Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika
Hat alaplap p67 chipsetes ugye, azt nem terveznem lecserelni. Lehet marad 2700 K, aztan amelyik jobban huzhato az marad... Bar forumokon utanajartam es 3770K-hoz jelenlegi hutom is eleg lenne, csak hat szar a pasztazasa az ujnak...

Hypo
Persze egy z77 ben kurva jo hutessel es kis szerencsevel 3770K tuningolva veri a 2700k -t csak a kerdes a 3-8 esetleg 10 fps megeri e azt a plusz penzt

Hypo
figyu alapon a ketto kozott lofax kulonbseg van, ami uj a 3770 ben a 2700 hez kepest azt fsx nem hasznalja.
viszont dragabb a proci joval.

ha Overlockot akarsz 2700K vagy 2600K jobban tuningolhato kevesbe melegszik ergo siman verheted vele az alap 3770K-t

alaplapod milyen mert 3770k hoz z77 lenne a jó választás 2600k es 2700k nal maradhat a mostani lapod is.

Ombika
De most van lehetosegem cserere, jo arban. Igy el kell dontenem, hogy 3770K vagy 2700K e?
Kov architektura, nagyobb beruhazas ugyis. De a linket amit mutattal nem nagyon irt FPS ertekeket, igy meg mindig nem tudom melyik lenne a jobb dontes...??

Hypo
hmmm mondjuk a 2500K es 2600K kozott van kulonbseg de kerdes az arat igy megeri e,. Ha regebbi procid lenne azt mondanam igen de igy lehet varnek meg uj architekturara ev vege fele jon

Ombika
Nekem 2500K van es jelenleg is 4.5 Ghz-en tolom vele,de tobbet szeretnek...

Én kb. fél éve használok 2600k-t 4,2-n stabilan, gtx560-al fsx telejen jól fut. nincs vele gond. Csak AS LHBP 2.0, de az nem proci és nem VGA hiba. 😄 Szóval nyugodtan vegyél 2600k

Hypo
akkor a 2600K is jó jol lehet huzni nem melegszik annyira olcsobb, egy jo alaplapban tokeletes valasztas

spyy55
Aham, azt hittem az csak az elektronikára vonatkozik, de akkor nem bántom, mert nincs mindig új gépre zsetonom 😊
Már csak egy dolog: A SERVICEben a "clean airc." és a "clean cab.", majd a WORKSHOPban az "elec.comp." mit takar?

Ombika
Leginkabb FSX miatt kattogok a cseren, de olvastam , hogy Iv 4Ghz-en kb olyan, mint egy Sandy 4.4Ghz-en..
Szerinted akkor inkabb egy 2700K huzzak jol fel HT😮ff-al?!

Hypo
http://forum.avsim.net/topic/383374-a-hard-dicision-between-i7-2700k-3770k/

Hypo
ár/érték 2600K aztan 2700k majd 3770K ha OC akkot r plane mivel 3770L jobban melegszik, hypt ugyse kell fsx hez, ha nem csak fsx hanem a jovo meg mas progi is es oc annyira nem ering akkor 3770K

Ombika
Vki talalkozott mar olyan teszttel, ahol 3770K-val tesztelik FSX-et?! Mit eri meg ugyan jobban 2700K vagy 3770K?

polluxware
júúúj az valmi reset opsön, de nem az adatbázisra, hanem az egész gépet betölti újra..... talán ez.

11.igen

Clidey
Erre mondják hogy csak formalitás. A supportjuk már az FSX megjelenése elõtt megszûnt....gondolok itt arra hogy anno a bétateszterek szavára milyen magasról szartak...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Mé' eddig vót'?😄 Kidobtak két SP-t az utolsót is vagy 4 éve.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
MS befejezte az FSX supportot http://forum.avsim.net/page/index.html/_/pri-news/support-for-fsx-has-come-to-an-end-r677

Mondjuk jot rohogtem mert mi volt eddig a supportjuk??

spyy55
<#worship>NAGYON KÖSZÖNÖM A TÁJÉKOZTATÁST!!! (rögzítve)
(a 8. kérdés az 1.04-es verzióban keletkezett" a settings menü bal alsó sarkában "system" címmel és nem értem pontosan)
11. muffler = inlet baffl. ? 😊

polluxware
1.igen
2.semmi
3.nincs benne DME
4.sima szellezõzõ van benne, de hatása nincs... esetleg ablakon a zsalu avagy a fûtés
5.ez amolyan "csúszka-rackásító" elvileg akkor van értelme ha csak egérrel tilitolizod a gázt... amúgy "null feature"
6.köbö... "null feature" hátul kigyullad a kis spot lámpa de köbö ennyi
7.éppen hol mi található... alapvetõen a motorblokk (912S) 95ös olmozatlan benyára van tervezve.. 100as benzinnel is elmegy tökéletesen, csak a valóvilág motorjaiban ilyenkor a 100as zöld amcsi benya adaléka miatt különbözõ lerakodások ráégések keletkeznek, ez miatt sûrûbben kell olajat és szûrõt cserélgetni mint sima 95ös esetén.. (hogy ez mennnyire van szimulálva.... ahhoz 2x50órát kéne legalább vele mászkálni.. elvileg csak van hatása a szimben is ha már opsön)
8.ezt nem vágom fejbõl... de ha a három opsönre gondolsz cold&dark ban akkor az a köv:
-hideg indítás
-hideg indítás jó pár hetes pihentetés után (ez esetben az olaj csekknél pörgetheted a propcsit mire böfögni kezd)
-hideg indítás "fasztudja hogy hagyták állapotban" (ilyenkor célszerû mindent csekkolni mert az ülés beállítástól kezdve, a biztosíték táláig bármi bárhogy állhat)
9.nem... csak inkább vészjelzõ van csak
10.nálam minden on... (próbáld ki... hisz dinamikus a reaksön a pipálásra)
11.0C alatt a 20W, efölött 40W.... a mufflert meg csak 0C alatt!!! tedd be különben süti a mamának.. hamuba süti-süti pogácsa

😉

köszi
eyecandy
Vagy csak megnyomod a "z" bill.t

bondi
Na jo, FSX / options / controls, ott pedig olyat keresel, hogy Autopilot engage, es beallitassz ra egy gombot, amit megjegyzel, de alapbol be van allitva vmire. Azert arra figyelj, hogy olyan gepen kapcsolgasd be, amiben van is autopilot....

bondi
Az ON gombbal....

Sziasztok a robot pilótát ,hogy lehet bekapcsolni?
spyy55
Kedves pilóták, Diamond Katana DA20-100 4X-esek!
Jó ideje rágcsálom a gép manualját, de van még pár ízlelésre váró téma, amit nem tudtam lenyelni. Ezekben kérném a hozzáértõk segítségét:

1 - a dim-bright kapcsoló csak a flaps és a trim visszajelzõ fényeinek erejét állítja?
2 - a kabin fényerõ állítására szolgáló gombnak van köze a "fuel shut-off valve"-hez, csak mert a manual valamit magyaráz...
3 - a DME csatornázás gombnak mi a pontos funkciója?
4 - a FAN-OFF mûszerfal szellõzõnyílás kapcsoló szimulálva van? Ha igen hol? A nyílás a gépen hol található?
5 - a throttle tension gomb mit állít? Ez is szimulálva van, mert nekem nem reagál semmire?
6 - a MAP light mit kapcsol be, mert semmi változást nem látok semmilyen napszakban sem? Mellette az "I-Panel Lt. Switch" csak a rádiót világítja?
7 - Tankolásnál mi a különbség az "AVGAS 110LL" és "Autom. Gasoline" között? Mikor melyiket érdemes tankolni?
8 - a repülõ settingsben a system reseteli minden betöltéskor a rendszert, ha a pipa bent van?
9 - A "Fuel Pressure Indicator" tényleg hiányzik a géprõl?
10 - a lightning beállításoknál mit érdemes beállítani? (REX fent van) landing és taxi lightok nem látszanak 😞
11 - az olaj kiválasztásánál mikor melyiket célszerû használni?

Köszönöm!

Sziasztok!

Két egymástól független kérdésem lenne:

1, Mi lesz a különbség az Aerosoft Airbus X és az Extended verzió között? FMC teljes mûködése és a winglet?

2, Be lehet állítani az AI traffic-et úgy,hogy amikor leszálláshoz készülõdök egy airport-on,akkor ne jöjjön ki elém a runway-re az AI gép?
Here is a “Flying Programme” for the AI aircraft at Duxford for any day of the week. However, because the aircraft fly until 17.30 local, you may want to set the simulator to say May or June for longer daylight hours and better lighting

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Igen, olvastam, eddig nekem se jelent meg senki a levegõben.
Viszont a statikus AC-k nagyon szépen ott vannak 😊 Annak a fehér Cartalinának a szárnya alá álltunk be, amikor esni kezdett az esõ. Csak az egyik alatt elfért vagy 7 család gyerekestül 😊 (Mondjuk nem ott áll, ahol a scenery mutatja, hanem a második és harmadik hangár közt, az oldalsó hangárajtó elõtt.) Aztán azt a C-47-et se kint láttam állni, hanem az amerikai hangárban (az üveges elejû) lóg a palfonról egy B-25 mellett (a sceneryben látszik is, ha elrepülsz a hangár üvegfala elõtt lassan és közel 😊).
A többi a helyén van, a B-17-tõl kezdve a Dragon Rapide-en át a Viscountig. Gyönyörû kieg, és ingyenes...

http://www.wix.com/swatopluc/castles

Hypo
Es milyen schedulet repulnek? Nekem a maamsimhez 1950 kell repulni bar itt nem hiszem

exTrem
Részemrõl amennyire a pmdg aránytalan, az Ifly épp annyira elnagyolt kicsit és néha egy rajzfilm hatását kelti számomra. Rendszerileg perfekt mind a kettõ, de nekem az ngx torz cockpit ellenére is viszi a pálmát.

A manual szerint a Duxford AI packs 20 repülõgépet tartalmaz.
A gépek ott vannak a SimObject könyvtárban, de a programban nem jelennek meg. Azt írja, hogy az AI Traffic csúszka 10-20-30 %-os beállításával különbözõ gépek kerülnek be.
Ezeket hiányolom:

[HUN]FaTaL
Nem fog neki az aránytalan VC miatt 😊

bondi
Gyere egy tesztrepulesre, majd utana meglatjuk valtozik-e az ifly-pmdg balance-od 😊

Még én se futottam össze AI-val Duxford fölött (még ha nem is repültem sokat azóta ott), de följebb állítom az amúgy is eléggé laposan hagyott csúszkát és meglátjuk. Remélem, pár alakzatban repülõ Chimpmunkba beleszaladok 😊

http://www.wix.com/swatopluc/castles

háát azt megköszönném..😊)
Clidey
Benõke a sarokba állítalak!!! <#hehe><#eplus2><#vigyor2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Látom, többen felraktátok a Duxford sceneryt. #21726, #21728
Én is felraktam délután és az a problémám, hogy nincsen benne AI.
Elolvastam a manualt, próbáltam mindent úgy csinálni de nem tudom elõvarázsolni az AI forgalmat.
A gépek benne vannak a SimObject könyvtárban, a 'Traffic_Duxford1_FSX.bgl' ahelyén van, az épületek. közönség, statikus gépek látszanak, AI nincs.
Valamit biztos nem jól csináltam, ha másnál jó.
Tudne-e valaki segíteni, megköszönném.

Hypo
bondinál jól megy láttam, kicsit finomitottunk a tuningján és fullos, persze anyagi áldozatokkal is jár de hát ez van.
Én ezért repülök vfrt fsx el 😊

gaspen
<#worship>PMDG<#worship>

Clidey
Hehe internetszerte istenítik a PMDG NGX-et közben pedig mire belövi az egyszeri júzer hogy elfogadható fps-t kapjon, feleannyit se ér mint az iFly... :-P

bondi
Esetleg segithetek beloni, megszenvedtem vele en is, de azzal vassal siman mennie kell 25-30 fpsel.

bondi
Kikapcsolni az FO oldali kijelzoket, menubol tudod ezt is.

Hypo
PMDG NGX manualjaban ha jol emlexem van errol szo mit kene beallitani hogy menjen is.
Hol tartasz amugy mert szerintem nem kell ezt annyira bonyolitani kicsi kompromisszum aztan megy minden.

hhmm... akk valaki tudna segíteni h hogyan tovább az optimalizálással?? eddig minden okkés de a PMDG NGX-el (természetesen) meggyûlt a bajom... esetleg azon ívül h a performance managert állítgatom mit lehet csinálni??
eyecandy
FS2Crew helyett

Nesu
Ma ért véget az ILA 2012 ,egy pár képpel szolgálhatok .

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

[HUN]FaTaL
Én se, egy nagy vinyón van az egész, nem másolgatom. Egyedül az FSGlobalt szoktam a rootból az fs könyvtárába tenni és átírni a scenery.cfg-ben a helyét.

Papirzacsi
Nekem se, mondjuk nem is helyztem át semmit sehova.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Én használok FS9 alatt, de még sosem volt ilyen gondom.