11765
-
hkzonda #10645 próbáltam a ~-t de az nem megy. -
MaRee #10644 Játék közben Ö betűt lenyomod asszem és előjön a konzol.
toggle_fow - Köd kikapcsolása
add_money x - Pénz (Az x helyére egy összeget írj, 90.000nél ne legyen nagyobb)
Én ezt a kettőt ismerem. -
hkzonda #10643 Ejj, nem tudja valaki hogyan tudok kódokat írni? Most nagy szükségem van rá, tönkre ment a magyar kereskedelem hálózatom. Mínusz... és kéne egy kis segítség. Folyamatosan támadnak. A lengyelek elárultak. A pápa lassan kitagad, merthogy megvédem magam, a németek a velenceiek és a lengyelek ellen és ugye ők keresztények. A lengyelekkel meg kibaszott jó a kapcsolatuk. Pedig elvettem a hercegnőjüket odaadtam az enyémet, katonai szövetség is volt minden. Erre fel megtámadnak... -
bgabor #10642 Kedvenc műfajom a szimulátor, rengeteget repülök FSX-el,Flaming Cliffs2-vel,Black Shark-al, sokat toltam a Silent Hunter 3-4-5 tengeralattjáró szimulátorkat. Szabadidőmben makettezni szoktam. Igen, bizonyára a türelem hiányzik belőlem.
A 45 másodperc pedig igen is sok idő, ha egymás után többszázszor kell kivárni. Mert ugye az end turnözés elég gyakorli jelenség a TW szériában.
Amúgy gratula, még sosem volt ilyen népszerű egy több mint fél éves hozzászólásom. :) -
bgabor #10641 Nézd szépen meg, mennyire "pörög" a topikjuk a medieval2 topikjához képest. mindezt úgy, hogy a medieval2 egy négy éves játék, az ETW/NTW pedig másfél illetve egy. -
Atesz91 #10640 45 másodperc mért sok idő? Legalább addig iszol, eszel egy nagy csata előtt vagy vmi, de szerintem 45 másodpercet ha nem tudsz kivárni akkor nem sok mindenben sikerül türelmesen részt venned. -
Justinianus #10639 ETW, NTW megbukott? Ne viccelj! Napoleont jatszom, es kevesebbet end turnozik, mint a medi 2. -
szilge #10638 köszi a választ, de már megoldódott. Mint kiderült egy bug volt és szerencsére orvosolható. Legalább is eddig úgy tűnik. Hátha valakinek még hasznos lehet, néhány bugjavítás a 6.3-hoz:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377826 -
hkzonda #10637 területén helyezkedett el*** fáradtság. -
hkzonda #10636 Még mielőtt valaki megkérdezné, hogyha az nem Szerbia, akkor az hol van? Közölném vele, hogy a durazzoi regionban! Ha jól megnézitek a korabeli térképeket, akkor a Szerb Királyság a Balkán-félszigeten a mai Görögország terültén. 'Mi a nagy magyarok' verjük magunkat arra, hogy milyen összetett, összefüggő és szép történelmünk van. Ilyeneknek meg nem tudunk utána nézni. Szégyen -
hkzonda #10635 szilge! Töltsd le a patchet. Nekem az 1.1-es van feltelepítve, mert a másik kettőt nem sikerült felrakni. Ha meg felraktam akkor, nem volt jó a crack. Tehát, szedd le, majd linkelek is. Leszeded, elindítod a rar fájlt, végig telepíti és a crack fájlt a mappában, bemásolod a Medieval-éba. Ennyi. itt a link http://thepiratebay.org/torrent/3580160/Medieval_II__Total_War_v1.1_Patch___Crack ha bármi probléma adódott szólj!
A játékkal kapcsolatban annyit, hogy KURWAJÓ! Most próbáltam egy hete, és már a rabja vagyok. Természetesen, a magyarokkal vagyok, és meg kell, hogy mondjam 50 körön vagyok át, és eddig kétszer vesztettem! És már vagy 150 csatán vagyok túl! Remek! Az egyik egy tengeri ütközet volt, a másik pedig emberhátrány. Viszont, a velenceiek megtámadtak engem, elvettem tőlük Raguzát, és egy csomó embert. 200 lovasíjásszal Noble Cavalry vagy mi... darabokra szedem a 900 fös gyalogságát. Nekem marad kb 150 lovasom nekik meg 50 menekült.
A kereszteshadjáratot is megcsináltam. Elfoglaltam Jeruzsálemet, nem volt nagy dolog. Közép-Európa királya vagyok, első vagyok a hadseregben második a népességben, és szintén második a kereskedelemben. Területileg, fejlettségileg is az első. Tehát nagyszerű! Ami játékbeli hiba, hogy a lovasíjászok nem reagálnak azonnal. Egyessével jelölgetni kell őket, és egyessével parancsot osztogatni nekik, ha már lőnek az ellenségre. Ugyanez van, ha közelharcban nyomják. Akkor nagyon meg se akarnak mozdulni, és ha elkattintok egy másik egységet követnek.
A magyarosításról meg annyit hogy SZAR! Sajnálom a kifejezést de az. Semmi alapja nincs. Magyarok csinálták, és speciel Ragusa regionhoz odabökik hogy "SZERBIA" ISTENEM! Az Horvátország! A történelmi atlaszomba így van felosztva. Az Adria-tenger partja az Horvátország! Zágráb pedig Szlavónia. Budapestet ( játékkészítő bug. mert ugye ebben az időben csak Buda volt, és a Duna jobb partján (tudom hogy balnak látszik de folyás irnya) ) meg átnevezik Fehérvárra! Fehérvárnak nincs is folyóparja. Két nagy várat mondanék ami valószínű, de helyezkedésileg csak egy maradt az egyik Esztergom, de amit átneveztem volna rá, az VISEGRÁD. Bran-t meg átnevezik Gyulafehérvárra. Amikor az Brassó... - http://en.wikipedia.org/wiki/Bran,_Bra%C5%9Fov - Szégyen. -
szilge #10634 Hello. Ugyanez a bajom. "A játékkal meghatározhatatlan hiba történt, ezért kilép" Már háromszor újraraktam, de semmi javulás. Az alapjáték és a kingdoms is eredeti és gond nélkül futnak is, szóval nem ott lehet a baj. Én is szívesen venném a segítséget. Előre is köszi. -
kingtomi #10633 hali! csat ötleteket szeretnék kérni h az SS 6.3 modnál ritkán megesik h kilép hirtelen a játékbóla rendszer...esetleg vmi hatásos módszer vagy javító patch nincsen?
köszi! -
#10632 Elkészítettem próbából a lovak páncélzatértékét javító "patch"-t, ha esetleg valaki ki szeretné próbálni, akkor feltöltöm és adom a linket. -
#10631 Én úgy tudom nincs hozzá magyarosítás. -
Pista báá #10630 Hali
Én most tettem fel a gamet és a magyarmoddal játszogatnék :).De angol
a mod.Nincs véletlen hozzá egy magyaritás.Csak a modhoz kell mert a többi része a game-nek magyar.
Előre is kösz mindent.<> -
#10629 Ja igaz, a templomosok megszerezhetőek majdnem minden keresztény népnél. -
uwu #10628 Ebbe az a legdurvább, hogy a kereszteseket lehet leggyorsabban megszerezni. Én sokszor rástartolok a szentföldre, és be is szokta adni a chivalric guildet.
Volt olyan játékom velencével ahol a 10. körben tudtam gyártani a világ egyik legerősebb egységét. Asszem megven a savegame is valahol. Érdemes kipróbálni. Nem kis magabiztosságra ad okot ez a dolog a játék legelejeén mikor kiállsz a szedett vedett muszlim vackok ellen, és okkal:D -
uwu #10627 Keresztese majdnem mindenkinek van európában, a velenceieknek is, és azok a legerősebb lovagok közt vannak bőven. -
#10626 Igen gondolkoztam ezen én is, csak idegesített hogy a lovakon a páncél nem számított semmit.
Szerintem a lovagok jók a játékban, nem túl erősek, jó mondjuk a franciák, lengyelek, németek, magyarok lovagjai elég durvák. Viszont a velenceieké kicsit gáz:) de ott jó puskások és gyalogosok vannak, fontos a balance, de valahogy meg kell oldanom hogy legyen különbség a lovak között. -
uwu #10625 Nem biztos, hogy elfelejtették.
Lehet hogy balance miatt van így. Szerintem már így is túl erősek a lovagok. -
#10624 Érdekes hibát fedeztem fel az alapjátékban, lehet már ti is észrevettétek... nos amikor rohamoznak a lovasok, 2-3 általában még a "becsapódáskor" összecsuklik-ami nem baj, természetesen, hanem a baj ott kezdődik hogy egy csupasz és egy páncélozott ló is ugyanazt az összecsuklás számot produkálja....mivel saját modon dolgozom, kísérletezgetni szoktam az egységek kinézetével tulajdonságaival, és a németek gótikus lovagjának a lovát kicseréltem (csak úgy próbából) és sima lovat raktam alá. Semmi különbséget nem tapasztaltam. És ekkor alaposabban megnéztem az "export_descr_unit" txt file-t....haha a lovak páncélzatértékét elfelejtették(?) hozzáadni:) (egyébként külön sorban megvan a beírás lehetősége, de a játék összes lovagjánál kivan nullázva)
Csináltam egy tesztet, a magyarok legjobb lovagjaival, nem változtattam az értékein, kizárólag a lónak a páncélzatát számértékileg kifejeztem, és kb. 0-1 között ingadozott a lovak összecsuklásának száma rohamozáskor, az eredetileg 2-3 ról.... -
Agaba72 #10623 Hagyjuk már ezt várhatsz akármennyit dolgot.........egy átlagos gépen max 30-40 sec az end turn az ss modban és messze a legjobb.
Most éppen kievvel tolom a 108. körben vagyokés várok kb 30 secet ( a teutonokkal van egy 170. kör körűli mentésem kb hasonlo hosszu az end turn), úgy hogy van olyan kör mikor 2-3 komolyabb csatát (néha többet is), letolok de átlag 1 nagyobb csata garantált körönként............úgy hogy azt a fél percet ki lehet bírni főleg. hogy tényleg nagyon jó mod( és vh/vh-n a legnehezebb is aki szereti a kihívásokat, nem csak ásitozva pár kör allatt végig gyalulni a térképet)
Nem ismerek más modot amiben lehetne egyszerre 2 sereget is vezényelni ebben ha közvetve is ( van egy kis ikon a jobb felső sarokban ahol ki lehet jelölni a sereget csak is a sereget egyben és meg lehet mondani hogy hova menjen és azt is hogy agresszív vagy védekező modban játszon a gép vele) de lehet. Tegnap egy csatámban két fullos seregemere (kiev) jött 3 és fél lengyel sereg iszonyat epic, hosszu csata volt ( az erősités mindig jön nem ugy mint alapban ahol folyton pampog, hogy gyenge a pc-m) majdenm 11000 ember volt egy időben a csata téren. -
MaRee #10622 Amúgy ajánlom a Dart Mod-ot, én most ezzel tolom, és tetszik. :) A változtatásokról a link alatt olvashattok. -
MaRee #10621 Aztán a 100. körben várhatsz minden end turnél 10 percet -
#10620 na ezért játszom a SS módot :) mert abban a 10. körben nem írtok ki már 3 frakciót, hanem többször is átgondolod h kivel kezdj háborút.. -
uwu #10619 A harcot meg óvatosan kell csinálni. Az kevés ha csak győzöl, a veszteségre is figyelni kell. Aa legjobb ha arra töreksze, hogy mindenkit lenyilazz, főleg az ellenséges testőrségeket, a közelharcot kerülni kell. Persze nem lehet mindenkit lelőni, a gyengébb egységeket meg kell futamítani, erre a hátbarohamozás a leghatásosabb, és a menekülőket mind egy szálig össze kell fogdosni.
Ezeket a dolgokat csak akkor tudod kivitelezni, ha az ellenség nem áll fel csatasorba, vagy nem a neki tetsző módon védi a várát. Ezért sok értelmetlennek tűnő támadást kell csinálni, hogy megbontsd a csatarendet.
Lovasroham, azonnali visszavonulással, vagy létrák falhoz támasztásával, és hátrébbvonulásssal, nagyon jól szét lehet zilálni a sereget. Aztán ha már egy egységére 2-3 egséggel is rá tudsz rontani, az első bekezdésben írtakat könnaen meg lehet csinálni. -
uwu #10618 A katonák harcértékét a sráfok jellemzik.
A brinzsráfok +1, az ezöst +2 az arany+3 értéket ad a tmadáshoz és a védelemhez is.
De emellett az egységek ügyesebbek is. pl egy 3 bronz sráfos íjász több egységet lő le mint egy 1 bronz sráfos. A lovasoknál meg a rohamok lesznek sikeresebbek, stb.
A tábornoknál is megvab ugyan ez, csak mellette a csillagok miatt az egész seregre vonatkozó bónuszokat kapsz, és a tulajdonságai is jelentkezhetnek a csazazéren. Ha sokat győzöl, jó tulajdonságok fognak gyűlni.
Ha valamelyik nemesednek rossz tulajdonsága vam -gyáva, vagy bármi más ami negatív bónusz- inkáb oszd be egy jó tábornok mellé egyszerű katonának.
Az életkorukra is érdemes figyelni. Ha 20-25 éves korára van 3-4 csillga, abból valószínűleg 10 csillagos lesz. Az öregeket hganyagolni szoktam hátvédelemre egyszemélyes seregként ha túl jók alapból, vagy beosztom valami fiatalabb de tehetséges alá.
A kezdő király szokott dilemmát okozni. Az általában elég jó, de ritkán fiatal. A testőrség létszámából adódóan viszont egyedül is lenyom 5-600 gyenge egységet, úgyhogy aki esetleg hátbatámad az elején, mikor még nem tudok minden szomszédos tartományt megtámadni, azt a király veri le. Ha nagy sereg jön, persze kap kis sereget is. -
Atesz91 #10617 Kezdem érteni, csak tudod először próbáltam ki az Empire Total War-on kívül ami mivel jelenleg csak angolul van nekem kicsit érthetetlen, ezt hála égnek magyarul szereztem be, a csatákkal nincs nagy bajom, egyenlő vagy még egy kicsit rossz helyzetekből általában győztesen jövök ki, csak még nem vagyok elég agresszív. A skótok legyőzése előtt York és Dublin elfoglalásával gyakorlottabb seregem lesz? -
FKNKS #10616 Végre egy elvtárs :D -
uwu #10615 Én ezt a játékot a shogunnal kezdtem. Nagyon sokat változott azóta, de egy dolog megmaradt. Az a leghatékonyabb ha folymatosan támadsz. Épp most kezdem én is az angolokkal egy újat. Én 3 kör alatt írtottam ki a skótokat, a 7. körben a franciákat. Nem nagy művészet, csak az útvonalat kell jól megtervezni, és megnyerni minden csatát minimális veszteséggel. Zsoldosokat használva fel lehet duzzasztan a sereget, és ha utánpótlásnak lovasokat csinálsz, utólérik a sereget. Az elfoglalt tartomány kifosztásával szép lóvét lehet kaszálni, jut belőle építkezésre is, de a legfontosabb a sereg.
Ha lehetséges mindíg fel kell állítan iegy újabbat és egy másik szomszédot megtámadni. Most a 9. körben egyszerre fogom megostromolni Milan 2 városát, nem lesz hosszú háború:)
Ez nagyon agresszív, de nagyon hatékony taktika. Amellett hogy gyorsan leszel erős és gazdag, még a katonáid is veteránok lesznek, a tábornokokról nem is beszélve azok olyan félisten szerűek akik a testőrségükkel képesek 5-600 embert leölni egy csatában. Persze sok csatát kell lejátszanod mire a csatatéren ennyire hatékony tudsz lenni. Az elején nyílván lassabb lesz a hódítás a veszteségek miatt, de ha törekszel a gyors hódításra, be fogja hozni az árát. 40 kört ülni a fenekeden jelentősebb hódítás nélkül öngyilkosság, a szomszédok nagy seregeket halmoznak fel, nem szabad megvárni, ráadásul mindenki megtámad mert gyenge vagy. Sose szabad elnyomni a kört támadás nélkül. -
Atesz91 #10614 Oké megnézem, de ha maxra van állítva és mégse kezdi el mondani a dolgokat azt valahol vissza lehet állítani? -
wednes #10613 A beállításoknál be lehet kapcsolni, hogy mennyi legyen a tanácsadói segítség.
Egyébként logikát nem mindig kell keresni, hogy a gép mikor és miért támad be. Néha vannak meglepő húzásai. A szövetségek akkor tartósabbak valamennyire, ha házasságkötés is történik. én mikor angolokkal játszottam beházasítottam a németekhez a hercegnőt. -
Atesz91 #10612 Akkor én kicsit másként csináltam, az lenne a kérdésem, hogy mivel már egyértelmű volt, hogy a portugálok és a dánok lerohannak, érdekes módon a németek már az utolsó 30 körben rám se néztek, szóval töröltem az automatikus mentést, és mikor újrakezdeném angolokkal a tanácsadó egy szót se szól, még annyit, se hogy első lépésként York lenen a legjobb célpont, ezt valahogy vissza lehetne hozni, mert azért én egy-kétszer elolvasnám még a tippjeiket. -
#10611 Én ha az angolokkal játszom, akkor úgy szoktam hogy a skótokat rögtön teljes sereggel lerohanom, ami csak van, 1 kör alatt gyártok hozzá 1 egység lovagot és 1 egység könnyűlovast(mert nulladik körnél még csak annyit lehet), útközben a lázadó tartományokat is elfoglalom, Caennál beállok védekezésre, amikor kompletten enyém egész Britannia, addigra már építek bányákat kikötőket stb, ami hozza a lóvét, utána invázió a franciák ellen, ha ez megvan onnantól nyert ügy, arra támadsz amerre jólesik:) -
Atesz91 #10610 Hello! Véleményeket kérnék: először próbáltam ki ezt a gamet gondoltam az angolokkal kezdek, mivel erős nép volt már akkor is. Első 40 körben minden szépen ment, de mivel teljesen kezdő vagyok a fejlesztésekre nem volt sok pénzem, a 40. körre sikerült skócia kivételével az egész brit szigeteket elfogalni plusz ott volt Caen. A nemesi tanácstól kaptak egy küldetét e tályban, hogy foglaljam el Antverpen-t, ami össze is jött, de ezután feltűntek a németek és egyből elfoglalták tőlem. Majd jöttek a franciák akik felbontva a szerződést elfoglalták Caen-t. Jött egy keresztes hadjárat aminek a végére értem oda, a hadjáratot a németek nyerték. Ezután kb 100. körig próbáltam helyreállítani az anyagi hátrányomat plusz próbáltam új szövetségeseket keresni, mivel a franciák nem voltak érdekeltek, csak egy fegyver szünet erejéig, a spanyolokat Portugália vazallusává tette, majd megtámadta Dublint, háromszor küldött egységeket melyeket visszavertem. Sikerült tűzszünetet kötni velük, ekkor elhatároztam, hogy a skótokat elrohanom, ami sikerült és két nagy csata után, de ekkor Edinboro mellett partra szálltak a dánok akiket már nem tudtam lereagálni mivel már nem tudtam a fő seregemmel odaérni előttük, így elfoglalták, pár körrel később partra szálltak Iverness-nél ugyanúgy sikerült visszavernem a támadásukat, mint a portugál ostromot Dublinnél. Ezt követően a portugálok teljesen megsemmisítették a z összes halyómat majd egy nagy sereggel partra szálltak és elfoglalták Dublint. Mjad a dánok megtámadták York-ot és elfoglalták, ezután Iverness jött, és innen tudtam, hogy ennyi volt.
Szóval az a kérdésem, hogy teljesen kezdőként a 127-ik körig eljutni így mennyire jó, és hogy mit ronthattam el? -
Agaba72 #10609 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=377824
itt megtalálod........ha jól tudom nem kell hozzá semmi. (én a 6.2-t tolom most is nincs perpill kapacitása a mobil netemnek , a sok giga letöltéshez) -
Justinianus #10608 Kedves obe! van igazsága-részigazsága mindkét oldalnak. Én konkrétan Szegeden végeztem néprajz-vallástudomány szakon, mégis úgy érzem, igen sokat tanulhatnék még. Ti meg itt legtöbben-nem rád értem csupán, hanem sokotokra-, bár kétségkívül értelmesek vagytok legtöbben, még annyit sem tudtok, mint én. Szociológia, történelem, néprajz, teológia, vegyül itt össze, ezek pedig meredek témák. Úgyhogy csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy inkább a páncélokkal foglalkozzunk. És bgabornak üzenem, : kevésbé agresszív és nyitott légy a jövőben, kérlek! -
mindero #10607 Ez létszámilag szerintetek megfelel? Mivel lehet ilyen komplex nagyobb csapatmozgásokat lemodellezni? Battle editorral? Vagy beült a két történelemtudós a hotseat módba és nyomott egy játékot?
Amúgy kár h semmi nem vehető ki. Egy madártávlati nézet jobb lett volna, történelmi szempontból persze.
De hangulatos lett az tény. -
mindero #10606 Ez lett volna a kérdésem köszi :)