Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jrex
jaj elcsesztem

Jrex
http://www.kheper.net/evolution/dinosauria/Suchomimus.jpg

Jó,jó nem az evulócióról beszélünk

Tirian
Így gondolták régen. De valójában a dínók theropoda csoportjából kifejlõdtek az evolúció során a madarak.Legalábbis azok szerint akik igaznak tartják az evolúcióelméletet.

A dínokat elba**ta egy kiba**ott nagy meteor és azóta nem élnek. Ha nem néztél még filmet vagy valami.

Tirian
<#eljen>

Jrex
elasmosaurus

Tirian

nesze itt egy tenegri hüllõ😊

Tirian
hoppá....

Jrex
bingó

Tirian
Procompsognathus?

Jrex

Tirian
Tom,hogy semmi köze a dínókhoz: de kell valakinek egy iWiW meghívó??
Mert ha igen most még szólhat

Tirian
😮OO akkor dobj

Jrex
charca vs spino.
amikor elöször beraktad akkor megnéztem😄(a spinot tudtam volna amúgy is)

Tirian

akkor most mind a kettõ

Jrex
aha

Tirian
ez tényleg nem lett nehéz 😊

Tirian
saurolophus

Jrex

Tirian
dobj újat! de ne túl bonyolultat mert hulla vagyok xD

Jrex
dracorex

Tirian
szabad a gazda

Jrex
nem az.

Stigmiloh? (így írják??)

Jrex
mert az elõzõt most nem mutatja.

Jrex
itt egy másik kép.

Tirian
találtam egy szerintem nagyon jó képet:

Jrex
megtaláltál?

Jrex

Jrex
de akkor jobban "tisztelték"õket más fajok.nem úgy mint most.

Nem a méret a lényeg.Nem az számít,hogy ki mekkora.Ezért pusztultak ki a dinoszauruszok is.Minél nagyobb egy álatt annál rosszabb az alkalmazkodó képeségük.Meg az ízeltlábuak az egyik legsikeresebb élõlény csoport.Õk már a földkezdete óta élnek és még most se pusztultak ki.Nem az számít fénykornak ha ember nagyságúak.Hanem az ha a legtöbb földrészen elterjedtek.
igen caudipteryx

a másik.
Szárnyas dinosaurusnak nevezték a menydörgés madarat, és oda írták hogy mikor halt ki...

Tirian
a virágkorukat leélték és most másodrangúak!
Nagyon sokan vannak az igaz de már nincsenek a fénykorukban.
Nem ÕK uralkodnak.(mint egykor tették)

Cuchulainn
A méret nem minden. Azért mert kisebbek mint voltak nem jelenti azt, hogy nem élik a virágkorukat. Mindenhol megélnek, bámulatos sebességgel alkalmazkodnak, és hihetetlen faj és formagazdag csoport. Ez jelenti azt, hogy a virágkorukat élik.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Tirian
akkor voltak a fénykorukba mikor közel ember nagyságúak voltak és õk voltak a Föld urai.
Most akárhogy is nézem õket,nem azok!!

Jrex
caudipteryx

Jrex
de ízeltlábúak😊

Cuchulainn
Nem. Az elsõ szárazföldí állatok az ikerszelvényesek (mint a mai ezerlábúak) és a skorpiók voltak valószínûleg.

Jrex
a szárazföldön.

Meg azt is figyelembe kelvenni,hogy a rovarok vannak legrégebb óta a Földön.
Cuchulainn
De akár röpképesek akár nem õk is kihaltak! A mai madaraknak az õsei nem õk.

Cuchulainn
Aham, kinéztél mostanában az ablakon?😄
Több rovarfaj él ma a Földön, mint az összes többi állat és növény együttvéve! Az összes mai rovarrend már a Jurában kialakult, és azóta egyetlenegy sem halt ki! A tömeges kihalások közül (6 vagy 7 volt összesen) csak egyetlenegyben haltak ki rovarok nagy számban. Akár egyedszámot akár fajszámot akár együttes biomassza tömeget akár sokféleséget nézünk a rovarok vitathatatlanul a legsikeresebb állatcsoport a föld történelmében.

Tirian

Én a pézéhes tudósok híreit nem olvasom akik jóformán minden féle hülyeséget mondanak.Ilyen az is mikor nem rég mondták,hogy felfedezték a menydörgõ madár dino fajt.De a menydõrgõ madarat évekkel ezelõtt felfedezték és nem dino volt hanem terormadár.Ja és azt tudtuk,hogy nem tudunk meggyõzni az igazságról miszerint a madár nem dino.De mi legalább bizonyítékkal támaszuk alá az igazunkat.
Tirian
a rovarok a Karbonban élték a virágkorukat...ennyi

a dínókról beszéltem amikor röpképeseket mondtam.

ja és a másik. ti nem szoktátok a híreket olvasni? látni?

ja röpképes dínók... Microraptor... igaz hogy inkább siklot, de hát ez van, ja és "dínó" nem "madár"
hi ába gyõzködtök. nem tudtok meggyõzni.

Jrex
csatlakozom az elõttem szólókhoz.mert már a jurában voltak olyan kis kék madarak mint a mai verebek(nem tom a nevét,egy dinosaurusos természetfílmben láttam régen)csak annyit mondanék még h, a kissebb dinok azért kotlottak.

Cuchulainn
Nem voltak röpképes dinoszauruszok. A mai madarak õsei már a Triászban leváltak a dinoszauruszokról. Attól még, hogy számos késõbbi dinoszaurusz visel madárbélyegeket nem lettek belõlük madarak. Genetikai vizsgálatok bizonyítják, hogy valamennyi ma élõ madár közös õse volt, és ez a közös õs a Triász táján élhetett. Vagyis két párhuzamosan fejlõdõ csoportról van szó.
Abban lehet igazság, hogy a madarak õseinek hatalmas elõny lehetett, hogy tudtak repülni, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy túléljenek. (Elvégre az összes repülõ õshüllõ is kihalt!)
A túlélés kulcsa biztosan nem ilyen egyszerû, sokkal kifinomultabb dolgok kellettek hozzá, aminek a túlélõ csoportok birtokában voltak, a többiek meg nem. pl.:
- Kis termet - ha kicsi valaki, akkor kevesebb táplálékra van szüksége, könnyebben talál búvóhelyet. Nagy elõny, ha épp összeomlóban az ökoszisztéma.
- Rovarevés - ez nagyon fontos. Evolóciósan az egyik legjobb stratégia rovarevõnek lenni. A rovarok gyakorlatilag megjelenésük óta a virágkorukat élik, és a kréta végi kihalás gyakorlatilag nem is érintette õket.
- Gyors nemzedékváltakozás és szaporaság - ha sok utód születik és gyakran, akkor az adott csoport evolúciója is gyors lesz. A bekövetkezett változásokhoz gyorsan alkalmazkodnak, és gyorsan hódítanak meg új élõhelyeket.
- Generalista életmód - ha az adott állat sokmindent megeszik és sokféle élõhelyen megél akkor kevéssé ingatják meg a környezetében bekövetkezõ változások.
- Elevenszülés és költés - a dinoszauruszok valószínûleg nem kotlot6tak úgy ahogy a mai madarak. Hiába volt állandó testhõmérsékletük, egyszerûen lehetetlen, hogy egy Tyrannosaurus ráüljön a tojásaira, mert összetörné. Ehelyett olyasmi fészkeik lehettek mint a mai krokodiloknak, vagy a tagellatyúknak. Ez egy hirtelen klímaváltozás esetén jóval sérülékenyebb szaporodási stratégia mint az elõzõ két módszer.

És persze, hogy nem úgy ment a dolog, hogy jött a meteor aztán egy hétre rá mindenki kihalt, hanem a beindított változások hatására szépen lassan hanyatlásnak indult az addigi állatvilág.

Na nem érted még most se,hogy a madarak külön csoport lettek.Akkor lennének dinok ha teljesen ugyan úgy néznének ki és az anatómiai tulajdonságai is megegyeznének.
Néhány bizonyíték az elméletemre.
1.A tollak.A dinok ha használtak tollat akkor is legnagyobb feladatuk az volt,hogy megelegítsék õket kivéve néhány fajoknál.A mai madaraknál már nem ez a fõ feladatuk hanem az,hogy a repülést segítsék.
2.A fogak és a csõr.Míg a dinoszauruszok legtöbbje fogakkal rendelkezett míg máma az õsszes madárnak csak csõre van.
3.A rágás.A dinok a táplékot rágással apró darabokra tudták rágni a mai madarak már nem tudják így megenni a táplálékott.
4.Az anatómia.Ez a legfotosabb bízonyíték mivel a dinok és madarak anatómiája nem egyezik meg rendesen.
Ja és van egy nagy hiba abba amit tegnap este írtál.Ha csak a röpképesek élhették túl akkor az összes szárazföldi állatnak elkelett volna pusztulnia így az emlõsöknek is.Meg honnan tudod milyen lehetek a dinok alkalmazkodási képeségük?Ez a kövületekbõl nem derül ki.