5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • W B
    ezt komolyan is gondolják? főleg a videót nézétek meg. A szárnyát a T-rex "lazán" letépte volna.

amúgy erre én azt mondom hogy: röhej
  • garex
  • garex
    köszi mostmár mindent értek
  • W B
    aha, nem én vagy a topik tulajd, de pár fontos dolgot had mondak el:

Itt a Dinosaurusokrol van szó, és persze a kortársaikról is. (itt pl. a Pterosaurusokra és a tengeri hülőkre gondolok) Igaz hogy a madarak is dínók, de ne terheljük egymást azzal, hogy valaki azt kérdezi hogy jácinkék ara papagájt hol lehet venni.
    A Mezozoikum állatairól szokot itt "szakami" beszélgetések folyni, ezek közül is a lehető legtöbbször a dínókról.

mint láthatod, hogy ne unatkozunk, olyasmit játszunk hogy:
    -a belinkelt képen lévő fajt vagy fajokat ki kell találni. aki linkeli a képet az álltalában elmondja hogy meik fajt, ha több faj is van a képen. ha esetleg mennek a találgatások akkor nyutjhat segítséget.
    -TILOS csalni, tilos a kép linkjét megnézni. De viszont könyvben és interneten utánna nézhetsz.
    -Csak akkor linkelheted a képed ha az előzőt megfejteted, és az illető jőváhagyta hogy helyes. (ellenkező esetben ha a válaszod után azonnal linkeled a képed, akkor 100% hogy csaltál. mentséget nem fogadunk el)
    -a képen lehetően olyan legyen hogy az ember megtudhassa állapítani hogy mien faj.
    Tehát NE ilyet. (kat akéken írt szöbegre)
    [URL=http://www.linkandpinhobbies.com/Graphics/kc_crystal%20iguanodon.jpg]Lehet "retro" képet is berekni[/URL] megfejtendőnek.
    -ha esetleg sokáig nem jelentkezik a kép tulajdonos, akkor ujképet linkel valaki, ha meg épp a megfejtő, akkor aki dobta a lépet dob ujjat.

ha van még ez ügyben kérdés, ted fel bátran. én 15 vagyok most. (pont egy kifejlet T-rex testhossza)
  • garex
    hello mindenkinek
    én itt új vagyok most nemrég regisztráltam 12 éves vagyok
  • W B
    jó mert én nem ismerem

talán Compi.
  • fastum gél
    [IMG][/IMG]

Egy híres lelet.
  • W B
    az!

csak akkor van segítség, ha nehéz, (pl: Hypsik esetén mert nagyon egyformák) vagy mennek a találgatások...

igen Elasmo
  • fastum gél
    Elasmosaurusz.
  • fastum gél
    Abba segitesz melyik korban élt.
  • W B
    nem csak egyszer lehet probálkozni, végtelenszer
  • W B
    nem
  • fastum gél
    Talán plesiosaurusz.
  • fastum gél
    Ez valamilyen plesiosaurusz
  • fastum gél
    Én is erre gondoltam.Tetszik az állat színe,szerintem ilyenek voltak.
  • W B

a cápa nem kell
  • AotS
    Az bizony.
  • W B
    Saulophus. a feje nagyon jelegzetes.
  • AotS
  • W B
    mivel az a Patagóniai oriás

igen Argentíno
  • AotS
    Argentinosaurus?
  • W B
    konkrét fajt, amúgy nem tudom hogy az illető faj titanosauridea lenne. De anyit segítek "a patagóniai oriás"

én 15 éves vagyok úgy hogy...
  • fastum gél
    Ok.akkor ez a kép egy tiranosaurydea családba tartozik.És innen is a leghíresebb.Egyébként annyira profi nem vagyok,bár szeretem a témát és foglalkozok vele.12 éves vagyok.
  • W B
    csakak akkor linkelheted képedet, ha jót mondtál, és aki a képet linkelte az mondja, hogy az a faj.

itt egyik sincs meg. Vagyis lehet még találgatni
  • fastum gél
    Bocs nem rég regisztráltam ide nem tudtam,hogy mikor ki jön.
  • W B
    ezt mért dobtad??? nem te jösz! nem találtad el!

a képpel kapcsolatban: Patagóniai oriás

A Dinosaurusok a föld urairól csak annyit, hogy van benne jópár hiba, de ajánlot film
  • fastum gél
    [IMG][/IMG]

Kicsit pici
  • fastum gél
    Van egy-két tippem pl:seismosaurus,apatosaurus.

Láttátok azt a filmet,hogy a dinoszauruszok:a föld urai.Most azt nézem kiváló ismeretterjesztő film a dinoszauruszokról.
  • W B
    tudom, mondatam hogy az. nya most én jövök!

csak a nagy behemótot kell
  • fastum gél
    Majd lehet,hogy holnap küldök egy képet.
  • fastum gél
    Király a képed.

Az enyém meg egy deinonychus volt.
  • W B
    nya voltam a természet tudományi múzeumban! igaz ossztállyal és nem mentünk be a patagóniai dínó kiállításra.

de kaptunk öten (kis csapatokra oszlódtunk) egy feladat sort, oldjuk meg és kapunk ajándékot ha jó
    na az alábi feladatok voltak:
    Bálnarajzba bekellet rajzolni a szilákat. sikerült, és a megfelelő helyen a megfelelő muki még tet fel kérdéseket. Miből van a szila, mit eszik az állat. A feladat oké, és az a feladat lepecsételve.
    aztán hogy Voltak-e vizidínók? válasz: Naná! hogy nem.
    Soroljfel néhány dínókkal kortárs tengeri hüllőt. Válasz: Plesiosauria, Pliosauria, Ichtiosauria. (nem fajokat soroltam fel) A muki továbbá megkérdezte hogy meik volt a legnagyobb Ichtiosauria, és megválaszoltam (korszak-faj-méret) Feladat lepecsételve.
    Aztán 2 pterosaurus testet összekellet kötni a megfelelő fejjel. (ezt már röktön megcsináltam amikor megkaptam a lapot) feladat lepecsételve. ÉS én külön kaptam egy Herrerasaurus csontváz matricát mert így értek ezekhez a dolgokhoz
    Utolsó kérdést már csapat munkában csináltuk. mert 4 halfaj bizonyos tulajdonságát kellet meg találni, és egy másik mukinál volt még ehez kérdés. a Compot kellet megtalálni leírásalapján képen majd modellen. (ezt megint én)
    Magyarán csak a 4 halfajnál kellet segítség
    Jutalmunk: fejenként egy csillogó dínós matrica, én a "T-rex épp leterít egy hadrosaurust" választotam.

nya? mien?
  • AotS
    Hmm, régen írtam ide...
    Volt pár érdekes felfedezés a napokban.

Kínából előkerült egy vérengző raptorölő óriás-compsognathida :) (Sinocalliopteryx gigas)
    Egyelőre elég szűkös az infó róla. Azt nem sikerült megtudnom, hogy pontosan mekkora is volt, de a hasüregében állítólag egy dromaeosaurida lába van... Ja, és a tollazat lenyomata is megmaradt.

Aztán volt egy jurakori tengeri krokodil Észak-Amerikából, olyan Metriorhynchus-szerű.

És egy új hypsilophodonta, az Oryctodromeus cubicularis, aki azért érdekes, mert a saját földalatti üregében kövesedett meg.

• B0B0
    Gondolom, most örül a gyermeki lelked!
  • W B
    Deinonychus
  • B0B0
    Köszönjük a magvas gondolatokat!
  • B0B0
    Szép!
  • fastum gél
    Remélem sikerül.[IMG][/IMG]

Ha nem megy föl akkor rossz hozzá a gépem,elég régi.
  • W B
    a kivánt faj nevével keresrá a goooglén, és egy jó képet rakjbe róla. ennyi!
  • fastum gél
    Még mindig nem jöttem rá,hogy lehet képet föltenni,de próbálkozom.