Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem
ami a dínókat kipusztítaná annak a fele is elég lenne nekünk. csak az a gond hogy kipusztulásról nem beszélhetünk, mert a mai élõvilág jelentõs részét alkotják.
vagyis vannak túlélõk.
de ha a tényleges kipusztulásról beszélnénk (madarak is kihaltak volna) akkor ma emlõsök se lenének.
magyarán: igazi kihalásról nem beszélhetünk.
a másik: a nagy kihalás csak elindította azt a láncolatott ami odáig vezetett hogy a dinosaurusok uralma elbukot. a nagy kihalás után még jó ideig uralták a dínók a földet, kivéve Afrikát (azt hiszem) ahol az emlõsök nyugodtan tudtak fejlõdni, majd a késöbbi össze csapásban a dinosaurusok maradtak alul. de még hejenként tartoták magukat.
Ha logikusan átgondolod rájösz, hogy a madarakrol írtam
a "gyalogos" dinosaurusok eltünésével, a röpképes fajok mint a "gyalogosok" alkalmazkodó képesége ugyan úgy kitûnõ, és gyorsan vissza hodították a földet, csak az emlõsök is elkezdtek eddigre gyorsabban fejlõdni...túl gyorsan. a madarak már nem olyan jók mint anno a kihalás elötti rokonaik.
bármi miatt is csappant meg a dínók mennyisege, az valami olyasmi lehetett ami elöl el lehet repülni. de gyorsan végig söpör.
remélem érthetõ...
vagyis vannak túlélõk.
de ha a tényleges kipusztulásról beszélnénk (madarak is kihaltak volna) akkor ma emlõsök se lenének.
magyarán: igazi kihalásról nem beszélhetünk.
a másik: a nagy kihalás csak elindította azt a láncolatott ami odáig vezetett hogy a dinosaurusok uralma elbukot. a nagy kihalás után még jó ideig uralták a dínók a földet, kivéve Afrikát (azt hiszem) ahol az emlõsök nyugodtan tudtak fejlõdni, majd a késöbbi össze csapásban a dinosaurusok maradtak alul. de még hejenként tartoták magukat.
Ha logikusan átgondolod rájösz, hogy a madarakrol írtam
a "gyalogos" dinosaurusok eltünésével, a röpképes fajok mint a "gyalogosok" alkalmazkodó képesége ugyan úgy kitûnõ, és gyorsan vissza hodították a földet, csak az emlõsök is elkezdtek eddigre gyorsabban fejlõdni...túl gyorsan. a madarak már nem olyan jók mint anno a kihalás elötti rokonaik.
bármi miatt is csappant meg a dínók mennyisege, az valami olyasmi lehetett ami elöl el lehet repülni. de gyorsan végig söpör.
remélem érthetõ...
Akkor nevezd el valakirõl akit utálsz 😊
A Geranum robertianum (Nehézszagú gólyaorr) neve pl. onnan van, hogy Linné egy utált vetélytársának a nevét adta egy büdös növénynek 😊
A Geranum robertianum (Nehézszagú gólyaorr) neve pl. onnan van, hogy Linné egy utált vetélytársának a nevét adta egy büdös növénynek 😊
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Nem annyira hihetetlen, a potenciális alkalmazkodóképesség nem minden, egy hirtelen változás egyszerûen túl nagy lehetett ahhoz hogy alkalmazkodjanak. A túléléshez az kellett, hogy már a katasztrófakor birtokában legyenek egy csomó olyan tulajdonságnak ami átsegíti õket rajta. A túlélõ fauna feltehetõleg ennek birtokában volt, a kihaltak meg nem.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
rugd jól hátsóba, hogy még plasztika se segítsen.
eme kép alapján hüllõk? kétlem. csak egy közös õsük volt. A Dínók külön álló csoport mint az emlõsök.
amúgy nem az amire tippelsz, mert ez nem tud repülni
eme kép alapján hüllõk? kétlem. csak egy közös õsük volt. A Dínók külön álló csoport mint az emlõsök.
amúgy nem az amire tippelsz, mert ez nem tud repülni

ja.

én feladom
és más is a fogazata
a kis szarvacskák miatt.. ha azokat leszámítod...
amúgy igen azok a fiókák.
a dínóknál nem kölykök hanem fiókák vannak
amúgy igen azok a fiókák.
a dínóknál nem kölykök hanem fiókák vannak
kezein 2 újjat látok, illetve a fogazata is Tyrannosauria + a fejformája.
Tyrannosauria... Alorimus?
elég! ha elneveznék valamien fajt én arrol akit nagyon szeretek... naja egy fajte elnevezés már van... és nem én adtam neki... ááá
sztem a sáskák nem.amúgy meg ha tényleg undorítót fedeznék.akkor meg ha másról nevezem el lehet megsértõdik😊
és mi lesz ha valami kivételesesn undorító fajt fedezel fel??
Azt is elneveznéd magadról?? Amúgy én elgondolkodtam már róla de én semmiképpsem nevezném el magamról.
Azt is elneveznéd magadról?? Amúgy én elgondolkodtam már róla de én semmiképpsem nevezném el magamról.
azt ne mond h, ha felfedeznél egy új fajt nem magadról neveznéd el,vagy valakirõl akit szeretsz.én ezt a nevet már nagyon régen kitaláltam annak a fajnak ha felfedezek valamit,egyszer.
az ilyenek miatt vagyok pesszimista
uh... ezt az egoista barmot...
mivan????
ebben igazad van! lehet hogy volt egy jóval nagyobb és erõteljesebb faj...
cukika