5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • W B
    a képen Kentrosaurus?
  • B0B0
    Én az adatokat onnan tudom, hogy a londoni természettudományi múzeumban ki voilt téve egy kronosaurus és ott írták, hogy nem ő volt a legnagyobb hanem a liopleurodon.

Na ez a jó. Kinek higgyél! :)
  • W B
    ilyen kicsik?!

amúgy meg akkor egyféle tiposuak vagyunk
  • AotS
    Itt azt írja, hogy a Liopleurodon 10 m körüli lehetett, a BBC-s műsorban kicsit eltúlozták a méretét.

Kronosaurusból a kiállított példány 12.8 méteres, de a csontváz 1/3-a hiányzik és gipsszel pótolták ki...és állítólag legalább héttel több csigolyát tettek be neki a kelleténél.

Kicsit meglepődtem ezeken az adatokon, nagyobbnak gondoltam volna őket. De persze a nagyon öreg példányok lehettek nagyon nagyok...

W B: A honlapot igazából egyedül terveztem megcsinálni, de lehet hogy túl nagy fába vágom a fejszémet. + ahogy magamat ismerem, a végén nem lesz az egészből semmi. De ha segítségre lesz szükségem, szólok :)
  • B0B0
    Összekeverem. A liupleurodon volt 23 méter, a kronosaurus volt kb 17. Bár ugye ezek a legnagyobb leletek. Lehet, hogy voltak ennél nagyobbak, de az is lehet, hogy nem ezek voltak a jellegzetes méretek.
  • B0B0
    A liupleurodonra rápirított a Kronosaurus a maga 23 méteres hosszával
  • W B
    Dinosaurusokról van szó! Nem a rokon fajokról! Amúgyis a Liuleurodon 25m volt!
  • SHARK13
    Hogy értitek,hogy a legnagyobb húsevő? Mert a liupleurodon is marha nagy volt.és nem is kellett cipelnie a saját súlyát. Egy cikkben olvastam gyönge német tudásommal,hogy 18-20 méter hosszúra is megnőtt. De szárazföldön nem hiszem,hogy volt sokkal nagyobb,mint a Trex vagy a Megalosaurus. A fizika korlátai nem engedik. Max 2 méterrel lehetett nagyobb esetleg egy két példány.
  • W B
    én is akarok egy nagy dínós oldalt csinálni! úgy hogy ha lehet beszálnák...
  • AotS
    Az a baj ezekkel, hogy soknak csak becsülni lehet a max testhosszát, mert töredékes a csontváz. Szerintem pontos rangsort nem tudnánk felállítani...

Kép:
  • AotS
    A kedvencem sokáig a Dinosauricon volt, az összes faj adatai, képek stb. Aztán megújult az oldal, és már nagyon régóta félkész állapotban van fenn... :/
    Viszont hatalmas galériája van, tudom ajánlani.
    Új Dinosauricon

A másik nagy kedvencem a Dinodata, rengeteg adattal. Úgy látom most ezt is megújították, regisztrálós lett, de működőképesnek tűnik.

A Dinosauria Online is jó oldal, itt inkább cikkek vannak.

Részletes, átfogó magyar nyelvű oldalról nem tudok. Illetve vannak terveim, de egyelőre túl sokat nem árulok el ;)
  • W B
    mert ha azt veszük a T-rex a legnagyobb (?) ragadozó. CSak párcentivel marad le a Giganto és egy másik, a neve nem jut eszembe. Ezek kb egy szinten vannak egymással.
    A SPino nagy de még egy 18mhoszu egyed sem igazán veheti fel a versenyt egy 10m hosszú Alloval...(Allo max testhosz 12m)

csak jó lenne egy ilyen listát felálítani
  • W B
    dobhatod a képed.
    de én a maximális testméretet kérdezem! mert akkor a T-rex 15 méter. az átlag 12-13.
  • FrezeR
    tudnátok olyan oldalakat mondani amelyiken sok kép található infókkal együtt? amit ti is látogattok pl:) ha van ilyen persze
  • AotS
    ...és persze a Tarbosaurus, amikor éppen külön nemzetségnek tekintik :P
  • AotS
    A nagyobb carcharodontosauridák biztos ott vannak a top 10-ben. Carcharodontosaurus, Mapusaurus, Tyrannotitan, ezek 12-13 méter körül lehettek. A Suchomimus is megnőhetett kb ekkorára.
    Aztán jöhetnének talán a nagyobb allosauridák... Allosaurus, Saurophaganax, 10-12 m körül.
    Az Acrocanthosaurus is elég nagy volt...
  • W B
    Melyek voltak a legnagyobb ragadozó Dinosaurusok? Mai tudás szerint? (pl a nagy kezűt ne vegyük most)

Az első helyen a Spino álla a maga 18méterével.
    A Második helyen a T-rex maximális 15méterrl.
    A Gigantosauru csap párcentival kisebb mint a T-rex.

ez az első 3 dínó. és többi?
  • W B
    azaz! Ezzel kellet volna Bambit megcsinálni, nem egy özzel...
  • AotS
    Ha röhejes nevű dromaeosaurida, akkor Bambiraptor :)
  • W B

én a nevétől röhögőgörcsöt kaptam
  • AotS
    Megy ez :)
    Dobhatod a képedet.
  • W B
    Edmontonia
  • W B
    akkor nem tudom....
  • AotS
    Az sem
  • W B
    Panoplosaurus?
  • AotS
    Nem
  • W B
    Polacantus?
  • W B
    hm ujabb gondolatom beigazólódot!
    de ugyebár felmászot a fákra és onan siklot tovább. kétlábon ugrálva mint a veréb, haladt a talajon, helyből felszálni nem tudott
  • AotS
    Hehe, most olvasom, hogy a legújabb kutatások szerint a Microraptor úgy repülhetett, mint a régi duplaszárnyú repülők. :)
    A lábán lévő "szárnyakat" az igazi szárnyai alatt tarthatta vízszintesen...

• AotS
    Hím :)

• W B
    VÁRJÁL!!!

és mine nemü az egyed?!
  • W B
    nekem elég lett volna, hogy VERÉB

dobjad a képed...
  • AotS
    Passer domesticus :D
  • W B
    Yangchuanosaurus ami volt.

és az új kép:

itt vidéken annyi van, hogy az nem igaz.
  • W B
    aha... na ez is egy kivet faj a JP:OGból... megnéztem... még 12 társaával együt veték ki(de szerintem több)
  • AotS
    Én kiestem... győzött a kíváncsiság, megnéztem a kép címét :/
  • W B
    feladjátok? vagy mi?
  • W B
    nagytermetü húsevő
  • AotS
    A taraj kicsit Dilophosaurusos, de a fejforma nem stimmel és a kezén csak 3 ujj van... Ezt passzolom :/
  • SHARK13
    Bocsi,de eléggé leköt a vizsgázás,képeket majd máskor adok be. Egyenlőre nincs is. Majd holnap jövök talán.