Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magyar órszági dinosaurus lelõhelyek, hogy is mondjam "foglaltak" egy ismerõsöm ásatást szeretne kezdeni egy helyen, ahhol elvileg dinosaurusok elötti leletek lehetnek. én csak azt tudnám ajánlani.
max ha õsköri térképeket és mai térképeket össze hasonlítanánk...

Ismét itt. Amit most írok, talán a JP-topicban kellene közölnöm, de a két téma valahol egybevág, ráadásul a dínó-expertek zöme itt található, a Jurassic Park topicban laikus filmrajongók is lehetnek -(kifogásom semmi ellenük, naná, de az 'ügy' szempontjából nem jöhetnek számításba)-, úgyhogy inkább ide klimpírozok pár 'apróságot'. ...Elsõ sorban kifejezésre juttatnám, mennyire üdítõ elolvasni a reakciókat, tudni, hogy igenis VAN bennetek lelkesültség, elszántság, 'szufla'. És valóban, WB rendkívül felkészültnek látszik, de szerencsére nem õ az egyetlen itt. Szükség van a szakértelmetekre, a megfigyelõ képességetekre, ezek meghatározó attribútumok, s az elkövetkezendõk során még nagy hasznát vesszük. Jelenleg elsõdleges feladatként az ásatások/('talajmunka', stb) helyét kellene itt közösen kijelölnünk, meghatároznunk. Ezennel indítványozom, hogy ti páran, akik vagytok, fogjatok össze és a végén konszenzusra kievickélve adjátok meg a felkeresendõ hely 'koordinátáit'. Én napokig körzõvel és vonalzóval görnyedtem a térkép mellett, nem sokat hunytam', a fejleményekrõl és magáról a tervrõl még késõbb (talán ma) beszámolok. Jelenleg az egyeztetés stácijában vagyunk, s itt az EGYÜTTES-'munka' a dolog nyitja. Ismereteitek tükrében pécézzetek ki egy területet. (Saját ötletem késõbb). Vitatkozzatok, de ne beszéljetek el egymás mellett. Nincs duál monologizálás 😛 Egy kérdés a végére: mi van, ja a Jurassic Park szerzõje, az író, olyasmibe 'tenyerelt bele', amirõl nem is gondolta, hogy akár valóság lehete? (Gondoljatok a dzsungelekre, hogy mennyire 'árnyalnak', mert több rétegûek, stb. A mûholdas felvételek nem minden esetben mérvadók.) Mostanra ennyit, elnézést a terjengõsségért -
és akkor a melegvérûek? habár igaz. mintha a melegvérûek jobban bírnák a meleg vizet.

NA most próbáld meg érhetõben megfogalmazni mert ez most nagyon zavaros.
Az élõ dinokra visszatérve.Annál a tónál történt esetett meg is vizsgálta egy biólogus.Csak õ nem látta akkor.Ha igaz ez akkor újabb bizonyíték arra,hogy a dinok nem hüllõk voltak mert állítólag az a tó olyan forró,hogy egy hüllõ se marad életbe benne.
Jrex
azt h, ugyanúgy találkoztak élõkkel,mint bármilyen más állattal.

Jrex
azt mondják h, az archeopteryx hamisítvány,szánalmas...........

most érthetõen

Jrex
azért mert biztos láttak néhányat,mint a többi állatot....

A Bibliában is bent vannak....

Jrex
nem értem mér kell összehozni a bibliával,meg ilyenek.az nem logikusabb h, még maradtak élve,mint ilyen elméleteket gyártani?

Amúgy most igazából láthatjátok, mért vagyok vallásos + "evolucionalista"
csak az idõ nem stimmel, én maradok a több millióéveknél

ebben a két cikkben a dinosaurusok koráva nem értek egyet
én azt mondom hogy biztosan nem 6000 évvel ezelõtt jelentek meg hanem több mint 200 millió éve

Tirian
Én meg még most hallom elõször ezt.A Ptero storiról is akkor halottam amikor W.B. mondta a szerepjátékon.
Tirian
ezt most kerestem,amúgy meg ugyanezt hallottamcsak pletykaként...

Tirian
nyugi öcsém! kicsit zavaros a cikk

MOND ELL! érdekel!

Tirian
én szinte semmit se tudok róla csak pletykát hallottam

én nem tudok sokat csak annyival többet hogy ceratosaurushoz hasonló csontos kinövés van a fején (állitólag)
amúgy a képen velocisaurus van

mien híreket tudsz még az estrõl, és az ilyen dolgokról arra felé?

Tirian
Üdv
szerintem érdekesen hangzik ez az ásatás dolog,de én nem nagyon értek az ilyesmihez, és a dínókból is kimaradt pár év nem rég kezdtem újra.
Új Guineáról én is hallottam de eddig semmi biztosat nem találtam róla...

persze változások biztos voltak. de a fõb dolgok változatlanok

Szerintem se.Majd ha összejön ez a dolog csinálhatnátok képeket és majd föltenétek.Ja és vissza térve a ma élõ dinoszauruszokra.Szerintem nem úgy néznének ki mint régen.
uh. kösz.

de nem indegy hova kar ásatást

Na akkor hiába mennék megnézni õket.Vagy megölnének vagy már õket ölték meg vadászok vagy a kormány emberei a pánik elkerülése érdekébe.
InGen:A legtapasztaltabb még W.B. szerintem.Õ lenne még a legalkalmasabb szerintem meg a többiek.Mert én baromi kevesett tudok a dinokról az alapfajokon kívül.
az M1 TV csatorna honlapján volt a hírek közt, annak idelyén

Jrex
<#wow1>és hol olvastad/láttad?

Elvileg van Ceratopsida és Sauropoda is... de biztos információ csak a Theropodákról van. 2003ban történt hogy néhány kb 3 méter magas húsevõdinosaurus (a helybéliek tollas/szörös feje kutyailletve aligátor fejre emlékeztetõ aligátor farkas kétlábó állatok) a helybéliek kutyái közül néhányat megöltek, és ették meg. A rendörség is segített a keresésben de nem akadtak a lények nyomára.

Jrex
ezt se tudtam h, van,de megtaláltam Velocisaurus

Jrex
tudom a mokele mbembe,de rajta kívûl nem hiszem,de nem kizárt.
Újgíneáról még nem hallottam,leírod?

Afrikában is élnek Sauropodák, és ÚjGíneában is. (itt vannak ragadozók is... és tollasak)

itt a kép

Jrex
Afrikáról nem hinném,de D-amerikába és Ázsiába el tudnám képzelni,meg a Tengerekben még esetleg a Vízisaurusokat...

szerintetek eldugottabb helyeken élhetnek még olyan dinosaurusok amik nem madarak? szerintem Afrika, Dél- Amerika , eldugottabb helyein élhetnek

madarat mondok nyugalom. de akkor is Dinosaurusok egy csoportja.
én nem azt mondm hogy dínó, ha nem meg is különböztetem, hogy Ceratopsida, Sauropoda vagy madár. ennyi.

Jrex
valahogy akkor is meg kell külömböztetned õket...nem mondhatod azt valakinek h, kimegyek dinolesre...meg hasonlók

mind a ketõ Dinosaurus. bármit is mondasz. Felelõlem Moát is kereshetünk, de Sauropodát is.

Jrex
a MADARAKra céloztál,vagy a még életben maradhatott DINOSZAURUSZokra?
Amúgy igen avimimus.
inGEN ezt elmagyaráznád,mert nem vagyok benne biztos h, rendesen értem😊amúgy benne lennék.

szerintem nekünk már csak az ajutott hogy az élõket találjuk meg. ami mégnagyobb kihívás

Nem. Ne de igazán, nem lennétek benne egy kis 'felfedezésben'? Még annyi minden van, biztos nekünk is jut 'valami'. Nem jött meg a kedvetek ehhez? Vagy megtanulni legalább az alapjait annak a foglalkozásnak, amirõl már több ízben olvashattatok? Új fajok, stb. Ez az igazán izgalmas, 'saját kézbõl'/szemmel megtapasztalni a 'varázst' 😊 És ne mondd, hogy ez lehetetlen, valahol mindenki elkezdi! A profik és az amatõrök elsõ lépése közös, aztán a kontárok idõvel (elég hamar) lemálladoznak'.
õõõõ nem a JP szerpjáték oldalról jöttél?

Sziasztok. Célunk speciális archeológus csoportot alapítani, s feltárni az eddig még felfedezetlen leleteket. Aktívan bekapcsolódunk a már tapasztalattal rendelkezõ régészek, stb terepmunkájába. "Résztveszõdünk". Gyakorlat-központúság az egyik mottó. A project hamarosan kezdõdik. Kizárólag a lelkes jelentkezõk részvétszándékának szignálása esik az elfogadhatósák mezsgyéin belülre, de a "többiek" támogatására is szükség lehet adandó alkalommal. Részletek késõbb, ez csapatmunka. Lehetségessé válik az, hogy ugyanazon lépéssel közelebb araszoljunk mind a (hõn áhított) valósághoz, mind gondosan dédelgetett álmainkhoz. A kettõ ezúttal nem üti egymást. Innen, e fórumról, csak a legszakértõbb személyek jelentkezzenek tehát. Persze közülük is csak is azok, akikben van elég kurázsi a monitor tokján kívülre "ólálkodni". Megjegyzendõ, az informatikával, az internettel semmi baj, konfliktus nincs, hiszem jelentõs mértékben felgyorsítja a majdani rekonstrukciós fázis(okat). Ám mindez még odébb van, ráér. Köszönöm szíves figyelmüket, a mihamarábbig.
Avimimus

a Bakonyban

merre tárnak fel Magyarországon?

Jrex

Jrex
akkor senkise tudta h, antartictosaurus volt.

láttan TV-ben mikor Õsy nyilatkozott és akkor azt mondta hogy a Mezozoikumból 2000 négyzetkilóméter van ebbõl évente 100-at tudnak feltárni (5 éve ásnak)

voltam a dinoszaurusz kiállításon a Természettudományi Múzeumban
hát, nagyobbra számítottam, de a magyar dinó miatt érdemes volt megnézni, remélem elõkerül majd több fosszília is idõvel

szerintetek ez a könyv megéri az árát ez

már belelapoztam és vannak benne olyan fajok amit könyvben ritkán szoktam látni (Microceratops, Sauroposeidon)