5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
W B #3352 a T-rexből kifejlődöt volna más mien Tyrannosauria annak szetm már ennyi sem lett volna -
#3351 Találtam képeket a "Peck's rex" kezének másolatáról:
Ha csak ennyi az egész, akkor tényleg nem látszott belőle semmi, a harmadik kézközépcsont a tenyér részét képezte. Ha tényleg találtak ott még ujjperceket, akkor talán valami vékony, pálcikaszerű ujj kiállhatott onnan, de szerintem abból se látszott volna sok minden.
-
#3350 tehát nem látszott kívűlről,mint a másik 2?mer akkor maradhat minden a régiben,csak erősebb lehetett a karja. -
#3349 Kicsit utánagoogléztam ennek a harmadik ujjnak. A dolog egyre zavarosabb :)
1997-ben találtak egy nagyon jó állapotú T. rex csontvázat Fort Peck-nél (több mint 80%-a megvan), aminek a kezén volt 3. kézközépcsont. Ez volt az első T. rex, aminél iyesmit találtak. Ujjperceket viszont elvileg nem találtak rajta, csak elképzelhetőnek tartották, hogy egy csökevényes 3. ujj is lehetett ott.
Itt egy kép az ominózus kézközépcsontról
Namost ez a részlet, amit belinkeltem azt állítja, hogy ujjpercek mégis vannak, csak összenőttek a kézközépcsonttal (szerzőknél Fort Peck Paleontology Inc van megadva, szóval szerintem ugyanerről a Fort Peck-i T. rexről lehet szó)
Ja, és úgy tűnik, hogy kicsi, pöcökszerű 3. kézközépcsontokat más tyrannosauridáknál már korábban is találtak...
-
W B #3348 nem. azoknak még nem találták meg. ennyi. ennyi logikád lehetne.
-
garex #3347 nem értem ..... ha a Rexnek 3 ujja volt akkor pl.:a (Daspetosaurus, Albertosaurus) ami fejlettlenebb őse volt. annak hogy lehetett 2 ujja ? nőtt még egy ujj?! -
W B #3346 itt a gond. -
#3345 én elfogadom h 3 ujja volt,csak a filmben(jp) a 2 ujj jobban áll neki,mert mindegyik részben 2 ujja volt akkor sztem a 4. ben is az lesz. -
W B #3344 DE ha nem két ujja volt? he? most látszik, hogy ki az ki marad nem valós dolgok mellet.
Ha 3 ujja volt és nem kettő. akkor ez van
-
#3343 ez a 3. ujj nem egy kicsi valami ami alig látszik?én is régen láttam így ábrázolva,de 2 ujj jobban áll neki:) -
#3342 Hja, mostanában tényleg ritkán fordulok meg errefelé... Majd igyekszem pótolni :)
Egyébként azon lepődtem meg igazán, hogy eddig is sejtették a harmadik ujj meglétét. Én a nagyon régi 20. század eleji rekonstrukciók óta nem láttam három ujjal ábrázolt T. rexet. Asszem lemaradtam valamiről.
-
W B #3341 AotS: kicsi kéz nagy erő? vagy mivan?! T-rexnek nem 2, hanem 3 ujja volt? Most egy világ zuhant össze bennem... Na mind1, ez jobban bizonyít engem :) ez a felfedezés
Amúgy Anatosaurus és Anatotitan nem ugyan az.
Képpel kapcsolatban: szabad a gazda?
Amúgy AotS: mostanság nem látni! -
#3340 na egy újabb ok amiért biztosan nemlehetett dögevő. -
#3339 "Északkelet-Montana Hell Creek formációjában kiástak egy Tyrannosaururs rexet, amelynek három ujj volt mindkét kezén. A harmadik ujj létezését eddig is sejtették egy ízületi felszín alapján, amely a 2. kézközépcsont singcsont felőli oldalán található. A 3. ujj ujjpercei és kézközépcsontja egyetlen, kissé görbült egységgé nőttek össze, amelynek proximális és orsócsonti ízületi felszínei vannak. Erős dorzoulnáris és tenyér felőli izomcsatlakozások találhatóak a kézközépcsont alapjánál. Az anatómiai felfedezések arra utalnak, hogy a Tyrannosaurus rex csuklójában jelentős erő volt, és a kezei meglehetősen hasznosak lehettek a zsákmány vagy a tetem rögzítésénél."
Forrás -
#3338 amúgy az anatosaurus és az anatotitán ugyanaz? -
#3337 vele ne kötekedj mert szerinte a madarak dínók:) egyébkén ugye a dino-madár átmenetre gondoltál?: pl: a legismertebb: archeopterix -
W B #3336
ez a kép jobb. jobban felismerhető -
garex #3335 keddig nem leszek -
W B #3334 de mien átmenet? a dínók kifejlődése? vagy egyes dínó csoportok közt? (pl. Prosopoda->sauropoda vagy Theropoda->Madár)
át meneti formák nem igazán vannak, mert ÁT MENET. -
#3333 hogy hogy mijen a darvini evoluciora gondolok
-
W B #3332 mien átmenet? -
#3331 sziasztok valaki tud nekem mutatni ojan bizonyitékot, ami azt támasztja alá, hogy volt átmenet a dinok között vagyis a csontokra gondolok
-
W B #3330 á-á -
garex #3329 muttaburrasaurus? -
W B #3328 nem
-
garex #3327 edmontosaurus vagy anatotitan ? -
W B #3326 -
W B #3325 Pliosaurus -
garex #3324 PASSZ -
W B #3323 nem -
#3322 rhomaleosaurus? -
W B #3321 nem -