5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
W B #1311 ezt komolyan is gondolják? főleg a videót nézétek meg. A szárnyát a T-rex "lazán" letépte volna.
amúgy erre én azt mondom hogy: röhej -
garex #1310 -
garex #1309 köszi mostmár mindent értek -
W B #1308 aha, nem én vagy a topik tulajd, de pár fontos dolgot had mondak el:
Itt a Dinosaurusokrol van szó, és persze a kortársaikról is. (itt pl. a Pterosaurusokra és a tengeri hülőkre gondolok) Igaz hogy a madarak is dínók, de ne terheljük egymást azzal, hogy valaki azt kérdezi hogy jácinkék ara papagájt hol lehet venni.
A Mezozoikum állatairól szokot itt "szakami" beszélgetések folyni, ezek közül is a lehető legtöbbször a dínókról.
mint láthatod, hogy ne unatkozunk, olyasmit játszunk hogy:
-a belinkelt képen lévő fajt vagy fajokat ki kell találni. aki linkeli a képet az álltalában elmondja hogy meik fajt, ha több faj is van a képen. ha esetleg mennek a találgatások akkor nyutjhat segítséget.
-TILOS csalni, tilos a kép linkjét megnézni. De viszont könyvben és interneten utánna nézhetsz.
-Csak akkor linkelheted a képed ha az előzőt megfejteted, és az illető jőváhagyta hogy helyes. (ellenkező esetben ha a válaszod után azonnal linkeled a képed, akkor 100% hogy csaltál. mentséget nem fogadunk el)
-a képen lehetően olyan legyen hogy az ember megtudhassa állapítani hogy mien faj.
Tehát NE ilyet. (kat akéken írt szöbegre)
[URL=http://www.linkandpinhobbies.com/Graphics/kc_crystal%20iguanodon.jpg]Lehet "retro" képet is berekni[/URL] megfejtendőnek.
-ha esetleg sokáig nem jelentkezik a kép tulajdonos, akkor ujképet linkel valaki, ha meg épp a megfejtő, akkor aki dobta a lépet dob ujjat.
ha van még ez ügyben kérdés, ted fel bátran. én 15 vagyok most. (pont egy kifejlet T-rex testhossza) -
garex #1307 hello mindenkinek
én itt új vagyok most nemrég regisztráltam 12 éves vagyok -
W B #1306 jó mert én nem ismerem
talán Compi. -
fastum gél #1305 [IMG][/IMG]
Egy híres lelet. -
W B #1304 az!
csak akkor van segítség, ha nehéz, (pl: Hypsik esetén mert nagyon egyformák) vagy mennek a találgatások...
igen Elasmo -
fastum gél #1303 Elasmosaurusz. -
fastum gél #1302 Abba segitesz melyik korban élt. -
W B #1301 nem csak egyszer lehet probálkozni, végtelenszer -
W B #1300 nem -
fastum gél #1299 Talán plesiosaurusz. -
fastum gél #1298 Ez valamilyen plesiosaurusz -
fastum gél #1297 Én is erre gondoltam.Tetszik az állat színe,szerintem ilyenek voltak. -
W B #1296
a cápa nem kell -
#1295 Az bizony. -
W B #1294 Saulophus. a feje nagyon jelegzetes.
-
#1293 -
W B #1292 mivel az a Patagóniai oriás
igen Argentíno -
#1291 Argentinosaurus? -
W B #1290 konkrét fajt, amúgy nem tudom hogy az illető faj titanosauridea lenne. De anyit segítek "a patagóniai oriás"
én 15 éves vagyok úgy hogy... -
fastum gél #1289 Ok.akkor ez a kép egy tiranosaurydea családba tartozik.És innen is a leghíresebb.Egyébként annyira profi nem vagyok,bár szeretem a témát és foglalkozok vele.12 éves vagyok. -
W B #1288 csakak akkor linkelheted képedet, ha jót mondtál, és aki a képet linkelte az mondja, hogy az a faj.
itt egyik sincs meg. Vagyis lehet még találgatni -
fastum gél #1287 Bocs nem rég regisztráltam ide nem tudtam,hogy mikor ki jön. -
W B #1286 ezt mért dobtad??? nem te jösz! nem találtad el!
a képpel kapcsolatban: Patagóniai oriás
A Dinosaurusok a föld urairól csak annyit, hogy van benne jópár hiba, de ajánlot film -
fastum gél #1285 [IMG][/IMG]
Kicsit pici -
fastum gél #1284 Van egy-két tippem pl:seismosaurus,apatosaurus.
Láttátok azt a filmet,hogy a dinoszauruszok:a föld urai.Most azt nézem kiváló ismeretterjesztő film a dinoszauruszokról. -
W B #1283 tudom, mondatam hogy az. nya most én jövök!
csak a nagy behemótot kell -
fastum gél #1282 Majd lehet,hogy holnap küldök egy képet. -
fastum gél #1281 Király a képed.
Az enyém meg egy deinonychus volt. -
W B #1280 nya voltam a természet tudományi múzeumban! igaz ossztállyal és nem mentünk be a patagóniai dínó kiállításra.
de kaptunk öten (kis csapatokra oszlódtunk) egy feladat sort, oldjuk meg és kapunk ajándékot ha jó
na az alábi feladatok voltak:
Bálnarajzba bekellet rajzolni a szilákat. sikerült, és a megfelelő helyen a megfelelő muki még tet fel kérdéseket. Miből van a szila, mit eszik az állat. A feladat oké, és az a feladat lepecsételve.
aztán hogy Voltak-e vizidínók? válasz: Naná! hogy nem.
Soroljfel néhány dínókkal kortárs tengeri hüllőt. Válasz: Plesiosauria, Pliosauria, Ichtiosauria. (nem fajokat soroltam fel) A muki továbbá megkérdezte hogy meik volt a legnagyobb Ichtiosauria, és megválaszoltam (korszak-faj-méret) Feladat lepecsételve.
Aztán 2 pterosaurus testet összekellet kötni a megfelelő fejjel. (ezt már röktön megcsináltam amikor megkaptam a lapot) feladat lepecsételve. ÉS én külön kaptam egy Herrerasaurus csontváz matricát mert így értek ezekhez a dolgokhoz
Utolsó kérdést már csapat munkában csináltuk. mert 4 halfaj bizonyos tulajdonságát kellet meg találni, és egy másik mukinál volt még ehez kérdés. a Compot kellet megtalálni leírásalapján képen majd modellen. (ezt megint én)
Magyarán csak a 4 halfajnál kellet segítség
Jutalmunk: fejenként egy csillogó dínós matrica, én a "T-rex épp leterít egy hadrosaurust" választotam.
nya? mien? -
#1279 Hmm, régen írtam ide...
Volt pár érdekes felfedezés a napokban.
Kínából előkerült egy vérengző raptorölő óriás-compsognathida :) (Sinocalliopteryx gigas)
Egyelőre elég szűkös az infó róla. Azt nem sikerült megtudnom, hogy pontosan mekkora is volt, de a hasüregében állítólag egy dromaeosaurida lába van... Ja, és a tollazat lenyomata is megmaradt.
Aztán volt egy jurakori tengeri krokodil Észak-Amerikából, olyan Metriorhynchus-szerű.
És egy új hypsilophodonta, az Oryctodromeus cubicularis, aki azért érdekes, mert a saját földalatti üregében kövesedett meg.
-
#1278 Gondolom, most örül a gyermeki lelked! -
W B #1277 Deinonychus -
#1273 Köszönjük a magvas gondolatokat! -
#1271 Szép! -
fastum gél #1270 Remélem sikerül.[IMG][/IMG]
Ha nem megy föl akkor rossz hozzá a gépem,elég régi. -
W B #1269 a kivánt faj nevével keresrá a goooglén, és egy jó képet rakjbe róla. ennyi! -
fastum gél #1268 Még mindig nem jöttem rá,hogy lehet képet föltenni,de próbálkozom.