624
Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
  • NEXUS6
    Az 1.1béta nagygyából tartalmazza az újdonságokat és az már "elérhető";)
    Én is azzal nyomom egy ideje.
  • mzprox
    Remélem minnél hamarabb :)
  • Lemming
    Kijött ma egy új patch... persze serial védett... kíváncsi vagyok mikor jön 'fix' hozzá. :)
  • Mr Csé
    a konyvtárakban .x formátumu a 3d file tehát könnyen modolhato
  • Mr Csé
    alig várom :)
  • NEXUS6
    Tesztelem az 1.1bétát. Egész jó. A GFX gyorsabb, meg van benne egykét jó dolog, bár elég sok meg hiányzik belőle. De egy héten belül jön a végleges 1.1!!!
  • NEXUS6
    Annál azért igényesebbre gondoltam;)
  • Mr Csé
    bassz legkönnyeb fokozaton nemtudom legyőzni a gépet
  • BladeW
    Space Empires V talán...
  • NEXUS6
    Nincs kedve valakinek egy ilyen(jobb) űrstratégiát fejleszteni?
    ;)
  • PetruZ
    Üdv!

Nemrég kezdtem el vele játszani, tegnap az X.2-es patch-et is feltettem, de sztem többet rontottak vele, mint javítottak. Bár az új szenzor rendszer érdekesebbé tette a stratégiát (most már nem látni mindent automatikusan, van "fog of war"). Fagyások, kilépések nálam sohasem voltak (a patch előtt sem), majd' egy napos játék után sem.
    Az AI tényleg nem valami jó, influence bázisokkal röhögve lehet hozni mindent, mert ő nem, vagy csak ritkán meri megtámadni ezeket (ha legalább II-es battle station szintű, páncélzattal, akkor sohasem támadja még meg, vagy egyszerűen lepattan róla :) ). Az influence győzelem egyébként is mérföldekkel könnyebb, mint a harci. Ha az alliance győzelem is engedélyezve van, akkor még hamarabb meg lehet nyerni a pályákat (a gép könnyen beadja a derekát). Bár én nem szeretem ezt használni, túl sok nyűg van vele. És ahogy a #292-ben NEXUS6 írta, hiába a jóhaverság, hiába én vagyok a legerősebb, egy elbukó bitodalom inkább valaki másnak adja oda a bolygóit. Úgy vettem észre, a második legerősebb szokott a kivételezett lenni, hacsak nem Evil státuszú, mert akkor inkább nekem adják. Mivel többnyire kevés a lakható bolygó, amint megjelenik valahol egy független kisebb birodalom, ha tudom, rögtön lerohanom dropship-ekkel és elfoglalom. Túl értékesek ezek a 10-15-ös szintű bolygók, hogy csak úgy hagyjam fejlődni őket. A trade velük úgysem hoz annyit, mint az adó. :)
    Egy érdekes "újítás", bár szerintem oltári nagy baromság: az X.2 óta a saját hajóterveknél az "upgrade" leszed mindent, csak az alap törzset és a rárakott kiegészítőket hagyja fent. Még bugos is: ha egy ilyen kiegészítőt le akarsz szedni, hirtelen megjelenik minden egyéb a hajón is, de semmit sem lehet levenni, összevissza működik az egész ablak. Pedig én jobban szeretem apránként, újításonként felspécizni a terveket, utána úgyis egy turn alatt át lehet építeni a hajókat (a pénz általában sosem gond :) ).
    A tech fejlődés sztem túlságosan is lassú. Közepes pályákat 2-3 ellenféllel nagyjából a medium méretű hajók megjelenésekor már be lehet darálni. Pont most délelőtt direkt olyan random medium pályát fejeztem be, ahol csak hódítási győzelem volt lehetséges, csak azért, hogy a huge méretű hajókat is megnézhessem. Éppen sikerült is legyártani kettő agyonfegyverzett saját dizájnt, mire az utolsó megmaradt bolygó a már elfoglalt szomszédok folyamatos influence hatásának köszönhetően bedobta a törülközőt :).
    Tech gondom egyébként sohasem volt, amit a szomszédok előttem tudtak kifejleszteni, azt mindig sikeresen el tudtam lopni. :) Kész röhej, hogy a kémkedésnek semmi ellenszere nincs. A pályák kezdetekor, az első találkozás után elég 2-3 mrd kreditet beállítani kémkedésre, soha többé nem kell hozzányúlni, pár év alatt max-ra fut fel a hatékonyság, onnantól meg minden friss research szinte biztosan átkerül hozzánk is. Egy pályán a végére kb. 30 fejlesztést loptam, tőlem nem hiszem, hogy sikerült (három ellenfél volt, ők csak 1-1-et tudtak lopni, vszleg egymástól).
    Egy másik furcsaság: a börtönök általában hozzám kerülnek, de minden időszak végén a rabok ugyebár kiszöknek, ellopnak pár hajót és kalózkodni kezdenek. Csakhogy olyan hajót is tudnak lopni, ami az egész galaxisban nincs még, nemhogy nálam. Legutóbb még a medium hajóim fejlesztgetésével voltam elfoglalva, amikor a kitörő rabok tőlem loptak egy battleship-et, 38 rail gunnal, agyonpáncélozva... Legalább húsz hajóm odalett, mire megfékeztem őket.
    Nagy kár az is, hogy a győzelem után nem lehet tovább játszani. Ez olyan hülyeség, nem tudom, miért csinálták ilyenre. Így szinte esély nincs a nagyon magas szintű tech-ek kipróbálására nyugodt körülmények között.
    Zavart az is, hogy a default hajótípusokkal nem lehet semmit sem kezdeni, de még infó sincs róluk, hogy milyen komponensekből mennyi van rajtuk. Pl. az első troop transport megjelenésekor gyakorlatilag le kellett gyártanom egyet, hogy megtudjam, mennyi is a kapacitása... De ezt is csak egyszer csináltam, azóta villámgyorsan kifejlesztek mindent a planetary invasion-ból (kb. egy év alatt megvan), onnantól meg már saját dropship-eket gyártok, 3-5000-es kapacitással. Többnyire egy ilyen hajó a small troops opcióval elég a 3-4x nagyobb bolygók elfoglalásához. Kár, hogy ez a rész ilyen gyatra lett, az IG2 sokkal-sokkal többet tud e téren (is).
    Ami marhára tetszett, ez az új pilonos-testreszabhatós hajótervezés. Funkciója semmi (olyan értelemben, hogy űrharcban tökmindegy, a hajón mi hol van), de legalább jópofa és újszerű, órákig lehet bíbelődni vele. :)

Ja, és egy kérdés: tapasztalt-e valaki negatívumokat, ha kilépett az U.N.-ből?
  • LSSAHPAUL
    Sajnos nagyon beleéltem magam hogy a összefogott 3 birodalom Dreadlordok ellen, azok mindenkit kinyirnak és ezért nem értem hogy miért nem segítünk egymásnak,miért így áll hozzá az AI... sorba veszíti el mindenét, és erre elkezd szarakodni mindenen csreberén. szal arra akarok kijukadni hogy ez is csak egy napjaink szokásos programja, nem közelíti meg a master of orions 2-őt,de még az imerium galaktikát sem.
  • NEXUS6
    Az égre földre dícsérték az AI-ját. Ha a fejlettség abban mérhető, hogy szemét, bunkó, ja és észreveszi hogy ki a leggynegébb (szerinte), akkor tényleg fejlett, egyébként most már én sem eröltetem ezt a diplomanci dolgot. Vannak még mindenféle fejlesztések, amik diplomáciai bónuszt adnak, valamit használ a dolgon. Van amikor a szövetségesem támad meg ok nélkül, de hogy én rávegyek valakit hogy a másikat támadja meg az ki van csukva.
    A másik amin kiakadtam, hogy ha látja, hogy abszolút vesztésre áll, akkor az összes bolygóját átdobja valamelyik másik félnek. Bakker így abszolút nem érdemes hadsereget sem fejleszteni! Monnyuk én is kaptam már vagy két kisebb birodalmat így.
    De épp ezért érdemesebb csak ülni és nyomogatni az END TURN gombot. Ezt télleg elbaxták!

Amúgy a katonai erőnél szerintem sima darabszámra megy. Elvileg majd minden ellenfelem erősebb nálam ezért szeretnek is betámadni, de a sok szecska ürhajóit mindnek leaprítom egy pill alatt. Már kissé uncsi. Max annyit csinál, hogy küld egy egy vadászt, amit nem szúrsz ki a térképen és az szép lassan kiirtja a bázisaimat, de most már erre is figyelek, meg én is ezt csinálom;)

Legutóbb a kezdésnél a kutatásnak már az elején beállítottam mindenféle bónuszt, mert 1 játék után kiderült, hogy nem érdemes csereberélni. Neki hiába van katonai bónusza, az MKVI-os lézert az elitek sem állják olyan jól!;)
    A másik amit felnyomok a szaporodás. Így jön a pénz is meg a bolygóimat sem tudja olyan könnyen lenyomni, a technológia meg úgy is extra bónuszt ad a felszíni csatáknál. Még az elégedettségre is érdemes egy kicsit adni, akkor magasabb lehet az adó is.
  • LSSAHPAUL
    Megvan ennek a gaménak is a "keresztje". Van 2 szövim , ha felfedezek valamit egyből odaadom nekik is, az még rendben van hogy felfedez végre egy olyan teknológiát ami nekem nincs meg (azért mert a kutyának sem kell) adnák érte 4x annyi teknót de nem megy bele a cserébe, hát no problem, de az hogy sima trade-trade be sem megy bele pedig már a csillagos eget is felajánlottam neki az már bug.
  • Mr Csé
    csináltam egy rohatt nagy pályát még 25% fel sincs fedezve :O
  • NEXUS6
    Köszi, asszem megnézem.

Előbb befejezem a mostani játékomat, hogy kiokosodjak, aztán csinálok valami faszkós pályát.

Ez az átállósdi most meg nekem segített be, úgy hogy sikerült világelső lenni mindenben;) Aztán jött is egy jó hosszú aranykor is, de most elég lassan csúszik a játék.
  • Mr Csé
    gc2 map builder
    már van müködö nem fagyos verzios kiprobáltam 1600 bolygos pályát :)
  • Hmuda
    Mindig jóban kell lenni mindenkivel és lehetőleg a topon lenni. :-)
  • NEXUS6
    Jaa úgy könnyű!;)))
  • Hmuda
    Velem is volt valami hasonló az egyik szövetségesemmel, csak akkor az ellenféllel nem bírt (az egyik egybolygós mini-fajjal ) és nekem adta át a bolygóit.
  • NEXUS6
    Még nem próbáltam, honnan lehet letölteni?

(Amúgy hú de peszopatott az egyik kolléga a játékban! Nagy dirrel dúrral megtámadtam, el is foglaltam az egyik bolygóját. Erre bejelenti, hogy azt látja, hogy nem tudja szétrugni a seggem, de a maradék bolygóit átjátssza az egyik erősebb birodalomnak. Hát ez szopatás a javából!)
  • Mr Csé
    map buidlert használtad már? nekem 200 csillagnál meg 1000 bolygónál lefagy :(
  • NEXUS6
    Jaa, persze! A márc 08-i upgrade a 1.0x2 verziójú.

Hú de jót jáccottam, igaz csak normál szinten. Egyelőre sikerült jól helyezkednem, ráadásul volt jó néhány használható bolygó a közelben rögtön kezdésnél. Egyetlen állomással lefedtem 5 jól fejlett bolygót!
    A nagyok szerencsére csak egymást gyakják. De valamelyikük talált egy ősi hajót is, valaki lejebb írta, hogy az nagyon brutál. Asszem fel kell kötnöm az alsót;)
  • Mr Csé
    de az emelt verzio számú?
  • NEXUS6
    Ha visszaolvasol a fórumon találsz egy két használhatólinket a pecsekhez!;)))
  • NEXUS6
    Amúgy ha sűrűn mentegetek/töltögetek, nekem is fagyóssá válik.

Eddig nem támadott be senki, ezért hanyagoltam ezt a dolgot. Csak most a piros színű majomarc elkapálta magát. Eszméletlen ellenszenves fickó, legközelebb kikapcsolom.
    Mi a f.szomér' támad, ha technológiailag 100 évre mögöttem van? Mondjuk úgy is kinéztem már magamnak a bolygóit;)
  • NEXUS6
    Nem crackelt;)
    Nem is védték le. Csak a gáma hivatalos oldaláról csak a seriallal tudsz letölteni. Máshol viszont nem kérnek serialt!;))))
  • Mr Csé
    crackelt update?
  • NEXUS6
    Az is marhára teccik, hogy tök jópofa űrhajókat lehet összelegózni, az egyik fórumban mindenki a saját kreálmányait mutogathatja.
    Stardestroyer rulez!!!;)
  • NEXUS6
    Nekem az előbb lépett ki először. De azt tudom, hogy összevissza van a driverem is telepítgetve, meg szerintem a karinak is kevés a hűtése.

(Amúgy csak találtam egy upgradet is hozzá;))))
  • Mr Csé
    nemtom menyi boltban én letöltöttem és 5 percenként kilép :(
  • NEXUS6
    Az bizti, hogy a community sokkal jobban a készíők mellé állt, mintha mindenféle védelemmel bástyázták volna körül magukat. A védelem szerintem is a törvénysértés határát súrolja, soxor át is lépi. A vélt tv sértés ellen pedig nem a tv sértés a megoldás.
    Szal elég nehéz hozzá valamit is találni. De csak elég nehéz, talán nem lehetetlen;)

Amúgy én is a készítők mellett vagyok és annyit hajlandó is vagyok egy gámáért adni, amennyibe az nyugaton arányaiba kerül a fizuhoz képest. Vagy is kb 3 ezer forintot.
  • Mr Csé
    patchekel javitják folyamatosan ugy tudom de ahoz serial kell :D
  • NEXUS6
    Kijött a demó. Ki is próbáltam. Egész jó lett ez a játék, bár az előző nem teccett annyira.
    Szal meg van a jövőheti elfoglaltságom;)

Még Amigán volt az Imperium Terranum, ami hasonló volt. Sokáig nálam az volt az etalon, pedig elég shareware szint volt. De rengeteg jó ötlet volt benne. Azok ugyan továbbra is hiányoznak, de itt már rengeteg újdonság van, ami helyettesíti.

Összességében tetszik.

Diplomácia jó, fejlesztési rendszer is türhető. A bolygómanagement is megüti a megfelelő szintet. A térkép kicsit reálisabb lehetne, a harc, meg a karakterek kidolgozottabb, de ezekben az ínséges időkben megeléxem ennyivel is;)
  • Mr Csé
    oké pedig a bolygó felszinén épit valamit a defense azt hittem ilyen lézerágyu valami :D
  • [Jakuza]
    A planetaryt Defense csak plusz bonuszokat ad azoknak a hajoknak, amik orbitalis palyan keringenek a bolygo korul.
    Tehat ha megtamadod oket egy ilyen helyen az ellenfel hajoi erosebbek, mint ha siman az urben talalkoznal veluk.
  • Mr Csé
    a pajzs nem kizárolag a Planetary Defense -t jelenti?
    hajo oké de Planetary Defense-t mivel kell támadni?
  • Hmuda
    A pajzs azt jelenti, hogy az ellen hajói keringenek a bolygó körül. Odaküldesz pár csatahajót, azok lenyomják a védőket plusz az esetleges bolygóvédelmi állásokat (űrállomások, Planetary Defense cuccok) és azután mehet az invázió.
  • Mr Csé
    ha megjelenik a kis pajzs akkor nemtudok elfoglalni bolygot mit kell csinálni
    csak hajoval támadni? amig eltünik a pajzs?
  • steweee
    most próbáltam. egész jónak tűnik. serial + melyik a legutóbbi peccs, vki tud segíteni?

ja, nincs külön csatatérkép? vagy be van állítva quick combatra alapból? csak én nem találom?