5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#3675 én nem lennék ennyire merész...ennyi részből így megrajzolni... -
W B #3674 Bumbi? -
garex #3673 -
#3672 aha -
garex #3671 Styracosaurus -
#3670 najó úgylátom ez sem megy XD Dallasaurus volt.
na itt 1 bónusz:)
-
#3669 ilyenről még nem hallottam XD -
#3668 sunyiszaurusz -
#3667 hát pedig az volt. effigia
nem csuka:D -
W B #3666 a kétlábonjáró kroki már magában hülyeség. mert nézdmá: lábai a teste alat vannak -
garex #3665 viszont a hüllőknek ilyen szeme van
szóval szerintam ez az a kétlábú kroksi amit pár éve hozták nyilvánosságra. csak a nevet nem tudom. -
#3664 ja szerintem dobj újat... ez így reménytelen :D -
garex #3663 de ha ez dinosaurus akkor olyan lenne a szeme mint egy madárnak. De nem olyan. -
#3662 AZT TUDOM H NEM TUDJUK MILYEN VOLT A SZEMÜK,DE A RAJZON OLYAN A SZEME MINT A MAI ROKONAINAK(LESZÁRMAAZOTTAINAK) -
W B #3661 elküldtem. ami késik nem múlik.
amúgy a szem dolog: NEM TUDJUK MIEN SZEMÜK VOLT. -
#3660 visszatérve 1 kicsit még a dino hangokra,h a parasaurolophus hangja(amit még mindíg nem kaptam meg W.B.-től:)h sztem nem biztos h olyab volt a hangjuk mert lehetett valami lebeny vagy hártya benne ami torzíthatta a hangot.
am tegyek másik képet? -
#3659 nem, a szeméről lehet felismerni h milyen rokonságban van. -
garex #3658 ??? -
garex #3657 valami Hypsi -
#3656 -
W B #3655 ja, dobhatod
-
#3654 mivel már volt egyszer beszúrva ez a kép ezért diceratops -
W B #3653 válasz.
amúgy könnyen eldönthető lenne. a pajzs formájáról. egyiknek kerek, másiknak szögletes... -
#3652 diceratops vagy zuniceratops -
W B #3651 -
garex #3650 Daspleto -
W B #3649 naja :) -
#3648 tarbo akarom mondani tyrannosaurus bataar:) -
W B #3647 daspleto
primavis hozzá szolása törölve, mert írtóan leszől mindenkit. az meg már a hülyeség teteje, hogy neki csak a csontok számítanak. csak csontok. elmhetne inkább boncnoknak. -
garex #3646 Alectrosaurus volt
primavis kedve miatt: -
primavis #3645 Na ez az! Ebben rejlik a tévedésed oka! A szakemberek csak a megtalált leletek jellegivel foglalkoznak. Szakkönyvekben ilyen képek nem szerepelnek. Maximum a testalkatra vonatkozó grafikák/rajzok! A szines képek/rekonstrukciók már a laikus közönségnek készülnek, s nem a szakmai, hanem az üzleti szempontok állnak előtérben.
Én nagyrabecsülöm a érdeklődéseteket a téma iránt,hozzáállásotokat, szorgalmatokat amivel követitek az újdonságokat, de ez távolról sem tekinthető szakértelemnek. Amit én kifogásoltam, az mindig a képfestők és szerkesztők túlzásait érintette, mind a külalak, mind az élőhely vagy testtartás tekintetében. Ezek pedig már szigoruan szakmai szempontok. -
#3644 mi nem okoskodunk,csak hiszünk a szakemberek rekonstrukcióinak,mert ugyebár ők rakják össze és rajzolják le,hiába egy rajz sem lehet teljesen ugyanojan mint a valóság volt...de ha nem rajzolnák le akkor csak a csontokat nézegethetnénk,arról meg mi nem nagyon ismernénk fel(egyes jellegzetesek kivételével)mert mi nem vagyunk szakemberek,de mivel mindannyiónkat régóta foglalkoztatja ezek az állatok,ezért hidd el értünk hozzájuk,egy kicsit,még ha nem is annyira. -
W B #3643 nem mondom magam szakembernek. hisz eddigi tapasztalataim alapján ez negatív jelző.
-
primavis #3642 Persze, gondoltam is. Hiszen ti vagytok a "nagy szakemberek"-:))) 15 éves korodra nem teng kissé túl az egód? Gondolom a társaid is hasonlóan "vének" és "érettek". -
W B #3641 elmosolyogtató amiket írsz. hogy probálod saját magad menteni. MINDENKI FELISMERTE HOGY FIATAL EGYED, CSAK TE NEM! És te vagy a szak ember. kösz de belőled én nem kérek, és szerintem a többiek sem. -
primavis #3640 Szó sincs róla, hogy mindenki az lenne. Csak én "véletlenül" ezzel foglalkozom, mig ti meg ezzel játszadoztok. -
primavis #3639 Persze, persze, a többi 19-ben meg én tévedtem ugyebár?
A rekontrukciós rajznak sem szabad hibásnak lennie, hiszen ti se tesztek mást, mint az ilyenket másolgatjátok napestig és találgatjátok, hogy valakik mit minek nevezték el.
Azoknak akik ténylegesen ilyen leletekkel dolgoznak csak maguk a csontok mondanak/jelentenek valamit. A rekonstrukciós kisérletek csak egyes elképzeléseket illusztrálnak. Ha új adatok/információk merülnek fel, az előbbi "kép" lényegesen megváltozhat/átalakulhat!
A fiatalságát egy-egy lelet volt "gazdájának" is a csontokból lehet megállapitani. Azt meg ma senki sem tudja megmondani, hogy a fiatal példányoknak mikor és hogyan nőttek a tollaik, ha voltak. Ui. a madaraknál is a fészekben maradók jó ideig csupaszok, mig a fészekhagyok már kezdettől pihések s gyorsan is tollasodnak. Nézz már körül a taksonyi háztájitokban! -
W B #3638 mondjad -
garex #3637 értem.
mondjam el hogy mi van a képen? -
W B #3636 az lényegtelen. lényeg hogy én jót mondtam de elcseszték.