11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • arel
    Hali
    Az lenne a kérdésem ,hogy a 6,3 melyik letöltését ajánljátok .Mert itt van A,B,C,és D verzió.
  • koj
    Már sikerült nem kell segítség:D
  • koj
    Valamit megint elszúrtam mert addig másolgattam a fájlokat össze-vissza,hogy most ha elindítom az exe.-t akkor nem tudom a cél után beilleszteni, mert nincs is ilyen hogy cél. Szóval ha rámegyek a tulajdonságokra nincs is olyan hogy cél.
  • koj
    Sziasztok! Nem tudom a magyarítást beüzemelni, bemásoltam a 2 mappát a data mappába, beírt a cél után hogy --io.file_first, és mégis angol:S Valaki tud segíteni?

• MaRee
    Na igen, vannak még ilyen alapszabályok csaták során, másik ilyen hogy semmilyen lovassággal ne rohamozz szemből lándzsás egységekbe, stb. :)
  • Savaran
    Szia! Én csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy amikor majd csatát vezényelsz akkor mindig vigyázz a nehézlovasságodra, ezt úgy értem hogy rohamozd meg velük az ellenséget utána rögtön hívd ki őket a harcból(néha nem fognak engedelmeskedni, ekkor vadul kattingatni kell:), csak végső esetben használd őket közelharcban mert bár erősek a lovagok de létszámhátrányban vannak, a roham általában a legtöbb gyalogságot letarolja egyébként.
  • Apa27
    Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat MaRee!
  • MaRee
    Szia!

Magyarul nem hiszem hogy lenne ilyen, de most hirtelen angolul sem jut ilyen oldal eszembe.

Campaignnál állítsd be hogy high advice-t kapj,ez azt jelenti hogy mikor rákattintasz mondjuk egy épületre, akkor bal oldalt felül kijön egy kis magyarázó fej, aki elmondja hogy az adott épülettel / egységgel mit tudsz csinálni. Ha nemtudsz angolul, akkor mindenképp töltsd le a magyarítást, itt ebben a topicban megtalálsz minden útmutatást hozzá ha valami nem sikerülne, csak olvasgass vissza.
    Fejlesztésnél én annyit tudok ajánlani, hogy először is mindig az utakat és a farmokat fejleszd, ne képezz olyan sok katonát hogy minuszba menjen a pénzed, és figyelj a városaidnál hogy jókedvűek legyenek a lakók( város neve alatt vannak kis színes arcok, piros, kék, sárga, zöld), különben fellázad az adott tartomány és akár el is veszítheted.
    A játék során kapott, jórészt pápa által ajánlott küldetéseket érdemes elvégezni, mert egyrészt ad pénzt, másrészt ha nem csinálod őket akkor kiátkoz a pápa és a keresztény nemzetek szabadon megtámadhatnak.
    Bíborosokat és papokat elküldözgethetsz különböző területekre vagy városokba hogy térítsék a népet, ez főleg akkor jó, amikor nem keresztény területet foglalsz el, és a vallási különbségek miatt lázadozik a nép.Hercegnőt be tudod házasítani egy másik nemzet valamelyik nemeséhez(oda kell menni vele egy városhoz pl), így szövetségre léphetsz velük.Diplomaták ugyan erre jók, náluk különböző opciók közül választhatsz(fegyverszünet kérése, kereskedelmi jogok kérése, térkép információ, stb). Játék elején egy kis plusz pénzt tudsz azzal szerezni, hogy a környező országonak pl map informationt adsz el, tehát diplomatáddal oda mész egy városhoz, felajánlod a map informationt és kérsz cserébe mondjuk 1000 pénzt, el fogják fogadni.

Hirtelen most így ennyi tanács jut eszembe, a harci résszel meg ha gondjaid vannak, akkor írj nyugodtan.Amúgy érdemes a topicban vissza olvasgatni, sok újat tanulhatsz. :-)
  • Apa27
    Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok a játékban, van olyan a neten ahonnan eltudnám olvasni, hogy mit miért kell kifejleszteni és hogyan? Meg, hogy ki mire jó? Pl.: Bíboros, papok, hercegnő, stb...
  • BlackShadow
    tudna vki segíteni abban, h most felraktam az egész játékot kompletten meg az SS 6.3-at .. elkezdem a mókát és azt látom h -1,5 milla pénzem van.. ez nagy valószínűséggel nem normális.. mi lehet a gond?
  • arel
    Sziasztok
    Az lenne a kérdésem,hogy a 6.3-t egyből föl lehet tölteni az alap verzióra,vagy előbb a 6.0-át és aztán a 6.3-t?
  • Procyon
    Na már meg is lett oldva. Szóval a 20. kör fordulója előtt ki kell lépni a játékból, a célsorból kiütni a --io.file_first szövegrészt, visszalépni az angol verzióba, megnézni egy videobejátszást, valószínű ez csinálja a gondot és a játék szépen tovább lép. Utána visszamagyarítani és megy tovább rendesen.
  • Procyon
    Nálam is jelentkezett ez a probléma. Valami tipp a megoldására?
  • hup
    Köszi! Meglesem :)
  • MaRee
    A lentebb említett Stainless Steel mod legújabb verzióját érdemes kipróbálni, a legjobbak közé tartozik.
  • hup
    Mostanában melyik modot érdemes letölteni ami inkább történelem hűségre megy?
  • Procyon
    Kedves fórumozók!

Ha valakinek esetleg nem volna tiszta a magyarítás menete akkor az alábbiakkal kiegészíteném "bgabor" útmutatását. Szóval az adott ikonon jobbklick, majd a tulajdonságoknál a "Cél" sorába kérnénk a vonatkozó küldetéshez bemásolni a --io.file_first útirányt. Természetesen szóközzel a "crusades" után.

Jó játékot és hajrá maják!
  • LasCar16
    SS 6.3

requirements: Medieval 2 TW + Kingdoms Expansion and Kingdoms Patch 1.5

de nekem 1.4-el is megy
  • arel
    Tudna valaki segiteni honnan tudnám letőlteni az ss 6.3-at?
  • csivavax
    Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy az Americas kieg a 20. kör után nem hajlandó tovább menni, mindig kilép egy ilyen hibaüzenettel: "A Medieval 2: Total War egy meghatározatlan hibát talált, és most kilép."
    Mit lehetne ez ellen tenni?
    Előre is köszi a segítséget
  • bgabor
    Minek? Miután elfogytak a körök, utána is lehet tovább játszani.
  • Feró Flex
    .
  • Feró Flex
    Sziasztok.
    Felraktam a fent linkelt "teljes magyarítást",minden szuper és megy a dolog.Magyar mod 2.14-el viszont egy része vissza angolósódik,itt kérnék segítséget:Mi a teendő hogy a teljes szövegszerkezet újra magyar legyen,természetesen a Magyar modban?
    Az angol nyelvű Gold verzió van fent.
    Köszönöm a segítséget a Vitéz Úraknak előre is.
  • Feró Flex

Szeva Vitéz Agyafiak.

Feltelepítettem a MagyarModot és ugrott a magyarosításom egy része.Probátam "--io.file_first"-t is minden irányba da a MagyarM.2.14-el rengetek minden újra angol lett.Kicsit a harci kedvem elszállt ez miatt...pedig ez a mod örületesen jó.Tanácsra lenne szükségem mi a teendő ilyenkor.Gold verzió és utolsó folt van fent.

Köszönöm a segítséget.
  • Sponnyabob
    Egyébként az számít hogy a magyrítást milyen verzióra teszem fel?
  • Sponnyabob
    Akkor én rontottam el valamit. Azért köszi!
  • bgabor
    Nem lehet. Ez a középkor, elsőszülött trónöröklés van.
  • bgabor
    Mindenre kiterjed, ha bármi angol maradt, te toltál el valamit.
  • Sponnyabob
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy a bannerban lévő magyarítás mindenre kiterjed-e? Tehát a töltőképernyő idézetei meg a játék közbeni tippek és minden egyéb is? Mert beraktam a data mappába ahogy a leírásban van de csak a bemutató videó alatt lett magyar felirat a tutorial további részében maradt még a feliratozás is angol. Nem nagyon értem a játékot mi miért történik meg az angolom se olyan jó hogy mindet egyből megértsek szóval nagy segítség lenne ha legalább a tutorial magyar lenne. Vagy én csinálok valamit rosszul? Egyébként ha jól értem akkor a kingdoms az egy kiegészítő? És ha az nincs fenn attól még az alap játék magyarításának jónak kéne lennie? Köszi!
  • Montanosz
    van olyan kissebb mod ami nem nyúl bele a játékba, csak mondjuk a körök számát növeli?
  • SH3
    Ja és még annyi, h be lehet állítani h ki legyen a trónörökös? A legjobb hadvezérem nagyon megérdemelné.
  • SH3
    Köszönöm a válaszokat! Azt h nagyobb legyen a haderő, hol lehet beállítani?
  • Savaran
    Ja, mint a Rome TW-ban.
  • Prank
    ezt elírtam... szóval több, mint 5000 katona lehet egy hadseregben.
  • Prank
    pl a Third Age modban vannak 251-es egységek, ami több, mint 3000-es lélekszámú hadsereget tehet lehetővé...
    ...és ha 8 ilyen hadsereg összecsap...
  • Savaran
    Állítsd át nagyobb számúra a zászlóaljakat, alapból normálon 40db lovas 75db lándzsás 60db íjász és gyalogos van, így sacc/kb 1000 fő körüli létszámot érhetsz el fullos seregnél, ha maximumra veszed akkor pont a duplája lesz. Attól is függ hogy ki hogy osztja el a fegyvernemek közötti arányt, általában én arányosan egyformán viszek minden fegyvernemből, így 2000 körüli létszám szokott lenni, ami azért nem kevés.
  • SH3
    Hogyhogy azt írják mindenhol h nagyon nagy számú egységeket tud megjeleníteni a motor, amikor egyszerre nem szokott pár száz egységnél több lenni a csatákban... és fura mód a végén mondjuk maradt 40 emberem, és kiírja h maradt 500... nem értem. :D
  • kiscsavo96
    De azert megvan koszi szepen man :)
  • kiscsavo96
    Figyu nekem azt aztalra nincs kiteve a modoknak az ikonja :( en a program filesbe indittom de ott nem kapom ezek 4 modok iconjat :(
  • bgabor
    Elírtam, az utolsó sorban, ahol a teljes cél sort leírtam, nem kell " jel a végére, (a többi helyre igen) bocsi.