11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Grenzjager
    játék még nincs, és jó ha idén lesz !!! (szerintem csak jövőre)

addig is éljen a téma boncolgatása!!!

amúgy meg a finnugor marhaságot már jó lenne örökre elfelejteni!!!!
  • Grenzjager
    szerintem egyik sem off, a témával kapcsolatban beszélgetnek, vitáznak, ami természtes és van a helye a topikban....
  • Apache00
    Kiváncsi vagyok hogy mennyire kerülnek be egy adott város jellegzetességei a játékba (gondolok itt elsösorban az épületekre, pl a Notredam vagy a hires europai várak stb)
  • Apache00
    nem a mostani génjeinkkel vetették össze :)
    hanem a K-medencei honfoglalás kori és árpád kori sirokéban talált csontokéval
  • Apache00
    Igazad van, én csak azt akartam hogy nem kell kérni a készitöktöl, hogy rakjanak be ilyen összittya-magyar egységeket, mert nem lenne helyénvalo,sztem amugy sem tenének be. Hellyette is van miböl válogatniuk, és igy sem fognak mindent belerakni, mert ezzel az erövel majdnem minden országnál találhatnának különbözö etnikumokat maiböl különbözö egységeket képezhetnének. Sztem marad nálunk a jobbagy és a szekely lovas egység, esteleg még összemazsoláznak egyet a kunokbol vagy besenyökböl, vagy vmi magyar könnyülovas egységet. Remélem aránylag erössé teszik a könnyülovasainkat, mert az azért fejelttebb volt mint a nyugatiaknak, nem beszélve arrol hogy a 14-15 századig nem is volt igazán nehézlovas seregünk (max németekböl, azt meg lehet felbérelni zsoldosként) és a könnyülovasság volt mindig is a meghatározo nálunk. A nomád elemeket megtarthatnák mondjuk a 14. sz végéig, aztán felválthatnák öket a husszarok, és lennének mondjuk szerb husdar egységeink, ami mellett ott lennének még a magyar és székely könnyülovasok és a megerösösdött nehézlovasság. És megjelennének a huszita gyalogosok, számszerijászok, vmint a szekérvár harcmodor. Igy végülis minden korszakra lennének sajátos egységeink
  • haxoror
    Kár strapálni magatokat, előre lefogadom hogy a spéci egység a jobbagy infantri lesz :/

A DNS meg kvázi tökmindegy mert 1000 év alatt annyian átmentek rajtunk (és mi is másokon) hogy mára gén-magyart sehol se találni :)

A történelmünk Istvántól kb tiszta de még azon is lehet vitatkozni, ami előtte volt az meg csak egy időgéppel derülne ki :P

Kultúrában, szokásokban, még a nyelvezetben is ég és föld a különbség a honfoglaló és a mai magyar között szal...
  • Bucser
    Engem nem érdekel és lentebb is többször megkértem már a töri tudósoka hogy máshol értekezzenek és itt szorítkozzunk a Medieval 2 játékra:D
  • Sith
    Csak egy kérésem lenne...
    Fejezétek már be ezt a "Magyarok a legkirályabbak a világon" hülyeséget igen tudom hogy itt mindenki igazi MAGYAR de annyi forum van ahol ezt lehet hangoztatni sőt vitatkozni...
    nem lehetne ott folytatni?
    A játékot ugyis a jelenleg tanított történelem alapján fogják össze hozni.
  • Bucser
    " Mert mi meg mindig olyan sotetek vagyunk, hogy finnugor szarsagokat tanitunk!"

Csak a saját nevedben kérlek:D

Általában nemzetközi könytárban nézek utána annak ami érdekel nem magyar forrásokban.. Szóval pls ne általánosíts.. Egyébként pedig butaság egyetlen professzor minden szavát inni úgy hogy más szakmabelit meg sem tekintessz mivel így nem véleményt alakítasz hanem mesét hallgatsz...
  • Isegrim
    jah és nem lehetne már abbahagyni a picsába a magyar őstörténetet...

jah és ez egy MTW2 topic...

jah és az a kérdés hogy iráni/türk/finnugur/hun/zulu eredetűek e a magyarak valahogy nem fogom fel miért lényeges bármilyen MTWs szempontból, hisz a kr.u. 1080 körülre a nomád életformát elég radikálisan felszámolták, legalábbis a felsőbb szinteken, és a magyarság hadviselése nem sok mindenben különbözött a nyugatitól, értsd nehézlovasság és hasonlók. Persze maradtak lovasnomád maradékok, ennek megfelelően valszeg kapunk vmi lovasíjászt, de kb ez minden sztem, a peasant marad peasant, és aligha volt a valóságban különbség egy magyar várjobbágy, meg egy "feudal men at arms" között felszerelésben meg hasonlókban...

Esetleg a finnugor tábor indíthat topicot a CA forumán, hogy agyjanak valami bónuszt lovak ellen, mert kiborítja őket a halszag vagy mittomén, szépen a belesimulva az WE NEED THE SERBIAN EMPIRE and hasonszőrű topicok közé, mutassuk meg, hülyeségben sem vagyuk náluk kevesebbek.

na mind1, jó volna azért itt inkább a MTW2t kitárgyalni, szerintem abba mindenki egyet tud érteni, hogy a magyar őstörténet kérdése 1080-1530 között nem sok relevanciával bír.
  • Apache00
    megint off
    Én egyáltalán nem emlitettem itt finnugorokat ha jobban elolvasnád amit irtam, a türkmén az nem = finnel!!! Akiket irokat felsoroltam azok egyidöben publikáltak Lászlo Gyulával és Dienes pl biztos hogy nem volt komcsi, és ha elolvasnád müveiket, nem pedig vaktában reagálnál rájuk, akkor konstatálhatnád hogy egyesek ugyanugy elvetik a finnugor elméletet, mint LászloGY. csak nem gyártanak megalapozatlan nézeteket. Persze én nem akarom lekicsinyiteni Lászlot, mert ugyanugy töle is kellett olvasnom sokat, és is nagyszerü történész, csak azt mondom hogy tulzottan elfogult a magyarsággal kapcsolatban és nem mindig reálisan látja a dolgokat, persze sokmindenbe bele lehet magyarázni dolgokat, de azt bizonyitani sem ártana, és az köztudott hogy a kettös honfoglalást nem igazán tudta bebizonyitani. Söt már olyan felvetései is születtek, hogy jo akkor csak a magyaroknak egy töredéke élt itt az avarokkal, ez vhogy más elmélet mintha mi lettünk volna az avarok valojábam...
    De ha neked a források a mindened, az elég baj (ráadásul idegen források,mert egy magyart nem tudsz mutatni István elött) Talán kéne foglalkozni a leletekkel is, amik tényleg beszédesek, nem pedig egy távolbol szemlélö, iroasztal mögött ülö ember lejegyzett forrás, mellesleg sokkal hitelesebbnek tartom az arab utazok leirásait, akik nem kreáltak sztorikat annak a multjárol amit nem ismertek, hanem a jelent irták le de azt pontosan, szépités nélkül, a bizánci források sem rosszak, ugyebár türköknek hivtak minket, nem pedig hunnak és szittyának, bár ugy tom szittyának volt mikor irtak minket, de ezt is csak az általánositás miatt.
    Tehát visszatérve a leletekhez...szted lehet két nép ugyanaz a nép, akinek teljesen mástipusu temetkezése volt és más tipusu leletanyagokat találtak, vagy ugy gondolod hogy egy nép temetkezési stilusa egyik naprol a másikra megváltozik és kicseréli eszközeit egy másikra (vagyis ez tulzás mert a két nép eszközei, fegyverei hasonloak voltak, de a motivumok, lemezvértek ábrázolásai, nyilhegy tipusok stb. nem egyeztek, tehát nem voltak teljesen ugyanolyanok) De persze az is lehet hogy tudathasadást szenvedtünk és a szkita, egy ideig szkitaként temetkeztünk, aztán váltottunk átmenet nálkül. Mellesleg a Kárpát-medencéig követhetö egészen Khorezmtöl egy nagyjábol megegyezö temetkezés tipus, tehát az biztos hogy ott jártunk, ja és nem szkita tipusu.De biztos szkita öseink voltak azok, csak a hecc kedvéért máshogy temetkeztek és más szerszámokat használtak. Hülyeség
    Természetesen a különbözö népek találkoztak egymással és együtt is élhettek, rengeteg szokást átvéve egymástol, igy pl élhettünk hun vagy szkita leszármazott törzsek mellett (vagy gondoljunk csak arra hogy a kazár kaganátus hány lovasnomád népet gyüjtött maga köré, amiben mi is benne voltunk, ezek a nyugatiak számára szkiták voltak, mert azon a vidéken éltek ahol anno a szkiták és az ö szemükben ugyanugy harcoltak, mint akiktöl annyira fostak az okorban), de ez nem kell hogy azt jelentse, hogy egy nagy olvasztotégelybe kéne rakni ezeket a népeket és azt mondani roluk hogy ezek akkor a hunok, vagy szkiták (mint ahogy ezt a nyugat tette a középkorban és mindenkit leszittyáztak aki keletröl jött) Azt azért gondolom te is tudod hogy a hunonak és a szkitáknak aztán végképp nem volt semmi közük egymáshoz, tehát akkor most lehet szavazni hogy szkiták vagy hunok voltunk...
    Ha meg a leletek nem gyöznek meg, pedig képeken vagy muzeumokban te is megtekintheted a két nép tárgyait és saját szemeddel felfedezhetsz rajtuk különbésgeket (de arra is gondolni kell hogy meghamisitották öket és kamu az egész ), akkor végképp nemtom minek tudsz hinni. A dns kutátásokrol meg csak annyi, hogy amit már emlitettem, egyes magyarnak feltételezett temetkezési helyeken talált emberi csontok anatomiailag a K-medencétöl egészen khorezmig megegyeznek. De nem a szkita sirokban talált maradványok leleteivel.
    Végül pediglen, ezt a finnugor hülyeséget (bár kétségkivül vannak ugor hagyományaink, nem is kevés) már csak az ált. ás a középiskolákban tanitják, egyetemen nem!, hanem egyre inkább a türk származás kezd uralkodová válni, és sztem is helyénvalo az efajta, számos lelettel alátámasztott felfogás. És ezen nincs is mit szégyelni, a türkök is nagy birodalmakat hoztak létre a történelem folyamán. Engem sokkal jobban érdekel, hogy kideritsék, hogy tényleg milyen néptöl származunk, minthogy ráfogjuk büszkeségböl a szkitákra és hunokra hogy azok mi voltunk és egyfajta Hungar birodalmakat képzeljünk el, ami egész ázsia felét uralta egészen a Csendes-oceánig...
  • Snipa
    figy neked az az ok! nekem meg ez!

nekem a halszagu(finnugor) osok helyett a loszagu (hun, szkita) osok a valoszinubbek!

a dns vizsgalatokrol pedig annyit meg a japanokkal is tobb a rokonsagunk mit sok azsiaiaval! de ehez nem fuznek commentet... nem tudok vele mit kezdeni...

mennyivel lehet igazabb az amit Dienestöl, Kristotol és Bonát mint amit Laszlo Gyula professzor!? Laszlo Gy. prof. pedig a kommunizmus miatt irt a kettos honfoglalasrol! Gyakorlatilag o azt gondolja, hogy mar korabban is itt eltek magyarok!

Es jobban hiszek egy olyan tudosnak aki elveti a finnugor elmeletet! Aminek se fule se farka!Mint egy olyannak hogyjek aki finnugor parti!!! De teny nem ismerem az altalad felsoroltak muveit! Vagy nem jegyeztem meg a nevuket!

Jah a hamisitas a kozepkorban egyaltlan nem volt kirivo dolog! A kiralyok a szajuk ize szerint irattak meg a torteneseket! Kiemelve a maguk es az oseik tetteit! Ezer es ezer dokrol kiderult hogy hamis!

Jah masik 15 eve nem tanitjak a Finnek sem a rokonsagot!!!!!!!! Csak mi vagyunk ilyen nyomik hogy elvetunk minden uj tudomanyos kovetkeztetest es a fejunket a homokba dugjuk! Mert mi meg mindig olyan sotetek vagyunk, hogy finnugor szarsagokat tanitunk!

Ja igen, miota szelsoseges a szkita mult??? :-) Mirol beszelsz te??? Mi koze a szelsosegnek ahoz hogy nem hisszuk el a logikatlan, megalapozatlan tortenelmi ferditeseket? :)
    A tatarok szinten a szkitak rokonainak tartjak magukat! vajh tod hogy mivel jottek ide az elso koveteik???
  • Apache00
    Sztem nem ártan olvasnod Dienestöl, Kristotol és Bonátol is. Lehet hogy sok irásuk nagyon száraz és nem olyan lelkesitö mint egy Lászlo Gyula féle kettös honfoglalás, vagy a kitalált közékor, de sok mindent megtudhat belölük az ember, na és nem beszéve arrol hogy ök is nagy történész-régészek
  • Apache00
    Eleget tájékozodtam már rola...a szélsöséges és megalapozatlan nézetek nem érdekelnek, a szkitáknak az égadta világon semmi közük nincs hozzánk, max a könnyülovas harcmodort leszámitva, de még a fegyvezetük is más volt és másak voltak szimbolumaik, a diszitéseik, még a lovas temetkezésük is eltérö volt. Genetikailag is különbözöek voltunk a vizsgálatok alapján, akkor már inkább a hunokhoz áltunk közelebb. Az csak a "tudatlan" középkor kreálmánya volt, hogy minden nemzet ami könnyülovas harcmodort alkalmazott, az hun vagy szkita, ezért neveztek minket is hol hunoknak hol szkitáknak, és ez a magyar történetirásban is igy maradt meg a 19. századig (gondolj csak bele ez még az ázsionkat is növelte, még jo hogy magunkra vettük ezeket az elképzeléseket) A történetirokra nem minden szempontbol lehet hagyatkozni, mert azok nem ismerték pontosan honnan jöttünk (inkább csak találgattak) Nálunk a történetirás csak a István után jelent meg, a rolunk szolo külföldi irások is csak 8-9.sz-tol vannak és azokban is sok téves állitás van (sokszor összekevertek minket más lovasnépekkel, nézz utána, ahány forrást olvasol kb annyiféleképpen hivtak minket) Max az Etelközi tartozkodásunk ota születtek pontosabb leirások, a 8. század elötti források nem nyujtanak tul sok támaszpontot. Ezért kell hagyatkoznunk a régészeti leletkere és a modern tudomány adta lehetöségekre. A genetikai kutatások egyértelmü eltérést mutatnak a szkita hun és magyar leletek vizsgálata alapján, azt is kimutatták már hogy a türkök egy csoportjára hasonlitanak leginkább az ösmagyar dns leletek, a türkmének a mai napig azt állitják hogy a rokonaik vagyunk... (mellesleg a csecsenek is ugy tartják hogy a rokonaink ) Amugy vannak olyan elképzelések is hogy nagyon régen még távolkeleti türk mongol területekröl kezdtünk el vándorolni nyugat felé (a szkiták pediglen nyugatabbra éltek már a i.e. 6-7. sz-ban is) Tehát nem érdemes hülyeségekkel ámitanunk magunkat, ráadásul olyanrol amiröl már bebizonyitották hogy nem igaz. Ezzel az erövel nagyobb esélyünk lenne a sumerek leszármazottainak lennünk, mert azt ugyebár ugysem tudják vizsgálni és mért ne lehetnénk khorezmi türkök. A lényeg hogy ámitás nélkül is büszkék lehetünk a történelmünkre, még akkor is ha nem tudjuk pontosan honnan a francbol jöttünk
  • Snipa
    Bucser: a mi történelmunket az osztrakok irtak! azt amit most oktatnak! elotte teljesen mas volt a hagyomany!

• Snipa
    László Gyula professzornak hiszek! ;-)

Engem az ő írásai meggyőztek!
  • Der Wahnsinn
    Hát ja. De ez az Illig gyerek, amelyik ezt az egészet kitalálta csak egy szenzációhajhász áltudós agyalágyult. Már szinte minden többé-kevésbé elismert és vezető történész megcáfolta (legalább olyan hosszú indokok sorával), és nem feltétlenül azért, mert mind totál vaskalapos konzervatív lenne...

Illig hülyeségeitől függetlenül van kapcsolatunk a hunokkal és a szittyákkal, de ez a feltételezés már sokkal nagyobb körben elfogadott, mint holmi mesterségesen beiktatott több mint 300 év. ;)
  • Bucser
    Utolsó frissítés 2005 júli 4....

Igazából jó dolog a kitalált középkor csak annyi valóságalapja van, mint a Da Vinci kódnak.... Elméleteket hipoteziseket lehet gyártani.. csak nyílt bizonyítékokat nem találnak semmire ami alátámasztaná a hamisítást míg a történelemkutatás meg szigorúan írásos bizonyítékokra hagyatkozik!!! Nem tartom valószínűnek, hogy a történéseket meghamisítanák:)

Egyébként látom szereted a paranoiépítő műveket... részvétem:D
  • Zsolo007
    A kitalált középkor elmélete egy érdekes elmélet, én magam is olvastam a könyvet, és elég meggyőző, viszont én meg beszéltem olyan hozzáértővel akinek hiszek és ő azt mondta, hogy nem tartja igazán elképzelhetőnek a dolgot...
  • Snipa
    opsz!! sory! a 2szeres kuldes!!
  • Snipa
    hat tevedsz, szvsz olyan szittyak voltunk mint a huzat! ;)
    egy torol a hunokkal! nem veletlen hogy a kozepkori kutatasok uj vonalan a mi legendainkat veszik alapul! 5 nemzedekre Arpadtol van Attila es ennek egyre tobb figyelmet szentelnek...

na ezzel jo nagy vitat gerjesztenek!

szal ha valaki tajekozodni akar! :)))itt
  • Snipa
    hat tevedsz, szvsz olyan szittyak voltunk mint a huzat! ;)
    egy torol a hunokkal! nem veletlen hogy a kozepkori kutatasok uj vonalan a mi legendainkat veszik alapul! 5 nemzedekre Arpadtol van Attila es ennek egyre tobb figyelmet szentelnek...

na ezzel jo nagy vitat gerjesztenek!

szal ha valaki tajekozodni akar! :)))itt
  • Apache00
    Nem rosz
    Bár sztem ezeket a szittya egységeket hanyagolni lehetne, mert tudtommal semmi közünk nem volt a szkitákhoz (az hogy mi szittyák voltunk, az olyannyira téves elmélet, mint mikor a hunokkal azonositanak minket), helyettük lehetne esetleg vmi kabar egység
  • mstummer
    Nemrossz...de volt nekünk klasszikus nehézlovasságunk is kopjával...már ha jóltudom.

Pharaoh: Igazad van,többnyire a nemesek harcoltak,de ha a szülőföld védelméről volt szó akkor a parasztok is fegyvert ragadtak.
  • Pharaoh
    A középkorban csak a nemesek harcoltak tudtommal.
  • Der Wahnsinn
    Ha már itt kérdezted, ide is berakom.
    Itt a nagyszabású Hungarian Total War! :)
    Összeraktam pár lehetséges magyar egységet leírásokkal, értékekkel. Persze van benne fantázia jócskán, de próbáltam a tényekre hagyatkozni és minél több realitást vinni a dologba.
    A fegyverzet- és pajzstípusok rövidítése az angol megfelelőkön alapszik, mert a könnyű és a közép meglehetősen hasonló mód kezdődik.
    Szal itt van, lehet nézegetni, dícsérgetni, ócsárolni, korrigálni, és leginkább hozzátenni. Csak tessék! ;)

Serf (Jobbágy)
    A magyar parasztot a balsors nem kerülte el a történelem során, sokat szenvedett, de ha a hazát ellenség fenyegette, a véres kardot látva mindig harcba szállt dicsőséges módon Magyarország védelméért. A jobbágy kaszával van felfegyverkezve, védelmét jó esetben is csak bőrmellény szolgálja. Harci morálja ingadozó, de ehhez képzési területen történő védekező harcban bónusz járul.
    K.k.:150, F.k.:5, Hsz.:100, Ms.:6, Fs.:10, Rs.:11, T.sk.:5, L.sk.:-, V.k.:3, Vé.:1, Bsz.:1, F.t.:l, P.t.:-

Hungarian Spearman (Magyar lándzsás)
    A középkori magyar harcos a két méter hosszú lándzsával a kezében (amire még rájön a 30 cm-es vashegy) hatásos arcvonalat képzett a sereg centrumában hosszú évszázadokon keresztül. Az idegen nehézlovasság gyakran szenvedett katasztrofális vereséget egy-egy ilyen egységgel szemben, hiszen a két kézre fogott súlyos döfőlándzsa (kontarion) még a hatalmas nyugati harcméneken támadó lovast is elérte.
    K.k.:200, F.k.:8, Hsz.:60, Ms.:6, Fs.:10, Rs.:11, T.sk.:6, L.sk.:-, Vk.:6, Vé.:2, Bsz.:1, F.t.:l, P.t.:s

Pannonian Archers (Pannon íjász)
    Ezek az ókori illírek egy alfajától, a Duna jobb oldalán élő pannonoktól származó gyalogos íjászok voltak magyar részről az általános csataindítók. Összetett íjuk használatához olyan erő kellett, amely csak szilárd talajon volt kivitelezhető, de így sokszázméteres lőtávjuk messze meghaladta a lovasíjászokét. Jellemző rájuk ez a ránkmaradt a fohász, amellyel a modenai lakosok imádkoztak Szent Geminianushoz nem sokkal a millennium előtt: „a magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!”
    K.k.:230, F.k.:10, Hsz.:60, Ms.:6, Fs.:10, Rs.:11, T.sk.:4, L.sk.:8, Vk.:4, Vé.:2, Bsz.:2, F.t.:l, P.t.:-

Carpathian Fanatics (Kárpát fanatikusok)
    Ez sokat tapasztalt és magas harci morálú egység a pogány hitet még máig megtartó elvetemedett harcosokból áll. Hátránya viszonylag átlagos harci képességei, ám ezt kompenzálja hihetetlen fájdalomtűrő-képességével. A Kárpátok elszigetelt ormai közé még a legelvetemültebb német hittérítő lovagok sem tudtak bejutni, de ennek csak egyik oka volt a mostoha terepviszonyok. Ezek az ősi hitet valló magyar fanatikusok nem ismernek sem Istent, sem embert…
    K.k.:350, F.k.:15, Hsz.:30, Ms.:7, Fs.:11, Rs.:12, T.sk.:7, L.sk.:-, Vk.:6, Vé.:3, Bsz.:5, F.t.:m, P.t.:s

Pecheneg Outlaws (Besenyő útonállók)
    A besenyők a magyarság ősi ellenségei, egyben kiváló harcosok, akiknek egy csoportja a koraközépkorban beolvadt a magyarságba. Nagy részük törvényenkívüli, de ha egy kis fosztogatásra van kilátás, szívesen csatlakoznak bármilyen sereghez Erdély hegyeiből lezúdulva. Képességeit csökkenti, hogy bár képzett harcosok, moráljuk alacsony, ha a csata kimenetele bizonytalan, gyakran meginog a vezérükbe vetett hitük.
    K.k.:350, F.k.:30, Hsz.:30, Ms.:6, Fs.:10, Rs.:11, T.sk.:8, L.sk.:-, Vk.:7, Vé.:3, Bsz.:2, F.t.:m, P.t.:m

Scythian Swordsman (Szittya kardforgató)
    Ez a speciális magyar gyalogsági egység példátlan módon a későközépkorig megtartotta ősi nomád életformáját, és továbbra is a harcedzettség jelentette legfőbb ismérvét. Az egység kétélű hosszúkarddal harcol, amely már egyfajta civilizálódásra utal, de ennek a folyamatnak a hatásai ennyiben ki is merülnek… Harcmodora és megjelenése félelmetes ezeknek a még ősi pogány hitet valló elszigetelt szittyáknak. Kiváló harci képességei által igen magas támadási és védelmi értékeit csak a hírhedt morálja haladja meg.
    K.k.:500, F.k.:25, Hsz.:20, Ms.:7, Fs.:11, Rs.:12, T.sk.:10, L.sk.:-, Vk.:8, Vé.:4, Bsz.:6, F.t.:h, P.t.:s

Cuman Horse Archers (Jászkun lovasíjász)
    Kis termetű ázsiai lovakkal manőverező, gyors lovasíjász egység. Viszonylag közelről nagy károkat tud okozni, de ennél a harcmodornál fennáll a közelharc veszélye, amely villámgyorsan megbontja sorait, így az egység szinte azonnal szétzilálódik, tehát érdemes odafigyelni rá. Azonban ha az ellenség már fejvesztett mód próbál menekülést találni, kitűnő üldöző alakulat válhat belőle.
    K.k.:300, F.k.:20, Hsz.:30, Ms.:9, Fs.:22, Rs.:25, T.sk.:5, L.sk.:7, Vk.:5, Vé.:4, Bsz.:2, F.t.:l, P.t.:-

Szekely Horse Archers (Székely lovasíjász)
    Az ősi magyar székely harcos férfiak a szívós és gyors mozgású belső-ázsiai tarpánon lovagoltak, még a félelmetes ősi magyar fegyvert, a visszacsapó íjat használva. Akár 200 méterről is képesek voltak az ellenségre rettenetes nyílzáport zúdítani, találati pontosságuk még levegőbe nyilazással is igen magas volt, ráadásul más lehetőség híján íjász voltukat meghazudtolva még közelharcban is megállták a helyüket.
    K.k.:450, F.k.:30, Hsz.:30, Ms.:9, Fs.:24, Rs.:26, T.sk.:6, L.sk.:10, Vk.:5, Vé.:5, Bsz.:4, F.t.:l, P.t.:s

Flail Scythian (Buzogányos szittya)
    Lovas magyar harcosok, akiknek fő fegyvere a láncos buzogány, valamint az ősmagyar egyélű ívelt pengéjű kardféle, a szablya. Igaz, nem tipikus, de mindenképpen szilárd, dinamikus és kitartó nehézlovasság, amelynek vágtasebessége ugyan nem a leggyorsabb, mégis hatalmas kárt tud okozni az ellenséges erőkben, ha megfelelő ütemben érkezik a megfelelő helyre. Védelme elsőrangú, amiről a kiváló nemezvért és a bőr lópáncél gondoskodik.
    K.k.:600, F.k.:40, Hsz.:20, Ms.:9, Fs.:12, Rs.:16, T.sk.:13, L.sk.:-, Vk.:10, Vé.:7, Bsz.:6, F.t.:h, P.t.:m

Alan Light Cavalry (Jász könnyűlovasság)
    A jászok az indoiráni népek északi csoportjához tartoznak, akik a koraközépkorban telepedtek le a történelmi Magyarországon. Felszerelésükhöz tartozik a bőrpáncél és –sisak, a lábvért, és az ívelt pengéjű régi keleti kardtípus a szablya. Lévén, hogy könnyűlovas egységet alkotnak, elsőrangú üldöző és mozgáskoordinációjú alakulat, bár közelharci készsége és morálértéke nem üti meg a maximumot.
    K.k.:350, F.k.:25, Hsz.:30, Ms.:9, Fs.:22, Rs.:26, T.sk.:10, L.sk.:-, Vk.:6, Vé.:5, Bsz.:3, F.t.:l, P.t.:s

Highland Lancer (Felvidéki dárdás)
    A Kárpátok völgyeiben nevelkedett középkori magyar ifjak egyfajta kötelezettsége volt a harci képzettség, azon belül a dárdahajítás. Ezért mesterien bántak az ősmagyar hajítódárdával (pilum), amelyet csatában 5-10 méter távolságból vetettek az ellenségre halálos pontossággal. Az ily módon megtizedelt egység rendszerint már nem volt képes felülkerekedni a közelharcban is jártas magyarokkal, akik aztán mérföldeken át üldözték a fejvesztetten menekülő idegen sereget.
    K.k.:500, F.k.:30, Hsz.:30, Ms.:9, Fs.:22, Rs.:25, T.sk.:11, L.sk.:12, Vk.:8, Vé.:6, Bsz.:5, F.t.:m, P.t.:m

Jelmagyarázat:
    K.k.: képzési költség – mennyibe kerül az adott egység.
    F.k.: fenntartási költség – mi pénzt emészt fel léte körönként.
    Hsz.: harcosszám – hány tagot foglal képzéskor magába.
    Ms.: menetsebesség – milyen gyorsan menetel.
    Fs.: futósebesség – milyen gyorsan szaladgál.
    Rs.: rohamsebesség – milyen gyorsan rohamoz.
    T.sk.: támadási sebzőképesség – milyen kárt tud okozni.
    L.sk.:lövedék sebzőképesség–milyen kárt okoz dobó-,lőfegyvere(havan).
    Vk.: védekezőképesség – milyen hatékonysággal védekezik.
    Vé.: védőérték – milyen szintű védőfelszereléssel rendelkezik.
    Bsz.: becsületszint – mennyire sziklaszilárd a harci morálja.
    F.t.: fegyverzet típusa–ált. könnyű (l.), közép (m.) v. nehéz (h.).
    P.t.: pajzs típusa – ált. kicsi (s.), közepes (m.) v. nagy (l.)
  • Grenzjager
    inkább késsenek fél évet, de csinálják meg jól
  • Apache00
    most már egyre inkább várom az év végét, bár sztem ugyis késnek vele megint egy fél évet minimum...
  • Pluskast
    Ezek egész jó hírek, pláne acsatával kapcsolatos animációk. Még egy dolog érdekelne. Írják itt az interjúban, hogy a városok sokkal élőbbek és nagyobbak lesznek. Kíváncsi leszek, hogy vajon ha csak úgy magába a városba akarok benézni, mint a rome-ban, akkor az mennyire lesz "élő"? Mert ugye a rombe-ba csak mászkálnak értelmetlenűl ide-oda az emberek. Jó lenne h lenne pl a piacon mozgás theát árusok vagy a házakból kimászkálnának az emberek vagy a kovácsműhelyben és az istálóban is lenne élet. Szóval, hogy valóban élő középkori város jellege legyen. Bár lehet, hogy ez már túl sok kívánság, hisz végül is nem sim city-t csinálnak:))
  • Isegrim
    "If you zoom in during the fighting, you will notice that the animations have progressed greatly. The makers have recorded thousands of motion-capture sessions in order to create synchronized fights. Soldiers will block attacks, parry and combine movements in order to cleave their way through their opponents in a graceful way. Units with a hole in their stomach will go down with a “bang” and others will go looking for new meat to chop up. The fights no longer consist of set animations that are repeated until the opponent hits the dirt. The soldiers in the rearguard, who have no sparring partner, are forced to either to sling insults at the enemy, or quiver next to the mounts of friendly dead. This creates a realistic battleground, which increases the immersion dramatically. "

Emlékeztetőnek, valszeg ez most már tényleg így fog kinézni...

http://www.gamershell.com/download_1407.shtml

DÖBBENET.
  • Isegrim

Most találtam Totalwar forumon, érdemes elolvasni :

Q. First off, why don’t you tell us a bit about CA and its team? We obviously know about The Shogun and Jerome who are members but whom else forms part of the team?A. The team is actually made up of programming ninja. The Ninja skills are so up-to-date that each Ninja is assassinated and replaced by a new Ninja every 30 minutes.

But seriously the team is incredibly talented and we are very lucky to have such a great bunch working here. You are likely to see some new faces from the Oz team who are currently developing Medieval 2.

Q. Would you say the team works well together?
    A. Absolutely. The team has had a very low staff turnover in the last few years. This not only means we all know each other very well, it also means we have a wealth of experience working on the Total War series.

Q. What Inspires and drives you guys?
    A. We are all keen gamers ourselves and share a love of gaming. What’s more we are lucky enough to be in a position where we’re able to create the games that we want to play. It’s that passion for gaming and the desire to create games we love that drives us.

Q. We know that you have moved from a concentrated specific audience with Shogun TW and Medieval TW to a wider audience with Rome TW and its expansion Barbarian Invasion was this, in your opinion, a good move?
    A. It was a necessary move. In the Games industry you have to strive to be the best to stay competitive. This also means you need to produce games that are accessible to a wider audience. Making games that appeal only to specific audience just wouldn’t give us the resources to realise our vision and ambitions for the Total War games and the means to expand the series.

Q. I know this might be a secret and controversial topic but, have you any concrete plans for the next instalment in the Total War series?
    A. As you know, we’ve now released information on our new title. Medieval 2: Total War and we hope you are all as excited about it as we are.

Q. What elements of the Total war series do you wish to improve and expand on from Rome Total War to the next installment in the series? Assuming there is one.
    A. All of them. We’re always striving to evolve and improve the Total War series and when we look at Rome today we just see new possibilities to take the series further. Being able to take the foundations we have, the lessons learned and the feedback from the community and use this to further improve the series is a great position to be in and a very exciting prospect for us and, we hope, the fans.

Q. What about an expansion to Rome Total War, will there be another one?
    A. Watch this space.

Q. Will there be more patches?
    A. Watch this space.

Q. I’m sure you have browsed TWC and noticed our numerous Mod Projects, have any of these impressed you? Also, is it possible that the CA team might be inspired by these projects and their teams?
    A. We ‘re always impressed by the achievements of Total War mod teams. They are a talented bunch and some of them should be working in the industry.

Q. Do you regard the modding community as an asset to the popularity of the Total War genre?
    A. Completely. We certainly appreciate the role of the modders in the Total War community and have a great deal of admiration for the content they’ve been producing over the years.

Q. Is there any chance of CA releasing any tools to aid their modding in the near future?
    A. We have taken steps to improve the tools we use to create the Total War games and as with Rome, these tools will be made available to the modding community but we can’t go into any further details right now.

Medieval 2 will contain have one campaign that stretches from 1080 till 1530. It starts with the time of the knights and the crusades, going to the Mongol invasion and the gunpowder age and ends with the Renaissance and the discovery of America. In order to introduce the new player to the game mechanics, there will be a prologue campaign. There will be 21 playable and non-playable factions. You will recognize old friends, but you will also see new factions like Venice, Portugal and Scotland. Since every faction has his unique properties, different factions will offer different challenges in the campaign. For example, Scotland has a strong neighbor, the English. They will need to bide their time quietly before they expand their lands. Their troops consist of spearmen from the Lowlands and fickle savages from the Highlands. Once the Scots have bred sufficient warriors, they can trample over the English (not a nice view, with the skirts and all). The British Island will then be the perfect harbor from which to conquer the mainland. The English on the other hand have a weak economy at first, but they have excellent prospects. Their army is reliable and this is necessary, for they have to be on their guard for an alliance between the French and the Scots. The French have an excellent economy thanks to their rich farmlands, but they have to compensate for their weak foot soldiers by recruiting knights. Venice has an excellent starting position for they only have a “symbolic” starting army. Their economy is strong though and they can bribe, assassinate and attract mercenaries in order to expand. Because of the introduction of the new factions, there are more units to choose from (over 250!). Especially cool are the Gothic Knights whose horses, as well as themselves, are completely covered in steel Armour. Since most projectiles don’t hurt them, these fighters are very difficult to take down. The Turkish have a mortar that is modeled after that one that was used during the siege of Constantinople. The barrel is more than a meter long en the projectile that fits in it (stone, bullet, clowns) can weigh a couple of hundred kilos. In the ranks of the English, one can find the famous Longbow men, blokes who have bows with a length of over 2 meters. In order to protect them against cavalry, you can put spikes in the ground, which impale the knights who have bad horse-brakes. The Spaniards and Italians love gunpowder and the bullets that their musketeers fire, can pierce even the strongest Armour with ease. It goes without saying that these new units will bring new tactics to the field. In order to represent the chaos of battle, Medieval 2 uses the praised Rome engine, though there have been lots of changes underneath the hood. A predictable change is the higher number of polygons and the more detailed textures, which even allow you to read the names of the programmers on the tombstones. A new feature is that armies no longer consist of clones. There is a more varied collection of heads, bodies and limbs available to the soldiers. There are also more types of shields, weapons, Armour and even horses. The engine can thus render armies that are more “individual”. A second change is that settlements are represented differently. The developers want to do the huge cities and keeps justice and they strive for as much realism as possible. In Medieval 2, the castles and cities aren’t placed at “pre-fib” positions, but are nicely integrated into the landscape, even if steep hills or cliffs dominate that landscape. This not only creates more realism, but also brings more strategy with it. If you want to take the settlements, you now have to pass defensive barriers created by both man and nature. Most of the time, you will need the artillery to smash through the outer wall, while you use the siege towers to scale the inner wall. If your men managed to pries open the city gate, then you can let your units storm the keep with storm ladders. Of course, a couple of well-aimed cannonballs should do the trick as well. The localized damage (what you hit is what you destroy) also adds to the realism. If you zoom in during the fighting, you will notice that the animations have progressed greatly. The makers have recorded thousands of motion-capture sessions in order to create synchronized fights. Soldiers will block attacks, parry and combine movements in order to cleave their way through their opponents in a graceful way. Units with a hole in their stomach will go down with a “bang” and others will go looking for new meat to chop up. The fights no longer consist of set animations that are repeated until the opponent hits the dirt. The soldiers in the rearguard, who have no sparring partner, are forced to either to sling insults at the enemy, or quiver next to the mounts of friendly dead. This creates a realistic battleground, which increases the immersion dramatically. As every TW game, Medieval 2 also has a turn-based side to the game. It has the same 3D map as in Rome, on which you can block mountain passes and blockade areas of strategic importance with your forces. A difference with Rome is that you can choose whether you can develop your settlement in a castle OR a city. A castle improves your military and a city boosts your economy. A stronger economy allows you to bribe your enemies. If money doesn’t work, you will need to attract mercenaries in order to defend your lands. A castle requires much less management than a city, but cities grow more important as the game progresses. On the campaign map you can see “agents” running around, including assassins, priests and princesses. Most of them are under your control and you can use them in non-military interactions with other factions. A princess can be used to negotiate or to marry (once), so that you can cement an alliance with another faction. Merchants can be used to open new trade routes or you can order them to “attack” an enemy faction, thus disrupting its economy. A priest spreads the faith, but can become a heretic. In that case, the AI takes over control of your servant and uses him to undermine religion in your territory. You better not let him continue unabated, because there is, like in Rome, an external force : the Pope. He will not come enter your doorstep personally to smash a bible on your head, but he can excommunicate you and you will gain a lot of enemies. If the Pope likes you, he will warn your enemies to cease hostilities with your faction. Also, the campaign map is much larger than in Rome since you can also discover America. In the beginning, this isn’t possible, but once you have the technology to cross the ocean, nothing will stop you. In America, you will find unique and lucrative resources like tobacco, chocolate and, of course, gold. It goes without saying that they will do wonders for your treasury and if you convert some heathens, you will become a good friend of the Pontiff. Of course, conquering America isn’t going to be a breeze: the Aztecs aren’t too happy about your presence and it will take more than a sneeze to conquer them beneath your boot. Their numbers and fanatic zeal will compensate their lack of military technology. A harbo in the New Land however can bring you closer to your end goal: Total Domination!

The Interview:
    Quote:
    PCGP: Can you tell us a bit more about the team?

Prasant Moorthy: Medieval 2 is being developed by a section of CA in Brisbane, Australia. At the moment, the studio has 37 members and the most of them have worked on previous titles of the Total War franchise (including Spartan Total Warrior). Medieval 2 will be our first solo project.

PCGP: What is the role of religion? Will it affect the gameplay like it did in Civilization 4?

Bob Smith: Religion was very important in the medieval period. If we ignored it, we would break the realism of the game. Religion will be more important in Medieval 2 than in any other TW title. An important aspect is that player needs to be on the good side of the Pope. The Pope will formulate, just as the senate in RTW, requests. These are, for example, to organise a crusade against the Muslims, Orthodox factions or pagans. The faction who manages to succeeds in his mission first, will gain lots of prestige and wealth. If you grant this request, and others, the Pope will think of you as his friend. Another way of keeping him friendly is to build cathedrals and convert your population to the Catholic belief. The Pope will then warn your enemies to cease hostilities against you and he will accept suggestions of your faction to declare a crusade against a faction of your choice. If you disregard the requests of the Pope, he will become irritated and sent inquisitors to your lands to kill the infidels. He can also excommunicate you, which makes you lose lots of prestige with the religious populace. If the Pope dies, for any reason whatsoever, a college of cardinals will elect a new Pope. If one of your priests is a cardinal, he can participate in the discussion regarding who is to become the new Pope. And if he is very successful, he might become Pope himself, thus ending any difficult relationships you might have with the Pope.

PCGP: Will settlements work in the same way as in Rome?

PM: There are six levels of development, from humble villages tot vast cities and from wooden forts to stone castles. Settlements can now be either a city or a castle, and each has their own unique tech-tree. Castles are ruled from a feudal system, have an excellent difference, and allow you early in the game to recruit strong units. However, because of limitations in space and management, they will never contribute the same amount to your economy as your cities do. Cities are excellent for trade and technology and as the game progresses, they will grant you the best units. On the lowest level of development, you can change your cities in a castle and vice versa. However, buildings that aren’t compatible with the new type of settlement will be lost.PCGP: Can you give some examples of buildings that can be build in your cities?PM: There are a lot of new buildings who will grant access to new units and possibilities by upgrades. Churches and Mosques will spread the faith in your settlements and will give access to priests. Cannon foundries will give you gunpowder-based artillery and a smith will improve your units with better armour and weapons.

PCGP: When can we start conquering?

BS: For now we cannot give a fixed date. Let us say that with some luck it might be possible to play this game this year.
  • Isegrim

Olvasgattam az idegen forumokat az adott linken, egy két érdekesség:

- külön lehet eldönteni, hogy a települést VÁROSnak (+kereskedelem), vagy KASTÉLYnak fejleszd (+katonaság opciók), attól függően mire van szükséged. Remélem ez azt jelenti hogy lesz külön a klasszikus MTWs várostrom és fallal körülvett RTWos városostrom. Volt valami említés erődökről, remélem lehet majd kő végvárat építeni, baromi nagy fun volna védeni... :)

- a NAGY durranás : lesznek ugye a katonák közti harcban kivégzőanimációk... na a külföldi fórumon azt okoskodták össze, hogy ugye még mindenki emlékszik a RTW első trailerére, ahol a barbárok in-game engine grafikával nyomulnak, de nem csak csapkodják a másikat, hanem konkrétan beledöfik a kardot a légionárius hasába, az ottragad, mire megmarkolja a nyelét és elrúgva a hullát kiszabadítja a kardot.

Na most elképzelhető hogy a MTW2 már ez lesz. :)) Álltítólag a CA-s fejlesztők annó úgy nyilatokoztak a RTW-s trailerről, hogy tervezték hogy ilyen legyen a progi de aztán kivették, valszeg nem bírta volna el egy gép sem... de ha valaki megnézi a black and white-ot, ott már full animáltan harcolnak a vitézek.

A másik fun dolog hogy a fegyver/páncélfejlesztések látszódni fognak a csatában az egységeken... azaz ha a Peasantok fele gótikus páncélban vírit és kétkezes kard van nála, nem bizti hogy a miliciát kell arra az egységre ráküldeni. :)

A öldöklés következtében szétspriccelő vér megjelenik az egységek ruháján. :)

A screenshotok alapján mintha a katonák a megfelelő fegyverre váltanának harc közben, ez pl engem az RTWben idegesített, hogy a lovasság mindig lándzsával ment, a roham után is... pedig volt második fegyver, az ALT+klikkel lehetett előhívni, csak soha nem használták...
  • Yossarian
  • Grenzjager
    látom amúgy te is megértetted a lényegét amit írtam, gratulálok
  • Pluskast
    Na ja az nem volt egy rossz játék.Nem tudom. Azért az, hogy megtervezd a hajókat és lemodellezd őket a különböző nemzeteknek különböző skineket és poligónokat adj. Szerintem megduplázná a játék elkészítésének időtratamát.
    Valóban nem lenne rossz de üzletpolitikai szempontból nem fogják elkészíteni.
  • mstummer
    Óhh..Centurio...mekkora játék volt...nemcsak h tengeri csaták voltak hanem gladiátorviadalok,kocsiverseny...hmm :)

Amugy a Shogunban nekem is tetszettek a videóbejátszások, hiányoltam is az MTW-ből.Azért ha lenne inkviziciós videó az kemény lenne :D
    Jah meg a magyar intro-videóra én is kiváncsi lennék,remélem nem állítanak minket be gagyi népként.
  • Apache00
    mért ne, az imperial gloryban is simán megoldották, söt az volt a játék legjobb része
  • Pharaoh
    A tengeri csatát már a centúrióban is megtudták oldani, ami iylen total war ős volt.
  • Pluskast
    Szerintem ez nem lesz. Max videó bejátszás. Az, hogy le tudj játszani egy tengeri csatát az egy külön játék lenne.
  • Pluskast
    Jaja Jó kis game volt:)