11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • a.carkey
    Imperial Glory ...
  • Thanatos
    te tisztában vagy vele mennyi iedig tartana ezt elporgramozni hogy ne 2 éves turnusok legyenek? igy csak 2063ban jelenne meg4!! vagy nem lennének lovak a gameban miatt...
  • katarzis
    Na igen ezt a mondatot énse értettem tisztán,de majd kiderül....
  • Zsolo007
    Azthiszem 6 hónapos rendszer lesz. Illetve nem ezt mondta pontosan, ahnem egészen pontosan azt, hogy: The campaign will feature summer and winter turns as in Rome, but we're trying to get away from the idea that a turn represents a specific amount of time. The history of the period will unfold in around 225 turns.

Ez azt jelenti hogy 450 év 225 kör alatt fog eltelni ami vicces, mert az 2 éves köröket jelent . Ez érdekes
    Inkább ezen kéne aggódni, mint a tengeri csatán, mert ha ez így van akkor ez nagyon nagy gáz!
  • Thanatos
    oks :)
    ettől függeltenül éna tengeri csatára még mindig azt mondom hogy nemakarásnak nyögés a vége, ennyi itt a lényeg a többi mese habbal, de végülis lelkük rajta :)
  • Snipa
    BS: The Americas are to be included on the same map. Sailing across the Atlantic will take a few turns, though, and will only be possible later in the campaign. There'll be a historical event that unlocks technology that will allow factions to travel across the Atlantic, around the time that people started suggesting that the world might be round.

peldaul gondoljatok csak bele, nehany kor alatt at lehet hajozni atlantin! akkor felveti a kerdest mennyi kor lesz 1 ev? mennyit mennek hajok, most romeban kb sicilybol 3-4 ev elhajozni egyiptom kornyekere ha jol emlekszem!
    remelem ezt nem basszak el megint!
  • Zsolo007
    Nem úgy értettem.
  • Thanatos
  • Snipa
    volt ilyen naval battle mod rome hoz senki se probalta?

nekem megfelelne a jelenlegi hajos modszer csak ne igy legyen hogy1 hajo 50 legenyseg es x hajoval se lehet elsullyeszteni korokon at gyakorlatilag eveken at uldozod azt a nyamvadt 1 db hajot hogy elsullyeszd :) na ezt ha modositjak akkor ok ;-)

• Zsolo007
    :DDDDD

Nem a dolog nem ilyen egyszerű, hogy pár hajómodell(és főleg nem 5-6, előre látom milyen sírás lenne hogy ez a hajótípus kimaradt, meg az nem így volt...) puff-puff és kész. Úgylátom, jobb ha Quote-olok:
    Creating full-scale 3D naval battles is a massive task; creating them to the standard we'd want to achieve for a Total War game is an even bigger one. Consequently, we decided not to embark on such a task this time around.

Szerintem nagyon leegyszerűsíted a fejedben a naval battleöket. Ha ennyi lenne a csata mint amit mondasz nagyon gyorsan megunádd és auto resolvokat nyomogatnál. Csak azért látod most így, mert vágysz rá. Ha az ember nagyon vágyik valamire képest azt nagyon kiemelni a valóságból. Az ember ilyen. Vedd ezt figyelembe. Ugyan nekem nincs semmilyen tapasztalatom játékkészítésben, de ismerek olyat akinek van....

Pont azért mondtam a fejlesztési idő megduplázását (és direkt írtam hogy itt a direkt fejlesztési időre gondolok, ami kódolás, modellezés, zeneszerkesztés, hangok ez "csak" pár hónap. Egy játék készítésénél az előkészítés hosszabb, mint a "tényleges" munka). Mert abszolút jogosan mondja, hogyha már berakják a hajós csatákat, akkor azt olyan szinvonalon szeretnék, hogy az megfeleljen a földi szinvonalának.

A bukást én itt az Imperial Glory-ra értettem, illetve azzal húztam párhuzamot. Pontosan azért amit fentebb említek. A kiadók általában eléggé megkötik a fejlesztők kezét (nem mindíg, de általában ez a helyzet) idő szempontjából. Ergo ha egyszerre akarják mindkettő "tökéletesre" akkor az kicsúszhat a megadott fejlesztési időből, és annak az lenne az eredménye, hogy az egyiket, vagy mindkettőt végül összecsapnák, ha nem hagyja magát a kiadó. Nem azt mondom hogy ezt tuti fix, de láttunk már rá példát.

Ezért mondom, hogy nem fontos a hajócsata, mert azt az időt amit azzal töltenének töltsék a szárazföldi csata, AI jobb kidolgozásával, hiszen akármennyire is fontos volt a hajózás akkoriban, a csaták többsége szárazföldön zajlott. Hacsak nem lehet folyókra felhajózni és onnan ágyúzni, akkor a hajócsaták elég kis és a játék szempontjából nem túl fontos részét képezik a dolognak....

Remélem elég érthető voltam, és mindenki érti az álláspontom tisztán. Nem áll szándékomban azonban bárkit is meggyőzni, lehet reménykedni, szidni, ami csak jól esik. Én meg majd mosolygok :) és a vizi csata siratása helyett dupla annyi "büdös" franciát fogok kiiartani szárazföldön :D.
  • Thanatos
    az ig se a hajós rész maitt bukott..., ekkora ferditést és félremagyarázást azért tőled nem vártam volna :D
  • katarzis
    ugy érti ,hogy a szárazföldi részt kevsébé dolgozzák ki és jobban rágyurnak a tengerire szárazföldre kevesebb ujitást raknak be és elbasszák gondolom igy érti.
  • PrasCo
    ????

Ezt végképp nem értem.
    Ha nem tetszik a hajókázás, nyomsz egy "Autoresolve battle"-t, és ende, mintha mi sem történt volna. De a SZÁRAZFÖLDI rész hogyan BUKHATNA a TENGERI rész miatt? Mi a jó'sten van má' ma, ennyit szívtam volna? Szárazföldi csatázol, és hirtelen beszaggat a tengerről egy fregatt, ami rontja az összképet, vagy micso...?
    Esküszöm, többet kéne aludnom. Ezt nem bírom felfogni.
  • PrasCo
    A hajózás megdup...?! Öt-hat 3D-s hajómodell, víz, meg némi fegyver. Sérülés, támadás, kész. Ennyi. {Nézz be a Platós Ifa topicba, ha nem hiszed, hogy nem három év lenne egy ilyen szart összerakni. ^^) Hajó mozog, ágyúz, süllyed. Nem kell több, mégis mekkorát dobna rajta, hoppá van.

Ennek ellenére azt mondom:
    Engem nem zavar, hogy nem lesz tengeri csata a játékban.
    Engem AZ zavar, hogy van olyan elmebeteg, aki kiröhögi a tenger szerepét egy Total War-ban, de egy online kampányért odaadná négy kezét meg hagyná, hogy 2160-ban jöjjön ki a játék. :P
  • Apache00
    pont ez az, hogy az a része jol sikerült, ergo ha vmi jot beraknak azt már csak nem szarhatják el
  • Zsolo007
    Igen, de azt vedd figyelembe, hogy az Imperial Glory mekkorát bukott, annak tulajdonképpen csak a hajós része lett jó. Nem szeretném, ha a hajós rész miatt bukna meg a TW szárazföldi része!
  • Apache00
    Csak át kéne emelni az imperial glorybol a hajozást, ott jol megcsinálták, max a grafikusoknak lenne egy kis plusz munkájuk, mig megalkotják a korhü hajokat :)
  • Thanatos
    mongyuk én nem reménykedtem benne, szvsz tw-ben soha nem elssz rendes vizi csata :/
  • Thanatos
  • katarzis
    Huhh ezt at uj gamespotos cikket nem is láttam ezek a képek nagyon jol néznek ki.
    bár már szívesen látnék képeket a kampány maprol is söt az jobban érdekel.ja és mégvalami nemtudom irták e itt ,de azt olvastam ,hogy itt nem lesznek csata tárképen határok mint rome-ban medievalb-an,hanem csak terep akadéjok lehetnek mint áthatolhatatlan hegységek stb szoval nem szoritják a csatákat határok közé ,de igy el sem lehetmenekülni olyan hatékonyan mint eddig.
  • Thanatos
    " Szerintem megduplázná a fejlesztési időt (a valós fejlesztési időre gondolok)"
    ne nevettes már pls, szvsz ha csak a hajós csaták berakása megduplázza a fejlesztési időt egy cégnél akkor a fejlesztők felét ki kéne rugni mert vagy nem értenek ahoz amit cisnálnak vagy basznak dolgozni... :)
  • katarzis
    írták itt egyesek valóban voltak nagy hajós népek europában,meg hagyományai ,de szerintem a középkort mégsem ez a fegyvernek határozta meg,igaz voltak sorsdöntö csaták tengeren,de mint a készitök is mondták ez a szárazföldi hadviselésre koncentrál nem volt tervük hajókat belerakni eddig,és szerintem még reménykedni is hülyeség volt benne ,hogy lesznek benne ,mert azt az elsö információk megjelenésével a legnagyobb ujításként irták volna,szerintem a következö részben lesznek,bár ki tudja.nekem nem nagyon hiányoznak.
  • katarzis
    nemtudom miért akarja mindenki azt a tengeri csatát jó lenne meg minden ,de nekem nem hiányzik,helyette összetetebb gazdaság,kereskedelem,diplomácia,utánpótlási útvonalak,jobb ai, na ezek hiányoznak.meg amugyis a középkorban nem volt nagy jelentösége a tengeri hadviselésnek leszámitva egy egy nagyobb csatát,és népet pl vikingek,de igazából a gyarmatosításokkal nött meg a szerepük,szóval ha a köv total war ebben a korban játszodna oda már feltétlen kéne ,de ebben a korban inkább dolgozzanak a fentebb leírtakon,szerintem.
  • Yossarian
    Ha jól emléxem az EU-ban sem lehet lejátszani a tengeri csatákat. Már egy olyan gagyi tengeri csatával is többre mennénk, mint a patrician sorozatban. De mivel a játékon magán nem fognak túl sokat fejleszteni, simán beleférhetne az idejükbe egy jól megcsinált hajós rész. Legfeljebb akinek nem hiányzik, az továbbra is a gépre bízná...
  • Zsolo007
    Sosem játszottam vele, sőt nem is ismerem, csak hallottam róla, hogy van ilyen..
  • hzsolt
    Az Europa Univerzalis-ban is elég jól megoldották, nem hiszem, hogy a CA-nak ez nagy gondot jelentene.
  • hzsolt
    Lehet, hogy ez a jó megközelítés, mert a Sógunból nekem sem hiányzott, hiszen a csaták döntő többsége szárazföldön játszódott, de európában a hajózásnak sokkal nagyobb hagyománya volt, és ezért szeretném én is vezényelni a kicsiny flottáimat, ha már egyszer ez a hadszintér.
  • Zsolo007
    Nah közellenség lettem hirtelen. :D

Én nem foglalkozom a hajókkal. Romeban sem használok egyet se. Engem az nem érdekel. Ha hajózásra vágyom keresek valami jó kis vitorlás hajós játékot :D.

És nem olyan mint a ló :)

Persze lehet menni tüntetni, meg aláírást gyűjteni. De a fejlesztőknek igaza van. Sokkal több időt venne el az hogy normálisan meg legyen csinálva, mint amekkora haszna lenne a játékban. Szerintem megduplázná a fejlesztési időt (a valós fejlesztési időre gondolok). Ha ez az ára nem kellenek hajók. Lehet hogy élvezném a hajós csatákat, új színt hoznának a játékba, de én nem a hajózás miatt szerettem bele a TWbe (mivel az nem volt még Shogunban), hanem azért mert óriási seregek csapnak össze földön :))

Kövezzetek meg!
  • bondzsi
    nekem hiányoznak a tengeri csaták! Mind a Romaból mind a Medievalből
  • Thanatos
  • Thanatos
    nem arról szólt de hiányosság, hozzátartozik azokhoz az időkhöz egyszerüen, ez kb olyan mintha a köv tw-ben nem lenne ezentul ló, mert minek az, nem hiányzik az nekem ugyis gyalog járok a suliba..., emg tényleg mit számitottak a hajók a középkorban, elvégre csak országok sorsát tudták emghatározni néha...
  • haxoror
    Főleg a középkorban volt egy csomó hajózó nép akiket a flottájuk tett erőssé mégis a játékban a szárazföldi csapatokat kell erőltetni mert a hajózós rész gyk nem is létezik, már a rómában is kiábrándító volt egy nyomorult biremét gályákkal végigkergetni a Földközi-tengeren mert csak a 4-5 csatában volt hajlandó végre elsülyedni.

Most majd az angoloknak a minőség helyett mennyiségre kell gyúrniuk hogy egy inváziót megakadályozhassanak plusz mivel a nehezebb játékfokozat (ahol végre élvezhetően teljesít az AI) azt jelenti hogy autoresolve-nál a gép előnyben lesz ezért legalább háromszor annyi hajót kell majd gyártaniuk mint az ellenfélnek, innentől fölösleges a flottát erőltetni mert úgyis partra fog szállni náluk valaki.

A tengeri csaták fontos részét képezték az európai történelemnek viszont a játékban a tenger csak egy extra (és könnyű) terepakadály amin egy egy kör alatt elkészülő csónakkal egy komplett zászlót át lehet dobni anélkül hogy a csapat bármilyen veszélybe kerülne.
    Ez már túl messze van a reálistól szerintem, ha ez így lett volna anno akkor most a japánok mongolul beszélnének az angolok meg spanyolul.

A játékban az uralkodik a tengeren akinek több kikötője (X idő alatt legyártott több hajója) van és nem az akinek nagyobb hagyományai és jobb tengerészei, szerintem igenis dobott volna a játék hangulatán a tengeri csaták bevezetése ahol kevesebb hajó is győzhetet volna a több ellen.
  • hzsolt
    És téged nem idegesítenek a tengeri csaták kimenetei?
    Vagy hajókra gyúrsz, és uralod az egész mediterránumot :-)
  • Zsolo007
    Nemtudom, miért lenne ideje. a Total War nem hajózásról szól. Sosem szólt arról.
    És nekem nem is hiányzik...
  • Thanatos
    sehonnan csak x év után lassan már ideje lenne...
  • Zsolo007
    NEmtudom honnan vette bárki is hogy lesz....

Birom hogy az emberek miket várnak el egy egy játéktól...
  • haxoror
    Nem lesznek lejátszható tengeri csaták!

Remélem azért a különböző népeknek egyedi hajóik lesznek és nem mindenki ugyanazokkal a típusokkal fog rohangálni.
  • Zsolo007
    Gamespot Q&A
  • pedro870
    Szerintem pont, hogy "nagy etwas" lenne megcsinálni. És ezért nesztek alapon nem is fogják kiadni. Másrészről ha szar multit adnak ki, akkor azt lehúzzák az újságok, alacsonyabb lesz az értékelés, és talán kevesebbet vesznek majd belőle...ilyeneket pedig elég veszélyes kockáztatni.
  • Apache00
    Fölösleges ezen rágodni, ha a készitök ugy gondolják hogy meg tudják csinálni, akkor meg fogják, ha nem akkor meg ugysem foglalkoznak vele. Sztem ha berakják a teljes multit, akkor valszeg ilyen "nesztek" alapon, "ha van hozzá türelmetek akkor jo, jáccatok multiban" :) Olyan tul sok energiát biztos nem fektetnek bele, mert akkor még 2007 végén sem tudnák kiadni, de az tény hogy a singleplayer mintájára nem lehet olyan nagy etwas megcsinálni, csak kérdés hogy sok idömilliomos embert lehet e majd találni a servereken, esetleg az e-mailes verzio bejátszhat még, de hát az rettenetesen sokáig elnyulna...
    Én mindenestre kiprobálnám, max egy tapasztalattal gazdagabb leszek, ha szar :)