Galactic Civilizations II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a #39-esben leirt modon fel tudtatok patchelni a jatekot? Erdemes vele szüttyögni? Egyatalan mit javit? (a hivatalos oldalon meg a changelogot sem lehet elerni a serial nelkul)
Zsolo007
Az elsõ dread Lordos pálya alternatív változata, ha azt elbukod akkor jön egy alternatív pálya, amin szövit kell kötni. De ne kelljen már ennyit magyarázkodni 😄 Csak azt mondjátok meg hogy lehet szövit kötni 😄 thx

Biztos a dreadlordok új csodafegyvere tünteti el a dolgokat... <#confused>

Lehet, hogy a játékot kéne újraraknod, kicsit olyan mintha egy pár grafikai fájl hiányozna vagy ilyesmi. Nem hiszem hogy driverprobléma, mert az ûrhajó látszik...

igen a campaingbol kiszedtek egy csomo techet :/ nem lehet tradelni sem :/, az pedig meg hozhatna egy csomo penzt

May the force serve you well!

Én most vagyok a 2. dreadlordos pályán, enyhén idegesítõ amikor kezdenek lerohani. Ahogy észrevettem alapból azonos team-be vannak osztva a gépi játékosok veled együtt(kivéve persze az enemy-t), szal miért kéne alliance?
Most behülyült ez a szegény, hirtelen nem tud flottákat létrehozni, láthatatlan egységek maradnak mozgatás után, nem tud mozogni mert szerinte kimentem a területemrõl stb. Remélem megjavul holnapra, már épp kezdtem visszavágni.

Azért enyhén szemét dolog ez a foglalgatás. Ugye elveszi tõlem a bolygót, szépen mass drive-erezik, planéta minõség romlik. Erre jönnek a "szövetségeseim", néha visszafoglalják de megtartani nem tudják ezért minden csatával megy tönkre amíg ilyen class 4-es lesz. Az viszont szép amikor valami ûbertechnikát zsákmányolok(amit persze nem mutat, mert szerinte ne ismerjek rakéta meg mass driver dolgokat).

hmm hanyadik palya? a dread lordokat mar kinyirtad?

Zsolo007
Sorry 😞. De nagyon kéne help, így nem tudok továbbjutni a campaignben 😞(. Csak ezé vok ideges 😊

na és utolsonak a gépem adatai
amd athalon 1800+
512mb ram
geforce FX 5200
szerintem ezen gond nélkül kéne futnia,
hupsz bocsi elöb elszurtam szóval:
link
nah ,hogy szemléltessem is alant egy link a képhez nekem ez egy dx vagy driver hibának tünik ,de az nem igazán lehet mert nemrég frisitettem és mindkettöböl a legujabb van fent tehát a kép:
Nem neztelek hulyenek... de legkozelebb majd segitsen neked az vérvörös tudodmi! <#mf3>
hmm nemtudom másnak volt e ilyen gondja már elöre most frissitettem video drivert,legfrisebb direct x is fentvan,mégis a grafika bug-os nem jelennek meg bolygok meg a hajo is ilyen grafikai hibás,emelett szaggat az intro és a játékon belüli videok is,fogalmam sincs pedig a grafika nem tünik valami csodának ezért nem értem mi a baja (igaz még a közép kategoriát is alig éri el a gépem,de ez mégiscsak egy körökre osztott stratégia futnia kéne) nem szokott ilyen problémám lenni ,de ha valaki találkozott ezzel és tudja rá a megoldást az szoljon.
Na most jutottam el odáig ,hogy leszedjem már telepítem nagyon kiváncsi vagyok rá már nagyon vártam remélem nem lesz csalodás.
Zsolo007
Vazze most ennyire hülyének nézel?

Ki van fejlesztve az a tetves szar, de nem látom sehol sem.
Hiába a jó kapcsolat másik néppel, nem tudom hol kell megkötni, és van a campaignben olyan küldi aminél szövit kell kötni.

Hmm ugy latom megint jott ki vmi patch de meg mindig csak 1.0, de mar X jelolesu. Kivancsi leszek lesz e hozza tort patch vagy vmi...<#nemtudom>
Hooogyne mondana 😊
Most nézem, az installok csak Zip fájlok, úgyhogy simán kiszedhetem belõlük ami kell...

Köszi, még nem raktam fel, gondoltam olvasgatok elõtte. De akkor installálok egy jót...

bent vana game fõkönyvtárában

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

persze, van egy ilyen utca a 3. kerületben ugyrémlik 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Manualt látott már valaki hozzá?

Kunigunda név mond valamit?

aliance tech, de campigben nem lehet hasznalni ott elorre definalt teamek vannak
Viszont en meg azt a techet nem talalom ami trading modult ad, igy nem tudok trade hajot epiteni meg tradelni :/

Ki kell fejleszteni
Zsolo007
Senki sem tudja? :'(

Zsolo007
Tudja valaki hogy lehet szövetséget kötni? Egyszerûen nem találok ilyen pontot mikor a diplomáciai képernyõn vagyok 😞((. És a tutorial sem mondja hogy kell 😞(

Help pls.

jah oks 😊

jah oks 😊

[Jakuza]
Nem is kell a kozeleben lenned, eleg ha a szovetsegeseid elfoglaljak az ellenseg bolygoit.
Siman harc nelkul is lehet gyozni, en peldaul azt csinaltam, hogy az osszes bolygon a kutatasra koncentraltam, es a szovetsegeseknek eladtam es elcsereltem az ujitasokat.
Hamar technologiai elonybe kerultunk az ellenseggel szemben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

igen? hm lehet nekiugrok megint akkor
multkor capaign elsõ küldit csináltam meg , vagyis csak félig mert egyszercsak közölte vége pedig közelébese voltam a célbolygónak 😄

Zsolo007
Én nem tudtam, de lehet csak én vok buta 😊

Egyébként tetszik a gém 😊

Ebben a reszben tuti hogy allithatod bolygonkent.
Na ja. Annak idején a stratégiai számítógépes játékok is a hideghárborús techonlógia gyermekei voltak. A CIA-nál pl nem csak "operatív" ügynökök, hanem nagyon komoly stratégia elemzõk is dolgoztak, és tudományos központok, egyetemek tudós szakemereivel is együtt dolgoztak. Õk csináltak elõször stratégiai szimulációs vagy éppen optimalizációs progikat számítógépekre. Kézenfekvõ volt az ötlet, hogy a hidegháború végével ezeket átdolgozva, grafikai elemmekkel kibõvítve piacra dobják. Az ûrstratégia is ebbõl fejlõdött ki. A jövõben játszódó gamékra hatással volt természetesen a sci-fi irodalom és a filmek, sorozatok is. De ez jobbára formai elemekre korlátozódott. Az alapvetõ, terjeszkedõ, fejlesztõs, szûk keresztmetszetekkel operáló játékba más techomlógiákat tettek be, mint amelyeket a jelenben, vagy a multban játszódó gamékba. Az MOO2-re pl a Star Trek sorozat nyomta rá a bélyegét (pazsjok, deflektorok, fézerek, distruptorok, neutrónium páncél, stb.), illetve az ökológiai esetleg politikai utópiák, de persze maga a Strat Trek is merített az elõdöktõl.

Az a baj, hogy ez az egységes szerkezetbe illeszkedõ látásmód mintha kezdene kiveszni. Nem tudom, hogy a GalCiv II-ben hogy van, de engem pl az elsõ részben rohadtul zavart, hogy nem tudtam külön, bolygóra lebotva menedzselni a dolgokat. Az még hagyján, hogy az adó egységes (bár kedvezményeket mindhol lehet adni, különösen, ha föderációs államformáról beszélünk beszélünk). De legalább azt tették volna lehetõvé, hogy a játékos döntsön arról, hogy az adott bolygón mire milyen mértékben költ. Tehát ne mindhol 20% social, 30% military és 50% tudmányos kiadás, különösen, ha az adott helyen nem akarok hajót építtetni egyáltalán.
Nekem tetszene a jatek ha lenne idom vele jatszani...
Zsolo007
Este húzom le, várom nagyon!

Off

Kicsit elnéztem a MMO3 honlapja felé, forumokba belenéztem, látom van patch meg jó kis modok, valami tapasztalat? Lehetséges hogy játszható mégis? Illetve olvasom ha az ember el tud válni a micromenedzseléstõl és makro-ban gondolkodik egész élvezetes és fölgyorsul. Lehet nem voltam elég nyitott és ez egy gyöngyszem a sárban taposva? Valaki valami pozitív tapasztalattal?

On

Hogy legyen valami on is ígérem ma lenyomok pár dreadlordot 😊

Khm... Offoljuk szet? <#ravasz1>

Abbol nem eszel 😉

Szivesen beszelgetek SEIV-rol a sajat topicjaban. (Amugy ki vagy?)
De dumcsizhatunk SEIV-rõl is, ha már az indexen annyit dumcsiztunk annó róla (csak itt más az álnevem)

De ez kotozkodes. MOO3-ról beszélgetünk a galciv 2 kapcsán 😊

Nem kotozkodeskeppen, de ez nem a MOO3 topic...
Az a baj, hogy én még a gyönyörû grafikát sem találtam meg a MOO3-ban 😊
Csak nyomkodtam a next turnt 😊

Az ilyen ûrstratégiai játékoknak a fejlesztéséhez kellene a fejlesztõ csapatban pár éles gazdaságban edzõdött fejlesztõ/tanácsadó is, mert a játékfejlesztõknek ehhez általában nincsenek meg az ismereteik.

Az eredmény gyönyörû grafika és siralmas játékmenet.
Még most is fent van a gépemen a MOO3 és néha elõszedem.

Van pár szabály, amit be kell tartani:
- Az új bolygókon azonnal ki kell jelölni a zónákat, mert az AI rosszul csinálná.
- A fõbb bolygóknál a kiadásokat folyamatosan kézzel utána kell állítani.
- A Military termelést kézzel kell csinálni.

Sajnos az AI használhatatlan és szabályokat sem lehet alkalmazni, pl. hogy mindig a "sárgáig" termeljen ipart és "barnáig" kutatást.
Hiányzik még a "kutató" bolygók pénzelésének lehetõsége.

Az MOO3 fejlesztése kb. félúton abbamaradt és kiadták a félig kész játékot...
Igen erõs tudati védelemvarázs véd! <#nyes>

És max olyankor jöhet a végsõ megoldás: betöltök egy elõzõ mentést. :-Ð
Zsolo007
Bezzeg ha a te agyadat mosnák 😄DDD

Na jó, de legalább lehetne választani! :-) Oké, a telepatikus agymosás se valami szép dolog, de valahogy mégiscsak humánusabbnak érzi az ember... <#crazya>
Zsolo007
Nemtudom mi a bajod a civil mészárlással... 😄

Az ember jobban meggondolja mit csinál....Szerintem korrekt hogy bennevan 😊

Nem is az a baj. Csak MOO2-ben sem szerettem a tömegmészárlást. MOO1-ben volt, hogy rányomtam az orbital bombardmentre, várva, hogy elõjöjjön a military és a civil targetek közötti választási lehetõség. Csakhogy ilyen nem volt. Hanem, hogy kinyírtam valami 5 milliárd embert. Ettõl viszont felfordult a gyomrom. <#wow1>

Ezért volt jobb az MOO2, ahol csak a katonákkal kellett harcolni. Illetve ha telepatikus fajt csinált az ember, akkor még velük sem. Nem tudom, hogy miért kellett a civil lakosságot kinyírni a GalCiv i-ben megint... Mindegy, mégis csak egy játék. Ezt szem elõtt kell tartani.

Más: én is be fogom "szerezni", különösen, hogy az egyet sikerült megcsinálni vmelyik hétvégén genius (második legtáposabb) ellenfelek ellen médium mapon, small cluster és common beállítások mellett. Jó párszor újra kellett tölteni... Kíváncsi vagyok egy milyen lett.
Zsolo007
Nagyon jó leírás, mégiscsak lehúzom 😄