624
Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
-
katarzis #141 de ponthogykirpobáltam semmi hatása nem volt ha álitgattam felpatchatem ott több lehetöség közt lehetett állitani azse segitett ha ott állitottam -
katarzis #140 bár ezsem lehet ,mert readmeban gyengébb jategoriáju kártyák is fel voltak tüntetve ,hogy azokon futnia kell szoval nemtom,talán windows reinstall -
BladeW #139 Az a kartya dx9-es. ELÉG kell hogy legyen. Grafikai beallitasokkal nem jatszogattal kicsit? (kulonosen h defaultba 4x anti-aliasing volt bejelolve - nalam legalabbis) -
katarzis #138 na feltettem egy másik gépen ott müködik jobb graf kártya van benne és direkt megnéztem a debug-ot ugyanazt irja ki szóval nem azzal van a baj,szerintem a geforce FX52000 nem elég neki... -
Lysandus #137 Jaja. Rá gondoltam, és sajnálom is nagyon, és mélységesen felháborít az ami vele történt. -
Lysandus #136 Nem arról beszéltem, hogy nem adok pénzt játékért. De én is a kedvezményes árú csomagokra hajtok. Így vettem meg anno a Heroes of MM IV-et, kiegekkel együtt, ráadásul magyarul (beszélek angolul, de a magyar kiadásoknak van egy utánozhatatlan hangulata, személyesebb), vagy a Morrrowindot kiegekkel együtt szintén, vagy az anno 1602-őt, vagy az Il-2 FB + PF-et, stb, stb. Vagy a Wing Commander IV, Price of the Freedom-ot, stb, stb. Sőt, nekem a GalCiv 1 is megvan eredetiben. Általában úgy érzem, hogy akkor éri meg megvenni egy játékot, amikor kb. 1000 ft/CD az ára. Ráadásul mire ezt eléri, már egy "végleges" játékot kapsz a pénzedért, a Morrowind + kiegek csomag is az 1.6xxx-es végleges verziót tartalmazta.
Én a warezt elsősorban a kipróbálás miatt tartom lényegesnek, sőt nélkülözhetetlennek. Manapság már minden játék kiadását jól felépetett marketingkampány előzi meg, amiből úgyis csak azt hallani, hogy milyen jó, milyen szuper, meg milyen korszakalkotó. Tehát úgyis csak akkor derül ki minden ha kpróbálja az ember. Ne legyenek senkinek kétségei, az úgynevezett független tesztek is a marketingkampány részei. Az újságok is a kiadókból élnek.
A különböző fórumok, rajongók véleményére érdemes odafigyelni, bár ezeket meg megpróbálják elnyomni. Jó példa erre az X3. Amikor jöttek az első hírek arról, hogy nem lesz cockpit az űrhajókban az emberek gyanakodni kezdtek, én is. Sőt, még azt is tudtuk, hogy azért nem lesz belső nézet, mert úgy akarják kiadni, hogy még nem értek a végére a fejlesztésnek. Ennek ellenére lehurrogtak bennünket, hogy nem is olyan nagy baj a cockpit hiánya, sőt még előny is inkább. Persze a dolog utólag már lényegtelen, mert tényleg nem a belső nézet hiánya a legnagyobb probléma a játékkal, hanem az, hogy az egész grafikus motort nem optimalizálták. De erre rémálmainkban sem gondoltunk volna. Viszont a tanulság az, hogy a figyelmeztető hírekre igenis oda kell figyelni, és akármennyire vár vki vmi gamét, előbb ki kell próbálni. Én is ezt szűrtem le az MOO3 esetéből. Ha tetszik előbb-utóbb megveszem, nagy gyűjtő vagyok. -
katarzis #135 szerintem megvan a hiba belementen a debug-ba és ezek vannak:
Debug Message: No files found matching mask C:\Documents and Settings\Dokumentumok\My Games\GalCiv2\*.StarSystems
*DEBUG ERROR: ***Unable to find required tech ImpossibleTech for PirateShip. ***
*DEBUG ERROR: ***Unable to find required tech ImpossibleTech for Starbase. ***
Debug Message: No files found matching mask C:\Documents and Settings\Dokumentumok\My Games\GalCiv2\ships\*.shipclass
Debug Message: No files found matching mask C:\Documents and Settings\Dokumentumok\My Games\GalCiv2\ships\*.shipcfg
Debug Message: CustomRaceWnd: Cannot find OBJID CustomRace_Description_Text
Debug Message: CustomRaceWnd: Cannot find OBJID CustomRace_Tab_Homeworld
Debug Message: *************** Failed To Place Planet ***************
szóval itt lesz a hiba ,de a megoldás nemtudom hol... -
katarzis #134 na most már kezdek ideges lenni ujratelepitettem,felpatcheltem,jok a driverek,és semmi ugyanazt csinálja,lehet az FX 5200 a baja ,de az nem lehet,más játék tökéletesen megy ,de ha akar valami az ember mindig van valami hiba -
lammaer #133 Egy kis off: van egy ilyen is - STARSHIPS UNLIMITED V3. Ezt látta már valaki? -
lammaer #132 Is is.... az X3 esetében tökéletesen igazad van, Kisviku tudna mesélni róla.
Más az,ha a supportot meg az extrákat kötik a serialhoz... -
BladeW #131 Na hat nalam a helyzet a kovetkezo patch ugyileg:
A torrentes verzio siman jatszhato volt eddig is nem kellett heggeszteni semmit h menjen, a belinkelt patch filet siman elinditottam, es elindul a jatek ahogy kell, sarokban jelzi is h 1.0x. Ja es a stardock central mostantol purchased software-nek ismeri fel a jatekot -
BladeW #130 Sztem ebben az esetben messze nem beszelheteunk felkesz jatekrol szvsz kevesebb bug van az 1.0-ban mint a civ4 1.0-ban volt pl... -
kHares #129 Igazad van a félkész játékokkal, az bűncselekmény. Itt viszont te nem ilyet kapsz, hanem egy olyan 1.0 verziót, ami önmagában egész jó.
A folyamatos patch-elés ugyan kijavít pár dolgot aminek nem kéne ott lenni, de inkább olyan apró változásokat és egyensúlyozást jelent, amit a vásárlók visszajelzései szerint csinálnak. A játék megállja önmagában a helyét, nem a patchekért fizetsz. Annak csak külön örülhetsz.
Én inkább ezeket veszem mint a mostani piac gyorsan kiadott játékait ahol nem éri meg patchel foglalkozni. Pl.: a Dungeon Lords gyönyörű példa, kb. 70%-ban volt kész, most meg újra eladnák Collectors Edition néven, ez már majdnem 90%-ban működő.
Igenis megéri pénzt kiadni egy olyan termékért amit kézhezvétel után is támogatva van frissítésekkel, modokkal, stb.
Példának hoznám a Minions of Mirth-et, ez egy MMORPG de lehet single módban is nyomni, végigkísértem a fejlesztését mert nagyon emlékeztetett kedvencemre a Demise-ra, és kedvezményes áron megvettem. Főleg azért, mert tudtam később csak még több dolgot kapok és valóban, az 1.0 óta rengeteg dologgal bővült, meg nincs havidíj szóval ezt lehet így is.
Vagy hoznám még a Mount&Blade-et, kiváló rpg/akció/valami keverék, igen nehéz besorolni most amolyan sandbox állapotban van.
0.731 a verzió és minél később veszed annál drágább, érezni rajta a törődést és biztos vagyok benne az 1.0 után is lesznek változások. Sok minden került bele a forumosok ötleteiből ill. nagyon moddolható.
Lehet csak a kis fejlesztők tudják ezt megcsinálni, bár félkészen adtál érte pénzt nekik is élni kell mert ugye nincs kiadó aki évekig nyomná a lóvét, viszont szinte benne vagy a fejlesztésben és nem hagynak cserben. Mert közvetlenül belőlünk élnek! Nem nyomhatnak le minden szart a torkunkon mint Atari, EA meg társaik. -
Lysandus #128 Röhej. Az nem bűncselekmény, és az üzleti szélhámosság netovábbja, ha valaki félkész játékot ad ki? Van erre egy régi vicc: ők úgy tesznek, mintha fizetnének, én meg úgy teszek, mintha dolgoznék. Lehet aktualizálni: ők úgy tesznek, mintha fejlesztenének, én meg úgy teszek, mintha fizetnék.
Még valami: én pl az MOO3-at megvettem, mert abban bíztam, hogy van valami köze az elődökhöz. Itt már többen elmondták, hogy mekkora csalódás volt. Ezen túl én még úgy is éreztem magam, hogy átvertek. Nálunk az még nem működik, hogy bizonyos időn belül bármit vissza lehet vinni a boltba, különösebb indok nélkül, és visszakapod a pénzed.
A játékpiacon is elterjedt a csalás. Nem hinném, hogy különösebben magyarázni kell, de csak egy példa: az X3. Kiadták félkészen a gamét, és még mindig nincs olyan patch, amivel kijavították volna azt, hogy a grafikus motort egyszerűen nem optimalizálták. Meg kell nézni az ottani topicban, hogy ki vannak akadva azok a rajongók, akik megrendelték külföldről a játékot, és most nem tudnak vele élvezhetően nyomulni. És minden együttérzésem az övék. -
kHares #127 Az új patch: stardock.cachefly.net/GalCiv2_10X_BonusPack_030306.exe -
lammaer #126 Én csak a manualt olvastam át, hogy képben legyek a játékkal. Nyomulni még nem volt időm, a Civ4 és a BF2 mellett... -
kHares #125 Én felpatcheltem, másképp nem is működött az első verzió. A reloaded verzióját nem ismerem, gondolom a bolti rippelése biztos azt is lehet frissíteni. A patchekről azt mondták csak a letöltéshez kell serial, szóval ha ezen nem változtatnak elég ha valaki fölrakja a netre és megy.
Az egér megint megfagyott, átálltam hardware kurzorra, azóta nincs gond. -
BladeW #124 Igen sztem is jo fajta vedelem. De akkor ezexerint meg senki nem probalta? Vagy nem mukodik? (Most nemtom kiprobalni meloban vok). Ha hazaerek azert megprobalom, majd beszamolok rola -
#123 Én is ezt mondtam...bárcsak mások is átvennék ezt a megoldást..
EGyébként megoldódott a dolog, sikerült megnyernem a siege nevű pályát, de ettől még jó lenne tudni hogfy lehet szövit kötni...
Mégegyszer elmondom: minden előfeltétel megvan, de nem tudom hol kell felajánlani, mert a diplomácia részen nem jeléenik meg lehetőségként. -
lammaer #122 Ez a lehető legjobb védelem a játékpiacon... emlékszem, olvastam valami cikket is róla, hogy a fejlesztők direkt arra gyúrnak, hogy a patcheket meg egyéb nyalánkságokat kötik igazán a serialhoz. Ugye a crackerek ha kijön egy játék akkor foglalkoznak vele igazán, utána nem... sokszor pedig csak később, patchelés után lesz tuti a játék. Addigra meg már egy csomóan bele vannak zúgva a cuccba, és inkább megveszik eredetibe, hogy menjen a patch mint hogy várjanak a bizonytalan krekkekre. Igy voltam a Supreme Ruler 2010-el is... -
BladeW #121 a #39-esben leirt modon fel tudtatok patchelni a jatekot? Erdemes vele szüttyögni? Egyatalan mit javit? (a hivatalos oldalon meg a changelogot sem lehet elerni a serial nelkul) -
#120 Az első dread Lordos pálya alternatív változata, ha azt elbukod akkor jön egy alternatív pálya, amin szövit kell kötni. De ne kelljen már ennyit magyarázkodni :D Csak azt mondjátok meg hogy lehet szövit kötni :D thx -
lammaer #119 Biztos a dreadlordok új csodafegyvere tünteti el a dolgokat...
Lehet, hogy a játékot kéne újraraknod, kicsit olyan mintha egy pár grafikai fájl hiányozna vagy ilyesmi. Nem hiszem hogy driverprobléma, mert az űrhajó látszik... -
Dns5000 #118 igen a campaingbol kiszedtek egy csomo techet :/ nem lehet tradelni sem :/, az pedig meg hozhatna egy csomo penzt -
kHares #117 Én most vagyok a 2. dreadlordos pályán, enyhén idegesítő amikor kezdenek lerohani. Ahogy észrevettem alapból azonos team-be vannak osztva a gépi játékosok veled együtt(kivéve persze az enemy-t), szal miért kéne alliance?
Most behülyült ez a szegény, hirtelen nem tud flottákat létrehozni, láthatatlan egységek maradnak mozgatás után, nem tud mozogni mert szerinte kimentem a területemről stb. Remélem megjavul holnapra, már épp kezdtem visszavágni.
Azért enyhén szemét dolog ez a foglalgatás. Ugye elveszi tőlem a bolygót, szépen mass drive-erezik, planéta minőség romlik. Erre jönnek a "szövetségeseim", néha visszafoglalják de megtartani nem tudják ezért minden csatával megy tönkre amíg ilyen class 4-es lesz. Az viszont szép amikor valami űbertechnikát zsákmányolok(amit persze nem mutat, mert szerinte ne ismerjek rakéta meg mass driver dolgokat). -
Dns5000 #116 hmm hanyadik palya? a dread lordokat mar kinyirtad? -
#115 Sorry :(. De nagyon kéne help, így nem tudok továbbjutni a campaignben :((. Csak ezé vok ideges :) -
katarzis #114 na és utolsonak a gépem adatai
amd athalon 1800+
512mb ram
geforce FX 5200
szerintem ezen gond nélkül kéne futnia,
-
katarzis #113 link -
katarzis #112 hupsz bocsi elöb elszurtam szóval:
link -
katarzis #111 nah ,hogy szemléltessem is alant egy link a képhez nekem ez egy dx vagy driver hibának tünik ,de az nem igazán lehet mert nemrég frisitettem és mindkettöböl a legujabb van fent tehát a kép:
-
BladeW #110 Nem neztelek hulyenek... de legkozelebb majd segitsen neked az vérvörös tudodmi! -
katarzis #109 hmm nemtudom másnak volt e ilyen gondja már elöre most frissitettem video drivert,legfrisebb direct x is fentvan,mégis a grafika bug-os nem jelennek meg bolygok meg a hajo is ilyen grafikai hibás,emelett szaggat az intro és a játékon belüli videok is,fogalmam sincs pedig a grafika nem tünik valami csodának ezért nem értem mi a baja (igaz még a közép kategoriát is alig éri el a gépem,de ez mégiscsak egy körökre osztott stratégia futnia kéne) nem szokott ilyen problémám lenni ,de ha valaki találkozott ezzel és tudja rá a megoldást az szoljon. -
katarzis #108 Na most jutottam el odáig ,hogy leszedjem már telepítem nagyon kiváncsi vagyok rá már nagyon vártam remélem nem lesz csalodás. -
#107 Vazze most ennyire hülyének nézel?
Ki van fejlesztve az a tetves szar, de nem látom sehol sem.
Hiába a jó kapcsolat másik néppel, nem tudom hol kell megkötni, és van a campaignben olyan küldi aminél szövit kell kötni. -
BladeW #106 Hmm ugy latom megint jott ki vmi patch de meg mindig csak 1.0, de mar X jelolesu. Kivancsi leszek lesz e hozza tort patch vagy vmi... -
BladeW #105 Hooogyne mondana :) -
lammaer #104 Most nézem, az installok csak Zip fájlok, úgyhogy simán kiszedhetem belőlük ami kell... -
lammaer #103 Köszi, még nem raktam fel, gondoltam olvasgatok előtte. De akkor installálok egy jót... -
Thanatos #102 bent vana game főkönyvtárában