Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor itt a bennerban ami 70 % os, ez mär majdnem full, evvel simän erthetö vegig
köszi
nekem angol van, letöltöttem egy magyarosítást, de kb. a játék fele nem magyar.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

yep
üdv
a jelenleg árusított verzió - magyar felirat - az teljesen magyar?

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

Régen toltam vele, most sima Kingdoms-al tolom, DE alapvetõ h Total War mappába kéne, nem? Sima exe, szóval csak azt kell kiválasztani hova telepítse, sõõõt, exe-vel is indul.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Hi, kipróbálnám ezt a stainlessteel modot.
Letöltöttem, de nem siekrült mûködésre bírni. Kicsomagoltam, feltelepítettem, de nem tudom, hova kellene másolni.
Kaptam egy data és egy mods nevû mappát meg egy unistal ikont.
Mit hova kell másolni?
Konstantinápolyt elfoglalni még sima ügy, na meg a mai Törökország részét, de azt is leginkább csak keresztes hadjáratokkal. Nagy elõnyük még az is, hogy keletrõl 1 raklap tartományt el tudnak foglalni már az elején. Fõleg hogy mivel én meg a teutonokkal toltam, õk nem igazán vannak közel a köcsög páncélos arabokhoz. Azért kíváncsi lennék ennek a történelmi valósághûségéhez.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

LasCar16
én megpróbálkoztam lenyomni õket magyarokkal(Bizáncot én, Törököt õk verték le), de Kis-Ázsia keleti részéig jutottam és ott voltak epikus csaták 3500 vs 4500 ember meg hasonlók, folyamatosan hozta az utánpótlást, nekem meg ez nem ment olyan gyorsan

#acm

SS-nél pedig csak az elején kell ezt kivárni, ugyanis eléggé hódító szellemû az AI, szóval hamar ledarálódnak a kisebb nemzetek. Nekem az egyetlen negatívum, hogy az arabok túl erõsek benn, fõleg az egyiptomiak, azon belül is a tetõtõl talpig páncélos alabárdos egységek, amikbõl rengeteg van és a lovasság és gyalogság ellen egyaránt halálosak.

Hogy egy hasonlattal éljek:
Hiába szerelsz sugárhajtómûvet az autódba, ha egyszer ettõl háromszor olyan nehéz lesz, és a súlypontja is rossz helyre kerül. Hiába lesz sokkal gyorsabb, összességében gyengébb teljesítményt nyújt majd, mint az eredeti, rosszabb esetben a módosítás miatt alkalmatlan lesz majd a feladata ellátására.

Nem, csak éppen a 95%-uk tönkretesz valamit, ami az alapjátékban jó volt.
Hiába tesznesk hozzá sokat a játékélményhez, ha egy másik ponton lerontják a játékélményt. Mint a majd egy percig end turnozó SS6.

Pontos a fordításod. 😄

vh-on sem nagy kunszt elverni a gépet, de néha tele van fullos, agyon páncélozott egységekkel, azok ellen csak lovasággal mit csinálsz? Gyakran megeshet, hogy a lovaid hamarabb kifáradnak, még ha csalit használsz, akkor is.
pl a pápa gyakran olyan sereget állít fel, ami csak lándzsásból, abból a pápai õrbõl áll. Azokon a legkeményebb lovasság is gyorsan megtörik, azoknál a hátba rohamozás se sokat ér.
Nah meg ostromnál se sok hasznát veszed a lovasságnak.
Bucser
Ne aggódj. bgabor szerint minden mod hülyeség.

Szvsz ne foglalkozz vele.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fordítok nektek oké?

Agaba72 > bgabor
"Ha hosszabb a körök közti idõ kevésbé tünik fel azaz 1 perc várakozás, mert egy nap max 2x esik meg, tehát nem annyira zavaró."

bgabor > Agaba72
"sokat tööööööööööööööööööölt"

Ok én befejeztem......szerintem kb egy átlagos 10 éves is felfogná mit írtam de látom itt ez nehezen megy.........azt látom, hogy kb annyira vetted a fáradságot a mondandóm értelmezéséhez mint magának a mod megismeréséhez....

A jó MI-nek ára van sajnos <#vigyor3>

Pontosan ez a bajom nekem is, ETW-nél pl a DMUC moddal 1 perces is lehet egy turn váltás, kínszenvedés kivárni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Ember, én két évig toltam vh/vh-n a vanilla medieval2-õt, minden néppel hadjáratoztam legalább kétszer. Medieval 2 elõtt meg Rome-al toltam.

Nem a nehézséggel volt bajom, hanem azzal hogy a mod több mint kétszer annyi ideig end turnözik, mint a vanilla medieval, több mint 45 másodperig, és ez elfogadhatatlan. Ehhez jön még az, hogy elnyújtották az épületek építési idejét, és ezen kettõ kombinációja egy elnyújtott, unalmas játékmenetet eredményez. Az ETW és a NTW pontosan ebbe bukott bele.

Nem értettem félre szerintem. Mert igen is van köze a nehézségi szinthez. Ugyanis pl normal-ban szokott az lenni, hogy nincs vagy kevés az esemény 1 kör alatt és megy az endturnozgatés és mivel az tényleg 1 perc kb, sokszor 1 perc esemény nélkül= unalom. DE vh-n mint írtam nagyon sûrû a téma igy 1 óra csatázásban az az 1 perc fel sem tûnik( na jó tényleg az elsõ pár körben még nyugi van de akkor még nem is tart 1 percig a kör). Jah és azt írta, hogy kibróbálta, nem hogy sokat játszott vele......nah stainless steel 6.2 éppen az a mod amivel az elsõ pár próbálkozást még a legnagyobb stratégák is megszívják pláne vh-n......szóval aligha hiszem, hogy vh-n tolta volna.....mindegy nem akarok itt vitatkozni a lényeg : szerintem a stainless steel 6.2 messze a legjobb mod, fõleg ha nehézséget nézzük. Én mindig csodálkoztam azon, hogy az emberek mennyire királynak érzik, hogy 4-5 stb szörös túlerõt is elvernek,.....igen én is anno még rómában volt, hogy 1 kör alatt 6 fullos támadó sereget vertem el 1 sereggel (igaz szépen liba sorban jöttek és én voltam a védekezõ). Ez szerintem nagyon "low" játék élmény......nos ebben a modban ilyen nincs. kétszeres túlerõt elverni már nagyon nagy királyság (nem jellemzõ, hogy összejön).Sokkal összetettebb a játék Pl: nagyon sokat számít a vezér. 0-1 csillagos vezérrel biztos, hogy kikapunk még 2-3szoros túlerõvel is ha az ellenek sok csillagos a vezére....

Voldi
Jól van, akkor ok, király.
Elég idióták, hogy nem rakták bele a mentés gombot a programba..

Hogyhogy minden csatához?
A custrom battle-öket eddig is el lehetett menteni, a kampánycsatákat meg csak ezzel a módszerrel.
Nem tudom hogy még milyen csaták lehetnek...

Így van.

Szerintem úgy értette ahogy írta😄
A kör végi számolgatással van baja, amikor sorraveszi a népeket és lép a gép.
Ennek semmi köze a nehézségi szinthez, valamit félre értettél.
Egyébként meg ahogy ismerem õ is VH-VH-n játszik.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Voldi
Kösz, de olyat szeretnék, ami minden csatához jó.

20 sorral lejjebb írtam <#beka3>

Voldi
Nem tudjátok, a csaták elmentéséhez nem adtak ki eddig valamilyen patchet?

" Egy eseménytelenebb idõszakban endturnözgetés közben elalszok" ez tetszik 😊 Emeld a nehézségi szintet.....mondjuk VH/VH-ra, garantáltan nem fogsz elaludni, és endturnözgetni sem sürün. Ugyan is igen hamar rád mennek és lesz, hogy körönként 4-5 csata is lemegy....1 kör eltarhat vagy 2 órát is ha mindent lejátszol.
Szerintem ez a mod az egyetlen amiben tényleg van kihívás. VH/VH-n szinte lehetetlen, nekem nagyon bejön 😊

Kipróbáltam a legfrissebb stainless steel modot, hát elég érdekes. Alapból remek mod lenne, de több mint kétszer annyi ideig end turnöz, mint a vanilla medieval 2, és valami okos kitalálta, hogy az épületek másfélszer annyi körig épülnek. (ezzel ostoba módon elnyújtva a játékmenetet)

Eredmény: Egy eseménytelenebb idõszakban endturnözgetés közben elalszok. Már majdnem annyira gáz így, mint az ETW total war, ami eddig a legalja szintet képviselte eddig ebben a kérdésben, a maga 1 perc+ endturnözéseivel.

Szóval nem lenne rossz ez a Stainless Steel, de én ugyan nem fogok 45 másodpercet tétlenül ülni két kör között minden egyes alkalommal.
Nagyon durva, hogy a legnagyobb modokat mindíg valami nüansznyi kis marhaság teszi tönkre, itt is ez történt. Le is szedem a modot.

Csa, h lehetne megoldani h total war 2 ben is 1 év 2 kör legyen mint empire total warban?

A aglériámban van pár érdekes mediewalos kép, most nem linkelgetem be õket, akit érdekel nézze meg.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Én 3-szoros túlerõ ellen szeretek harcoli, az viszonylag könnyen verhetõ.
Az ilyen 10-szeres túlerõs csaták azért elég nehezek.
Nem szeretem mikor már fullos seregem van, az csak ujjgyakorlat.
Egyedül a mongolok, jelentnek kihívást, azok ellen fullos seeggel megyek.
A timuridák már nem veszélyesek, adiggra van ágyú is.

A csata eleje általában olyan, hogy a lovasság felével berohamozok annyi könnyûggyalogost amennyit lehet, aztán azonnal visszafordulok. Mikor üldözõbe vesznek a lovai azokat a hátrébb hagyot lovasokkal rohamozom oldalba. Az íjászokat és a tüzérséget a legnehezebb kiszedni. Elég dokat kell rohangálni a sereg görül, mire rés támad, és be lehet értük menni, de azért menni szokott.
Na meg a tábornok... legtöbbször az is jön a lovasságával, de ha nem, és az íjászokhoz hasonlóan védi, akkor kicsit tovább tart a csata.

Ha már meghalt a tábornok, a lovasság, a tüzérség és az íjászok is gyalogosokat szívatni lovakkal nem nagy tudomány. Lehetõség szerint ilyen sorrendben ölöm le ez ellenséget. Persze akad kivétel bõségesen, igazából helyzet szüni, hogy mi a sorrend, de erre törekszek.

Ha már csak gyalogosok vannk, ki kell választani a legszélsõ legvédtelenebb csapatot, közel kell hozájuk menni, aztán szétfutni minél több irányba, mert akkor látszani fog melyik lovasra van rákattanva a gyalogos. Azzal az egyell úgy kell szaladgálni, hogy az összes többivel hátbarohamozhasd. egy hátbarohamozástól mindegyik elfut, még a legelitebb egység is. ezt kell eljátszani mindegyikkel. Elg gyorsan lehet végezni.

Én azért szeretem a lovasságot, mert azzal harcolok a csatatáren akivel akarok.
A közelharci gyalogosok olyan járulékos díaszek a csatamezõn, nem sok vizet zavarnak, csak masíroznak fel-alá. Azokat szoktam utoljára hagyni.
Azt röhögöm mikor a gép rámküld fullos gyalogos seregeket.
Egyszer volt, hogy 20 italian infantry-t, én meg 4 csapat lovassal kiírtom mindet😄 So khasonló csatám volt mér. Olyan is volt, hogy a bizánci rámküldött egy seegnyi kõkemény gyalogost (bizánci gyalogos és varég gárda) és tábornok nélkül 4 csapat lovassal vertem el úgy, hogy neki volt tábornoka, bár nem voltak 20-an csak kb 15-en. Az volt talán a legkeményebb csatám. A lovasok csak utánpótlásként jöttek a sereg után mindkét esetben.

Én 15 lovassal +4 ijásszal érzem jól magamérzem jól magam.
A lovas mindegy hogy milyen, keleti népeknél nagyrésze lovasíjász.

ha az angolokkal vagy, nem csak mutatóba jók az íjászaik, 4 retired yeoman íjász rendet vág bármilyen sorban, aki meg 2 x kap egy ilyen sorozatból, kedvét veszti<#wave>
Igazából 2 vagy 3* próbáltam õket, nem sok hasznukat láttam 😊

Köszi a választ
És ha van orgyilkoscéhem, akkor tudok csatatéri orgyilkost képezni, õket már próbálta valaki, hatékonyak?<#vigyor0><#vigyor0><#vigyor0>
Miért nem használsz gyalogságot?És mit hasnzálsz helyette?Az én seregeim gerincét a gyalogság adja, aztán max 4 nehézlovasság és 3-4 íjász mutatóba 😊

Erre ne is gondoltam.
Nem szoktam gyalogságot használni csak a legritkább esetbe, és ha már gyalogos, akkor is inkább íjász. Akkor ezért van az hogy alig van swordsmith guildem. amit nagyritkán kapok az is tutira rossz helyen van, távol a legnagyobb váraktól, és menetelhetek a fegyverupgrade után....

bocs, lo neklüli feudal knight
van direkt olyan egyseg hogy swordsmann, ugy nez ki mint a lo nelküli knight, abbol 3-6 egyseg gyärtäsa utän ajälnja fel (angolokkal voltam)
Így van ahogy obe mondja, automatikus.
De lehet befolyásolni a gyártott egységekkel. Ha pl sok kereskedõt gyártasz valószínûleg merchant guldet kapsz, ha sok papot gyártasz akkor theologist guildet, ha sok lovagot akkor az annak megfelelõt, stb.

Azt nem tudom, hogy lehet swordsmith guildre gyúrni. Legutóbb kipróbáltam, hogy mindenhol kovácsot építettem amíg be nem adta következõ guildet, de nem adta be.
Lehet, hogy csak nem volt szerencsém.
Ha mégsem, tudja esetleg valaki, mit kell hozzá csinálni, hogy könnyebben beadja?

igen automatikusan dobja, vagy elfogadod vagy nem, ha nem akkor a köv körben ujat kinäl
Bocsi a hülye kérdéseimért, még annyit szeretnék tudni, hogy a magyar modot honnan lehet letölteni vagy vmi?
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy hogyan lehet elérni azt, hogy céheket alapítsunk ill. fejlesszünk, vagy ezt csak úgy véletlenszerûen lehet? pl. orgyilkos céhet vagy templomosok kápolnáját, lótenyésztõ céhet és ilyeneket, mert már van kereskedõ céhem, tolvaj céhem, teológus céhem, de ezek mind csak úgy maguktól jöttek.
LOL
A világ legnagyobb kezdõserege nem elég a gyõzelemhez?
Ha nem gyártasz semmit akkor is tarolni lehet a térképet. Nagyon durván kezd a jeruzsálemi királyság.
Szerintem hagyd az egészed😄

SötétBarom
A darth mod 1.4 mennyier jó? Megjött a kedvem a játékhoz, de eszembe jutott, hogy helyenként mennyire balfasz az AI..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Rá kellett jöjjek hogy tényleg nem elírás, ezzel együtt nem túl szerencsés mert egyrészt a köztudatban Hunyadi miatt így szerepel, másrészt a wiki szerint a 14. sz. elõtt is így hívták (Nandoralba latinul)