624
Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
-
Thanatos #101 persze, van egy ilyen utca a 3. kerületben ugyrémlik :) -
lammaer #100 Manualt látott már valaki hozzá? -
lammaer #99 Kunigunda név mond valamit? -
Dns5000 #98 aliance tech, de campigben nem lehet hasznalni ott elorre definalt teamek vannak
Viszont en meg azt a techet nem talalom ami trading modult ad, igy nem tudok trade hajot epiteni meg tradelni :/ -
BladeW #97 Ki kell fejleszteni -
#96 Senki sem tudja? :'( -
#95 Tudja valaki hogy lehet szövetséget kötni? Egyszerűen nem találok ilyen pontot mikor a diplomáciai képernyőn vagyok :(((. És a tutorial sem mondja hogy kell :((
Help pls. -
Thanatos #94 jah oks :) -
Thanatos #93 jah oks :) -
#92 Nem is kell a kozeleben lenned, eleg ha a szovetsegeseid elfoglaljak az ellenseg bolygoit.
Siman harc nelkul is lehet gyozni, en peldaul azt csinaltam, hogy az osszes bolygon a kutatasra koncentraltam, es a szovetsegeseknek eladtam es elcsereltem az ujitasokat.
Hamar technologiai elonybe kerultunk az ellenseggel szemben. -
Thanatos #91 igen? hm lehet nekiugrok megint akkor
multkor capaign első küldit csináltam meg , vagyis csak félig mert egyszercsak közölte vége pedig közelébese voltam a célbolygónak :D -
#90 Én nem tudtam, de lehet csak én vok buta :)
Egyébként tetszik a gém :) -
BladeW #89 Ebben a reszben tuti hogy allithatod bolygonkent. -
Lysandus #88 Na ja. Annak idején a stratégiai számítógépes játékok is a hideghárborús techonlógia gyermekei voltak. A CIA-nál pl nem csak "operatív" ügynökök, hanem nagyon komoly stratégia elemzők is dolgoztak, és tudományos központok, egyetemek tudós szakemereivel is együtt dolgoztak. Ők csináltak először stratégiai szimulációs vagy éppen optimalizációs progikat számítógépekre. Kézenfekvő volt az ötlet, hogy a hidegháború végével ezeket átdolgozva, grafikai elemmekkel kibővítve piacra dobják. Az űrstratégia is ebből fejlődött ki. A jövőben játszódó gamékra hatással volt természetesen a sci-fi irodalom és a filmek, sorozatok is. De ez jobbára formai elemekre korlátozódott. Az alapvető, terjeszkedő, fejlesztős, szűk keresztmetszetekkel operáló játékba más techomlógiákat tettek be, mint amelyeket a jelenben, vagy a multban játszódó gamékba. Az MOO2-re pl a Star Trek sorozat nyomta rá a bélyegét (pazsjok, deflektorok, fézerek, distruptorok, neutrónium páncél, stb.), illetve az ökológiai esetleg politikai utópiák, de persze maga a Strat Trek is merített az elődöktől.
Az a baj, hogy ez az egységes szerkezetbe illeszkedő látásmód mintha kezdene kiveszni. Nem tudom, hogy a GalCiv II-ben hogy van, de engem pl az első részben rohadtul zavart, hogy nem tudtam külön, bolygóra lebotva menedzselni a dolgokat. Az még hagyján, hogy az adó egységes (bár kedvezményeket mindhol lehet adni, különösen, ha föderációs államformáról beszélünk beszélünk). De legalább azt tették volna lehetővé, hogy a játékos döntsön arról, hogy az adott bolygón mire milyen mértékben költ. Tehát ne mindhol 20% social, 30% military és 50% tudmányos kiadás, különösen, ha az adott helyen nem akarok hajót építtetni egyáltalán. -
BladeW #87 Nekem tetszene a jatek ha lenne idom vele jatszani... -
#86 Este húzom le, várom nagyon! -
kHares #85 Off
Kicsit elnéztem a MMO3 honlapja felé, forumokba belenéztem, látom van patch meg jó kis modok, valami tapasztalat? Lehetséges hogy játszható mégis? Illetve olvasom ha az ember el tud válni a micromenedzseléstől és makro-ban gondolkodik egész élvezetes és fölgyorsul. Lehet nem voltam elég nyitott és ez egy gyöngyszem a sárban taposva? Valaki valami pozitív tapasztalattal?
On
Hogy legyen valami on is ígérem ma lenyomok pár dreadlordot :) -
BladeW #84 Khm... Offoljuk szet?
Abbol nem eszel ;)
Szivesen beszelgetek SEIV-rol a sajat topicjaban. (Amugy ki vagy?) -
lammaer #83 De dumcsizhatunk SEIV-ről is, ha már az indexen annyit dumcsiztunk annó róla (csak itt más az álnevem) -
lammaer #82 De ez kotozkodes. MOO3-ról beszélgetünk a galciv 2 kapcsán :) -
BladeW #81 Nem kotozkodeskeppen, de ez nem a MOO3 topic... -
lammaer #80 Az a baj, hogy én még a gyönyörű grafikát sem találtam meg a MOO3-ban :)
Csak nyomkodtam a next turnt :) -
JTBM #79 Az ilyen űrstratégiai játékoknak a fejlesztéséhez kellene a fejlesztő csapatban pár éles gazdaságban edződött fejlesztő/tanácsadó is, mert a játékfejlesztőknek ehhez általában nincsenek meg az ismereteik.
Az eredmény gyönyörű grafika és siralmas játékmenet. -
JTBM #78 Még most is fent van a gépemen a MOO3 és néha előszedem.
Van pár szabály, amit be kell tartani:
- Az új bolygókon azonnal ki kell jelölni a zónákat, mert az AI rosszul csinálná.
- A főbb bolygóknál a kiadásokat folyamatosan kézzel utána kell állítani.
- A Military termelést kézzel kell csinálni.
Sajnos az AI használhatatlan és szabályokat sem lehet alkalmazni, pl. hogy mindig a "sárgáig" termeljen ipart és "barnáig" kutatást.
Hiányzik még a "kutató" bolygók pénzelésének lehetősége.
Az MOO3 fejlesztése kb. félúton abbamaradt és kiadták a félig kész játékot... -
Lysandus #77 Igen erős tudati védelemvarázs véd!
És max olyankor jöhet a végső megoldás: betöltök egy előző mentést. :-Ð -
#76 Bezzeg ha a te agyadat mosnák :DDDD -
Lysandus #75 Na jó, de legalább lehetne választani! :-) Oké, a telepatikus agymosás se valami szép dolog, de valahogy mégiscsak humánusabbnak érzi az ember... -
#74 Nemtudom mi a bajod a civil mészárlással... :D
Az ember jobban meggondolja mit csinál....Szerintem korrekt hogy bennevan :) -
Lysandus #73 Nem is az a baj. Csak MOO2-ben sem szerettem a tömegmészárlást. MOO1-ben volt, hogy rányomtam az orbital bombardmentre, várva, hogy előjöjjön a military és a civil targetek közötti választási lehetőség. Csakhogy ilyen nem volt. Hanem, hogy kinyírtam valami 5 milliárd embert. Ettől viszont felfordult a gyomrom.
Ezért volt jobb az MOO2, ahol csak a katonákkal kellett harcolni. Illetve ha telepatikus fajt csinált az ember, akkor még velük sem. Nem tudom, hogy miért kellett a civil lakosságot kinyírni a GalCiv i-ben megint... Mindegy, mégis csak egy játék. Ezt szem előtt kell tartani.
Más: én is be fogom "szerezni", különösen, hogy az egyet sikerült megcsinálni vmelyik hétvégén genius (második legtáposabb) ellenfelek ellen médium mapon, small cluster és common beállítások mellett. Jó párszor újra kellett tölteni... Kíváncsi vagyok egy milyen lett. -
#72 Nagyon jó leírás, mégiscsak lehúzom :D -
kHares #71 Én személy szerint a kezdeti bénító döbbenet majd köpködés után találtam benne valami nagyon halvány hangulatot. Persze tudom, csak az előző részek miatt ültem le, de ha lekapcsoltam az ai-t ami irányította a bolygókat/építkezést stb. és manuálisan csináltam mindent akkor valami minimálérzést előhozott. Persze minél több bolygóm lett annál átláthatatlanabbá vált az egész. Szóval igen, az évtized csalódása.
Ez jó, a kurzorhiba nekem is előjött. Ha lesz kis időm még nyomulok a dreadlordok ellen, gondolom a lényeg az elkerülés. -
lammaer #70 És asszem csak valami 10-20 dreadlord volt :) -
mnorbi #69 Sziasztok
Nem töltöttem le még mert az első részben (ha jol emlékszem ) nem volt külön taktikai ür/föld csata. Az lenne a kérdésem itt esetleg van.e már valami ilyesmi vagy marad civ 4 szerü gyors csaták ? -
Lysandus #68 Bazz... 56 milliárd katonája halt meg a részben... Jesszus, ez tömegmészárlás...
Egyébként a leírás tényleg jó. Lehet, hogy tényleg ki kéne próbálni? -
lammaer #67 Ez a gameplay example izginek tűnik. Vagy jól ir a csávó, vagy tényleg jó a játék. A dreadlordok tényleg űbertáposak a leirá alapján, de hát végre van egy főgonosz aki rászolgált a nevére. -
Dns5000 #66 The Torian colony Uthias III was conquered and occupied by a force of only 10 Dread Lords against an army of 2.1 million troops.
hat nem kicsit taposak :P -
Dns5000 #65 Gameplay Example: The Dread Lords arrive
ezt neztetek mar? -
lammaer #64 Igazad lehet, engem is az próbált odahúzni. Sőt, a MOO2-t egy fél éve nyomtam is pár menet erejéig, de a MOO3 az sehogy se tudodd odavonzani. -
#63 Gondolom az MMO2 emleke tartotta elotte. :P -
lammaer #62 JTBM, egyebkent jatszottal a MOO3-al? Mert kivancsi lennek, hogyan sikerult hosszutavon a jatek mellett maradnod.... anno nagyon vartam, de amikor kijott ahanyszor nekifutottam annyiszor ment el 2-3 ora alatt a kedvem. teged mi tartott elotte?