11765
-
bgabor #10725 Így kell beüzemelni a magyarítást:
"Szóval első körben be kell másolni a fileokat a megfelelő helyre, erre gondolom már mindenki rájött. (a 'fonts' és a 'text' mappákat az egyes hadjáratok könyvtáraiba, például a Crusades esetében:
C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\crusades\data könyvtárba)
Eztután már csak annyi a teendő, hogy az asztalon lévő parancsikonba, ami a Crusadest indítja, beírjuk ezt a 'cél' sor végére: --io.file_first
Tehát a teljes cél sornak így kell kinéznie:
"C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\kingdoms.exe" --features.mod=mods/crusades --io.file_first" -
Jude666 #10724 Elméletileg van hozzá mellékelve egy olvass el fájl.Talán az segít. -
kiscsavo96 #10723 Jaj oke Vissza fogok keresni csak tudod sok oldal van -
kiscsavo96 #10722 Nagyon,nagyon köszönöm Jude666 már czak abban kellene segits, hogz használjam. -
Jude666 #10721 Szia!
Medieval 2 Total War+Kingdoms 100 % magyarnyelvi fájlok -
bgabor #10720 Simához. De már többen belinkelték itt azóta a full magyarítást, ami a kiegeket is magyarítja, én meg leírtam, hogyan kell beüzemelni. Szerintem olvass vissza, keress rá. -
kiscsavo96 #10719 Sziasztok!
Valaki el kuldene nekem a magyaritas a kovetkezo email cimre mert nem engedi le tolteni :(
E-mail:[email protected] -
kiscsavo96 #10718 Sziasztok!
A fenti magyaritas a 70%-os a sima jatekhoz van vagy a +kingdoms hoz?? -
bgabor #10717 Természetesen az adott várnak/városnak mindíg el kell érnie egy népességszintet, hogy az új fal/vár megjelenjen az építhető épületek listájában. A város adatlapján van egy olyan rész, hogy a város népessége. Ha ott a számra ráviszed a kurzort, kiírja mennyi népesség kell a következő (város)szinthez, hogy megjelenjen az újfajta fal/vár az építhető épületek listájában.
Arra azért figyelj oda, hogy ha pestisjárvány lesz, az ki fogja írtani a településeid népességének a háromnegyedét, ilyenmódon alaposan elodázva a következő városfejlesztést(város-szintlépést). -
bgabor #10716 Nagyobbá fejleszteni a városokat a városfal fejlesztésével, várakat a vár(castle,citadel stb) fejlesztésével/építésével lehet. Ekkor építhetővé válnak a következő városszint épületei. -
bgabor #10715 Azt kérdezte, nagyobbá tenni hogy lehet őket, nem pedig átalakítani. -
Blackeagle13 #10714 sziasztok
valaki megtudná mondani nekem hogy ez most valamilyen mód vagy egy új magyar akmpány vagy mi?
http://www.sg.hu/cikkek/78108/megelevenedik_a_mohacsi_csata -
kiscsavo96 #10713 Sziasztok vannak ezek a kingdomok lattam a youtuben es pl a teotonok a sima jatekban nincsenek benne csak ha feltelepited? -
MaRee #10712 Amint elértek egy bizonyos népesség szintet, lesz az építésnél egy olyan opció, hogy convert to town, castle, stb. -
Szumi25 #10711 Üdv!
2 napja tettem fel a játékot. Életembe nem játszottam még ilyen típusú játékokkal. Alap szinten kezdtem el játszani(talán közepes). 76. körben járok, de eddig nem nagyon tudtam előre menni. Angolokkal vagyok, enyém egész Nagy-Brittania, Párizs, Caen, Rheims(3 kör óta), Angers, Rennes és Antwerpen. Franciáknak már csak 1 városuk van, de az eldugva pár milánói város mögé. Milánó durván támadja Párizst és Angerst pár körönként 500-600 emberrel. Jelenleg háborúban állok a franciákkal, milánóval, dániával, spanyolokkal, portugálokkal és a német-római birodalommal. Szépen 10 körönként mindegyik ellenfelem küld egy komolyabb sereget. Egyedüli szövetségesem Velence, gondolom azért, mert messze van és még nem volt lehetősége támadni. Egyébként nemrég kaptam a pápától küldit, hogy szüntessem be a franciák támadását, errefel a franciákat közösítette ki és így őket szabadon támadhatom. Remélem az utolsó faluját lenyomja Milánó és így ők is megszünnek(skótok 3-4 kört éltek meg). Keresztes hadjáratot még nem hírdetett a Pápa. Elsőnek mikor kezdtem akkor meghalt a király 2 körre jeruzsálemtől így dezertált a komplett sereg, ezért újra kezdtem.
Itt tartok most.
1 kérdés
Hogy lehet a városokat nagyobbá fejleszteni, mert londont, dublint ás párizst is kellene már.
Köszönöm a választ előre is. -
Jude666 #10710 Ha jól láttam most van egy akció a CD Galaxisnál.Mégpedig azt hiszemITT. Röviden a Napoleon és az Empire Game of the Year Editionben most csak egy tízes. Ami szerintem megéri még mindig, ahoz képest, hogy annak idején 12ért vettem darabját -
Jude666 #10709 8800 GTX 1gb. Jelenleg AMD Radeon HD 5700 1 gb ram.
ÉS de, optimalizáció probléma lépett fel amit már megoldottam. -
Yodu #10708 hello
vki pls help nem tudom h mit kell beirni h tudjak jatszani a maygarokkal
elore is koszi:) -
kiscsavo96 #10707 Koszi szepen. -
TDantes #10706 Megy -
kiscsavo96 #10705 Sziasztok!
Lenne egy kerdesem es peddig : Windows 07 megy a game?Mert nem szeretnem meg vasarolni hiaba :) -
Agaba72 #10704 Data---world--maps---campaign---imperial campaign-- itt a descr strat txt-ban irogathatod át -
ADIZS #10703 Helló! Kéne egy kis segítség. Nem tudom ohgy lehet feloldani a népeket, arra még emlékszem, hogy a cgf fáljba valamit be kellett írni, de az istennek se találom meg sehol, itt is kerestem a kommenteknél meg a guglin is néztem de sehol. Ha valaki le tudná írni megköszönném :D -
#10702 Ja értem, sajna SS-nél magát a modot kellene átírogatni. Nem sokat játszottam vele, így nem néztem meg hogy ott mi a helyzet a páncélokkal, ezek szerint ott sem oldották meg a készítők. -
Agaba72 #10701 Hát érdekelni érdekelne, de én igazából ss megszállott vagyok...........ha oda be lehetne illeszteni. -
#10700 Az alapjátékban, csak a "Familia Ducale"-ra meg valamelyik itáliai gagyi lovagra lehet rátenni, a francia Lancers és a német Gótikus lovagon meg alapból rajta van, így lényegében tök fölösleges a kovácsműhelyért kiadni a 15000 aranyat:) én kicsit átírtam a játékot, nállam a lengyeleknél, magyaroknál valamint az angoloknál elérhetővé tettem a 6. szintű páncélt, vagyis a gótikust, jogosnak éreztem mivel azt hiszem a fekete sereg használta. Ha esetleg érdekel felrakom a fileokat valahova a netre. -
Agaba72 #10699 Valaki árulja már, hogy az advanced plate-t kikre lehet rakni? Mert én eddig a teuton lovagokon kívül senkit sem leltem............elég érdekes, hogy egy drága csúcs épület a legtöbb népnél semmi szerepet nem kap. -
Lacc 88 #10698 Sziasztok. Elkezdtem játszani Medieval 2 TotalWar Magyar Verzióval és eddig nagyon bejön a játék. Viszont a 100. körnél kilép és patchelni sem engedi. Tudnátok segíteni? -
TDantes #10697 Persze, azért vannak jócskán, meg csatában is néha rémes ott is a gép, de már jobb mint a Medi-ben. A Shogun 2-re meg remélem tovább javul a helyzet.
No, meg az Empire a sok patch után lett egész tűrhető. Patch előtt olyat játszott az egyik ország, hogy felkínált megvételre egy várost, majd következő körben vissza akarta venni, és ez ment sok-sok körön át. -
wednes #10696 Napoleon-t még nem szereztem be, nincs rá meg még a keret. De ha azt mondod segíthet a gép az nem lenne rossz. Empire-be tényleg nem támad meg minden ok nélkül úgy mind med2-be, de azért nálam levágott pár furcsaságot.
Mikor poroszokkal voltam, betámadott Ausztria és a Lengyel-Litván Fejedelemség is. És aztán jött a furcsaság, hogy egymásnak is hadat üzentek és egyikkel se lehetett tűzszünetet kötni. Tehát tiszta deathmach volt, mindenki ütött mindenkit. :D
Aztán a britekkel épp az amerikaiakat akartam leverni erre a maharadzsa betámadott egy fullos sereggel a fagyos kanadai tundrán partra szállt a tevés csapataival. :)
A maharadzsával nagyon jóba voltam mégis megtette igaz az amcsikkal is jóba volt, meg mindenki mással. Ezek szerint engem választott ki és utazott 12 ezer kilométert, hogy megtámadhasson. :)
De egyébként tényleg kevesebb a betámadós értelmetlenség az empire-be. -
Atesz91 #10695 Én a németekkel próbálkozok most és ha ma lesz kedvem akkor legyűröm őket, ok nélkül ostrom alá vették Bologna-t, amit persze nem tudtak kivitelezni, mert én hátba támadva őket elfoglaltam Zágrábot, ezután Raguza felé indultam és itt olyan érdekességet vettem észre, hogy alig bírtam ki, hogy ne nevessek, ugyanis Raguza környékén ólálkodott egy szép adag bizánci csapat, a velenceiek persze védték városuk, mire odaértem bizánciak már verésre álltak, hátba támadva a velenceieket Raguzát ostrom alá vettem, először persze vissza kellett vonulnom, mert erősebb volt a seregük, de 2 körrel később, mikor Bologna körül harcoltam, legyőzve két nemest is, gondoltam betámadok Raguzába, és láss csodát, kivált egy adag katona Raguzából és az ottani nemes haderőhöz csatlakozott, akik ezután LÁZADÓKKÁ VÁLTAK! Raguza ott állt előttem egy számszeríjász és egy itáliai milicista csapattal! Persze a lázadók a környékemre nem jöttek. Na én ebben nem látom a logikát :) -
obe #10694 nincs szarul optimalizálva, ha előtte nem szaggatott, akkor gyengébb kártyát vettél mint ezelőtt volt..milyen nvidia-d volt, és mit vettél helyette?..kicsit pontosabban -
TDantes #10693 Konkrétan a Napoleon-ban, miután megteremtettem az olasz egységet-persze az olasz állam protektorátusom volt, háborúztam az oroszokkal, és a olasz haverok felküldtek északra egy sereget, és elfoglaltak egy orosz várost. Segítettek, tök jó volt. Aztán megvettem tőlük a várost, nem is sok pénzért.
A Magyar és Román állam(szintén protektorátusok) pedig komoly porosz-orosz-török csapatokat kötött le, attól függ épp kik voltak az ellenségeim. Igaz, volt olyan is, hogy elpáholták a magyarokat, és oda küldtem némi erősítést, de hosszú távpn jó volt, mert erről az oldalról védve voltam, őrizték a határaimat, igazi ütköző államként viselkedtek.
Bezzeg a Medieval-ban egy kör után hátba támadnának... -
TDantes #10692 De hülyeség. És azért van így, mert ha valakivel szomszédos leszel, akkor az az ország megtámad. Akár érdekében áll, akár nem. Megtámad, mert így programozták a játékot, hogy ezzel lassítsák a játékos terjeszkedését. Nem ám, hogy rendes AI-t készítenek...nem, inkább ilyen hülye megoldáshoz folyamodtak, ami viszont csak idegesítő, de nem akadályoz semmiben.
Például, Velence, ugyan mi a halál fütyköséért támadott meg? Szövetségesek voltunk, remekül elkereskedtünk, minden szép és jó volt, de egyszer csak megtámadott. Mert csak.
Az Empire-ben és a Napoleon-ban, ha jó viszonyba kerülsz egy országgal, nem fog megtámadni. Van értelme egy szövetségi rendszert kialakítani, és így nem kell például attól tartani, hogy hátba támadnak, mert bízhatok a szövetségesemben. Itt meg?
A pápa keresztes hadjáratot hirdet Jeruzsálem ellen, de a németek hátba támadnak, megint csak minden értelmes indok nélkül megverem őket, erre a pápa ki akar átkozni. Engem! Aki építi a templomokat, képzi a papokat, elfoglalja a Szent Földet! -
7th uwu #10691 Egyébként épp ezzel játszottam tegnap, és pont ott tartok az angolokkal, hogy a terjeszkedéssel eljutottam a pápai államig.
Sajnos még ki vagyok tagadva, de nemsokára saját pápám lesz, és azok válnak kitagadottá akikkel háboróúzok, minden cselekedetem szentedítve lesz -
Jude666 #10690 Sziasztok!
Korábban Nvidia kártyát használtam, de elromlott, így vettem egy Amd-t.A probléma ott kezdődik, hogy ezáltal a játék marhára szaggat.Gondolom a szar optimalizáció miatt.Nincs esetleg valami ötletetek, vagy megoldásotok problémámra?
Előre is köszi! -
7th uwu #10689 Szerintem semmi különös nincs abban, hogy a legerősebbet, aki elnyom mindenkit, útálja mindenki és "összefognak" ellene.
Abban sincs semmi különös ha gyenge vagy akkor meg eltaposnak.
Ezért total war.
Nem hülyeség megtámadni olyat aki nem tudja magát megvédeni, tökmindegy hogy szövetséges vagy nem, a szövetség nem tart örökké:) -
wednes #10688 Ez nem lenne egy rossz dolog. :) De az egész Total war szériában a katonai szövetség sose ért 1Ft-ot se sajnos. :(
Jó lenne, ha össze is lehetne hangolni a katonai akciókat. Nem kell túlbonyolítani, elég lenne pl: felvonulási útvonal, merre vonuljunk mit ostromoljunk, egyik kikötőd kell bokád alá vonni stb. Illetve lehetne segítséget kérni. Ennyi már elég is lenne, hogy a katonai szövetséget ki is lehessen használni. -
wednes #10687 Igen a szövetség tényleg nem sokat ér. Amit észrevettem a hercegi házassággal kötött szövetség valamivel tartósabb. Az egyszerű szövetség viszont már a következő körben is véget érhet. -
7th uwu #10686 Sokkal egyszerűbb megölni mint nyalni a seggét.
Lehet saját pápád is aki olyan mint a kezes bárány.