Galactic Civilizations II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.humblebundle.com/store/galactic-civilizations-ii-ultimate-edition
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
A mohának mindig a déli oldala fás!
A csillagos techika jelölésre a tárgyalások során van valami ötleted?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igen, vannak fajspecifikus találmányok, de sajnos a többi kérdésre nem tudok válaszolni még, vasárnap vettem meg a cuccot a media mark-ban...
Pl. hogyan lopsz találmányt? Valami kettõs ügynökséget is emleget. Az IG2 vagy Orionnal összemérve a Spy modellezés sajnos gyenge. Pl. miért nincs olyan, hogy a kém nem látszik? Az Orionban jó volt, hogy gyilkolhatták egymást, de lebukásmentesen is dolgozhattak, stb.
A tech. cserénél a csillagozott találmányok mit jelentenek?
Vannak fajra jellemzp találmányok is? Mert sokszor látok olyat, amit én nem tudok kifejleszteni. Az is érdekes, hogy egy pajzs és egy armor csak valami hatására jelenik meg a tech tree-ben.
A másik ami gusztustalan az a Troian faj. Kipróbáltam a super breeder képességet, nem tudtam a gép eszement fejlõdésének közelébe sem kerülni...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lehet hogy ez a jó taktika, én azt tapasztaltam, hogy amíg a kezdõ bolygó hoz némi plusz bevételt, addig az új kolóniák marhára minuszban vannak. Ha nem kolonizálok, akkor körbelaknak az élienek, ha kolonizálok, akkor meg rámegy a gatyám :-)
Egyébként a trade routtokkal veszõdi szerintem felejtõs. Iszonytosan sok erõfeszítés a hajókat legyártani és még mellé az ûrállomásokat is felhúzni, amik már a játék elsõ 1/3-a után kvázi semminek sem képesek ellenállni...
Mire eljutok oda, hogy ok trader építése is beleférne addigra az adó és turzimus bevételének 6-7%-a volt max. a tradebõl. (mondjuk akkor is szokott lenni, ha én egy routot sem építek ki.)
Nálam a startégia, hogy a kis bolygókon lényegében csak adót növelõ és happy-t növelõ épületet hûzók fel és ha belefér akkor egy +2 vagy +3-as népességnövelõ farmot. 2-3 bolygónál többen nem építek hajót. A fennmaradó bolygók adják a kutatást.
Köszönöm!
Azt sem értem, hogy a scienece oldalon a tech tree-nél ki van írva egy BC szám, de köszönõviszonban sincs azzal, amit pontot termelek. Pl. 350 volt egyszer oda írva, de egy 9000-es találmányt 8 kör alatt fejlesztettem ki. A bónuszokat nem írja ki?
Tehát akkor a %-os fejlõdés az mindig szorzattal nõ? Pl. 3 db virtual akármi, az 1,3 a köbön és nem +90%?
A fleet azért nem mindegy, mert a harcban szerzett tapasztalat a fleet összes tagjára hat.
#608:
Hozzáadódik az, csak te a bal alsó sarokban a globális átlagot látod, bolygónként eltérõ lehet. Emellett nem a bolygónkénti végsõ számhoz adódik hozzá, hanem a bolygó alapértékhez (ami a lakosságból jön). Pontosabban nem is hozzáadódik, hanem x%-kal növeli (pl. 50% plusz 20% az nem 70%, hanem csak 60%). Az épületek is így mûködnek, ill. minden más %-os érték.
A rakás lakatlan bolygó csak event-ekkel kolonizálható, kivéve persze a spéci, eleinte nem elérhetõ bolygókat (pl. heavy gravity, radiation).
Tehát el lehetne játszani azt, hogy 1 hajón van brutális armor, de semmi tûzerõ. A gép elvben mindig csak azt fogja lõni. A többi védtelen, de iszonyatos tûzerõvel bíró hajó meg szépen leépíti az ellent.
Én mindig ügyelek arra, hogy gyors hajóm legyen, mert a nagyon tápos, de kevés egyésem sorra szépen leverei az ellefelet aki sok gyenge hajóval operál.
Miért írja ezt több oldal is, mikor ez nem igaz? A részletes csata alatt lehet látni, hogy ki mit lõ.
Az érdekes az, hogy az MI mindig csak egy hajómat lövi, az én hajóim néha megosztják a tûzerõt. Viszont egyénileg számolja ki nekik a sebzést és egyénileg is a tûzerõt.
A super projectek is néha elég furán mûködnek. A harmoy crystal sem adott mindenhol +x%-ot.
Ettõl függetlenül bitang jó játék.
Azt viszont nem értem, hogy miért jó, hogy egy rakás lakatlan bolygó van a játékban, amivel a random eveneteket leszámítva semmi sem történhet. Miért nincs bolygóalkotás, ahogy volt az MoO II-ben?
A normal felett +3 szinttel is úgy verem el a gépet large galaxisban, mint a kétfenetkû dobot. Minél elõrébb vagyok a játékkal idõben, annál könnyebb, mert annál jobban tudok játszani az erõforrásokkal. Az ellenfél hajói lénygeében megsebezni is képtelenek az enyiméket. 😊
A resource ûrállomások globálisan hatnak a birodalmadra, függetlenül attól, hogy hol vannak.
A játék egyébként elsõre nehéznek tûnt, de most már normál szint felett sem igazán kihívás a gép.
Galactic Civilizations Endless Universe
Elbven ez a legutolsó és pár ismertetõ szerint ebben vannak bányászható aszeroidák. Én DL-t szedtem le, és már abban is van.
Itthon árulja valaki? A CD Galaxisnál már eltûnt. Én megvenném eredetiben? Ha nincs hol...? 😞
Paypalom még nincs.
A farmok a max. populációt növelik. Ezen felül a xeno farm tech-ek tovább duplázzák a növelést, amivel piszok gyorsan el lehet szaladni a túlnépesedébe és a morál fénysebességgel esik le.
Ha a terraformálás alatt a nem meghódítható bolygók kolonizálását érted, akkor ilyen formában nem létezik. Vannak olyan bolygók, amelyek kezdetben vörös jelzésûek, ezekre nem lehet építkezni, amíg nincs megfelelõ típusú tech. A jelzés (vagy a bolygóra kattintva a felirat) mutatja, milyen típusú a bolygó. Ilyen pl. a toxic world, az aquatic, meg a heavy gravity. Külön tech tree van rájuk, mindegyik bolygótípusra két szinttel, hosszú idejû fejlesztésekkel. Az elsõ szinten már lehet letelepülni az adott típusú bolygóra, de ilyenkor a termelés még nagyon kicsi és lassú. A második szint kifejlesztésével lehet teljesen birtokba venni a bolygót.
A morál befolyásolja az adók mennyiségét és a termelést, mint százalékos érték. Ez bolygónként változó, ill. a fajok között is nagy eltérések vannak. Ezen kívül a morál fordítottam arányos a bolygót ért idegen befolyás (influence) mértékével is. Ha a morál alacsony, lázadás törhet ki, amikor nincs termelés. Emellett ha a termelt influence-t meghaladja az idegen influence (zárójelben látszik az IP érték után), akkor esély van arra is, hogy elpártol a bolygó, átáll a másik frakcióhoz. Ha nincs befolyásolás, de alacsony a morál és lázadás tör ki, akkor függetlenné is válhat.
A manual azért nem tér ki pontosan ezekre, mert minden nagyobb patch és kiegészítõ hozzányúlt az arányokhoz, javította a kapcsolatos bug-okat. 😊
...
A farmokkal lehet növelni a max. populációt. De vigyázni kell, mert a népesség számával exponenciálisan nõ az elégedetlenek száma. Tehát egy farmot kb ellensúlyoz egy moráljavító építmény, de hármat már nem ellensúlyoz három.
A terraformálással kap az ember további beépíthetõ területeket a bolygón. A sárga négyszögek jelzik a következõ terraformálással elérhetõ területeket.
Nem összetett, csak homályos... :-)
Az sem értem, hogy a +x MP ellenére nem annyit ad hozzá a bolygó iparához a gyár, amiennyit kiír? Hogy a pékbe súlyoz ez a lakossággal és a sliderekkel? A pénz elköltése is elég zavaros ezen a térn. Nem igaz, hogy nem lehet ezt egy manualba rendesen leírni...
A dread lordnál nem lehet visszafoglalni, mert azonnal beáll egy hajóval.
A farmok mire jók? Soha egyetleneegyet sem kellett építenem méhis elérték a max. populációt a bolygón.
A max. populáció hogyan növelhetõ?
A terraformálás hogyan mûködik?
Bocs a sok kérdésért. A manual nem túl bõbeszédû. A morale mennyire befolyásolja a játékot a népesség növekedésen kívül?
A gazdasági része nagyon összetett. A harc kevésbé.
Arányok: egyszerû. Százas mass drivert százas armor fog meg. Ugyanez igaz a lézerekre/pajzsokra és rakétákra/rakétaelhárítókra. Nyilván két pajzs nagysága összeadódik. Tehát két 10-es pajzs az 20-as védõérték. A védelmek jók a többi fegyver ellen is, de csak ötven százalékos a hatékonyságuk. Tehát egy 100-as mass drivert 200-as pajzs fog meg, vagy 200-as rakétavédelem. Ugyanígy egy 100 rakétát 200-as páncél fog meg, stb. Érdemes nézni, hogy az ellen mit fejleszt, és arra gyúrni. Egyébként hosszú távon nekem az jött be, hogy a hajóim védelme sokkal erõsebb, mint a támadóértéke. Egyébként gyorsan vagy lassan bedarálják õket.
A dread lordok ellen pedig úgy játsz, hogy foglald vissza a bolygód. Elõtte ments, és addig töltsd vissza, amíg az inváziós csapatok nem találnak egy használható támadó technológiát a bolygón. :-)
A bolygóvédelmi cuccokra nem érdemes költeni, csak a helyet foglalják el a sokkal fontosabb gyárak és kutatóbázisok elõl. Az ellenség hajóit nem bolygó körüli pályán kell megfogni, hanem még kinn az ûrben.
Egyébként pedig magasabb fokozaton tényleg brutálisan csal az AI, én intelligentnél magasabbra nem is állítom, egyszer játszottam gifted AI-k ellen, önkínzás volt, éppen meglett a techological victory, csatában esélyem se lett volna.
Azt nem tudná valaki lerni, hogy a populáció + gyár + 3 ág súlyozásából hogyan számol a progi? Nem tudom belõni, hogy hol kell gyár és hol nem, stb. Nem tudok tervezni.
Köszi.
Alapjaiban nem rossz, de azért a Master of Orion 2 harcrendszere messze verte ezt...
UE a parancsikon szerint. A bolbtam ugye már úgy árulják, hogy az összes kieg egyben van?
I never asked for this.
Az egyik bolygómat elfoglalta a dread lord faj. Mit lehet ellene tenni? A játék elején tök esélytelen bármit tenni. Pedig még eléggé ott vagyok. Small shipekre tudok plasma fegyvert tenni. Ez meg olyan hajóval védi, amin 137 beam fegyver van meg 30-as pajzs...
A hajóka akkor több védelmet van értelme rakni azonosból?
(Nálam néha ki is fagy még mindig, valamiért nem szereti az NV kártyáimat.)
Ellenben az AI az nem igazan valtozik a fokozatoknal, ellenben egyre jobban csal a gep sajnalatos modon.
Nekem nem ugy tunik hogy rajott volna, kulonben nem lenne az osszes hajojan 1HPs a hull vagy rosszul fogalmazott. 😄
Molnibalage: a planetak tipusatol fugg mennyi lakosa lehet, legalabbis amig a termaformalas es hasonlo okossagokat nem kutatod ki, ezert erdemes a jo bolygokat kivalasztani a legelejen.
A hajoknal minden fontos tulajdonsag lathato, a vedelem erteketol kezdve az is hogy a hajo koronkent mekkora tavolsagot tud megtenni stb.
Lehet peldaul mindenfele taktika szerint epiteni hajokat pl nekem az is bejott amikor olyan hajokat epitettem, amelyeknek nagyon nagy volt a lotavja es a sebessege, igy sokkal erosebb flottakat is letudtam gyozni mert a lotavjukon kivulrol osztottam oket. 😄
De lehet mas taktika szerint is hajot epiteni termesztesen, hiszen nagyon nagy a meritesi lehetoseg, hiszen ugy tervezed meg a hajoidat, ahogy te magad akarod.
Normál szintig nem csal a gép, felette is csak fokozatosan kapcsolódnak be ilyen dolgok.