5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
garex #3635 milyen verseny feladatot? -
W B #3634 hát,jót mondtam telefonon az osztály társaknak. vagyis akkor két dolgo ál fent: ők a hülyék, vagy aki össze állítota a verseny feladatot az a hülye. szerintem mind 2.
Amúgy primavis olyan ki jelentéseket tett, hogy ki jívítja miben tévedtünk. kb. 20 dolgot felsorolt abból egy dologban tévedtünk. a másik, a linkelt képbe bele kötött hogy nagy az állat feje, és túl tollas és sok benne a fantázia. nos mindenki észre vette hogy fiatal példány csak a "szakértő" nem, épp az hogy fiatal és kevés a tolla, és ép az hogy egy rekonstruciós rajz...
ez csak néhány példa, magyarán a magyar őslény szakértőkről eléggé negatív képem van. -
garex #3633 de a kb 60 üzenet ami arról szólt hogy mindenki hülye csak ő nem elég idegesítő lehetett -
garex #3632 az Alberto-nak jól tudod a jelentését.
amúgy amikor primavis "tevékenykedett" akkor nem voltanm aktív szoval nem éreztem hogy milyen volt. -
W B #3631 nem tudom. a fajt.
Albertosaurus nevének jelentése Albertai gyík? ugye?
amásik, örömmel látom hogy az az őrült "szakértő" már nem jár ide. -
garex #3630 na mi van a tippekkel? -
garex #3629 nem -
W B #3628 Alioramus? -
garex #3627 -
#3626 vagy egy kutyafejű,krokifarkú óriáscsírkeXD -
#3625 vagy hazugság.... -
W B #3624 naja. tuti új faj. új dínó faj (hamá kötekedő gangulatban vagyok :) -
Keszike222 #3623 Akkor már kizárhatjuk a helyi állat fajokat mert ilyen leírással egyetlen egy ismert állatra nem jellemző.Vagy dinok akkor vagy egy új faj.Addig nem tudunk megbizonyosodni amíg nem látjuk a saját szemünkkel. -
W B #3622 dínók voltak.
szörös vagy pihéstolak fedték őket, kétlábpnjártak 3m magaskvoltak így, fajük kutya illetve krokodil fejalaku, farkuk krokodilé, de nem földön vonszolták.
sztem egy theropoda :) -
#3621 jaja ezzel a cikkel már én is találkoztam,abban biztos vagyok.
Az igaz hogy nem biztos hogy theropoda dínók voltak vagy hogy egyáltalán dinók voltak-e.Az is lehet hogy igen,az is lehet hogy egy ismeretlen faj,és az is hogy hazugság.
Mindazonáltal én is lehetségesnek tartom,hogy az esőerdők mélyén olyan felfedezetlen dolgok is lehetnek,amiért már megérne odautazni,noha valószínű hogy nem találnánk semmit. -
Keszike222 #3620 Ezt a cikket már én beszúrtam a szerepjáték oldalra.Elöszőr én se olvastam végig de miután W.B. mondta, hogy ez nagy hülyeség én is elolvastam és tényleg nagy hülyeség. Elöszőr nézd meg a nevet, nagyon hasonlít mind a kettő.Utána olvasd el még egyszer és rájössz, hogy a két történet ugyan az csak a második változatába néhány dolgot megváltoztattak.
W.B.:Attól, hogy néhány kutyát befaltak még nem biztos, hogy egyből theropoda dinok lehetek.Ha maradványokat találtak akkor jobban megkéne vizsgálni és megnézni, hogy nem az egyik ott élő állat tette-e.Ha megvolt ez akkor lehetne kijelenteni, hogy talán theropodák voltak. De ezután se fogadnák el, hogy léteznek mert egy példány holttestét kéne bevinni és megmutatni.Ha megvizsgálták, hogy tényleg Theropoda akkor fogadnák el.De erre kicsi a valószínűsége, mert eltüntetnék a bizonyítékokat, hogy ne keltsenek pánikot és ne menjenek el a turisták. -
#3619 Az, te jössz. -
primavis #3618 Gratula! Örvendek, hogy kezdtek kritikus hangot is megütni a látottak felett! -
#3617 az újságképen 1 varánusz van,de abból gondoltam h azt a képet az újság(vagy nemtom amibe a cikk megjelent) mert ott a hátán csíkokat említ ennek meg nincs....mármint a képen.És ahogy szokott lenni felturbózzák a történeteket az újságok... -
garex #3616 a képen theodontosaurus van. (ismerem a képet.) a történet eléggé hülyeség. az "állaton" negyon látszik hogy nem igazi. egyáltalán nem illik a háttérb -
W B #3615 sztem meg az egész egy nagy hülyeség. láttam az állólagos fótó bizonyítékot ahol egy rínó tetemből eszik a JÁTÉK rex.
Ragadozó dinosaurus egyedül Pápua újguenában láttak, és a beszámolók hitelesek hisz pár kutyát fel is faltak. -
#3614 sztem az 1. történet lehet igazi,a 2.-ikat meg az újság színezte ki,+a képet is sztem az csinálta:) -
#3613 Nemnem. -
#3612 segnosaurus? -
W B #3611 és több mint a fele az hogy mi vagyunk hüyék :) -
#3610 235 új üzenet..Pf nem rossz -
#3609 Scansoriopteryx lett volna. Itt az új
-
W B #3608 én feladom... -
garex #3607 az a kérdésem hogy a képen míért kell álmia az állatnak. lehet hogy csak éppen elesik. -
#3606 mostanában szerintem is el szokták túlozni a színüket,de a többit sztem jól csinálják,aam többet akartam írni de elfelejtettem,majd ha lesz időm leírom -
primavis #3605 Ki tehet róla, hogy ezek a szegény egykori kolloszusok nem törődtek vele, hogy majd valamikor elvárnák tőlük, hogy érdekesebbek legyenek!-:)) -
W B #3603 nem nem! az sem jó! Túl sok a abban a fantázia! Egyszerű csontokat linkelj!
kb. ilyen szentü primavis. -
#3602 Megint kezdődik...
Legközelebb sauropodát linkelek. Egyszerű, szürke sauropodát, ami csak áll egyedül a puszta közepén és néz maga elé -
primavis #3601 Gratula, azt tudod, hogy minek nevezték el. Mások. Fogtál már a kezedben ilyen csontot? Határoztad e? -
W B #3600 primavis hi ilyen nagy okos vagy akkor azt is tudom hogy mien faj! -
primavis #3599 Tudod, létezik egy olyan tudományág, hogy öszehasonlitó anatómia/csonttan (comparative anatomy/osteology) s ez egyik szakmám is. G. Cuvier hozta létre a XIX. sz első évtizedeiben s azóta is fejlődik. Ennek alapján lehet rekonstruálni egy kihalt és így ismeretlen lény kinézését a vázból, illetve annak egyes részeiből. Az összefüggések/törvényszerüségek alapján. Amit az előbb felsoroltam, az ennek az alapján történt. A rekonstruálásoktól is elvárható, hogy a valóságot s nem csak a fantáziát tükrözzék!
A hátsó lábról való előrelenditéssel szinte biztosan leesik az ágról. Az ilyen karmok meg csak a felfele kapaszkodásban segithetnek. Ennek a célja csak a fán való pihenés s esetleg egy onnan való elrugaszkodás siklórepüléshez lehet (ld. Archaeopteryx is). Egyetlen ma élő ágakon mászkáló állatnál sincsenek ilyenek. A szájjal való elkapás meg biztos támaszkodást feltételez. No ez az ami a képből nem derül ki. -
#3598 Vagy ez konkrétan az a példány amit megtaláltak, közvetlenül azelőtt, hogy elpusztult volna. Halál oka: rossz testhelyzetben próbált fára mászni :) -
#3597 Azt én is elismerem, hogy a póz kicsit esetlenül néz ki, de azt részletezhetnéd, hogy konkrétan mi akadályozza meg abban, hogy így álljon. Egyébként nem hiszem, hogy az ujjaival próbálná elkapni a rovart, nekem inkább az jön le a képről, hogy a hátsó lábaival készül előrelendíteni magát, a szájával elkapja az áldozatot, és utána a mellső lábaival ragadja meg az ágat, hogy ne essen le. De sok mindent bele lehetne magyarázni a képbe.
A kültakaróhoz annyit, hogy azoknál a dinoszauruszoknál, amelyeknél a kezeken találtak tollakat, elég gyakran találtak a test többi részén is ahhoz, hogy a *****-nél (lassan kitalálhatná valaki a nevét) is feltételezhessünk ilyesmit. Én még a lábszárra és valamennyivel azon túl is rajzoltam volna tollakat. A farokról nem is beszélve, főleg hogy a közeli rokonnál elvileg farktollakat is találtak.
Ágakon sétáláshoz: lehet, hogy nem néz hátrafelé két ujja, mint a harkályoknál/papagályoknál, de vannak karmos mellső lábai, amikkel segíthette a mászást. -
W B #3596 1, abba hagynád?
2, ez egy fiatal állat
3, KIMONDTA HOGY EL IS AKARJA KAPNI!?
4, Nem is biztos hogy egy fán van, lehet hogy egy letört faág, mi nekidölt egy nagy tuskónak.
IDEGESÍTŐ MI?! -
primavis #3595 Nos, akkor kielégitem a kiváncsiságod:
1. Ha egy állatnak ilyen farka/hátsó ée mellső végtagjai vannak, akkor az ebben a testtartásban nem állhat!
2. A mellső végtagjain levő tollak tényszerüek, mert fennmaradtak, de semmi sem mutat arra, hogy a testet szőrszerű kültakaró boritotta volna.
3. Ebben a helyzetben kizárólag a békák és a kaméleonok képesek ropvarokra vadászni. Ők ugyanis ezt a kiöltött nyelvükkel teszik. Semmi sem utal rá, hogy ennek az állatnak olyanja lenne. Ha meg ilyen karmos, hosszú újakkal akarna repülő rovart elkapni, akkor elkerülhetelneül lezuhanna az ágról.
4. A lábakon az ujjak helyzete nem felel meg az ágakon járkáló és kapszkodó madárszerű lényekéének. Náluk ugyanis 2 ujj előre, kettő meg hátulra mutat (ld. harkályok/papagájok, stb). Ilyedn lábszerkezettel és testtartásban nem lehet ágakon járkálni, nemhogy repülő prédára vadászni!