Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tirian
Egyik Spinosaurus az oké. A Másik nem.

õõõõ Titano vagy Aegypt

Jrex
spino meg apatosaurus?

Tirian

akkó dobok én

Tirian
asszem a Stegosauria volt az uccsó.Dobj újat

Tirian
jójó

attól én még nem annak sorolom be.

Tirian
ezt mondom én is

AotS
Mostanában az ornithomimosauriák közé szokták sorolni.

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

Jrex
azt hittem már dobtatok képet.ideje lenne már.

ott, de vallóságban nem az. (annak amúgyis kicsit nagy lenne)

Tirian
de van ahol Ornithonak sorolják

ennek a rokona. magyarán amit mondtál: egyik sem

Tirian
jaja. Eldöntötték már amúgy hogy a Deinocheirus hova tartozott?
Valami Raptor volt vagy Ornithomimusauria?

van már szerepjáték olda.

amúgy elcsendesedtünk...

Tirian
nem úgy helyes hanem mindig kihagynak belõle egy o betût

mert úgy helyes

a napokban hozzájutottem ehhez a könyvhöz. nagyon jó. le van írvac az hogy a Rex nagy falkában élt , az hogy nem volt dögevõ, az hogy inteligfens volt, és még a az is hogy 15 méteresre is megnõtt. amúgy azt nem értém hogy Giganotosaurus helyett miért Gigantosaurus van.

a szerverrel van gond. nyugalom. biztos az egész rendszerrel babrálnak

Tirian
nekem meg a kiszolgáló nem található Hiba 404

Off:valakinek bejön a szerepjáték oldala?Mert nekem az írja ki,hogy "A felhasználó név nem található.Nem az,hogy nem tudok bejelentkezni hanem bese jön az oldal.
mi gyerekek közül.

Tirian
hehe,én max társsal mennék.Egyedül semmiképp.

Jrex
szerintem is elõbb a magyarországival kellene kezdeni és ha az sikeres lett/vagy ha nem ,és utánna külfölddel.
Tudom h, ezek nem olyan dinok,de a Mauritius(asszem)környéki apró szigeteken ritkán vagy soha nem járt még ember,és még ott élhetnek dodó-k.
egyébként,nekem is az Amazonas medence a kedvencem.

figyelj. közölünk max a legtapasztaltabb mehetne. (<#fogmosas>)

amúgy meg a szerepjáték oldal szerver szolgáltatójával van gond

Hogy ha olyan szobrok keresésre mentek mint én a szerepjátékon akkor sok szerencsét.XD
Élõ dinoszaurusz észlelések nagyon kevés van így nem tudni,hogy hova érdemes menni ez ügybe.Meg szerintem elõbb az ásatást csináljuk már meg ne egybõl dinokat menjünk keresni.Mert az ásatással alig van macera a dino keresésel meg egy csomó macera pl.:védõoltás,engedély szerzése,a cucok cipelése,szülõi beleegyezés,hogy menjünk.Amikor már elég pénzünk lesz menni akkor beszéljétek meg inkább,hogy hova érdemes élõ dinot keresni.Inkább arról vitatkozatok,hogy hova szervezetek ásatást.
Tirian
He? egy képen Sauropodát mutattak meg?Nem?amúgy nálam nem jó a szerepjáték

Tirian
ahha. faterom most OTP vel próbálkozik 😄

Costa Ricában nem volt "dinosaurus" észlelés (madarak azért vannak ott, de nem olyan dínók miket keresünk, tehát ez ki lõve)

AotS az egyik legeslegrégebbi forumozó, és õsi a madár mint dínó dolog mellet van. (nem ujabb vita miatt mondom)

amúgy akkor:
Afrika, Új-Guinea, Dél-amerika (a dínó szobrok nyomában, remélem nem olyan lenne mint Adam kalandja a JP-n<#buck>)
edig ezek úgy ahogy.

Tirian! Az nem sauropoda. két lábonjárt. én inkább egy teljesen új csoportot látok benne.

Mi történetesen pár éve próbálkoztunk MOL-lal, de még a nagy kaszálás elõtt kiszálltunk a buliból,így végül veszteség mentesen, de haszon-talanul dobbantottunk. Ha lesz mit igazán befektetnem, én is kipróbálom a tõzsdét... de érted, ott nagy tétekben érdemes játszani, legalább is nem olyan, hogy valaki bedob egy ötezrest, vagy tízezrest, ilyen nincs 😛 Nh, majd holnap jövök, most iszkolok 😊/
(már ha nem csaj az illetõ)
Tirian
ahha,de a jó brókerek a leggazdagabbak között vannak...

😄 A tõzsdézés jó, de idegek kellenek hozzá. A magyarországi ásatást továbbra is ajánlom, mert az a legkevéssbé megterhelõbb és igénybevevõbb, nem kell vízummal bajlódni, miegyebek. Aztán hajlottam rá, hogy felõlem mehetünk bárhova, akár élõ utódokat is kereshetünk, csak legyen közös megyeezés. Ajánlottam én már mindent, csak ti is jussatok közös nevezõre. Kezdjük hát Magyarországgal, gyakorló terepnek megfelel...
(Habár, a magyar dínókutatók bizta kitúrnának minket a jobb helyekrõl 😄)

Nem tudom, eXpeditort nem ismerek, bár lehet hogy a srác, aki levelet írt a magyardinoszaurusz.hu-nak, az õ volt és járt itt valamikor. Majd megkérdem. De a céljaim vele megegyeznek, az biztos. Folyamatossn olvasni a fórumot csak pár hete kezdtem.

Costa Ricát azért ajánlottam, mert gyönyörû, és mert JP fan vagyok én is, ja és azért mer gyönyörû 😄
Tirian
MI van? Eleve nem Ingen hozta fel az expedíció témát. Õ a Magyarországi ásatást ajánlotta.

AotS
Na álljunk meg egy kicsit....te kriptideket akarsz keresgélni Costa Ricában?
Azt hittem kövületgyûjtést szervezel valahol Magyarországon...
Attól tartok, én nem látom reális esélyét annak, hogy madáron kívül bármilyen élõ dinoszauruszt találj valahol (persze ezzel most nem demoralizálni akarok)

Rémlik nekem egy Xpeditorr nevû júzer, aki valamikor már felvetett itt hasonlót. Neked ugyebár semmi közöd hozzá? 😄

Tirian
meg kellenne várni amíg a Mol részvényárai csökkennek és vásárolni belõlük egy nagy csomót😄 Aztán ha az OMV folytatja a felvásárlást akkor akár 150%-át is visszakaphatnánk a pénznek.. De komolyan ha jól számítasz a kkor a tõzsdén pillanatok alatt milliókat nyerhetsz.

Najó ez csak a pénz miatt jött ide...

A költségeket elõ kell teremteni, ..perszonelle én megengedhetek magamnak egy 'kiruccanást', de hogy egy egész team-et felszereljek, az meghaladja anyagi kapacitásom.. én sem vagyok valami jómódú, de van félretett pénzem, dolgoztam már, nyári melótól kezdve stb stb. A kérdés jogos, ht..nem tudom, majd még meglátjuk, amúgy nha bezony kuporgatni kell, de tényleg, valami szponzorálás nélkül nehéz ügy..bár..ha kistrigulázunk olyan eszközöket, mint markológép, stb, akkor talán 'emberibb' összeg jön ki
Én Costa-Rica mellett voksolnék, ami nem jelenti azt, hogy a többi javaslat nem jön be... egyszerûen Ricának a leggazdagabb a faunája, az élõvilága, páratlan...nap mint nap fedeznek fel ÚJ fajokat világszerte, zömét Costa Ricában ..-(Magyarországon mondjuk nem oly rég a 'piros pettes túró rudira' akadtak rá kutatóink ;D)-..amik lehetnek akár kihaltnak vélt állatok is! Ráadásul mondanom sem kell, ott a tenger-óceán, hihetetlen kiterjedt skálája a létnek, cápák, stb...az ottani vizekben is lehet valami 'szörny' (arra vár, hogy beszámoljunk róla a 'köz'-nek😛), stb...a Szigetekrõl nem is beszélve, lenne mivel táplálkoznia a szentemnek. ..A vidék gyönyörû, mesés, varázslatos...tk Costa Rica valahol számomra az 'elveszett világ' szinonímája. Ott is van persze erdõirtás, de még vannak relatíve érintetlen régiói...sok. A feladat: 'felkutatni' azokat 😊 De bármelyik országot is mondjuk, irtó költséges, valóban. Élelmezés, utazás, meg a megfelelõ paksaméta.. Úgyhogy szó mi szó, én Afrikán kívül az imént említett helyen is látok potenciált..nem tudom AotS mit gondol errõl, szerintem én vagyok a legújoncabb fórumozó köztetek itt/
Csak egy fontos kérdés van még.Honnan szerzünk erre pénzt?Mert ha nem fognak minket támogatni akkor nekünk kel összedobni a pénzt és az elég sokáig tartana.Inkább elõször valamilyen támogatót keresünk aki majd fizeti a költségeket.Meg amúgy felõlem mehetek akkár hova de,hogy engemet nem engednek el az biztos.A Magyar paleontológusok figyelmét legfeljebb kivívjuk azzal ha egy tökéletes T-Rex csontvázat találunk.Ha meg élõ dinot akkor meg a világ összes paleontólogusának a tiszteletét kivívjuk.
Off:mûködik nálatok a szerepjáték oldala?Mert nekem reggel óta nem jön be.
Tirian
nem rég szúrtam be egy cikket amiben szintén Sauropodát láttak Új-Guineában, a Murray tó mellett.
Amúgy nekem különösebben semmi bajom Afrikával,csak annyi mint Indiával... A nyüves moszkítók meg ilyenek... Bár mondjuk az Amazonas környéke a kedvenc területem,ahol szintén.. Nem baj én már csak ilyen vagyok 😄

Jrex
Én se nagyon szívlelem Afrikát,meg nem is nagyon szeretem az olyan meleget,de W.B. szerintem azért mondta Afrikát mert ott van szerintem a leghitelesebb a Mokele-mbembe,az a sauropoda.

Tirian
ÉN amúgy inkább Új-Guineába szerveznék expedíciót,mert az kevésbé van felfedezve szerintem.(egy oldalon olvastam valahol hogy szinte alig van feltérképezve...)
A Murray tó környéke meg amúgy is biztosan csodálatos....

Afrika nekem se túl bizalom gerjesztõ amúgy....Ott melyik részre mennénk?Burundi?vagy hova?

Amúgy ez a ,,mennénk" tényleg csak idézõjeles...Rengeteg pénzt kóstálhat egy efféle dolog...

Tirian
Az biztos hogy jó a hely,de a legkisebb kis nézeteltérésbõl akkora vita kezdõdik itt.....(Nem mintha baj lenne😄)

A 'profi paleontológus'-osztaggal való kontultációról annyit, hogy egyik ismerõsöm emailen keresztül megpróbálta felvenni velük a kontaktot, és arra sem méltatták, hogy válaszoljanak neki. Kicsit beképzeltek és arrogánsok...vagy túl kezdõnek vélhették a levelében található kérdései alapján, de azért legalább annyit válaszolhattak volna neki, hogy 'nem javasoljuk, hogy ezzel a felkészültségi fokozattal elhagyd a szobád négy falát'..vagy VALAMIT. De semmit. Nem túl segítõkészek...talán ha személyesen odamész hozzájuk. Vagy csak rossz kedvük volt. De az illetõ azt mondtam, hogy a levelét valaki elolvasta, mert érkezett visszajelzés errõl. Szóval az ki van zárva, hogy 'elsikkadt a többi közt'. A magyardinoszaurusz-akármi portálról beszélek egyébként, ahol ezek a szakértõk 'tömörülnek', õk vallhatják magukénak a magyar leleteket. Lehet, hogy féltik a reputációjukat, vagy nem akarják, hogy 'illetéktelenek' (és nem ELTÉ-t végzettek) beleavatkozzanak a jól kialakult kis életükbe. Nekünk a magunk útját kell járni, nem használhatjuk õket 'mankónak', majd IDÕVEL kivívjuk az elismerésüket (nem csak az övéket)...nh, így tömören ennyit errõl..

Ezt a dínós fórumot elnézve: szerintem ti, akik mostanság (is) írtok egy összatartó közösséget alkottok, minden vitátokkal együtt. Épp ettõl izgalmas, hogy nézeteket ütköztettek, megpróbálván tényekkel alátámasztani õket. Ugye az a legjobb paleontológus, aki a legfainabbul tud Következtetni, ezt mindannyian tudjuk. Nem tartoka attól, hogy ti egymásnak mennétek valaha is, éppen ellenkezõleg: ha ti nem tartotok össze, akkor ki...? Tetszik ez a hely 😊 /
Erre gondoltam nagyjából 😊 Afraika...hát, jártam már olyas vidéken, voltam pl Nigériában, meg Ghánában... mielõtt kiutazhattam volna, legalább 7 féle védõoltást kellett belém injektálni, az ottani 'populációról' nem is beszélve, nem túl bizalomgerjesztõ és 'családbarát' tekintettel méregetnek a helyi szegény, nincstelen afrók. Pontosabban: idõbe tellik megnyerni a bizalmukat, amúgy semmi baj velük, ez nem rasszista megnyilvánulás volt most részemrõl, csak azt akartam kifejezésre juttatni, hogy nem fogadják valami 'újongva' a 'sápadt arcú' határontúliakat. (Jó, ez még megoldható probléma). Dehát az életkörülmények... én azért -(ez elég melegítõs nézõpont tudom😄)- olyan tájat részesítenék elõnyben -(menjünk oda bármely célból is)-, ahol az elénk táruló látvány kárpótol az esetleges (!) 'sikeretlenségért'..szóval legalább van némi kompenzáció 'üres kéz' esetén. Ebbõl a szempontból Afrika...hát, elég 'merész' választás, dehát.. nem ellenzem, csak megosztottam a 'kétségeim'😛 (Fontos az egyeztetés, mindenki bedobhatja itt a véleményét a 'közösbe', aztán majd rábökünk az érdek-halmazok 'metszéspontjára' és voila..)
a talaj annyira nem érdekes. és ha nem is találnánk meg az afrikai dínót akkor is lehet hogy valami újat fedeznénk fel. (ez esély erre nagy)

Csak az afrikai expedicíóval az lenne a baj,hogy sokkal bonyolultabb lenne mint ez meg nem biztos,hogy találnál is valamit.Itt meg legalább,ha nem is találsz csontokat akkor meg tudni fogod,hogy hogy nézet ki a talaj régebben.
és a beszélgetés át megy tömegbunyóba majd tüntetésbe és megint bunyóba (itt ez a helyzet😊

én inkább Az Afrikai sauropodát vagy más hasonló dínókat vadásznák le. (nem megölni)

AotS
Jó nagy kihagyásokkal olvasgatom a topikot (látott már szebb napokat...) InGEN, ha jól értettem, lelkes önkénteseket toborzol egy kövületvadász expedícióra? 😊
Jól hangzik a dolog, bár szerintem egy ilyenhez azért célszerû lenne felvenni a kapcsolatot profi paleontológusokkal. Egyrészt mert esetleg meg tudnák mondani, hogy hol érdemes/szabad keresgélni, másrészt tudnák, hogy mit kell tenni ha netalántán találnál is valamit (leleteket szakszerûen preparálni, korrekt módon dokumentálni a felfedezést, ilyesmi). Mert biztos vagyok benne, hogy akik itt rendszeresen posztolnak, azok sokat tudnak a dinoszauruszokról, de gyanítom, terepmunkában nincs túl sok tapasztalatunk. És volt már rá példa, hogy az amatõr kövületgyûjtök munkája többet ártott, mint használt (*khm* Irritator *khm*)
Na, egy szó mint száz, régi hardcore dinoszauruszrajongóként szívesen benne lennék egy ilyenben, még ha csak annyi lenne a dologból, hogy kószálunk egyet a friss levegõn és közben dinoszauruszokról beszélgetünk 😄

Csak nem minden szörny aminek látszik.A videokkal sokszor csalnak azzal a reménnyel,hogy majd pénzt keresnek.Ezért van olyan kevés hiteles fotó vagy video.