Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zstomi
Köszi a válaszokat...

eyecandy
Köszi, találtam egy választ itt. Minden ok, egészen addig amíg flapset nem nyitok taxi elõtt. Akkor aztán elszáll.

Re! Kösz a választ, akkor inkább azt kérdezem, hogy melyik az a gomb amit lenyomok és fordul a gép, mikor a gurulópályán is vagyok. Amíg nyomva tartom fodrul és ha elendegem a gombot az oldalkormány visszaáll alaphelyzetbe. Nah ezt keresem! Az IL-2 ben, Flightben és még sok simulátorban ez mûxik is. Gondolom itt is van ilyen lehetõség. Hiába bindeltem rá a JOYgombot, nem érzékelte.

Elõbb pontosítsunk. Az oldalkormány az a rudder. És nem a rudder trim. Minden kormányt lehet trimmelni.
Ha nem érted a konfig fájlt, próbáld meg programból állítani: Settings - Controls... - Button/Keys alatt találsz két sort. "Rudder (yaw left)" és "Rudder (yaw right)". Itt kicsit egyszerûbb.
A slew módban a gépet tudod vizuálisan pozicionálni. Pl. F1-süllyedés, F2-emelkedés stop, F3-lassú emelkedés, F4-gyors emelkedés. A joystickkal pedig elõre, hátra, balra, jobbra. Minden irányban meg lehet dönteni, sebességet beállítani, stb...
Én úgy szoktam csinálni, hogy elõször feltelepítem az alapokat (FSX+SP-k), majd átmásolom az egészet (a documents, appdata és user mappákkal együtt), és csak azokat az addonokat telepítem újra, amelyek nem mûködnek megfelelõen. Hunfatal a #22037 hsz-ben felsorolt párat, az korrekt. Plusz a Flight1, FSDT cuccok a védelem miatt. Én a legnagyobb rendszereket is simán egy nap alatt megcsinálom.
Sziasztok!

Egy kis segédlet kellene. Nagyon rákattantam az FSX-re, csak egy pár dolgot még nem igazán értek, bár amit lehetett már elolvastam.
Szeretném beállítani az oldalkormányt más gombokra pl.: Q és E de lehet más is, vagy esetleg a régi joystic_om 2 gombjára.
Háát eddig még nem sikrült. A configban is megtaláltam, de nem értem a kiosztáshoz tartozó számokat RUDDER_TRIM_LEFT=45,10
RUDDER_TRIM_RIGHT=135,10 Még egy dolog, hogy minek van a SLEW MOD mire jó? Thx & bye.

A közölt információk alapján csak ennyire futotta. Viszont most, hogy csöpögtettél még egy kis infót, most már világos asszem.
Szóval arról van szó, hogy a hiba nem a készülékben, hanem benned vagyon. Nagyon egyszerû és logikus, csak arról van szó, hogy NGX esetén kicsit másképpen kell használni. Az FMC-ben lehet egy jó pár olyan adatot állítgatni amit az FsP is használ és felügyel. Ilyen az üzemanyag és a súlyozás is. Pl. miután konfiguráltad az utat az FsP-ben, majd az FMC-n állítasz az üzemanyagon, akkor elkezd a két érték között ugrálni. Azért mert az FsP és az NGX is ciklikusan számolgatja az értékeket és folyamatosan felülírják egymást. A súlyoknál ráadásul nem teljes az átfedés, és azok összeadódnak, ezért van az overload. Azért, hogy az ilyen anomáliák elkerülhetõk legyenek, én pl. az alábbiak szerint használom:
1. Megnézem, hogy az FsP hány utast akar szállíttatni, majd cancel-el visszalépek.
2. FMC-ben beállítom a szükséges üzemanyagot.
3. FMC-ben beállítom az utasokat, és a súlyokat.
4. Fsp-ben beállítom az utasokat és a súlyokat. Itt a cargo-nak csak informális jellege lesz. Itt már az üzemanyaghoz nem szabad nyúlni.
5. Amikor beállítom a Flight Id-t, azon a párbeszéd ablakon le kell tiltani, hogy az FsP számolja a súlyozást. Minden gépnél csak egyszer kell megtenni.
6. Megadom a többi paramétert. Aztán usgyi.
Ezek után már nem ugrálhat.
[HUN]FaTaL
ProgramDataból és AppDataból kellenek a cuccok, plusz van pár kieg amit újra kell tenni, de összességében átvihetõ.

PMDG gépeket, Aerosoft AES-t, iFlyt, Active Skyt biztosan újra kell tenni.

http://goo.gl/gd6Zi5

eyecandy
Kösz, de az, hogy nálad fut az nem túl nagy segítség <#hamm>
Megnéztem a logokat, de semmi, nem is vártam, akkor lesz valami hiba, mikor elindítom az adott utat, folyamatosan overload van és ugrál a súly meg a cg.

Nesu
Itt is van FSX/FS9 Registry Repair Tool (36K😎 ez kijavítja a reg bejegyzést vagy újra regisztrálja a játékot .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
van egy kis program ami reg .file bejegyzést újraírja így elméletileg nem kell ,újratelepíteni a játékot .Viszont ez még nem jelenti azt hogy így tökéletes marad .minden fsx bejegyzést másolni kell a c: könyvtár rejtett dokumentumaiból .

Sok sikert .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

próbáld ezt átfogalmazni, mert -lehet, hogy csak nekem- nem világos mit is szeretnél pontosan.

zstomi
Sziasztok! Ha teljesen új gépet veszek és a régi gépen lévõ FSX-et egy csomó megvásárolt kieggel szeretném átrakni, megtehetem, vagy problémát fog okozni?

Na de remélem megéri várni már tényleg jó volna egy komoly airbus, remélem megközelíti majd a NGX-et.
Grat a 100. hoz! Szívesen olvasgatom...

Már több mint 80 utat teljesítettem az összes NGX típussal, de nem volt semmi bajom velük. Az FsP-nek van pár apróbb hibája, de úgy látszik a fejlesztõje nagy ívben tojik rá, gondolom a sok lopás miatt elment a kedve. Eddig csak az NGX, FS2Crew és FsP triumvirátus okozott némi gondot a mini display megjelenítésében, de azt könnyen lehet fixálni. Amikor az amortizációt fizeted ki, akkor lefagyhat az FSX, de az általában azért van, mert belekattintgatnak a homokozásba. Békén kell hagyni és pár másodperc után helyreáll. Más nem volt. Van az FsP mappájában egy log fájl, nézd át azt, lehet, hogy találsz ott valamit. Esetleg az FSUIPC logját is megsasolhatod.
Ó bár annyi 100-asom lenne, ahányszor 'jövõ hétre' ígérték azt a szegény gépet. 😄

Ha vársz egy kicsit nemsokára megjelenik az Aerosoft Airbus X Extended ami már tud mindent és jól is néz ki!
A jövõhétre ígérik! Szerintem a nem lehet megoldani (és nincs is sok értelme úgy se mûködne együtt) a panel cserét de festést bármikor cserélhetsz rajta.

Sziasztok!

Létezik olyan Airbus FSX-re amiben van normálisan használható FMC és nem a Wilco Airbus? A330 vagy A340 kellene legjobban! Esetleg ért valaki a gép textúrák és a panelek " mixeléséhez" ? jó lenne beletenni egy CLS modelbe egy Wilco panelt.
Miért van az,hogy a Boeing több típusát is leszimulálták már, az Airbus-t pedig eddig csak a Wilco csinálta meg FMC-vel,de a textúrája förtelmes!?
exTrem
LHBP Azt írják a megjelenésre, hogy január közepe reális lehet 😊 Nem semmi ...

eyecandy
Valaki segítene, hogy lehet összehozni az Fspassangert és az NGX-et? Mikor elindítom az FsP-t mindíg kiakad az FMC hiába nullázom elõtte az érékeket.

Nesu

Értem.. köszi
Clidey
Karácsonyig elképzelhetõ, de még nem biztos - a legutóbbi infók szerint.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Valaki nem tud valamit (pl.: megjelenés) az érkezõ AS An2-rõl??😊)
Ok, kösz a válaszokat :-) Akkor hogyan tudnék Magyar gépet/ket betenni a játékba? Tudnátok segíteni? kösz.

Nesu
MInden képen ott van ,hogy FS 2004 még a link is ezt tanusítja .

Clidey
Sajtóhiba. Elõfordul.
Amúgy sem a telepítõben, se a mellékelt readme-ben egy szóval sem említettem hogy kompatibilis lenne az FSX-el, mindenhol kifejezetten FS2004-et írok, sõt a telepítõ is a 2004 könyvtárszerkezetéhez telepíti a fájlokat.
Elég lett volna csak ezeknek hinni...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hi! Kösz az infót, de akkor miért írták a géphez ezt: Freeware – FS2004, FSX, X-Plane hm... A lap alján van a gép..

Hont
Köszi! Ennek hasznát vesszük! Én legalább is! 😉
Erre most akadtam rá, akit érdekel nézze meg (letölthetõ pdf).
Sok hasznos információ egy helyen.

MUDRA IISTVÁN:
R E P Ü L ÕT E R E K
ÉS REPULÕTÉRII BERENDEZÉSEK
( J EGYZ E T )
link

(Aki ismeri passzojon)

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

macleody
Ez 2004-hez való nem FSX-hez.
Engem sokkal jobban érdekelt volna a pushback, follow me és hasonló funkciók összehasonlítása. A grafikai csinivilik akkor lennének igazán ütõsek, ha az AI gépeknél is tevékenykedne a ground handling. Saját gépen nem igazán érdekel, mert nem szokásom saját magam nézegetni.
Nesu
Nekem meg van mind a kettõ és meg vagyok mind a kettõvel elégedve .Viszont én nem igazán repülök utasszállítókkal ,vagyis a Duglas DC 2 -essel ,de ez a repülõ nem igényel ,csak legfeljebb buszokat és csomag szállítót és kisebb dolgokat .A GSX -nél be lehet állítani a jármûvek helyzetét a repülõhöz képest ami elkerülhetõvé teszi a tyúkok elütését a pázsiton .

Sziasztok! Újra telepítettem az FSX_et, feltettem az Ilyushin Il-14 in Malév livery gépet, de nem tudom elõcsalogatni a játékban. 2004 alatt simán mûködött. HELP! & THX Ezt szedtem le és telepítettem: MALÉV Milyen ingyenes cuccot érdemes még feltennem?

Hypo
😊

Meg van a hiba oka és a javítása.
A helyes beállítás:
Settings
Settings-Display
Scenery fülön a
Texture resolution: 1m-re volt állítva (ez okozta a hibát)
Átállítottam 7cm-re és tökéletes lett a megjelenítés.
(A megjelenítési hibákat a #21941 hozzászólásban láthatjátok.)

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Nekem régebbi a gép. Aláírásomban ott a config. Alap játék ultrán fut, minden kieg mükszik és tartja a 30-35 néha 25 fps-t. De nem hiszem h a gépemnek köze lenne ahhoz, hogy nem tudok kapcsolni semmit, mert csak egy fekete nyilacska van és semmi. Se a kéz nem jön elõ semmi reakció a kattintásokra. Valszeg az eredeti is ezt csinálná. Vagy elkúrtam a cracket? xDD Mert anno fs9-nél minden mûködött. Vagy az a gond h SP1-es az FSX-em? :S

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Helló! Tud valaki küldeni Project Tupolev Tu154 b2 Malév festést kicsit nosztalgiáznék no meg idegesít hogy még nem tudok vele repülni pedig nagyon jó kis gép. Esetleg egy jó kis tutorial vagy checklistet?
köszi!

Nesu
Vedd meg a repülõt és akkor minden megy faszán .A PMDG -hez kell a m inimum i5 vagy i7 processzorok és GTX 560 vagy valami jó AMD HD .

ui . : itt nincs helye a wareznak azt máshol kell .A PMDG pedig olyan mint a halál biztos hogy jó .A konkurens iFly pedig gyengébb valamivel viszont gép barátabb ...

Sziasztok. Felraktam iFly 737-est és a PMDG 737-esét, de egyikbe se tudok kapcsolni a fenti panelon semmit. Meg amúgy sehol sem. Próbának szedtem le az NGX-et, mert ha jó, meg bírja a gépem karira megvenném, de ez így nekem nem tetszik, hogy semmit sem tudok állítani. Az iFly-nak pedig csukva van a futómûve a talajon. Van rá valami ötletetek?

A másik probléma az, hogy minden repülõ még a pmdg is fut 30-35 fps-el ultrán, ami elég jó model, de a CaptainSim 767-es teljesen low-on is 5 fps, meg ultrán is.

Erre a kettõre tudnátok nekem valami megoldást javasolni? Köszi szépen.

Üdv: Vajo

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Hypo
Faxa😉 elöször megijedtem, hogy a top gun zenèje lesz alatt, attòl a hideg kiràz

Nesu

Nesu

Sugárhajtómû füst effekt FSX I.R.I.S F-14 és Dino Catteano F-14D minden változatához

A scenery library-ban nincs külön megjelenítve nálam, csak a delux leírásából tudom, hogy egyedileg kidolgozott reptérként szerepel ebben a kiadásban.

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Hypo
scenery librarybol remove area

Köszönöm a beállítási javaslatokat, ki fogom próbálni.
Amúgy a gépemen kifogástalanul fut az FSX a jelenlegi beállításokkal.
A hiba amire a megoldást keresem (átnéztem a többi repteremet) csak EHAM-nál jelentkezik, ill az LHBP- nél is van valami hasonló, de csak apró furcsaság.
A VGA-t honnan mutassam? 1024x768 32bit 75hrz
Szerintem ütközhet az FSX deluxe- ban lévõ EHAM-mal, de azt hogyan tudom eltávolítani, ha nincs jobb ötletetek?
Kösz, elõre is.

Hypo
forumrol
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/53631-adf-gauge/

Hypo
elvileg szerintem van adf az obs az meg nem tudom van e kulon a gps hez es adf hez - nem tudom amuszerezettseget az aerosoft nak.. De nem tudod betekerni az NDB ado frekijet?

spyy55
Hmmm... szóval akkor a Diamond DA20-100 4X-el nem lehet NDB-t csak VOR megközelítést?
Ne haragudj, ha hülye a kérdés, de most foglalkozom ezzel igazán és nem tiszta a dolog. Sok leírást olvasok, de még azok is felhõsek...
Ennek a gépnek az összes részletét és lehetõségét meg akarom tanulni (de a manualja hiányos).