5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
SHARK13 #1027 Xpeditorr,az illemet nagyívből leszarom. És örülnék,ha te is megválogatnád kicsit a szavaidat,mert lehet,hogy jókat írsz,csak ettől a sok bölcsész szakszövegtől egy mukkot se érteni belőle. Magyarul ha lehet :-)) -
Xpeditorr #1026 Félünk attól, hogy nem úgy ítélnek meg, ahogy reményeink/elvárásunk szerint kéne..tartunk ettől, s nem igazán tudjuk (itt) hogy kiküszöbölni, vagy befolyásolni, az eszköztárunk is 'hiányos' erre, így felhagyunk az erőfeszítésekkel, s átcsapunk 'agresszióba' (parttalanba), hogy megvédjünk érdekeinket, azt amik szerintünk vagyunk, vagy aminek egyébként a nem bitekben mért életben látnak minket, aminek elismernek..nincs már erőnk, hogy itt is -a sok eltérő, ide látogató 'egyed' közt- státuszt, reputációt vívjunk ki, mert ez is energiát, odafigyelést, beleélést, empátiát követel..inkább civakodunk, meg hadonászunk a szavakkal, a másikról tett 'határozott kijelentésekkel', stigmatizálunk eszetlenül, s ennek meg is van a -lélektani- hatása bizony. Na mind1, hmm, mit is akartam eredetileg mondani? ..ehm..háát pl azt sem nehéz megfigyelni, hogy az 'ifjoncok' próbálnak a fórumokon felnőttesen viselkedni, komolykodni, okoskodni (vagy éppen fordítva: végtelenül debilek és infantilisek), az 'érettebbek' (korra) pedig talán túl sokszor (ön)ironizálnak, s ez sem ajánlatos, mert előbb-utóbb újabb (pl generációs) ütközési ponttá válhat (mondjuk itt, a fórumokon). Nagyon komplex, összetett rendszer ez az egész, s túl kevés 'alkalmatosság' van a kiegyensúlyozására, 'kordában tartására', egy van bizonyosan: a NYELV, mint jelrendszer, azzal kéne fortéjjal és stílusosan bánni, dehát pl mit tegyünk akkor, ha az a bizonyos 'másik' nem képes erre, s ezáltal nem is tudja respektálni a másik pallérozottságát, kompromisszumkészségét?? (Mondom, a lényeg az ellentétek kiköszörültsége.) Nh, nagyjából ennyi hirtelen...legközelebb majd a témához fűződőt írok, bocs a 'rohamomért', ..mellesleg tegnap volt a JP, sajnos nem voltam otthon, nem tudtm nézni ;(
(Jav korábbi elírás: válok = válik)
Sharkkal egyébként totál egyetértésben vagyok, tk én is csak akartam felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett ez az egész, és hogy azért válogassuk meg a szavainkat, főleg amikor a vele kapcsolatos véleményünket fejezzük ki (tudom, hogy nem könnyű!), legyünk tekintettel rá, azért bizonyos fokú illem és etika itt is van. (Persze, ha betartanám a 'netikettet', akkor pl most nem offtopikoltam vagy micsodáltam volna, eh. De hol mondtam, hogy én perfekt vagyok? Az alapprogramot' elég jól ismerem, aztán próbálom hangolgatni magam..legalább másokat nem megbántani, amennyire tőlem tellik:P) -
Xpeditorr #1025 Úgy általánosságban túl hamar jutunk el arra pontra, hogy MINŐSíTSÜK egymást (viselkedését, gondolatait, beszédét, bármit vele kapcsolatban). De onnantól,h ezt megtesszük, szintén elég ingoványos talajra léptünk. Azt hisszük, hogy itt bármit megengedhetünk magunknak, mert 'úgy sem lát' (stb), akkor meg 'miért is ne'??! És onnantól, h kijelentettünk ingerünkben valamit a másikról, nehéz visszatáncolni..mert itt 'véleményezési viszketegségünk van', azonnal a tudatára akarom adni, hogy 'ezt meg ezt gondolva rólad', sokszor eltérve az éppen taglalni szándékozott témától (jó, tudom, h éppen én is ezt teszem:P). Sokkal ritkábban fordul elő 'net4es vidéken' a tapintatosság, az intelligens 'távolságtartás', stb, mert -sokadjára:P- az eltérések kezdik uralni a közlést, nem pedig a 'közös téma'. ÉS ez már rég más, mint 'egészséges vita' két vagy több fél közt. Ez a csapdája az egész fórumozásnak, h azt hisszük, h 'megengedhetjük' magunknak, h pár szóval, mondattal a másik egójába tapodjunk'. És aki mégsem, azt előbb-utóbb 'belerángatják' más 'elemek', s azon kapja magát, hogy védekezik, magyarázkodik, vagy VISSZAACSAROG. Az intelligencia itt lehetne gátló, lágyító', józanító tényező, mégsem élünk vele, inkább a VIRTUSUNK lép működésbe, ami.... szóval vad, ördögi kör, s pont a lényeg látszik leörvényleni benne.. -
Xpeditorr #1024 ..És hm, minél inkább érzelmi lény valaki (minél nagyobb az EQ-ja), annál inkább instabil és -(legalább is a test-test kommunikációval szemben)- kiszolgáltatott itt, a neten, ismeretlen közegben, arctalanul, csak kivett mondatokat, gondolat-töredékeket látva, azt nyújtva és azt kapva. (Input-Output). Az egónk előtérbe kerül, lelkünk világának rojtjai kifelé lengedeznek, pedig másoknak fogalmuk sincs igazán, hogy mi és miért játszódik le bennünk adott pillanatban/esetben. A következmény egyértelmű: sértődés. Sokan itt hatványozottan érzékenyek -az előbb leírt okok miatt-, mert szinte 'reszketnek' a NEM megértéstől, attól, hogy nem úgy értelmezik őket, ahogy SZERINTÜK ildomos lenne (megint visszatérést az EGÓ hangsúlyosságához.) Ismételt sértődés. Intelligenciánktól függetlenül (pedig nagy szerepe van annak IS, naná), szinte azzal 'paralell', ezeken a fórumokon sokkal 'gyerekesebbek' és infantilisek leszünk, olyan habitust (és szóhasználatot) engedve meg' magunknak, amit a nem virtuális közösségben soha, vagy nem 'így', az szent. Ismétlem: konfliktusok mindenütt előfordulnak, de a fórumokon már szinte 'patologikus' az, hogy a legkisebb szikrából is mennyire szimplán kerekedik PARÁZS VITA. Vita a semmiről. Valaki véleményt alkot a másikról, JELZŐVEL ILLETI, a másikban felmegy a pumpa, s már be is van tellve az 'aréna'. Még1x, mindez miért? A kis 'semmiségek' arányugrása miatt, mert ez az egész netes kommunikációj voltaképp nem más, mint HANGSÚLY-ELTOLÓDÁS. A differenciák felerődösbek, 'gerjednek'. Nincs mód finomhangolásra, vagyis lenne, de itt eljutottunk az intelligenciáig, ami szép és jó, s nyilván értelmesek vagyunk legtöbben, de akkor is a lelki aspektus nyer teret, az a domináns, egészséges értelem-érzelem elegyről nem beszélhetünk, természetesen a 'való életben' sem mindig, de itt még KEVÉSSBÉ, nah, kb ez a lényeg..hm.. -
Xpeditorr #1023 Igazad van. .. Itt a neten általában nagyobb nyomatékot kap az egó, kiéleződnek a legtöbbször jelentéktelennek tartott 'különbségek' (=viselkedés,értelem,érzelem,stb-stb), amik a metakommunikáció 'elsimító/egyengető/szinkronizáló' funkciójának köszönhetően játszi könnyedséggel kiküszöbölhetőek lennének, de erre ugye pl egy fórumon egyszerűen nincs módunk. Ez a netes'sajátosság' (többek közt) onnan eredeztethető, hogy -mint az előbb is írtam- hiányoznak a Közlés azon (NONverbális) csatornái, mellyek szofisztikáltabbá 'teremthetnék' a kommunikációt. Itt szavakkal kell kifejezned mindazt, amit alkalmadtán egy jól időzített gesztikulálással megtehetnél, és még sorolhatnám. Mondom: ezáltal az 'egónk', mint egyik legfőbb 'vezéregységünk' sokkal támadhatóbbá, sebezhetőbbé válok, mert csak szavak által, azokon 'keresztül' 'védhetjük' meg, juttathatjuk érvényre akaratunk, gondolataink, emócióink. Természetesen én SEM vagyok kivétel, mindez rám is igaz. Nem tudok 'csak' racionális/intelligens lenni, belezsúfolom a mondandóba az Egyéniségem 'egészét', minden ide illesztett líneám' egyfajta 'pillanatképe' annak (akár akarom, akár nem). Mit is akartam mondani? Azt, hogy kissé posvány' ez így. NEM kimondottan erre a fórumra értem, hanem úgy 'globálisan' az eszmecsere webes vállfajára, a fórumok össszességére. Stb. -
#1022 Okés -
W B #1021 Psittacosaurus=Pistasaurus.... (csak amolyan hülyéskedés) -
#1020 Majdnem :) -
W B #1019 tudom! ezt a fajt már egyszer belinkeltem.
Pistasaurus -
#1018 Nem homalocephale -
SHARK13 #1017 Egy kicsit visszatérve. Sértegetni nem akarok,de finomkodni sem. elmondom a véleményem,mert ez a hely végülis azért van. Aki megsértődik rajta,hát úgy kell neki. Nem légbőlkapott dolgokat írok.
A képeken lévőkről fogalmam sincs,minden alfajt nem ismerhetek. Spinosaurusról keveset tudok,így nem nyilatkozom róla. Majd utánajárok és akkor elmondom a magamét. -
W B #1016 téves....
ezt a fajt már egy másik képpel belinkeltem -
W B #1015 Homalocephale ami a képen van. (más mien hasonló fa nem jut eszembe)
amásik mért akarsz minden áron Costa Rica-ba menni? ott semi sincs élő dínók ügyében. -
#1014 -
Xpeditorr #1013 Hát igen, persze, nem érdemes összeveszni, mi itt tartsunk össze, s ezzel szerintem nincs is gond :) A dolgok pillanatnyi konstellációja alapján sokkal valószínűbb, h borostyán leszek a Jurassic Park 4-ben, minthogy dinoszauruszokat találjak Costa Ricá-n ;D Mindez tagadhatatlan. A kattantság pedig mindaddig megengedhető mindenkinél, míg azzal mást meg nem sért, vagy bele nem farol a bennső milliőjébe. Á, azért tesztnek ne vedd, ez valahol hízelgő (a feltételezés), szóval tk 'túlbecsülsz', hm, végül is inkább csak 'dzsemmelek' a gondolatokkal, impressziókat szövök egymásba, s ki tudja, a végén még valami értelmes is kisülhet :D Nyilván én sem veszem magam komolyan mindig, ugye ennek hátulütője pl az lehet, ha engem viszont 'szóról szóra leképeznek', s az alapján alkotnak véleményt. A másik, h viszont eljöhet az a pillanat, amikor komolyságot áhítanék, de mindenki csak somolyogva lepöccinti empátiája fókuszáról, gondolván, h biztos csak egy újabb 'mizéria/elme-szeizmikusság' ez a tag részéről, nem több:P Nh, amit az egésszel kifejezésre akarok juttatni az az, h nyilván idő kell a másik kiismeréséhez, pl a reakcióéihoz, h ezzel elkerülhessünk esetleges későbbi sértődéseket. (Igen, tudom, h most trivialitást klampoltam le a klaviatúrámon) ..De Costa Rica, nézzük akárhogy is, TÖBB, mint holmi 'utópia! És igen, bevallom, a dinoszauruszokkal kapcsolatos tudásom megkopott már, restaurálni kéne ismereteim 'vázát', khm, csak hogy satnya igyekezetemben itt a paleontológia terminológiáját cincáljam! ..Több dologra is felhívtátok a figyelmem, pl költségek. Ez tényleg sarkallatos kérdés! Gyónok én is: nem vagyok sem Levine, sem Hammond...deee -"dobpergés"- a szellemi hagyatékukból' azért leledzik bennem valami! Az anyagiakra még későbbiekben visszatérek, megpróbálok kontaktust teremteni a Costa Rica-o
i szervekkel -(persze ezt ne úgy vizualizájátok, hogy felboncolok egy ottani őslakost, és letaperolom a szívét/vérpumpáját:PP). Majd együtt itt szépen kirakjuk, h mit és hová érdemes, no meg mennyit fog kóstálni ez az egész 'muri'. Jah és persze, harag nincs sztem senki közt, úgy találom, h nagyon barátságos közönség vagytok, mi egységesek tudunk maradni, s még erőfeszítéseket sem kell tennünk ezirányban! ..Jh, válaszolva a kérdésre: Sztem a Spino nem volt valami eszményi ragadozó, főleg a T-Rexhez képest, legalább is az olvasottak, s egyéni elfogultságom alapján is ezt vallom. Nh, mostanra ennyit, majd mindent megbeszélónk, jóccakát agyő, csókoltatom a tyúkokat, meg minden..!! -
#1012 Az, jöhetsz képpel :) -
W B #1011 mi van?
életemben nem halotam róla. -
#1010 Esetleg noasaurus -
W B #1009 jó! én nem tudom a képen lévő fajt!
és ti? -
#1008 Szerintem nem. Véleménykinyilvánítás volt, semmi sértő nincs benne -
#1007 #943, #954 pl eléggé az volt... összekapni meg csak nem fogunk ilyesmin.
-
#1006 Én nem értem, hogy miért gondoljátok, hogy itt én haragból írok is bármit. Könyörögöm, elmondtam a véleményem. -
W B #1005 mi hárman ne kapjunk már össze -
#1004 Hol is voltam én arrogáns? -
W B #1003 na akkor ezt nem tudom -
#1002 Az a hátrahajlítható második lábujj azért gyanús... -
W B #1001 Eoraptor
na így -
W B #1000 Eroraptor -
#999 Nem az, aminek az ember első ránézésre gondolná ;) -
W B #998 baze, ez mi a sz*r?
Deinonychusida? -
#997 Dobom, azonnal, de azért pár dologhoz hozászólnék...
Xpeditorr:
Pszichológiát tanultál? Kezdek gyanakodni, hogy te csak tesztelsz minket és a reakciókra vagy kíváncsi :D
Ha nem, akkor elismerésem, tetszik, hogy vannak még kicsit hibbant, excentrikus emberek, bírom az ilyesmit :)
B0B0:
Nem kell rögtön arrogánsnak lenni, itt egyikünk se szakember. Lelkes rajongók vagyunk és a véleményünk kb ennyit is ér. A könyvek pedig rettentő gyorsan el tudnak avulni, ráadásul nagyon régen találkoztam errefelé tudományos igényességgel megírt őslénytani könyvvel...
W B:
Én maximálisan a vallási tolerancia híve vagyok, de....vaze, szelektálj... amit a neten találsz, nem lehet mind készpénznek venni.
Az Ica-köveket, amikről a képeket linkelted már vizsgálják egy ideje, és elég valószínű, hogy hamisítványok.
És megint szegény Spinosaurus...
SHARK13:
Kb egyetértek (a vallási dolgokat leszámítva, de az nem ide tartozik)
Nah, remélem sikerült mindenkit megsértenem, kép:
-
W B #996 na, dobjad a képet! -
#995 Jesszus, hogy beindult a topik... -
W B #994 de dinosaurudokat lehetetlen klonozni! ezt nem értitek? -
Syzygye #993 Srácok nyugi,nem kell ilyenen összekapni.Ki miben hisz,minden ember más.Bár Gothic te már tényleg elrugaszkodtál egy kicsit a Földtől,de ezt nem rosszmájúságból mondom.Hamarosan lesz olyan a technika,lehet nem a mi időnkön belül hogy nem kell már se DNS se semmi.Ez olan dolog,hogy ugye 1969-ben járt elősször valaki az űrben és most már ott tartunk hogy az amik szedik a cókmókot és 2020-ra komplett bázis fog épülni a Marson.Ez már tény.Lehet nem pontosan ehhez kellene hasonlítanom ezt az egészet de higyjétek el,én bennem még mindig ez a remény él a legjobban. -
W B #992 egy egszerü és gyors kérdés. de ki kell fejteni: a Spinosaurus mi is volt tulajdonképpen? (na ha fatális hüjeséget mondasz, akkor nem pampoghatsz)
Csócsragadozó vagy inkább betoji dögevő/halevő -
SHARK13 #991 Ahol reális esély van a kihal állat "visszahozatalára" az a mamut. De az másik téma,másik fórumra tartozik. -
SHARK13 #990 Dinokat csinálni majd egyszer talán lehet. Csak az a baj,hogy a kövületből nem lehet DNS-t kivonni. A JP egy szellemes és első hallásra használható ötlettel állt elő,csak a borostyánképződés hője elpusztítaná a DNS-t. A szúnyogban maradt vér is kövület már. Meg ha teszemazt találnak is egy ép DNS láncot azzal mire mennek? Számítógéppel lemodellezhető az állat,de abból élőlény nem lesz. Honnan növesztesz sejteket a megtermékenyüléshez és a keltetéshez? Perzse egeret is csináltak már bőrsejtből,ami szép eredmény,de emlősökkel dolgozni könnyebb az embrionális kezelhetőség szempontjából. -
SHARK13 #989 Expedíciókat szervezni más állatok miatt kéne,csak sajnos a média már hülyeséget csinált az egészből ezért nincs komoly szponzor és komoly szakértő aki az ügy mellé állna. Sajnos ez van. Aki elmegy szörnyet találni az olyan is,mert az a szörnyet akarja megmutatni a világnak,nem a kérdésre választ adni. Azt keresik amiben hisznek,itt kezdődik a baj. Pl nagylábú meg a tavi szörnyek. Nevetséges. Az meg pláne hogy komoly társaságok is egyórás valóság show-kat csinálnak a témában pár taknyossal akik szakértőnek mondják magukat és ezzel hülyítik a népet. Persze a nézettség ettől nő,mert figyelemfelkeltőbb a szóbeszédben forgó szörny után lámpázni az erdőben,mint egy részletes és kissé unalmasabb pl mélytengeri kutatás. Az nem eladható. -
SHARK13 #988 Ez gyors válasz volt. És minden egyes szavadat valóban nem olvastam el,mert az Isten-díno-sátán kapcsolat után már nem is érdemes. Jó téma lenne egy másik fórumon,pl ultraelvont-bizonyíthatalan-überbölcsész témák tárházában. jó szórakozást hozzá...