Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár lehet, hogy a spanyolok rusholósabbak.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Kellenek level 40-50-es home city-k?
Én unlockoltam majdnem minden népnél a legütõsebb kártyákat.
Az oroszok veszett kemények benne.
Én unlockoltam majdnem minden népnél a legütõsebb kártyákat.
Az oroszok veszett kemények benne.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Balansz tekintetében biztos hogy változtatni kéne. Ha jól emlékszem az alapjátékban sokkal nagyobbak az egységek értékei. Fõleg a lovagoké. A Britannia kampányban egyik népnél sincsenek olyan tápos lovagok mint az alapjátékban.
Talán az angolokon kívül az íreknek van említésre méltó lovasa, de ha lovagrendi lovagokat hozol a játékba, azok földbe döngölik azokat a gyenge egységeket.
Talán az angolokon kívül az íreknek van említésre méltó lovasa, de ha lovagrendi lovagokat hozol a játékba, azok földbe döngölik azokat a gyenge egységeket.
Igaz.
Na emberek, a segítségeteket kérném:
Nekem a kingdomsban a Britannia hadjárat a kedvencem, és mindíg érdekelt, milyen lenne a szomszédos nemzetekkel a játszani a brit szigeteken, mint egyfajta partraszálló erõvel.
Mivel ilyen modot nem találtam, ezért készítettem egyet. A modomban a franciákkal, spanyolokkal és a németekkel lehet a Brit Szigeteken játszani. Az egységeket egy az egyben az alap medieval2-bõl emeltem át, az építhetõ épületek és egységek ugyanúgy vannak mint az alapjátékban. Az összes francia, német és spanyol egység elérhetõ(a nagytemplomban még a Templar/Teuton/Santiago Kinghts is), kivétel a kétfajta konkvisztádor és az óceánjáró hajók, amik ugye nem passzolnának ide. Egyebeken nem változtattam, tehát a britannia alap népei továbbra is a helyükön vannak. Elmondható tehát, hogy a modom csak három néppel kiegészíti a Britannia kieget, de semmit sem változtat a már megszokott dolgokon.
Ez az elsõ verzió, és szeretném, ha kipróbálnátok, hogy mit kellene változtatnom még, fõleg az induló erõviszonyok és a balansz tekitetében.
Arra figyeljetek, hogy a "follow AI movement"-et kapcsoljátok ki a játékbeállításokban, különben elég sokáig end turnöz. Kikapcsolt "follow AI movement" -el viszont pár másodperc alatt végez az end turnözéssel.
Telepítés:
Az alább belinkelt zip filet egyszerûen kicsomagoljátok a játék fõkönyvtárába, tehát a "C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\"-be, és felülírtok mindent. Ezután már csak egy fontos dolog van hátra, a Britanniának az Asztalon lévõ parancsikonjára nyomjatok jobbklikk, tulajdonsáokat, és a "Cél" sor végére illesszétek be ezt:
--io.file_first
Tehát a módosíás után a "Cél" sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/british_isles --io.file_first
Ezzel a telepítés kész is. Lehetõleg tiszta, moddolatlan britannia kiegre telepítsétek(a más kiegeket és az alapjátékot módosító modokkal biztosan nem ütközik).
Elvileg bármilyen nyelvû verziókkal mûködik.
A magyar kiadásokkal(platinum stb) nem teszteltem, akinek ilyen van, írja meg hogy mûködik e.
LETÖLTÉS
Még valami: Mivel XP-t használok, megköszönném ha valaki felvilágosítana, hogy Vista és Win7 alatt ugyanígy van e a parancsikon, tulajdoságok és Cél dolog, vagy esetleg azokon a rendszereken máshogyan kell ezt csinálni. Csak azért kérem mert majd ezt alapján kell megírnom a readme filet.
Elõre is köszönöm.
Nekem a kingdomsban a Britannia hadjárat a kedvencem, és mindíg érdekelt, milyen lenne a szomszédos nemzetekkel a játszani a brit szigeteken, mint egyfajta partraszálló erõvel.
Mivel ilyen modot nem találtam, ezért készítettem egyet. A modomban a franciákkal, spanyolokkal és a németekkel lehet a Brit Szigeteken játszani. Az egységeket egy az egyben az alap medieval2-bõl emeltem át, az építhetõ épületek és egységek ugyanúgy vannak mint az alapjátékban. Az összes francia, német és spanyol egység elérhetõ(a nagytemplomban még a Templar/Teuton/Santiago Kinghts is), kivétel a kétfajta konkvisztádor és az óceánjáró hajók, amik ugye nem passzolnának ide. Egyebeken nem változtattam, tehát a britannia alap népei továbbra is a helyükön vannak. Elmondható tehát, hogy a modom csak három néppel kiegészíti a Britannia kieget, de semmit sem változtat a már megszokott dolgokon.
Ez az elsõ verzió, és szeretném, ha kipróbálnátok, hogy mit kellene változtatnom még, fõleg az induló erõviszonyok és a balansz tekitetében.
Arra figyeljetek, hogy a "follow AI movement"-et kapcsoljátok ki a játékbeállításokban, különben elég sokáig end turnöz. Kikapcsolt "follow AI movement" -el viszont pár másodperc alatt végez az end turnözéssel.
Telepítés:
Az alább belinkelt zip filet egyszerûen kicsomagoljátok a játék fõkönyvtárába, tehát a "C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\"-be, és felülírtok mindent. Ezután már csak egy fontos dolog van hátra, a Britanniának az Asztalon lévõ parancsikonjára nyomjatok jobbklikk, tulajdonsáokat, és a "Cél" sor végére illesszétek be ezt:
--io.file_first
Tehát a módosíás után a "Cél" sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/british_isles --io.file_first
Ezzel a telepítés kész is. Lehetõleg tiszta, moddolatlan britannia kiegre telepítsétek(a más kiegeket és az alapjátékot módosító modokkal biztosan nem ütközik).
Elvileg bármilyen nyelvû verziókkal mûködik.
A magyar kiadásokkal(platinum stb) nem teszteltem, akinek ilyen van, írja meg hogy mûködik e.
LETÖLTÉS
Még valami: Mivel XP-t használok, megköszönném ha valaki felvilágosítana, hogy Vista és Win7 alatt ugyanígy van e a parancsikon, tulajdoságok és Cél dolog, vagy esetleg azokon a rendszereken máshogyan kell ezt csinálni. Csak azért kérem mert majd ezt alapján kell megírnom a readme filet.
Elõre is köszönöm.
Ha megfigyeled, õ is arról beszélt, hogy a singleplayer a jó, azt szereti, a multit meg hamar meg lehet unni. Úgy vitáztok egymással hogy közben azonos a véleményetek. 😊
Persze hogy hamar meg lehet unni a multit, hiszen csak csatázni lehet benne, és azért ez a játék korántsem csak errõl szól.
Persze hogy hamar meg lehet unni a multit, hiszen csak csatázni lehet benne, és azért ez a játék korántsem csak errõl szól.
Mit is mondjak, én lávolom a gémet, de viszont ami mellett kiállok, legyen az a kedvenc együttesem, barátnõm, vagy jómagam, beismerem hibáit vagy hibáimat. Szerintem nem sok izgalom van az m2tw multiba... Egy darabig az ember építgeti a taktikokat, kitapasztalja milyen egység az optimális és a 2. nap múlva meg is szünt a játékélmény. Nem tom, AOE 3 ismerõs valakinek? Abba eltaláltak valamit ami leköti az embert és nagyon durca mecseket lehet vívni benne, no meg a kártyák megszerzése is kihívás és eltalálni 2 jó paklit...
Egyeni velemeny bizony. A kampany mod sok sok valtozatossagot hoz, egyaltalan nem unalmas szerintem. Multizni meg sajnos nem multiztam, igy ahhoz hozzaszolni nem tudok. Ismet egy regi kerdes: ha valaki nincs igazan oda a jatekert, akkor miert irogat a forumaba? Nem kotoszkodesnek szanom, csak nem ertem, hiszen jomagam sem jarok szamomra erdektelen forumokba. Persze szived joga.
Hát ember függõ szerintem, Romeban sincs semmi ranglétra meg semmi, mégis mindig mikor felnézek több száz játékos van fenn 😊 Empireben asszem már van ranglétra meg achievementek, de sajnos az a játék nekem annyira nem jön be <#miaz>#miaz>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Egyetértek.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Egészítsem ki magamat... Monoton a multija mert kiválasztod az egységeket aztán gyerünk juci csapjunk a lovak közé és ha vesztesz ha nyersz akkor is ugyan az a végeredmény... Azért inkább sp mert építgetsz a kampányban telnek múlnak az évek és változnak az erõviszonyok ami úgymond leköti az embert... Júj na még vagy 6 kör és tudod készíteni fú de csúnya nehéz csikós és majd alázom a szomszédot játék élmény szerûség jutott eszembe hírtelen 😄 Szerintem a multit hamar meglehet unni... Bár egyéni vélemény, nem fikázom.
Szerintem ha lenne ranglétra szerûség a multiba akkor talán lenne valami izgi de így... Szerintem egyáltalán nem multi játék.
FKNKS: felesleges kidobni ra egy ezrest? Szerintem gondold at!
Hát azért ezt így nem jelenteném ki, hogy sp-re készült, a Rome kb 6-7 éves és rengetegen játszanak online, ETW-vel is, Napoleonról nem tudok.
Figy, amúgy ez a játék sp-re készült nem multira... Amúgy ha van kedved a multihoz hamachin próbálhatjuk ha gondolod, de erre a játékra csak a nagy rajongók költenek mert erre nagyon úgy érzem, hogy fölösleges még egy ezrest is kidobni. Ha érdekel a hamachis game akkor dobj msn címet.
Eredeti játékkal rendelkezõket kérdezném, hogy mekkora az online multizós "népsûrûség" a játékban? 😊 Mondjuk ETW és RTW(ez utóbbi népszerûbb online érdekes módon) -hez hasonlítva? Rég ki akarom már magam próbálni igazi ellenfél ellen is, de ha halott a multi akkor feleslegesen nem veszem meg.
Köszi.Egy jó ideje nyomom a medieval-t de ezt nem tudtam😄D.Észrevettem 1ébként,hogy mintha az MI által irányított íjászok soha nem fogynának ki a munícióból.Pl.:ostrom idején (védve a városomat)a falakon lévõ íjászaim már õsidõk óta kifogytak a nyilakból ,de lent a falaknál(hiába ment már a 6X-os gyorsítással) csak nem akartak kimerülni a nyilakból.De töbször volt már nyílt mezõn is,hogy lovas lándzsahajitokkal kerültem szembe és (lándzsa hajítok köztudott,hogy 2X gyorsabban kifogynak mint az íjjászok) hiába üldöztem öket árkon-bokton csaknem gogytak ki.Kénytelen voltam feladni és a hadvezéremmel visszáb menni 😞(.
Lenyomva tartod az Alt-ot(ha jól emléxem), mielõtt az ellenségre kattintanál.
Az hogy lehet megcsinálni (mert az MI megtudja,gondoltam hátha nekem is lehet),hogy az íjászok szinte még fullon van a tegezük nyilakkal és azt veszem észre ,hogy lerohannak engem.Vagyis hogy elindulnak nagy harcaim közepette az ellenséges íjászok felém és mikor közel érnek rohannak (rájuk menve ott a roham szó is).És ez szintúgy érvényes az ellenséges lovas íjászokra is.Hol lehet átváltani közelharci módba?
Én dehogy 😄 Nekem a full magyar verzió van meg, csak a fileokat raktam fel és kérdeztem, hogy mükszik-e valakinek aki leszedte és véghez vitte az instrukciókat...
Próbáltad? Nekem megvoltak régebbrõl a nyelvi fileok(amikor korábban valaki feltöltötte), és nekem megy. Full magyar mind a négy kingdoms hadjárat.
Hm, mükszik valakinek gabor barátunk ötlete?
Úgy látom ez a torrent nyögvenyelõs...Itt egy másik link.
http://www.megaupload.com/?d=QC3J89JO
http://www.megaupload.com/?d=QC3J89JO
Csináltam 1 torrentet, még az alapot is ráraktam, remélem mükszik az ötleted... sok sikert!!!
http://thepiratebay.org/torrent/5876207/M2TW_-_KINGDOMS_Magyar_nyelvi_fA_A_jlok
http://thepiratebay.org/torrent/5876207/M2TW_-_KINGDOMS_Magyar_nyelvi_fA_A_jlok
wtf? kirakta fel a fájlokat? 😄
Ja és természetesen ennek mintájára ugyanígy kell magyarítani a másik három hadjáratot is.
Ha nem lettem volna egyértelmû, a teljes, 100%-os magyarításról beszéltem, amit a magyar kiadó készített.
Nemrég rájöttem hogyan kell életre kelteni a kingdoms magyarítását, a platnium edition félét, ha valakit érdekel.
Szóval elsõ körben be kell másolni a fileokat a megfelelõ helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendõ, hogy az asztalon lévõ parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first
Ha jól emlékszem valaki már korábban feltöltötte a nyelvi fileokat, és be is linkelte ide a topikba.
Szóval elsõ körben be kell másolni a fileokat a megfelelõ helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendõ, hogy az asztalon lévõ parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first
Ha jól emlékszem valaki már korábban feltöltötte a nyelvi fileokat, és be is linkelte ide a topikba.
Nem azért kezdtem a very hard / very hard -ot mert csalni szeretek... 😄
Nagyon régen cheateltem... Amikor kijött a starcraft alap stratégia játék akkor használtam a show me the money kódot 😄 Nem csalok semmilyen játékba se mert nincs értelme, én inkább megküzdök a nehézségekkel...Há mondom vagy 8 körig csak minuszba ment a kasszám, és mégis begyaktam az egyiptomiakat, bizáncot, és a kereszteseket és északon visszavertem a "tatár szerûség" eket és jó gazdaságot sikerült kiépítenem erre meg ez van...
😄 De érted, pont most kezdtek fejlõdni a tartományaim a 7-10 körös -13.000 rõl, mert eddig voltam minuszba utána körönként 10-20 ezer között mozogtam és ekkor képeztem csak seregeket és rengeteget építettem. Szerintem ez egy fasza bug volt, amibõl nem lehetett kibújni visszatöltéssel se :S
Na igen, az is lehet.
Egyértelmûen nem az õ hibája, ennyire nem lehet elszúrni hogy hirtelen hatmilliós mínuszban legyél. Úgy tûnik az SS 6-nak az idegörlõen hosszú end turnözés korántsem az egyetlen hibája.
Haver te valamit nagyon elszúrhattál, vagy egy durva bugba futottál bele 😄😄😄 Sose tapasztaltam még ilyet, egyedül mikor már több száz kör eltelt, és NAGYON nagy kiterjedésû a birodalmam, akkor szoktak ilyen 30-40ezres minuszko lenni.
http://kephost.hu/share-DC28_4CAE26B7.html
Csekkoljátok csak a job alsó sarkat!!! És ezt a játék komolyan gondolja 😄 Ha esetleg nem látszik, -5888228 hirtelen +20.000 böl 😄 Ennyi volt a török és lehet az SS 😄
Csekkoljátok csak a job alsó sarkat!!! És ezt a játék komolyan gondolja 😄 Ha esetleg nem látszik, -5888228 hirtelen +20.000 böl 😄 Ennyi volt a török és lehet az SS 😄
bgabor, elismerem ez így van, csak annyi a hopp, hogy ez nem sima m2tw hanem ss 6.3 😄 ahol az egységek a kurva drágák, és a nemesek fenntartása is asszem pénzbe kerül de nem tudom mennyibe...
arel, amúgy én sima m2twbe csináltam olyat a lengyelekkel, hogy bizáncot noszogattam és folyton tûzszünetet ajánlot, na én ezt kiegészítettem azzal a követeléssel, hogy kértem tõle az ostromlott várost és õ ide adta 😄 kövkörbe még 1, aztán még 1 és utána meg vissza utasított 😄 3 város ingyé 😄
arel, amúgy én sima m2twbe csináltam olyat a lengyelekkel, hogy bizáncot noszogattam és folyton tûzszünetet ajánlot, na én ezt kiegészítettem azzal a követeléssel, hogy kértem tõle az ostromlott várost és õ ide adta 😄 kövkörbe még 1, aztán még 1 és utána meg vissza utasított 😄 3 város ingyé 😄
a STRAT. TÉRKÉPRE GONDOLTÁL...
Ezt az ambush positiont nem tudtam köszi
Családtagok fenntartása is ingyenes
Ez nagyon nem így van. Ha a családtag nyílt terepen áll és nem városban, nyomj egy jobbklikket a képére alul. Az adatlapja alján lesz egy olyan gomb, hogy "testõrség adatainak mutatása". Meg fogod látni, hogy 250-275 pénz körönként a fenntartási költsége egyetlen családtag kíséretének.
Másszóval a családtag az egyik legdrágábban fenntartható egység a
játékban.
Ez nagyon nem így van. Ha a családtag nyílt terepen áll és nem városban, nyomj egy jobbklikket a képére alul. Az adatlapja alján lesz egy olyan gomb, hogy "testõrség adatainak mutatása". Meg fogod látni, hogy 250-275 pénz körönként a fenntartási költsége egyetlen családtag kíséretének.
Másszóval a családtag az egyik legdrágábban fenntartható egység a
játékban.
Nekem az lenne a kérdésem,hogy SS 6.0 módban nyomom és észrevettem,hogy egyes országok csak úgy hipp-hopp ,,átadják" területeiket a semleges vagy ellenséges országoknak.Nem túl gyakori esett (50 köröm alatt 3X történt 1-1 tartomány ,,átadása")de bezzeg nálam ilyen soha nem történik😞.Diplomácia biztos,hogy nem lehet mert megnéztem az esetett teljes térképpel is és nem volt diplomáciai kapcsolat a 2 ország közt.És azért sem ,mert ha két ország semleges volt és megtörtént az ,,átadás" kövi. fordulóban már kiírta a hadüzenetet.
Amúgy már egész jól fejlõdik a bir., bizánc kiírtva a félszigetrõl, délen kicsit hódítottam, körönként 10-15 ezer bevétel, ha ez így marad no problem... De ennek mondjuk nem örülök, hogy amiért felraktam a modot, az nem az igazi, itt is olyan hülye az ai a csatában mint a seggem... 😄
Hm...Otto, te a stainles steal modot próbáltad? mert lehet, hogy nem ingyé van a mozgás és az ostrom meg fõleg a családtagok...A nehézlovasságban igazad van 😄 Én is ezt szoktam csinálni, amúgy az m2twbe pénzé volt a testõrség....
Ha nem a sok építkezés miatt nincs pénzed, akkor a sereged túl nagy 😊
Amúgy nem feltétlenül baj, ha minuszba megy egy ideig a kincstár. Ha egy hadjáratnál minuszba megy a kassza, de több várost is sikerül kifosztani, akkor hamar visszaáll a pozitív mérleg, plusz onnantól a város is termel bevételt.
De ha tartós a pénzhiány, akkor muszáj lesz a sereget ellõni vagy leszerelni.
Az ostrom, és ellenséges területen mozogni is ingyen van. Családtagok fenntartása is ingyenes, én ezért igyekszek a seregekben velük megoldani a nehézlovasságot.
Amúgy nem feltétlenül baj, ha minuszba megy egy ideig a kincstár. Ha egy hadjáratnál minuszba megy a kassza, de több várost is sikerül kifosztani, akkor hamar visszaáll a pozitív mérleg, plusz onnantól a város is termel bevételt.
De ha tartós a pénzhiány, akkor muszáj lesz a sereget ellõni vagy leszerelni.
Az ostrom, és ellenséges területen mozogni is ingyen van. Családtagok fenntartása is ingyenes, én ezért igyekszek a seregekben velük megoldani a nehézlovasságot.
Kössz a segítséget!!!
Huh... Itt nem a sereggel van a problem mert minimális veszteségre ki tudom hozni a csatákat a lovas íjászok és hadvezéri lovasságok miatt ( ha megölöd az ellen vezért akkor szerintem nyerted mert 10 kimerült lovasstól is elfut 100 nehéz gyalog ha rohamoz ) hanem a pénzüggyel, mert ahogy írtam nincs pénz toborozni a hiányt 😄 Most nem vok otthon mert szavazok de majd meglám neked mennyi csatát vívtam.
Amúgy a hadvezérek, ostromok, ellenséges területen lévõ mozgás mennyi pénzt emészt alapból a Saintles Steal 6.3 modban?
Amúgy a hadvezérek, ostromok, ellenséges területen lévõ mozgás mennyi pénzt emészt alapból a Saintles Steal 6.3 modban?
Megnéztem a törököket. Több fullos sereget is ki lehet alakítani az elején, ha összevonod a helyõrségeket, igaz, nem elit seregek lesznek, de azért szépen lehet velük operálni.
Mivel elit egység nem nagyon van az elején a törököknél, a létszámban kell megverni az ellent. Lándzsás és a szaracén milisisták jelentsék szerintem a sereg gerincét, olcsó legyártani-fentartani, és sok képezhetõ, ezek mellé a nagyon erõs török íjászok. Várakban istállót fejleszteni, hogy minél hamarabb legyen nehézlovasod.
Az elején 3-4 fullos sereget ki lehet alakítani.
A középsõ területeiden összevont sereggel szerintem érdemes minél hamarabb bevenni trebizond várát. Egy másik sereget kell tartani nyugaton, bizánci fenyegetés miatt. És keleten is lesz legalább egy sereged, amivel egyiptomot rettentheted el az elején. Én elõször bizáncot próbálnám meg kiverni kisázsiából, Trebizond, és a másik váruk bevételével, utóbbihoz ha kell tengeren szállítva a sereget.
Én úgy vettem észre, hogy az elsõ 10-15 körben, még viszonylag gyenge az ellen, ez után kezd el 2-3 fullos sereggel mászkálni a határon, szóval az elején szerintem nem sokat kell építkezni. Adókat amennyire lehet felhúzni, max egy-két bányát, vagy utat építeni, de csak ha sokat hoznak. A várakban kell elérni gyorsan a nehézlovasságot, hogy legyen mivel hátba támadni az ellent, amíg az olcsó milicistáiddal küzd.
Keleten sok lázadó falu van, kiéheztetéssel könnyû bevenni õket, és elfoglalásuk után...ha nehéz a helyzet esetleg egyet-egyet felajánlva szövizni tudsz valamelyik iszlám állammal.
Jah, ha sikerül helyretenni a gazdaságot, akkor pár lovasíjasz mindig legyen a seregben, mert a közelharc megkezdése elõtt hátulról lehet gyengíteni az ellenséges hadvezért, majd rohamozással remélhetõleg megölni. Ha nincs, akkor nehézlovast is megéri ráküldeni, még ha nagyok is lesznek a veszteségek. Ebben a modban a hadvezéri morálbónusz nagyon-nagyon sokat ér. Nekem többször volt olyan, hogy valamelyik ellenséges egységbõl már csak 1 db volt, és hiába volt messze a hadvezére, nem futamodott meg, pedig több mint száz emberem vette körül 😄
Szóval ha sikerül az elején megölni a vezért, akkor a csata majdnem el is dõlt.
Megnéztem a törököknél azt a ghulam nehézlovast, nagyon jó értékei vannak, abból kell majd minél többet összeszedni+ a sima török lovasíjászt is nagyon olcsó fenntartani, abból is próbálj meg minél többet összeszedni. Én oroszoknál lévõ besenyõkkel nagy csatákat nyertem már meg, annak is hasonlóak az értékei.
Mivel elit egység nem nagyon van az elején a törököknél, a létszámban kell megverni az ellent. Lándzsás és a szaracén milisisták jelentsék szerintem a sereg gerincét, olcsó legyártani-fentartani, és sok képezhetõ, ezek mellé a nagyon erõs török íjászok. Várakban istállót fejleszteni, hogy minél hamarabb legyen nehézlovasod.
A középsõ területeiden összevont sereggel szerintem érdemes minél hamarabb bevenni trebizond várát. Egy másik sereget kell tartani nyugaton, bizánci fenyegetés miatt. És keleten is lesz legalább egy sereged, amivel egyiptomot rettentheted el az elején. Én elõször bizáncot próbálnám meg kiverni kisázsiából, Trebizond, és a másik váruk bevételével, utóbbihoz ha kell tengeren szállítva a sereget.
Én úgy vettem észre, hogy az elsõ 10-15 körben, még viszonylag gyenge az ellen, ez után kezd el 2-3 fullos sereggel mászkálni a határon, szóval az elején szerintem nem sokat kell építkezni. Adókat amennyire lehet felhúzni, max egy-két bányát, vagy utat építeni, de csak ha sokat hoznak. A várakban kell elérni gyorsan a nehézlovasságot, hogy legyen mivel hátba támadni az ellent, amíg az olcsó milicistáiddal küzd.
Keleten sok lázadó falu van, kiéheztetéssel könnyû bevenni õket, és elfoglalásuk után...ha nehéz a helyzet esetleg egyet-egyet felajánlva szövizni tudsz valamelyik iszlám állammal.
Jah, ha sikerül helyretenni a gazdaságot, akkor pár lovasíjasz mindig legyen a seregben, mert a közelharc megkezdése elõtt hátulról lehet gyengíteni az ellenséges hadvezért, majd rohamozással remélhetõleg megölni. Ha nincs, akkor nehézlovast is megéri ráküldeni, még ha nagyok is lesznek a veszteségek. Ebben a modban a hadvezéri morálbónusz nagyon-nagyon sokat ér. Nekem többször volt olyan, hogy valamelyik ellenséges egységbõl már csak 1 db volt, és hiába volt messze a hadvezére, nem futamodott meg, pedig több mint száz emberem vette körül 😄
Megnéztem a törököknél azt a ghulam nehézlovast, nagyon jó értékei vannak, abból kell majd minél többet összeszedni+ a sima török lovasíjászt is nagyon olcsó fenntartani, abból is próbálj meg minél többet összeszedni. Én oroszoknál lévõ besenyõkkel nagy csatákat nyertem már meg, annak is hasonlóak az értékei.
Megnéztem a törököket. Több fullos sereget is ki lehet alakítani az elején, ha összevonod a helyõrségeket, igaz, nem elit seregek lesznek, de azért szépen lehet velük operálni.
Nem, az eredeti jatek van meg eredeti kingdomssal.