11765

Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.

A teljes magyarítás feltöltve.
  • avsk
    Ja és azt még hozzá se tettem,hogy mig ő tömegével küldi a jobbnál jobb nehéz gyalogosokat (201 fő ,5 attack ,16 deff) addig a magyarok többségben vagy milicistákkal harcolhat ( 151 fő ,1 attack ,8 def) vagy lovasíjjászokkal ,de a nyilaik nem túl hatásosak a nehézgyalogosokkal szemben.Ráadásul bizánc is tart fenn lovasijászokat.
  • avsk
    Nem azt mondtam,hogy nem győzted le őket,hanem,hogy az ss 6.4-es mod-ban milyen nehéz Bizánc ellen (ha nem lehetetlen) harcolni.Ugyanis a korai időszakban 1100 környékén ők rendelkeznek a legfejlettebb sereggel és a legtöbb tartománnyal.És mivel csak eggyetlen lázadó tartomány választja el a magyaroktól nem kell sok idő,hogy szomszédosak legyenek.Ráadásul a hadvezéri testőrsége 2X-3X erősebb a keresztény vallású hadvezéreknél.
  • menedzser
    nincs ötletem, bocs.

de megvehetnéd, én is így tettem.

pár ezerért meglehet venni a goldot, ami tartalmazza az alapot, plusz a kiegészítőt.
  • uscGhost
    Semmilyen módot nem használok, alap játék csak átírtam a dolgokat hogy engedjen azokkal is lenni. És tévedsz ugyanis lenyomtam minden ellenséget, megnyertem a játékot. Nem értem mi olyan nehéz ebben, de tény, hogy többször is legyőztek.
  • Mayorpapa
    Sziasztok! Hogyan tudnám a magyar nyelvű alapjátékra az angol nyelvű Kingdoms Expansiont feltenni, mert az eltérő nyelv miatt nem engedi telepíteni.
  • avsk
    Miért meik mod-al játszol?Mert azt Garantálom,hogy nem egyszerü lenni a magyarokkal,ha az SS 6.4-et nyomod Agresszivre állitva az MI-t.Persze a korai időszakban .Ugyanis délre nem mehetsz-jobban fogalmazva nem tudsz-mert Bizánc annyira erős a korai időszakban,hogy lehetetlen legyűrnyi
    ráadásul a területei is sokkal nagyobb számban vannak mint a magyaroké.
  • avsk
    Hali

Feltöltöttem az SS 6.4-et és minden normálisan ment egészen addig mig el nem akartam inditani a játékot.Bejön a nagy kép a (a kép fölött a 6.4 szám) pár másodperc gondolkodás után kidob az asztalra.És ezt csinálja mindig ha el akarom inditani.Tudja valaki rá a megoldást pls?
  • OWEN24
    Okés, kipróbálom.
  • menedzser
    aha, értem, nemtom, bocs.

használd azt, amit a másik mondott, hátha sikerül.

hajrá.
  • kisokka
    Nézd meg úgy, hogy az automatikus irányítást kipipálod abban a városban és Növekedési irányvonalat választasz.
  • OWEN24
    A squalor azt jelenti, hogy szenny, mocsok
    Milánóban annyi a squalor, hogy 2 hadvezér + 18 egység és fullos templom mellet is 80% a boldogság.
    Mit tudok tenni ellene? idővel elmúlik?
    Akkora helyőrségeket kell fenntartanom miatta, hogy nemtudok terjeszkedni, nincs pénzem több katonára.
  • menedzser
    besérülni lol :D.

besértődni :P :D.

ja, hát aki tud az tud, én is ismerem vmelyest a géjmet és akinek tudok, segítek... ha van kedvem :D.
  • kisokka
    Nem szokásom besérülni, okoskodni meg nem lehet akarattal, az csak úgy jön, főleg, ha iszok is
  • kisokka
    Én a 120. körnél jöttem rá, hogy elcsesztem valamit
    Nyugat felé kellett volna mennem, ehelyett befoglaltam az egész keletet, erre előbb a mongolok csesztek ki velem, majd a timuridák.Készülj fel rájuk keményen
  • menedzser
    elvileg felvettelek.

engem csak belépéskor dob ki, mikor xfire-re akarok belépni.

nekem EZ KIVÉTELESEN eredeti. meg a kiegészítő is.

és semmi bajom vele :D.

úgy tűnik xfire is jó lett most.
  • uscGhost
    Vegyél nyugodtan, engem nem dobál ki hozzáteszem nem origi a játék, de lehet megveszem a multi miatt :)
  • menedzser
    te, neked nincs olyan problémád, hogy xfire folyton kidob? pár hete nekem folyton szarakodik videóbetöltésnél. nem sikerül neki és connection lost with the server. ezért már régóta fel se mentem, nemrég egyszer azért beengedett.

aláírásod miatt kérdeztem meg.

bár most megint jó.

ha akarod, felveszlek xfire-re.
  • menedzser
    így van. ott a pont :D.

adjál nekik.

de azért a mongolok és timuridák majd idővel tényleg gondot jelenthetnek.
  • menedzser
    marhaság, pénz csalással és anélkül is lehet boldogulni a magyarokkal, nálam senki se akart vazallussá tenni, csak a köcsög bizánciak cuppantak rá a törökökre, amit nem értek.
  • menedzser
    na, megjött az okostojás.

merre voltál eddig?

vagy besértődtél, mert nem vettelek fel msnre? :D nem volt kedvem, bocs.
  • uscGhost
    Hát nem tudom, magyar vagyok és kötelesnek érzem magam hogy azzal kezdjek :D Rádásul 26. körnél járok és már majdnem az egész bizánci terület az enyém szóval nincs probléma :D
  • kisokka
    Sőt, hülyeséget mondok, mert jobbat kaptam RTW-nál.
    Eleinte azt hittem, hogy szét van ez bonyolítva, de nem, ez pont jó.
  • kisokka
    Ha rám hallgatsz és nem ismered annyira ezt a játékot, semmiképpen kezd a magyarokkal.Én is elkövettem azt a hazafias hibát, hogy velük kezdtem(angolok és skótok után), de nagyon rossz helyen vannak.
    Egy idő után(kb 10kör) a Velenceiek vazallussá akarnak majd tenni téged, ha nem fogadod el, kb 200 körön keresztül harcolhatsz velük(ami még nem is lenn gond), de megjelennek a mongolok és utána a timuridák, közben pestisjárvány.
    A magyarokkal szerintem csak akkor ajánlott lenni, ha iszonyatosan ismered már a játékot.Én már kiismertem valamennyire, bele mernék fogni, de olyan szinten vagyok az angolokkal, hogy már kíváncsi vagyok a további részletekre.
    Megjegyzem, én nem tudok minden nap a gép előtt lenni, de azt mondom, RTW-al egyenértékű stratot kaptam.
    Iszonyatosan jó gamma.
  • menedzser
    nm.
  • uscGhost
    Köszönöm! :)
  • menedzser
    ja :D.

annyi az egész, hogy először végig viszed egy adott néppel, aztán a játék unlockolja neked a többi nemzetet.

ha ezt nem akarod megvárni, elmész a játék könyvtárába v mappájába és ott a descr_strat fájlnál szépen átmásolsz minden népet a playable részbe.

de erről is bővebben gúgliban olvashatsz.
  • uscGhost
    Bocs félreírtam: Magyar Királyság :D mert van benne azt tudom de nem lehet választani...
  • menedzser
    magyar köztársaságról életemben nem hallottam, vannak a magyarok és kész.
    meg van a magyar mód, de arról se tudok semmit mondani. beírod gúgliba és kész, könnyedén meglehet találni.
  • uscGhost
    Sziasztok!
    Valamilyen módon nem lehet a Magyar Köztársasággal lenni?
    Meg asszem van valami magyar mód, az ehhez a játékhoz van? Ha igen hol tudom letölteni?
    Válaszokat előre is kössz :)
  • menedzser
    a pápai állam amikor elpusztul, akkor se pusztul el, mert utána új pápát kell választani, mert mindenképpen kell lennie egynek.

szóval eltűnik a térképről, nem lesz róma, mármint pápai állam alatt, de egyébként lesz pápa.

örökre nem törölheted ki, vagy el őket.

Squalor = ez nemtommi, nekem magyar a géjm.
  • OWEN24
    ha megtámadom (és elfoglalom) a pápai állomot mi történik?
    Jah és a városaimban a "Squalor" iszonyatos mértékű bologtalanságot okoz. Mivel lehet eltűntetni?
  • menedzser
    és ez miben lesz másabb? nagyobb lesz a gépigénye? lol. régen kipróbáltam, szaggatott picit.
  • mindero
    Áh, ezt akartam én is linkelni.

Van amúgy saját topikja ennek a modnak
  • Belkar
    Nemsokára megjelenik a 3.0!

• menedzser
    na, itt mi a helyzet? azóta nem próbáltam, nincs kedvem hozzá és picit unom. majd kiderül mi lesz, de nem értem, ha 95%os esélyem volt rá, akkor miért én szívtam meg? wtf. namind1.
  • menedzser
    meg volt a skilles kereskedőm és 95% esélyem volt, hogy elvegyem a szicíliai vagyonát, erre visszafelé sült el... felbasztam agyam. kicsit mérges voltam, akkor mégis miafaszt ér az egész? semmit. simán le kellett volna nyúlnom.
  • menedzser
    meg amit még utálok, hiába van szövetséged, nem segít támadni a másik nép ellen. ezt csak úgy általánosságban mondom, csillagászati összeget adhatsz cserébe, akkor se segít. most amúgy béke van.
  • menedzser
    ez vmi bug, vagy mi, hogy magyarokkal elkezdtem megint és mint legutóbb, most is bizánciak hűbérese lettek a törökök :O.

felfoghatatlan, a törököknek kéne alázni, de legalábbis állni a sarat és nem becsicskulni, nem behódolni... nevetséges. kurvára idegesít, ezért is hagytam abba magyarokkal, mert nem reális, de mind1 leszarom. szarok a törökökre.
  • menedzser
    á nekem nem kell, kösz, mármint kód nélkül, mondom már hozzászoktam és ez így is marad, sztem ez nem nagy csalás. de ejtsük ezt a témát.

mit akartam mondani még... ja igen, hogy a rome total war tényleg jó volt a maga idejében és mikor kipróbáltam, akkor előtte olvastam, hogy valóban nagyon ott van stratégiailag, egyébként én se szívlelem annyira a stratégiai játékokat, de medieval2total war magasan nagy kedvenc. age of empires, azt is nyúztam haverommal sokat multiban... coh.... hm, azt is kipróbáltam, szóval azért néhány alap nekem is megvolt, de amúgy annyira nem érdekel.

azért jól eltudtunk beszélgetni erről :D. mi ketten, te meg én.

ha akarod, vegyél fel xfire-re, megadom privátban a címem. v msn.
  • kisokka
    Akkor ezek szerint biztosan nem játszottam vele annyit, mint te, mert én kb egy hónapja kezdtem.Azelőtt RTW volt, de azt imádom a mai napig is.Persze nem olyan grafika és nem annyira túlbonyolított, de igencsak ott van stratégiai szempontból(persze MTW2-ben a gazdaság már nagyobb szerephez jut).
    Annyira sosem voltam oda a stratégiai játékokért, de ezekről nemrég olvastam, hogy léteznek egyáltalán és nagyon tetszenek(Age of Empire 2 és COH még jöhet).
    Természetesen mindenki úgy játssza, ahogy akarja, de én max maradok annál, hogy kiunlockolom a népeket és jó az egész :)Persze most így is az angolokkal nyomom(korábban írtam, hogy kikkel nem ment még).
    Egyébként a RTW-t is újra kellett kezdenem, mert nem értettem még a lényegét.Szerintem egyből nem lehet rájönni a TW-okra, mert szinte mindegyik mutat valami újat, ahogy haladsz előre a korban(mármint 2004, 06, 08...stb).Rá kell jönni a lényegükre és meg lesz a kulcs ahhoz, hogy mit hogyan csinálj kódok nélkül.
    Idegesítő pár nap lesz, de a vége egy sikerélmény és meg fogja érni.