11765
-
#1470 Én egyetértek veled :) -
katarzis #1469 Mondjuk ugyanezt meglehetne pl csinálni lenne egy másik opcio stratégia,tervezés vagy ehhez hasonlo rémennél,beadna egy sátrat a háttérben pattog a tüz kintröl beszürödne a sereg morajlása közben pedig a tábornokok gyürüjében ott lenne a világ térkép,a seregeidet mutatná hol vannak,és az ellenség által felderiteteket is.Nem lenne benne semmi extra még csak ujdonság sem csak fokozná a hangulatot.Vagy a kém menü egy külön kis kocsmában lenne és ott bérelnéd fel az ügynökeid,ugyanezt meglehetne oldani mindenre.Sok jo lehetöség van a játékban ,de ehhez szerintem ilyen menüket is kelett volna gyártani ami szerintem nem lehet tul nagy feladat,hihetetlen mértékben megdobná az egészet persze lehet csak én látom igy... -
katarzis #1468 ui nem értem miért nem csinálták meg ezt eddig is,egyszerü lenne megoldani és szerintem nagyot adna a hangulathoz és a játékélményhez,nem hiszem el ,hogy ilyen és ehhez hasonlo ötletek nem jutnak az eszükbe... -
katarzis #1467 Szerintem az egész diplomácia rendszerre ráférne egy restaurálás,pl jo ötlet és azt hiszem a shogunban igy volt,egy tronterem ott fogadnád/küldenéd a követeket,bonyolitanád le a különféle diplomáciai dolgokat,ott ajánlhatnád fel a lányod kezét stb stb.Lenne egy menü fel lennének sorolva az országok rákattintanál kiválasztanád mit akarsz majd mondjuk 1-2 körön belül jönne a válasz,meghagyhatnák a diplomatákat stb, csak ebben a menüben lehetne velük ügyködni a térképen meg mennének ide-oda, hogy ne legyen azért kihalt az sem.Véleményem szerint ez egyben praktikus és hangulatos megoldás lenne,jo kis aláfestö zenével ááá:/ -
Cormac #1466 Jah...az klassz lenne, de a királylányos mászkálgatást átírhatnák valami másra...vagy jobb hatékonyságúvá. :)
-
katarzis #1465 Át kell irni a txt-ben valamit a medieval topikban irták aszthiszem a 7-es oldalon.. -
#1464 Én is újrakezdtem Earlyről a magyarokkal az első Medievalt. :)
Ha mákom van, mire a 2. részt kézhez kapom végignyomom az elsőt ...
Nem emlékeztek, hogy az első részben a Crusadehez mi kellett? Mitől függött, hogy melyik nép indíthatja? A magyarokkal vmi miatt nem akart lassan 100 év alatt sem akart épülni chapter house egy fullra kiépített tartományban sem úgy, hogy nincs jelenleg futó hadjárat.
Mitől függött, hogy tudtad-e gyártani egy elfoglalt terület egységeit? Pl. magyarokkal miért nem lehet teutonokat kreálni, ha tiéd a lovagrend területe és ott minden ki van építve? Vagy ennyire le voltak a mieink "butítva"? -
katarzis #1463 Hmm nemrég elövettem a medivelt jokat játszottam vele és gondolkoztam azon mi lenne ha azzal a grafikával csinálnák meg eztis,a kampányra rákoncentrállva kihozva belöle és az ai-bol a lehetö legjobbat.Annak a grafikának az elönye hogy kb 2-3-x-or ennyi embert is elbirna ugy a gép, és valahogy komplexebbé tehetnék,nagyobb terepek, több hadsereg egyidejü koordinálása,stb stb stb.Álmodozok:/ -
katarzis #1462 Meik demot probáltad? egyébként ez csak egy demo akiknek már megvan a teljes irták ,hogy a kezelhetöség a kamera javult,és a játékot eléggé jora értékelte pl az egyik ipse minden idök legjobb total war-jának titulálta pedig már a shogun ota nyomja,nagyon várom már. -
Thanatos #1461 értem én de azzal meg hiába van bajod nem fog megfordulni a kedvedért :D
sajnos igy müködnek a dolgok mert ez kell a birka népnek evvan :) -
#1460 Nemérted. Nekem a világgal van a bajom . Azzal, hogy ennyire grafbuzi lett mindenki. #1455-ben jó pár dolog van amivel egyetértek, bár nem sokat játszottam a demóval azt meg kell hagyni.
Sajnos ez a helyzet, grafika mindenek felett, minden más le van szarva :( -
#1459 ehézkes az irányítás, amit a Rome-ban eltaláltak, itt elrontották. Igaz, felül lehet bírálni a billentyűzetkiosztást, de az egér funkcióit nem. Én például megszoktam, hogy ha az egeret a képernyő valamelyik oldalához irányítom, akkor síkban eltolja a kamerát, de itt elforgatja. A másik, amikor ott duplán kattintottam a terület valamely pontjára (ahol nincs egység), akkor a kamera odaugrott, itt viszont a kamerát függőleges irányban megdönti.
3 féle kamera is van ha jól rémlik a demóból. Van az eredeti (shogun) aztán van a medieval/rome-os, és van egy új megint...
Amiről te írsz az pont a shogunos, ha jól rémlik :) -
#1458 Próbáld ki: játék közben options és az egér funkciosgombját állítsd át! -
Thanatos #1457 ez midn igaz de msot őszintén egy trailerben mit lehet látványosan msát bemutatni? az interface-t? ugyis csak akkor fogod érezni azt ha kiprbálod..., a funkciókat? egyrészt nem látványos másrészt szintén akkor fogod csak rendesen értékelni ha te probálod ki sajátkezüleg... :) -
#1456 Ez inkább költői kérdés volt tudod. Tisztában vagyok a trendekkel. Engem csak az húzott fel, hogy a nagy gold tréler amitől többen elájultak 70% arról szólt, hogy hogyan nyírják ki egymást a polihuszik :). Namost ez egy fpsnél tök jó, de egy stratnál nembiztos, hogy nyerő.
Mondd meg nekem, hogy melyik csatában lesz arra időd, hogy azt bámuld, hogy nyírják egymást az egységek...
Az elején tuti fogod bámulni, de meddig? Eleinte én is csodáltam a légiósokat RTW-ben. De ettől nem lett jobb az AI...Viszont a játékot jól eladták vele....
Hadd ne folytassam, szerintem érted.
UI.: Modok..szerintem elég baj az, ha a készítők a játékot úgy adják ki, hogy a játékosoknak modokkal kell javítaniuk. -
#1455 Kipróbáltam a Demo-t előző hétvégén, nagyot csalódtam benne. Eddig számomra rosszabb az RTW-nél.
Nehézkes az irányítás, amit a Rome-ban eltaláltak, itt elrontották. Igaz, felül lehet bírálni a billentyűzetkiosztást, de az egér funkcióit nem. Én például megszoktam, hogy ha az egeret a képernyő valamelyik oldalához irányítom, akkor síkban eltolja a kamerát, de itt elforgatja. A másik, amikor ott duplán kattintottam a terület valamely pontjára (ahol nincs egység), akkor a kamera odaugrott, itt viszont a kamerát függőleges irányban megdönti.
Átláthatatlan a csatamező. Túl szép, és részletes a környezet, az aljnövényzet. Ha felülről ránéztem a hadseregre, akkor nem tudtam kivenni az egységek típusát. Íjász, vagy gyalogság az ott oldalt? Rá kell közelíteni, vagy ki kell jelölni az egységeket ehhez. Így eltartott egy ideig, amíg megjegyeztem mi hol van. Rome-ben csak felülről ránéztem, és egyből belőttem mindezt. Jó, ki lehet kapcsolni a füvet, de az se segít sokat.
Elég lett volna egységenként egy zászló, sokszor jártam úgy, hogy közepes magasságból szemlélődve a zászlók tömkelege eltakarta a hadakózó feleket. Meg miért irreálisan magasak? 6-8 méterre saccoltam őket.
Célravezetőbb, nemcsak erőforrás kímélő volt az, hogy egy egységben azonosan néztek ki az emberek. Itt ezt a klónozást elhagyták, véges számú variáció létezik csapaton belül. Ennek az az eredménye, hogy ha szorosan egymás mellett áll két eltérő csapat, akkor egymásba olvadnak. Nem lehet gyorsan felmérni, meddig tart az egyik, és hol kezdődik a másik, ami például akkor fontos, ha kijelölés nélkül akarod felmérni az egység létszámát. Vagy próbálja meg valaki csata közben megtalálni a saját, vagy az ellenség vezérét! A Rome-ban csak a tisztek kaptak eltérő megjelenítést, ott ez gyorsan ment.
Kivégzések, és test a test elleni küzdelmek. Az effekt szintjét a legmagasabbra állítva is alig tapasztaltam ilyet, ezért nem sokat vesztünk, ha ezt levesszük. Aztán volt, amikor csak egyhelyben állt a fickó, majd hirtelen véres lett a páncélja, pedig nem csinált semmit. Zavart, amikor egy pihent egységet a csata kellős közepébe irányítottam, a futás ki volt jelölve. Futottak is rendesen, de amint az első sorok elérték az ellent és elkezdtek harcolni, a lemaradó többség gyaloglás fogta a dolgot, vagy néhány egyszerűen lecövekelt.
Volt még egy idegesítő effekt, ha egyáltalán annak lehet nevezni, mindenesetre szemrontó hatása az van. Ágyúlövések esetén megremegteti a képernyőt. Irtó zavaró, ezt minek kellett? Elképzelem, milyen lett volna ezzel például a Blitzkrieg, ha ott is ilyen hülyeséget alkalmaztak volna.
A textúrák pedig elmosottak, az arcokat nehezebb kivenni, mint az előző részben. De ezt arra fogom, hogy nem elég jó a videokártyám.
Szerintem a lovasság gyengébb lett.
Összegezve, a grafikára túl sok hangsúlyt fektettek, ez meg is látszik, mert tényleg szép lett, de ez rontja az átláthatóságot, az irányítás hatékonyságát. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nincs beleszólásom a történésekbe, zajlik minden magától, majd a túlerő dönt alapon. Arra jó, hogy szép videókat lehessen készíteni, vagy gyönyörködni a közelharcban. Másra nem.
Van azért pozitív véleményem is róla. Remekül optimalizálták a játékot, elég jól fut még ez én gépemen is (majdnem teljes beállítás mellett), ami bevallom, nem egy mai darab. Bár magasra véve mindent, mintha nyúlna az egész, de nem szaggat. Meg talán az, hogy a csata tovább tart, nincs olyan hamar vége. Másrészt az ellen használ tartalékot, nem küldi rád az egészet egyből. Bár lehet, hogy itt csak a scriptek miatt volt így.
Elnézést a hosszú szövegért, és a negatív hangvételért. Persze nem felejtettem el, hogy ez még csak a demo. Csak kíváncsi vagyok véleményetekre! Nekem ez maradt meg a demo után. -
#1454 Ja a szemetek, már biztos elfoglalták a fél világot (talán már csak mi tartjuk magunkat a német és angol hoditok ellen:))
De most már kibirom ezt a pár napot, nem is baj hogy ide késöbb érkezik, mert legalább nyugodtan tudok tanulni a jövöheti nyelvvizsgámra. Azért remélem nem fog annyit késni a magyarországi megjelenés, mint anno a Rome esetében.
Amugy nekem meg pont a Shogun nincs meg eredetiben, az elsö eredetim a Myth:The fallen lords volt, ami máig az egyik kedvenc stratégiám. Ha megcsinálhatnák Total War szerüen azt a játékot, nálam mindent vinne. -
Wini #1453 én arra emlékszem, hogy amikor megláttam a shogunról a képeket valamelyik akkori játékos újságban, meg elolvastam a cikket, na akkor lettem szerelmes a total warba :) "Ezt a játékot meg kell vennem!!") :) az volt az első játék amiért pénzt adtam ki.... ^^
jah, és ma postázták el Angliából a med2-met :):) remélem péntekre itt lesz, angliában már játszanak vele (meg németo.-ban is) -
Thanatos #1452 már rég... -
donatus13 #1451 mar lelehet szedni német verziot 6gb -
#1450 Amit a videókból látni lehetett az már jó volt: pl. a bíboros választás. -
#1449 Igazad van a maga korában egész pofásan nézett ki, bár engem annyira nem vágott földhöz, viszont pont jo volt, amilyen volt akkoriban. Nekem amugy már a Shogun is szép volt annak idején, remélem lesz annak is egy "remake"-je -
#1448 Eddig, a demok alapján elmondható, hogy a látvány és a hangulat is ott van a szeren, de azért még várjuk ki a végét, még sok mindenben lehet hiba. Én leginkább a beharangozott, megreformált diplomáciára leszek kiváncsi. Arra már télleg ráfért az elözö részekhez képest egy nagygenerál. Na meg persze, ha az AI csapnivalo lesz, akkor mit sem ér a többi, akkor a látvány sem tud vigasztalni érte. Na de álljunk hozzá pozitivan, és már csak napok kérdése és meglátjuk -
Wini #1447 azért mert egy játék minél látványosabb, annál "jobb". ez kb olyan kérdés, mint pl "miért lehet jobban eladni egy olyan játékot, amiben 300 pálya van, mint egy olyat amiben 30?"... -
Atreides #1446 Teljesen egyetertek veled, a hangulat a legfontosabb, de azt ne felejtsuk el, hogy itt valoszinuleg az megvan (korabbi reszeknel mindig jol sikerult legalabbis), es a kidolgozott grafika csak raadas. A legtobb jateknal valoban csak az egyik teljesul ezek kozul, de itt nincs kompromisszum, ezert is az egyik, ha nem a legjobb strat. a piacon. Bar nekem leginkabb a 2 szintu (korokre osztott/realtime) rendszer miatt tetszik, mint a centurio annakidejen :) -
#1445 Maga korában azért a Medieval 1 igencsak a legszebbek közé tartozott Stratégiák terén... -
Thanatos #1444 lásd hollywood és az akcio filmek esete de gyk bármelyik másiké is..., ugyan ez van ittis... -
#1443 A Medieval 1 sem a szépségéröl volt híres, mégis nagyon élveztem a hangulatát, az ottani emberek alig álltak pár poligonból, de nekem igy is szépek voltak. Nem minden a látvány, mert lehet hogy vmelyik játék csillog-villog, mégis kitörölheti vele az ember a seggét, mert annyira szar minden más benne. Tehát én inkább a hangulatra szavazok, mint a látványra, régen is bele tudtam élni magam egy jó stratégiába, ami csak pár pixelből állt.
Azok a régi szép idők... :) -
#1442 Szerintem egy középkori, ez esetben egy ilyen nagyrészt 'poligonhuszárok' által játszott játékban elég fontos h hogyan öldöklik egymást.Elvégre jobban bele tudod élni magad abba a csatába, hangulatba, ha nem csak találomra szúrkálnak össze vissza.De ez az én véleményem -
#1441 Miért van az, hogy egy játékban minél többet és látványosabban lehet ölni, annál jobban adható el? .
Mióta fontos része egy stratégiának, az hogy minél kidolgozottabban lássam, hogyan mészárolják egymást a poligonhuszárok? -
haxoror #1440 -
#1439 az ember azt hinné, h már mindent láttot, de ez a GOLD trailer, vmi állat!!!
mind2 trailer végén az elefántok nagyon bedurvulnak. -
Wini #1438 nem tudom... ha lezs isz tuti ez a német verzió lesz. én minden esetre most föladtam a letöltést... szinte konstans 500byte/sec az naggyon kevés. én a gameplay.co.uk-ról rendeltem. -
#1437 addig is
gold trailer
török trailer -
#1436 Szerintetek lesz ebből péntekre elérhető verzió? Akármilyen? Nem ez a torrentes.
Mert itthon érdeklődtem, de nem tudtak bolti megjelenési dátummal szolgálni.
Aki megrendelte, az honnan rendelte meg?
(És még csodálkoznak egyesek, hogy megy a warez a világon. Ha egy kiadó ilyen töketlen, miért is csodálkozunk? A németeknél már német nyelvű, lefordított introval ellátott verió van. Gondolom a csata tutorial is német ... -
#1435 Az oki, de:
"To get english description on interface and units copy this file from demo descr_shortcuts.txt"
Nekem meg mindegy, hogy a bíboros, ha kinyrom angolul ordít fel (ómájgád!), vagy németül (sájsze!) vagy ha az itthoni forgalmazók is akarják, magyarul (ágecibé!).
Péntekig meg felőlem brummoghat az intro és a főmenü németül, ha az kezelőfelületet meg lehet angolra buherálni.
Ráadásul a németet is megértem ... :) -
Wini #1434 ahhoz, hogy custom battlekat játszak míg megjön a game nekem a német is tökéletes lesz :)
(már ha felgyorsul a letöltés, mert per pill még 248 nap van hátra) -
#1433 Most erre mondjam azt, hogy LOL? Láttam én már olyan installt, ami szép magyar nyelven szólt hozzám, pedig a progi angol volt...Sőt ha tovább olvasnál, akkor ezt is látnád:
my friend transkation of the nfo Smile
"it says they dedicate their release to Sega, who were not able to write a proper installation routine. It says if they provide the english installation, it should actually be english, and not german"
so the game is german at all - only setup is in english
i dont know german ;/ -
#1432 Egyes nforceos arcok szerint:
""IF YOU OFFER THE ENGLISH TO VERSION IN THE INSTALLATION, THEN THE ENGLISH INSTALLATION SHOULD BE ALSO ENGLISH, AND NOT GERMAN"
Seriously, how friggen hard is that to understand?
"If you select English in the installation, then the English installed game should be all in English, not in German."
Link -
Wini #1431 pff, milyen kapcsolatod van? ^^