Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bizánccal vagyok, fél év/kör alapon, és most már( 1132) a fél világgal hadban állok. Le kellene nyomnom a törököket, egyiptomot, a pápai államot,
NRCS-t, Magyarországot, Milánót. Szicilia régi szövetségesem, ( öt is mindenki utálja) és rendszeresen küzdünk egymás oldalán. Velencét eltüntettem a föld színérõl, és a pápai államból is csak Róma van meg, kis gyenge sereggel, remélem hamarosan beveszem Rómát, és akkor átteszem a fõvárost Rómába. A tengereken úr vagyok. Sajnos a támadásom kifulladt, mert sokfrontos háborút kell vívnom, de van néhány jól tejelõ városom, csakhát kisázsiai területeim ellen állandósultak a dzsihádok. Ott kemény dolgok történnek. Mire a mondolok bekocognak, szeretnék ott is megerõsödni. A célom, hogy visszaállitsam a Római Birodalmat legnagyobb kiterjedésében. Szép cél, ügye?
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Elõfordult többször is, hogy kegyetlenül elvertem egy sereget pl egy 3 csillagos tábornokkal, aztán mészárlást rendeztem. Kiirja, hogy egy csillagot kapott a tábornokom, majd amikor ránézek, látom, hogy már csak két csillagos<#csodalk>#csodalk>. Sõt, hiába verek mindenkit , max 4 csillagos embereim vannak. Miért???
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Csak a világ változik meg körülötted. Az orkok mintha kisebbek lennének, a tiranidok meg mintha nem is lennének.
Egyébként az elsõt akkor kapod ha kinyírod Farsir-t.
A másik kettõt akkor adja be mikor a küldik mindhárom vonalát végigtolod. (ork, eldar, tiranid)
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
#acm
3-szoros túlerõ ellen nem így van, 10-szeres túlerõ ellen meg már általába nem is nagyon lehet velük gyõzni, viszont nehézlovassággal az is lehetséges.
De mint már írtam a mongolokon és timuridákon a legcélszerûbb tesztelni, végülis õk a legkeményebbek, a többi nép egy vicc. Ott jön ki igazán a különbség. Gyõztem már le mongol sereget lovasíjász sereggel, de sokkal könnyebb volt nehézlovasokkal.
Lengyelekkel is volt olyan íjpuskás pacis seregem amivel annyi volt a taktik, hogy beállítottam az ellenfél elé 1 sorba õket azt auto fire 😄
Nem sima m2twbe meg a kiegekbe nem döntõ a gyalogság.
Inkább SS-be, mert ott nem tudsz olyan hamar pacisságot készíteni.
De olyat is csináltam hogy egy szál tábornokkal öltem le 600-as sereget.
Igazábol mindegy melyik néppel vagy, úgyis gyõzöl, ez nem kérdés.
Az viszont egész biztos, hogy a teutonos kampány lovagjai iszonyú keményre lettek csinálva. A többi népnek valamiért nem csináltak igazi lovagot, vagy azzal felérõ egységet.
Egyébként tényleg jó spáhikkal is nyomulni, városba tényeg hatékonyabbak.
De ha mongolok, vagy timuridok ellen játszol nagy csatát, mondjuk 3-szoros túlerõ ellen, észre fogod venni, hogy a lovagok bizony keményebbek a lovasíjésznál, és ha 10-14 lovasíjász helyett 10-14 lovagot viszel magaddal, kicsit könnyebb lesz a csata.
AOE 3 visszatérve és ezzel befejezve mert m2tw forum...
AOE 3 az más stílusú RTS és nem lehet az m2twhez hasonlítani sehogy se...
Azt emeltem ki belõle, hogy multiba fejlõdik a frakciód és tudsz + kártyákat választani és testreszabni a paklikat. Az ötletet akartam kihangsúlyozni amit beleraktak multiba... Lehetett volna m2twbe is hasonlót kitalálni, legyen valami értelme a multinak.
2. Szerintem elég kulák a teutonok, hiába 1000res páncélzatuk meg durva statjaik vannak az egységeiknek, próbáld ki egyiptommal nagyon nehéz / nagyon nehéz fokozaton, hogy legalább 10-14 mameluk lovasíjász + a többi csak nehéz lovasság vagy könnyü attól függ milyen korba vagy..., hogy mi lessz a végeredmény... Onnantól a m2tw átértékelõdik a szemedbe az biztos... Én ezért nem játszok az alap m2tw+kingdoms-al... Túl könnyû akármilyen fokozaton. Az alapjátékba és a kiegészítõbe gyalogságot csak ostromra kell gyártani, illetve bérelni mert a zsoldosok megtesznek annyit, hogy bejussanak a várba és onnantól leíjazod a lovasíjászokkal az enemyt... 😄 Dísznek lett kitalálva a gyalogság...Statisztikáim : 1500 emberbõl 1000 gyalog az 1600 ellen, átlag veszteség legalább 3-4 száz, na most, 600-as csak lovas sereggel veszteség max 20-30 fõ... Melyik éri meg jobban? 😄 Amúgy a novgorod erõsebb mint a teuton rend, ha képben vok 😄 de ha nem akkor sry 😄
3. arel amikor setup-olod az SS-t akkor kérdezi, hogy milyen beállítású legyen az AI, na most ott lehet barátságost, közepest és totális háború fokozatot állítani... Legalábbis 6.3-as SS ben így megy.
letöltöttem pedig a kingdomsotis vagy 2szter de egyisk sem jó😞Valaki betenne egy jó linket mert nagyon szeretnék játszani a magyar moddal.
NAGYON KÉREK VALAKIT!!!!
Igazából nem volt alkalmam kipróbálni õket, csak a híres csatákban. A kampány azon a mapon nekem 10 körig trtott, és nem tudtam legyártani annyi idõ alatt. De mikor nézegettem a számokat, ledöbbentem kicsit.
Ez így nem túl realisztikus, az alapjátékban is vannak ilyen hibák...ki is javítottam<#nevetes1>#nevetes1>
A szentföldes kiegben, meg az ûbertápos egységeket nem lehet gyártani, csak 1-1csapat van belõlük.
A walesi íjász azért imba, mert saját kategóriába, arányaiba ez kapja a legtöbb bónuszt.
Ezután a nyilatkozat után nem hiszem, hogy kipróbáltad õket. Ha ezt a modot említi valaki, nekem az elsõ dolog ami eszembe jut róla, ezek a túltápolt gyilkológépek. A létszámfölény nagyon keménnyé teszi ám õket nem sok egység van, ami a kategóriájában legjobb, és +33% bönuszt kap. Igazából nincs erre több példa, ez a leg tuningabb egység az egész játékban arányait tekintve. Fõleg akkor érezni, ha tudatosan rágyúrsz, és a sereged nagyobb részét alkotják a szokásosnál.
Egyébként az íjászokat páncélozni a leg feleslegesebb dolog. Még ha olyanok lennének mint a janicsárok az elõzõ részben, akkor OK, azok kemények voltak közelharcban. Ezek csak lõnek, de azt viszont nagyon durván.
Mellesleg a walesi íjászoknál az a +15 db íjász(60 helyett 75) szvsz nem okoz akkora különbséget, fõleg hogy mindhárom angol husszúíjas egység pénzélzata két lépésben fejleszthetõ, míg a walesié csak egyben, szóval árnyaltabb a kép.
Szerintem fontos elgondolkodni rajta milyen eértékõ egységeket engedsz egymásnak.
De abban igazad van, hogy a puding próbája az evés. És ha élvezetes a játék, nem csak gyalulás ûberegységekkel, akkor megérte a munkát. Remélem sok játékosnak szerzel vele minõségi kikapcsolódást.
De amikor ezek lõnek, az nem csak durván néz ki...
Nem áll szándékomban unit stat vitába belemenni. A modom szemponjából ez nem érdekes, mert a statokon nem módosítottam.
Egyébként a walesiek íjásza a mezei angol longbowmannel van egy szinten, a Yeoman és a Retinue longbowman agyonverik.
A stílusomból adódóan, a kezdõ katonáknak van a legtöbb xp-je.
Mikor gyûlnek az ezüst, és arany sráfok, hiába jönnek a fejlettebb egységek, a jó öreg veteránok, sokszor villantanak a csatamezõn, még a játék végefelé is.
Persze a nagy térképen mikor több száz év eltelik a timurid invázióig, még a legjobbak is kikopnak. De a kingdoms modok annyira rövidek, hogy ott ez nem szokott megtörténni.
Csak segítek balanszolni, de csak szólj ha hagyjam abba😄
Valahogy nagyon másképp látjuk ezt az egészet.
Kicsit furán értékeled az egységeket szvsz.
Pont a legjobbakat tartod gyengének. Miért?
Szerintem ez írek a legtáposabbak. Nézd meg a lovagjukat!
Az a rengeteg ellenség néha azért elég kemény tud lenni, nem szabad elbízni magad soha, akármilyen kemény is a nehézlovasság, vigyázni kell rájuk nagyon. Fel kell ismerni mikor várhatók veszteségek, és akkor a "zsldos" helyi katonákat érdemes feláldozni, a spanyol egység nagy kincs, kímélni kell õket. Különösen igaz ez az ágyúkra és a lovasságra.
A városokat türelmesen kell ostromolni, az ágyúk lõszerét e leghatékonyabban elpuffogtatva. A mocskos indiánok elit egységei elég kemények tudnak lenni, édremes õket kiszedni a tömegbõl.
Jelentõs felmentõseregeket fogsz kapni, de ha rush taktikával játszol, mire azok jönnek már nem fognak kelleni.
A Barons Alliance ugyebár ugyanezen egységekkel rendelkezik, és a Skótokat se félteném, nekik is elég jó felszerelésük van, ahogya Norvégoknak is.
Talán egyedül az írek és a walesiek problémásak, nekik tényleg alacsonyabb színvonalú egységik vannak. (Bár fingatott már meg rendes Ír ellenfél két seregnyi(2X20) Ulster Swordsmannel)
Szóval nem annyira inbalance, szerintem. Én inkább az olyan egységek miatt aggódok, mint a spanyol muskétás.
Egyébként technikailag mûködik a mod?