11765
-
#1630 De az bizti, hogy akik a történelmi hátteret összegyűjtötték a játékhoz, enyhén nem profik. Lazán Szent Lászlónak írják a magyar uralkodót. -
#1629 Bár az elején kikapcsoltam, de ha jól tudom az advisor 1x mondta, hogy castle helységtípusnál tipusnál fizetni kell, város típusnál nem. Vagy fordítva? Éppen nincs előttem a gép. A Mennyei királysággal próbálok ráhangolódni a gaméra. :) -
#1628 Egy apróság: mi az előfeltétele annak, hogy egy egység "hazai pályán" mozogjon egy városban és ne kelljen fizetni fenntartást? Volt, hogy a legyártott adag automatikusan kék hátterű lett, máskor meg rendesen fizetni kell az újoncoknak is a "szülővárosukban". -
#1627 amúgy a sejtelmem bejött...Velence megtámadott engem, erre Milánótól segítséget akartam kérni, elutasították.Velence ostromolta Bolognát, de egyszercsak abbahagyta, és tűzszünetet kértek.Elfogadtam, és ennek örömére gyorsan melegébe szövetséget is kötöttünk.1-2 fordulóra rá Milánó megtámadta szintúgy Bolognát.Az otromra rákövetkező fordulóban kitámadtam.A kitörés sikeres volt, sok foglyot ejtettünk, de sajnos le kellett h vágjam Őket...:D ajnálottak értük pénzt, h kiváltják, de hát aki ellenem támad, az lakoljon halállal :D rákövetkező körben tűzszüntetet kötöttem a Milánóiakkal, így rendeztem ügyes bajos dolgaimat.Tehát mehetek a Keresztes Hadjáratra.Kérdésem, a pápa felkért h csatlakozzam, h készüljek fel.De hol kell csatlakoznom a hadjárathoz ? -
#1626 köcce cépen :) -
Thanatos #1625 ez engem is érdekelne :D -
Snipa #1624 priest tel pedig az adott teruleten tudsz vallast terjeszteni! -
Snipa #1623 merchant nagyon egyszeru! egyreszt masik kereskedot tudsz "eltavolitani" a kornyekrol! masreszt pedig odaalsz egy masik orszag termeszeti kincsere peldaul ezust es a kereskedo fokanak megfeleloen szedzs tole adot automatikusan!
ha raviszed ezekre a jelekre a kereskedonel kiirja mennyi penzt kapsz
nem tudom mi a hatar nekem eddig legnagyobb az 70 volt :) -
#1622 SHADOW QUALITY - NONE és begyorsul az egész! -
#1621 Hár jobb mint a semmi. Kösz.
Amúgy mennyire veszi zokon ha azt az 1530 wintert átírom 15300 winterre? -
Pochok #1620 És a merchant és a priest mire jó? Hogy tudom őket használni? -
Kardél #1619 Hali emberek. Nagyon el vagyok keseredve. Leveszem alapra szinte a grafikai beállításokat de még így is iszonyatosan akadozik, élvezhetetlen a játék. Leírom mim van: proc.:Amd Athlon 64 3200+, alapl.:Gigabyte GA-K8NF9 Ultra, memó.:1024, vga.:Nvidia Geforce 6500 256 mb. Lehet hogy a vga lenne az ami roppant kevés. Mert a Total War sorozat a mindenem és ha a Mediaval II-el nem tudnék játszani végem lenne. Akkor lehet irány a bolt és vga vásárlás? Egy Gf 7600-as orvosolná a problémát? Tanács? -
Thanatos #1618 van "timelimit" ???? pfff, ezt de utáltam mrá alexanderben is :( -
#1617 Akit érdekel a kora középkor, és a NRCSvel van, annak ajánlom a témában Fischer-Fabian: A német cézárok című könyvét! -
#1616 Az általam már említett fájlban van olyan, hogy:
start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 2.00
Na timeot át kell tenni 1.00ra és évente ugrik a kör, nem kétévente ... -
#1615 Az előző medieval is kb. akkor kezdődött, meg amúgy egyszer mintha írták volna a devek, hogy kb. akkor állt helyre a béke az 1077-es Canossa járás nyomán VII. Gergely és IV. Henrik között. Stb. Stb. -
Pochok #1614 Müködik!!!
Nagy szépen köszi!!!!
És akkor csak 1080-ban lehet kezdeni? :( -
#1613 m2tw\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt fájlt megnyitod, ott van legfelül h 'playable' ezek azok a népek, amelyeket alapból leet választani, vagy egy olyan h End Unlockable, ezek azok a népek, amelyeket akkor játszhatsz, ha legyőződ Őket vmelyik kezdő néppel.De ha átmásolod az End Unlockable-ből a neveket a Playable, akkor azokat sem kell már unlockolni.Tehát a Playable sor így nézne ki :
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary -
#1612 hi, kb 2 turnusonként kifagy vmi csodás hibával vkinek nincs ötlete miért? 9800pro atim van -
Pochok #1611 Kezdésnél oda van írva, hogy 1080...
és melyik fájlt kell átírni hogy és mire? -
#1610 Van egy mód, illetve ha átírsz 1 fájlt, akkor végigjátszás nélkül is unlockolhatod a népeket.És játszhatsz a magyarokkal, nyugi :)
Amúgy az időszámot Ti hol látjátok ?? nálam csak azt jelzi, h hány fordulót nyomtam már le. Át lehet vhogy állítani ? -
Pochok #1609 Hello!
Most tettem fel a gamet és miért csak 5 néppel játszhatok? És még a magyarokkal sem lehetek? VAlahogy unlockolni kell a többit, vagy végig kell vinni az 5 közül az egyikkel és csak akkor kapok új népet? És csak 1080-ban lehet kezdeni vagy más időpontokban is, más országhatár felállásokkal? -
#1608 én megoldottam a problémát magyarokkal...bebiztosítottam magam a környező népekkel : franciákkal szövetség ( mondjuk fogcsikortatva nyomrá az 'oké'-ra, mert nem naon kedvelem a fraansz népet), magyarok maguktól ajánlottak szövetséget, hát persze h elfogadtam.Délről úgy gondolkodom, ha betámadna Velence, vagy Milánó, akkor rögtön szövetséget kötök vmelyikkel az ellen, amelyik megtámadott.Északról Dánia nem fog betámadni sztem, mert Hamburg városa áll előttünk,ott pedig kissé nagy védelmi haderőt vonultatok fel ;) egyedül a lengyelek maradtak, remélem megmarad a jószomszédi viszony :D így teljes erőmmel koncentrálhatok szinte Bizáncra, és Kis-Ázsiára. -
#1607 "descr_strat.txt"-ben pl. lehet javítani a Piroskát. De ez csak a kezdő karakterekre vonatkozik.
-
#1606 Lenne 2 kérdésem :
1. A Merchant mire jó ? Ha a városban tartom jobb lesz a kereskedelem ?(<-- én erre gondolok)
2. A pápa keresztesháborúra hívott..erre 9 kört adott ! Ez a 9 kör csak a felkészülés ? vagy 9 kör múlva végig kellene mennem Európán, Bizáncon, minden tökömön , h elérjem a Szent Földet ?? -
Wini #1605 egyébként mikor a magyarszkik lerohantak, akkor haderő szempontjából te voltál az erősebb?... -
Wini #1604 legalább nem unatkozol :P:P:P -
#1603 Még pár év, és mindenki rugdalni fog mindenkit, ne aggódj. =)
Érdekes dolog ez, egyébként...
Elsőként - ha jól emlékszem (HRE-el vagyok) Velence döntött úgy, hogy sok lesz a jóból. Volt egy kis nézeteltérésünk, aztán Milánó is beszállt a buliba.
Semmi gond, egy ilyen kis baráti teázgatás után úgy döntöttem, Velence most már túl sok vizet zavar. Ezúttal már nem birkamód védekeztem, hanem átléptem a határát.
Na, lett is sírás pápaelvtárstól, hogy jó lenne, ha kitakarodnék, mer'hogy keresztény torkot ne igen harapdáljak.
Ez oké, csakhogy az engem eleddig megtámadott talán négy-öt népnek miért nem szól senki, hogy a Római Császárság teljes nevének mi az első tagja...?
Hja, az plusz vicces... hozzáadtam egy hercegnőm a magyar uralkodóházhoz. Keresztes hadjárat, Jeruzsálem bevesz, magyaroknak ajándékba odaad. Továbbá két kardinálisom segítségével megválasztatott az első magyar pápa, aki természetesen ezért öliggé' hálás is volt... Megítélésem irányukból az eget is felülről verdeste. Egyszercsak mit látok? Egy csurig töltött magyar sereg nekiesik Bécsnek.
Jópár kört letoltam, de hiába küldtem a szélrózsa minden irányába diplomatákat, már háromszázhatvan fokban kapom az áldást a nyakamba, az egyház kitagadott, Rómát bevettem, pár pápát lemészároltam, és csak jönnek, és jönnek, és jönnek, és a tököm tele már. =)
-
#1602 Amúgy elég nagy visszalépés van intrók tekintetében. Mindenhol ugyanaz az enciklopédiás animáció fut le, csak más narrációval. Az utolsó beszólás úgy vettem észre mindig ugyanaz, csak az eleje más. Legalább vették a fáradtságot és a magyaroknak is csináltak külön szöveget. -
#1601 Jah, csak nem ritkán helytelenül, lásd Pioska esetét.
Ha valaki megtalálja azt a filet amiben a nevek vannak az szóljon és kikeresem a magyar vonatkozású hibákat ha rendesen szerkeszthető. -
virs lee #1600 Wow, ékezetesen írja a magyar neveket... Sirály! :) -
#1599 Nem. Csak példa volt a Budapest. :) -
#1598 Tehát csak akkor tom megváltoztatni, ha magyarokkal vagyok ? -
#1597 Épitési menü/városnév, katt (vagy dupla katt), majd beír név. Alul pipa. Ennyi. -
#1596 igen...az árnyékolás és a csillogás sokat vesz a teljesítményből! -
#1595 sajna én már letöröltem a .rar fájlokat , így nem naon tok segíteni :( -
Tomy Lee #1594 Szeretném kérni a segítségeteket.Nem vettem meg a játékot hanem letöltöttem és kipróbálnám de a dvd2-n a 9-es rar file crc hibás és torrentről képtelen lejönni az az 1db file.Próbáltam több kliensel több torr.oldalról de nem jön össze sajnos.Van ez a free megoldásos Rapidshire ott nincs esetleg.Szépenkérek valakit segítsen!! -
obe #1593 ez ám ajó hír..nekem 9700 pro-m van..légyszi ird le a géped paramétereit, valamint azt is hogy mlyen beállításokkal futtatod a game-t..köszi szépen -
katarzis #1592 Nah énis játszottam 1-2 kört a németekkel,bevettem 2 lázado várost kötögettem szövetségeket és kereskedelmi egyezményeket.Feltünt ,hogy mindenki belemegy a szövibe ,de eddig még egymással nem kötött senki szövetséget és senki nem támadott meg eddig még senki ez érdekes.Amugy elég jonak tünik. -
#1591 9800Pro-n szétszaggatta a gépem egészen addig amíg az árnyékokat ki nem kapcsoltam.
Szóval BEST Quality:
SHADOW QUALITY - NONE és begyorsul az egész!
Próbáljátok ki! Várom a tapasztalataitok!