11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Savaran
    Én legeslegjobban azt sajnálom hogy vazullussá tenni egy kisebb országot szinte fölösleges(ritkán sikerült), úgy értem semmi értelme, pölö: jó lenne ha mondjuk parancsba lehetne adni nekik hogy küldj katonákat XY tábornokomhoz, és ilyen szövetségi haderővel lehetne támadni, valami ilyesmire gondoltam:)
  • TDantes
    Igen, erről beszélek, és emiatt kezdem nem szeretni a Medieval-t. A tök hülye AI-ról nem is szólva. Minden rendszer, ész szerűség nélkül üzen hadat, támad meg. A szövetség nem ér semmit.

Legalább az Empire-ben és Napoleon-ban nem támadt meg hirtelen minden ok nélkül egy másik ország. Sőt, a szövetségesek néha még segítettek is.
  • Savaran
    Ja, ez igaz:(
  • wednes
    Igen, túlzásba vitték azért. Például a védekezés is bűnnek számít a Pápa szemében, az már tényleg hülyeség.
  • TDantes
    Én is tudom, megjelenése óta játszom vele. Csak épp ez így egy baromság. Elszarták a készítők.
  • wednes
    Legyél akkor muszlim országgal vagy Bizánccal :)
    Egyébként ha elejétől fogva építesz templomokat és képzel papokat akkor nem fog annyira pikkelni rád. De a legjobb a pénz adományozás. Egy háborúnál én mindig néztem, hogy a pápa mennyire kedveli az adott országot. Az volt a lényeg, hogy az én skálám alatt legyen és mikor kitör a háború akkor az ellenség essen a "kiátkozás bűnébe." :)
  • TDantes
    Tökéletesen jó kapcsolatban voltam vele. Csak épp ez egy hülye , hibás rész benne
  • Savaran
    Én ezt úgy próbálom kivédeni hogy jó kapcsolatban vagyok a Pápával:) Ha dübörög a gazdaságom mindig van 50 000 arany körüli felesleg, adok belőle a pápának, vagy ha megvan Fehérváron a nagykatedrális plusz a teológus mester céh, gyártom a bíborosokat futószalagon, így mindig magyar a pápa, és jóval elnézőbb bármit is teszek:)
  • Bucser
    Szerintem meg ez baromira nem a topic témája.
  • TDantes
    Kezdtem egy újat a magyarokkal, és fél óra után rájöttem, miért nem a Medieval 2 a kedvencem.

A hihetetlenül debil, és segghülye ellenség. A idióta pápa, megtámadnak, védekezek, erre pofázik, hogy kiátkoz...ja, és inkvizítorok, 5 körön belül két királyomat ölték meg.

Ja, nagyon hihető, megy egy ország királya, hatalmas sereggel, arra megy egy szál inkvizítor csóka, és megöli a királyt. Anyád bazd meg! Ennyit üzennék a fejlesztőknek, akik szerint ez így jó.
  • mindero
    Egyetértek veletek, de NE kezdjük el ezt újra inkább.

Nekem az Empire nem jött be. Annyira más taktikát követelt meg a játék (0 segítséget adva hozzá) hogy nem tudtam vele mit kezdeni. Meg az ellenfelek is teljesen passzívak voltak. Túl volt bonyolítva a fejlődési rendszer, egy tartományban 4-5 helyen kellett fejleszteni. Ami 10 tartomány fölött már fárasztó.

Úh maradok a Third Age-nél.
  • Agaba72
    Én sem akarok ismét offolni, csak annyit: szerintem a vallás, az eszmék nem ölnek, mindig az ember öl. Ugyanazok az emberek (nem személy szerint, inkább beállítottság szerint) öltek a vallás nevében, mint akik mondjuk kommunista ként.
  • Petiii94
    Én most telepítem az EtW-t hát remélem behozza a várakozásaimat...:D

Nem akarom offolni ismét a topicot ,de bgabornak és társainak üzenném ,hogy a vallási háborúk sosem hoztak összességében annyi áldozatot mint a ti ateizmusotok.Ezalatt gondolok a kommunizmusra.Amiben ugye még az Isten imádat is bűn volt.Elnyomták a kereszténységet....stb...És körülbelül 50 és 100millió közt van az áldozatok száma.
  • Agaba72
    Az hogy ki kit támad meg, szerintem valahol van rá valami irányelv a programon belül. A teutonokkal játszva szinte mindenki megtámad ha tud kivéve a német római birodalmat......és ez valahol hiteles is. Van pár ilyen jellemző ahogy megfigyeltem ( ss mod) pl. a magyarokkal játszva bizánc mindíg utál és tuti lesz háboru akármennyi sereget rakok a határra, ezzel szemben ha a már az elején szövetséget kötök ( ha lehet házzasággal is megpecsételve) a lengyelekkel, akkor gyakorlatilag "üresek" az északi városaim mégse támadnak, ha meg még is akkor 1-2 körön belül békét kötnek. Az ír, skót is szereti egymást de tényleg :)
    Az ETW szerintem is bukta kicsit a sok mikrózás miatt. ( megállás nélkül rendezgetni kell a csapatokat, hogy jó irányba nézzenek ezáltal alig marad idő "mozizni" a csatát ami amúgy nagyon látványos.)
  • bgabor
    Azt hiszem ebben megegyezhetünk. :)
  • Atesz91
    Nem véletlenül kezdődik minden TW-os game tesztje az elődök felsorolásával, sztem ez egyértelműen utal a minőségre!
  • Savaran
    Mindenképpen és minden hibái ellenére, etalon lett a játékból!
  • Savaran
    Szerintem kár vitatkozni hogy melyik a népszerűbb:)
    ha valakinek a középkor jobban bejön, úgysem fog az empire tw-al játszani, én is kipróbáltam, végül is tetszett nem is az a gond csak számomra a középkor a érdekesebb(páncélos lovagok, lovasíjászok, longbowmen, pikás terció, miegymás XD) -ennek ellenére RomeTW-t is előveszem néha, azt hiszem a stratégiai játékok egyik legnagyobbika a TW sorozat, ha nem "A" legnagyobb.
  • bgabor
    A te álláspontod legalább annyira nem abszulút igazság, szóval nem kell a duma.

Kioktatásra pedig, éppen tőled, nem szorulok.
  • Atesz91
    Azért nem hiszem, hogy ennek a topicnak a többsége éppen jogot tud hallgatni, vagy éppen nem is akar, szóval a többivel egyet értek ,de ez a aki jogot hallgat... szöveg kicsit, hát furcsa.
  • Bucser
    Nem bizonyít semmit, ahogy azt már korábban is említettem. elég az eladott példányszámokat nézni. Vagy mondjuk a twcentralon összeszámolni a hozzászólásokat a játékokhoz.

Mondtam már neked többször, hogy rossz taktika a saját véleményedet beleerőltetni egy számsorba, mert attól még az nem lesz igaz...

(aki jogot hallgat tudhatná a különbséget bizonyítás és állítás között...)
  • kingtomi
    énis vhogy így próbálom fenntartani az egyensúlyt,most a magyarokkal vagyok 1150 körül(bár ez SS mod) de Ny-ról a Német Birodalom van délről Bizánc és egymásnak üzentek hadat nemsokkal ezelőtt,pedig szövetségese voltam mindkettőnek..nade most választanom kellett melyikük mellé álljak...mégiscsak NY-i kereszténységhez tartozunk így a németek kedvében jártam szóval most Nándorfehérvárt várrá építettem át és levittem oda egy egész hadsereget,sőt nemrég tért haza egy seregem a Szentföldről,amiben szerepel egy két keresztes lovag.bármikor támadhat bizánc így felkészültem ahogy csak lehet.É-on a lengyelekkel vagyok szomszédságba,de ott fekszik kassa ami azért megvéd.keleten próbálok vmit kezdeni a kunokkal de igen beásták magukat 2 várba és nehezen lehet csak elfoglalni őket,bizánc állandóan sotromolja őket,de nem sikerül nekik sem elfoglalni...amúgy én annak a híve vagyok,hogy inkább legyen kisebb a haderőd,de az minőségi katonákból álljon(lehetőleg páncélozott gyalogosok,nyílpuskások,vértezett lovagok,keresztesek)
    nem sokkal drágább a fenntartásuk mint a gyengébb egységeknek
  • MaRee
    Ajánlom az általam lenkebb linket Darth Modot, abban sok ilyen AI problémára van megoldás, persze ott is vannak érdekes dolgok, de nekem pl a Holy Roman Empire lassan 200 kör óta a szövetségesem és egyszer sem támadott meg :)
  • Kotomicuki
    Ez a jelenség végigkíséri az egész Total War szériát. Védekezni ellene a határokra rendelt őrseregekkel lehet - inkább a mennyiség domináljon, mint a minőség és a drága fenntarthatóság - , mert a nem védett határszakasz, vagy a játék erősségi szintjétől függően gyengének ítélt védelem támadásra ösztökéli az AI-t.
    Nincs olyan, hogy szövetséges, csak ideig-óráig szünetel a harc egy frakcióval -> Total War. :)
  • ADIZS
    Sziasztok! Pár napja kezdtem csak a játékot, de lenne egy kérdésem. Miért van az, hogy szinte mindig fogja magát valamelyik szövetségesem és megtámad? Komolyan, szinte többször támad meg szövetséges frakció mint semleges, kész vicc... Amúgy a játék nagyon tetszik, csak ezzel van tele a hócipőm :/
  • Atesz91
    Ez működik, köszönöm!
  • Kotomicuki
    Állítólag ez az (RTW magyarítás)
  • Atesz91
    Rome-hoz amúgy van magyarosítás, úgy értem, ha meg is vették ,de valahova fel lett töltve?
  • Atesz91
    Én most rFactor-ban versenyzek két ligában, Nekem is megvan eredetiben a Forgotten Battles és a Pacific Fighter is :)
  • obe
    silent hunter 3, arma 2, operation flashpoint, gtr 2 minden heten´, es richard burns rally
  • Justinianus
    A silent hunter 3-al én is rengeteget játszottam anno. Kedvet csináltás hozzá, hogy említetted. Asszem ma felteszem ismét . Köszi.
  • Justinianus
    Talán azért nem pörög a topikjuk, mert sokan nem csipik a 18-19. század műfaját. Inkább játszanak ó, vagy középkori játékkal. Én pl Napoleon korát nagyon vártam. mert nekem ez a kedvenc korom, de sokszor olvastam , hogy másoknak nem.
  • bgabor
    Persze, sokat toltam vele annó, sőt, még a Forgotten Battles és az AEP kieg is megvolt, még az 1946 előtti időkből. Nagyon várom a Battle of Britaint ebben a témakörben. A Lock on széria is kedvenc, az A-10C-t várom még nagyon, marha jó lesz Nevadában repkedni a Disznóval. És nagyon büszke vagyok rá, hogy Black Sharkban meg tudom csinálni a Ramp Startot 45 mp alatt. :)

Autóversenyzésnél a GTR2-őt szerettem a legjobban, szerintem a mai napig az a király, évente egyszer-kétszer ma is előveszem.
  • Atesz91
    IL-2 1946 gondolom ismerős. Autóversenyzést is próbálgattad?
  • bgabor
    Hát, majdnem mindennel az 1996-os EF2000 óta.

Tank, tengeralattjáró, repülő, minden jöhet.
  • bgabor
    Nem, de a Medieval2 tutira népszerűbb nála, és a Napoleonnál is, ezt bizonyítja.
  • Atesz91
    Amúgy szerintem az Empire jó game, bár nekem hiányzik a magyarosítás, de ha lenne, le tudna kötni az is.
  • TDantes
    Aha. És az bukott meg, aminek nem pörög a topic-ja...aha...basszus...
  • Atesz91
    Én i szimulátorozok, csak vhogy nekem 45 mp az semmi, még egy ilyen játékban, lehet azért mondom, mert 1-2 óránál többet naponta nem töltök el vele. Ez esetben bocsánat a vádért, milyen szimulátorokat próbáltál a felsoroltakon kívül?
  • hkzonda
    ő kösz