11765
-
#10605 Battle of Mohacs -
#10604 A rövid verzióját már meg is lehet nézni a you tube-on -
MaRee #10603 Kedvenc játékunkkal rekonstruálták a mohácsi csatát :) -
kingtomi #10602 gyerekek ekkora vita után így pihenésképpen:D adtok nekem egy linket,vagy hogy honnan tudom letölteni a 6.3 as SS mod-ot? kellenek hozzá az előző verziók vagy csak simán mehet a kingdomsra?
köszi előre is a választ!(ha lesz)
-
obe #10601 reszemröl igen -
7th uwu #10600 Majd ír más.
Ennek sose lesz vége. -
obe #10599 ok, mindenki egy plusz mondatot meg szüksegesnek erez
rendben, vita vege (pedig irtam volna meg valamit) -
7th uwu #10598 Egyébként nem szándékosan akarom szétoffolni a topikot, de ezt szükségesnek éreztem. -
7th uwu #10597 Azért ne legyen ebben olyan erős a hited!
Elég hatásvadász és egyoldalú "vizsgálat" eredményei maiket felsorakoztattok.
A teológia mint tudomány alapjainak ismeretére lenne szükség ahhoz hogy egyáltalán érdemben megpiszkáljuk a témát, létezik a témának tudományos megközelítése is. Amit itt előadtok az nem igazán üti meg ezt a szintet. Nekem a történelem az egyik hobbim, érintőlegesen foglalkoztam teológiával is, de csak olyan ismeretterjesztő szinten, nem vagyok teológus, nem ismerem részletesen a tudomány ágazatait, csak a szemléletrendszerét.
Most vagy az van, hogy elhiszed nekem, hogy amit itt előadtok csak előítéletek tömkelege, és elhiszed hogy objekíven is lehet vizsgálni a vallásokat, vagy veszed a fáradságot, és meggyőződsz róla saját magad. Felesleges az olyan "vita" ahol mindenki másról beszél.
-
obe #10596 ja, azert tulzäsokba nem kell esni, böven van az egyhäzak szämläjän emberelet millioszämra, ugyhogy ha nem is teljesen, de bgabornak böven igaza van, nem kell itt semmilyen idiotizmusrol beszelni, inkäbb ärtott az egyhäz ahol tudott, perzse melette akadt äldäsos tevekenysege...de szerintem itt fejezzük be
ennyi, eleg a valläsbol ezen az oldalon -
MaRee #10595 Mert a kitalált valakik agyatlan imádása és személyes örömök vagy vágyak egész életre való feladása plusz a máshogy gondolkodók évezredeken át tartó legyilkolása, feláldozása az aztán nagyon jót tett az emberiséggel eddig! -
Justinianus #10594 Bgabor! Nézd meg merre húzza a világot az agyatlan szekularizáció! -
bgabor #10593 A tudósok azt állitották annó, hogy a vasut utasai megfognak fulladni a légszomjtól, és anno a ciklon B-t (a nácik ezzel gázosítottak) tudósok csinálták.......tehát a te logikád szerint a tudósok gyilkosok és hülyeségeket beszélnek.
Ez így nem túl logikus, ez egészen biztosan nem az én logikám, sosem írtam hasonlókat. Nem is értem ez a marhaság hogyan pattant ki a fejedből. Ja, várj, biztos úgy mint a hunok titkos történelme. -
bgabor #10592 Te tiszta elmebeteg vagy, 00 IQ, 00 tárgyi ismeret.
Érdekes, én ugyanerre a megállapításra jutottam veled kapcsolatban. Vagy talán nem te magyaráztál itt a tiktos történelemről, amit mi nem ismerünk, csak te? De igen. Találkoztam már hozzád hasonlóval, azt állította hogy a magyarok a Szíriusz bolygóról származnak.
Szóval te szerintem ne beszéljél itt a tárgyi ismeretek hiányáról. -
Justinianus #10591 "csak szánni tudom a fajtádat" Sajnos igazi tahó vagy, bgabor. Pedig valószínűleg sok eszed van, csakhát az nem mentegeti félműveltségedet.
"zsidók talmudja egy az egyben az ószövetség" ez sem teljesen precíz.Sajnálom. -
#10590 Az igazság odaát van! -
mindero #10589 Visszatérve a játékra, volt már olyan nektek h eltűntek a mentések?
Nekem egyszer már volt, megpróbáltam rendszer-visszaállítást, adat helyreállítást, aztán semmi. Pár nap múlva meg visszajöttek maguktól. De most 3 hónap után újra eltűnt.
Ez mi a franc lehet? -
Agaba72 #10588 Az stainlessteel mod vitánknál tartózkodtam attol, hogy leírjam a véleményem de most nem teszem.
Te tiszta elmebeteg vagy, 00 IQ, 00 tárgyi ismeret.
Gondoltam tételesen válaszolok az utobbi igen sok hozzászólásodra, de mivel gyakorlatilag minden amit írsz tiszta hülyeség csak 1 példa.
A tudósok azt állitották annó, hogy a vasut utasai megfognak fulladni a légszomjtól, és anno a ciklon B-t (a nácik ezzel gázosítottak) tudósok csinálták.......tehát a te logikád szerint a tudósok gyilkosok és hülyeségeket beszélnek.
Mivel tényleg csak off megy már egy ideje (én is ludas vagyok benne) részemről tényleg vége, csak a játékkal kapcsolatos dolgokról írok majd ha írok. -
#10587 Figyelemreméltóan szét lett offolva a topic -
bgabor #10586 Nem hátrálnak ki, mert a vallásos emberek ostobasága határtalan.
Például a scientológia mellett a mormon vallás is lehúzós(minden tag köteles befizetni havi jövedelme tíz százalékát az egyháznak), mégis egész jól elvannak már százötven éve. És ugyebár sajnos a mai definíciók szerint az előbb említett kettő ugyanolyan értékű vallás meg egyház, mint a három világvallás. -
bgabor #10585 De te sajnos csak a saját sztereotípiáid ködébe burkolózol, anélkül h bármiféle rálátásod lenne a dolgokra. Mondod amit hallottál a rádióból / tévéből / újságból, de ténylegesen utánanézni már nem volt energiád.
Úh inkább ne folytasd ;)
Igen, hát ennyi erővel gondolom te olvastad az összes vallás összes szent könyvét. Vagy talán nem? -
bgabor #10584 Teljesen mindegy hogy neked épp mi a véleményed.
Ja, világos. Innentől kezdve nem olvastam/olvasom tovább a hozzászólásaidat. Elvégre ha az én véleményem érdektelen akkor a tiéd miért ne lenne az?
Nevetséges hogy ilyen ótvar hozzáállás mellett még te vádolsz engem agresszióval. -
7th uwu #10583 Miért, a scientológusok talán nem erkölcstelenek?
Azért az elég gáz egy banda. -
mindero #10582 Állj! Én nem írtam "erkölcstelent". Sok minden igaz a szektákra, de ez nem (ha csak nem ismersz valami jó kis orgiás szektát :)
Arról van szó h egy szekta sokkal jobban ki van szolgáltatva a vezetőjének mint egy strukturálisan jobban felépített ősvallás, aminek megvannak a szükséges intézményei (volt idő kiépíteni) ennek a megakadályozására.
Úgyis a hívek (és az idő) döntik el h melyik vallás lesz elterjedt. A lehúzós vallások mögül előbb-utóbb kihátrálnak az emberek. -
7th uwu #10581 Attól hogy te nem szívesen említed egy lapon a "történelmi" vallásokat az "erkölcstelen" új vallásokkal, attól még vallás mindegyik.
Mindegyiket a kíveik hite táplálja. Nyilván vannak hasznosabbak és károsabbak. Igazából felesleges itt ítélkezni felettük. Az emberek életéhez tartozik, jelen van ha tetszik ha nem. Mint mindent ezt is lehet jobban és rosszabbul csinálni. -
mindero #10580 1. Egyáltalán nem zárja ki a gondolkodást, sőt a buddhista papok egész nap csak azt csinálják, de mondhatnám a katolikus, református teológusokat, biblia csoportokat stb... Természetesen szükséges egyfajta konszenzus, ezt általában a vallás legnagyobb teológusai alakítják ki, akik elég sokat gondolkodnak.
2. Ne keverjük a szektákat a történelmi vallásokkal. A világvallások mind isteni eredetűnek tekintik magukat, de ez pl a scientológus vallásról már nem mondható el (amit egy meglehetősen rossz sci-fi író talált ki, vagy ősvallások tanait kutyuló egyéb szektáktól mormon, jehovista, stb... nem is beszélve)
3. Ennek megint semmi köze a valláshoz, egyszerűen arról van szó hogy a hatalmi pozícióban lévő emberek kihasználják mások hiszékenységét és saját önös érdekeiket érvényesítik. Se a Bibliában, se a Koránban, se a Tórában (a Talmud az kivétel) nincs leírva h irtani kell a más vallásúakat (sőt a szeretetre buzdítanak). A vallás elsősorban a szubjektív megtérésről szól, arról hogy általa jobbá váljál.
4. eredetileg az Ószövetségben nincs szó idegengyűlöletről, az már a Talmud sajátossága ami jóval később született, és nem is tekintik még a zsidók se isteni eredetűnek. Egy radikális világuralomra törő kis szekta saját műve ami a hagyományaikból, meg a római uralom alatt fölgyülemlett gyűlöletükből táplálkozik. De a zsidókat inkább hagyjuk, menthetetlenek.
5. valahogy hozzád már csak a vallás hatalomtól eltorzított változata jut el. A katolikus egyháznak is szüksége van a megújulásra, ez tény. Ez a folyamat el is kezdődött. Eredetileg minden vallás testvéri közösség volt, ami aztán a történelem folyamán természetesen torzult. De ettől még a vallás gyökere az romolhatatlan és örök érvényű. Ha egyszer fölcsapnál egy Biblát, rájönnél.
De te sajnos csak a saját sztereotípiáid ködébe burkolózol, anélkül h bármiféle rálátásod lenne a dolgokra. Mondod amit hallottál a rádióból / tévéből / újságból, de ténylegesen utánanézni már nem volt energiád.
Úh inkább ne folytasd ;) -
7th uwu #10579 Az oxigén is káros. Öregszenek tőle a sejtek.
A te "logikád" alapján neked nem kéne több levegőt venned. -
7th uwu #10578 Teljesen mindegy hogy neked épp mi a véleményed.
Általánosságban elmondható, hogy a vallás valahogy makacsul kötődik az emberiséghez. Nem lehet eltüntetni. Ha megszüntetsz egy egyházat születik 100 másik. Ha tetszik ha nem, minden jel arra utal, hogy az emberek nem tudnak vallás nélkül létezni.
És most elgondolkodhatnál rajta, hogy mikor ilyen ellenséges vagy a vallásos emberekkel, amit mutat hogy szánalmasnak tartod őket, és a vesztüket kívánod, akkor kibe is van a hiba?
Arról azért elfeledkezel, amiket a vallásnak köszönhetünk. Például hagyományok (karácson , húsvét) amik egy nemzet identitását alapvetően meghatározzák, a vallás eszmerendszere mélyen sok sok generációs mélységben gyökerezik.
Aztán ott vannak a művészetek: zene, építészet stb.
Az oktatásban is a legmagasabb színvonalat sokszor egyházi intézmények nyújtják a múltjuknak köszönhetően.
Szóval nem ártana ha elgondolkodnál egy kicsit, és visszavennél a fikahullámból.
Miért csodálkozol rajta hogy ellenséges fogadtatásúak a vallásellenes felkiáltásaid?
Te akarod a vallások pusztulását, te vagy az agresszor.
Egyébként már csak azért sem lehet semmi a vallásmentes elképzelésedből, mert a vallásos emberek sokkal jobban fognak ragaszkodni a hitükhöz, mint amennyire neked nem tetszik az életük. -
bgabor #10577 "Nézd meg hova jutott a világ a vallásosság nélkül. Egyedül a vallás volt az ami évszázadokon át kordába tudta tartani az emberek önző, pusztító hajlamait. Nézz körbe ma a világba, jobbá lett vallás nélkül? Szerintem egyáltalán nem. A legtöbb ember semmit se tud kezdeni a nagy "szabadságával" és vagy önpusztításba csap át, vagy másokat tesz tönkre.
A világ gazdasági rendszere az összeomlás szélén van, tömeges a fajkipusztulás, elképesztő különbségek gazdag és szegény között, stb."
Ezzel kapcsolatban írtam ezt, korábban, és még mindíg fenntartom:
Nem azt mondom hogy a mai önző világ, a pénz imádata meg a fogyasztói társadalom jó dolgok, de az ember, ha megfelelő belső erköcsi iránytűje van, kivállóan el tud igazodni benne, és nincsen szüksége ehhez se vallásra, se korrupt, dogmatikus, pedofil papokra, pápára meg hasonló letűnt dolgokra hozzá.
Hogy miért káros?
Káros, mert gondolkodás helyett feltétlen engedelmességre, gondolatmentességre, zombiságra nevel. Egyenesen üldözik az önálló gondolatokat, főleg ha azok a dogmákat feszegetik.
Káros, mert anyagilag kifoszt(pl:mormon, szcientológus "vallás").
Káros, mert a hívők más vallásúkat ölnek meg miatta és nevében(pl:muzulmánok vagy a középkori kereszténység).
Káros, mert a más vallásúak gyűlöletére nevel, és ezzel mesterségesen megosztja az embereket(pl:zsidó vallás).
Káros, mert vallásos könzösbe bújtatottan nemtelen világi célokat szolgál ki. (Pl:Irán, vagy a katolikus egyház, szinte egész története során)
Folytassam?
-
mindero #10576 Nem akartam beszállni a vitába, de:
mondjál már egyetlen dolgot is a vallásokban ami "káros".
Nézd meg hova jutott a világ a vallásosság nélkül. Egyedül a vallás volt az ami évszázadokon át kordába tudta tartani az emberek önző, pusztító hajlamait. Nézz körbe ma a világba, jobbá lett vallás nélkül? Szerintem egyáltalán nem. A legtöbb ember semmit se tud kezdeni a nagy "szabadságával" és vagy önpusztításba csap át, vagy másokat tesz tönkre.
A világ gazdasági rendszere az összeomlás szélén van, tömeges a fajkipusztulás, elképesztő különbségek gazdag és szegény között, stb.
Persze rendkívül összetett a dolog és ezer más oka van napjaink problémáinak, de az biztos hogy a vallások nélkül semmilyen morális korlát sem lenne az emberekben. (Lásd a politikusainkat.)
Az más kérdés hogy sok ember kiforgatja / félreértelmezi a különféle vallások tanításait, de alapjába véve mindegyik a békés egymás mellett élésre, egymás elfogadására tanít.
De nagyon elszállt ez a topik teljesen más irányba, úh vagy nyissatok egy újat, vagy hagyjátok abba a félrebeszélést. (Engem spec. érdekel a téma de lehet h nem mindenkit) -
bgabor #10575 "Ha mondjuk király lennél vagy hasonló, betilthatnál minden vallást, de ahogy elnézem nagyon pici pont vagy te ahhoz, hogy megmondhasd az embereknek hogy éljenek."
Miket beszélsz itt össze-vissza? Ki akarta itt megmondani bárkinek is, hogy hogyan éljen? A vallás szerepéről és káros mivoltáról folyt a beszélgetés. Sokatmondó, hogy aljas személyeskedésbe viszed át a beszélgetést amikor kifogytál az érvekből.
Tőlem aztán mindenki azt kezd az életével, amit csak akar, csak akkor viselje is a következményeit. Olyanok például, mint Petiii94, ne írjanak már ilyen dölyfös szövegeket:
"De még mindig ez az egyedüli vallási könyv aminek van valóság alapja."
Milyen nevetséges már, hogy ő különbnek érzi a saját református vallását mondjuk egy mormonénál, pusztán azért mert az utóbbi 350 évvel fiatalabb vallás. Holott ugyanaz a dogmatikus és káros néphülyítés mindkettő. -
7th uwu #10574 A valóságban is keveredik a vallás a politikával, nem csoda, hogy te is összevegyíted őket.
Én egy szóval se mondtam hogy a vallás valami makulátlan magasztos dolog lenne. Mint minden ez is nagyon összetett.
Ha nem lenne szükségük az embereknek vallásokra, nem lennének. Nekem pl semmi szükségem vallásra, és tudom azt is hogy ezzel nem vagyok egyedül, látom neked se hiányzik, de attól még van akinek kell.
obe nem felróható módon behozta a kis vitánkba a hitet is. Azt azért neked is nehéz lesz letagadnod, hogy nem hiszel semmiben:) Mindenki hisz valamiben, a vallások pedig a hitből táplálkoznak. Azt én értem hogy vallásellenes vagy, de szemmel láthatóan sok embernek szüksége van rá, és szerény véleményem szerint nincs jogod rendelkezni mások igényei felől. Ha mondjuk király lennél vagy hasonló, betilthatnál minden vallást, de ahogy elnézem nagyon pici pont vagy te ahhoz, hogy megmondhasd az embereknek hogy éljenek.
A jó és a rossz szubjektív dolog, ha nem élsz másként gondolkodó emberek között, esélyed sincs megérteni miért élnek úgy ahogy. Hidd el a műveletlenebbje ott ugyanúgy nem érti hogy lehet úgy élni a hogy mi élünk, és ugyanolyan butaságokat frocsög mint most te. -
#10573 A lényegre tapintottál! -
MaRee #10572
Ha már így belementünk, ajánlok egy cikket. -
bgabor #10571 Persze, szerelem miatt megölni egy embert az ugyanaz, mint kiírtani többszázezer ismeretlen embert, pusztán azért mert más vallású. Szerintem te is érzed hogy ez a párhuzam nem állja meg a helyét.
A játék Teutonos hadjárata kiválló példa. A Teuton lovagrend a történelemben példátlan mértékű mészárlást vitt véghez a térség pogány népei körében, többet egyszerűen kiírtva... mindezt a keresztény vallás nevében. A szentföldön hasonló ment.
És a muzulmánok a mai napig lelkiismeretfurdalás nélkül gyilkolnak mindenkit aki nem muzolmán vallású("hitetlen"). Ők ugye legalább 500 évvel vannak lemaradva a szellemi fejlődésben a nyugat mögött, a vallás miatt. Sok arab országban a nők nem tanulhatnak, nem csinálhatnak semmit, lefüggönyözött élvezeti tárgyként vannak kezelve... a vallás miatt. A zsidók magasról lenéznek és lekezelnek mindenkit, aki nem az ő vallásukban hisz. Folytassam még?
Ezek után éppen itt az ideje hogy a vallás, mint az emberiség betegsége, végre eltűnjön a föld színéről. -
obe #10570 ..frappäns välasz
ahhoz kepest hogy 4 eve jelent meg a jätek jovbban pörög mint az empire + napolen együtt -
7th uwu #10569 Azt te csak HISZED -
obe #10568 teljesen egyetértek bgabor-al, semmi szükség semmilyen vallásra, sem hit-re...tökéletesen teljes életet lehet élni mind2 nélkül -
kingtomi #10567 skacok ezek után azt hiszem egy keresztes hadjáratot hírdetek az összes vallás ellen :) -
uwu #10566 Pedig ez komoly dolog.
Ami fontos azért emberek szoktak meghalni.
Minél fontosabb, annál több az áldozat. Innen is látszik, hogy az egészdég a legfontosabb dolog.
Ezek után ne cikizzétek a vallásokat az áldozatok miatt!