624
Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
-
Lysandus #504 Hoppá, szerintem ráhibáztál a lényegre! Már csak az a kérdés, hogy hol lehet állítani ezt a regional settingset? Valahol a vezérlőpult környékén? -
lammaer #503 Biztos nem kell crackelni, nemrég töltöttem le a gold verziót és teljesen jól megy törés nélkül.
Windowsodon milyen a regional settings? Valamiért van egy olyan érzésem hogy magyar, az csinált nekem már hasonlót. Esetleg próbáld meg ideiglenesen átrakni angolra... -
Lysandus #502 Ízé, ööö... szóval nincs! :-))) -
#501 Khm!;)
Nincs ott valami crack file, amit át kell másolni?
;))) -
Lysandus #500 Hali!
Nem tudja valaki, hogy a DA-t hogy kell felrakni? Berakom, el is indul az autoran, install, majd fel, is másolja, file-ok a helyükön, de elindítani nem tudom, mert az autorunba megint az install jelenik meg mint lehetőség, ha meg az ikonjára kattintok, akkor is installt kér. -
#499 Igen, van ilyen faji bónusz is (mindkét kiegben is).
-
Lysandus #498 A kieg nélküliben lehetett faji bónusznak beállítani ezt is. Egy vagy két kockával többet kapott az ember bolygónként. (Valami planet quality volt, százalékos +ban.) Gondolom ez megmaradt a DA-ban is, én mindig használtam. Majd hétvégén letesztelem. -
#497 Ez a DA-ban is megvan, továbbra is extra ritka random event. :)
#495:
Egyébként a beépíthetőség nem javítható tovább a technológiai fa értelemszerű fejlesztgetésein túl. Néha van olyan random event, amikor a bolygón valamiért felszabadul egy kis hely, akkor szokott adni még 1-2 mezőt, de inkább a globális események a valószínűbbek.
A minőség (planet quality) és a beépíthetőség (class) egyébként nem ugyanaz, és nem függenek egymástól. A minőség az, amikor valamilyen bónuszt kapsz a bolygó valamilyen speckója miatt (ez látszik a Details ablakon jobb felül). Többnyire kolonizáláskor dől el, amikor gyakran előfordul, hogy három lehetőség közül kell választanod, és ilyenkor kaphatsz planet quality bónuszokat is.
-
#496 Még régebben volt valami ősi szerkezet, ami felnyomta a lakható bolygókat 36-ra, a nem lakhatókat 15-re. Nagyon dúrva volt. -
lammaer #495 Srácok, van olyan tech/skill/akármi amivel a bolygók minőségét lehet fejleszteni (tehát hogy több beépithető terület legyen...)?
A terraformálásról tudok, de azzal csak a meglévő piros/sárga területeket lehet használhatóvá tenni.
Az első befejezett játékomban viszont 2 ellenfélnek is 18-20-as bolygói voltak, nem is egy és ez gyanús... a galaxisnak abban a részében, ahol én kezdtem, a föld volt a legjobb, 12-essel. Most ennyire szerencsétlen voltam, vagy lehet valahogy bolygót fejleszteni? -
#494 Én még nem fejeztem be a mostanit, mert olyan simán mindenki elött vagyok mint állat és ezért kicsit uncsi lesz. (challenging szint)
Illetve az a szitu, hogy 20 mrd lakosúak a bolygóim és már mindenkinek tele van a töke a zsúfoltsággal, asszem rászabadulok a galaxisra! Mekkora csetepaté lesz!;))))
Pláne hogy kb annyi lakosom van mint a többieknek együttvéve. Volt itt egy minor race, csináltam egy amolyan kaptárhajót. Neki vadászai voltak nekem meg legnagyobb űberszuperek. A soldering, meg technikai bónuszom 40:1 volt!;))) A 15 milliár pógár sajna áldozatul esett, én 400 emberkét vesztettem.
Van mellettem a Drengin, meg azoknak az a szakadár verziója, először ezeket fogom magamévá tenni!;)))
A földieknek már vannak jó fegyvereik, de csak 1 kemény űrhajót láttam nála, nekem meg az 5 csúcs bolygóm 10 kör alatt legyárt egy-egy olyan szuperhajót, amit írtam. És a hajóépítésre kb 15%-ot állítottam!;))) -
#493 No, most már én is Dark Avatar-oztam egy kicsit. :)
Minden szempontból jobb, mint volt, megérdemli a dícséretet. Eddig egy menetet nyomtam vele, jól ki is kaptam beginner fokozaton. :) Az elején nagyon a sarokba kerültem, csak két bolygót tudtam kolonizálni, ráadásul rossz speckót választottam (az egyik kolonizálósat), és az egész pályán (medium) nem volt olyan bolygó, amire jó lett volna. Szóval már az elején nagyon lemaradtam, aztán ismét bejött a követgyilkolós event, ami után a haborút elég nehezen éltem túl (gyakorlatilag csak tömeggel nyertem; egy csomó sz*r kis űrhajóm volt, a gép fejlettebb volt, de csak pár hajóval jött, és gyakorlatilag öngyilkos kamikaze módon bedaráltam őket). Rá kellett gyúrnom a planetary defense dolgokra, hogy az inváziókat ki tudjam bekkelni, amíg jobb hajóim lesznek, de aztán beütött a globális járvány, és mindent le kellett állítanom, hogy a gyógymódra fókuszáljak. A népességem így is a töredékére esett, és onnan már csak vegzálás volt a végjátékig.
Alliance-t kötöttem egy erős szomszéddal, de amikor a két legerősebb ellenfél karöltve nekem esett, nem akart segíteni (nem is volt ilyen diplomáciai opció). Úgy emlékszem, az alapjátékban az alliance kötelezte a feleket a segítségre, de ez itt nem történt meg. Mindegy, egy kurta fellángolással pár bolygót még el tudtam foglalni tőlük, aztán kimerültek a készleteim és a sokkal fejlettebb hajóikkal bedaráltak.
Időközben gépet is újítottam, de sajnos a DA lefagy rajta. Core2 E6300, Gigabyte 7900GS (ForceWare 93.71), 2 GB RAM, ... én naív azt hittem, hogy ezzel orrvérzésig fogok DA-zni (a régi gépem eléggé a határon mozgott neki, nagyon sokat swappelt), erre nem működik... Kb. 10-20 kört le lehet játszani, utána széthullik a képe és kompletten lelövi a monitort (a gép megy tovább, pl. hallom a háttérzenét is). Tapasztalt valaki ilyet? Vagy hasonló nVidia konfigon kinek milyen driverrel működik?
-
#492 Igen, marha jó viszonyba kell lenni a kiszemelt fajjal. Én számomra értéktelen technológiákat szoktam átnyomni. Örülnek neki mint a cukornak!;))) Akkor aztán megjelenik az Alliance opció is.
Az Avatar ebből a szempontból is könnyebb, szinte mindenkit le lehet kenyerezni (legalább is eddig ez a tapasztalatom). Az eredetiben a sötétebb/ellenséges fajokkal feleslees volt próbálkozni. -
lammaer #491 Egy kérdésem lenne: humánokkal tolom, medium rendszerméret, 5 faj. Kikutattam az alliance techet, de továbbra sem tudok alliancét létrehozni senkivel - egyszerűen nem jelenik meg adiplomáciánál ilyen opció, nálam max surrender meg attack van. Van még valamilyen feltétele az alliance létrehozásnak? -
#490 Sajna a legnagyobb galaxis térképet még mindíg nem bírja, fagy tőle meg minden. És úgy vesszem észre, hogy csak gyorsmentést csinál, a véglegeset a kilépésnél menti, már vagy 5 órám úszott el a semmibe. amikor betöltöttem kimentett állás szőén szálán eltűnt! -
#489 Tegnap toltam eyg kicsit.
4-kor feködtem le!;)))
Nagyon baba! Az úrhajódizájn újabb magasságokba emelkedett. A különböző osztályú bolygók kolonizálása jó kis dolog. A diplomácia is sokkal jobb.
Viszont indulásnak challanging szinten random AI-val, custom fajjal elhúztam az égbe. gyak annyi lakosa van a birodalmamnak mint a többi fajnak együttvéve, technológiát senkivel nem tudok cserélni, meghogy nem igen van nekik.
Zéró harci űrhajóval csak most kezdtek betámadni. Először valami minor race próbálkozott, de azt diplomáciával simán leszereltem.
Sorra csatlakoznak hozzám a közeli bolygók.
A keménykedő népeket egy 10 perc alatt összedobott flottával visszaszórítottam. Bár elég mákostészta a birodalmam, mert a kis bolygókat nem kolonizáltam, szal nem igazán ideális. ezért gyúrok egy kicsit az influence-re.
Összegzésként a játék kiba jó lett. De most vagy túl könnyű, vagy én lettem túl profi amióta nem játszottam. -
#488 Na talán még ma én is letesztelem a DA-t;) -
montressor #487 koszi az infot
probalkozom -
#486 Amikor a bolygó fölé viszed a kurzort, kiírja, hogy milyen osztályú (class). A nullásokat nem lehet kolonizálni, a többit igen. Minél magasabb a class, annál jobb minőségű a bolygó és annál több épületet lehet rajta felhúzni.
Emellett minden bolygónak van egy bónusza, ami viszont csak akkor fog kiderülni, ha már van rajta kolónia. A bónusz mehet a military, a social, vagy a research termelésre, és százalékban értendő.
Ha jól emlékszem, a thalanok valamikor a drath-ok rabszolgái voltak, velük szemben alapból nagy az ellenségeskedés. :)
Kezdetben én az embereket javaslom, aztán, ha már kitapasztaltad kicsit a játékot, lehet egyéni fajt is kreálni. Nekem most van egy beállított népem, mindig azzal játszok. A logóm a birodalmi kör, vezéri képnek meg Palpatine van beállítva, illetve a faji bónuszokkal és a kezdő technológiákkal is inkább a militánsabb taktikát játszom. :) Magasra húzott (40% körüli) research mellett is elég jól haladok, csak az elején lesz lassú a fejlődésem.
-
montressor #485 Jesszuson, micsoda kerdesek... :) A faj az a nyultfeju bekes, asszem Thalan. Gondoltam embernek lenni mar unalmas :) Mast viszont nem allitgattam el. A bolygo szintjet honnan lehet tudni?
Apropo nincs veletlenul vhol egy magyar silabusz a jatekhoz?
koszi -
#484 Amikor játékot kezdel, milyen fajjal indulsz? Babrálod a kezdő tech-eket, vagy nincs is semmi tech felvéve? Milyen szintű bolygót akarsz kolonizálni?
De az is lehet, hogy ez már a DA valamilyen újítása és lehetne level 0-ás bolygókat is kolonizálni, csak ahhoz kell egy ilyen tech. Még nem jutott el hozzám a DA, nem tudom.
-
montressor #483 Azt igen, de a bolygot nem tudom kolonizalni, mert kiirja, h ahhoz kell valamilyen (bocs most nem tudom fejbol, de asszem a xeno biology alatt vannak) kutatas. Es ennek az ideje 72-78 het. -
#482 Colony ship-et már kezdéskor tud mindenki építeni, nem tudom, mi a problémád a korai terjeszkedéssel.
-
#481 Dark Avatarrol tudnal velemenyt mondani? Mik az ujitasok, miben mas mint az elozo? -
montressor #480 Koszi
Amugy ez a dark avatar verzio. MOst kezdtem vele jatszani, de eleg szerteagazo. Neztem, h kolonizalashoz miket kell kifejleszteni, es azok tartanak nagyon sokaig. Amig elkeszulnek, addig a masik meghoditja az egesz galaxist :( -
#479 Sokmindentől. :) A bolygóidon lévő research épületek számától és minőségétől (ami újabb, az több pontot termel), a bolygók research minőségétől, a bolygón lévő lakosság számától, a fajod research bónuszaitól, a ráfordított pénzmennyiség-százaléktól (spending), ...
-
montressor #478 Hali magusok!
Azt kerdeynem, h mitol fugg a kutatas sebessege? Magyaran, h tudom leroviditeni a 72-78 hetes kutatast?
koszi -
#477 Kell az alapjáték is.
-
vpifu #476 A Dark Avatar önállón működő játék vagy kell hozzá az alapjáték is? -
#475 Kar!:( -
#474 A galciv2.com-ról már megvásárolható külön is, plusz az alapjátékkal együtt is. "Boltban" még nem kapható. :)
-
#473 hmm en meg sehol sem latom -
#472 14-én jelent meg.
-
#471 Nah es kb. mikor jon ki? -
#470 Fasza lesz akkor nagyon!:)
Biztos megszerezzuk!:D -
#469 A Dark Avatar az UGO-n "A"-s, a GameSpy-on 5/5-ös, az IGN-en 9.0-ás értékelést kapott, erősen áradoznak róla mindenütt. :)
-
dns1 #468 Hali!
Esetleg valami hir hogy kb mikorra várható a magyarítás? -
#467 Sunsetjoy-ék (akik az első részt is fordították) csinálják, én átadtam nekik minden infót és elkészült anyagot, amit csak tudtam.
-
#466 Nem igazan akarodzik keszulni a BSG mod!:( -
#465 magyarítás hogy áll?