5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
W B #3715 "legjobb robotikusokat és paleontológusokat alkalmazzák"
Na magyarán Hornert is aki egy nagy 0. Ha őt tényleg alkalmazzák akkor az egész el van cseszve -_-
én csak negatívan tudok hozzá állni. Ugyan olyan szintüre számítók mint a dinosaurusok a föld urai dok film. magyarán tudomány nuku. -
blackgamer #3714 szórakoztató jellege biztos erősebb lesz mint a tudományos
mondjuk engem a robotika is érdekel szal azért is csaptam le rá
de egy animációs fantázia videó alapján még nem sokat vonhatunk le -
#3713 Az a baj, hogy a hatásvadászat kedvéért teljesen hibás élethelyzetekben fogják bemutatni őket.
Rögtön az első videó, a plesiosaurusok (vagy mi a frász akart az a hosszú nyakú lenni) tengeri állatok voltak, nem éltek mocsarakban hogy T. rexekkel tudjanak üvöltözni. Abba már bele se merek kötni, hogy "introduction to the jurassic age" szöveggel konferálják be, amikor mindkét lény krétakori volt... :)
Ha tudományos igényességgel csinálnák meg az egészet, akkor tudnék neki örülni, de így nem igazán :/ -
blackgamer #3712 az még álom -
#3711 Én jobban örülnék élőknek -
blackgamer #3710 tudtam hogy negatív lesz a hozzáállásod
első videón azért durva lehet egy sötét teremben állni és dinoszauruszokat látni ahogy szúrkálódnak
én már voltam hasonló szituban egy 180 fokos mozitemben, most ez robotokkal méginkább parás lehet
szal nem csak a kisiskolásokat próbálják megszólítani
sok éve amúgy Magyarországon is volt robot dinó kiállítás, sőt az egyik robotot a látogatók irányíthatták is
mindenképpen érdekes volt, még akkor is ha szögletes volt kicsit a mozgásuk
arra mindenképpen jó lehet a park hogy életnagyságú modelleken jobban érzékelheti az ember az állatok méretét
én bizakodó vagyok, azért Dubai-ban van pénz, biztos a legjobb robotikusokat és paleontológusokat alkalmazzák, még valami igényes dolog is kisülhet belőle -
W B #3709 SZ@R!
ezt sose fogják tudni NORMÁLISAN ÉLETHŐEN megcsinálni. -
blackgamer #3708 Dubai-ban robotdinoszaurusz park épül 1,1 milliárd dollárból
video1 video2 video3
remélem a park építését majd bemutatja valamelyik csatorna
mit gondoltok a kezdeményezésről?
-
W B #3707 előző postom cenzúráztam.
na. akkor a T-rex nem 15.2m... minimum 16.2m... őőő de lehet hogy több. Najo, azt hiszem most el megyek a WCre és elgondolkodok ezen -
#3706 Most volt nemrég a National geographic-on Dakota a "dinoszauruszmúmia" amibe az volt h a gerinccsigolyák kozt a porcok 1cm vastagok és mivel a múzeumban a csigolyákat szorosan egymás mellé illesztik ezért 1m.t hozzá kell adni a dinok méretéhez a nagyokéhoz akár többet is....
egyébként WB megjöttek a parasaurolophus hangok,kösz. -
#3705 cső Doki,mostanság nem nagyon vagy,szerepjáték oldalon!
Johnny üdvözöl! -
W B #3704 Cymbospondylus lehetne, csak annak nincs farkuszonya, sem hátuszonya -
#3703 delfinosaurus -
garex #3702 nem -
#3701 ichtihosaurus -
garex #3700 Epidendrosaurus volt.
itt egy új kép -
primavis #3699 Igen, erről van szó! A hüllők egy része a hosszú nyakat fejlezstette ki s ahhoz jól fog a mozgékony fej és az egyetlen bütyök az izesüléshez, mig az emlősök 7 nyakcsigolyájuk mellé a szilárdabban felfüggesztő, de ezért kevésbé mozgékony kettős bütyök mellett maradtak. -
#3698 Van valami jelentősége ennek a különbségnek funkcionalitás tekintetében? Mittudomén egy bütyökkel mozgékonyabb, kettővel stabilabb, ilyesmire gondolok. Vagy csak így jött ki?
-
primavis #3697 Egy alapvető különbség mindenképpen kezdetektől van a szinapszid koponyájuak és a többiek közt: az előbbieknek páros nyakszirti bütykük van, mint a kétéltüeknek. Mig a többi hüllőnél és a madaraknál már összevannak nőve s az öreglyuk alá húzodtak. -
#3696 Igen, a halántékablak egy nyílás a szemgödör mögött. Leegyszerűsítve valahogy így nézhetnének ki a koponyatípusok:
Az euryapsidáknak is csak egy van, de ők tulajdonképpen diapsidák, csak elvesztették az alsó halántékablakot.
Az egy csontból álló alsó állkapocs nem tudom pontosan hol jelent meg. Ugyebár az állkapocsízületet ezek elkezdték áttenni a dentale és a squamosum közé, az articularéból és a quadratumból meg szép lassan hallócsontocskák lettek. De ez eléggé fokozatosan történt, szerintem elég sok emlősszerű hüllőnek még régimódi állkapcsa volt....fene tudja, ezekhez nem értek annyira.
-
W B #3695 nana! a tankönyvekben lévők sz@rt se érnek. Mert az egyikben a pl. a teknősök a kétéltűeknél vannak stb. -
#3694 Nem egészen könyv:D az otthoni könyveim nem nagyon foglakoznak az emlősszerű hüllőkkel csak a dinosaurusokkal, ez 1 atlasz amit a suliban használtunk tavaly és abban van egy ilyen "családfa" de akkor elrontották:)
ez a halántékablak valami "lyuk"?
én valami olyat is tok h, az emlősöknek 1 db-ból áll az alsó állkapcsuk a hüllőknek meg 2-ből...akkor gondolom az emlősszerűeknek is 1-ből. -
primavis #3693 Háát, az emlős elnevezésben már benne van a lényeg: akkortól emlősök, amióta tejmirigyeik vannak! A többi jelleg: szőrzet - melegvérüség - tojásrakás/elevenszülés stb. már eléggé változatosan jelenik meg náluk. Ahogy sok csonttani jellegük is. Így pl. a mai kloákások is ugyebár tojást raknak, testhőmérsékletük még nem teljesen állandó, csecsbimbóik még nincsenek, vállövükben is különálló hollócsőrcsont van. De az erszényesek sem érik el a méhlepényesek fejlettségi színtjét minden szempontból. A krétában vagy addig kihalt ősibb formák meg feltehetően szintén sok még primitiv vonással rendelkeztek azokon az anatómiai és élettani területeken, amelyeket nem vizsgálhat az őslénytan, mivel nem maradtak meg. -
#3692 Tudomásom szerint primitív Ornithodira volt. -
#3691 Attól hogy valami tojásokat rak és melegvérű, még nem lesz dinoszaurusz... Nagyon messze vannak egymástól rendszertanilag. Az emlősszerű hüllők (hüllőnek nevezni is furcsa, mostanában elég sokan már nem tekintik őket hüllőnek) már a karbon végén megjelentek. A dinoszauruszok a felső triászig nem voltak sehol. Amúgy az egyik jellegzetes különbség amit gyakran említenek, hogy az emlősszerűeknek egy halántékablak volt a koponyájukon, a hüllők közül pedig az anapsidáknak egy sem, a diapsidáknak (ide tartoznak az archosauriák, köztük a dinoszauruszok is) pedig kettő volt.
Egyébként mi ennek a csodálatos könyvnek a címe? :)
-
#3690 akkor az emlősök se lennének melegvérűek.. -
W B #3689 nem voltak melegvérűek. + hüllő szerűek voltak. ( jó igaz a Gorgonopsidon pl. már eléggé kutyára hasonlít) -
W B #3688 Scleromochlus nem dínó hékás? -
#3687 ezek szerint van 1 sz@r könyvem:D
de amúgy miben különböznek az emlősszerű hüllők,mármint miből gondolták h azok nem dinok?(ugyan úgy tojással szaporodtak,melegvérűek voltak stb...) -
#3686 A pterosauriák eredetén még vitatkoznak. Lehet, hogy a dinoszauruszokkal együtt az Ornithodira nevű csoportba tartoztak, és Scleromochlus-szerű ősöktől származtak. Vagy lehet, hogy prolacertiformákból alakultak ki (náluk voltak érdekes kísérletek a repülésre, lásd Sharovipteryx). Van még néhány variáció... Az eléggé biztosnak tűnik, hogy archosauromorphák voltak.
Mindenesetre egészen biztosan nem a dinoszauruszokról váltak le. Az emlősszerű hüllők meg aztán pláne nem. Ők még nagyon az elején különváltak a többi magzatburkostól.
-
W B #3685 pterosaurusok... hát jó kérdés. möst a jön a szalámi kavarás:
A pterosaurusok jobban hasonlítanak dínókra mint a madarak. de mivel madarak dínók, így a pterosaurusoknak is annak kéne lenniük. Ezt még emésztem. (most ebbe ne kős bele, mondom emésztem) -
#3684 akkor lehet h a hüllökről váltak volna le?bocs:D
de a pterosaurusok a dinokról.nem? -
Keszike222 #3683 Az emlős szerű hüllők a dinok előtt éltek már. -
W B #3682 ebbe ne menjünk bele annyira, de csak annyira hogy nem igaz az az állítás -
#3681 én úgy tom h kb akkor váltak le róluk mikor a pterosauriák is,a perm időszak végén -
W B #3680 az emlősszerű hüllők jóval a dínók előtt éltek. hékás. ébresztő -
#3679 az emlősök az emlősszerű hüllőkből származnak,azok meg a dinokból.azthittem ezt tudtad.... -
W B #3678 he? már a dínóktól származunk? ugye ezt nem gondolják komolyan?
A madár már dínó. most már széplassan mi is dínók leszünk :) najo ez már túlzás -
#3677 "A dinoszauruszok története a földi élet egyik nagy siker sztorija.Alaszkától Mexico-ig,Main-től Kaliforniáig, hatalmas tömegekben taposták É-Amerika földjét,mintegy 160 millió éven át.Akkoriban ők voltak a legnagyobb,legokosabb és legfejlettebb teremtmények a Földön.Nem valószínű,hogy ehez hasonló hatalmas hóditó lények valahais újra felemelkedjenek.De leszármazottjuk, egy Purgatoriusnak nevezett apró emlős álltal a jövő mégis az övék.És egy szép napon kései utódaik a Holdon sétálva tisztelettel emlékeznek majd azokra az időkre, amikor Dinosaurusok taposták földünket." -
garex #3676 nem