11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Bucser
    egy szóval sem mondtam, hogy jól van így:) de talán ezen is alakítanak majd még:) Miután megmagaryaázod teljesen egyetértek én is veled:)
  • Hunor1
    Remélem majd ezen is javítanak a modder csapatok!Pl. roméban is csináltak ilyet, vagyis a betámadó lovasok nagy réseket ütnek elöször. Majd amikor megtört a roham és a lovasok feldöltek, a gyalogaág azon a helyen hátrábbugrott a lezuhanó ló teste elől.

DE VAN EGY FURCSA ÖTLETEM ! remélem vannak itt olyanok akik rendszeresen olvasnak külföldi fórumokat is stb.Tehát lehet-e vallást váltani a saját népemnek? Tudom hogy történelmileg nem valós ,de csak diliből kipróbálnám mondjuk a franciákkal áttérni a mohamedán vallásra..loool :-))Vagy a törökökkel a kereszténységre...furi de izgalmas lehet
  • Apache00
    valamikor novemberben elvileg
  • Apache00
    én nem is azt állitom hogy nem nyársalják fel a lovasságot, de nem is állitják meg egyböl. Ezt a részt a Rettenthetetlenben is elbaszták, ott ugye a földön voltak a karok, és a végsö pillanatban állitották fel öket, na most lehet ott 3 Fehér Laci is aki tart egy lándzsát (félig a földnek támasztva), azt meg nem tartják kézzel. Az elsö sorokat ugy be kellett volna darálni a lovasságnak, mint a sicc. Persze a lovak is kidöglenek, mert átszurják öket a karók, de nem állnak meg egyböl és roskadnak össze, mintha egy legyet csaptak volna agyon. Képzeld el az egészet ugy,mint egy száguldo mozdonyt, amely elé mondjuk jonéhány betonfalat raknak. Az elsö párat átszakitja, mire megáll, persze mire megáll, már müködés képtelen is (tehát kimult). A rettenthetetlen jó film, de nem a történelemhüsége miatt. Amugy a benne lévö lovasrohamot kikisérletezték történészek számitogépen, és az eredmény az lett hogy nem tudják megállitani pusztakézzel a lándzsákat vagy karokat tarto gyalogosok a több száz, talpig páncélba öltözött lovast. Fizika az egész. Tulajdonképpen ott mindenkinek hullania kellett volna,mint a falevélnek. Azonban, ha a karók le vannak ásva mélyen a földbe (lásd Agincourt), akkor az már rendesen nyársat csinál a lovasokból, max a lorol berepülö emberek tudnak kárt tenni a védök között.
    Na de mindegy, szerinted jol van igy, engem zavar
  • tobias88
    Mikor jelenik meg??? vagy már megjelent? vagy csak a demo?
  • Bucser
    Agincourtban 2 egységnyi spearmen militia van és nem is a frontvonalban hanem hátul. Középen bizaunmounted knightok állnak.
  • Bucser
    Ezen sorok lényege pont az hogy a szálfegyver le van támasztva az első sorokban. és nem 1 hanem 2-3 ember tartja őket. Ezért tudják megfogni a lovasságot. Lásd például Rettenthetetlen: Az angolok elleni csata ami előtt hosszú rúdakat vágatott Gibson az embereivel, hogy megfogják a lovasrohamot.
  • Apache00
    Akit amugy érdekel a csata története:
    AGINCOURTI ÜTKÖZET
  • Apache00
    Ja igazad van, eddig nem is gondoltam bele igazán, de tényleg hülyén néz ki ahogy az emberek lángra kapnak...de majd biztos lesz, aki segit rajta vmi moddal.
    A másik amit megfigyeltem, és szintén elég zavaro: az addig oké, hogy a hellbardosok, billmenek meg egyéb szálfegyveresek a lovasság fő ellenfeli voltak. DE! Azért az nagyon gáz, hogy mikor beléjük rohan a nehézlovasság olyan 60-70 km/o-val, akkor ugy simán megfogja azt az első sor, mintha ugy oda lennének betonozva. Na most kérem megnézném, hogy ki az aki megtart 400-500 kilot felgyorsulva 70-re. Ez azért nem igy muködött, az első soroknak ugy kéne szértepülniük attol az iszonyatos tömegtől, ami rájuk zudul, hogy csak öröm lenne nézni. Persze aztán a lovasság is megtorpan, meg egymásra zudulnak, aztán hello nekik onnantól. Dehát legalább egy kis éket üthetnének, ugy néz ki az egész, mintha egy betonfalba ütközének. Azért tisztelt készitö urak, csak olvastak vmit a történelemröl, vagy legalább a fizika trv.eivel tisztában lehetnének. A szálfegyveresek onnantol jelentettek veszélyt, miután megállitották a lovasságot és utána bekeritették (már ami megmaradt belölük az ütközés után)azt. Ez igy elég kiábrándito, pont az Agincourti csatánál lettem erre figyelmes, hogy a francia lovasrohamok csak jönnek és jönnek, majd nekicsapodnak a szálfegyvereseimnek, és összedöltek mint egy ház, a katonáim meg szilajan álltak a elöretolt bárdjaikkal, és kb meghalt közülük 2 ember. Hát nem mondom ha ilyen terminátorok lettek volna a történelemben, akkor érdekesen alakult volna.

Mellesleg Agincourtnál a csatát kizárolag az angol ijászok döntötték el, sündisznová lötték a francia lovagokat, akik nem lándzsásokba rohantak bele ezután, hanem a kihegyezett karokba. Aztán a francia gyalogságot szintén nyilzáporral fogadták, majd bekeritették öket, és lemészároltak mindenki az angolok, akik mindössze max 100 embert vesztettek.

Remélem vki javitja majd ezt a hibát, mert ugylátom hogy tulzottan erösek lettek a szálfegyveres egységek igy.
  • Mor3llo
    ÁMEN :)
  • Alwares
    Ja és szabaduljunk meg az SSE2-től!
  • Serpa
    ki nem xarja le, h kinek milyen gépe van, JÁTSZUNK!
  • PrasCo
    Ha lenne fölösleges 300 ezrem, én is maximalista lennék, hidd el...
  • bazza
    hidd el, ha megtehetném akkor sokkal jobb gépem lenne. ez van, ezt kell szeretni, másnak még ez sincs :P
    No de tényleg, nem a graf a lényeg, csak jelenne már meg!
  • Serpa
    ja, mér?
  • Hunor1
    Látod a fellegvárat a jobbfelső sarokban?
  • Hunor1
    Na látod erről beszéltem...
  • Hunor1
    Igen, de reménykedem abban hogy javítanak az AI-n, így jobb lessz a városi csata is! Meg ahogy láttam nem csak egy várfal lessz, hanem van belső vár is ( legalább is a nagyobb városokban ) Azt is láttam screeneken vagy videókon hogy az AI csinál kitöréseket is ami a rómában nem volt. Ez is változatosabbá teheti az ostromokat
  • Serpa
    nekem ez a filmrészlet teccik a legjobban

• Wini
    sajna rome-al nem tudtam multiban játszani, de single-ben sztem az ostromok mindig elég egyhangúak voltak :( katonák fel a várra, aztán csá. ha meg én támadok, akkor meg mindenkit föl a falra, utána le a falról, irány a központ, és csá... néha hogy színesítsem a dolgot ástan alagutakat és berobbantottam a falat, de azt csak ha lovasaim is voltak
  • djukel
    Remélem az effekteket csak viccnek szánták. Az emberek lángolása és a ágyúlövedékek becsapodása ultraratyi.
  • Hunor1
    Jah, jó taktikák ezek.Csak azt nem értem a másik csatánál miért csinálták ilyen erősre az angol sereget/angolok 8 as experience, francok csak 1 vagy 0 /Akkor is győzök ha nem csinálok semmit..így artán azzal szórakoztam hogy az angol királlyal meg pár egységgel elmentem a városba, vagy fel a dombra ahol az a nagy templom van.:-)) Legalább kicsit változatosabb volt a környezet ! ha néztétek a videót is láthattátok milyen hatalmas városok lesznek majd!! Kedvencem a városi harc a falakon vagy az utcákon :-))/basszus de messze még a full/
  • LasDen #1048
    végre eljutottam odáig hogy leszedtem a demót....erre nem indul...dupla katt azt tölt egy kicsit... :D
  • Recler
    Bazza : senki nem kiritzált.Neked megfelel ez a lényeg,nekem nem felelne meg ...ennyi.Még nekem se fut el a gép csak közepes grafikával,hát még akinek gyengébb gépe van .Amugy nem a high itt a lényeg :D (Azt szinte mindenki fel tudja huzni high-ra.)
    Hanem az 1024*768...probálnád meg 1280*1024-en ,egyből kiakadna a géped :D vagy az Antialaysing-ot feltenni 16*-osra :D Lehet meg is állna a géped :D Vagy elég csak az árnyékot betenni high-ra...stb. Mindegy én maximalista vagyok...van akinek elég a közép grafika.

ez is csak irónikus volt :D
  • SirArcheer
    Köszi helpet!
    Már sikerült. A király meghalt az első rohamban. A muskétások meg a dombról aprítottak.
  • Wini
    kipróbáltam, hogy kikapok e páviánál, ha megpróbálom megmenteni a spanyol szárnyat... startnál a két lándzsás egységet otthagytam, hogy védjék a 2 spanyol muskétás egységet, a többi erőmmel meg egyből a spanyol vezér felé futottam, de félútnál már meg is purcant a béna.... mire odaértem már egy spanyol se élt ^^ sebaj gondoltam, akkor azt a pár túlélő franciát levágtam. szal most még kb a franciák 2/3 élt, nekem kb az egész hadam, leszámítva a 2 hátrahagyott lándzsást (azok ott meghaltak a sp. muskétásokal együtt) de ugye így elég nagy és nyílt terepet védtem, szal a maradék 2 puskás egységem nagyon szépen megtizedelte a közeledő franciákat, és a végén még így is nyertem, ilyen hülye taktikával. (hülye taktika, mert pont azt nem értem el, amit akartam, hogy egyesüljek a spanyolokkal)
  • Bucser
    nálam kb így zajlott a csata:

elején ugye taktikázik a francia király belédrohan 3 lovassággal a pikemen sorokba de utana elszalad, hogy az erdőt megkerülve ledaráljon majd a maradék lovassága . A Spanyolokat gyorsan elkergetik. Amint elkezd futni a lovasság a saját lovasságomat a nyomába küldve (útközben az lövészeit is kinyírom azért) elszaladok az addigra védtelenül hagyott áagyúkig. azokat leverem míg a saját spearmanjeim arrébrohannak és újabb védekező sort állítanak fel a gyalogos lovagok ellen akik addig az ágyukat védték. A zweihanderjeimet pedig szépen befuttatom az erdőbe és mikor a lovagok megérkeznek a pikemenekhez a spearmenek az üllő a zweihanderek a kalapács és egy chargeal vagy 2-vel szépen futásnak engedem őket. persze a muskétásokat mindig a spearmen fal mögött tartom és akkor is aprítom a lovagokat mikor már közel vannak. Majd záró akkordként befut a lovasságom az ágyúktól és hátulról ad a menekülő csigazabálóknak:D
  • obe
    én hagytam hogy bután belefussanak a pikeman sorba, a szembenlévő egységek hamar felmorzsolódtak, aztán a balra helyezkedő francia csapatok felé fordítottam a lándzsás falat, folyamatos muskétatűz+ ijjászok..az elit lovasegységem pedig jobbra kerülve, villámgyorsan lerohantam a franszia királyt(nagyképüen közelről figyelte a csatát)és kis számu testőrségét, karóra húztam, és a maradék francia hadat harapófogóba huzva felmorzsoltam, akik királyuk elvesztése után gyengébb morállal küzdöttek, és kb 300-an el is futottak..ennyi
  • SirArcheer
    Szisztok!
    Fullon nekem is akad a gém, de mediumon szépen fut.
    Valaki megnyerte a Pavia csatát?? Mert engem mindig elkalapál a gép, pedig elvileg többen vagyunk. Vmi jó stratégia??
    Mert én a kardos elit egységekkel próbáltam az ellen lándzsásait csapkodni, de mindig elvéreztek. :(
  • bazza
    nem kell osztani neked itt senkit, tisztában vagyok a gépem teljesítményével nincs szükségem rá hogy kritizáld. ha figyelmesebben lejjebb kukkantasz, észreveszed hogy mások hasonló konfiggal gond nélkül játszanak highon szal ezért merészkedtem kikelni magamból. különben nem akartalak lehurrogni ezért sry. (jah és ezt a smájlit: én inkább ironikus és gúnyos kifejező eszköznek szántam, nem bántásból)
  • Recler
    ez igaz,attól függ milyen beállitásokkal futtatod a játékot,egy alapbeállitással biztos fut a game,de fullon nem hinném h elfutna akadás nélkül.persze a vidkártya problémásabb mint a proci .
  • Methylisocloro
    Végülis a Company of Heroes demóját is ugy adták ki hogy véletlenül kifelejtették a shader 1.x támogatást, a full game-ben meg benne volt
  • Apache00
    Az A64 2800+ egyáltalán nem gyenge ehhez a játékhoz, nekem is hasonlo van (P4 2600, és kiváloan, szaggatás nélkül megy a játék) Inkább a Vga lehet ami miatt akad, az x1600 ugy tudom nem a legjobb szériája volt az ATI-nak, esetleg még a ramok növelésével lehet nagyobb sebességet elérni
  • Recler
    senki nem mondta h szar,vegyél vissza a szádból.
    Annyit mondtam h ehhez a játékhoz édeskevés ez az "általános magyar konfig" Már megbocsáss de egy x1600 pro és egy A64 2800+ nagyon gyenge. Persze van gyengébb is :D
  • Árnyvadász
    Jó akkor visszafekszem és álmodok még ilyeneket :) Mindenestre nagy kár...
  • bazza
    egyik sem szar, ez egy átlagos magyar konfig
  • Thanatos
    ...
  • Hunor1
    Hi . Tegnap nézegettem a gamestar.de ( a német gamestar oldal) találtam rengeteg új képet.Itt feltűnt egy újdonság is! (legalább is nekem)Tehát a városokban limitálva lessz az adott egységek lehívhatósága. pl lehet hogy tutdsz íjászokat képezni, de pl csak 2-öt, vagy kardos egységből 3-4 et.Vagyis nem úgy lessz ahogy a RTW ban volt, hogy montjuk hivsz 8 principest egy városból. Szerintem így sokkal életszerűbb is lessz azMTW2 !
    teccik!!
  • BladeW
    Jo hat akkor ez a dolog megvalaszolasra kerult, ugy tunik ismet a kiado tett ala a fejlesztocsapatnak. Grat SEGA
  • Thanatos
    rotfl :DDDD ott a pont... :P