11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Serpa
    a demoban lehetséges ez?
  • Hunor1
    eddig nem látott képek ITT !
    nem a legjobb minőségű képek , viszont jó sok! Végre láthatunk aztékokat is.szerintem vagy valami kiállításon játszható demonstráció , vagy egy béta teszter képei...
    ha valaki tud olyan történelmi oldalt ahol korabeli magyar, cseh stb fegyverzet, pánzélzat viselet látható plz linkelje ide, vagy priviben.Ugyanis elkeztem gyűjteni az anyagot egy esetleges hungarian reskin akcióhoz ! Engem pl zavar a rózsaszín-foszöld színkombi amit nekünk szántak.Már van egy festettpajzs képem ill a feketesereg zászlójáról képem !!
  • SirArcheer
    A rácsos alak, sztem a foglyokat jelenti!
    Régen szokás volt a nemeseket foglyul ejteni, mert váltságdíjat lehetett értük kérni.
  • Hmuda
    CE tartalom.

Térkép meg OST.

Kissé vérszegénynek tartom.

(A zeneszerző egy bizonyos Jeff Van Dyke...hoyg ezek a Van Dyke-ok mennyire elterjedtek. )
  • Zsolo007
    aranyos
  • Wini
    mindenkinek, akit zavar, hogy egyes részletek nem reálisak:
    "a bástya se tud csúszkálni, mégis élvezetes játék a sakk" :))
    ezt most olvastam itt sg fórumon ^^
  • Isegrim
    Hmmm, asszem ez a magas charge értékekben általában megjelenik, nem? Nem emlékszem a merchantnek a statjára, de mintha ha csak kardot láttam volna nála, lándzsát nem. Az egyik videóban egyébként mintha a ló is rúgta volna fel az embereket rohamkor, lehet h külön statja van és külön is támad lovasrohamkor..

Azért nem rossz egység az, főleg hogy a városokban lovast nem is képezhetsz általában..
  • SirArcheer
    Azt értem. Ugye Agincurtnál is a francia lovagokat is botokkal, és tőrökkel gyilkolázták a sártengerben.
    De egy lovas egységnek akkor is többet kéne sebezni. Még akkor is ha lerepül az első lándzsátől a kalmár. Legalább nyomjon össze két embert a 200 kgjával/páncéllal/.
  • Isegrim

Igen, csak a halberd militia tud falanx-szerű lándzsás formációt is felvenni, kicsit olyan a helyzet mint a Militia Hoplitákkal az RTW-ben.. amíg az alabárdok sorfalán át nem jutnak, hozzájuk sem tudnak érni.

A merchant militia cavarly gyakorlatilag vmi olyasmit takar, hogy a gazdag kereskedők megengedhetik maguknak a drága páncélt meg lovat, de csak azért mert egy dagadt kalmár belepréseli magát páncéba még nem lesz harcedzett... bár ezen lehet hogy változtatnak a véglegesben, ami engem kicsit zavar az a meglehetősen magas támadó érték minden egységnél, bár lehet hogy csak az RTW azon gyermekbetegségét akarták kikerülni, hogy a magasabb egységeket egyátalán nem nem tudták leverni. Ami azért lássuk be, nem reális, csak azért mert valakin páncél van, nem jelenti hogy nem lehet földre rántani és agyonverni kövekkel meg botokkal. :)
  • tobias88
    most már érdekes lessz az, hogy valaki úgy tette fel a modokat, hogy átmásolgatta a fő játékot, és fent volt neki 3 vagy 4:D:D, az most 30-40gb:D
  • SirArcheer
    Megnéztem én is a magyar egységeket.
    Elég jól néznek ki, de találtam egy két furcsaságot:
    A Halberd Militia és a Transylvanian peasants támadó és védekező értékei megegyeznek, pedig a Militian elvileg van vmi pánél és komolyabb fegyvere van.
    A másik hogy ez a támadó értéke a merchant cavalary militanak. Amitől azért többet várnék!
  • tobias88
    Előbb írtam hogy 11gb!
  • tobias88
    én 1 hete vettem a gépem:D
  • Isegrim

Hát, a szekérvár az életben úgy nézett ki hogy szekereket összekötöttek és kvázi egy rögtönzött erődöt alakítottak ki belőlük, az oldalakat megerősítették falemezekkel stb., a gyalogság pedig belőle lövöldözött viszonylagos védettségből. A fő előnye persze az volt hogy lovagok nem tudták őket legázolni, a huszitáknál nagy sláger volt, Hunyadi is használta rajtuk keresztül. Állítólag még valahogy azt is megoldották hogy támadjanak velünk (gondolom lejtőn vagy valamin)

Most találtam, baromi jó kis site :

http://myweb.tiscali.co.uk/matthaywood/main/Warwagons.htm#The%20Tabor%20battle%20wagons%20of%20the%20Hussites
  • morreau
    Gb
  • morreau
    Lehet már tudni h mennyibe fog fájni a game?
  • Wini
    erről jut eszembe, az oroszok vmi speckó egységéről olvastam, talán épp szekérvárnak tudnám fordítani (forrás: hivatalos oldal)
    ti ezt hogy képzelitek el? ki lehet csata előtt telepíteni, középre bezsúfolod az ííjászokat/puskásokat és kapnak védekező bónuszt, cserébe viszont rájuk lehet gyújtani?
  • Isegrim
    .. cseh zsoldosokat, szekérvárakat pedig majd valszeg lehet Mercenary-ként felfogadni, csak át kell ruccani Bohémiába, Mátyás is úgy szerezte őket ! :)
  • Isegrim

Hmmm, magyarokhoz szvsz annyit hogy a kezdő egységeink lesznek lovasíjászok, ami szvsz messze jobb mint amit a többiek kapnak az "első istállóból" - hobilars, mounted sergants meg ilyen xarok. :)

Utána pedig nem lesz nagy különbség a többihez képest, elvégre a középkori Magyar kir. éppolyan feudális, nehézlovas seregekkel harcolt mint bárki más. Gyalogságot a források alig említik. Senkit sem érdekeltek.

Szerintem a CA elég jó munkát csinált ahhoz képest milyen rohadtul nincsenek magyar források sem(!!) a témáról. Nevetségesen nagy a hiány ezen a téren, OFF ha a sok szittya mélymagyar ahelyett hogy hülyeségeket álmodna sumérmagyarpártus hercegekről inkább beüllne egy könyvtárba, felnyitna egy Corvinát vagy ásót ragadna és kiásná az emlékeinket többre mennénk ON

A Fekete Sereggel kapcsolatban nem érdemes belemenni, nagyrész cseh huszita és mindenféle nációjú zsoldosokból állt. Mátyás király egyik levelében, amit sűrűn idéznek, a Fekete Seregről azt a megállapítást teszi hogy magyarokból, akik nehézlovasok, rácokból/szerbekből, akik könnyűlovasok és cseh gyalogosokból áll. A gyalogságunk ekkor még teljesen konzervatívan harcol, alapvetően csak védekezik, mögüle lőnek a z íjászok/számszeríjászok. Ebből a szempontból szerintem a Pavézés lándzsás elég jól eltalált, ahogy a magyar nomád könnyűlovasok viseletét is jól eltalálták, úgy tűnik még a banderiális rendszerről is hallottak.

Ha meglesznek az alap, standard ny. európai egységek mint a Sergeantok, arkebúzosok, plusz néhány magyar specifikum mint lovasíjászok, husszárok én tök boldog leszek. :)
  • haxoror
    Medieval 2: Total WAR

A diplomácia a puhányoknak való
  • haxoror
    A Szeleukidákat nem a sok környező nép nyírja ki mindig hanem Egyiptom a Goa'uld hadseregével

Az AI-AI harcokat az autoresolve értékek döntik el és pl Rome-ban a chariotnak még a legutolsó patchban is ez az értéke sokkal nagyobb mint egy lovasíjásznak (na EZÉRT nincs soha Pártus-birodalom, hiába sírtunk a fejlesztőknek a fórumokon) szal ha ezen most se változtatnak akkor a magyar AI szopni fog :(

Erős szomszédnak meg ott van bizánc, szinte az összes területe európában van, előre borítékolom hogy ők lesznek majd a második macedón gőzhenger és vajon ki lesz az első nép az útjukban...
  • Wini
    nem láttál? akkor tuti nem játszottál a civilizations 4-gyel :)
  • a.carkey
    De és nem. Az a játék, ahol lehetett Mongóliát is egyesíteni és utána világhódítani, de ez az a game, ahol már világhódító tervekkel is kezdhettél több EU nagyhatalommal.

Genghis Khan
  • Serpa
    találtam is egy képet
  • Serpa
    Genghis Khan

ez nem az a játék, ahol Mongóliát kellett először egyesíteni, utána lehetett leigázni az ismert világot?
  • a.carkey
    Azért a diplomáciában jelentős újításnak néz majd ki pl. a pápa választása és az azzal, illetve a papa irányításával kapott lehetőségek, teendők. Utoljára a Merchant Princeben (1 vagy 2.) volt ilyen jól kidolgozva. Végre visszatették a Shogun óta hiányolt animokat az egyes cselekedetekről (persze ki lehet kapcsolni), és elég jók lettek amit eddig láttam.

Sajnos a Genghis Khan (KOEI) óta igazán komoly és erős, jól megírt diplomáciával kijött játékot még nem láttam. Sajnos.
  • a.carkey
    Nézd meg mit írtak ezek a majmok az uniós csatlakozást megelőzően Brüsszelbe az ország történelméről összefoglalónak! :(
  • Wini
    90% hogy a hangkártyád directx 9 kompatibilis :)
    a 3-4 éves alaplapokba már ilyeneket integráltak
  • Bucser
    hát jelenleg nálam a flight simulator X van fent 15 giga szabad helyet foglal:) és 2 dvd volt:D
  • tobias88
    * 1,8Ghz-es processzor
    * 512Mb RAM.
    * DVD-meghajtó
    * 11Gb szabad hely a merevlemezen
    * DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
    * 128Mb-os videókártya Shader Model 1.0 támogatással

Éjjen, csak 1 gond van! Miaz hogy directX 9 kompatibilis hangkártya??? Azt hogy tudom megnézni???
    a 11gb szabad hely rémisztő, de sztem várható volt!
  • Bucser
    elégnek elég.. de az szerintem low grafika lesz.
  • tobias88
    Mennyi az esély hogy 512ddr2-őn és x300as elég hozzá??
  • Hunor1
    HI. Gondolkoztam azon hogy összegyüjtök egy kis anyagot a magyar középkori fegyverzetről viseletekről, vagy a híres fekete seregről és elküldöm a CA- nak...Hát azt hiszitek találtam egy árva képet , hiteles grafikákat róla!!!!!??? Siralmas !! Minden nemzet büszke a történelmére és fennt van az interneten jól illusztrálva..Csak " mi " vagyunk ilyen f@szok , hogy rólunk alig van valami....Nem csoda hogy a fejlesztők is leszarják milyenek is voltunk valójában akkoriban,és csak hasraütés szerüen adnak nekünk gagyi egységeket..rewmélem gyorsan összeáll egy csapat aki tud valamilyen magyar patchot vagy módot összerakni..:-((
  • Isegrim

Ja, a magyarokról pedig 1-1 ben a Pártusok jutnak inkább eszembe... baromi jó lovasíjász egységek (a Magyar Nobles kvázi Persian cavarly), nehézlovasok és némi gyengus gyalogság. Az über gyalogos egységünk a béta szerint a pavizés lándzsások, bár remélem azért lesznek Sergeantjaink is..
  • Isegrim

Szerintem nem lesz gáz, mert mindegyik factionnak kicsit más az AI-ja, van amelyik passzívabb stb. És igazából nincsen egyetlen erős faction sem a közelben, max a lengyelek.

SZVSZ a szeleukida szerepkör megmarad a németeknek. Papíron kurva erősek, de körbe vannak véve franciákkal, két olasszal, dánokkal, lengyelekkel és magyarokkal (lesz még Bécs magyar falu! :D )és el fognak vérezni villámgyorsan a sok háborúban.

Habár ki tudja.. ha győzik pénzzel, sok városuk van és itt már nem lesz az hogy egy két nagy sereg kóvályog a térképen, másutt meg semmi, az új többegység/kör "termelés" miatt...
  • Besz
    Kíváncsi vagyok, vajon mennyire lesz erős Magyarország a többihez képest. Úgy értem, ha a gép vezérli, mert más néppel játszunk, mennyi ideig tart, amíg bedarálnak minket. Ez a szerep az RTW-ben a szeleukidáknak jutott. Mindig ők estek ki általában leghamarabb. Összességében nekünk sincs túl jó földrajzi helyzetünk.
    Gondolom a diplomácia megint abból fog kimerülni, hogy ha szomszédos az adott ország, akkor háború, ha meg a térkép másik szegletében helyezkedik el, akkor meg szövetség. Így hiába kötsz szövetséget a szomszéddal, max 1 körig fog tartani. Valahogy ez maradt meg bennem a Rome után. Kár, hogy ott nem voltak tartós szövetségek. Bele sem merek gondolni, hogy a grafikához képest mennyi erőforrást fordítottak a diplomáciára az MTW 2-ben.
  • Serpa
    a török vid vége se qtya füle.
  • Recler
    köszi szépen a történelmi anyagot,nekem iszonyatosan tetszett. És a játékban és a történelemben meglevő összhang,reális bemutatása mindannak ami történt ....köszi mégegyszer barmoi érdekes volt
  • Recler
    Pras én több mint 450 ezret invesztátam a gépbe,de még mindig lenne mit fejleszteni rajta...amugy ez ördögi kör ,nehéz utolérni a game gyártókat.
  • Isegrim
    A Német-Római Császárság - Preview az IGN-n

A videót mindenképpen nézzétek meg, szerintem eddig a legjobban összerakott darab. Ahogy a végén a Zweihander aprít az nem semmi. :)