11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Wini
    ó dehogynem :D pl ha vki betépve MEGPRÓBÁLJA átugrani a grand canyont :D biztos történtek hasonló próbálkozások ^^
  • Thanatos
    van ezer egy forditógép :) meg tanulj nyelveket ;) a próbálkozásba még senkise halt bele :)
  • PrasCo
    Ez szép és jó, de ha gyakorlatilag nem tudok angolul, akkor úgy mégis mi a rákkal fordítsam...?
    Egyébként köszönöm.
  • Thanatos
    nem :D tudod hogy leszarom ki mit gondol rólam és akkor is beirom a véleményem ha azzal senkise ért egyett... :D
  • Zsolo007
    Igen. Ez igaz. Most boldog vagy?
  • Zsolo007
    Ebben eddig is meggyeztünk :)))
  • Thanatos
    szvsz nem, egyrészt a konkluzio majdnem ugyan az lett neki másrészt meg tényleg ő legalább megprobálja és ha kijavitják neki elgközelebb jobban fog neki menni..., aki meg megse probálja hülye marad egész életére...
  • Mor3llo
    Sztem egyezzünk meg abban, h reméljük h a teljes megy SSE2 nélküli procikon :) nos ?
  • Zsolo007
    Igen, de #1016-ban nem ezt írtad...
  • Mor3llo
    The version we had was seriously bugged with a lot of glitches (battles didn't wotk, campaign map was full of graphics errors). However, from what we know it seems that all these bugs were caused by the early stage of the beta, not by system requirements of the game.

All this lead to a conclusion that the full version should work fine on computers not supporting SSE2. What were the reasons for releasing the demo that doesn't run without SSE2 - well, is it a sweet SEGA's secret.

A felső bekezdésnek a végén az áll, h ezek a bugok a korai fázisban álló béta verzónak köszönhető, és nem a rendszer követelmények miatt.
    Az alsó bekezdés elején az olvasható, h a full verzónak működnie kell az SSE2 nélküli procikon...
  • Zsolo007
    Tehát:

Akik a bétát tesztelték azok olyan gépeken tesztelték (két athlonXPn) amiknek nincs SSE2 támogatásuk, ennek ellenére működött. Tény hogy az a béta még tele volt hibákkal. Ezek a hibák viszont még a béta miatt voltak, nincs köze a hardverhez.

És ebből azt a következtetést vonták le ők, hogy a teljes verziónak is mennie kell SSE2 nélkül is. Ezért nem értik, hogy mi lehet az oka annak, hogy a SEGA egy ilyen demót adott ki..

Ez a lényeg...

Végül is jó az amit Morello fordított, csak a részletek hibádzanak
  • Zsolo007
    Lefordítom...

Ez oké, de ha hülyeséget ír az rosszabb mint ha semmit sem írna
  • Thanatos
    lehet nem tökéletes az angoltudása, de ő legalább próbálkozik sok iqlight forumozóval ellentétben...
  • Zsolo007
    Úha. te az #1012-t fordítottad? Mert oda nem ez van írva..
  • Mor3llo
    Vááá, lefordítottam nagyjából.Ebben elnézést kérnek azok a tesztelők, akik kiadták ezt a demot.Azt mondják, nagy valószínűséggel a demo béta-mivolta miatt nem működik SSE2-es procikkal :)))))) és azt írják h a teljes játéknak működnie kell majd kell majd ......... SSE2 NÉLKÜLI PROCIKKAL :)))) MÉGIS VAN ISTEN :DDDDD
  • PrasCo
    Öö, ne haragudj, mint echte ungárise paraszt, ilyen angolból (remélhetőleg csak még) nem tudom kihüvelyezni, hogy mi a rák van.
    Két mondatban valaki leírná a tényállást? =)
  • katarzis
    Sajnos álmodsz mert ilyenröl szó sincs,viszont lehet felhuzni ilyen kis eröditéseket mint a rome-ban.
  • haxoror
  • Isegrim

Jóhír az SSE2 problámával kapcsolatban !!!

SSE2 - new important information /
    11.10.2006 r., 13:21

As we all know, the demonstration version of MTW II works only on processors which support SSE2 (Streaming "Single Instruction, Multiple Data" Extensions 2). A few days ago we published a list of processors that do not have SSE2.

While everyone is still awaiting for the official statement from SEGA, we feel it's our duty to let you all know that the computer that we were testing the beta on most likely does not support SSE2. Here are some details about this comp:

Athlon XP-M 2800+, 2133 MHz, L2Cache 512 KB, FSB 133 Mhz, 16X, voltage - 1.65 vo., AXMA2800FKT4C, Barton, SSE, MMX, Enchanced 3DNow!

These specification can be verified here and here.

PsyborgMJ from our forum, who also had a possibility to test beta, had no problems with running it on Athlon XP Barton 2500+ - also without SSE2. On the other hand, demonstration version didn't work on this comp. As you can see then the beta version of MTW II ran smoothly on two different processors that don't support SSE2.

The version we had was seriously bugged with a lot of glitches (battles didn't wotk, campaign map was full of graphics errors). However, from what we know it seems that all these bugs were caused by the early stage of the beta, not by system requirements of the game.

All this lead to a conclusion that the full version should work fine on computers not supporting SSE2. What were the reasons for releasing the demo that doesn't run without SSE2 - well, is it a sweet SEGA's secret.

No matter what will be the final of this whole issue, keeping thousands of fans in uncertainty and shortage of information about requirements clearly shows that decision makers at SEGA are far away from being proffesionals. We will let you know where the oficial statement comes.

Forrás
  • Wini
    elnézést, mégis lehet: itt szól erről (is) egy hozzászólás
    de sajna csak kisebbre
  • Wini
    történelmi csatákban nem lehet növelni
  • Sith
    Kérdés
    az egység létszámot lehet növelni? mert nekem nem hagyja (optisons beállítások)
    én szurtam el valamit? vagy vak vagyok esetleg a konfigom gyengesége miatt nem lehet növelni vagy a demoból ez ki van véve egy az egyben?

ps bocs ha volt róla szó és átsiklottam fölötte
  • Recler
    Bazza
    nem need a vidkártyád a rossz és a procid...a rammal semmi probléma
  • bazza
    Hát mindenki mondja hogy ígymegy maxon meg úgy megy maxon...
    Ennyire kell neki a 2GB ram? mert nekem csak akkor marad játszható ha mediumra rakom a grafot. (A64 2800+, 1gb, x1600pro) jó nem egy erőgép, de obliviont bírta highon az fix.
  • Wini
    nem erre gondoltam, hanem arra, mikor a végén kiírja, hogy az egységek menny embert öltek meg/vesztettek/hányan gyógyultak meg
  • Wini
    jaja, rome-ban a lovasság túl erősre sikeredett, és ez ellen sokan panaszkodtak is a fórumokon, ezért a fejlesztők gyengítettek rajtuk
  • Bucser
    A lovasroham pusztító tud lenni de (ahogy az a valóságban is volt) kell neki távolság és idő míg felgyorsul. Ahogya romában volt kifejezetten szavart, hogy elég volt alovassságot kicsit oldalra kivinni és máris lehetett akalapácsként hasznáni a spearmenekhez alig odaérő gyalogság hátán... Most legalább nem lesz olyan hogy két oldal felsorakozi ka lovasság befordul és már szaladnak is az katonák...
  • Árnyvadász
    RTS és Total War kamera közt... nem General...

Serpa: 1. Ok. 2. Értem. :)
  • Serpa
    korábban írták, h sáncot felhúzni az íjászok képessége lesz.

a korábbi játékokkal nem játszottam, így nekem kifejezetten teccik, ahogy a lovasság neki ront az alakzatoknak.
  • Árnyvadász
    Csata alatt ESC-re behozható menüben van egy game options almenü és abban alul egy restrict camera, amit be/ki pipálva lehet aktíválni a síkban mozgó kamerát. Azért írtam, hogy be/ki, mert néhol ki kellett venni a pipát, néhol meg be kellett kapcsolni, hogy síkban mozogjon a kamera. Gondolom ez még a demó gyermekbetegsége.

//Ugyanezen almenüben van a RTS, Total War, General Camera is...// (Bár én az RTS és General közt nem vettem észre kölünbséget, de biztos van.)

Tüzesíjak tényleg nem valami szépek, de az emberek elégés effektje az egész jól néz ki. Talán ezen is javítanak. Tudod, a demó meg nem reprezentálja a végleges játékot :) (Szokásos készítői parasztvakítás, de azért a CA csapatában talán bízhatunk.)

Ami még nem igazán tetszett: RTW-ben a lovasroham az ütött... itt valahogy lassabban is érkeznek meg a lovasok, meg kevesebb embert löknek fel... azt hittem ezt brutálabbra csinálják...

A védelmi karósánc viszont kifejezetten tetszett az íjászok előtt. Remélem ez nemcsak történelmi csatákban lesz elérhető.

Amit várok a játéktól az leginkább az építhető erődők sokszínűsége, amiket várostól függetlenül fel lehet majd húzni védekezéshez. És pl. akkor itt lehetne árok, sánc, meg mindenfajta finomság is. Remélem nem álmodom :)
  • Serpa
    engem az irányításban csak az zavar, hogyha balra v jobbra húzzom az egeret, akkor nem síkban mozog, hanem térben.

de nyílván át lehet állítani, csak még nem néztem meg.
  • Thanatos
    erről jót eszembe (tetszik/nemtetszik téma):
    csak nekem tünik borzasztó idiotának a tüzes nyilvesszők grafja? közelről jól néz ki nagyábóül de távolról borzasztó..., világitó fénypontok repkednek mintha valmai fantasy-ban lövöldöznének plazmaágyuval... :P romeban szvsz sokkal jobban néztek ki... :/
  • Thanatos
    nagyképüség?? ezt gondold át mégegyszer... (az is nagyképüség ha valami nem megy dx3-al? ez kb ugyan olyan..., az sse2 egy utasitáskészlet ami megkönyiti a programozók dolgát..., kb mint ami a dx-ekben van csak az grafikai ez meg kicsit más tipusu...)
  • Thanatos
    szintugy :)
    a vid meg tényleg eész jó volt :)
  • Apache00
    Akkor lehet hogy csak azért tünt furcsának kicsit a kameranézet, mert nem is néztem hogy át lehet állitani hagyományosra.
    A zoomolás nálatok is gyorsabb volt mint az eddigi TW-nál? egy kicsit görgettem meg az egér scrollját és már a katonám arcába bámultam, csomot kell szarozni, hogy megfelelö nézetet kapjak, ami ugye csatában nem a legjobb. A panelon jo, de az meg körülményesebb is
  • Pluskast
    Az átláthatósággal nekem is voltak gondjaim. De én egy egyszerübb megoldást találtam. Az options menün belül asszem a camera sttetingsben a gép egy új fajta kameranézetet állít be alapból. De ki lehet választani a hagyományos RTW camera nézetetis és így máris átláthatóbb lett a csatatér számomra.
  • Árnyvadász
    Tegnap egy hosszabb (kb. 3-4 órás) lélegzetvételű Medieval demonstrációval töltöttem az estémet és ezzel kapcsolatos értékelésemet szeretném megosztani veletek.

Gépem: AMD64 3000+ (Socket754)(2Ghz); 2GB Ram ; Nvidia6800Ultra (AGP) /legújabb Nvidia Driver/

Első nekifutásra ami kb. egy-másfél óra volt, nem hittem el azt amit láttam: átláthatatlan csaták, szaggató kép, visszavett beállítások, színkavalkádtól felismerhetetlen egységek és nem túl meggyőző közelképi harcok.

Aztán újra erőt vettem magamon és nekiültem megint. Rájöttem, hogy a videókártya driverben kell állítani az AA és Aniso értékeket, mert a programban beállított az nem működik. Na így már mindjárt más lett a leányzó fekvése, az Aniso szűrésnek hála részeletgazdagabb, átláthatóbb és tisztább lett a kép. Majd a beállításokat is sikerült úgy belőni, hogy azért fusson játszhatóan és élvezhetően, plussz jól is nézzen ki.

Idő kellett ahhoz, hogy megszokjam az egész programot. De amint ez megtörtént, teljesen más véleményem lett. Jó csatákat játsztottam, nyertem is. Sajnos az AI-ról nem lehet nyilatkozni, mert a csaták le vannak szkriptelve és mindig ugyanaz történtik.

Ami tetszett: Az Oblivion szerű tájkinézet, a tájba tökéletesen beilleszkedő gyönyörű épületek, maga a táj kidolgozottsága és az égbolt megvalósítása. Az egységeken megcsillanó fények, az egységek kidolgozottsága és némi változatossága. Más pajzsok, fejvédők, ruhák, fegyverek váltakoznak, de persze korlátozott számban. A vérfelhő a sérüléskor, az elpirosodó emberek, akik megsebződtek, illetve néhány halálanimáció. Az egymás elleni harcok időnként. A zászlók lengedezése a szélben alapban, majd egységek irányváltoztatáskor, illetve sebességétől függően is tetszett.

Ami annyira nem: Az egymás elleni csaták néha olyan lomhán, erőltetten zajlanak le, kicsit nehezen találják meg az emberek egymást, meg időnként nagyon összeszorulnak egy kis helyre. És ez olyan irreálissá teszi a látványt. Ebből a demóból sajnos baromira nem derül ki semmi, csak az hogy a grafikai megjelenítés fejlődött. Nemártana mégegy demó.

Bár amiket olvastam a játékról kölünböző előzetesek alapján, meg magazinokban az biztató.

Az biztos, hogy amikor 8XAA, 16XAniso és minden más képi beállítás maxon volt, akkor padlót fogtam a grafika minőségét illetően. Csak így játszani már körülményes volt. Lehetett, de azért számomra nem az igazi.

Zárszóként: Én bízom a CA csapatában, hisz a RTW-al is 300 órát sikerült a gép elé kényszeríteni. Nyilván ezzel a programmal már nem fogok ennyit eltölteni, de az már most boritékolható volt a demó kapcsán, hogy igen nehéz elszakadni tőle. Persze nem lehetetlen :)
  • BladeW
    Szvsz eleg nagykepuseg (es uzletileg hibas lepes) ha a full nem fog menni Athlon XP-n. Kulonbozo felmeresek alapjan meg igen sok ember rendelkezik ilyen procival - koztuk enis...
  • a.carkey
    Nézd meg a demo menüjében lévő videót!
  • a.carkey
    Csak csata. Pavia és Agincourt.