt a játék, hogy végignéztem az egyes népeket, hol milyen egység van, illetve válik később elérhetővé.
  • Savaran
    "Elalszom amíg end turnöz." én is ez miatt töröltem nagyon gyorsan, meg nálam volt egy olyan probléma, hogy a katonáknak hogy is mondjam egy "él" futott függőlegesen végig az arcuk közepén, piszkosul zavart mert sem az alap, sem a kingdomsnál nincs ilyen probléma, az egység részletesség is max-ra volt állítva és mégis megmaradt a hiba.
  • bgabor
    Egyetlen negatívuma a SS-nek, hogy nagyon hosszúak a körvégék.

Én pont emiatt töröltem a Stainless Steel modot. Elalszom amíg end turnöz. Ráadásul a mod hülye fejlesztői az épület építési időket is meghosszabbították. A végeredmény elég nagy bukta lett, már majnem annyira unalmas mint az a tré Empire:Total War.
  • otto500
    Alapjáték tényleg nem nehéz, kiegészítők már kicsit többet érnek.
    Tudom ajánlani a realitygold-ot, jobb mint a sima, kicsit nehezebb is, és kb a fele magyar marad.

Most kezdtem el a Stainless Stael-t, és ez tűnik a legkeményebbnek, igaz, még nagyon keveset nyomtam vele. Lovasság itt a legdurvább, de nagyon-nagyon drága is, és nagyon jól be vannak lőve a képzési limitek is, szóval nem nagyon lesz csak nehézlovasból álló sereged :)
    (Első csaták egyikében volt egy teli seregem, 2 nehézlovassal, ellenél csupa könnyű gyalogság, egy két könnyűlovas, lándzsás nuku. Szinte csak egyedül a két nehézlovas egységem harcolt, és megnyertem a csatát :D)

Egyetlen negatívuma a SS-nek, hogy nagyon hosszúak a körvégék. De ha ezért nem csinálsz hadjáratot, egyedi csaták miatt akkor is megéri felrakni.
  • FKNKS
    http://img525.imageshack.us/img525/8475/asd1pd.jpg
    http://img839.imageshack.us/img839/6303/asd2ag.jpg
    100 karika...
  • FKNKS
    Ejj ha :D Nektek aztán van problémátok :D
    Hm...A timurdiákellen 100. körre tudsz csinálni 2 teljes csapat fejlesztett páncélzatú lovas számszeríjászt vagy valamilyen lovasíjászt és némi nehézlovasságot aminek nagy az állóképessége de a gyalogságot azon a részen felejtsd el, amúgy is gyenge a gyalogság a játékban a lovas seregek ellen...teljesen keleten Tiflisz töl jobbra azaz keleten lesznek a Kán seregei, először a kán és 1 családtagja és simán ennyivel kivégzed mielőtt elkezdenének hódítani :D Szerintem a mongolok ellen is meglehet csinálni pl, bizánccal vagy törökkel lényeg, hogy 80-90. kör fele legyen fellegvár vagy igen fejlett erődítmény az orosz területen lévő Sarkel.
    Amúgy ha hagyod a timiket akkor jeruzsálem felé fognak menni vagy 8 családtaggal és sogáig nem fognak támadni.
    Mondjuk ha teljesen végig akarod játszani a játékot nagyon nehéz fokozaton akkor kell rákészülni a pestisre meg a mongol+timi keverékre mert 100 forduló alatt kb 60 városod van és egész európát el tudod foglalni + az összes ruszki területet. Sajna nem egy nagy was ist das ez a játék.
  • Savaran
    A mongolokon kívül a timuridák jönnek, és mindkettő vagy Anatólia és Jeruzsálem térségébe megy be először, vagy az Ukrán sztyeppére, vagy úgy hogy egyik ide másik oda:) nálam egyszer Konstantinápoly térségében pusztítottak:)
    Ja és annyi, hogy a timuridák és a mongolok nem csípik egymást, ezt érdemes kihasználni:)
  • Trantorius
    Kik és mikorra várhatóak keletről a mongolokon kivűl? Oh és persze merről szoktak támadni? Mert akkor rákészülök, mivel bizáncot és a törököt levertem:S
  • Savaran
    Bizánc megtámadásával én is így jártam, azóta a lengyeleket villámháborúval kiiktatom:D, utána a németek a sorosak :D , közben Velence mindig Zágráb felé próbálna jönni, Bizáncal meg jó kapcsolatot szoktam ápolni, mert feltartják sok sok körre a mongolokat, mondjuk ha Kiev felől jönnek, akkor nekem kell cselekedni:D
  • Trantorius
    Én akkor szoptam meg mikor a Magyarokkal megtámadtam Bizáncot, Konstantinápolyig vertem őket mikor Velence is betámadott, na akkor volt rohangálás, de végül ők húzták a rövidebbet;D
  • Trantorius
    Minden városba csinálom a papokat de néhol olyan erős Hereticec jönnek be hogy nem tudom kinyírni őket:S