11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • Mor3llo
    magyarok ;)
  • Tomy Lee
    Visszavonom Bloom effektel való kijelentésem mert így,hogy kipróbáltam asztali pc-m lcd-kijelzőjével mindjárt máshogy fest mint notebook-om kijelzőjén:)
    Nah kellett beraknom az összes nemzet választót kampány elején,nemtom kivel legyek:)
  • Curesz
    köszi
  • Snipa
    hmmm, ekkora f*szlamasagot baze!
    ha atallitom 1turn/1year -re akkor 2 evente novekszik a karakterek kora!
    30 turnus alatt csak 15 ot oregszik ???!!! micsoda benak baze...

ha hagyom 2 year/1turn on akkor meg meg szarabb mert ugyanugy nem novekszik megfeleloen a koruk!

valaki olvasott ennek javitasarol esetleg valahol??? engem kurvara zavar..
    varosok is zavartak de amelyek enyem mar maskepp nevezem! gondolom mindenki tudja mit takar az Olah-Falu nevu telepulesem :-))))))
  • katarzis
    http://i7.photobucket.com/albums/y256/Cain2/DSC00799.jpg
    erröl az opciorol beszélek találkozott valaki ezzel?Nagyon remélem ,hogy nem vették ki belöle.....
  • Tomy Lee
    Kisebb!Nagyon jól van optimizálva.Bár szerintem bloom effekt nem úgy működik rajta ahogy azt mostanában megszoktam más játékoknál.Mind1, komoly kis játék.Mostanában sem volt mondjuk ilyen,hogy teljes felbontással nyomulhatok egy game-el de itt nem a grafik a lényeg!!
  • katarzis
    Sajnos az ostromok semmit sem változtak:/,sok a bug,de a játék diplomácia része nagyon el lett találva, maga a kampány térkép.Pl most elvertem a milániaiakat,erre a magyarok rájöve hogy az erö egyensuj megbillent egyböl tüz szünetet ajánlanak fel,stb.
  • katarzis
    Nah Milán megtámadott és egy nagy meglepetés ért,megsotromolta Bolognát erre a sziciliai szövetségesem a segitségemre sietett egy jelentös hadsereggel,kár hogy a csatában az ai nem jeleskedik mivel basztott oda jönni segiteni felállt a város elött én védekeztem de persze a tulerö legyürt,de ilyen nem volt soha rome-ban.Erre rákontrázott az ,hogy Magyarország elárult gondoltam hogy ez lesz meggyengülültem csak erre várt meg akarja szerezni Bécst.Plussz Milánt kitagadta a pápa szal mehet ellene a keresztes hadjárat.Viszont nem értem eddig képekböl/info-kbol az jött le hogyha megsotromolják egy városo van 4 opciod,lejátszod a csatát,vagy kiszámolja a gép,vagy elhagyod a provinciát,vagy megütközöl veük a vár/város elött.És nekem nem adta be az utobbi két lehetöséget.Remélem nem vették ki belöle a végére,nálatok van ilyen lehetöség?
  • katarzis
    2 Kereskedöd lehet egyszerre? nekem 2 van és amikor képezni akarok kiirja agent limit reached,ez azért kicsit kevés lenne...
  • a.carkey
    A dátumot a faction képernyőnél írja a faction ablaknál. Ott lehet látni a hátra lévő körök számát is.
  • donatus13
    a játék azért ilyen nagy mert sok az adat és nem is a legkorszerübb fájlformátumokat használják ez lehet a probléma mert nekem van más játékom amibe sokkal több van ennél és mégis fele ekkora mint ez egyszerüen csak más a fájlok formátuma.
  • Curesz
    magassabb a gépigénye mint a Rome-nak volt?
  • SuLtAN17
    Dede gondolj bele Bukarestet elfoglaltam és nem fejleszthetem és mondhatom hogy Bukarest egy magyar falucska
  • a.carkey
    Mivel Bukarestet nem vagyok hajlandó nézni, Gyurgyevo névre írtam át. :)
  • Mor3llo
    sok a Zadat
  • a.carkey
    Baszki! Át akartam írni akkor is létező várossá Bukarestet, ahogy Brant átírtam Brassová, erre egy qurva várost sem találtam a románoknál azon a ponton. :)
  • SuLtAN17
    Megnéztem csak neked pontosan nálam 7.52 gigát rakott fel IGazából nem tudom nem értek a játékokhoz valami okosabb megmondhatná miért ekkora
  • Curesz
    MI A TÖKÖM?xD:D az baszott sok:D mondjuk két dvd...de mitől olyan soook? a Rome csak 3giga volt...
  • SuLtAN17
    Nem beszélve Moszkváról amit 1147-ben alapítottak és 1090-ben a játékban már vígan fejlesztheted
  • a.carkey
    Mondjuk ez még mindig jobb, mint a Crusader Kings nevei, meg címei:

Pl. Duke of Slovakia ... :D
  • Thanatos
    lehet de akkor nem tudtam róluk, és engem már magaa tudat is kibaszottul azvart :P
  • SuLtAN17
    Igen tehát épp most történelem OKTV-ztem és a románok (márpedig a készítők vlach azaz román rebellnek nevezték őket el) 1100 körül még a Balkán hegységben és az Illir tengerparton pásztorkodtak (Maradhattak volna ott örökre)
  • a.carkey
    Az király, de azért durva, hogy Bukarestet először a XV. században említik először ... :D Újabb grat a készítőknek!
  • SuLtAN17
    Majdnem 8 giga felrakva :)
  • SuLtAN17
    Jah igen valaki megmondaná hogy kell területeket átkonvertálni? Mármint egy pogány vagy orthodox területet katolikussá tenni? Mer ha csak a papot küldöm be a várba lassan konvertál
  • Curesz
    feltelepítve hány giga?
  • SuLtAN17
    Szevasztok!
    Nah én is feltettem és természetesen mint jó nacionalista a magyarokkal kezdtem:) Elfoglaltam Bukarestet még egy északi rebel falut és neki álltam fejleszteni. Mikor egyszer csak Velence gondolt egyet és megtámadott kb 70 éves harc után ugy néz ki az egész hogy Zágreb Velence Sofia enyém (+Jeruzsálem keresztes hadjárat miatthogy szeressen ugye a pápa de már mind1 mer kitagadott megin a Velencei konfliktus miatt) De várjatok legvicesebb hogy a Velenceiek 10 ezer arannyért akarnak békét velem ugy hogy nekem kb 3 teli seregem van nekik egy...
  • a.carkey
    Van abban Asterik, Obelix, Dogmatix, meg egyebek ... :D
  • a.carkey
    .
  • Snipa
    hmm ugy latom rosszul szamolja a karakterek korat!

prince-kalman mar 3 turnus ota 34 eves :)

valaki eszrevett ilyesmit???
  • a.carkey
    És 1080-ban, még életében Szent lett? :)
  • Pochok
    jó, meg van, köszi
  • Pochok
    És hogy lehet joinolni a keresztes hadseregbe?
  • Hmuda
    Kivonulsz egy nagyobb csapattal a város mellé, kivezényelsz egy tisztet (ez fontos), és ha van elég ember a seregben akkor bejön a konvertáló gomb. Ha nincs akkor szürke marad és ha föléviszed a kurzort akkor mondja, hogy kell még ágyútöltelék.
  • PrasCo
    Hehehe... belenéztem a descr_strat.txt-be, és elröhögtem magam.

"marian_reforms_disabled
    rebelling_characters_active
    gladiator_uprising_disabled
    night_battles_enabled
    (...)"
  • haxoror
    Mindegyikben volt timelimit
  • PrasCo
    Hja! Egyébként ÓRIÁSI ötlet(?), hogy lehet gályákat fogadni a parton. A Rome-ban rühelltem, hogy ha hajókázni akartam, mindig kikötőkből kellett cipelni - ráadásul lassú - hajókat. Az egyik fajta gálya nem kerül sokba (talán 220-ba), ráadásul a kereskedőgályák meglehetősen gyorsak is.
  • haxoror
    Szerintem csak később avatták szentté!
  • PrasCo
    Üdv!

Pár válasz a kérdésekre.
    @Wini - Különösebben nem volt nagyobb gond velük. Úgy vettem észre, így, a korai időszakban elég kiegyensúlyozottan voltunk, úgy tudtam visszaverni a túlerőben lévő magyarokat, hogy a városban egyenként küldte rám a csapatokat. Továbbá a "magyar cavalry"-val rohamozott a barma.
    Ami necces volt, hogy Unmounted Nobles-szekkel, vagy mi a rossebbel jött, amikor én még örültem, ha itt-ott összekalapálhattam egy Armoured Sergeant-öt...

Amúgy valaki támadta már Skandináviát? Ami odafönt fogadott, te Jó'sten! Csupa páncélos csávó rongyolta le a szánalmas pár lánzsásomat meg korai lovasságomat.

@Mor3llo - A kilenc, vagy mittudomén hány kör arra vonatkozik tudtommal, hogy meddig illene deklarálod, belépsz-e. Utána nyugodtan hajózgathatsz, meg szedheted a keresztes hadat, már nem sürget az idő. Annyira a többi nemzet sem szokott sietni.

(Amúgy megjátszottam, hogy a pápa bepöccent Szicíliára és kitagadta; és hogy-hogy nem a pápa pont német-római volt... kértem tőle egy kereszteshadjáratot Nápolyra. És sikerált is. :D)

A hadjárathoz pedig úgy csatlakozhatsz, hogy fogsz egy családtagot, és aláraksz úgy nyolc-tíz egységet. Ezt követően jobb gomb rajta, és keresel alul egy keresztes gombot.
    Ezt követően akár vissza is küldheted a honi egységeidet (HA akarod!) az országod szolgálatára, mert úgyis kilóra lehet eztán felbérelni fillérekért a kereszteseket (bár azért szöknek is...).
    Amúgy érdemes elmenni kereszteshadjáratra, mert egyrészt ha sikerül, a pápa nagyon díjazni fogja, a hadjáratvezető családtagod egy rakás tulajdonságot meg kísérőt fog kapni, és a kereszteseid is megmaradnak, úgy, hogy tapasztalatot kapnak. És persze a várost kifoszthatod, ha pedig nem akarod védegetni az 'sten háta mögött, akkor lepasszolod grátiszban valami olyan államnak, amivel le akarsz cimbizni.
    Nagyon amiatt sem kell aggódni, hogy emiatt háborúzni kell keleti országokkal, mert rohadt messze lesznek, és iszlámok, tehát a papíron háború nem jelent majd semmit - egyébként is hajlani fognak a békére később.
  • Pochok
    A játék 1080-ban kezd, Szent László urakodása pedig 1077...
    szerintem jó
    egyébként keresztes sereget hogy tudok képezni/inditani/mit kell csinálni?
    most kért fel a pápa és gőzöm sincs :(