5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
primavis #3392 persze, hogy megtudom! De mint az előbb irtam, várom a te érveidet (dinó jellegek a madaraknál), majd jövök én is! -
primavis #3391 1. ki látott már Nessit és főleg ki állapitotta meg a testhőmérsékletét?
2. háát kimondottan örlőfogakat én nem láttam még egy T. rex koponyában sem!-:)) Márpedig a csontok megörléséhez ilyenek kellenek. Ld. pl. a hiénákat. De ettől még lehetne dögevő, pláne, hogy a mai ragadozók töbsége is többé/kevésbé az is. Kivéve a menyétféléket.
3. tollakat eddig csak a theropodáknál találtak. Mintha nemcsak ők tartoznának a dinók közé, vagy nem?
4. tekintve, hogy Mo-on egy kézen meglehet számolni azokat akik dinoszauruszokkal foglalkoznak és tanitják is valahol, az "amatőrök" hibáiért nem vállalhatják a felelőséget sem!-:))
5. sajnálom, nem olvastam. ez van.
6. egy érzékszerv sem véletlenül fejlett/fejlettlen! Ha az állatnak (fajnak)szüksége van rá, akkor eleve a szelekció a jobb képességüeket favorizálja s azt öröklik az utódok. A hallószervvel sincs másképpen.
7. nos megkérnélek akkor, hogy sorold fel azokat a dinó jellegeket, amelyek más hüllőknél nincsenek meg, de a madaraknál megvannak. (Tollazat és melegvérüség most nem számit!).Majd utána, én jövök a madárjellegekkel, amelyekkel viszont a dinók és a többi hüllő sem rendelkezik. OK? -
W B #3390 indokold meg! meg tudod? ha igen és észszerűenakkor oké... -
primavis #3389 Már miért ne lennének hüllők a dinók? Minek alapján lehet ezt állitani! A madarakról lehet, mert egyrészt a ma élő hüllőktől jelentősen különböznek (a rendszertant meg ugyebár a recens fajok alapján hozták létre!), másrészt számos jellegük van, amely a hüllőknél, de a dinóknál sem található meg.
A belsőfület a csontos labirintus képezi kivülről s az mindig elég jól megmarad. Abból - meg a mai állatok jellegeiből - nem nehéz visszakövetkeztetni! -
primavis #3388 annyira, hogy dinoszauruszok mindketten! A madarak viszont a krokodilokkal, hidasgyikokkal és a dinókkal együtt az Archosauria csoport tagjaiként kerülnek egy zsákba! -
primavis #3387 hisz, oda irtam a hsz-ok számát amelyekre válaszoltam!!! Nézd csak meg, ott van a kék csik jobbszélén!-:)) -
W B #3386 na. a madár terén. egyzezzünk kivalamiben!
A Hüllő és madár medencéjűek mennyire rokonok? a kettő közt nagy a rés. túlnagy. oda még a madarak lazán beférnek, viszont ha aszt mondjátok hogy a madar nem dínók, akkor döntsetek: a hüülő avagy madár medencéjűek a dínók.
na ez kicsit fenyegetőzésesnek sikerült. -
#3385 primavis így nem tom mikre írtál,de a T-rex tényleg nem volt dögevő(részben), a dinoszauruszok nem hüllők(belőlük fejlődtek tovább) és a madarak sem dínok,hanem a madarak a dinókból fejlődtek ki(bár egyes tudósok máshogy értelmezik az osztályozást), a hallásról annyit h, a fülbe nagyrészt lágy szövetek vannak így azok nem nagyon maradnak meg,tehát ez a kép nem teljes....
WB: a 3. újjat te is láttad képen,tehát nem nagyon kellett megváltoztatnod a kialakúltképed
és nem vok benne biztos h, hypsilophodontida féle van a képen mert a nevében nincsbenne,de hasonló -
W B #3384 1, Nessi melegvérű, én nem nevezném hüllőnek. A legelső felbukanásánál egy pap meg is áldotta. A tó ideiglenes lakhelyük lehet (jappán fogás alapján) És lehet hogy hosszú életű lassan szaporodó állat.
2, A T-rex nem dögevő. A fogai nagyok erőske, hogy a csontokat szét törjék. Ferdék hogy a rugkapálózó áldozat bele ragadjon. A Rex nem dögevő. Nem más külömben a faj rövid időn belül kihalt volna.
3, A dínók nem hüllők. már a legelső fajok is nagy eséllyes tollasok voltak. Mutas nekem egy kültakaros hüllőt!
4, De ezt tanítják, egy olyan személy mondta ki ebben az évben vizsgázott, és nekik ezt kellet megtanulni.
5, mivan? elözőleg leírtam a lényeget etéren
6, Ez a hallás dolog... khm. T-rex gyenge halló volt. És? A Brachi gyenge halló volt? és? Veloci jó halló volt? és?
7, Madarak dínó jellegei. nos: ha láttál már a valóságban madarakat akkor tudnád.
bocs hogy nagyon csipkelődően írtam le, java részt olyan dolgok ezek, mik úgy vannak ahogy. És hiába űz az ember álomképeket ha nem úgy van. (nekem állom kép volt az hogy a recnek 2 ujja volt, de kiderült hogy 3... na emiatt kicsit át kellet írni az elméletem) -
primavis #3383 Mint új tag, csak pár megjegyzést tennék a frissebb "terméssel" kapcsolatban! Ime:
3141. Jó lenne, ha valaki magyarázatot tudna arra adni, hogy:
- hogyan élhet meg folyamatosan egy hüllő 10-15 fokos vízben?
- hogyan tarthat fenn igen hoszú idő alatt olyan kicsi populációt, hogy egyetlen tagjának a teteme se kerüljön felfedezésre?
- hogyan szaporodik?
Egyelőre ennyi elég is lenne.
3128. A dögevéshez a fogazat egyrészt a vastag kűltakaró felvágásához, másrészt a csontok szétroppantásához kell alkalmazkodjon. S ez a különböző dögevőknél eltérő módon valósul meg.
3118. No persze, hiszen a dokumentumfilmet „pro”-k (BAD) készítették! Gondolom a BAND-osok érveit nem igen vették figyelembe, vagy elferdítették őket! Ki kell ábrándítsalak: a dinók biza hüllők! Minden vizsgálható jellegük erről árulkodik.
3100. Azt sohasem tanították sehol, hogy a madarak úgy rokonok a Theropodákkal mint a Sauropodák! Vagy azt, hogy nem rokonok sehogy (illetve annyiban, hogy szintén az Archosauriáktól származnak), vagy hogy Theropodák!
3094. No az a vizsgálati eredmény értékelés is elég vitatható, mert egyrészt nyilvánvaló, hogy ha az eredet közös akkor a genom sem lehet gyökeresen más, másrészt ha a fenotípus és az életmód hasonló, akkor a recept/tervrajz sem lehet túlságosan eltérő!
3090. Tekintve, hogy a hüllő fülszerkezet a madarakra is jellemző, a csiga még nem csiga, de a hangérzékelés fejlettsége életszükséglet, a Corti-féle szerv alatti alaphártya (membrana bazilaris), bár rövid de igen gazdag érzősejtekben (így a frekvencia-spektrum rövidebb , de a hangintenzitás érzékelése jobb mint az emlősöknél!), miért lenne különös, hogy a szintén főleg hangokkal kommunikáló dinóknál is hasonló a fülszerkezet illetve működése?
3088. Az meg sem fordult a kobakodban, hogy akkor miért a hüllőmedécéjű theropodák hasonlóak fenotipikusan a madarakra és nem a madármedencéjüek? Mellesleg, az osztályozás mindig mesterséges valami és előzetes tapasztalatokon alapul. A XIX. században ez egy fontos szempont volt még. A madaraknak vannak bőven hüllő jellegeik Akár közösen is a dinókkal), de dinó jellegeik nincsenek! (Legfeljebb ha a közös tollazatot nem tekintjük annak!).
-
W B #3382 Ebben legalább egyet értünk.
A képen valamien Hypsi van? -
#3381 az h hülyeséget ír abban h, a charcha a legnagyobb,de legallább abban nem h, a spino halevő........
-
W B #3380 mivan? -
garex #3379 azt írják benne hogy a Charcaradontosaurus a legnagyobb ragadozó.
de a Spino legalább halat eszik benne. -
garex #3378 a könyv nekem is meg van -
W B #3377 ja -
#3376 muttaburasaurus? -
W B #3375
szerintem ez szép kis kép -
W B #3374 Gryposaurus volt.
Új:
-
#3373 Na, ők már a testhosszra írták a 32 métert. Így egy kicsit reálisabb :) -
W B #3372 már borító alapján mondom: nem ajánlom. a Trici nem mai ábrátolás, vagyis már kezdenek sem teszik. legalább is nekem -
#3371 hmm -
#3370 kis érdekesség -
garex #3369 egy ideig nem leszek mivel elromlott a modemem . -
#3368 ok kell .
kell az e-mail címem? -
W B #3367 nem tudom már. azt tudom hogy csak ezt lehetett. (ha nincs meg elküldeném ha kell) -
#3366 de nem 100%osan olyan volt gondolom.a paráéról én is tudok de az csak 1-2 fajta hangjuk de többre is képesek lehettek,honnan lehet/ett letölteni ?mert kéne -
W B #3365 AvP2R forumra szántam, de ide kell:
Jrex:
Megállíptoták hogy a Sauropodák hangja olyan volt mint a bálnáké, de más tudósok azt jelenteték ki, hogy olyan komunikáció ami a bálnáknak van csak inteligens illőlények képesek kiadni. vagyis a sauropodák ez alapján nem voltak hülyék. -
#3364 1 kitalált játékban minden lehet -
W B #3363 sztem a test hossza annyi.
A Barchi esetében is ez van. leírják hogy 15m magas (igen annyi!) és hogy 30 méter hosszú... őőőő magyarán ebbe a magasságot is bele vették -
#3362 Futalognkosaurus dukei, új 80 millió éves titanosauria Argentínából. A BBC-s cikk szerint legalább 32 m magas lehetett(?!) Szerintem a cikk írója félreértett valamit, vagy nemtom, soknak tűnik az. A képen se néz ki akkorának, hacsak nem egy 5 m magas emberrel hasonlítják össze...
-
garex #3361 én tudom hogy a Rex nagyobb mint a Giga . amúgy az Ovi-ban is egyet érrtek W B -vel -
W B #3360 nyugi, az én leoltós postom sincs meg...
-
#3359 jól van törölgess csak de attól még nem lesz kissebb a giga
és az oviraptorok is támadhatnak,főleg ha kitalált játék.... -
W B #3358 most őszintén: te ugye ezt nem veszed komolyan? a Giganto kisebb mint a rex... a másik az Oviraptor emberre nem rámadna, ja és: Tollas volt! -
garex #3357 ezt akartam belinkelni. rossz az előző -
W B #3356 itt nincs Gigantosaurus. CSak allo és T-rex. a Másik: a Triceratops kicsi, és az Oviraptor emberre nem támadna....
amúgy a dínó Crisis JP játék? -
garex #3355 ezt a videót láttátok már? a végét nézzétek. a Giga hatalmas és ahogy felemeli a Rex-et.... a méretek még mesének is durvák
-
#3354 ezt a logikát:D -
garex #3353 szerintem se