5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • SHARK13
    Bobo meg flegmázzon máshol,nem kíváncsi rá senki. Az információ forrása és alapossága a lényeg,nem az hogy milyen régi könyvben olvastad. Lehet,hogy ő még olyan könyveket bújik ahol a sauropoda egész életét a vízben tölti és az iguanodon egy négylábú orrszarvú? Meglehet. Csakhogy manapság már az új eredményekről célszerűbb filmet csinálni,mint kinyomtatni,mert a TV több emberhez eljut,népszerűbb. Erről ennyit. Ha tudtok naprakész,új szakkönyvet a témában írjátok le,érdeklődve várom.
  • W B
    te végig olvastad amit írtam?! MERT NEM!!!

mielött beképzelt módon dirigálnál, elöbb nézd meg ki mit mondot!
  • SHARK13
    Istent meg hagyjuk ki az egészből,semmi értelme belekeverni. Ezt római katolikusként mondom,mert vallásos vagyok én is a 21 éves fejemmel.
    Méghogy felsőbb teremtmény,akkor nekik lenne civilizációjuk ha az Isten tényleg őket szeretné. De nyugi,minket embereket sem szeret. Csak párakat közülünk,nem kollektívan egy fajt. Ugyanis a kollektív kiválasztás eliminálja a hitet. márpedig ez a vallás alapja.
  • SHARK13
    Gothic te inkább tegyél egy vizes borogatást a homlokadra,mert lázas víziók gyötrik a kicsi fejed! Afrikában sauropoda? Persze a legendát ismerem én is,csakhogy van egypár bökkenő. A helybeliek mindenből mesét szőnek,mert ilyen a kultúrájuk. Mese egy nagy állatról,szinte minden népnek van ilyen (pl az észak-amerikai indiánok mennydörgő lova)és a fehér ember mit gondol,ha egy hatalmas állatról hall? Hm? Hát persze hogy dínó a megközelíthetelen vidéken... Ez mese mit tejszínhab.
  • W B
    és mért? meg magyaráznád?
    ha élő dínókat akarsz találni akkor Afrika a jó célpont! Hivatalosan is dokumentálva van! A huszadikévszázad elején a londoni állatkert egy profik állatbefog csapatot küldöt, hogy fogjanakbe egy olyan állatot (addig csak az őslakók meséltek róla) nem mertél bofogni!!!! Olyan nagy volt! (ha tudtok egy jó képfeltőltő honlapot akkor meg mutatom az ilusztrációkat az állatról)
  • Syzygye
    Szerintem marhára nem ott kellene keresgélni.
  • W B
    afrikában vannak sauropodák. pontos helyét nem tudom de a sürü erdők mocsaraiban
  • Syzygye
    Afrika? Ugyan ott hol?
  • W B
    rám gondolsz vagy mi? =)

amúgy ha lesz normális ötlet stb. és meg lenne az expedícióra a pénz, akkor menék. igaz 14 vagyok nem soká 15.
    de Kosztarikába! ott nincs semmi olyan! a legjobb hely ha élő egyedet akarunk az Afrika
  • Syzygye
    Szerintem jó dolog ha valakinek ilyen vállakozószelleme van.Én is mennék.Csak hát anyagiak.A büdös életbe nem találsz olyat aki finanszírozná ezt neked/nekünk.És én nem ítélem el azt sem aki okkultizmus útján közelíti meg a dínókat csak furcsállom.
  • W B
    mivan?
  • Drakoko
    Zombi dino támadás!!!!
  • W B
    1, valami azt mondja, hogy te csak bolondozól

2, inkábbmaradok othon mint a maradék dinosaurusok a felfedezésem álltal kihaljanak. (így időt nyernek)

3, DOBJÁTOK MÁR AZT A KÉPET!!!! (már mint amit ki kell találni)
  • Xpeditorr
    ..Nem monitorra odakozmált fosszíliák vagyunk, hanem emberek, temérdek kiaknázásra váró lehetőséggel és kapacitással! Ha egyhelyben maradunk, akkor félő, hogy felemészt minket az irigység, a begyepesedés, a vádaskodás (egymásé), h miért vagyunk képtelenek változtatni, INNOVATívak lenni! Ez a sorsa legtöbbünknek, csak van aki beletörődik, s másokon éli ki inkább lappangó elégedetlenségét! Nem kötelező, h nekünk is EZ legyen a jussunk, h épp olyan átlagos jószágok legyünk, mint bárki más... cserébe viszont állni kell az esetleges -(többnyire nem méltányos)- kritikát. VALAMIT VALAMIÉRT. Vannak dolgok, amik csak annyira összetettek, amennyire látni óhajtod! (Legközelebb beszúrok pár kedvcsinálót Costa Ricáról.) Mst ennyi. Akinek van mersze 'gyerekesnek' lenni -(persze ez csak a felszín, itt sokkal többről van szó, jelenleg az EXPOZíCIÓNÁL tartunk csak)-, csak 'csatlakozzon'. Persze, semmi sem kötelező. A lelkesedésem 'zárt rendszerű' is lehet akár, nem multiplikálódik, infekciózusnak sem nevezhető netán? Ám legyen! De sztem még mindig jobb, mintha gyökér szektások lennénk, vagy egyéb fanatikusok. Nem szabad a kaland-vágyat' (az óvatosság keretein BELÜL) összekeverni a 'többivel'. Mert ez a fajta kedvtelés nem kerül SENKINEK az életébe, az egzisztenciájába vagy az egészségébe...ez ennyire egyszerű! A pozitív momentumokat ragadjátok meg, ezért érdemes létezni. Cak nézzetek szét az utcán..én pl imádok sétálni. Napfényes időben is, ködben...meg kell (tudni) látnia z előnyös oldalt, coucou!
  • Xpeditorr
    Sztem ne szégyelljük a (gyermeki') lelkesedést. ebből baj nem származhat mindaddig, míg hevünk nem árt valakinek. Sőt, általában az ihletett állapot ugyanúgy terjed, mint a szálkás lelkűség.. így is túl sok cinikus, kiégett embert látni, vagy hallani a médiában (főleg Magyarországon.) Ezek után pláne kirívó lehet, ha valaki 180 fokkal másként gondolkodik, érez, vagy él. 'Tilos másnak lenni'. Hát, ez tévhit! Mindenütt csak a gyanakvás, a terméketlenség, a szorulás..! Ebből van rengeteg, ez számít 'tucatnak'. Könnyebb valamit megkontrázni, mint védelmébe kelni. (Pl egy eszmének akár.) A kis repedések, rések, mindenütt fellelhetők. Nincs kikezdhetetlen érv semmi mellett, a legsérthetetlenebb 'érv' maga a vegytiszta AKARAT, az eltántoríthatatlanság, amikor fásult, életunt és gyáva 'erők' akárhányan összefoghatnak ellened, de kitartassz elhatározásod mellett. Mindig ez vitte előre a Világot. Nem pedig a megátalkodott kételkedők. Könnyűszerrel társulhatnánk közéjük, de tudom, h vagyunk páran, akik ambíciózusabbak ennél! Nehezebb felsorolni, h mit tehetünk, mint hogy mit (és miért) nem szabad. Belénk van lassan már nevelve, 'kódolva', hogy ahol csak lehet, bíráljuk egymást, áskálódjunk, vájkűljunk a másikban, s lehetőleg minél hamarabb verdiktet hirdessünk felette. Aztán így tellnek el napjaink, elvagyunk valahogy a végső rohadásig, aztán senki sem emlékszik majd ránnk, max 2 másik hasonlóan elmeszesedett pípöl! Fel a fejjel!

• Xpeditorr
    Hát, fantáziálás. Mennyi mindent annak hittünk, aztán meg is valósult. Nézőpont kérdése. A legkönnyebb passzívnak lenni, ahhoz nem kell sok energia, sem fizikai, sem szellemi, hanem egy 'alaprezgésszámra' ráfeszül az ember, 'oszt kész'. Ezen kell továbblendülni. Meg valahonnan ki kell indulni. Akkor legalább annyit mondjanak meg az érettek, hogy hol forgatták a JP-t? Látványosságnak nem utolsó. Csak úgy, csak cél NÉLKÜL is. Oda elmenni, az már valami.. (Lehet, h LA-ben forgatták egy bazinagy teremben?:D :/)
  • Xpeditorr
    Hát, volna elméletileg profitálóbb megoldás is a jövőmet tekintbe, pl mhetnék fotózásra Spanyolországba s többiekkel, de z a fajta modellkedés-dolog nem érdekel már, nem köt le, nem foglalkoztat. Meg nem is érzem magam odatartozónak. Egyébként még mielőtt rosszul asszociálnátok, srác vagyol. Ezt még most leszögezem:P ... 'Jelenlwg földi technológiával lehetetlen'->W.B, MIÉRT az?:P Akkor adszaneki, mutasd meg nekünk azt a kozmoszból jöttet, az eszköz nem számít, lényeg, h klónozzanak :D Én sem hallottam még olyanról, h valaki expedíciót szervezne pont ecélból, deee..azért az, h mi 'nem hallottunk róla', sz nem jelent semmit. Annyi különc létezik, a legváltozatosabb bolondériákkal, hogy ez a szándék(om) ahhoz képest nincs is a képzeletbeli skála peremén/szélén! De perpill csak terv szintjén él a dolog bennem, szóval, beszélni róla az 'ingyen' van... Kell a kaland az életbe. Van, akinek már az is az, h farkasszemete néz a Tesco biztonsági muftijával, de vannak, akik 'nem érik be ennyivel' (eh, majdnem egy kinder bueno raklámba mentem át:s). Szóvaé Costa Rica tényleg gyönyörű, azok a Szigetek, az a HANGULAT, örök élmény lehet már csak ott lenni is, sikerre való tekintet nélkül! Az csak grátisz, ha megvalósul a kezdeti motiváció. Jó lehet ücsörögni a parton, nézni a hullámokat, csak merengeni, néha esetleg harapni valamit (meg minket az arra bóklászó kompik;PPP). Fakultatíve azt csinálsz, amit akarsz. Üdülésnek is mondhatnám, de össze szeretném kötni valami 'magasabb rendű orientációval', s EZ jelen esetben a dinoszauruszok köré összpontosul! Végül is nagyon egyszerű a szándékom, de ahogy írtad, a lényeg a részletek mívességében bújik meg, tehát kétélű a dolog. Kirándulás, vagy komoly exped³ció? Vagy inkább kirándulás, ami expedícióba 'torkollik'? Nem tudok más helyet elképzelni Costa Ricánál..nem ott forgatták a JP-t is? (Csak kérdezem). Azok a szigetek a filmben, lenyűgözőek! Én is ott szeretnék lenni, s tőlem tellhetően bebarangolni őket, felejthetetlen élmény lehet, igazi kikapcsolódás, mentálhigiéniás feltöltődés, csak hogy mást ne mondjak elragadtatásomban..!
  • NKristof
    Hát klónozásról annyit hogy még a mindössze kb. 10000éve kihalt mamutok klónozásának lehetősége is hatalmas vitákat vált ki.
  • B0B0
    Na jó. Azt hiszem, majd visszajövök ide akkor amikor majd a komolytalanság elmúlik itt, mert kezd 8-10 évesek menzai fórumához hasonlítani a dolog.
  • Xpeditorr
    Azt is átérzem, h berzenkedsz a képlékeny talajra épülő lelkesedésemtől, hogy ez mennyire gyerekes és átgondolatlan! Dehát nem mondtam, h 'holnap' kell indulni. Az pl tényleg fontos, h szakértővel vitassuk meg a kérdést, ő egyszer s mindenkorra pontot kiolthatja a remény szikráját is bennünk, vagy lánggá 'dúsíthatja' azt. Különben a 'nagy tettekhez' szükség van kis adag 'naivitásra' IS, bizonyos gátlások levetkőzésére, ezt igazolhatja gazdagon a történelem. Ha mindig csak kételkedek valamiben, ha folyamatosan a hátülütőit látom, akkor maradok otthon a seggemen! És így biztos nem jutok sehová. Az élet a kalandról, a folytonos 'ki és helyrebillenésekről', a fejlődésről, megpróbáltatásokról szól! ³gy érdemes élni. Más kérdés, h ez 'takarékosabban' is megoldható, mert pl a lelki, bennső természetünk fizikailag statikus állapotban is véltozik persze, ahhoz nem kell sehová sem elutazni, de még csak kimenni sem otthonról. Szóval ebben igazuk van a kétkedőknek. Mégis úgy érzem, h ki kell hozni magunkból a legtöbbet, és páran arra vagyunk hivatottak -(lehet, h éppen NEM én..)-, h megvalósítsuk azon 'elképzeléseinket', késztetésünket, amit mások -racionálisan gondolkodó emberek- csak holmi utópiának tekintenek! Itt, ennél a pontnál dől el, h valakiben megvan-e a 'mersz' (most nem ostobaságra gondolok), vagy inkább átszorongja az életét egymással ütköző ingerhatások békjójában, mert kétségfelett így is el lehet tengetni egy életet, s nem is akarom azt mondani, h ez 'rosszabb', egyszerűen csak 'más'. 22 évesen eljutottam arra a pontra, h pillanatnyilag unalmas itt, Magyarországon, majd ez is változhat.
    (Bcsi, ezt még régebben írtam, cssk nem ment át)
  • W B
    fene percenkét hozzászólás

a dínók klonozása mint írtam jelenlegi földi tehnologiával lehetetlen!

a másik: a dínók nem hüllök!
  • W B
    hajaj. épp fordítom a JP:OG-t =) és közben írok, mindenhol dínók

ha akrjátok ezt a Bibliás dolgot jobban kifejtem.

meg amúgy meg: enegem zavar hogy elmentem a képzőművészeti bizonyítékok mellet!!!!!
  • Syzygye
    Én meg 20 éves leszek jövőhéten,de én is maradnék a realitás talaján.Amióta élek,soha a büdös életben nem hallottam még hogy valaki expedíciót szervezett volna az őshüllők kutatására.És miért?Mert nem érdekli az embereket,de semmilyen szinten.És a mai világban amire nem kíváncsiak az emberek az nem kerül nyilvánosságra,mert nincs rá vevő.Ottvan a Loch Ness pl,oda rengeteg kutatás indult az elmúlt században is.Miért?Mert ott keringtek fényképek,mesék,meg kitudja még mi de tény hogy ismert egy környék és mindenki a szörnyre affektál elősször ha meghallja hogy Loch Ness.Tehát a dinoszaruruszoknak a hírnév hiányzik már ma sajnos,és ezért nem keresi őket senki.Teszem hozzá,ennyi idő alatt az embernek már csak pusztán véletlenül is rá kellett volna találnia egy példányra ami nem millió éves és ami bizonyítaná azt hogy igenis létezhetnek ma is.De Sharknak kell igazat adnom,szerintem ha vannak még akkor a tengerekben és óceánokban kell őket keresni.Azt mondod Costa Rica?Szép hely,jó hely de ha oda akarnánk szervezni egy túrát azért nem ártana előtte érintkezni egy ilyen környezettel.Peru?Kicsit magasan van,lehet sűrűbben kapkodnánk a levegőt .Teht ész nélkül nem lehet belerongyolni egy ilyenbe.De azért én is szívesen elmennék ha lehetne,ezzel talán egy gyermekkori álmom válna valóra.A dinoszauruszok klónozása pedig egyáltalán nem hülyeség,belátható időn belül ez lehetséges lesz vagy már az is,csak itt jönnek a további kérdések amit előzőleg is leírtam hogy kinek és hogyan érné ezt megvalósítani?
  • Xpeditorr
    Várj, hm, időközben meggomndoltam magam. OK, nyugodtan legyenek meg a hipotéziseid, a saját forgatókönyved az őslények annihilációjára vonatkozólag! Nem is akarok beleszólni, ok, rendben. Ha a sátán' volt szerinted, hát felőlem legyen ő! A mi szempontunkból ez -(akármennyire is furcsa számomra az az elképzelés)- teljesen mellékes, hiszen elsősorban 'túlélőt' szeretnék találni (akit a sátán nem látott.) Azért kár, h nem látod be, h kicsit abszurd az egész, de ettől még értelmes vagy és elhivatott, szóval nem is kötök bele tovább!
  • Xpeditorr
    Na, Bobo, légyszi ne rombold le az illúzióim, olyan jó fantáziálni :D Ehm, hm. Nos, bevallom nektek, én pszichológiát tanultam (társas viselkedés, komplex rendszerek elsősorban), szóval ténylegesen nincs (még?) sok közöm a paleontológiához, vagy bármi egyéb ezzel korelatívhoz. Jah, és nem tudom, h tőlem kérdezted-e, de nem vagyoka tanárod!:D Wáááá, na ne már! Figy, most töredelmesen megvallom, 22 éves vagyok! Kicsit infantilis, de csak kellő mértékben, tudok nemaz lenni, csak néha 'megengedem' magamnak. Ez lelki alkat kérdése.
  • Xpeditorr
    (WB, olyabá tűnik, h Te konyítassz a dínókhoz, de próbálj meg eleinte szigorúan csak a tényekre hagyatkozni, a száraz tényekből kontruktálni a lexikai tudásbázisod, pl lelettani következtetések, alátámaszthatóm 'fix' adatok sokaságából. Mármint, tényleg rengeteget tudsz, alfajokra lebontra is bőséges adattal rendelkezel, s ennek biza később még nagy hasznát veheted! De hogy isten meg sátán meg 'felsőbbrendű teremtmények általi kegyvesztettség', gonosz ármánykodások, stb..hát ezt inkább még hanyagold, ne hagyd, h valamiféle 'fanatizmus' felé görbüljön a nyílt érdeklődésed, befogadókészséged! Szelektáld a hasznos/objektív infókat a kétes állagú spekulációktól, amik vagy igazak, vagy nem! Mert kár erre az agyi kapacitásunk vesztegetni, s később hülye gondolatok bölcsői lehetnek ezek az adatok! Nem azt mondom, h 'szerintem nem is volt Atlantisz', merthát fene tudja, dehát az már sok, h a sátán nem kedvelte a dinoszauruszokat...ez annyira abszurd és valóságtól elrugaszkodott már, most nem? Ez már nincs messze attól, h a dragon ballról kezdjünk el teológiai vitriolizálást! Szóval ehh, persze most is túloztam, de jó lenne, h még egy 'bizonyos fanráziaküszöbön' BELÜL maradnánk a kalkulációinkkal! Én is RENGETEG baromságot írok, meg megengedek magamnak egy-két dolgot, de azért valójában hidd el, h 'a földön járok':P)
  • W B
    na akkor:

-úgy beszélsz mint a biosz/kémia tanárom. Ki vagy? kezdjük azzal

-Expedíciót én Afrika mocsarainak legsürüjébe vinék, hogy lencse végre kepjunk egy sauropodát. vagy Irány Peru és keresünk még indián dínószobrokat vagy hasonlókat.

-léteznek még dinosaurusok (nem madarak) minden bizonyíték szerint, vagy ha már nem akkor pár ezer éve haltak ki

-sajnos komolyan gondolom a valási dolgokat

-menék szivesen az expedícióra. igaz 14 vagy, de nem érdekel. Igaz első nap az élelem felét felfalnám no és? =) Tapasztalataim szerint szeretnek az állatok

-ha találnátok (találnánk) egy élő dínót jönek a következő gondok:
    1, a vadászok. akarnak ilyen trofeát
    2, álllatkertek
    3, turizmus
    4, meg mi "tudósok"
    be avatkozunk olyan lények életébe amik sokkal ősibbek és "nemesebek" mint mi

röviden ennyi
  • B0B0
    Majd ha kicsit felnősz, akkor majd rájössz, hogy ez nem így működik :)
  • Xpeditorr
    (És megjegyzés visszamenőleg: Dolly is már pár éves, szóval 'elavult', ki a megmondhatója, h merre léptek tovább a neavatottak, az ezzel fogalaltoskodó expertek.)
  • Xpeditorr
    De neem, nem vallom magam tudósnak, én dinoszauruszt, vagy ha mésik megközelítésből nézzük: 'új' állatfajt szeretnék meglelni! A tudás az időközben is gyarapodhat, a tapasztalattal együtt. Sose késő! De most kell belevágni, míg fiatalok vagyunk. Míg van bennünk kellő merészség, tetterő! Értem én, hogy akár egy életet is leülhetnék vaskos, velős könyveket böngészve..és talán kéne is, de ezt a lépést 'megkerülöm' átmenetileg, nincs annyi évem. Meg a küldetés szempontjából nem szükséges a végletekig elmerült ismeretekkel rendelkezni, mert a túl sok -megannyiszor egymásnak ELLENTMONDÓ- információ-töredék csak paralizálja a cselekvésvágyat. Pedig itt pont ERRE lenne szükség. Mondom, a tönbbit sem kell "kizárni', persze, hogy tanulni és művelődni elengedhetetlen. Nem vitás. De ideám azért van afelől, hogy hogy készítsük elő az expedíciót, s kivel, kikkel tárgyaljunk ezügyben (tanácskérés). /Helyszínnek -a diliházon kívül- mit javaolnátok? Én még mindig Costa Rica mellett állok ki, a faunája káprázatos!!!
  • Xpeditorr
    ..Továbblendülve: Azt a bárányt is csak nemrég 'reprodukálták', sokkal később, mint amikor a Jurassic Park ötlete a 80-as évek végén megfogalmazódott az íróban! És az ötlet már mikor megvolt, márcsak a felszerelés, az ekszöz, az 'alapozás' hiányzott, ami mára bizonyára megvan! Csak nem verik nagy dobra, mert amint azt írták itt, ma sokkal inkább leköti a közvéleményt, a publikumo az, hogy egyes sztárok balról jobbra, vagy jobbról balra szippantják fel a kokót a koktélostálcáról! Jó, most nyilván a példa kedvéért kiéleztem, poentíroztam, de akkor is. Az elektronikus és egyéb szerkezetek fejlődése csak szűkebb rétegeket érdekel, akik nem érintkeznek a 'bulvár'-szférával. Mindezt miért írom? Mert igenis lehetséges, h már próbálkoznak javában dinoszauruszok klónozásával! A következő kérdés, h HOL tehetik meg mindezt, a nem illetékes szemek elől leplezve, háborítatlanul? Meg kell határoznunk -közösen- a helyszínt, ki kell jelölnünk egy területet, és el kell mennünk oda, 'megánküldetésként', a saját felelősségünkre! Várom az 'útmutatásokat! TOVÁBBÁ, előterjesztem abbéli törekvésem, h kapcsolatba kellene lépnünk egy igazi/(elismert) paleontológussal, akivel tudnánk konzultálni, h érdemes-e belevágni a nagyvilágba..? És has ign, hová? Hogy Ő (még nem tudom, ki névszerint) mit gondol, létezhet-e fennmaradott dinoszauruszok zárt, közössége valahola a világon? (Ha kevés is.) A legfőbb kérdés: Kategorikusan, TELJESSÉGGEL kizárt, vagy VAN némi remény azért? Jó lenne egy 'profi', szaktekintély véleményét kikérni..
  • B0B0
    "ha a bibliához nyulunk, akkor kiderül hogy a dínok Ísten teremtésének remekei.
    Magyarán: a Sátán az emeberek lelkét akarja elpusztítani. a Dínokat meg fatálisan elpusztította. (gondolom a madarak már nem voltak olyan "remekek") "

Ugye ezt te sem gondolod komolyan? :D
  • B0B0
    Akkor ezt nem értem. Azt hittem a biblia leírja, hogy az állatokat isten teremtette és azok közöt nem voltak dinók. Akkor te most miben is hiszeL?
  • B0B0
    Ha te csak az ismeretterjesztő műsorokbol tanulsz, akkor inkább nyiss ki egy könyvet(no nem olyan képeset) és rájössz az igazi tudományra. Mert amit a csiri-biri animációkban elmondanak tudománynak, azok majdnem mind színesítések
  • Xpeditorr
    eljutottak a tudósok, génsebészek arra a szintre, h a 'letűnt életformákat' áttessékeljenek' a jelenbe, klónozás segítségével? Hogy ami eleinte csak romantikus, filmes fikció volt, az mára valóság lett? Miért is ne? Honnan tudhatnánk, h képtelenek vagyunk rá? (Persze az ellenkezőjére sincs providenciám:/) Dehát..a technika rohamosan fejlődik, s a különböző video-telefonok, meg mp3-mütyűrök csak a jéghegy csúcsai! Fogalmunk sem lehet nekünk, laikus, 'egyszerű halandüknak', h pl mi megy végbe titkos laboratóriumokban, stb! (Ja és bocsi, a sietségben én sem törekszem az elegánsságra). Egyébként teljesen jól és közérthetően írtok, le a kalappal! Szóval visszatérve (eh mindjárt jövök, csk leugrom a boltba)-
  • Xpeditorr
    kezdeni. Tiszteletben tartom a meglátásaid, véleményed, csak az az igazság, h próbálok a 'bizonyíthatóból' a 'még bizonyítandóba' eljutni majdan, valamiként. (Hogy még hogy, miképp, az a későbbiek során eldől, célzok itt az 'expedícióra'!) Számomra a dinoszauruszok és a vallás párosítása első blikkre kicsit 'extrémnak' hat, de mondom, megcáfolni sem tudom, s nem is akarom. Inkább ezt a megközelítést 'későbbre' hagynám, mert ha 'tapintható/érzékelhető' bizonyítékát észlelem, azonnal foglalkozni fogok vele. Csak éppen 'kiindulópontnak' nehézkes ez a Te általad meglibbentett összefüggés, így is van épp elég macerás kérdés. (Mondom, mindenesetre érdekesnek tűnik, de nem segíti elő a 'kutatásaink'.) Most pedig, vissza a 'Júra Parkba' egy kósza gondolata erejéig! Felvetettétek itt, h mi van, ha mára már
  • Xpeditorr
    Huhh...jesszus, mennyi érdekfeszítő, átrostálásra váló vélemény..nagyon jó, h írtatok, hálás vagyok:) Látom, itt vannak szakértők, mindenkinek a véleményében volt bőven megfontolandó 'elem'. Én is csak kapkodni tudok most, azt sem tudom, h mire térjek ki sebtiben. A dínók 'nem fennmaradásával' kapcsolatos érvek nagyon meggyőzőek voltak (sajnos ugye:P), csak azért fohászkodnék ezek után, h hátha esetleg figyelmen kívül hagyunk valami 'faktort', ami mégis a túlélés lehetősége felé billenti a mérleg nyelvét..valami, ami egyszerűen hirtelen eszünkbe sem jut! Mert mondom, tényleg nagyon logikus, amit írtok. Nem vagyok annyira képtezz a témában, h 'meg tudjam vétózni'. Hm, tudtommal is akkoriban kb 33 százalékos oxigén-arányú atmoszféra volt. (De lehet, h pontatlan vagyok.) ...Hm, 'Gothic'-nak...háát figy, ez már túl sok, mármint egyszerre! Meg vagyok keresztelve (református), még nagyon kicsi koromban történt, de nem gyakorolom a vallást (ellenzője sem vagyok természetesen). Istent (meg a sátánt) meg az Atlantiszt és az UFO-kat, stb belekeverni a dologba, háát, ennyi 'változóval' az én elcsukló képzelőtehetségem már nem tud (vagy nem AKAR) mit
  • W B
    a két elméletem olvastad?
    és kezdjük azzal: Mien éghajlat változásra gondolsz? a Meteor után még 300 000 évig "vígan" éltek a dínók.
    Mi írtota kiőket?
    -vírus?
    akkor nem lenének madarak
    -emlősök felfalták a tojásokat?
    nagyobb mértékben írtoták a dínók az emlősöket
    -Evoluciós zsákutca?
    ez a legnagyobb baromság
    -a dínók egyedszáma a krtéta vége fele csökent, és így haltak ki
    de ekkor volt a legnagyobb fajgazdagság, tehát ez nem lehetett ok, a populáció ujra növekedésnek indult volna
    -Klima változás?
    he akkor most nem lenének méhek se
    -valamien földönkívüli élőlény?
    ismét: akkor madaraksem lenének+más sem
    -Oxigén menyiség változása?
    ez sem jó indok
    -kevés volt a taáplálék vagy hasonló élelmi gondok?
    ez sem, mert akkor ma a velocik leszármazottai futkároznának
    -Van logikus értelmes magyarázat?
    nincs

-valami magyarázat?
    ha a bibliához nyulunk, akkor kiderül hogy a dínok Ísten teremtésének remekei.
    Magyarán: a Sátán az emeberek lelkét akarja elpusztítani. a Dínokat meg fatálisan elpusztította. (gondolom a madarak már nem voltak olyan "remekek")
  • SHARK13
    De hogy ne vegyem el a kedvét senkinek. Ahol én el tudom képzelni a fennmaradást az a tenger. Igaz,ott is volt hatalmas kihalás,de ott bizonyított hogy lehetőség van a túlélésre. Pl bojtosúszójú hal. Mosasaurus és rokonai elvileg esélyesek rá,hogy kihúzzák valahogy. De nagyon megritkultan és kisebb méretben. Ugyebár a zsákmány is más lett mert eltűntek a tengeri hüllők és a halak is kisebbek lettek.
    Az óceánok olyan hatalmasak,hogy még ma sem ismerjük több mint a felét. Perzse a világatlaszban már nincsenek fehér foltok,de a kutatás iszonyú lassan és kis területen folyik. 1870-ben is fedeztek fel új bálnafajt az atlanti-óceánban! Pedig az szép nagy állat...
  • SHARK13
    Ezek a kézműves dolgok elég érdekesek,de kizárt,hogy egy időben éltek vlna az emberrel. Szerintem az indiánok is találtak csontvázakat talán olyan jó állapotban levőt ami még teljesen egyben volt és nem kellett "összerakni". Így aztán tiszta kpük volt az állat külalakjáról amit mesékben vagy vallásos témában megörökítettek.
    Még egy ellenérv a fennmaradáshoz. Ha pl valamilyen ragadozó faj túlélte a kataklizmát akkor valószínű hogy az lenne a csúcsragadozó. Eleve előnyből indul az emlősökkel szemben,mert ő már egy "kész" ragadozó a zsákmány meg csak most alakul. (tudom ez nem a legelegánsabb megfogalmazás de szerintem értitek hogy miről vagyon szó)
    És kellene olyan korú leleteknek is lenniük,de nincsenek. Márpedig az eltelt időtartam elég hosszú,ezért jónéhány tetemnek meg kellett volna maradnia márcsak a nagy számok törvénye miatt is.