624
Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
-
mzprox #264 A legfejlettebb hajómnak 198 beam attackja volt (bónusz nélkül) és 12-es sebbességgel mozgott :-). Sajnos bevetésre már nem került, pont vége lett a játéknak. -
lammaer #260 Az űrhajódizájnra és a taktikai csatákra majd a Space Empires V-ben lesz lehetőség... az is idén jön, valamikor. -
#259 Hat igen csak a fejlettsegi szintek es a szambeli foleny ami eldonti a csatakat, mind az urben, mind a foldon
Nem artott volna a hajokra rakhato kapitanyok, akiknek a tulajdonsagaik valtozatosak es fejleszthetok.
A bolygo harcoknal is ez a szitu van egy par fejlesztheto dolog nehany harc elotti "elopuhitas", de semmi mas. Ezen a teren nagyon puritan a jatek. -
#258 Őőő, ez nem pont neked ment. :-)
Ha komolyabban kellene kifejteni a véleményemet, akkor így egy napos játék után úgy jellemezném, mint Civilization az űrben egy kicsit komolyabb diplomáciával és politikai rendszerrel (a progi még azt is nézi, hogy milyen párt van hatalmon a birodalmadban és ha az a párt épp nem az amelyikhez te is tartozol akkor komoly bónuszoktól esel el és még egyéb büntetéseket is kaphatsz). A hajófelszerelés nekem nagyon tetszik, tényleg egyedi hajómodelleket lehet összerakni, bár személy szerint én még örültem volna pár száz építőelemnek. Minden amit a hajókra raksz az majd megjelenik a modellen.
Csak két dolog zavar: a taktikai harc teljes hiánya (csak filmszerűen lehet nézegetni ahogy a hajók lövik egymást, ugyanez a felszini csatáknál), és a lehetőséget, hogy győzelem után a végtelenségig lehessen folytatni. -
engine #257 Kösz a választ, akkor +szerzem :) -
#256 Próbáltam és nagyon jó játék csak zavaró, hogy győzelem után nem lehet tovább játszani, pedig az egy remek feature volt a civekben. -
engine #255 Sziasztok,
Aki játszott vele az írna véleményt?
Konkrétan mennyire lehet beleszólni a managementbe/birodalom építésbe?
Én szeretek mindent állítgatni, de mostanában a 4 évesek szintjére lebutított játékok ömlenek...
Graf nem érdekel, ha rebellion-t eléri már tökéletes.
Előre is köszönöm.
-
#254 A vegetáriánusos példa tényleg jó volt, de nem kötekedni jöttem fel. Először csak olvasgattam, amíg letöltötte a játékot, és nagyon vártam, mert azt hittem, hogy egy olyan játék lesz, amivel tényleg jól szórakozom.
Az'tán egy kicsit meglepődtem, és azért jöttem fel megkérdezni, hogy tényleg arról a játékról fórumoztok-e. De mindegy, ne menjünk bele, nektek tetszik, ez a lényeg.
Az én ízlésem egy kicsit eltér ettől. Valami olyasmit kerestem, mint a Haegemonia, vagy a Nexus, és mint írtátok, ehhez képest, tényleg nem komoly stratégia. Ezért vágytam valami komolyabb birodalomépítősre. Amúgy nagyon szerettem a Nexus-t, nagyon-nagyon hangulatos játék volt, és a sztori is jól fel volt építve.
Na, további jó szórakozást, meg hétvégét.
Ui.: Remélem senkinek nem gázoltam túlságosan a lelkivilágába. -
Lysandus #253 Minek az neked? Annak a hiperszuper multidimenzinális (+4D) grafikája úgysem futna a te szánalmas, özönvíz előtti gépeden! -
lammaer #252 Az "Ideazon Zboard billentyűzet" játékot hol lehet letölteni? -
#251 En a Master of Magic grafikajat kultivalom, atobbi mind tomeny shit, az Oblivionnal az elen. :P -
mzprox #250 Múlt héten játszottam a master of orion 2-vel. Tavaly: colonization, lords of the realm 1, alpha centaury, space empires 4 stb. Na ezeknek aztán király a grafikája :-)
-
kHares #249 Azért kicsit csodálkozom, ha ez nem a "jó birodalomépítős stratégiák" közé tartozik amit keresel akkor mégis mik azok? Ha pár nevet volnál kedves fölsorolni. Valóban ellentétben a Moo2 ill. Se4 (ezek az én kedvenceim) progikkal itt nem irányítod az űrharcot ténylegesen, csupán fölszereled a hajókat és adott tulajdonságok eldöntik a kimenetelt. A földi harcon csodálom hogy kiakadsz, csak click az attack/skip gombra, pár másodperc, csupán jelzésértékű. És szégyenkezve bevallom én mindig elmosolyodom és kellemes érzések töltenek el ha látom mert a régi idők jutnak eszembe.
A játék megvételéről. Olvastam újra kell nyomni a dvd-ket mert elfogytak, 150.000 példányt adtak el. Ne magyar oldalakon nézd mit keresnek, ugye híresen sok játékot lehet itthon eladni.
Kritikák: http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/galacticcivilizations2dreadlords
Folyamatos bugjavítás és tweakelés folyik, teljesen ingyenes ami el is várható, de látszik hogy törődnek a vásárlóval.
A grafikáról: idéznék a journalsból
"The game's Direct3D engine reads in the .dxpacks and then the data files tell the game how to scale them based on your specific resolution. So things don't just get bigger, they get used based on the UI designer's intent.
So in a couple years when people are running 2800x1600, Galactic Civilizations will take advantage of that.
Also, the game's textures were developed using vectors instead of bitmaps. That means we can increase the detail and resolution of the in-game models very easily without it losing quality. The 3D engine itself has no polygon limit. Modders have already discovered that they can take 3D models intended for movie production or cut-scenes, export them as .X and put them into the game and they run. So ships with a million polygons are very possible."
Ha ez szerinted nem szebb mint a reunion, javaslom installáld azt föl ismét. Megdöbbensz majd és mész a szemészhez, valami gondod lehet. Esetleg rossz beállításokat használsz, próbálj ráközelíteni és látni fogod azért nem csúnya az. Nekem 1280x1024-ban tökéletes, egyszerűen elég. -
#248 Koszonom! :D -
#247 Pssszt.
Rendes hangnemben kulturalt valasszal kell meglepni a masik ervrendszeret, nem felesleges szemelyeskedessel.
Igy csak azt bizonyitod be, hogy nincs semmi erved az ellen amit a masik fel leirt. -
#246 Es a szovegelesed epp olyan mint egy eltort bott. Azaz semmit nem ersz el vele :D -
#245 Ne hari de ez epp olyan mintha egy husevo belepne egy vegetarjanus etterembe es osztana az iszt. -
#244 Ez az igazi urstrategia, hagemonia nulla volt ehhez kepest szerintem strategiailag. -
#243 De igen éltem, és nagyon tetszett a Reunion, csak talán néhány évvel késöbbi. :-)
Nem hinném, hogy grafika mániás lennék, akkor nem stratégiai játékokkal játszanék.
Mindegy, úgysem fogjátok belátni, hogy nagyon gyenge ez a része a játéknak. Persze, lehet, hogy egy nagyon jó stratégia, de nem az én ízlésem. Számomra kicsit divatjamúlt. Persze, attól nektek még nagyon tetszhet.
Mindössze én valamivel jobb stratégiában reménykedtem, azt hittem, hogy Nexus, vagy Haegemonia szintű graifikát, és rendes birodalomépítős játékot kapok. De nem :-(
Amúgy csak egy kicsit próbáld meg nem elfogultként megnézi a földi csatás képet, és mond azt, hogy ez egy normál grafikai szint 2006-ban! -
Thanatos #242 szvsz a grafika mánia egyéni soc problem, ezer + 1 olyan gmae van ami 0 grafikával többet ér mint a csilivili szarok..., amugy meg a grafikai hasonlitgatásaidból emg utalásaidból max arra tok következtetni hogy te 1987ben még nem is éltél :) -
#241 Ja, és a legkeresetteb játékok:
-
#240 A pukk-pukk-ot onnét szedtem, hogy elkezdtem játszani a küldetéssel, és ott amikor sikerült megtámadnom egy másik hajót, akkor ezt csinálta: pukk-pukk :-)
Semmilyen beleszólásom nem volt.
tromy, nem kell így kiakadni, mindössze annyit mondtam, hogy más világban élünk, ettől még lehet normálisan kommunikálni.
De persze, én marhaságokat írok, mert azt mondtam, hogy nem óhajtok egy ilyen grafikájú játékkal játszani... -
#239 Ja es EZ a legjobb urstrategia amit valaha lattam, magasan veri a space empires 4-et is. -
#238 Te hol a faszban elsz? Olvassal mar kicsit a kulonbozo jatekteszt oldalakon, ign stb, az osszesen 90%+ -ot kapott a jatek, de gondolom mindenki egy hulye csak te nem akinek nem tetszik a grafika. urbeli harc pukk pukk? ember te teljesen nullszinten vagy mar bocs, probalj megveri par AI-t intelligent vagy felette utana pukk pukkozz. Szanalom hogy mennyire marhasagokat irsz mar bocs.
Na menjel szepen mas jatekkal jatszani ez nem a te jatekod, es ne irkalj marhasagokat ide.
-
#237 Szóval mielött mindannyian megsértődtök, csak biztos akartam lenni, hogy én is ugyanazzal a játékkal játszottam, mint Ti.
Az én világomban ez valami nagyon gyenge próbálkozás.
Lehet, nektek nagyon tetszik, szívetek joga. Nem azért néztem ide fel, mert le akartam szólni ezt a játékot. Kerestem egy jó űrstratégiát, amiben egy kicsivel több birodalomépítés van, mint a Nexusban, és hasonlókban. De úgy tűnik kicsit túllőttem a célon. Ehhez a játékhoz nagyon fanatikusnak kell lenni.
Tehát, amikor egy bolygót 2006-ban úgy jelenítenek meg, mint egy 10x6-os táblát, 1987-es grafikai szinten, amikor egy űrbéli csata két pukkanás, illetve amikor a földi csata arról szól, hogy két kocka bamászik a képernyőre, akkor ne haragudjatok meg...
Eszembe jutott, ismeritek a Reuninon című ezer éves stratégiát? Azthiszem az volt az Imperium Galactica elődje a 90-es évek elején, na GalCivII kb ezen a grafikai szinten van.
További jó játékot, és nézzétek el, hogy kifejtettem a véleményem a játékotokkal kapcsolatban. Mindössze nagyon csalódott vagyok, hogy tovább folytathatom a keresést... -
#236 Most miről beszélsz?
Arról, hogy nyomkodom a next turn gombot? Mert semmi nem történik?
Az űrbéli harc annyi volt, hogy pukk-pukk. ???????????????
Ember, ehhez a játékhoz nagyon-nagyon megszállotnak kell lenni.
És ha ez a világ legkeresetteb játéka, akkor miért nincs fent egyetlen toplistán sem?
Vagy hol vannak az ezrek ebből a topicból? -
BladeW #235 Most magyarazkodjunk miert jatszunk ezzel a jatekkal? Nemá... -
Lysandus #234
Egy vidkari ügynök csak
-
#233 Na figyelj te IQ light segg, a vilag egyik legjobban keresett jateka a Galciv 2 most. Par grafikai resz lehet hogy nem top 3d de ki nem szarja le, itt a strategia a lenyeg. Ha jo grafikat akarsz menjel a nullszint bfme 2-vel jatszani ami olyan egyszweru hogy meg a 9 eves kisocsem is jol tolja, viszont marha jo a grafikaja. -
#232 Ez volt az a rész, ahol azt mondtam, hogy 2006-ban nem vagyok hajlandó egy ilyen nem is tudom mivel játszani.
Hahó, ennél még a SuperMarionak is jobb grafikája van, ami vagy egy 20 éves program!
Nem tudom elhinni, hogy ember 2006-ban ezért képes pénzt kérni.... vagy adni:
-
#231 Mivel nincs túl sok kép itt a fórumon, meg kell, hogy kérdezzem, Ti komolyan ezzel a játékkal játszotok?
-
Lysandus #230 Megvan! Tényleg megy gond nélkül. #173 ctr+c aztán ctr+v-vel be a keresőbe, lehúz, futtat, és indul. Hálás köszönet! -
Lysandus #229 Mármint akkor tudom leszedni, ha megcsinálom a #39-ben leírtakat? Vagy hogy működik? Mert ahhoz meg kéne szereni is vhonnan. -
mzprox #228 Nemsokára jön az 1.1-es verzió, ami elég biztatónak tűnik (új fícsörök, sok bug javítása stb.)
Megnyertem a mazohista fokozaton indított játékomat is :) (kb 800 körig tartott gigantic térképen) -
kHares #227 Csak egyetlen olyan volt, amihez kellett a serial fix, a legutóbbival nincs semmi gond. #173 tökéletesen működik -
#226 Tehat minden egyes ujjab verzaju patch utan kell ilyen fix? Eleg erdekes :D -
Lysandus #225 #170
Csak azt nem tudom, hogy ez pontosan melyik patch. Meg hogyan kellene így felrakni. Most nincs kedvem kibogarászni. Majd, ha kijön vmi kvázi végleges. -
#224 Jah nem raktam fel patchet es mukodik! De en nem leltem itt semmilyen crack-et a forumon :( -
Lysandus #223 Úgy mennie kellene... És ahogy kivettem itt a fórumon, minden pecshez külön krek kell. -
Lysandus #222 Ja, értem. Én nem tettem fel patchet. Pont emiatt. Ha felrakod, akkor a patchet is crakkelni kell. Volt is itt valahol vmihez link is. Rá kéne keresni a neten a p-crackekre is, de eddig még (lustaságból) nem foglalkoztam vele.