5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
W B #1107 a képen Kentrosaurus? -
#1106 Én az adatokat onnan tudom, hogy a londoni természettudományi múzeumban ki voilt téve egy kronosaurus és ott írták, hogy nem ő volt a legnagyobb hanem a liopleurodon.
Na ez a jó. Kinek higgyél! :) -
W B #1105 ilyen kicsik?!
amúgy meg akkor egyféle tiposuak vagyunk -
#1104 Itt azt írja, hogy a Liopleurodon 10 m körüli lehetett, a BBC-s műsorban kicsit eltúlozták a méretét.
Kronosaurusból a kiállított példány 12.8 méteres, de a csontváz 1/3-a hiányzik és gipsszel pótolták ki...és állítólag legalább héttel több csigolyát tettek be neki a kelleténél.
Kicsit meglepődtem ezeken az adatokon, nagyobbnak gondoltam volna őket. De persze a nagyon öreg példányok lehettek nagyon nagyok...
W B: A honlapot igazából egyedül terveztem megcsinálni, de lehet hogy túl nagy fába vágom a fejszémet. + ahogy magamat ismerem, a végén nem lesz az egészből semmi. De ha segítségre lesz szükségem, szólok :)
-
#1103 Összekeverem. A liupleurodon volt 23 méter, a kronosaurus volt kb 17. Bár ugye ezek a legnagyobb leletek. Lehet, hogy voltak ennél nagyobbak, de az is lehet, hogy nem ezek voltak a jellegzetes méretek. -
#1102 A liupleurodonra rápirított a Kronosaurus a maga 23 méteres hosszával -
W B #1101 Dinosaurusokról van szó! Nem a rokon fajokról! Amúgyis a Liuleurodon 25m volt! -
SHARK13 #1100 Hogy értitek,hogy a legnagyobb húsevő? Mert a liupleurodon is marha nagy volt.és nem is kellett cipelnie a saját súlyát. Egy cikkben olvastam gyönge német tudásommal,hogy 18-20 méter hosszúra is megnőtt. De szárazföldön nem hiszem,hogy volt sokkal nagyobb,mint a Trex vagy a Megalosaurus. A fizika korlátai nem engedik. Max 2 méterrel lehetett nagyobb esetleg egy két példány. -
W B #1099 én is akarok egy nagy dínós oldalt csinálni! úgy hogy ha lehet beszálnák... -
#1098 Az a baj ezekkel, hogy soknak csak becsülni lehet a max testhosszát, mert töredékes a csontváz. Szerintem pontos rangsort nem tudnánk felállítani...
Kép:
-
#1097 A kedvencem sokáig a Dinosauricon volt, az összes faj adatai, képek stb. Aztán megújult az oldal, és már nagyon régóta félkész állapotban van fenn... :/
Viszont hatalmas galériája van, tudom ajánlani.
Új Dinosauricon
A másik nagy kedvencem a Dinodata, rengeteg adattal. Úgy látom most ezt is megújították, regisztrálós lett, de működőképesnek tűnik.
A Dinosauria Online is jó oldal, itt inkább cikkek vannak.
Részletes, átfogó magyar nyelvű oldalról nem tudok. Illetve vannak terveim, de egyelőre túl sokat nem árulok el ;)
-
W B #1096 mert ha azt veszük a T-rex a legnagyobb (?) ragadozó. CSak párcentivel marad le a Giganto és egy másik, a neve nem jut eszembe. Ezek kb egy szinten vannak egymással.
A SPino nagy de még egy 18mhoszu egyed sem igazán veheti fel a versenyt egy 10m hosszú Alloval...(Allo max testhosz 12m)
csak jó lenne egy ilyen listát felálítani -
W B #1095 dobhatod a képed.
de én a maximális testméretet kérdezem! mert akkor a T-rex 15 méter. az átlag 12-13. -
#1094 tudnátok olyan oldalakat mondani amelyiken sok kép található infókkal együtt? amit ti is látogattok pl:) ha van ilyen persze -
#1093 ...és persze a Tarbosaurus, amikor éppen külön nemzetségnek tekintik :P
-
#1092 A nagyobb carcharodontosauridák biztos ott vannak a top 10-ben. Carcharodontosaurus, Mapusaurus, Tyrannotitan, ezek 12-13 méter körül lehettek. A Suchomimus is megnőhetett kb ekkorára.
Aztán jöhetnének talán a nagyobb allosauridák... Allosaurus, Saurophaganax, 10-12 m körül.
Az Acrocanthosaurus is elég nagy volt...
-
W B #1091 Melyek voltak a legnagyobb ragadozó Dinosaurusok? Mai tudás szerint? (pl a nagy kezűt ne vegyük most)
Az első helyen a Spino álla a maga 18méterével.
A Második helyen a T-rex maximális 15méterrl.
A Gigantosauru csap párcentival kisebb mint a T-rex.
ez az első 3 dínó. és többi? -
W B #1090 azaz! Ezzel kellet volna Bambit megcsinálni, nem egy özzel... -
#1089 Ha röhejes nevű dromaeosaurida, akkor Bambiraptor :)
-
W B #1088
én a nevétől röhögőgörcsöt kaptam -
#1087 Megy ez :)
Dobhatod a képedet.
-
W B #1086 Edmontonia -
W B #1085 akkor nem tudom.... -
#1084 Az sem -
W B #1083 Panoplosaurus? -
#1082 Nem -
W B #1081 Polacantus? -
W B #1080 hm ujabb gondolatom beigazólódot!
de ugyebár felmászot a fákra és onan siklot tovább. kétlábon ugrálva mint a veréb, haladt a talajon, helyből felszálni nem tudott -
#1079 Hehe, most olvasom, hogy a legújabb kutatások szerint a Microraptor úgy repülhetett, mint a régi duplaszárnyú repülők. :)
A lábán lévő "szárnyakat" az igazi szárnyai alatt tarthatta vízszintesen...
-
#1078 Hím :)
-
W B #1077 VÁRJÁL!!!
és mine nemü az egyed?! -
W B #1076 nekem elég lett volna, hogy VERÉB
dobjad a képed... -
#1075 Passer domesticus :D -
W B #1074 Yangchuanosaurus ami volt.
és az új kép:
itt vidéken annyi van, hogy az nem igaz. -
W B #1073 aha... na ez is egy kivet faj a JP:OGból... megnéztem... még 12 társaával együt veték ki(de szerintem több) -
#1072 Én kiestem... győzött a kíváncsiság, megnéztem a kép címét :/
-
W B #1071 feladjátok? vagy mi?
-
W B #1070 nagytermetü húsevő -
#1069 A taraj kicsit Dilophosaurusos, de a fejforma nem stimmel és a kezén csak 3 ujj van... Ezt passzolom :/
-
SHARK13 #1068 Bocsi,de eléggé leköt a vizsgázás,képeket majd máskor adok be. Egyenlőre nincs is. Majd holnap jövök talán.