11765
-
#270 Azt nem tudom hogy ilyen lesz mert efféle volt a Rome-ban is. Én arra gondolok, hogy pl orgyilkosságnál ha papot vagy hercegnőt vagy tábornok stb kínyírsz vagy ha elbukik valamelyik ügynököd akkor ezekről lesz video akárcsak anno a Shogunnál:) -
#269 Én anno az alap Shogunnal, de szerintem az volt a legjobb! -
haxoror #268 Na azt nagyon remélem hogy a tengeri csaták végre lejátszhatóak lesznek és a kisebb, de erős flottákkal mászkáló népek is boldogulhatnak és nem az nyer aki több hajót tud gyártani X idő alatt. -
haxoror #267 Remélem külön minden népnek lesz intro-videója, kíváncsi leszek hogy a magyar milyen lesz! -
haxoror #266 Én a Rómával kezdtem és csak utólad néztem meg a medievalt, nem sokat játszottam vele pont az ólomkatonák miatt, nekem nem jött be.
Rómában a terepasztalon sokkal jobban ki lehet használni a térség adottságait, elzárni a hágókat, dombra telepedni és rákényszeríteni az ellent hogy hegynek felfelé támadjon, Egyiptommal becsalni az ellenséget a sivatagba ahol nekem bónuszom van neki viszont gyorsabban fáradnak a csapatai vagy pl barbárokkal erdei csatát provokálni a hellén falanxok ellen hogy ne tudják tartani a formációt, ambushokkal komplett légiókat lemészárolni stb...
Szerintem a terepasztal a jobb :) -
#265 Az biztos, grafikailag, anti klónilag rendben lesz a játék. A csaták/ostromok megvalósítását is reformálják, ami szintén jó. (Az ostrom ugyan nem jött be a Romeban, de talán itt végre olyan lesz, mint kell lennie.) A stratégiai részre viszont nagyon kiváncsi vagyok. Az az igazsgág, hogy az évszakos megoldást tartom jónak. Sokkal nagyobb szerepet szánnék pl: aratás, vetés az utánpótlás miatt, a tél szerepe a felvonulásoknál/ostromnál, a tengeri rész megerősítése (itt pl. Velence és Genova szerepének előtérbe helyezése a FELFEDEZÉSEKIG)! A mongol betörést eszéletlen, "szinte kifogyhatatlanná" tervezném, hogy tényleg átütőereje legyen amilyen volt is. Nem engedném, hogy pl. egyes népek (pl. a készítőké :) ) csakazértis sokkal erősebb legyen, mint az történelmileg volt. Tényleg jöhetnek a kis assasinos videók, feldobták a hangulatot a Shogunban is. :) Jó lenne, ha nem lenne épület limit (ha jól emlékszem volt a Medievalban ...?), viszont pl. a várépítés és város fallal között lenne különbség! Lenne arra lehetőség, hogy te válaszd meg egy adott területen, hogy hová teszed a várat és a várost! A diplomáciát is remélem megerősítik majd, sokkal több lehetőséggel mint volt. Ráférne. Tényleg dinasztia benyomása legyen a dinasztiának, és pl. a gyerekeket az adott nép korhű nevei közül lehessen elnevezni, ne adjon vmit és kész. Ha pl. magyar vagyok, egyrészt magyar hangzású nevek közül lehessen választani (István, Géza, László, Béla, Mária, Erzsébet, stb.), másrészt az asszony népének női és akár férfi nevei közül - külföldről való (Péter, Gizella, Beatrix, stb.), és ha nem (Judit, Ágnes, stb.). Aztán ha pl. bolgár nőt vesz el a herceg, akkor megmaradjanak a család korábbi származására utaló nevek, plusz ehhez jöjjenek hozzá a bolgár nevek pl. Így lehetne változatos, de "ingame történelmileg" hű örökösöket (fiú, lány) elnevezni. Pl. a Genghis Khan című KOEI játékban ez pl. királyul volt megoldva. Külön lehetőség volt arra, hogy harcolsz, építesz, fejlesztesz, kereskedsz éppen, vagy dugod az asszonyt (de tényleg). Utóbbinál néha 4. próbálkozásra esett teherbe az asszony, szóval nem random volt az utódlás. Ezzel meg lehetne állítani azt, hogy vki abszolút történelmietlenül Egész Európát meghódítsa, mert pl. ha nem talál feleséget, nem születnek utódai, kihal az uralkodóháza, ami - a Gemghis Khanban Game Overhez - itt pl. abszolut anarchiához vezethetne (pl. ami 1301 után volt nálunk: sok kiskirály, zéró királyi hatalom. Aztán ezt lehetne újból visszaszerezni ...) Szóval kéne királyi teendők lehetőség is, a harci lehetőségeken kívül. Ha esetleg nem évszakos lenne egy-egy ország köre, akkor lehetne úgy, hogy: harc/diplomácia/harc. Ezzel halad is a hadsereg, kereskedik/diplomáciával, stb., vagyis az ország belső ill. külső teendőivel is is foglalkozik az uralkodó, vagyis a player, nem nőnek irreláisan hatalmasra a Birodalmak, stb. Aki ismeri a Genghis Khan című progit, az tudja miről próbálok regélni. Ha annak egyes elemeit ötvöznék mai grafikával, nem körökre osztott lenne a harc, mint ott, stb, stb, akkor nagyon nagy program lehetne a medievalból, vagy a 3. részéből.
Ez sem lesz rossz, de volna mit elsütni ...
A Genghis Khan című progit innen lehet leszedni. World Conquestben nem csak a mongolokkal lehet lenni. Javaslom a briteket. Talán a legjobb kezdőállam! Kemény 2.5 MB a progi ... -
#264 Nemzeti és etnikai kisebbségek Magyarországon -
#263 Ja azt olvastátok, hogy vissza hozzák a kis mini videó bejátszásokat mint anno a shogunnál?:) -
#262 Na igen ez nem lenne rossz. A medieval1-ben jól meg volt csinálva, hisz voltak évszakok. Ezt a rendszert nyugodtan vissza hozhatnák és akkor nem nézne ki úgy mint a rome-ban, hogy 3-4 év eltelik mire a sereged eljut az ellenséghez. -
MacrosTheBlack #261 Zágráb szintiszta magyar város volt-nevetéges
Az, meg az is hogy ezt csak te állítod. Az viszont tény hogy nem a horvátok hozták "hozományként" a perszonálunióba, hanem a mi saját területünk volt, amit később hozzájuk csatoltak. De ők legalább ott voltak, tettek érte valamit, és legfőképp: nem üldözték a magyarokat, mint ahogy a román és szerb fasiszták tették. -
#260 nekem ez is megfelel, és ezzel még az évszakokat is belerakhatják, ha 4 részre osztják fel az évet
amugy meg mondom az lenne a legjobb ha mindkét térkép bekerülne, én mind a kettön jáccanék, még a taktika is eltérne kicsit a két játék között. Ha ezt megcsinálnák, nagyot dobnának vele -
#259 OFF
Ez igaz, télleg nem volt nagy szerepük, a jogok és a kiváltságok számitottak, nem a hovatartozás, ezért is asszimilálodott az idegen ajku nemesség, mert igy birhatták a "magyar föld" jogait, az meg már senkit nem érdekelt akkoriban hogy az illetö milyen eredetü, a lényeg hogy magyar földön élt ezért magyarnak számitott. Az alsóbb néprétegek meg ugye nem asszimilálodtak, hanem saját hagyományaikat örizték, na és persze kiszolgálták a felsöbb rétegeket, akik meg leszarták, hogy az a bizonyos paraszt, polgár netán a teljes falu milyen származásu, a lényeg hogy az itteni törvények szerint éljen és szolgálják urukat (söt több idegen nemzetiségü településen még saját jogaikat is érvényesithették egymással szemben, gondoljunk csak a szász városokra). Amugy ezek a nem asszimilálodott rétegek kezdek a 19 századtol "magukhoz térni" és nemzetiségi jogokért (pl anyanyelvü oktatásért) "kuncsorogni". És ugyebár nálunk is ekkor kezdett fellángolni a nacionalizmus, ezért az akkori honatyáink igyekeztek csak csinyán osztogatni ezeket a jogokat, igy a legfontosabbakat (bár igy is haladoszellemben viszonyultunk a kérdéhez) nem adták meg (pl az anyanyelvü oktatást nem tették kötelezövé a nemzetiségü többségü városokban, ezzel szemben a magyar kötelezö volt) Sztem ez is az egyik oka volt a szabharc bukásának, a szerbek ugyanis mellettünk harcoltak volna, teszem hozzá nem kis sereggel, ha ezeket megadjuk, és Erdélyben is kevesebb román ellen kellett volna Bemnek harcolni. A szlovákok nagy része pedig még igy is mellettünk volt. Csak a horvátokra nem számithattunk volna, mert Jellasics ugyebár már korábban lepaktált az osztrákokkal. Aztán a Dualizmus létrejöttével még inkább alábbhagyott a nemzetiségi jogok osztogatás, inkább a visszavételük került elötérbe, ugyanis nyeregben éreztük magunkat, csak Kossuth látta hogy ez nem fog sokáig tartani (a dunai konföderáciora gondolt ekkor már), és igy is lett a vh-ban rossz oldalon voltunk rosz idöben, a nemzetiségek pedig megbosszulták amiért lenéztük öket, a csehek pedig azt sérelmezték a legjobban hogy anno leszavaztuk a trializmus gondolatát, igy ök nem kerülhettek be a "kiváltságosok" közé, talán ha a trializmus lett volna és nem dualizmus akkor a felvidék most is a miénk lenne, vagy legalábbis a többségben magyarok lakta része. Dehát tény, Benes jo politikus volt, tudta hol kell elkapni a nyugatiak tökét :)
Mondjuk akkoriban is voltak nézeteltérések különbözö nemzetiségek között, nem hiába keletkeztek az egyes nemzetiségekre vonatkozo közmondásaink (sztem a legöbb cigányokkal kapcsolatos :P )Az viszont tény hogy a zsidokat már akkor is mindenki utálta és üldözték öket rendesen europa szerte, a legtöbb europai országbol ki is tiltották öket a 12-13. századtol (természetesen az arabokkal együtt), mi meg a lengyelek pedig általában befogadtuk öket és fontos szerepet tölthettek be a kereskedelemben, Kálmánt ugy tudom az egyik nyugati uralkodo kérdöre is vonata hogy mért ilyen elnézö törvényeiben az izmaelitákkal és az arabokkal keresztény uralkodo révén, ö meg kiállt mellettük, azzal hogy amig bajt nem okoznak csak az ország hasznára vannak. Késöbbi uralkodoink aztán korlátoták jogaikat, pl András már nem engedte hogy cimekhez és földhöz jussanak, de üldözés soha nem volt.
hü ez egy kicsit off volt, bocsesz
Ja és még annyi, hogy Hunyadi Jani román származásu volt(az apja még magyarul sem tudott) nem szerb és ez tény el kell fogadni, az más hogy akkor kurvára nem számitott, nem a származás volt a lényeg, hanem a tettek, ö pedig asszem elég sokat tett Magyarországért és nem verte érte a mellét sem románként sem magyarként, ö csak azt az országot védte amiben élt, az otthonát
Csak ma (az utobbi 100 évben) ilyen elfajzott ez a nemzeti kérdés, pedig a legtöbb embernek fingja sincs hogy mi volt akkor és ezt hogyan is fogták fel annak idején, utolag pedig az embernek csak a szája tud nagy lenni, és ez oda-vissa igaz a szomszédos országokra is és idehaza is. Persze elég szomoru hogy pl a cseheknek és románoknak milyen hülye elképzeláseik vannak a történelemröl és a sok "agymosás" miatt nem létezö dolgokkal harcoskodnak (én már láttam pl olyan román atlaszt, amiben a 17. századi Erdélyt mint Romániát ábrázolták). És persze ezek ellen fel kell szolalni, de kulturáltan nem pedig ugyanolyan stilusban mint a másik és ráadásul hasonlo fasságokat állitva (pl olyan hogy itt szintiszta magyarság volt mikor idejöttünk, meg Zágráb szintiszta magyar város volt-nevetéges), mert ezáltal mi is csak lealacsonyodunk. A lényeg hogy ésszel kell felszolalni a sérelmek ellen, nem pedig hasonlo hülyeségeket kreálni.
Amugy meg örüljünk hogy mi tuti benne leszünk a játékban, a cseheket meg eszi a penész,aztán ezek után hogy ennyi hülyeséget hordanak össze- vissza a forumon, most már biztos Bohémiát fogom elsöként meghoditani :D
na sorry az offért, ezentul igyekszem a játékra koncentrálni :) -
Thanatos #258 egyetértek maximálisan :)
bár nekem tetszett a terepasztalosdi is, végülis annak is vannak előnyei :) de tényleg a többkör/év lenne a jó és nem az egység turbósitás :) -
#257 Én is inkább így gondolkodom:) jobb lenne ha mondjuk egy kör 2-3 hónap lenne így 1 év 4-6 kör alatt érne véget. dobna a hangulaton igencsak. Az egységeket nem gyorsítanám... A ólómbábús tologatós meg a legnagyobb erénye volt a MTW-nek szerintem:) Én imádtam (mondjuk én szeretem a hexa-s csont stratégiákat... ez a terepasztalosdi nem tetszik mert elég hülyén van megoldva... -
haxoror #256 Felfoghatod úgy is hogy egy kör nem fél év hanem csak egy hét.
Nem lenne jó ha begyorsítanák mert az AI nem igazán tudná kezelni, összevissza kezdene foglalgatni (mindig a könnyebb célpontra hajt, általában a biztonságosabb hátország az őrizetlen) pár kör alatt a spanyolok tartományokat szereznének Arábiában és Skandináviában :DDD -
Grenzjager #255 nemzetiségek fölöslegesek, mert ekkoriban nem is volt olyan szerepe a nemzetiségi kérdésnek mint az gondoljuk.
Majd a Medieval Total War 3-ban -
Grenzjager #254 bízom benne, hogy az RTW féle lesz, nem pedig mint egy társasjáték -
#253 amugy a medieval 1es (vagy inkább shogunos)féle engem sem zavarna, bár ott is a távmegtétellel volt bajom...hát mondjuk semmi sem lehet tökéletes. Mondjuk kiadhatnák a játékot mindkét térképtipussal, ugy hogy választani lehet kampány elött hogy melyiken akarja az ember nyomni (sztem amugy ez nem is kivitelezhetetlen) és akkor mindenki elégedett lehet -
Grenzjager #252 Hunyadi románságával kapcsolatban:
Menj el Gyulafehérvárra a Hunyadiak sírjához, és nézz körbe:
csak piros-fehér-zöld zászlókat, szallagokat látsz, egy kék-sárga-pirosat sem !!
Amúgy tény volt benne. És inkább két nép szeresse, mint utálja -
#251 "romeszerü" lesz tutira, irták is a forumban vhol. jaj csak nagyon-nagyon remélem, hogy egy kör alatt többet lehet majd mozogni az egységekkel, mert mindigis az irritált a romeban hogy ha el akartam juttatni egy seregemet a birodalmam egyik szegletéböl a másikba, megöszültem, mellesleg a katonáim is ha azt nézem hogy hány évükbe telt ez a müvelet, egy rokkantnyugdijas gyalogosan hamarabb beutazza a világot mig ezek "átutaztak" egy országrészen. De még a hajok is csigalassusággal közlekedtek. Sztem a játék is sokkal jobban felpörögne ha nagyobb távokat lehetne megtenni körönként, arrol nem is beszélve hogy a realitását is növelnék. Ha vki esetleg irna a fejlesztöknek, akkor megköszönném ha ezt is megemlitené, én mivel nem baszélni túl jol englishül, ezt meghagynám a nálamnál okosabbaknak -
haxoror #250 Fórumokon olvasni mindenfélét, sztem is a rome féle térkép a valószínű de egy csomóan a medievalost szeretnék (gondolom nosztalgia vagy ilyesmi) -
#249 Lévén a rome erősen felturbózott motorját használja ezért nagy a valószínűsége annak, hogy a campaign map olyan lesz mint a rome-é... -
#248 Remélem olyan, mint a rómában -
haxoror #247 Én még azt sem tudom hogy a térkép sakktáblás-ólomkatonás lesz mint a medievalban vagy terepasztalos-ambusholós-szabadon mászkálós mint a rómában -
#246 Na én igazság szerint a térképre nagyon kíváncsi leszek. Egyrészt. Milyen mélységben fogják ábrázólni amerikát és egyáltalában fogják e, és lehet e területet hódítani? A másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy milyen lesz a map? Mennyire részletes? Szerintem nem lenne rossz ha mondjuk egy provinciához több város is tartozna.
Másik dolog. Ugye a játékban lesznek Mongolok és Aztékok is. Namost akkor ezekkel lehet már lenni a játék elejétől vagy ezek csak egy meghatározott kortól lehetnek játszhatók? -
MacrosTheBlack #245 Szittya turulhit nem lesz? :P -
haxoror #244 Asszem katolikus, ortodox, iszlám és pagan benne lesz plusz lehet hogy még pár extra és már RTW:BI-ben is baromi fontos figyelni rá, a szent hadjáratokkal, pápával stb érzem hogy baromi kellemesen lehet majd vallás vonalon is kavarni [#hehe
Népírtáson nem a lázadók lezúzását gondoltam hanem mint BI-ben a térítést, domináns vallás helyett domináns népet választasz a tartományban és a többieket kinyírod. Ezt akkor megtehette a vezetés, reális lenne de semmiképpen sem "politikailag semleges" -
Snipa #243 tényleg benne lesznek!
de pontosan meg nem tudjuk hogy milyen es mennyire eros befolyasa lesz stb..
Egyebkent a nepirtas eddig is benne volt TW gamekban, romeban keresztrefeszites, mtw ben ha jol emlekszem volt valami inkvizicio!?
az egyebkent nepirtas ha a pestises kememet beviszem az ellen varosaba? :-)))) -
Snipa #242 sirály! :-)
ha valakit érdekel!
érdekesség a magyarországi népességváltozáshoz
Bucser: szerintem ez a nehany felig off hozzaszolas nem oszt nem szoroz! ;-)
Ha a valós történelmi menetet akarják elénk tárni az MTW2 vel akkor, simán figyelembe kéne venniük ezt is!
idézet a fentebb berakott linkből:
"Az Alföld újkori benépesítésében jelentős szerepet játszottak a nemzetiségek is. A török hódítók elől menekülő szerbek a 14. sz. végétől rendszeresen kaptak letelepedési engedélyt a magyar királyoktól és a D-mo.-i földbirtokosoktól. Legnagyobb tömegben 1691-ben a sikertelen törökellenes felkelés után költöztek be a D-alföldi megyékbe"
Nő a lakosság ergó->nagyobb jövedelem! Nő a nemzetiség-> nagyobb esély lázadásra és más lehet a vallásuk a bevándorlóknak! Ezek óriási szerepet játszottak a történelemben!
MTW2-ben en ugy erzem tobbet forditanak a gazdasagi reszre mint eddig barmikor! Ami nagyon jo dolognak tunik! A kereszteshadjaratokat remelem nem cseszik el ugy mint MTW1 ben :-) ott valahogy nem jot be! ;-) -
haxoror #241 A vallások benne is lesznek :)
A nemzetiségek nem lesznek benne és ez nem is baj, csak úgy lenne értelme ha a szervezett írtásuk is lehetséges lenne de akkor sohasem játszhatnánk a játékkal mert kiadni se engednék. -
katarzis #240 hopsz egy kicsit egybe csusztak sebaj akit érdekel ugyis kisilabizálja. -
katarzis #239 konkrétan erröl még nem esett szó ,de lejebb irtam pár info-t a gameröl ami érdekes lehet.aki tud angolul az szemezgessen
ittittés itt ezeken az oldalakon elég sok info van föleg az utolso linken. -
#238 NEm tudom nem igazán fogod, hogy inkább a gameval foglalkozzunk...
Volt valaki írta, hogy a Rome Total Realism modot készítő csávó mondta, hogy ehhez is csinálnak majd modot. úgyhogy valósághűségre semmifélekjéppen nem lesz panasz:) Legalábbis egy idő után:) Addig meg elleszünk azzal ami van:) -
MacrosTheBlack #237 Népeket ítélsz el ezer évről és milliónyi emberről általánosítva
Én? Ők verik a nyálukat ránk, csoda hogy mi meg visszaszólunk? Teljesen természetes. Aki engem utál, aztnekem is jogom van utálni.
A történelemben szinte mindig is egy többnemzetiségű államot alkottunk
Azzal a különbséggel, hogy mi csak hagytuk hogy idegen elemek is idejöhessenek, esélyt adtunk nekik hogy magyarrá válhassanak ha akarnak, az más kérdés hogy nem akartak. De ezek sose voltak itt előttünk, mind "gyüttment". A szerbek saját bevallásuk szerint is koszovóbol jöttek, a románok valahonnan bulgáriából menekültek ide a török elől. Egyedül a horvátok akik itt voltak, de a perszonálunió előtti horváto. csak a dalmát tengerpartot takarta, pl. még Zágráb is echte magyar föld volt. -
Isegrim #236 Jó gyerekek, hagyjuk már abba flémet hogy ki kinek a fija borja volt, meg hogy a csehek mennyire hülyék a másik forumon.
Nem kéne már végre megérteni hogy TÖKMINDEGY mit/mennyit pofáznak, a fejlesztőkre SEMMI hatása nincs az ilyen színvonalú dolgoknak.
Maradjon meg ez a topic a MTW2-nek és ami infó van róla.
Tudja már valaki milyen egységek lesznek bennt, és főleg hogy a magyarok mit kapnak? -
MacrosTheBlack #235 Hunyadi Jancsi magyar volt, valamelyik őse volt rác (szerb), nem oláh, csak a románok szeretnék lenyúlni. Matyi king viszont már minden tekintetben full fajmagyar volt. :DD -
Snipa #234 miért ne tartozhtana a játékhoz?
simán bevehetnék, hogy egy-egy tartományban
1. milyen vallásuak milyen arányban vannak jelen
2. milyen nemzetiségűek milyen arányban
-> mire lehetne használni? nagyon egyszerű, ha teszem azt van olyan tartományom ahol nagy a német nemzetiség és én a németekkel hadakozok, akkor lázadjanak fel!
vagy, elejét véve a lázadásnak adókat csökkenteni, németeket kitelepíteni stb...
Bár abban az időben inkább a betelepítés volt fontos a királyok számára és nem a kitelepítés... :-)
Viszont az, hogy mely területeken mikor milyen arányú volt a nemzetiség az óriási vitákat gerjesztene a tw fórumain az tuti! :-)))
-
#233 Ejtsük már ezt a flame-t... meg a nemzetiségi kérdéseket.. szerintem qrvára nem a játékhoz tartoznak.... -
Snipa #232 én kajakra nem értek veled egyet! ;-)
de! nem ellenségesen mondom! és mivel a medieval2 mint jatek meg nincs kinnt ezert siman belefer a topicba szerintem! ha megse ne kovezzetek meg :-)
azert a tobbnemzetisegu allam, szvsz a mongol vész után ok de előtte? kizárt...
minimális lehetett!
hunyadi erőteljes román ág? szerintem ez az erős túlzás, volt benne jah, én olvastam olyat, hogy H. János nagyapja volt oláh, akkor Mátyásnál már hányadik generáció? 4ik generáció? Én nem olvastam sehol hogy tudott volna románul! Azt igen, hogy apja János még beszélte a nyelvet, sőt 4000 román származású lovas volt a seregében, akikkel jól megértette magát. Akkor a románok még nem voltak ilyen bunkók mint most! Az én egyik nagyapám is perfektül beszélt németül, pedig a családunk 1500 as idején jött ide! Mátyásnak vajh mennyire lehetett fontos a származása ha már a nyelvet sem beszélte, míg az én őseim 500 éván át őrizték...
Szerintem magasról tett arra, hogy román származású lenne! Biztos hagyott volna valami nyomot erre vonatkozóan.
Egyébként szvsz a nemzetiségek akkor is ahítoztak volna a földünkre, ha jogokat adtunk volna nekik! Lényegtelen. Mert a kárpát medence olyan kibaszott jó hely, hogy akik kívül éltek azok irigyelték tőlünk! És meg akarták szerezni! De tudod mit? Én azt mondom aki őrzi a származását egy olyan országban ami nem a hazája, és, és ez a legfontosabb megőrizheti a származását és szaporodhat anélkül, hogy elűznék az ne panaszkodjon azért, hogy jogokat kapjon!
Nézd meg hogy a Mátyás népszámlálásában számba vett mennyi is asszem 300 oláh családból, mennyire növekedett a számuk a 19 század végére 3 millió? Majd nézd meg mennyire csökken az erdélyi magyarok száma az elmúlt 90 év alatt... Akkor ténylegesen ki is üldözi a másikat? Tod mit? Én azt mondom, oké ne lehessenek ott magyarok jogilag, ne vehessenek részt a kormányzásban, de Ne üldözzék el őket! Hagyják őket szaporodni ;-) aztán majd remélhetőleg túlnépesedik a románokat erdélyben ;-)
-
Thanatos #231 óóóó, maga a game szvsz s eitt se hiv forumon már a kutyát nem érdekli :/
én azért megköszönöm az infokat