Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
VOR az omnidirectional ( mindenirányú) range a DMEdistance measuring equipment, távolság mérõ berendezés. Pécsen NDB approach van az Non Directional Beacon, NDB nav az ugye ADF automatic direction finder, a relativ poziciot tudod meg az ndb adóhoz képest. Itt egy jó példa ezután pécs menni fog😊
stoenworks.com/Tutorials/IFR, NDB (ADF) Approaches.html
A charton az ndb 412 az megy be az adf be,
stoenworks.com/Tutorials/IFR, NDB (ADF) Approaches.html
A charton az ndb 412 az megy be az adf be,
A VOR és a DME között mi a különbség? Ha a pécsi reptéren a 16 pályára landolok, akkor a NAV frekit jó ha 108.35-re állítom és az OBS-t 155-re tekergélem?
(egyébként még mindig nincs meg a TV torony másnál sem?)
(egyébként még mindig nincs meg a TV torony másnál sem?)
Szegényebbre? Én igazából az összes default gépet törölném...
Tudod mire jó a default 737? Megtanulni navigálni! (NDB, VOR, ILS)
Igazából talán ez is volt a cél velük...
Tudod mire jó a default 737? Megtanulni navigálni! (NDB, VOR, ILS)
Igazából talán ez is volt a cél velük...
de még azt is furcsállom hogy a a Microsoft hagy csinálhat a 747 pilóta fülkéjét szegénybe-re mint a 737-t?
Segéd hajtómû!
Az csinál áramot, hydraolika nyomást és hajtja a klima kompreszorokat is!
Hasonló mint a rendes sugárhajtómû, csak kisebb!
Az csinál áramot, hydraolika nyomást és hajtja a klima kompreszorokat is!
Hasonló mint a rendes sugárhajtómû, csak kisebb!
És az pontosan mi?
Két fajta módszert ismerek az egyik: Ctrl+Shift+F1 a másik a kabinban a 2D vagy 3D panelnél a Kapcsoló táblán. és mind a kettõnél ugyan az a mûszerek mutatják hogy leállt de a hang az még akkor is alap járat.
Sziasztok! Nem tudjátok,hogy a Level-D 767-hez létezik valahol letölthetõ szárny HQ minõségben vagy csak az eredeti bóvli grafikás szárny? A legjobb 767 ami le van szimulálva FSX-hez,de annyira csúnya szárnyak vannak hozzá!
OFF
Örülj neki, hogy ilyen élethûen modellezték a gépet. A valóságban a 21-23-as gépeknél amikor beállt a zónába a hajtómû leállításának pillanatában az rgv idította a stoppert (ACSSZ), a gép mechanikusa pedig a fülét a gép oldalához tartva hallgatta hogy meddig "fut ki" a hmû. és a megállt kiálltással állíttatta le a stoppert a kabinban.Már nem emlékszem pontosan mennyi ideig kellett még forognia (nem S-HM -es voltam), de 1' -nél tovább.Ez egyfajta csapágy ill. kenés ellenõrzés volt. :-)
ON
Örülj neki, hogy ilyen élethûen modellezték a gépet. A valóságban a 21-23-as gépeknél amikor beállt a zónába a hajtómû leállításának pillanatában az rgv idította a stoppert (ACSSZ), a gép mechanikusa pedig a fülét a gép oldalához tartva hallgatta hogy meddig "fut ki" a hmû. és a megállt kiálltással állíttatta le a stoppert a kabinban.Már nem emlékszem pontosan mennyi ideig kellett még forognia (nem S-HM -es voltam), de 1' -nél tovább.Ez egyfajta csapágy ill. kenés ellenõrzés volt. :-)
ON
Még 5 perc után is forognak de még a hang is megy rajta mintha ki se kapcsoltam volna?
Hu😊)
A CDI a gps be taplalt utat mutatja nem kell ahhoz elvileg frekit tekerni,
BRG a vor adora mutat az OBS ugye emlexunk kis default cessnaban is az amit arra tekersz ami az iranyod. és akkor ahhoz kepest merre a vor ado.
A CDI a gps be taplalt utat mutatja nem kell ahhoz elvileg frekit tekerni,
BRG a vor adora mutat az OBS ugye emlexunk kis default cessnaban is az amit arra tekersz ami az iranyod. és akkor ahhoz kepest merre a vor ado.
Igazából a CDI, BRG és RAD módok közötti különbség nem tiszta:
- CDI: a GPS-ben beállított útvonalhoz képest mutatja az eltérést a függõleges vonal a NAV információs ablakban? Hogy ez mûködjön is, hol kell beállítani a frekit? Az ide tartozó OBS mit takar? TO, FR, FLAG?
- BRG: egy adott VOR pontot mutat? Vagy milyen állomást? Ezt hol kell behangolni? TO?
- RAD: ezt nem vágom... FR?
Egy LHSM 16 pályára (ha lehetséges) tudnál példát írni?
- CDI: a GPS-ben beállított útvonalhoz képest mutatja az eltérést a függõleges vonal a NAV információs ablakban? Hogy ez mûködjön is, hol kell beállítani a frekit? Az ide tartozó OBS mit takar? TO, FR, FLAG?
- BRG: egy adott VOR pontot mutat? Vagy milyen állomást? Ezt hol kell behangolni? TO?
- RAD: ezt nem vágom... FR?
Egy LHSM 16 pályára (ha lehetséges) tudnál példát írni?
Ez nem egy villanykörte, kell idõ mire az alap fordulatszámról teljesen megáll, de ha nálad 5-10 percig is forog lekapcsolás után, akkor durva cuccot szedtek be az egerek... Meddig forognak?
A Boeing 747-nél alap hiba hogyha lekapcsolom a hajtómûveket akkor a hangja még mindig megy és kívülrõl még forognak tovább?<#conf>#conf>
Na jon a b200 is carenadotol https://www.facebook.com/media/set/?set=a.374942872582533.86473.129839447092878&type=3
a masik king airjuk nem lett rossz bar nem egy aeroworx mar ami a rendszereket illeti es a teljesitmenyet repmodelljet a gepnek de nem lett rossz belul meg meg szep is.
Erre kivancsi leszek egyik kedvenc tipusom
a masik king airjuk nem lett rossz bar nem egy aeroworx mar ami a rendszereket illeti es a teljesitmenyet repmodelljet a gepnek de nem lett rossz belul meg meg szep is.
Erre kivancsi leszek egyik kedvenc tipusom
A Diamond Katana DA20-100 gép KX125 COM/NAV Avionicshez ért valaki, mert olvasva a manualt, nem igazán világos egy-két dolog...
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Akkor egyszerûbben:
1. Elindítod az FS-t
2. Tetszõleges géppel beállsz egy tetszõleges csáphoz, v. állóhelyre. (Betöltöd a szimulációt)
3. Ha már be van töltõdve a szimuláció, elindítod, az FsRaas-t. (Nálam FSX gyökérkönyvtárban van)
4. Figyeled az FsRaas alján, hogy connected.
5. Elkezdesz taxizni, és onnantól beszélni fog.
6. Az FsRaas ablakát ne zárd be, csak mikor parkoltál.
1. Elindítod az FS-t
2. Tetszõleges géppel beállsz egy tetszõleges csáphoz, v. állóhelyre. (Betöltöd a szimulációt)
3. Ha már be van töltõdve a szimuláció, elindítod, az FsRaas-t. (Nálam FSX gyökérkönyvtárban van)
4. Figyeled az FsRaas alján, hogy connected.
5. Elkezdesz taxizni, és onnantól beszélni fog.
6. Az FsRaas ablakát ne zárd be, csak mikor parkoltál.
Ezt én is elolvastam azt mondja hogy tegyem ezeket a fájlokat egy mappába betettem és ugyan az.
Szóval kell. hogy fusson az fs, aztán felkapcsolódik magától, feltéve, hogy fsuipc installálva van. Nem szükséges regisztrálni hozzá
Benne van a Readme.txt-ben...
----- INSTALLATION -----------------------------------------
No installation or setup process is required. Just unzip and run "FsRaas20.exe".
Runway position data file("r4.csv") and configuration file("FsRaas.ini") should be in same folder with FsRaas20.exe.
<IMPORTANT!> FSUIPC version 3.987 and 4.609 or later should be installed.
----- INSTALLATION -----------------------------------------
No installation or setup process is required. Just unzip and run "FsRaas20.exe".
Runway position data file("r4.csv") and configuration file("FsRaas.ini") should be in same folder with FsRaas20.exe.
<IMPORTANT!> FSUIPC version 3.987 and 4.609 or later should be installed.
Valaki tudja hova kell másolni a FsRaas 2.0-t mert én nem tudom elindítom és azt írja várakozás az Fs-hez való csatlakozáshoz és utána semmi. <#conf>#conf>
Nem lehet, hogy a járat indulása elõtt pontosítanak?
Esetleg még telefonon felhívhatod az információt 😊
Esetleg még telefonon felhívhatod az információt 😊
Sziasztok!
Szerintetek érdemes az Nl2000 4.3-ast telepíteni? Nem okoz ütközést semmivel?Pl.CH sceneryk.
Szerintetek érdemes az Nl2000 4.3-ast telepíteni? Nem okoz ütközést semmivel?Pl.CH sceneryk.
De ez csak a Terminal szektorát mutatja, a kapu számát nem. Az ok,hogy a B szektorról megy Toronto-ba,de az X mennyiségû kapuból áll.
Ott is van
Sziasztok!
Igaz,hogy nem FSX-el kapcsolatos,de azért megkérdezem: Nem tudja valaki,hogy a Lufthansa LH1335-ös járata ami Budapestrõl megy Frankfurtba,az Frankfurtban melyik kapura érkezik általában és Frankfurtból a Lufthansa LH470-es járata melyik kapuról indul általában Toronto-ba? Mindegyik gép a Terminal 1-re érkezik és indul,azt tudom,csak a kapukat is jó lenne tudni nagyjából. Esetleg utána tudok nézni valahol?
Igaz,hogy nem FSX-el kapcsolatos,de azért megkérdezem: Nem tudja valaki,hogy a Lufthansa LH1335-ös járata ami Budapestrõl megy Frankfurtba,az Frankfurtban melyik kapura érkezik általában és Frankfurtból a Lufthansa LH470-es járata melyik kapuról indul általában Toronto-ba? Mindegyik gép a Terminal 1-re érkezik és indul,azt tudom,csak a kapukat is jó lenne tudni nagyjából. Esetleg utána tudok nézni valahol?
Pedig rendszer gazda vagyok.
Rendszergazdaként próbáld. Vagy állítsd a windows biztonsági, vagy mi a lófene szintet 0-ra.
Próbáltam de a totál comander és a saját gép se tudja átmásolni õket mert a hozzáférés le van tiltva és nem tudom módosítani?
Sajnos nekem is ez volt. Szerintem már rég nem üzemelnek az aktiváló szerverek. Tölts le hozzá cracket, úgy menni fog.
köszi a segítséget. <#nevetes1>#nevetes1>
De van egy másik problémám is ami most lépett fel, hogy újra kellet telepítenem a játékot és mikor aktiválni szeretném(EREDETI LEMEZES) nem tudja mert probléma van az aktiváló szerverrel és még telefonon keresztül se tudom mert annál is ki ír egy hibát. Valaki találkozott ehhez hasonló problémával?<#conf>#conf>
De van egy másik problémám is ami most lépett fel, hogy újra kellet telepítenem a játékot és mikor aktiválni szeretném(EREDETI LEMEZES) nem tudja mert probléma van az aktiváló szerverrel és még telefonon keresztül se tudom mert annál is ki ír egy hibát. Valaki találkozott ehhez hasonló problémával?<#conf>#conf>
Amit a videón hallasz, az nem a távolságot mondja, hanem a magasságot. És valóban a kiegészítõ repülõgép sajátossága, nem FSX alap. NA DE ! Ha azt szeretnéd, hogy milyen távolságra vagy, illetve minden egyéb futópálya, információt, akkor ajánlom figyelmedbe az FsRaas-t, ami egy ingyenes kiegészítõ, és elvileg minden géppel mûködik. És pontosan azt csinálja amit te említettél, és még annál jóval többet is.
Az AVSIM-rõl letöltheted ingyenesen.
A Raas rendszer szócikke.
Az AVSIM-rõl letöltheted ingyenesen.
A Raas rendszer szócikke.
Fenébe pedig jóvolna bele.<#szomoru1>#szomoru1>
ez az addon repcsinek a funkcioja ahol a masodpilota mondja a muszerekrol egyebkent leolvashato ertekeket ez nincs benne alapbol FSX ben
Hali
Hol tudom beállítani, hogy mikor közelitek leszállásnál egy reptérhez egy hang a pilóta fülkében mondja, hogy milyen távolságra vagyok a leszálló pályától. Mint például itt: http://www.youtube.com/watch?v=MHwURNXhw7g&feature=g-vrec
Hol tudom beállítani, hogy mikor közelitek leszállásnál egy reptérhez egy hang a pilóta fülkében mondja, hogy milyen távolságra vagyok a leszálló pályától. Mint például itt: http://www.youtube.com/watch?v=MHwURNXhw7g&feature=g-vrec
Üdv! Lenne pár kérdésem az IVAO-ról. Aki repül rajta legyen szíves írjon egy privátot. Köszönöm elõre is!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni a következõ dologban? :
-A szimulátor, ha rákapcsolódok az IvAP programra ( kapcsolódás után kb. 5perccel )
Lefagy a játék.
Mi lehet a hiba??
Illetve a következõ kérdés: Nem tudtok valami kommunikáció ( Irányító-Repgép ) kiegészítõ programot??
Elõre is köszönöm!!
Tudnátok segíteni a következõ dologban? :
-A szimulátor, ha rákapcsolódok az IvAP programra ( kapcsolódás után kb. 5perccel )
Lefagy a játék.
Mi lehet a hiba??
Illetve a következõ kérdés: Nem tudtok valami kommunikáció ( Irányító-Repgép ) kiegészítõ programot??
Elõre is köszönöm!!
Érdemes a szim készítõk oldalán a freeware oldalt keresni .
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
avsim.net, flightsim.com a két legnagyobb, de temérdek van még ezeken kívül.
Valaki tud ajánlani nekem olyan oldalt ahonnan max regisztrációval le tudok tölteni repülõ modelleket?
Hali
Regisztrálni szeretnék a játékban a multipayerben de mikor mindent megadtam és rámegyek hogy accont készitése azt az üzenetet kapom hogy legyen a jelszód 16 karakter. De ha kevesebbet adok meg neki vagy többet akkor is ezt az üzenetet írja ki miért???
Regisztrálni szeretnék a játékban a multipayerben de mikor mindent megadtam és rámegyek hogy accont készitése azt az üzenetet kapom hogy legyen a jelszód 16 karakter. De ha kevesebbet adok meg neki vagy többet akkor is ezt az üzenetet írja ki miért???